1965. Kona 64 kWh villanyautó.🚘⚡ Na még egy utolsó 570 km-es napi gyakorlat hatótávban. :-) ⛽

  Рет қаралды 5,289

Lukács László - Az élet iskolája

Lukács László - Az élet iskolája

Жыл бұрын

Ez lesz az utolsó ilyen napi gyakorlati teszt a Konával, ez kb. átlagosnak mondható. Vannak jobbak és vannak rosszabbak is, ez a nagy átlag így nyáron. Ezen a napon 3x mentem át Budapesten autópályán lehetőleg szélárnyékban 110 km/h volt a sebességem, országúton 90-100 km/h, városban persze 50 km/h.
Legközelebb a 700 km-es hatótávteszt kísérlettel jövök majd. Na az kemény lesz.

Пікірлер: 62
@laszloT345
@laszloT345 Жыл бұрын
Ez a videó megint egy értelmetlen győzködés az elektromos autózás mellett( mondom ezt úgy, hogy nekem van elektromos, plug in hybrid, Diesel autóm) , ép eszű ember így nem közlekedik, állandó szélárnyékot keresve!!!!
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Na na na. Én csak azt mutatom meg és ezt el is mondom fehéren feketén, hogy mi az a legjobb fogyasztás, amit egyes autókból ki tudok hozni akár napi szinten. Aztán mindenki azt tesz ezekkel az infókkal amit csak akar. Ennyi és nem több. A többi az csak a Te gondolatod hozzá, de nem az enyém.
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Semmi jogos sincs ebben. Én a megengedett sebességhatárokon belül közlekedem és nem 60-al. :-) Akkor még jobb fogyasztások lennének nyilván de nem ez a cél. Csak pályán megyek lassabban a megengedettnél, de ott nem tartok fel senkit sem egy kamion mögött haladva. máshol maximális sebességgel megyek.
@tamaskenyo2531
@tamaskenyo2531 Жыл бұрын
​@@nepazaroljHa felszökik a fosszilis energiák ára: általános lesz a szél árnyékos gurulás.
@Sensei-Blondie
@Sensei-Blondie 6 ай бұрын
​@@nepazarolj"Na, na, na." Talán vissza kellene nézned és hallgatnod magad, hogy miről beszélsz 17' 40"-től! Te ott nem azt mondod, hogy így is lehet, hanem konkrétan győzködöd az embereket, hogy kamion mögött, szélárnyékban a legbiztonságosabb haladni, nem 120-130-cal a belső sávban. 😮 Az egyszerűség kedvéért, én Vályi Pistával érték egyet, aki már 3 évvel ezelőtt, a Hyundai KONA Electric Challenge-en elmondtam erről a fajta vezetési stílusról a véleményét. Maximálisan egyet tudok érteni vele!
@sandordombi5285
@sandordombi5285 11 ай бұрын
Szia Laci! Akupakk csere mièrt lesz az auton ? Kona vásárlás elött álok mire figyeljek pár jó tanácsot elfogadnèk! Jók a videoid tanulságosak.
@repairandservice
@repairandservice Жыл бұрын
hát vicces teszt lett ez Laci! köszönjük a videot de, életképtelen közlekedés ez autópályán 90 el, sőt életveszélyes is! beragadni kamionok közé beszorulni és ilyen tempóban be kell látni rengeteg idő az utazás, én gyerekekkel nem tudnám kivitelezni szét unnák magukat és nincs is értelem pályára menni fizetni érte ilyen sebességgel
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Dehogyis nincs értelme. :-) Én sem maradok kamionok közt, ha beérnek, vagy elengedem őket, vagy én is tovább megyek egy gyorsabb kamion mögé. Sosem maradok kamionok közt, de sok kamionos nagyon figyelmes és nagy távolságot hagy mögöttem, olyankor nem zavar, ha mögöttem is jönnek. A belső sávban észre vetted már, hogy senki sem tartja be a biztonságos követési távolságot? Én a kamionok mögött be tudom tartani. A belső sávban képtelenség tehát gondold át újra, ezt a melyik a veszélyesebb kérdést!
