18650 tester (Dutch)

  Рет қаралды 3,476

Bart Venneker

Bart Venneker

8 күн бұрын

Ik bouw een 18650 accu tester om uit te zoeken welke 18650 cell uit mijn collectie het beste is om in een lampje van Action te stoppen...

Пікірлер: 19
@metamud8686
@metamud8686 6 күн бұрын
"Ik ga natuurlijk niet iets kopen voor 12 euro, dat ik ook kan maken voor 30 euro" -- Bart Venneker 2024 Kijk, daarom zitten we nou hier op dit kanaal. 🙂
@Electronieks
@Electronieks 6 күн бұрын
We noteren 13/6/24 de quote van 2024🎉
@rolandleusden
@rolandleusden 4 күн бұрын
Beetje zonde om die energie op te stoken in een weerstand. Ik heb ook zo'n tester gemaakt, maar in mijn ontwerp laad de te testen cel een andere lege cel op via een step-up naar 5V en daarna een oplaadprintje die jij ook gebruikt. Voor het monitoren van de accu onder test heb ik een printje met een MAX17048 fuel gauge gebruikt.
@joppepeelen
@joppepeelen 6 күн бұрын
grappig ik had het in software opgelost. namelijk de spanning blijven meten over de weerstand en dan een klein rekensommetje elke seconden of om de minuut afhankelijk hoe nauwkeurig je het wil. dan heb je alleen een arduino en een relais /of iets anders + weerstand. zo kune je 4 batterijen doen op een arduino met 4 losse weerstanden en 4 relais bijvoorbeeld. dan wordt het al een stuk goedkoper en geen koelblok, en je kunt het geheel stoppen bij een bepaald voltage indien gewenst, onder load. of zelfs dat hij de weerstand er even af haalt als het voltage daalt onder een bepaald niveau. de werstand los koppellen en opnieuw meten indien je dat heel graag zou willen :) is natuurlijk dan geen constant current :) maar als je puur de capaciteit wil weten/vergelijken maakt dat niet zoveel uit ah zie dat je ook een TP4056 boardje gebruikt voor het opladen :) deze boardjes hebben nogal een verschile in chips.. 4.15 volt cutoff en soms zelfs 4.26 :)
@chrismollema240
@chrismollema240 6 күн бұрын
Mooi project en aardig om te ontdekken dat "oude" accu's eigenlijk vrijwel altijd onbruikbaar zijn.
@carelmulder8035
@carelmulder8035 6 күн бұрын
Mooi gemaakt Bart, dank voor de video. Ik heb onlangs ook wat gedaan met 18650 cellen maar een tester heb ik nog niet.
@ceesleeman2374
@ceesleeman2374 6 күн бұрын
Je hebt er een volger bij. Groeten uit Indonesië.
@lougarou007
@lougarou007 6 күн бұрын
Bedankt voor de video. Erg interessant
@AdityaMehendale
@AdityaMehendale 6 күн бұрын
Accu's van weggeworpen vape-apparaten voldoen aan alle eisen, mits je oké vindt om die ranzig troep te ontmantelen ;)
@habana7638
@habana7638 6 күн бұрын
Die lampjes heb ik ook en zijn best handig, maar een cell vervangen doe ik enkel als hij defect is, solderen moet je eigenlijk niet doen, daar gebruik ik spotwelder voor, handiger en beter de cell en vooral als je een batterij pakketje moet maken met div. cellen..
@rickpijnenburg170
@rickpijnenburg170 5 күн бұрын
Handige tool. Heb je ook het schema om hem zelf ook te maken? Is de oplaad functie toegevoegd, zodat je kan schakelen tussen opladen en testen? Of heeft de oplaad functie ook te maken met het testen van de batterij? Kan je ook de ontlaad stroom meten? En de C-rating?
@PaulHuininken
@PaulHuininken 7 күн бұрын
Dank je.
@VNN-acervo
@VNN-acervo 3 күн бұрын
Gosto dos vídeo que você lança amigo.
@Electronieks
@Electronieks 6 күн бұрын
Dag Bart hoe ist met de revalidatie?
@codebeat4192
@codebeat4192 6 күн бұрын
