No video

#1022

  Рет қаралды 9,953

De Nieuwe Wereld TV

De Nieuwe Wereld TV

Күн бұрын

Пікірлер: 61
@cobyolijnsma2628
@cobyolijnsma2628 Жыл бұрын
Wat een prachtig gesprek! Dank jullie wel!!❤
@katjavankasteren-deveer8624
@katjavankasteren-deveer8624 8 ай бұрын
Dankbaar voor de heldere boodschap om hulp te mogen accepteren en mijzelf te omringen met de juiste mensen, leven vanuit mijn hart en ziel doe ik al
@bartvandenberg4901
@bartvandenberg4901 Жыл бұрын
Ik denk dat de basis is om bij je authentieke binnenwereld te blijven, om te geven om te krijgen moet je eerst jezelf leren kennen en je oppervlakte laag afpellen en vooral in verbinding blijven met jezelf om zo je oude wonden uit het verleden te helen. Pas dan kun je een duurzame relatie aangaan om zo de synergie uit je partner te halen en een symbiotische en constructieve relatie op te bouwen.
@Tubemanjac
@Tubemanjac Жыл бұрын
Ter info: vanuit de definitie gezien heeft een symbiotische relatie geen positieve betekenis omdat in een dergelijke relatie afhankelijkheid en besluiteloosheid de boventoon voeren wat desastreus uitwerkt.
@suzannevaal4844
@suzannevaal4844 3 күн бұрын
Dat zegt ze toch. Herhaling is niet nodig. Niet onaardig bedoeld maar het ijkt mij dat hier een kindsdeel aan het stuur zit...
@QCreationZ
@QCreationZ 11 ай бұрын
Wow wat een geweldig gesprek dit! Dank daarvoor, heel herkenbaar en inzichtelijk 🙏🏼
@melzius1111
@melzius1111 Жыл бұрын
Mooi gesprek. Mooie inhoud
@melzius1111
@melzius1111 Жыл бұрын
Het overgrote deel vd werelbevolking heeft een codependent relatie..
@Needlestitch
@Needlestitch Жыл бұрын
Mooi zo. Samenleven bestaat gelukkig nog wel.
@leniminderhoud7112
@leniminderhoud7112 Жыл бұрын
Belangrijk onderwerp. Duidelijke toelichting van de gast. Tip voor NW, nodig ook Maarten Oversier (boek Bestaansrecht, enorm populair momenteel) , Hannah Cuppen (verschillende boeken in vele talen vertaald) uit.
@suzanevolves26
@suzanevolves26 Жыл бұрын
Mooi gesprek
@marlewolters1665
@marlewolters1665 Жыл бұрын
Uit dit gesprek proef ik dat Marlies ‘daar’ niet staat in het leven.
@JeroenHega
@JeroenHega Жыл бұрын
Interessant en verhelderend gesprek. Het boek lijkt mij ook wel erg leerzaam. 9:40 en 13:11; ook herkenbaar, oa wat betreft bindingsangst, codependentie etc..
@Pfirtzer
@Pfirtzer Жыл бұрын
Zoek ook Robin Norwood, women who love too much, echt een aanrader om de 'dames' beter te begrijpen, kuch.
@JeroenHega
@JeroenHega Жыл бұрын
@@Pfirtzer Heel erg bedankt voor je tip
@Pymetjestube
@Pymetjestube Жыл бұрын
Mooi, mooi, mooi.
@catharina1733
@catharina1733 Жыл бұрын
Ik ben een groot fan van de nieuwe wereld, maar van deze gaste krijg ik nogal gekrulde tenen. De nieuwe waarde; ‘zelfontplooiing, het eigen verlangen en behoeftes staan op de voorgrond. Het gevoel lijkt leidend. Na 40 jaar samen te zijn geweest met mijn man heb ik/wij ervaren dat liefde ook een keuze is. In elke relatie voel je niet constant nabijheid, is er bij tijden afstand. Dan komt het er op aan dat je blijft kiezen voor elkaar. Ik heb ervaren dat je keuze ook je gevoel beïnvloed, dat je weer genegenheid en liefde gaat ervaren en het weer spannend gaat worden. Één ding heb ik geleerd….als je denkt de ander te kunnen veranderen dan is dit gedoemd te mislukken. Verandering vindt alleen plaats als vrucht van de liefde. Helaas hebben wij afscheid van elkaar moeten nemen door de dood. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze voor de liefde. Deze dame is ook geneigd te problematiseren. Katharina
@mbart
@mbart Жыл бұрын
Zeer mee eens, Catharina. Sterkte
@PimVree
@PimVree Жыл бұрын
