No video

1806. Van vízszigetelés mégis nedves a fal. 💧 Ez, hogyan lehetséges? Tipikus vályogház hiba.

  Рет қаралды 14,481

Lukács László - Az élet iskolája

Lukács László - Az élet iskolája

Күн бұрын

Egy tipikus vályogház falnedvesedés problémára hívom fel a figyelmet ebben a videóban. Ugyanis van vízszigetelés az alaptest és a falazat, vályogtéglák között, mégis nedvesek a falak. Bizony itt a hibát az aljzatbetonozás alkalmával követték el a kőművesek, hiszen a fal vízszigetelése fölé vitték az aljzatbeton alatti szigetelést. Ilyenkor beközvetítik a falba a beton alól a talajpárát. Ez igen gyakori hanyagságból eredő hiba.
Facebook oldalam a témában:
valyogdoktor
/ valyogdoki

Пікірлер: 43
@erzsikeglonczi5946
@erzsikeglonczi5946 Жыл бұрын
Nagyon várom a válaszát
@gaborbarna4135
@gaborbarna4135 Жыл бұрын
A lényeg akkor hogy a bekerülő víz szigetelés magasabban legyen vagy egy szinten legyen a belső aljzattal?
@gaborfiam4219
@gaborfiam4219 Жыл бұрын
szia remélem látod majd a kérdésemet, nagyon nagy segítség lenne ha válaszolnál. Nekünk egy vegyesfalazatú házunk van beton alapon. A házhoz évek során lett hozzáépítve. Jelenleg ilyen nád szigetelés van rajta, de több helyen sérült már. Szeretném újra szigetelni és vakolni. Néztem a biokay vályog vakolatot 8 cm náddal. Nemrég találtam egy olyat hogy nikecel szigetelés de lukacsos, vályogra ajánlják, lélegző vakolattal. A beton alapra szeretnék lépésálló eps t ragasztani hogy legalább oldal irányból nem kapja a földből a vizet. Végül a kérdésem: Szerinted melyik lenne az ideális megoldás? Mind 2 ugyan olyan drága, de szeretném jól és tartósan megcsinálni. köszönöm előre is a választ
@yeyeher
@yeyeher 11 ай бұрын
semmit nem ér az oldalra ragasztás, mert alulról felveszi a vizet a fal. Amit te keresel oldalirányú védelemnek, az úgy hívják, hogy drénlemez, dréncső, kavicságy. De attól a fal még vizes marad. A perforált nikecell semmit nem ér, vizes marad mögötte a fal, főleg ha még rá is vakolsz. Ja és még a hideg ellen se véd. Marhaság.
@vmono35
@vmono35 Жыл бұрын
Vályogházat hogy érdemes betonozni? Vagy milyen alja legyen a szobáknak? Most vettünk házat és a szobákban fel kell szedni az alját (régi cement lap/ linóleum/föld). Mit érdemes letenni? Köszönöm előre is!
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Mindenképp legyen a beton alatt kavicságy, ha az alapozás mélysége engedi. Betonozni csak akkor érdemes, ha van vízszigetelés a falak alatt és ki is van emelve az épület, tehát pár lépcsőn kell felmenni a bejárathoz. Tenni kell a beton alá vízszigetelést és körbe dilatációs hézagolót is.
@erzsikeglonczi5946
@erzsikeglonczi5946 Жыл бұрын
Mert most nagyon felújításban keztünk
@biharydavid
@biharydavid Жыл бұрын
Nekünk ugyanilyen vályogház van, 50cm kiástunk, szerelőbeton, arra vízszigetelés egybe az egész háznál, egybe hungarocell, egybe beton, azóta is úgy tűnik, hogy bevált ez a módszer. Ezen kívül a falon csak olyan anyag van, ami légáteresztő, kivéve a fürdőszoba, ahol csempe. Bár itt csak egy 2,5m vályogszakaszt érint.
@istvanfodor9052
@istvanfodor9052 5 ай бұрын
És ha a vízszigetelés felé megyek de egészfóliával lefedem a fóliát felengedem a falra majd lépés allóhőszigetelést teszek és erre megint egy fólia megy majd a 8 cm beton hálóval ? Szerinted ez így működhet ? Köszi a választ !
@istvancsosz6631
@istvancsosz6631 Жыл бұрын
Vályogház tetőcseréről videó esetleg? Lemezt kivanunk felhelyezni a cserép helyett. A lemez alá milyen fólia szükséges?
@dcsaba15
@dcsaba15 Жыл бұрын
Üdvözlöm László! Fürdőszoba falba (bentre) érdemes tenni szellőző nyílásokat? Esetleg dréncsöveket is. Jelenleg még a régi burkolat van mennyezetig, a fal jól szellőzik a fugákon keresztül. Szeretném az egészet felújítani korszerű anyagokkal és nem lenne jó tönkretenni azzal, hogy pl lezárom teljesen alapozóval és csemperagasztóval a szárító vakolatot. 50cm vastag váyogtégla falazat, kívül a házon 4 cm eps szigetelés van. A lábazat nincs szigetelve.
