10 dönüm LAVANTA Tarlası

  Рет қаралды 46,659

Uğurtan KARABEY

Uğurtan KARABEY

3 жыл бұрын

Sorularınızı burada paylaşabilirsiniz ve lavanta fide tedariği için de internet sayfamı ziyaret edebilirsiniz.

Пікірлер: 253
@uyubebekim
@uyubebekim 3 ай бұрын
çok iyi ya! 20 tane lavanta videosu izledim daha ilk dakkadan ilk defa duyduğum bilgiler edindim. her detayı anlatmışsınız. teşekkürler.
@mete3254
@mete3254 2 жыл бұрын
Allah razı olsun. Sizin gibi alim insanlara hayranım. Allah alimlerimizin sayısını artırsın.
@hamzagulsever9971
@hamzagulsever9971 2 жыл бұрын
Hocam ağzınıza sağlık. Rabb'im zekâtınızın bereketini versin inşallah.
@leventozcan1844
@leventozcan1844 2 жыл бұрын
Uğurtan Bey emeğinize sağlık. Çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız.
@sibelaltun6297
@sibelaltun6297 2 жыл бұрын
Çok teşekkürler hocam kimsenin açıklamadigi ve aklımıza takılan o kadar inca ayrıntılara girmişsiniz ki çok yardımcı oldunuz
@ihsanbostanc4499
@ihsanbostanc4499 2 жыл бұрын
sibel hanım siz de mi düşünüyorsunuz lavanta
@mustafabikmaz465
@mustafabikmaz465 8 ай бұрын
Aydinlatici bilgileriniz icin cok teşekkür ederim. Hayırlı kazanclar.
@atukenmez396
@atukenmez396 2 жыл бұрын
Hocam gerçekten çok güzel bir video olmuş. Bilimsel, akademik, rakam ve karşılaştırmalı. Çok teşekkür ederim size. Aklımdaki tüm soruların cevabını aldım.
@mehmet4469
@mehmet4469 2 жыл бұрын
Kardeş helal olsun sana. Çok güzel anlattın.
@yunusylmaz5582
@yunusylmaz5582 2 жыл бұрын
ağzına sağlık emeğine sağlık hocam, bereketli hasatlar
@adnanakyuz34
@adnanakyuz34 2 жыл бұрын
Bilgiler için çok teşekkürler.
@Mustafacelik-du6sx
@Mustafacelik-du6sx 2 жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş.. emeğinize sağlık..
@burakbilgi9178
@burakbilgi9178 2 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş elinize sağlık
@rehabilitation1000
@rehabilitation1000 2 жыл бұрын
Efsane bi video olmuş.. çok bilgilendirici..tane tane..nerdeyse tüm detaylara yer verilmis..bi öğretmen edasi var sizde maesto..hızlandırarak izledim daha da guzel oldu.. 2 saatimi harcadım lavanta konusunu araştırmak icin ve çok gereksiz bilgilere rastladim taaaa ki sizin videoya kadar..sorulara verilen cevaplar da acayip usturuplu kaliteli yeterince kisa ve yeterince uzun..cidden cok iyi..tebrikler.. kendi şartlarımi değerlendirince kafama yatmadi lavanta işi ama gerekli bilgileri içeren süper bi video izlemis oldum.. teşekkürler..
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim, çok naziksiniz.
@ufukkaraali3707
@ufukkaraali3707 2 жыл бұрын
Paylasim icin tesekkurler
@goodgamegaming777
@goodgamegaming777 2 жыл бұрын
Müthiş bilgi çok teşekkürler.
@fatihuclerrr
@fatihuclerrr 11 ай бұрын
Değerli bilgileriniz icin teşekkürler.
@lokmanaydin2127
@lokmanaydin2127 Жыл бұрын
Teşekkür ederim kardeşim
@mbbb1515
@mbbb1515 3 жыл бұрын
Videonuz çok güzel olmuş
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim, sorularınız ve önerileriniz benim için kıymetli.
@abdullahozdemir7577
@abdullahozdemir7577 2 жыл бұрын
Hocam verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim Allah razı olsun.anladığım kadar en büyük sorun satış birlik kurmayı düşünmelisiniz.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Üretim için hepimizin enerjisi yüksek lakin bir araya gelmemiz mümkün olmuyor. Olimpiyatlara bakın, hepsi bireysel başarı.
@ceyhunizgi3894
@ceyhunizgi3894 Жыл бұрын
Her alanda ülkeye böyle insanlar lazım.
@saminirlif1021
@saminirlif1021 Жыл бұрын
Ağzına sağlık hocaö
@autocadkedisi8731
@autocadkedisi8731 2 жыл бұрын
Hocam o kadar değerli bir video yapmışsınız ki, yıllardır izlerim bu kadar net bilgiyi veren bir çalışma görmemiştim. Öncelikle bunun için çok teşekkkür ederim. Emeklerinize sağlık. Size ot mücadelesi için membran serilme konusundaki görüşlerinizi sormak isterim. Selamlar, Başarılar.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Beğendiğiniz için mutlu oldum, ben teşekkür ederim. Ot mücadelesi ilk 3 yılda çok zor bir konu, mücadele etmek gerekiyor. Malç yapmak mümkün lakin arasını çapa makinası ile geçerken, takılabilir, fideyi kökünden çıkarabilir. Çözüm; ıslak saman veya mısır slajı uygulayabilirsiniz.
@birkangurel1327
@birkangurel1327 2 жыл бұрын
Hocam 33 yaşındayım balıkesir susurluk bölgesin de köyümüz de arazilerimiz var oraya lavanta ekebilir miyim diye araştırırken sizinle karşılaştım çok değerli bilgiler vermişssiniz teşekkür ederim.
@ipek6054
@ipek6054 Жыл бұрын
Tutarları günümüz koşullarına göre revize edebilir misiniz
@sinankaymaz6836
@sinankaymaz6836 Жыл бұрын
Bi hevesle lavantaya baktım bu videoyu izledikten sonra vazgeçtim. teşekkürler hocam. Nerdeyse zarar 😂
@fethiakkavak2725
@fethiakkavak2725 2 ай бұрын
Hocam cok guzel anlatim olmus tessekur ederim benimde 10 donum var ve bu isi yspmak cok istiyordum ama bakiyorum takip ediyorum kazanc cok yok yani yapsamda ek is olarak yapacaktim sogudum sanki
@kamilocak6331
@kamilocak6331 Жыл бұрын
Uğurtan bey mrb. Lavanta biçme makinası kullaniyormusunuz
@alikzlkan9898
@alikzlkan9898 Жыл бұрын
Değerli bilgileriniz için teşekkürler ben 44 sene baba mesleği olarak gemi motor tamiri işi yaptım şirketimizi kapatmak zorunda kaldık emekliyim ama teknik ve mekanik bilgisi olarak iyi bir alt yapıya sahibim sizin gibi dürüst bir iş insanı ile tanışmak isterim sermayedar bir ortak arıyorsanız ilgilenebilirim
@batuhancetinel
@batuhancetinel 2 жыл бұрын
Merhaba, Toprak analizi yaptirdiniz mi gubreleme kismini nasil yapacagiz ph dengesi ne olmalidir bilginiz var ise paylasabilir misiniz. Video çok açiklayici olmuş elinize sağlık.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Analiz yaptırılmalı, organik madde ve pH değeri önemli. pH değeri 6,5 - 8 aralığında olamalı. Gübrelemeyi ben yapraktan uyguluyorum. Buradan ulaşabilirsinizİ: www.lavantasevtopolis.com/guebre
@ahmetkabakc8047
@ahmetkabakc8047 2 жыл бұрын
Uğurtan bey paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler. Size bir sorum olacak: Ceviz bahçeme cevizlerin aralarına ekim yapsam olur mu, güneş ışığı ihtiyacı yüksek mi bu bitkinin ?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Evet, cevizlerin gölge izdüşümleri yağ oluşumunu olumsuz etkileyecektir. Ayrıca cevizler yeni dikildi ise, sulama ihtiyaçı olacak ve lavanta da bundan etkilenecek.