@sandorkocsis1604
@sandorkocsis1604 6 ай бұрын
🤦‍♂️
@zsoltfarkas8647
@zsoltfarkas8647 Жыл бұрын
Nagyon jó teszt lett! Hihetetlen, hogy mennyit számít a szélárnyék, ha az ember utána számol hónap végén, szép kis összeg marad a zsebébe. Sok kicsi sokra megy. 😉 Én most tervezem eladni az autómat, és venni helyette egy super soco-t. Az üzemanyag + a szervízdíjak + egyéb költségek mind megspórolható, így kiszámolva 1,5 év alatt hozná vissza az árát. Na ez a nem mind1.
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Így van. És még mindig sokan nem hiszik el, hogy alig nyernek időt a dupla annyi fogyasztás mellett. Csak hajnalban kis forgalomban van értelme pálya tempót vagy a felett menni. Olyankor én sem óvatoskodom. :-) Nálam közel 150-300 ezer Ft marad a zsebemben havonta a saját közlekedési szokásaim és a villanyautó miatt.
@chrisp4028
@chrisp4028 Жыл бұрын
Ez nem rossz! Jöhet még ilyen teszt! Köszönjük!
@gabber01
@gabber01 5 ай бұрын
Még befér két kamion is kb az előtted haladó és közted. Ezt én nem nagyon nevezném szélárnyéknak. :D
@nepazarolj
@nepazarolj 5 ай бұрын
A biztonságos követési távolság 50-70 méter. 50 méternél is sokat számít, van fent videóm, ahol különböző adaptív tempomatos távolságokkal teszteltem a fogyasztásbeli különbségeket. Tudom, hogy van fent autós újságírók által végzett teszt is, ahol azt mondják 2 méterre kell menni, hogy legyen értelme, hááát nagyot tévednek.
@gabber01
@gabber01 5 ай бұрын
@@nepazarolj elhiszem neked, van elég tapasztalatod vele, csak ha már úgyis jól működik az adaptív tempomat, lehetne közelebb is merészkedni egy két fokozatot. De nem tudom az pontosan mekkora távolságot jelentene.
@fodor801
@fodor801 Ай бұрын
@@gabber01 Ha a kamion bármiért is vészfékez, igen hamar meg tud állni a tömegéhez képest, hiszen adott esetben neki 10 kereke is van. És egy váratlan füvészkednék a kamion mögött haladó kocsinak is meg kell tudni állnia
@gabber01
@gabber01 Ай бұрын
@@fodor801 nem, nem tud, max ha üres, de akkor is hosszabb a fékútja mint egy valamirevaló személyautónak.
@martinmajor2161
@martinmajor2161 Жыл бұрын
Megkérdezhetem, hogy lehet, hogy 116ft a Nyéki DC? Honlapon ugyanezt írja,de bérlet esetén 179huf. Ugyfelszolgálat szerint elírás és az App mutatja a valós értékeket. A videóban mégis sikerült 116-ért tölteni. Nem értem.
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Egyszerű a magyarázat. Én előrelátóan vettem pár bérletet, mikor még kedvezőbb volt az ár és ebben az esetben a korábbi áron tölthetek míg le nem jár a bérletem. :-) Szorgos hangya előre tervez. :-)
@bergeronx367
@bergeronx367 Жыл бұрын
8:51 élvezet lehet 20percet a tűző napon üldögélni hogy töltsön 😁 Én idegileg kikészülnék ha állandóan valaki hátsójába kellene menni, nem is értem. Ha valaki feljön elém és ugyan annyival megy mint én akkor se maradok mögötte, vagy lassítok és hagyom elmenni kicsit, vagy elmegyek mellette kicsit gyorsabban majd ha lemaradt akkor visszaállok a tempómra.
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Nem kell a napon érlelődni, itt ez egy benzinkút grill terasszal, bemész és kajálsz egyet vagy kávézol. Ennyi. Egyébként tud klímázni töltés közben, tehát nem sülsz meg az autóban sem. Háát semmi para nincs adaptív, azaz távolságtartó tempomattal és sávtartó automatikával menni egy kamion mögött. Csak a kormányt érinti a kezem, de az autó automatikusan vezet helyettem. Csak ha valami van az úton akkor kell belenyúlnom. Nagyon is kényelmes így menni.
@norbist2
@norbist2 7 ай бұрын
11,5 kwh a fogyasztás? Annyival még a Spring se nagyon menne el. Jó kis autó ez.
