12. maj 1996 Silkeborg if-Vejle Boldklub 3-1

Erik Boye, Klaus Eskildsen, Thomas Gravesen, Finn Christensen, Henrik Holm, Jacob Olsen, Eduard Demenkovets, Jens Madsen, Dejvi Glavevski, Jesper Søgaard og Brian Christensen.
Udskiftningsspillere:
Niels Ejnar Gammelgaard (afløste i det 46. min. Eduard Demenkovets), Jesper Mikkelsen (afløste i det 65. min. Jesper Søgaard) og Carsten Holm (afløste i det 80. min. Brian Christensen),
Kampens gang:
13. min.: 0-1 Jesper Søgaard
32. min.: 1-1 Kenni Sommer
85. min.: 2-1 (Henrik Risom (straffespark)
89. min.: 3-1 Jacob Laursen.
Dommer: Knud Stadsgaard
Tilskuere: 3.928
Indtil fem minutter før tid tydede alt på, at VB skulle få det ene point med hjem fra Silkeborg. På det tidspunkt var stillingen 1-1, som også var resultatet efter første halvleg. Jesper Søgaard havde i det 13. minut bragt VB foran, hvorefter Kenni Sommer omkring den halve time udlignede.
Stillingen holdt til det 85. minut, hvor den tidligere VB'er Henrik Risom på straffespark bragte Silkeborg foran 2-1. På stregen tog Henrik Holm hånden til hjælp for at afværge et nærgående forsøg af Kenni Sommer. Rødt kort til Henrik Holm, mens Henrik Risom sikkert omsatte straffesparket i scoring. I næstsidste minut blev det 3-1, da en anden tidligere VB'er, Jacob Laursen, fra 25 meters afstand fyrede kanonen af, og bolden susede ind i VBs netmasker helt uden chance for Erik Boye.
Trods nederlaget spillede VB bedre end længe set uden for Vejle stadion. VB'erne skabte målchancer og formåede at holde bolden langs jorden, så man fik en antydning af, at spilleren teknisk ikke havde problemer med at hamle op med modstanderne. Blot ærgerligt at spillerne ikke havde kræfter eller rutine nok til at køre det ene point hjem.
Udover Henrik Holm (rødt kort) var der advarsel til Finn Christensen, og det betød, at heller ikke han kunne være med i næste kamp mod AGF.