@haydardurmaz1006
@haydardurmaz1006 2 жыл бұрын
Merhaba hocam, Ilk basta seni takdir ederim, inan ki senin verdigin bu tüm bilgileri youtube da olan tüm videolari birlestirsen alamazsin. Altin sir gibi sakliyorlar ve yardimci olmuyorlar, saatlerce baka baka deli ye döndük. Gelelim asil konuya: Kayinpederimin erzurum hinis da yaklasik 82 dönüm arazisi var. Bugday misal canavar gibi yetisiyor! Komsu köyde bir deneme yapmislar, dediklerine göre de gayet basarili olmus. Fakat erzurumun kisi bazen -25 oluyor… lavanta buna dayanir mi? Veya nasil koruma yapabiliriz? Ben bu ise girmekten biraz çekiniyorum, oda simdiye kadar kinse yardimci olmadigi için. Yok artik ekmeyin, yeter, yag fiyatini batirdiniz gibi konusmalar beni biraz korkutdu. Basta 20 dönümlük bir deneme düsündüm, ama sende diyorsun 360kg dan asaga satamazsin. Bi adim öne atarken kafami karistiran seyler iki adim geriye atiyor beni.. Bi soru daha: -25 dereceye dayanan lavanta en saglam lavanta olmaz mi yani fideleri yetistirsen? Selamlar saygilar Haydar Durmaz
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim, çok naziksiniz. Eğer buğday yetişiyorsa kaygı duymanıza gerek yok. Buğday lavantaya göre çok daha narin ve kışı o da toprakta geçiriyor. Gidilicek çok daha yol olduğunu düşünüyorum; resmi kayıtlarda TR'de 10.000 dönüm, BG'de 130.000 dönüm dikili lavanta tarlası mevcut. Sanırım lavanta diken arkadaşlar kendilerine rakip istemiyorlar, aksine; çok olursak, birlik olursak piyasa yapıcı oluruz. Geçmişte kekik yağında da aynı şey yaşanmıştır. Şimdi ise TR Dünya'da piyasa belirleyici.
@iklilelbas6089
@iklilelbas6089 Жыл бұрын
Hocam öncelikle video için teşekkürler. Ben satıcı bulamam üstelik en fazla 5 dönüm tarlam var. Siz hangi sehirdesiniz Mutlaka 90 dönüme alıcı bulmussunuzdur. Yağ toplama işine de girmeyi düşünmez misiniz:)) Bölge bölge toplarsiniz böylelikle aynı toprak aynı kalite olur
@yasarkurt5383
@yasarkurt5383 2 жыл бұрын
Hocam çok açıklayıcı bir video olmuş emeğinize sağlık ama bir sorum olacak size sıra arasını 1 metreye düşürüp sıra üstü aralığını 70 75 cmye yükselterek Ekim yapsak ileryen seneler de bitkinin buyuyecgini göz önünde bulundurarak daha iyi olmaz mı cevap verirseniz sevinirim
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
İntermedya türü için doğru, hatta daha geniş tutmalısınız. Nitekim bitki çok görkemli oluyor. Lakin bizim önerdiğimiz tür daha bodur. Sıra üstü mesafe 35cm olması bitkilerin kısa sürede kuçaklaşması ve altında istenmeyen otların oluşumuna engel olmak. Sıra arası 140cm seçmemiz, tarlada traktörle (aks aralığı) çözüm üreteceğimiz için.
@huseyinozdel3087
@huseyinozdel3087 2 жыл бұрын
Hocam paylaşım ve samimiyet için teşekkür ederim.. dikim öncesi tarlama ot ilacı uygulamak ve bu sayede otla mücadelede kolaylık sağlamak istiyorum bu mümkün mü? Mümkünse hangi ilacı boş tarlaya ne ölçüde atmalıyım ve dikecek olduğum lavanta ya ve yağ kalitesine zarar verir mi?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Böyle bir deneyimim yok lakin küçük bir alanda deneme yaparak gözlemleyebilirsiniz. Hatta bizi de bilgilendirirseniz, hepimiz çok mutlu oluruz.
@funglishcafe8236
@funglishcafe8236 2 жыл бұрын
Hocam verdiğiniz bilgiler çok güzel Sağolun. Bahçeniz bereketli olsun İnşallah. Hocam sorum şudur, ben de tarla alıp lavanta yetiştirmek isterim. İlk yıl hasad 1 kere den fazlamı oluyor? Ve Tarlayı da korumak için içinde ev yapıp yaşayalım diyoruz . Ev yapmak için izni alabilir miyiz?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
İlk yıl birden fazla çiçek verimi oluyor. Ev konusu izine tabi mi? bilmiyorum. Bidiğim beton kullanmadığınız takdirde bağ evi adı altında bir barınak yapabiliryorsunuz.
@hamitknk861
@hamitknk861 2 жыл бұрын
Hocam mukemel acikladiniz Cikan yağ elde kalma varmi.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Küçük alanda yapacak ve az miktarda dikim yapacaksanız, sıkıntı olur. Ya daha büyük alanlarda yapacaksınız ya da diğer çiftçilerlerle yağlarınızı bir araya getirmeli ve ölçek oluşturmalısınız. Siparişler 360kg yağ ve üzeri oluyor.
@mustafakurtulus6270
@mustafakurtulus6270 2 жыл бұрын
Emeğinize ağzınıza sağlık. Hassas ve açıklayıcı üslubunuzdan dolayı teşekkür ederiz. Merak ettiğim bir şey var; Sıra üzeri mesafe 35 cm sıra arası mesafeyi mekanizasyona uygunluk (traktör aksı) 140 cm dediniz bir videonuzda da güneşten faydalanmadan bahsettiniz güneşten faydalanma varsa topraktan faydalanma da vardır. Mısır tarımında kullanılan mekanizmalar 70 cm sıra arasına uygun bir şekilde tasarlanmıştır. Yani çapalama, lastik genişliği vs. 70 cm’de de çalışılabilir. Özetle sıra üzeri mesafeyi 50 cm ye yükseltip sıra arası mesafeyi 70 cm’ye ayarlanırsa, birim alana daha fazla bitki yerleştirilip iki bitki arasındaki mesafeyi arttırmış olacağız. Sizce daha uygun olmaz mı?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Mantıklı, lakin bitki dikey değil yatay büyüyor. Arasında dolaşmak için yer kalmaz. Keşke size fotoğraf gönderebilseydim.