@nepazarolj
@nepazarolj 7 ай бұрын
Most télen is simán kijövök 16,7 kWh fogyasztásokkal hosszútávon is. 110-es tempókkal. Valóban nem nagyon tudoknék mire bváltani, ami hasonló hatótávot és hasonló fogyasztást tud hozni.
@fodor801
@fodor801 Ай бұрын
Laci, a 64 az netto vagy brutto akku méret ?
@nepazarolj
@nepazarolj Ай бұрын
Netto.
@laszloblue3611
@laszloblue3611 8 ай бұрын
Mi a legkisebb áram erősség amivel tolteni lehet? (24V ~540Ah körül savas akku pakkom van. 5 napelem panel kéne, 1-2 helyett, hogy akár változékony időben is birja a 10A. Remélem van rá mód, lassabban töltsek. 😊 Nem baj ha 1kWh megy csak bele, "ingyen" van, de +3 panel, +6 kamion akku már sok lenne..
@nepazarolj
@nepazarolj 8 ай бұрын
Itt az EVS töltő határozza meg. A gyári 8A a minimum azaz kb. 1,8 kW.
@laszloblue3611
@laszloblue3611 8 ай бұрын
@@nepazarolj Az már nem olyan rossz. De még kell pár akku, de inverter is, mert 1500W-os. Oda már egy nagy hybrid inverter kéne. De jövőre már építkezés, majd ott lesz egy komoly 3 fázisú! Hétvégén nem jössz át Pesten? Megnézzük az első 64kWh autót.
@laszloblue3611
@laszloblue3611 5 ай бұрын
​@@nepazaroljLassan tervezzük a sziget üzem bővítést, (24V 650Ah-hoz közelednek) de a cél az, hogy szép, napos időben bírja a 16A is!
@torpemonguz
@torpemonguz Жыл бұрын
Szia! Remjek videó! Rámutat arra, hogy jelenleg túl gyorsan közlekedünk. Ezeken a távokon kb 30-40 perces eltérés lehet, egy dízellel szemben. 144 -re rakott tempomattal. Én is váltok idén, kiépült az itthoni hmke így nem kérdés, hogy kocsit töltök, és nem fizetek 250-300.000 huffot gázolajra, havonta.. (így 3 év alatt visszajön a rendszer ára, és az autó felára egy dízelhez képest..) Aki évente csak 10-12.000 km-t se megy, annak ez nem éri meg.
@laszloT345
@laszloT345 Жыл бұрын
Ha és amennyiben havi 250-300000 Ft költesz havonta gázolajra akkor ezt csak otthoni töltéssel lehetetlen kiváltani!!! Még ha 11kw-os töltőd is lesz otthon akkor is 7-8 óra egy kona méretű akkumulátor feltöltése! Jól gondold ezt át. Arról nem beszélve, ha nem teslát veszel akkor évente kötelező szervizre kell vinni az autót! Csak példa a Mercedes EQA 1 éves szerviz 117000 Ft volt ( pollenszűro csere illetve érintésvédelem felülvizsgálat) a 2 éves most volt 217000 Ft. Csak ámítás, hogy nincs szervize az elektromos autónak!!!
@misi9918
@misi9918 Жыл бұрын
Ebből elég lesz köszönöm.
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Ok. :-)
Жыл бұрын
Egy olyat is kipróbálhatnál, hogy nem odafigyelve, nem takarékosan vezetsz, úgy mennyit bír így nyáron., mert azért vannak az életben esetek, mikor nem minden esetben oldható meg a spórolós vezetés.
@laszloT345
@laszloT345 Жыл бұрын
Bármit is mond, én tapasztalatból mondom ilyen tempóval, teslat be lehet vinni 10kwh alá, de az elektromos corsat is. Most néztem ilyen évjáratü, futásteljesitményű kona már van 5.5-6 millióért. Mindenki döntse el mikorra jön vissza az ár különbség, segítek SOHA. Mondom ezt úgy, hogy jelen pillanatban is van 2 elektromos autóm
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Egyszerű. Lecsökken a hatótáv 300-400 km-re. Ennyi. Az is élhető, csak nem tesz jót egy áttétel nélküli autónak, hogy forog 8-10.000 rpm körül a golyóscsapágyas villanymotor, na meg befeszül mint állat egy kövér gyorsításnál. Na de ezt is nehéz ám belátni, ha valaki menni akar. :-(
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
A Model 3-at valóban be lehet vinni, de egy Model S-t vigyél már be 10 kWh alá. :-)
@laszloT345
@laszloT345 Жыл бұрын
@@nepazarolj 65km/h átlaggal?! Bármikor!! Lenne egy fogadásom rá, tegyük fel az autónkat!