'.. en het weer spannend gaat worden'. Ik denk dat ik weet wat je bedoelt, maar lieve Catherina: liefde behoeft niet spannend te zijn. Seks ook niet. Liefdevolle seks is 1000 keer mooier dan spannende seks. Sterker nog: spannendheid is m.i. de doodsteek voor elke liefdes relatie.
@katjavankasteren-deveer8624
@katjavankasteren-deveer8624 8 ай бұрын
Ik lees graag het boek en weer de masterclass van leed naar liefde en van daaruit een persoonlijk traject passend voor mijzelf. Dit stuk over seks raakt mij enorm, mijn partner is pornoverslaafd en seksueel mis ik passie en eigen seksualiteit en sensualiteit op een gezonde wijze bij mijzelf ook door een verleden met verkrachting. Estatic dance resoneert enorm bij mij. Ook ik ben zelf ondernemer met een eigen praktijk als psychosociaal therapeut en energetisch therapeut voor volwassenen en gezin en een Master healer en teacher om anderen in de hoogste frequentie van hun ziel te zetten en het psychische aardse brein lichaam en hart te verbinden met de ziel en het energetisch bewustzijn. Ik uit mijzelf enkel vanuit zuiverheid naar anderen zonder te schreeuwen of persoonlijk kwetsend te zijn
@doorlopertv
@doorlopertv Жыл бұрын
Interessant gesprek, zoals vele gesprekken van de NW. Al vraag ik me na dit gesprek wel af in hoeverre deze dame "emotioneel beschikbaar" is voor haar eventuele partner door al haar eigen geanalyseer ....
@marlewolters1665
@marlewolters1665 Жыл бұрын
Welke dame!? 🤨
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Elke verandering begint met bewustwording lees ik. Dat zijn zo van die stellingen, die uitgezoomd voor de hand liggen, maar veel minder bij inzoomen. ik zou niet graag de mensen de kost geven, die wel goed bewust zijn van zaken, maar niet of nauwelijks andere opties hebben, of gewoon niet nemen of durven nemen. We hebben wijze spreekwoorden als bezint eer ge begint en denk aleer men doende zijt en doende denk dan nog. Des te meer als het de bedoeling is om kinderen te gaan krijgen als die wens er is. In elk geval een interessant gesprek.
@Tubemanjac
@Tubemanjac Жыл бұрын
Zoals bij elk recept, the proof of the pudding is in the eating, en uiteindelijk moet je die zelf bereiden.
@PimVree
@PimVree Жыл бұрын
Precies. Stel, je wordt je bewust van het feit dat verandering niet mogelijk is. Dat kan immers ook! Dan zit je met de gebakken peren. Gelukkig is het maar een metafoor die de kijk op veranderingsprocessen redelijk inzichtelijk maakt maar uiteraard - zoals elke metafoor - de werkelijkheid slechts benadert.
@ellisdewal
@ellisdewal Жыл бұрын
Waarom blijven wij bij Rutte? (serieus)
@judithvanbokhoven2695
@judithvanbokhoven2695 Жыл бұрын
Wat bedoelt 1 persoon tussen de reactie met kalknagels?
@eva1995XD
@eva1995XD 3 ай бұрын
Raar dat dit bestaat. Ik zou het niet een verslaving noemen. Is het niet meer een soort van gebrek aan zelfvertrouwen/angst om op je eigen benen te gaan staan?
@katjavankasteren-deveer8624
@katjavankasteren-deveer8624 8 ай бұрын
Ik sta open voor spiritueel partnerschap
@ouwebrood497
@ouwebrood497 Жыл бұрын
2:20 de juiste vraag. Ik ben gewoon zo promiscue als de pest, valt niks aan te veranderen. Kun je bindingsangst noemen, maar ik zie het niet als een pathologie die behandeld moet worden. En bij mensen die monogaam van zichzelf zijn komt het toch wel goed, er bestaan hondstrouwe mensen. Waar het om gaat is je dat je elkaar weet te vinden in een leuke manier van samenleven. Verder niet te moeilijk over doen.
@Tubemanjac
@Tubemanjac Жыл бұрын
Innemende, liefdevolle, door de wol geverfde vrouw. Maar jij ook hoor, Marlies. 😄
@DeejayMatthiasBelgium
@DeejayMatthiasBelgium Жыл бұрын
Gouden tip: Neem een hond!
@Missrock1
@Missrock1 Жыл бұрын