@arzubasaran2964
@arzubasaran2964 2 жыл бұрын
Bu video için teşekkürler hocam . Sıra aralarını traktörle değilde küçük çapa makineleri var onunla yapsak olur mu acaba ? Geri dönüş yaparsanız çok memnun olurum🤗
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Elbette lakin çok uzun sürer.
@a.ya.1021
@a.ya.1021 2 ай бұрын
elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş keyifle izledim bir souru sormak istiyorum iç anadoluda da kasımda ekim uygun olur mu? 🙃
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 ай бұрын
Yılbaşı öncesi fideleri toprak ile buluşturabilirsen, harika olur. Önemli olan, kış süresi boyunca, yaz gelene kadar köklerin nemli toprakta olması, kökün çalışması ve uyum süresini tamamlaması gerekir.
@a.ya.1021
@a.ya.1021 2 ай бұрын
@@ugurtankarabey Çok Teşekkür ederim
@erdemafacan
@erdemafacan 2 жыл бұрын
Merhaba. Ben bir şey merak ediyorum Kasım ayı sonunda ekimi yapılmış fidelerin tutmadığını veyahut öldüğünü nasıl anlarız? teşekkür ediyorum
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Bir dal koparın lavantadan, dalın iç rengi fıstık yeşili ise, yaşıyor. Koparmanız kolay olur, çıt sesi gelirse, kurumuştur.
@biiiraaaa
@biiiraaaa 2 жыл бұрын
Hocam değerli çalışmanız için çok teşekkür ederim. Sizin videonuzdan çıkardığım kadarıyla geçim kaynağı olarak 10 dönüm gibi bir tarla ile bu işe girmek çok mantıklı gelmedi. Bir de tarla yatırımı düşünülünce hiç mantıklı hal almıyor. Muhtemelen ben birşeyi kaçırıyorum. Toparlama açısından 3 yıllık toplam maliyet ve geliri söylemeniz mümkün mü?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
10 dönüm tarla örneklemesi, katlarını hesaplamak kolay olsun diye tercih edildi. Hedefinizde 50 dönüm ve üzeri yoksa başlamayın. Ayrıca toprağınız yoksa, satın aldığınızda özsermayeniz olur, istediğiniz zaman nakite çevirebilirisiniz. Buradaki amaç, atıl arazileri tarıma kazandırmak. Gelir - gider tablosunu da videonun sonunda açıklamıştım, lütfen bir kez daha izleyin.
@kutuatolyesi6265
@kutuatolyesi6265 2 жыл бұрын
abi merhaba böyle güzel video için teşekkür ederiz, benim kiliste 7 dönüm bir arazim var bu arazi 10 yıldır boş duruyor. burda ekim yaparsam sonuç alabilir miyim. birde ticari olarak nereye satabilirim. 1 sene başında durmam gerekiyor. masraflarımı ve emeklerimi karşılaması gerekiyor. karşılayabilecek mi acaba. teşekkür ederim.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
En az 3 yıl emek verirseniz, toprak üstü maliyetinizi geri alabilirsiniz.
@fatmatel8709
@fatmatel8709 2 жыл бұрын
Merhabalar yağ için değilde mezatlarda satış yapılsa ya da çiçek dükkanlarına bu da iyi kar getirir mi sizce?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Elbette, o zaman İntermedya türü size daha uygun olacaktır, çok daha fazla çiçek verir.
@ozlemyigittekin1198
@ozlemyigittekin1198 Жыл бұрын
Hocam bilgileriniz çok değerli teşekkür ederim iletişime geçmek istiyorum sizinle
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey Жыл бұрын
İletişim bilgilerinizi verin, arayayım.
@halilozcakir4850
@halilozcakir4850 2 жыл бұрын
Uğurtan Bey merhaba video için teşekkür ederim.İstanbul da ikamet ediyorum Afyon da arazimizde derin sürgü ve engebeli arazi düzeltme işi de yaptık şimdi köyümüzde bir iki kişi de ekime başladı bizde fikir olarak düşünüyoruz.daha yeniyim sorularım bile ham oluşmadı toparlanmadı Size ulaşacağım Saygılar. İlk soru devlet desteğini nasıl sağlarız en azından arazi düzeltme fide yada başka destekler varmı bunlar için zirai danışmanlık firmaları ile olmak zorunda mı. Proje yapılabilir mi bu iş için. Yorumlar okuduğumda gayet mantıklı olan birlik olmak gerektiğinden bahsediyorsunuz Afyon Dinar da kooperatifi var biliyorum onlar bu işi yapmıyor mu.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Devlet desteği sadece aparatlar için %60 civarında olduğunu, fide için bir destek olmadığını biliyorum. Lakin bazı il/ilçelerde kaymakamlık, valilik, belediye ve ilçe tarımların destekleri oluyor. Zaten bu işi Afyon'da yapacaksınız, size yakın, temasa geçin. Onların ne yaptıklarını bilmiyorum.
@olcayyildiz5227
@olcayyildiz5227 Жыл бұрын
Yorumunun ustunden 1 sene geçmiş...Afyonda deneme şansın oldu mu?
@Fikretkirhan
@Fikretkirhan 2 жыл бұрын
Uğurtan bey emeğinize sağlık, çok güzel bir video olmuş. Ben çelikten çoğaltacağım fakat öncelikle 4 -5 dönüm kadar fideye ihtiyacım var. Sizinle iletişime geçeceğim mutlaka. Benim kafama takılan aldı sattı distile etti olayları değil de bunu hasat ederken kullandıkları traktöre takılan biçme makinaları var. Ülkemizde bi türlü satan ya da kullanan bulamadım. Traktör bizde mevcut. Distilasyon yeri de var. Ancak bu harman makinasını çözmeden bu işe girmek istemiyorum. Bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var. Saygılar.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Bulgar ürünlerinden esinlenerek ülkemizde üretmeye çalışan firmalar var, nasıl bir sonuç aldılar bilmiyorum. O gördükleriniz günde 25 dönüm araziyi hasat yapabiliyorlar lakin çıkan ürünü (yaklaşık 10 - 12 ton yaş çiçek) bir günde diştiler edebileceğiniz imkanınız yoksa sıkıntı olacaktır. Tersini düşünmelisiniz, şu kadar distile edebiliyorum şu kadar da hasat etmeliyim.