Hoi Bart, leuk onderwerp en video. Ik had laatst solar tuinlampen bij de Action vandaan met een 18650's en daar stond ook 1200mAh op de batterij maar die waren 'mooi' 700mAh. Wat vaak een probleem is met die LED-lampjes, is dat de LEDs worden overstuurt en daardoor wordt veel van de energie omgezet in hitte. Daar kun je iets aan doen natuurlijk. Wat je project betreft, ik begrijp niet waarom je bij de lader niet gewoon twee draadjes aan de pinnen of voor de weerstand naar de LEDs hebt gesoldeerd, je hebt pinnen genoeg op je Arduino dus twee signalen aftappen is toch geen probleem? Dan had je de twee LEDjes gewoon kunnen laten zitten, toch handig. Wat de batterijen betreft, 4000mAh is onmogelijk en 3000mAh lijkt mij ook niet echt mogelijk. Ik gebruik veel batterijen uit laptop batterijpacks om mijn handgereedschap van 'nieuwe' batterijen te voorzien. Mijn ervaring is dat de oudere vaak beter zijn dan de nieuwe. 1900mAh is nog prima bruikbaar voor handgereedschap en zeker als je er twee in parallel zet. Waar wel mijn haren van overeind gingen staan is dat je de batterijen soldeert, niet doen! Buiten dat het gevaarlijk kan zijn kunnen vooral oudere batterijen daar héél slecht tegen. Als je geen spot welder hebt, koop dan een 18650 batterij houder dan kun je daaraan solderen en de batterij zonder extra stress (op de batterij) hergebruiken. Handig daarvan is ook dat een nieuwe batterij plaatsen heel eenvoudig is. Heb ik ook gedaan met een boormachine, moeten er nieuwe batterijen in is dat een fluitje van een cent.
@MyTubeSVp
@MyTubeSVp 4 күн бұрын
Ben ik niet helemaal met je eens : je kunt prima op accus solderen. Vooraf soldeerplek grondig schoonmaken/opschuren, beetje flux aanbrengen, heet en snel voorvertinnen, laten afkoelen, heet en snel solderen wat nodig is. Puntlassen is natuurlijk beter, maar dat hebben niet veel mensen zomaar staan …
@weeardguy
@weeardguy 3 күн бұрын
3000 mAh is prima mogelijk in een 18650 formaat. Zelfs 3300 is er al (Panasonic NCR18650B). Cellen uit laptop-accu's gebruiken in handgereedschap is vragen om moeilijkheden: die zijn niet in staat de enorme stromen die handgereedschap vraagt, te leveren, simpelweg omdat ze daar niet voor gemaakt zijn (laptop-cellen doen hooguit 2 tot 3 x Inominaal, handgereedschap-cellen draaien hun hand niet om voor 10 tot 15 keer Inominaal. Daarnaast is de overgangsweerstand van een batterijhouder al snel veel te groot om flink stroom door te trekken. Een stuk handgereedschap laat die houders vroeg of laat uitfikken omdat er gewoon teveel hitte ontstaat in de overgangs-weerstand tussen cel en houder.
@weeardguy
@weeardguy 3 күн бұрын
@@MyTubeSVp het nadeel van flux is dat je het altijd schoon moet maken (ja, ook no-clean flux) omdat je niet kan controleren of alle flux gereageerd heeft. Niet gereageerde flux is zo corrosief als de pest en vreet zo je draden of accupool weg. Maar flux reinigen is nu juist relatief moeilijk bij een accu, waar je geen sluiting wil maken met alcohol of alcohol met fluxresten naar plekken wil spoelen waar je niet bij kan.
@PhG1961
@PhG1961 6 күн бұрын
Schitterend!
How does a wind turbine work?
13:33
Weet Je Dat Ook Weer
Рет қаралды 94 М.
СНЕЖКИ ЛЕТОМ?? #shorts
00:30
Паша Осадчий
Рет қаралды 7 МЛН
Must-have gadget for every toilet! 🤩 #gadget
00:27
GiGaZoom
Рет қаралды 2,9 МЛН
This Happens when all Buy Options Suck! (DIY or Buy)
11:50
GreatScott!
Рет қаралды 223 М.
DeWalt 3AH Battery Pack Repair - Let's make it a 4AH!
32:52
Thrifty Tool Shed
Рет қаралды 47 М.
Banana Pi BPI-F3: Octa Core RISC-V SBC Running Bianbu OS
21:14
ExplainingComputers
Рет қаралды 51 М.
Het verschil tussen verschillende zonnepanelen
20:37
De Green Guys! De experts van Solar Bouwmarkt
Рет қаралды 185 М.
Die größte Seuche der Elektrotechnik
27:55
Achim Döbler
Рет қаралды 392 М.
Excellent welding technique using spark plugs and 12V battery
12:01
Logic Analyzer
34:18
Bart Venneker
Рет қаралды 3 М.
Хотела заскамить на Айфон!😱📱(@gertieinar)
0:21
Взрывная История
Рет қаралды 3 МЛН
🔥Идеальный чехол для iPhone! 📱 #apple #iphone
0:36
Не шарю!
Рет қаралды 1,1 МЛН
Mi primera placa con dios
0:12
Eyal mewing
Рет қаралды 719 М.
#miniphone
0:16
Miniphone
Рет қаралды 3,2 МЛН
5 НЕЛЕГАЛЬНЫХ гаджетов, за которые вас посадят
0:59
Кибер Андерсон
Рет қаралды 1,6 МЛН