No video

18650 Li-Ion akkumulátor unboxing. Milyet vegyek? Teszt.

  Рет қаралды 12,397

tvszer

tvszer

Күн бұрын

www.aliexpress...
www.aliexpress...
www.aliexpress...
És ha ilyen mennyiségben rendelitek, lehet arra számítani, hogy a NAV kiszúrja, én is így jártam 15 rugó volt a 20db cella és 7500 forintot rá b...szott a NAV. Egyem meg a szívüket!

Пікірлер: 69
@rapsodie69
@rapsodie69 4 жыл бұрын
Kellemes orgánum, béke, és nyugalom, ami azonnal bizalmat kelt a nézőben! Szakértelem, ami azért hiteles, mert nem hivalkodik! A zene annyira harmonizál, hogy el sem tudnék mást képzelni! Bár mindegyik videó alatt ez szólna! Majd mindjárt bele is hallgatok! Szeretettel nézem Zsuzsát, és ezután ide is szívesen fogok jönni! Kedves, aranyos pár vagytok!
@tvszer
@tvszer 4 жыл бұрын
Drága Kinga! Nagyon megtisztelő, hogy bele nézett a csatornámba. Nem vagyok egyszerű helyzetben a válasszal kapcsolatban, hiszen Zsuzsa által minden átküldött verset könnyes szemmel néztem végig és minden átjön. Átjön a szeretet, az évek alatt megszerzett bölcsesség, a szülők által érzett tisztelet, és sok olyan dolog, amit én szavakba sem tudok önteni. Nagyon köszönöm. Nem is gondoltam, hogy valamelyik videóm hasznos lehet az ön számára is. Ha bármiben tudok segíteni így az interneten keresztül, örömmel megteszem. Jó egészséget kívánok, és köszönöm, hogy az életünk részévé vált. Nagyon nagy puszi és ölelés: Zsolt
@rapsodie69
@rapsodie69 4 жыл бұрын
Gyérülő szókincsem már nem képes kifejezni azt, amit érzek, de megpróbálom, könnyekkel a szememben, Drága Zsolt! Először is köszönöm szépen, hogy ebben az elszabadult világban még él a tisztelet, és ezt arra értem, ahogy megszólított! Általam imádott magázó stílusban! Nagyon szép volt, és köszönöm! Azt is köszönöm, hogy megtisztelt az olvasással! Igazán, őszintén jólesett, és köszönöm a könnyeit is! Ahogy Ön írja, nekem is az életem részeivé váltak, amióta azt a szalonnasütéses életszeletkét megmutatták! Egyértelművé vált, kétséget kizáróan, hogy gyönyörűen élnek, összetartozásban, összeillésben, szép harmóniában! Adja Isten, hogy örökké tartson a boldogságuk! Nem csak a szalonna füstjét éreztem, hanem a Vasárnap délutánok békéjének, semmihez sem hasonlítható illatát! Ott ültem én is... A nagy puszi és ölelés tőlem is megy most, drága Zsolt!
@ganykokanybt.6930
@ganykokanybt.6930 4 жыл бұрын
Üdv! kettő kérdésem lenne, mégpedig kicsomagolás után meg lettek mérve a cellák feszültségei? Nem lehet az, hogy a 2. cella, ami majd nullát mutatott a töltés utáni mérésnél, az hibás volt? Sajna , valószínűleg ezeket a bms-eket is gyártja már mindenféle, idézem "csíkszemű mongol ívhegesztő", ott kínában, és van képük még pénzt is elfogadni érte!
@tvszer
@tvszer 4 жыл бұрын
Megmértem a cellákat, azok rendben voltak, de a BSM elektronikából egy se működött, amit próbáltam abból a fajtából. A másik típus tökéletesen működik.
@istvantoth3452
@istvantoth3452 2 жыл бұрын
Szia. Az alábbi problémára kérem a segítségedet. Bosch 9.6V akkus gépet szeretném felújítani 18650 cellákkal. Rendelkezem 3db Samsung ipari akkuval, és rendeltem 3S BMS modult,szintén azt a piros színű tipust ami 30A-es, mert max ez fér bele a akku házába. Összeállítottam a rendszert, az akkuk 4.15V-ra vannak feltöltve. A BMS kimenetén csak 6.1V jelenik meg. Próbáltam meríteni, majd ismét feltöltöttem de maradt a 6.1V. Üdv: István
@tvszer
@tvszer 2 жыл бұрын
Szia! Ha mindent jól kötöttél össze, akkor hibás a BMS.