@fethiakkavak2725
@fethiakkavak2725 2 ай бұрын
Hocam ürünü toplamaya başladık diyelim o ürün kac gün sonra distile edilmesi gerekiyor aynı gün bitmesimi gerekiyor yoksa bir iki kalabilirmi
@oguzipci9943
@oguzipci9943 Жыл бұрын
Merhaba Uğurtan bey. Aydın civarında 150 metre rakımda yetiştirebilir miyiz sizce? Sonbahar dikimi yapsak bile yazın sulama ihtiyacı duyar mıyız?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey Жыл бұрын
Evet, bölgenizde de olur. Sonbahar dikimi yaparsanız, sulama ihtiyacı olmaz. İlk bahara kadar toprak ve kök bütünleşir.
@halilibrahimtuluoglu9673
@halilibrahimtuluoglu9673 2 жыл бұрын
Sayın hocam ben aricilik için kullanmak üzere yaklaşık 3 dönüm lavanta dikmek istiyorum. Bu konuda bilgi almak istiyorum sizden . Nasıl irtibat kurabilir acabd
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
kzfaq.info/get/bejne/qq2AbLODsaito2Q.html buradan videoyu izleyin lütfen.
@akyuzaluminyum9210
@akyuzaluminyum9210 2 жыл бұрын
Hocam vidyonuz güzel olmuş bir sorum var. 1. Diyelim ki 360 kg yağı elde ettik yada bir şekilde bir araya geldik bir şekilde oldu. Nereye satacağız. Alan firmalar kim. Birde tarım il müdürlüğü 3. Sene dönümden 150 kg yağ alabilirsiniz diyor. Bu da eken ile kitap üzerinden konuşan ile uyuşmuyor. Saygılar
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Ya bu işi aracılık yapan ya da kozmetik firmaları alıyor. Çok nadiren tıp alanına tedarikçiler ilgi duyuyor. İl Tarım Müdürlüğü biraz abartmış, en fazla dönüm başına ulaşabileceğiniz miktar 10kg/dönüm.
@akyuzaluminyum9210
@akyuzaluminyum9210 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey sizin elde ettiğiniz dönüme 8 ile 10 kg demi. :) Bunu tecrübe ile teyit ettiniz mi
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
@@akyuzaluminyum9210 Evet. 150kg olsa 50€'dan 7.500€ olurdu ki tüm Türkiye bunu yapardı. Buğday ekenler 500₺/dönüm razı oluyorlar.
@cagataysolak1987
@cagataysolak1987 2 жыл бұрын
Hocam Merhaba, Kırklarelinde 60 dönüm kadar yerimiz var. Geçen yıl 6 Dönüm kadar Lavanta ektik. Yağlık olarak düşünmekteyiz. Ayrıca Kovan Koyup Bal üretimide düşünmekteyiz. Kendi traktörümüz de var. Mütevazi bütçelere sahibiz kendi pazarımızı yaratıp Marka Olmak istiyoruz. Bu işe yatırım yapmak sizce %Kaç mantığa sığıyor. Sizin düşünceleriniz nedir hocam. Teşekkür ederim 👍
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Marka olmak kolay bir şey değil, zaman ve paraya ihtiyaç gerektirir. Eğer böyledir niyetiniz varsa, hemen hammaddeyi dışardan tedarik etmeye başalayın, ihtiyaçı tespit eder ve ona göre üretime geçersiniz.
@merdo555
@merdo555 Жыл бұрын
@@ugurtankarabey önemli olan burda ihtiyaç zaten üretimi yapmak kolay pazar olması lazım :)
@funglishcafe8236
@funglishcafe8236 2 жыл бұрын
Hocam distilasyon yağı çıkarıp bize mi veriyor? Biz yağı nereye satarız? Hasadı biz yapsak ve hasad sonrası çıkan yaş çiçeğini ve sapını alan yerler yokmu ? Çiçek kilosuna göre ücretini veren yerler var mı?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Bu sorduklarınızın hepsini siz yapıyorsunuz. Sadece şunu söyleyebilirim, küçük bir alanda yapmayın, ürün elinizde kalır. Hedefiniz en az 50 dönüm olmalı.
@funglishcafe8236
@funglishcafe8236 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey Hocam Teşekkür ederim cevap için
@gurcanguler7428
@gurcanguler7428 Жыл бұрын
Hocam 10 dönümden elde edilen mahsülü distilasyon tesisine götürebilmek için ne büyüklükte bir araca ihtiyaç var?
@joekeskin
@joekeskin Жыл бұрын
el arabası!
@gulapselvi4298
@gulapselvi4298 2 жыл бұрын
Hocam guzel video icin tesekkurler. 3 seneden itibaren ”dönumden” 5 kg mi yag aliyoruz?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Beklentimiz 8 kg
@gulapselvi4298
@gulapselvi4298 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey Cevap icin tesekkurler Ugurtan Bey. Dönumden 8 kg yag alsak dahi, tum gelirimiz distilasyonu (4200 tl/dönum) bile karsilamiyor. Nakliye, capalama, hasat masraflari da cabasi.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
@@gulapselvi4298 10 dönüm distilasyon maliyeti 4.200₺, 1 dönüm için 420₺ hesaplamalısınız.
@gulapselvi4298
@gulapselvi4298 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey Simdi oldu:) Tekrar tesekkurler.
@funglishcafe8236
@funglishcafe8236 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey distilasyon yaptırmadan yaş olarak topladığımız hasadı alacak yer var mıdır? Yaş çiçekleri alıp distilasyon yağ çıkarma işini kendileri yapan yerler firmalar var mı?
@gunerkurupehlivan
@gunerkurupehlivan 3 жыл бұрын
selamün aleyküm hocam ben bu yıl ekmeyi düşünüyorum nasıl iletişime geçebiliriz yardımcı olurmusnuz.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 3 жыл бұрын
05325440434 Uğurtan Karabey ayrıca www.lavantasevtopolis.com sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.
@Sonmez-koyunu
@Sonmez-koyunu 3 жыл бұрын
Merhaba. Video icin tsk ederim. İlk etap da 25 dönüm. Tarlam hazir. Ilerki dönemler de bi Bu alan. 50 Dönüme cikabilir. Tek sorun hasat zamani gelince. Hasat yapacak makine. Ve alim satim işleri. Kime nasil satacağız gibi sorular var. Yag cikartma işlemi veya işlenmemiş sekilde alacak olan kisiler varmi .. Bu konuda bilgi verebilir seniz memnun olurum.. Tsk ederim
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Devletin satın aldığı ürünlerin haricinde piyasada yalnızsınız, lavantada da öyle. Yurtiçi satışlar 1-2 kg bazında oluyor (arzu edilen bu değil tabii ki). Yurdışı satışaları 2x Varil (her biri 180kg) 360kg oluyor lakin bu kadar yağ kimsenin elinde yok. Ya bir araya geleceğiz ya da çok alanlar dikeceğiz.
@nurgulkurtulus7423
@nurgulkurtulus7423 11 ай бұрын
Birlikten kuvvet doğar,bir araya gelmek icin calismaliyiz.