Volgens Martin Appelo kun je je blauwdruk niet veranderen. Kunnen we deze 2 mensen niet met elkaar aan tafel laten zitten?
@GAINZonWHEELS
@GAINZonWHEELS Жыл бұрын
2 verschillende mensen hebben jaren nodig om echt samen te smelten … soms wel 10 jaar, laat elkaar los en geniet per dag van elkaar!!
@sylviaarts6693
@sylviaarts6693 Жыл бұрын
Ik heb het boek gelezen + geluisterd, ik wist inmiddels (doordat ik in een toxische relatie was beland) dat ik een aantal problemen had. Waaronder verlatingsangst, angstig gebonden als kind etc. Het boek is een eye-opener, zeer duidelijk en je hebt er wat aan!
@liesbethwestenborg8298
@liesbethwestenborg8298 Жыл бұрын
Je hebt het over narcisme!! Die manipuleren er op los. Trauma binding..
@fietsvriend
@fietsvriend Жыл бұрын
😅
@vreemdmanneke
@vreemdmanneke Жыл бұрын
Marlies begrijpt het, wellicht intuïtiever, beter dan de mevrouw
@Needlestitch
@Needlestitch Жыл бұрын
Wie is Margriet? Ik zou d'r dan eerder Viva noemen ofzo. 😊
@baskleinendorst
@baskleinendorst Жыл бұрын
Het was zo, het is zo, zal altijd zo zijn……kalknagels
@sloeberdoet
@sloeberdoet Жыл бұрын
De oplossing: laten laseren.
@bekpamper7376
@bekpamper7376 Жыл бұрын
Met die barbie generatie van deze tijd kan je beter alleen blijven.
@ankeenbeertje1981
@ankeenbeertje1981 Жыл бұрын
Wat heeft dat ermee te maken? Je hoeft je daar toch niet mee te identificeren?
@bekpamper7376
@bekpamper7376 Жыл бұрын
@@ankeenbeertje1981 Dus je snapt niet wat ik bedoel. 🤣
@berendbotje62
@berendbotje62 Жыл бұрын
Nw bla bla kanaal
@user-dp6wi1xc1k
@user-dp6wi1xc1k Жыл бұрын
Berend botje in zijn ontkenningsfase. Aghossie. Komt wel goed.
@ellisdewal
@ellisdewal Жыл бұрын
@@user-dp6wi1xc1k Nou ja! Kids die niet gay denken te zijn zitten volgens peers in ontkenningsfase. Zo klopt het altijd😁.
@luxaflexdick
@luxaflexdick Жыл бұрын
Het is helemaal niet egoïstisch als je alleen met jezelf wilt leven. Je doet er niemand kwaad mee, je doet je zelf er alleen maar goed mee. De meeste mensen geven niets. Dit komt omdat ze niets hebben. Van uit die positie gaan ze opzoek naar een ander. In de hoop dat de ander zijn of haar leegte kan opvullen. Die ander voelt jou leegte en voelt hier mee dat jij niets te bieden hebt, dus zal dit tot vijandschap leiden. Zaak is dat je probeert van jezelf te houden. Juist dan heb je anderen niet nodig. Als je tennis leuk vind, dan heb je er iemand bij nodig. Ben je van het zelfde niveau, dan krijg je beide voldoening en dus een leuk spel. Als je niveau 5 hebt en je moet met iemand spelen die niveau 8 heeft, dan heb je hier geen zin in, je geeft dan alleen maar, zonder iets in verhouding terug te krijgen. Zo gaat het ook in een relatie. Geeft de één alles maar de ander niets, dan is een relatie gedoemd te mislukken.
#967: Zielsgelukkig is kerngezond. Een gesprek met Richard de Leth
48:00
De Nieuwe Wereld
Рет қаралды 13 М.
Cute kitty gadgets 💛
00:24
TheSoul Music Family
Рет қаралды 17 МЛН
娜美这是在浪费食物 #路飞#海贼王
00:20
路飞与唐舞桐
Рет қаралды 6 МЛН
❌Разве такое возможно? #story
01:00
Кэри Найс
Рет қаралды 3,9 МЛН
Dad Makes Daughter Clean Up Spilled Chips #shorts
00:16
Fabiosa Stories
Рет қаралды 3,3 МЛН
Bevrijding van CODEPENDENCY; jeugdtrauma & ademwerk documentaire
30:30
The Breathwork Coach
Рет қаралды 18 М.
WAAROM WE IN EEN FASCINERENDE TIJD LEVEN
2:03
NIEUWE LEIDERS
Рет қаралды 10 М.
WAAROM DOOD NIET HET EINDE IS
2:23
NIEUWE LEIDERS
Рет қаралды 21 М.
Grenzen van het strafrecht en het civiele recht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag
47:02
#1066: De wijsheid van de heks | Een gesprek met Susan Smit
1:20:55
De Nieuwe Wereld
Рет қаралды 25 М.
Cute kitty gadgets 💛
00:24
TheSoul Music Family
Рет қаралды 17 МЛН