@balazssztreha6796
@balazssztreha6796 3 жыл бұрын
Egy fontos információt nem látok az akksiról, mégprdig a folyamatos és maximum amper terhelhetőség. 40A BMSt vettél, amit az akksinak is illene bírnia, és szükséges is magas amper a csavarbehajtókhoz
@tvszer
@tvszer 3 жыл бұрын
Ezeket a paramétereket nem közli a forgalmazó. Egy jó minőségű 18650-es cella 30A-rel terhelhető csúcsba. Egy akkus fúró áramfelvétele normál üzemmódban 5-8A, ha megszorul a BSM 25A-nél lekapcsol a feszültség esés miatt, ezeket mértem. Ami még fontos a BSM feszültséget figyel, a 40A az azt jelenti, hogy annyival terhelhető, tehát mindig nagyobbat lell választani, mint ahány amperre szükségünk lesz maximum.
@ForTwoSilverstyle
@ForTwoSilverstyle 3 жыл бұрын
@@tvszer ez a cella 8A-es, maximális terhelhetősége 10A. Aksis barkacsgép azért ettől többet igényel sajnos, már ha komolyabb típus. Erre a célra a barna színű LitoKala cella jobb választás lett volna, az 25A tud folyamatosan és 35A pillanatnyit. Működnek még a gépek amibe ezek kerültek?
@tvszer
@tvszer 3 жыл бұрын
@@ForTwoSilverstyle Szia! Egy Makita fúrógépet emelnék ki, amiről infóm van. Egy vállalkozó barátomnak alakítottam át 2db akkut és a töltőt kb. akkor, amikor ez a videó készült. Ő napi szinten használja és elég komolyan igénybe van véve a gép. Motort már cseréltem azóta a fúrógépbe, de a cellák bírják a strapát. Még három ismerősömnek csináltam ilyen átalakítást ezekkel a cellákkal, nem jelezték, hogy gond lenne velük.
@ForTwoSilverstyle
@ForTwoSilverstyle 3 жыл бұрын
@@tvszer az szuper, ha ilyen jól bírja. Sajnos nekem volt vele rossz tapasztalatom. Azóta a fenn említettet használom. Bár lehet ott a bms volt a rossz, sosem derült ki.
@tvszer
@tvszer 3 жыл бұрын
@@ForTwoSilverstyle Legközelebb én is azt fogom rendelni, ha ennyire ajánlod.
@zoltanboncz6292
@zoltanboncz6292 4 жыл бұрын
Szia. Lenne 1 olyan kérdésem, hogy van 3 db 18650 es aksim amit egy e cigihez kaptam. Azt vettem észre, hogy az aksikat ha kicsit megrázom akkor csörög valami a negatív palást alsó felén. Kb olyan mintha egy kis golyó lenne benne. Pontos tipust nem tudok csak annyit hogy rózsaszin samsung.
@tvszer
@tvszer 4 жыл бұрын
Zoltán Boncz Amúgy működnek?
@zoltanboncz6292
@zoltanboncz6292 4 жыл бұрын
Igen hibátalanok csak van lg és efest is és azok nem csörögnek. Használhatom őket vagy inkább kuka nehogy baj legyen?
@tvszer
@tvszer 4 жыл бұрын
Zoltán Boncz Nem tudom, hogy mi lehet, de nem normális. Jobb az óvatosság, inkább ne használd.
@zoltanboncz6292
@zoltanboncz6292 4 жыл бұрын
Rendben van akkor megy az elemes gyüjtőbe
@zoltannagy3211
@zoltannagy3211 3 жыл бұрын
Hogy tudod kiszámolni a kapacitását?
@tvszer
@tvszer 3 жыл бұрын
A töltési idö szorozva a töltő árammal. (2,8V-4,2V)
@jozsefcsontos1186
@jozsefcsontos1186 4 жыл бұрын
Üdv.Magyar oldalt,nem tud valaki.Ahol ezt a töltő elektronikát meg lehet venni.Csak kintről lehet beszerezni?