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Ha szellőzőt teszünk, akkor a hidegebb falra engedjük a benti meleg párás levegőt. = páralecsapódás. A fugákon át csak befelé megy a víz, kifelé nem szárad ilyen ütemben. Ha van vízszintes vízszigetelés, akkor kevésbé gond a hőszigetelés. Ha nincs, akkor az már gáz. A szárítóvakolatra semmit sem teszünk, még festéket sem. maximum oltott mész festék mehet rá. Glettelni sem gletteljük. Pont ezért vannak fehér szárító vakolatok, hogy teljesen csupasz maradhasson, akkor teszi jól a dolgát, de akkor sem úgy szárít mint egy ventilátor, csak megtévesztő az elnevezése.
@dcsaba15
@dcsaba15 Жыл бұрын
@@nepazarolj Van vízszintes szigetelés és szerencsére jól működik. A téglákra van szögelve a nád, azon egy vékony réteg mész alapú vakolat, arra meg a csempe van ragasztva. Sajnos nem találok olyan lapokat ami kompatibilis lenne a hagyományos ragasztó habarccsal. Megoldást keresek az új rétegrendre, ami egyben jól szellőzik, kádnál a vízszigetelés alkalmazható.
@gaborszabo4491
@gaborszabo4491 Жыл бұрын
@@nepazarolj akkor víz szigetelés fölé nem betonozunk !???mert hihetetlen hogy pont ezt a témát hoztad fel de pont egy ilyenben vagyok és szeretnék egy normális réteg rendet kialakítani beton alap,víz szigetelés 2sor tégla és úgy jön a vályog tégla!szeretnèm elszigetelni alul és padlófűtést !
@peter1990adventista
@peter1990adventista Жыл бұрын
Egyáltalán nem lehet csempézni?
@yeyeher
@yeyeher 11 ай бұрын
vízszigeteletlen vályogfalra nem. esetleg úgy, ha egy min. 1m magas előtétfalat építesz gipszkartonból a nyers vályogfalra, és mögötte biztosítasz 10cm légrést, alul-felül szellőzőkkel.
@adamprezmeczky7100
@adamprezmeczky7100 6 ай бұрын
Szia! Nálunk van szerelő beton és azon van víz szigetelés és utána a rendes beton. A szerelő beton az alap alatt van. Az alap is vizszigetelve van. Ez így jó?
@nepazarolj
@nepazarolj 6 ай бұрын
Az alap alatt van? Ezt nem nagyon értem. A lényeg, hogy a fal alatt és a betononon lévő vízszigetelésnek egy sakban kell lennie és folyamatosanak kell lennie.
@adamprezmeczky7100
@adamprezmeczky7100 6 ай бұрын
@@nepazarolj Köszönöm szépen a válaszod! Úgy értem, hogy az alap vìzszigetelès és a szerelő betonra tett víz szigetelés nem egy síkban van. Nálam a szerelő betonon lévő szigetelés az alap szigetelése alatt van néhány centivel.
@erzsikeglonczi5946
@erzsikeglonczi5946 Жыл бұрын
Én azt szeretném kérdezni hogy a fürdőben vakolatlan falra szerelhető fel gipszkarton
@yeyeher
@yeyeher 11 ай бұрын
Csak akkor, ha legalul és legfelül is szellőzőrácsokat tesztek bele. Bőven.
@bekespp0606
@bekespp0606 Жыл бұрын
Szegény tulajdonosok... :( Kérdésem: azért a csempés falnál is a legtöbb víz az aljzatbetonból érkezhetett oda, mert ott is felette volt a vízszigetelésnek , ha jól láttam ?
@azrael834
@azrael834 11 ай бұрын
Ez van ilyen házakkal. A vályog házakat általában szegény emberek veszik, nem ami házak ezek. Elkezdik javítgatni tudás nélkül, de csak az lesz a vége hogy össze vissza betonozzák és a végén már sokkal nehezebb helyre hozni mint, ha nem csinálnának semmit. 😂
@miklosjuhasz8070
@miklosjuhasz8070 Жыл бұрын
Fürdőszoba páraelszívó (kifele az udvar fele vezetve) valamint nyitott ablak (bukó) mellett való fürdés a keletkező pára,vízgőz ellen mennyire jó ötlet hosszabb távra tekintve?
@Feri63
@Feri63 Жыл бұрын
Semennyire díszítő se izke.... Vályog vályogal.... Nem Kőporos tégla stb
@miklosjuhasz8070
@miklosjuhasz8070 Жыл бұрын
@@Feri63 indokolnád is? Ha a pára kivan vezetve nemtud lecsapodno akkot majdcsak nem okoz akkor bajt mintha nem lenne semmi. Vagy tevedek?
@hrkjanos1728
@hrkjanos1728 Жыл бұрын
ha a beton és a fal között dilatációs szivacs van akkor is fel tud jutni a víz?
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Az már jobb megoldás. Elméletileg kevésbé.