@Czenii
@Czenii Жыл бұрын
Ugyan úgy kéne használni mint egy fosszilis autót akkor az lenne az össze hasonlítás fogyasztás terén nem ez🤔
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Én a fosszilist is ugyanígy használom, Suzuki S-ross 1,4 T, azzal 67.000 km átlaga 5,2 l/100 km. Tehát a villanyautó 1,1 liter/100 km fogyasztással elmegy, ugyanis 1 liter benzinben 10 kWh energia van, míg a Suzuki ennek közel ötszörösét kívánja ugyanazzal a vezetési stílussal. De 4,2 liter alá nem nagyon szokott menni még városban sem. De azzal az autóval is van videóm. :-)
@DD22221000
@DD22221000 Жыл бұрын
a legjobb ECO beállításokról is kérünk infókat! miért nem ECO módban használod?
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Nem hinném , hogy többet elmegy ugyanazon stílusban ugyanazon körülmények között Eco módban. De nem rossz felvetés majd ezt is teszteljük.
@Spirit_81
@Spirit_81 Жыл бұрын
Ez a szélárnyékozás szánalmas!
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Szerintem semmi szánalmas sincs benne. Az összes kamion akkor szánalmasan megy. Lehet ezt szánalmasnak gondolni, de sokat lehet vele spórolni és nekem van hová költenem azt a havi 50-150 ezer Ft-ot. :-)
@istvanszakacs7228
@istvanszakacs7228 9 ай бұрын
Ez így ez egy vicc! Vagy nem vicc. Ennyi pénzért! Hogy be álljak a kamion mögé autópályán.Na ne! Ennyi mindent figyelni. Számolgatni elemezni.
@krisztianbalogh6344
@krisztianbalogh6344 Жыл бұрын
Igen,engem sikerült meg győzni arról,hogy továbra is maradjak a dízelnél!😂😂😂😂úgy 2050ig!
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Hát az sajnos nehéz lesz szerintem, mert hamar itt lesznek a megszorítások. :-)
@krisztianbalogh6344
@krisztianbalogh6344 Жыл бұрын
@@nepazarolj Várom szeretettel a megszorításokat!!!!!Te nem magyarországon élsz,hogy Te is meg Horvát Bandika is fostok a megszorításoktól?Vagy csak 40 felet kiveszék a vér a pecekből?🙂10 éve megszorítások vannak EMBER!
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Lehet ezt személyesre is fogni, de sajnos nem érted a lényeget. Nem lehet majd dízel autóval közlekedni 2050-ig. sokkal hamarabb kitiltanak majd a városokból. Budapest lesz majd az elsők között. Lehet nagy mellénnyel beszélni, de én már most is olyan autóban ülök és olyan sebességekkel megyek, amivel 2050-ben is mehetek majd. Meg H András is. Mert mi értjük azt is, hogy mind ugyanazt a szar levegőt szívjuk amit mások telefüstölnek sokszor felesleges többletfogyasztással. Majd egy aszthmás családtag mellett Te is megérted. A fiam aszthmás, tehát nekem fontos hogy ne csesszem teli a levegőt korommal.
@krisztianbalogh6344
@krisztianbalogh6344 Жыл бұрын
@@nepazarolj Legvégsőkig fogom húzni,ezt a szemètre való átállást!Már alig várom,hogy a csötörèsrs ügyfélnek tudjam mondani,hogy màrcsak 1 óráig kell befogva tartani a lyukat,mert töltöm a hulladékomat!😂Apropó allergiás vagyok kutyàra,macskára AZONNAL LECSERÉLNI ELEKTROMOSRA!