@tvszer
@tvszer 4 жыл бұрын
Konkrétan milyenre lenne szükséged, lehet, hogy tudok küldeni.
@jozsefcsontos1186
@jozsefcsontos1186 4 жыл бұрын
@@tvszer kzfaq.info/get/bejne/Zp5_gtiarr60qaM.html Van egy ilyen fúróm,ezt szeretném megcsinálni,Li-ion cellákkal. Mivel 12 voltos gondolom S3-as kellene hozzá.
@tvszer
@tvszer 4 жыл бұрын
@@jozsefcsontos1186 Egy van, ami ki volt már próbálva, így volt már rá forrasztva vezeték, ha az megfelel el tudom küldeni. Meg DC-DC konverter is kell, hogy be lehessen állítani a 12,6V töltő feszültséget, mert különben nem valósul meg a töltés második fázisa az állandó feszültség-csökkenő áram és nem lesznek az akkumulátorok teljesen feltöltve.
@jozsefcsontos1186
@jozsefcsontos1186 4 жыл бұрын
@@tvszer Van egy LM2596 -os tápmodulom elvileg az jó hozzá.És mennyi lenne a töltő modul?
@tvszer
@tvszer 4 жыл бұрын
Semmi. Ide küldheted a címet: tvszer.kapcsolat@freemail.hu
@janosszabo7528
@janosszabo7528 4 жыл бұрын
Szia! Megköszönöm ha segítenél .Vásároltam egy etető hajót abba szeretnék akupakkot készíteni. 7.4v rá lenne szükség 10 cella elfér . Linkekre lenne szükségem mit honnan vegyek. A minimum 2600 mah (18650 3.7v) cellánként de ha lehetne szeretnék 3000et. A tultöltés ellenni panell is kellene, töltőm van. Amit adtak a hajóhoz. Ha egyáltalán válaszra méltatc akkor képet készítek a szükséges csatlakozóról ami kellenne a nevét sajna nem tudom.😪😪 Köszike előre is szép napot!!!!!
@tvszer
@tvszer 4 жыл бұрын
Kedves János! Elnézést, hogy ilyen későn reagálok, de nagyon elfoglalt voltam. Természetesen szívesen segítek, amiben tudok. Az alapján, amit leírtál 5x2-es kapcsolás jöhet szóba, tehát két-két cellát sorba kötsz és ezeket a sorba kötött cellákat párhuzamosan kapcsolod össze. Én 2S-es elektronikával oldanám meg a túltöltés illettve a túlmerülés elleni védelmet. Az akku linkje ott van a videó alatt, ott van olyan opció, hogy 10db-os szettet rendelj, 10db-nál nekem nem kellett a NAV-nak ÁFÁ-t fizetnem. Ezek az akkuk 3400mAh-sak, ezek neked tökéletesen megfelelnek. A BSM elektrionika linje itt lesz, válaszd a 2S/20A "Balanced"-est. www.aliexpress.com/item/32995818415.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.396e4c4dyAgfHf Remélem tudtam segíteni, ha további kérdés merül fel, szívesen segítek.
@lacusbarkacs1784
@lacusbarkacs1784 4 жыл бұрын
A nav mért tetrá pluszt amikor a 7800 ft nem érte el a 30 ezer ft ot? vagy egy szere rendelted a 20 cellát?
@tvszer
@tvszer 4 жыл бұрын
Elektro Huszár Igen egyszerre rendeltem, szerintem a súlya miatt kiszúrta. Most rendeltem még 10-et kíváncsi leszek, hogy így is kell-e fizetni. (Áfa+vámeljárás intézése a postának)
@lacusbarkacs1784
@lacusbarkacs1784 4 жыл бұрын
@@tvszer ugye a cellákat nem a furo saját töltöjével akarod majd tölteni ugye tudo hogy az alkamatlan rá egy imax b6 pro vagy ha nem akarsz enyit költeni rá akor kel egy 1000ft os vagy olcsob cc-cv koverter meg egy 24v os adapter it egy terv rajz hozzá hogy kel egy meg felelö töltöt késziteni hozzá én is ezt készitetem el annyi én a cc-cv coverter böl a vissza jelzö ledet ki vetem és kivezetem a doboz hoz hogy jol lásam meg a mivel az ampert álit suk potit azt nem cseréltem ki hanem ugy hagytam ahogy van ugy is 18650 es cellákat töltök vele csak és 1 amper re álitotam be a volt álito poti ját meg kicseréltem 10k potire hogy tudjam álitani a voltot igy 2s vagy 3s vagy 4s pack okat is lehet vele tölteni kepkuldes.com/image/6PslxN
@tvszer
@tvszer 4 жыл бұрын
Elektro Huszár Pont az volt a célom, hogy ne kelljen töltőt váltani. Már négy akut megcsináltam így és lepróbáltam a saját töltőjükkel, mértem a töltőáramot, mikor a cellák elérték a 4,2V-ot a BSM lekapcsolt. A töltőáramok változóak voltak: Black&Decker: 250mA Bosch:450mA Makita:2,6A Hol látod a problémát?