@pelinsudogan6098
@pelinsudogan6098 2 жыл бұрын
Merhabalar hocam biz 2 dönüm tarlaya lavanta diktik diyelim ve hasat zamanı geldi ardından topladık bunu nereye götürüp saticaz aktarlarimi ariyacagiz? Yoksa yurtdışında alan firmalar varmı varsa bunlara nasıl ulasicaz Aklımdaki tek soru satış aşamasında cevaplarsanız sevinirim.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
1 dönümden 8 kilo yağ çıkar. Maalesef az miktarda yağ satışı çok zor. En küçük sipariş 180 kg varilde oluyor. Ya birleşeceğiz ya da büyük alanlada bu işi yapacağız. Sizin ölçeğinizde bir tarla çıraklık için uygun olabilir lakin daha büyüğünü yapmayacaksanız, başlamayın lütfen.
@atimucinsaatci
@atimucinsaatci Жыл бұрын
Hocam merhaba anlatımınız için çok teşekkür ederim ağzınıza sağlık ancak sitenize ulaşım sağlayamadım bırakılan link çalışmıyor mu acaba ?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey Жыл бұрын
utkarabey.wixsite.com/website
@elifyildirim5543
@elifyildirim5543 2 жыл бұрын
Kışın çok soğuk olduğu yerde yetişir mi örneğin Ardahan'da birde pazarlama işi nasıl oluyor bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Aynı tarlada buğday yetiştiriliyorsa, olur. Küçük alanda yapacak ve az miktarda yapacaksanız, sıkıntı olur. Ya daha büyük alanlarda yapacaksınız ya da diğer çiftçilerlerle yağlarınızı bir araya getirmeli ve ölçek oluşturmalısınız. Siparişler 360kg yağ ve üzeri oluyor.
@elifyildirim5543
@elifyildirim5543 2 жыл бұрын
Yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum,alan çok soğuk diye düşünüyordum, bu bilgi beni rahatlattı tekrar teşekkür ediyorum
@altiliganyanyorumlari5649
@altiliganyanyorumlari5649 2 жыл бұрын
hocam açıklayıcı değerli videonuz için teşekkürler. İZMİR foça dan yazıyorum. Bu bölgedeki üreticiler bir araya gelerek bir kooperatif kurmak birleşmek mümkün olmaz mı.? böylece daha etkili oluruz ve herkes enerjisini birleştirebilir.. tek tek pazar aranmaz. hatta alıcılar direkt bizimle yani kooperatifle temasa geçer geçebilir diye düşünüyorum. siz de bu bölgede veya yakın iseniz tanışıp bu konuyu geliştirebilirmiyiz. teşekkürler.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Ne güzel anlatmışsınız. Lakin ülkemizde iki kardeş anlaşamazken o kadar kişiyi bir araya getirip, yol almak nasıl bir sonuç verir, bilemedim.
@altiliganyanyorumlari5649
@altiliganyanyorumlari5649 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey elbette sorunlar olabilir. lakin amaçlar ve hedef belli ise bu yola çıkanlar bazı fedakarlıkları göze almalı veya alanlarla devam edilir diye düşünüyorum. benim 6.5 .7 dönüm civarında ekilebilir alanı olan yerime bu sezon dikim düşünmekteyim. ancak henüz karar veremedim bu sıkıntılar nedeniyle. ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.
@altiliganyanyorumlari5649
@altiliganyanyorumlari5649 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey hocam bir de şunu sormak isterim sizlere. Elde edilen yağın bekleme süresi ve koşulları ne olabilir.maddi imkanı olanlar bir yıl veya daha fazla bekletip bir iki sezon üretimini beraber pazarlamak daha verimli olmazmı. bu defa saklama koşullları önemli. bir bozulma olurmu yağda..?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
@@altiliganyanyorumlari5649 İçinde hava kalmayacak şekilde doldurduğunuz kapların ağızını sıkı kapattığınızda ve karanlık/ serin ortamda 3 yıla kadar bekletebilirsiniz.
@Erennziy
@Erennziy Жыл бұрын
@@ugurtankarabey merhaba ugurtan hocam .videolarinizin bircogunu izledim.gercekten cok faydali bilgiler.emeklerinize saglik.yalniz takildigim bir konu var.sizce bu ise girmek icin en az kac donume ekmeliyimki kalkistigima degsin ve en onemli kismi bu isin pazari. 20 donumle baslasam cikan yagima alici bulabilirmiyim
@f4tihsult4nmehmet69
@f4tihsult4nmehmet69 Жыл бұрын
Uğurtan bey Adana da lavanta işini yapmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey Жыл бұрын
+90 535 382 73 10
@mehmetklc1541
@mehmetklc1541 Жыл бұрын
Hocam ben Diyarbakır'da 50 dönüm ekmeyi düşünüyorum. Kaç sene sonra verim alırım ve yağ çıkarma makine fiyatları nedir ?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey Жыл бұрын
Videoda da anlattığım gibi, 1. yıl bir şey olmaz, 2. yıl %50 ve 3. yılda %100 ulaşırsınız. Dönüme de 8kgyağ alırsınız. Damıtma ünitelerin fiyatlarını bilmiyorum. Fakat KOSGEB %90 destek veriyor.
@yunuskaya7282
@yunuskaya7282 2 жыл бұрын
Merhabalar hocam, Van da yetişir mi acaba. Teşekkürler.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Aynı tarlada buğday yetişirse, olur.
@aliakturk9347
@aliakturk9347 2 жыл бұрын
Hocam İç Anadolu Bölgesi'inde yapabilir miyiz? Sıcaklık kışın -25 derecelere kadar düşebiliyor.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Tunceli'de oluyor, sizin orası daha mı soğuk. Eğer aynı tarlada buğday oluyorsa, yetişir.
@aliakturk9347
@aliakturk9347 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey Teşekkür ederim hocam. Yaptığınız paylaşımlarla bizi bilgilendiriyoruz. Videolarımızın devamını da bekliyoruz inşallah.
@sahancavusoglu2748
@sahancavusoglu2748 Жыл бұрын
Hocam ben bitlis’teyim. Topraklarımız Nemrut dağı eteklerinde. Acaba buralarda bunu yapabilir miyiz ?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey Жыл бұрын
Buğday yetişiyorsa, olur
@osmanmayk3843
@osmanmayk3843 Жыл бұрын
Uğurtan hocam hangi ildesiniz,bende lavanta bahçesi kurmak istiyorum
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey Жыл бұрын
Tekirdağ
@kapikoyli
@kapikoyli 2 жыл бұрын
Yabanı ot mücadelesinde Herbisit kullanılabilir mi?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Tavsiye edilmiyor, etken maddelerinde farklılık olabilir, yağınız değersizleşir.