@szabolevente1713
@szabolevente1713 Жыл бұрын
Oké értem hogy nedves, és akinek vályog háza van mint nekem is ne legyen fürdő szobája ( tusoljon az esőben). Szüleimnek 40 éve meg van a fürdőszoba kívül belül cement vakolat és belül csempe igaz senki se mérte a fal nedvességet és valószínűleg ezután se fogják.
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
:-) Bírom az ilyen megjegyzéseket. Sosem mondtam, hogy az esőben kell tusolni, ez már a Te kreativitásod. :-) Azt viszont mondtam, hogy ha csak lehet egy külön tégla vagy más nem vályog pl. hozzáépítésben érdemes elhelyezni a vizes helyiségeket. Pont ezért, amit itt mutattam. A vízvezetékek lehetőleg falon kívül menjenek. Ez egyszerű fizika. Akár hiszel benne akár sem, ha víz éri a vályogot, akkor elveszti a nyomószilárdságát, azaz sárrá válik és összeroskad. Pont. Száz és száz gyakorlati példáját láttam már ennek. Ja ha nem mérjük, az tényleg jó? Mert ha nem tudunk a problémáról, akkor nem létezik? Ok. Ez is egy hozzáállás, nekem édes mindegy. :-) Azt érdemes megérteni, hogy ha valaki nem ért egyet a videóim tartalmával vagy velem, az nekem nem probléma. Mindenki felnőtt ember és maga dönt. Én ezt elfogadom.
@belalevai4898
@belalevai4898 Жыл бұрын
A vàlyog a múlt è.
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Ezt mond annak a közel 700.000 családnak, akik ma ebben laknak Magyarországon. Ja egyébként mi is. :-) Csak halkan jegyzem meg, hogy reggel befűtöttem, azonnal 24 C fok lett bent és egész álló nap tartotta is 22 C fokra hűlt estére vissza, most megint bereccsintettem 1 vödör fakéreggel és ismét 24 C fok van. :-) Ez reggelre lemegy majd 21 C fokra. Ha lesz nap, akkor klímával fűtünk, ha nem, akkor ismét fanyesedékkel 1x. Szóval van ezért előnye is a vályogháznak gazdagon.
@raytry69
@raytry69 Жыл бұрын
@@nepazarolj Nem mellesleg nyáron a legnagyobb melegben sem megy 25 fok fölé a házunkban a hőmérséklet.
@penzisten6559
@penzisten6559 Жыл бұрын
Ez annyira nem igaz, hogy már 3D-s vályogházakat nyomtatnak.
@sandorborbas9188
@sandorborbas9188 Жыл бұрын
Akkor ha jól értem a vályogházam minimum 8cm szigeteléssel oldjam meg és akkor nem lesz vele gond ?
@fodor801
@fodor801 Жыл бұрын
Pont, hogy reneszánszát kezdi élni, csak nagyon kevés az olyan szakember, aki valóban ért hozzá, és nem követi a "Az diktál aki fizet elvet"
@Feri63
@Feri63 Жыл бұрын
Összes ilyen ház bűn és eladnia is 15-25 millió ért is
@penzisten6559
@penzisten6559 Жыл бұрын
A hozzá nem értő kivitelezés a bűn. 200 éves vertfalú ház áll masszívan, a döngölt alapon. Jelenleg is lakják.
Vályogház projekt 1. nap - Bontások, falcsiszolás
26:02
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 75 М.
CHOCKY MILK.. 🤣 #shorts
00:20
Savage Vlogs
Рет қаралды 29 МЛН
Zombie Boy Saved My Life 💚
00:29
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 9 МЛН
1626. Vályogház tragédia. 😫 Erre figyelj, hogy veled ne történjen meg! ☝
29:48
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 153 М.
Utólagos vízszigetelés 30 cm vastag falnál 6.500 Ft/m 06/70 647-1344
6:21
Pálvölgyi Lőrinc Dual-Szig Kft.
Рет қаралды 203 М.
Vizes, máló vakolat? Salétromos, penészes fal?  Mi a megoldás!?
3:21
MesterekFutára - Az online Tüzép
Рет қаралды 84 М.
1567. Járda vályogház mellé IGEN vagy NEM? 💧
15:35
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 50 М.
Talajpára elleni vízszigetelés előkészítése - Kellősítés
15:10
Házújítás HC
Рет қаралды 37 М.
Alulról nedvesedő falazatok kezelése egyszerűen
6:56
MAPEIHungary
Рет қаралды 255 М.
Van baj gazdagon a mi vályogházunkban is - Akasztják a hóhért :-)
22:54
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 62 М.
Kész a vízszintes szigetelés... lett egy csomó feladat
5:53
Házújítás HC
Рет қаралды 23 М.
Vályogház padlófűtéssel
4:33
M2 Petőfi TV
Рет қаралды 10 М.
CHOCKY MILK.. 🤣 #shorts
00:20
Savage Vlogs
Рет қаралды 29 МЛН