@lacusbarkacs1784
@lacusbarkacs1784 4 жыл бұрын
@@tvszer aban hogy az ampert nem lehet szabályozni benne és ez nem tesz jot a celláknak javas lom nézd meg ezt a videot és meg éred kzfaq.info/get/bejne/i5mRaJad2LyxeYk.html + it a hiba egy másik akus felujitos videobol a koment A töltő nem jó hozzá. Az kapcsoló üzemű tápegység és teljesítmény ellenálláson át tölti a NiCd akkukat. Célszerű venni hozzá egy 3 amperes laptop töltőt és egy CC-CV modult és azt használni töltőként. Laptop akku nem jó, mert nagyon kis ideig bírnak 10 amper felett. A gép 15A-t kér indításkor. Keményfába fúráskor/csavarozáskor fel is robbanhat a kezedben, ilyenkor nem véd a BMS, mivel a 40 amperes nem old le 15A-nél, de az akku azt nem bírja ki. Ipari cella 1200-1500ft körül van használtan darabja, teljesen jó állapotban Vaterán, célszerű azt használni, másik dolog, hogy abból egy 16 voltos akkupakkhoz elég 4 cella szimplán kötve, nem kell duplázni a cellákat, mivel alapból 2200mAh-asak, 15A tartós-, 30A szakaszos kisütési áram mellett.
@lacusbarkacs1784
@lacusbarkacs1784 4 жыл бұрын
@@tvszer ja és kb egy ilyen cc-cv coverterel érdemes tölteni ami a videoban van érdemes kzfaq.info/get/bejne/a96hprqGyLy5m58.html anyi én a cc-cv coverter led jét ki vezetem a doboz hoz meg a 24v os adaptert a dobozba épitetem
@viganti0320
@viganti0320 3 жыл бұрын
A működő bms panelt is linkelnéd? Mer nekem kétszer a cella van belinkelve.
@tvszer
@tvszer 3 жыл бұрын
Szia! www.aliexpress.com/item/33029024856.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d1D7f2t
@viganti0320
@viganti0320 3 жыл бұрын
@@tvszer szia, köszönöm szépen. Nagyon jók a videóid, csak így tovább. 👍
@tvszer
@tvszer 3 жыл бұрын
@@viganti0320 Köszönöm.
@tamasbalogh6769
@tamasbalogh6769 2 жыл бұрын
Szia szeretnék tőled kérdezni egy dolgot rendeltem Kínából 18650 5200 mha 7.4 v os aksit a távirányítós hajóhomhoz és feltöltöm szuper működik de viszont mikor megy a csónak elmegy 30 és 50 métert megáll és sehová nem megy tovább és azt mutatja hogy bevan kapcsolva a csónak de viszont aminek világítani kellene töltöttség jelzonek az sem vílágít utánna lekapcsolom a kapcsolót és vissza utánna újra mutatja hogy minden rendben van na ez miért lehet ? De rendeltem egy másikat az pedig viszont 18650 6800 kha 7.4 v és ezzel is ezt csinálja . Nem tudsz ebben nekem segíteni mi lehet a baj ❓
@tamasbalogh6769
@tamasbalogh6769 2 жыл бұрын
Vagy nem tudnánk Facebookon vagy valami más alkalmazáson beszélni képet is csatolnék hozzá hogy milyen az aksi meg minden ilyesmi csak hogy könnyebben tudj segíteni . Mert a gyártót hiába kérdezem azt mondja nem tudja mi baja van és ilyen még nem volt .