@hakkerkartal8754
@hakkerkartal8754 2 жыл бұрын
Hocam geç kaldım Haziran 15 de dikebilirmiyim çok değil deneme için 40 fide sipariş verdim şuan kargoda
@hakkerkartal8754
@hakkerkartal8754 2 жыл бұрын
Sağolun teşekkür ederim
@melihakcay3482
@melihakcay3482 Жыл бұрын
Hocam merhaba, yaşım 25 özel sektörde çalışıyorum. Kendi işimi yapmak istiyorum ve yaklaşık 100 dönüm arazimiz var yekpare değil en büyük olanı 25 dönüm ve tarlalarımızın büyük çoğunluğunda su yok. Susuz olarak üretim yapabileceğim aromatik bitkileri düşünüyorum. Hangi bitkiyi önerirsiniz? Nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey Жыл бұрын
Merhaba, yönlendirme yapmam doğru olmaz, ben Lavanta tercih ettim ve lavanta ile ilgili videolar çektim. Lakin tek önerim; 50 dönüm ve üzeri bir hedefiniz yoksa, hiç birine başlamayın. Küçük ölçekli yerlerden para kazanmanız zor..
@melihakcay3482
@melihakcay3482 Жыл бұрын
@@ugurtankarabey 50 dönüm lavantadan elde edeceğim kâr nedir ortalama güncel fiyatlar üzerinden söyleyebilir misiniz
@carpedieemcarpedieem4169
@carpedieemcarpedieem4169 2 жыл бұрын
Hocam Merhaba bu bitkiyi Kandıra Kaynarca yada Sakarya Geyve bölgelerine ekmekte bir beis varmıdır ?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Olur, lakin bölgede biraz yağış fazla, eğimli arazileri seçin.
@carpedieemcarpedieem4169
@carpedieemcarpedieem4169 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey Sağolun Var olun Hocam
@mustafasahandibekli7466
@mustafasahandibekli7466 2 жыл бұрын
Hocam ben bitlis’teyim. Buralarda yetiştirebilir miyim acaba ? Deneyimlerinizden faydalanmak isterim
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Aynı tarlada buğday yetişirse, olur.
@serifee35
@serifee35 Жыл бұрын
Hocam merhaba ben afyonda ne zaman acik kok lavanta fidesi dikimi yapsam tutmuyor iki yildir deniyorum acaba gubremi yoksa vitaminli toprakmi yapsam .birde ayrik otlar icin ilaclama olurmu lavantaya zarar verirmi .
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey Жыл бұрын
Toprağın pH değeri düşüktür. Tarımsal kireç uygulamanız lazım. Ama öncesinde toprak analizi yaptırmalısınız.
@serifee35
@serifee35 Жыл бұрын
@@ugurtankarabey teşekkür ederim solucan gübresi vermeyi düşündüm sıvı olarak fidelere ama siz açık kök lavanta satışıniz varmı
@uyubebekim
@uyubebekim 3 ай бұрын
Hocam koyümde 15 dönümlük arazim var ve hep ekin ekiliyor. Bende lavanta ekmek istedim, köyde 2-3 kişi daha önce ekmiş ama nedense başarısız olmuşlar. Sende yapamazsın boşa uğraşma diyorlar, bende yüzlerine karşı yapamazsın diyenlere inat yapıcam dedim. Bu kasımda tarlanın ufak bir bölümünde deneme ekimleri yapmayı planlıyorum. Sanırım 2 çeşit lavanta ekiliyor ülkemizde. Köyümüz ankarada. Biraz daha bilimsel bir yaklaşımla bu iki çeşit lavantanın dibini hem gübreli hem gübresiz, bir kısmını kasımda bir kısmını şubat sonunda olacak şekilde 6 varyasyonla denemeye karar verdim. Sizce bu yaklaşım doğru mu yoksa başaramayanları unut lavanta zaten kolay tutan bir şey derseniz, direk bizim bölgeye has türden gübreli şekilde ekip geçeyim mi? Görüşleriniz benim için çok kıymetli olacaktır 🙏
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 3 ай бұрын
Merhaba, lavanta yetişmemesinin iki nedeni var; 1. killi toprakta yetişmez ve 2. toprak analizini yaptırın, pH değeri 6,5 - 8,5 aralığında değilse de yetişmez. Bir de ot temizliği çok değerli. Diğer etkenlerin hiç önemi yok.
@acdortiscoming699
@acdortiscoming699 3 жыл бұрын
tohumdan nasıl yetiştirebiliriz
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 3 жыл бұрын
Tavsiye etmem, yabacı döllenmeye açık bitki. Tohumdan ürettiğinizde, aslı ile aynı olmayabilir yeni tür üretmiş olabilirisiniz. En iyisi anaç tarla yapın, çelikten üretin.
@MuMu888.
@MuMu888. 3 ай бұрын
Hocam merhabalar 10 donum yer ektik diyelim 3 sene sonunda 100 litre yag elde ettik oda 5 bin euro senede kazanacgimiz para yagdan başka geliri varmi yani 5 bin euro senelik para degilki yada baska biseyde mi yapiliyor yagdan baska cicek ?
@karpazlavendergardens
@karpazlavendergardens 3 жыл бұрын
Hocam nasıl iletişime geceblrm Kıbrıs'tan izliyorum sizi
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 3 жыл бұрын
05325440434
@ufukgozgoz9917
@ufukgozgoz9917 3 жыл бұрын
Merhaba hocam. 2 dönüm ektiğimizi düşünürsek 3.senesinde; senede 3 kez 3 işçi 1 gün ot yolacak 100 liradan 900 lira, 2 işçi senede bir hasat yapacak 1 gün sürse 200 lira, dönüm başı distilasyon ortalama 4200 dedik x iki dönümden 8400 lira. 500 lirada lojistik diyelim. 3. senede senelik masrafimız simülasyon olarak yaklaşık Toplam 10.000 TL \\ Dönüm başı ortalama 8 kg yağ dedik ortalama 2 dönümden 16 kg yağ alırız 50 Euro’dan satınca 16X50 =800 Euro (anlık yaklaşık 8.000 lira) her hasatta 2000 lira zarar var :) hesaptaki hata nerede acaba? Teşekkürler
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
''dönüm başı distilasyon ortalama 4200 dedik x iki dönümden 8400 lira'' hata burada! Herşeyi 2 dönüme indirgemişsiniz lakin damıtmayı sabit bırakmışsınız. Damıtma için verilen değer 10 dönüm içindi.
@ufukkaraali3707
@ufukkaraali3707 2 жыл бұрын
Bilgi amacli eklemek isterim. Bugday da 1 donumde 100$ ciro yapan tarla iyi verimli sayilir.. 15 donum uzeri surdurulebilir
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
@@ufukkaraali3707 Kesinlikle katılıyorum. Lavanta dönüm başına 200 kg buğday tarlasına alternatif tarım olarak düşünülmeli.
@abdurrahmankaya047
@abdurrahmankaya047 2 жыл бұрын
Sa abi lavanta da devlet desteği varmi Diyarbakır ergani hançerli koyun de yetişirmi düz arazi buğday Arpa Nohut ekiliyor tarlaya
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Evet olur. Devlet desteği yok. Lakin uygun kredi kullanabilirsiniz
@abdurrahmankaya047
@abdurrahmankaya047 2 жыл бұрын
Ben faize karşıyım sağolasin abi çok teşekkür ettim vide o ve bilgiler icin
@Emre.54
@Emre.54 2 жыл бұрын
hocam kolay gelsin ben 5 dönüm yere intermedia cinsi lavanta ektim maliyeti sizin söylediğinizin bölü 2 si mi olacaktır yani angustofolia cinsi için mi geçerli yoksa intermedia için mi yer sakarya/pamukova
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Merhaba Emre, fide maliyeti yarıya iner lakin diğer masraflar tarla boyutu ile ilgili ve aynı kalır.
@mehmetbologur9058
@mehmetbologur9058 2 жыл бұрын
Hocam merhaba ben her dönüm için distilasyona 4.200tl verirsem nekadar kazanicam ki tüm para distilasyona gidecek
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Sanırım ben doğru ifade edemedim. 4.200₺ 10 dönüm tarla distilasyon bedelidir.
@AliYlmaz-ki4ly
@AliYlmaz-ki4ly 2 жыл бұрын
Sulama isteği nedir hangi rakım'da yetişir
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Suya ihtiyaçınız yok, can suyu yeterli olacaktır. En iyi 0 - 2.200 m de denemiş, en güzel verim 1.000m rakım tespit edilmiş. Ben 220m yapıyorum.
@zubeydekarabina1405
@zubeydekarabina1405 2 жыл бұрын
Acaba istanbulda lavanta yetişirmi diye bir sorum var bilgilendirebilirmisiniz
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Beykoz, Büyükçekmece, Hadımköy ve Silivri’de var. Bunlar bildiklerim.
@halilibrahimaydin987
@halilibrahimaydin987 2 жыл бұрын
Bilecik-Bozüyükde bu bitki olurmu? iklim seçiciliği varmı?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Aynı tarlada buğday yetişiyorsa, olur.
@mahmutbas6225
@mahmutbas6225 2 жыл бұрын
Yapılıyor bilecik de zaten ulupinarda
@ismail2896
@ismail2896 2 жыл бұрын
Bozüyük te yapan var
@ahmetbasarkan3977
@ahmetbasarkan3977 2 жыл бұрын
Malçlamayla ekim yapılsa yabancı ot mücadelesine gerek kalmaz diye düşünüyorum
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Evet
@melikekucuk852
@melikekucuk852 2 жыл бұрын
Hocam herşeyi söylemişsiniz nereye satacamızı yada nasıl satacamızı söylememişsiniz
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Onu ben de bilmiyorum. Pazarlama ve satış ayrı alan, çiftçinin en büyük sıkıntısı. Yoksa çiftçi herseyi üretebilir. Çiftçi, devletin alım garantili ürünlere, para kazanamamasına rağmen, yönelmesinin tek sebebidir.
@gulnurdastantuncer6281
@gulnurdastantuncer6281 Жыл бұрын
Merhaba Sivas gibi kurak ve soğuk yerlere lavanta ekmek verimli olur mu inş cvp yazarsiniz teşekkürler
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey Жыл бұрын
Sivas bölgesinin soğuk olması hem çiçek verimi ve hem de içerik kalitesi için çok uygun. Geçmişte o bölgeye de satış yaptık.
@gulnurdastantuncer6281
@gulnurdastantuncer6281 Жыл бұрын
Çok teşekkürler
@suleymanklckeser3660
@suleymanklckeser3660 2 жыл бұрын
Hocam merhaba deneme amaçlı ekmiştim bu yıl yağ fiyatı nedir. Birde satabileceğim bir yer varmıdır
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Yağ fiyatları Bulgaristan'da rekolte tespit edilmeden belirlenmiyor. Şu an 35€-50€ arası telafuz ediliyor, satış gerçekleşti mi? bilmiyorum. Küçük miktarda yağlarınızı satmanız çok zor, en küçük siparişler 360kg ve katları şeklinde oluyor.
@feridearslan1015
@feridearslan1015 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey 10 dönüm eksek bunun yağını toptan verebilir miyiz hocam. Birde yapımı kendimiz çıkartabilir miyiz.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
@@feridearslan1015 En fazla 80kg yağ alırsınız. Lakin en düşük sipariş 360kg oluyor, bu bağlamda satmanız zor olacaktır. Birleşmemiz lazım. Damıtma aleti alırsanız elbette yağınız da kendiniz çıkarabilirsiniz.
@sahkaya60
@sahkaya60 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey hocam 360 kg kotayı doldurduğunda kim alıyor ve kargo varsa maliyeti kime ait?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
@@sahkaya60 360kg olayı bir Europaletin üzerine iki adet 180'er kg fıçı sığması. Yurtdışı satışları bu şekilde yapılıyor. 3 palet te olabilir yani 1.080kg gibi. Navlun alıcı şirketle anlaşmanıza bağlı genellikle alıcı öder örnek: FOB
@agayev9544
@agayev9544 3 жыл бұрын
Hocam merhaba. Kars'ta yapılır
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 3 жыл бұрын
Aynı tarlada buğday yetiştirilse, olur.
@gelgorsr3614
@gelgorsr3614 2 жыл бұрын
Ulasacagimiz adres ve telafon mumkunmu Bizim burda ismini duyarlar ama nasi yetisir nasi hasat satisi olur bilmezler
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
05325440434
@gelgorsr3614
@gelgorsr3614 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey tesekkur
@muratmerdoglu2609
@muratmerdoglu2609 2 жыл бұрын
Hocam pazarlama konusuna çok deginmemissiniz. Siz alıcı bulmakta zorlandınız mı? Nasıl buldunuz gibi konularda da biraz anlatırsanız harika olur. Selamlar
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Yağ veya kuru pazarlama konusu sıkıntılı, elinizde az miktarda ürün varsa kimse ilgilenmiyor. Alıcılar sabit kalite ve yıl içersinde periyodik ürün istiyor, kısacası elinizde ölçek yoksa satış çok zor.
@koksalailesi4859
@koksalailesi4859 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey merhaba ne kadar ölçek gerekli kaç dönüm
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
@@koksalailesi4859 En az 360kg yağ gerekir ve 50 dönüm tarla demek.
@funglishcafe8236
@funglishcafe8236 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabeyHocam firma ile konuşup 90 kg yağı kendimiz firmaya teslim etsek nakliye bize ait olsa ilgilenirler mi?
@ismetpolat1812
@ismetpolat1812 2 жыл бұрын
Selam hocam biz Özbekistan da ekmeyi düşünüyoruz tohumu var elimizde dikimi nasıl olur bilgi verirseniz sevinirim
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Tohumdan üretimi tavsiye etmiyorum. Bitki yabancı döllenmeye açık olduğu için, türün neslini devam ettiremeyebilirsiniz, farklı tür elde etme olasılığı yüksek. Kendinize anaç tarla yapın, oradan çoğaltarak ilerleyin.