@tvszer
@tvszer 2 жыл бұрын
@@tamasbalogh6769 Szia! Kép jó lenne, mivel sem a 6800kha-t, sem a 7,4V-ot nem tudom értelmezni. Ide tudod küldeni: tvszer.kapcsolat@freemail.hu
@tamasbalogh6769
@tamasbalogh6769 2 жыл бұрын
Írtam emailt és csatoltam a fotokat
@tamasbalogh6769
@tamasbalogh6769 2 жыл бұрын
Megkaptad az emailt ?
@tamasbalogh6769
@tamasbalogh6769 2 жыл бұрын
Már megoldódott a baj új pakokat csináltunk mert az aksik amik vannak mind a 3 rom nem adja le a 6 v és anyi kell a csónaknak folyamatosan hogy menjen azért áll meg ❗
@karvak1492
@karvak1492 Жыл бұрын
semmilyet ne vegyél. Találsz eleget az eldobott eCigikben és a laptopokban.
@tvszer
@tvszer Жыл бұрын
Vagy hoverboard akkupak, ezek minden háztartásban megtalálható dolgok.
@jozsefracz1178
@jozsefracz1178 4 жыл бұрын
Szia a Liion és a Liitokala akku közt mi különbség van ?Nem lehet egy kalap alá venni a 2?Köszönöm elöre is a választ és a videódat.
@tvszer
@tvszer 4 жыл бұрын
A Liitokala az akku márkája, a Li-Ion (Lítium-ion) pedig az akku vegyi összetétele, fajtája. Tehát ez a Liitokala akku egy Li-Ion akkumulátor.
@jozsefracz1178
@jozsefracz1178 4 жыл бұрын
@@tvszer Köszönöm válaszod.
@tvszer
@tvszer 4 жыл бұрын
Szívesen.
@tamasbalogh6769
@tamasbalogh6769 2 жыл бұрын
Megkaptad az emailt ❓❓❓
@tvszer
@tvszer 2 жыл бұрын
Megkaptam, holnap áttanulmányozom. Írok, ha jutottam valamire.
@tamasbalogh6769
@tamasbalogh6769 2 жыл бұрын
@@tvszer nagyon szépen köszönöm azért kértem a teloszámod hogy elmondtam volna hogy mit próbáltam ki vele❗ A lényeg az hogy vettem egy akkumulátort hozzá beletettem a csónakba össze dugtam a csatlakozót és elindítottam a vízen és körülbelül 30 métert megy és megáll nem volt lemerülve az akkumulátor mert előtte feltöltöttem teljesen azt hittem hogy hibás vettem egy másik akkumulátort és ugyanazt csinálja azzal is mondták nekem hogy ki kell benne cserélni azt a kis panelt rendeltem hozzá panelt kicseréltem de viszont akkor is azt csinálja És hamarabb lemerül.
@tvszer
@tvszer 2 жыл бұрын
@@tamasbalogh6769 Írtam emailt.
Li ion akkupakk készítés menete
25:04
Mikrosilver
Рет қаралды 24 М.
OMG what happened??😳 filaretiki family✨ #social
01:00
Filaretiki
Рет қаралды 12 МЛН
Parenting hacks and gadgets against mosquitoes 🦟👶
00:21
Let's GLOW!
Рет қаралды 12 МЛН
Kids' Guide to Fire Safety: Essential Lessons #shorts
00:34
Fabiosa Animated
Рет қаралды 14 МЛН
DIY How To Make a Powerful 12V 18200mAh 420A li-ion Battery Pack
11:39
ARM Tech Homemade
Рет қаралды 6 МЛН
Csomagom Kínából- Digitális hordozható ponthegesztő
18:21
Zoltán Borsodi
Рет қаралды 5 М.
Lítium-ion akkumulátor 1.: a cella belülről
36:45
Villanyautósok
Рет қаралды 53 М.
Akku belső ellenállás - Mérés
24:22
Magad uram
Рет қаралды 8 М.
Li-Ion akkupack 1. Rész (elektromos bringába)
19:43
Mikrosilver
Рет қаралды 42 М.
How To Make 12v 15Ah Lithium battery | DIY 12v Battery With 18650
15:35
OMG what happened??😳 filaretiki family✨ #social
01:00
Filaretiki
Рет қаралды 12 МЛН