@ismetpolat1812
@ismetpolat1812 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey peki nasıl olacak anaç tarla
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
@@ismetpolat1812 Önce bütçeniz kadar köklü alacaksınız, geliştirecek ve her yıl üzerinden aldığınız çubukları köklenidireceksiniz. Daha sonra köklü fidelerinizi tarlaya alacaksınız.Bu videoyu seyredin kzfaq.info/get/bejne/i8BnlKah2q3Udps.html
@ismetpolat1812
@ismetpolat1812 2 жыл бұрын
Hocam akıl verin ilk kez bu işi yapacaz
@ismetpolat1812
@ismetpolat1812 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey Türkiye'den bu koku nerden temin edebilirim
@mustafaoz2379
@mustafaoz2379 3 жыл бұрын
Araziniz nerede hocam
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 3 жыл бұрын
Tekirdağ / Hayrabolu
@nurullahenes1454
@nurullahenes1454 Жыл бұрын
Dikim mesafesi en fazla kac olabilir
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey Жыл бұрын
Benzinli çapa makinası için en az 90cm, traktör için 140cm. Bundan başkası için siz ne arzu ederseniz.
@Hagi1905uA
@Hagi1905uA 2 жыл бұрын
Hocam ben mi yanlış anladım Gelir : 1 dönüm 8 kg yağ. 8 *50 EUR = 4000 tl Gider :1 dönüm için sadece distilasyon maliyeti 4200 tl
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Galiba ben yanlış ifade ettim, ikinci defadır bu soru geliyor. Yağ gelirini 1 dönüm, distilasyon maliyetini 10 dönüm için vermiştim. Yani 1 dönüm için 420₺ distilasyon maliyeti hesaplamalısınız.
@Hagi1905uA
@Hagi1905uA 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey düzeltme için teşekkürler hocam
@emresevindik3975
@emresevindik3975 2 жыл бұрын
Hocam ben dıkım yaptım ot mucadelesı içın çilek naylonu kurlandım bu yıl hıç ot çıkmadı naylonun ustunude pomza taşı serdım acaba saglıklımı
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Bitkiye zarar vereceğini düşünmüyorum. Sıra aralarını nasıl yaptığınızı bilmiyorum lakin traktörle yapılan işlemlerde çapa ayaklarına naylonlar takılırsa, bitkiler yerinden çıkabilir. Daha doğal çözüm; ıslatılmış saman ile kapatabilirsiniz.
@erayg.2470
@erayg.2470 3 жыл бұрын
Hocam peki kim aliyor bunun yagini?
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 3 жыл бұрын
Alan var da, o ölçekte elimizde yağ yok.
@volkanarslan2817
@volkanarslan2817 3 жыл бұрын
Hocam yağını çıkarttı diyelim alıcı hazır mı merak ettiyim konu birde fide satıyor musunuz
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 3 жыл бұрын
@@volkanarslan2817 Alan var da, o ölçekte elimizde yağ yok.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 3 жыл бұрын
@@volkanarslan2817 Evet fide üretiyorum, Kasım ayında yine satışa çıkacağız.
@fadimekaraborklucam8800
@fadimekaraborklucam8800 2 жыл бұрын
Ustilasyonderken bunu biraz alarmısınız anlamadım
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Distilasyon demek istedim. Buradaki videoda açıkladım, lütfen seyredin. kzfaq.info/get/bejne/mst5ps9p0dW3oac.html
@aygunisik7240
@aygunisik7240 2 жыл бұрын
Niğde Ulukışla ilçesinde eksek olur mu
@kapikoyli
@kapikoyli 2 жыл бұрын
Bende Ulukışla Güney Köyündeyim. Bereke de yapan var. Güney köyünde de yapan var. bende 10 dönüme yapacağım.
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Niğde Bor Bereke Köyü'nde 170 dönüm 4 yıldan beri yapılmakta.
@aygunisik7240
@aygunisik7240 2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim, sağolun
@hsncroglu2005
@hsncroglu2005 2 жыл бұрын
Uğur bey size ulaşabileceğimiz tel varmı
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Sorularınız ve lavanta fide tedariği için bana ulaşabilirisiniz. 05325440434 Ayrıca www.lavantasevtopolis.com adresinden lavanta ile ilgili daha fazla bilgiye sahip olamanız da mümkün.
@mehmetfevziparmaksiz4881
@mehmetfevziparmaksiz4881 2 жыл бұрын
peki lavantanın pazarı nasıl
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Küçük ölçekli yapanların elindeki yağlar satılmıyor, ya tarlaları büyüteceğiz ya da yağları bir araya getirip ölçek oluşturacağız.
@mehmetfevziparmaksiz4881
@mehmetfevziparmaksiz4881 2 жыл бұрын
@@ugurtankarabey ben ekmeyi düşünüyorum ama pazarından korkuyorum yaklaşık 10 dekarla başlayıp eğer kazançlı olursa 100 dekara kadar çıkarmayı düşünüyorum. Bence Türkiye bunun bir pazarı oluşturulmalı kooperatif tarzında birşey kurulmalıdır o zaman piyasa olacağını düşünüyorum.
@ilkersenyurt6427
@ilkersenyurt6427 2 жыл бұрын
Kar yağarsa ne olur ???
@ugurtankarabey
@ugurtankarabey 2 жыл бұрын
Harika olur, o dönemde bitki uykuda.
Lavanta Üretimi ile ilgili Tüm soruları cevapladım.#lavandula , #Lavanta, #dursunbey
16:10
TARIM EMEKÇİLERİ - Zir.Müh. Özcan GENÇ
Рет қаралды 24 М.
Bütçesi Kısıtlı Olanlara Uygun Fiyatlı 10 Dönüm Lavanta Tarlası
12:27
孩子多的烦恼?#火影忍者 #家庭 #佐助
00:31
火影忍者一家
Рет қаралды 43 МЛН
KINDNESS ALWAYS COME BACK
00:59
dednahype
Рет қаралды 81 МЛН
🌊Насколько Глубокий Океан ? #shorts
00:42
Alat Seru Penolong untuk Mimpi Indah Bayi!
00:31
Let's GLOW! Indonesian
Рет қаралды 15 МЛН
Nallıhan'da Lavanta Projesi / 4 Mevsim Tarım - Agro TV
48:16
Agro TV Turkey
Рет қаралды 2,7 М.
Lavanta Distilasyon nasıl yapılır
10:02
Dünder Makine Nak.San. ve Tic.Ltd.Şti
Рет қаралды 29 М.
SİRİUS YENİ AYI VE 12 BURÇ YORUMU
56:32
Yasemin Ozcelik
Рет қаралды 20 М.
İntermedya mı? Angustifolia mı? Hangi türü seçmeliyim?
5:08
Uğurtan KARABEY
Рет қаралды 4,3 М.
Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın | Oytun Hoca ile Bilim
1:41:22
100’de 100 Arşiv
Рет қаралды 216 М.
SALEP YETİŞTİRİCİLİĞİ - ÇOK KARLI BİR İŞ
24:25
TARIM YOUTUBER - Mehmet Arkan
Рет қаралды 120 М.
Lavanta Mucizesi
13:59
Coşkun Aral Anlatıyor
Рет қаралды 155 М.
İki dönüm salepten kazanılan para 1.5 milyon lira
19:52
Resul Cengiz
Рет қаралды 453 М.
孩子多的烦恼?#火影忍者 #家庭 #佐助
00:31
火影忍者一家
Рет қаралды 43 МЛН