@Angerfist2103
@Angerfist2103 Жыл бұрын
ez egy vicc, és életveszélyes.... Autópályán 130 al megyünk, nem kamionok között szarakodva... De én leszek az utolsó aki ilyen szeméthalom elektromos szart vegyek az biztos... Egy 200-260LE közötti diesel autóval kényelmesen elmegyek 130-150 között, egy tankal 1000KM-t és 6-7Literrel. (pont leszarom mennyit fogyaszt amúgy)
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Hát már nem sokáig. A fagyi visszanyal hamarosan. Nekem nem fog fájni, mert semmi sem változik, de Ti majd fejjel mentek a falnak úgy látom.
@Angerfist2103
@Angerfist2103 Жыл бұрын
@@nepazarolj Ahogy megy előre ez az elbaszott ország, messze van még az elektromos autózás :D De ha közel is van, lesz bőven kiskapu, az mindig van, és mint tudjuk ebben az országban a kiskapukból lehet a legjobban élni :) 10+ m ért ha vennék autót, a legutolsó lenne az elektromos. Annyira buta és kiforratlan, hogy nevetséges.
@gabber01
@gabber01 5 ай бұрын
@@Angerfist2103 menjél sokat városban a dízel szaroddal. Meg néhány km-eket télen a boltig és vissza, azt különösen imádják...
@Angerfist2103
@Angerfist2103 5 ай бұрын
Te szerencsétlen, ki beszélt kis távokról? :D @@gabber01
@Angerfist2103
@Angerfist2103 Жыл бұрын
Megnézem a videót és kiakadok ("ne gondoljátok, hogy 110 el simán lemész és visszajössz, csak szélárnyékban óvatos vezetéssel" ) Ez olyan szinten életszerűtlen, hogy arra szavak sincsennek... Egy autópályán 130-140 el megyek, mert azért van, nem azért hogy 90-105 el szopassak mindenkit, főleg magamat.... Fúúú ez annyira felbasz komolyan, ne erőltessük már ezt az elektoroms fost, annyira messze van még hogy ennek legyen értelme de tényleg
@krisztiankiss2124
@krisztiankiss2124 Жыл бұрын
Én pályán dízelel is tudok menni 90nel, 100zal. És nem azért van autópálya hogy told neki, hanem azért hogy elkerüld a településeket így konstant tudsz menni. Amúgy miért szopatod a többit? 90nel a kamiont sem szopatod a többi meg menjen a belsőben, nem?
@Angerfist2103
@Angerfist2103 Жыл бұрын
@@krisztiankiss2124 A belső előzésre való, személyautóval meg a 90 autóutra, nem autópályára.... Tudsz 90 el menni mindennel, csak diesellel tudsz 140 -150 el is kényelmesen, csak nem merül le. Hozzáteszem az autópályán a 90 rohadt veszéályes, mert kaionnál számítasz rá, de előzés után visszasorolsz, nem feltétlen számítasz arra hogy valaki 90 el halad...
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Én tök nyugisan elautóztam ma is 100-110 km/h pálya, 90-100 országút. Közben hangoskönyvből tanultam. 500 km-t tettem meg töltés nélkül és maradt 70 km autóban. :-) Holnap napelemről pedig ingyen feltöltöm. Nulla füst kibocsátás. Engem meg az basz fel, hogy még mindig nem értitek meg, hogy gyorsan menni az túlfogyasztás és a környezet túlterhelése még jobban. És a belső sávban senki sem tartja a biztonságos követési távolságot autópályán. Ez sajnos tény és ezek után nincs is min vitatkozni. Ma még önszántatokból mehetnétek lassabban, de 1-2 éven belül kényszerből fogtok. :-( Hollandiában már meglépték régen a pálya 100km/h sebességhatárt. Ők sokkal előrébb járnak környezettudatosságban.
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Teljesen igazad van. Ám ezt felfogni ésszel csak az képes, aki túl tud lendülni a száguldás kényszerén és azon a tévhiten, hogy Ő gyorsabban odaér majd a céljához. Itt mindenki hülyének néz, pedig nálam nem sok gyorsabb motoregér volt az utakon pár évtizeddel ezelőtt. :-) 180 autópálya, 150 km/h országút. Én parancsnoki sofőrként kezdtem a seregben. :-) Ám mások hibája miatt kétszer kerültem nagyon halélközeli szituba, amit csak a nagy rutinomnak köszönhetően tudtam elkerülni és Én beláttam, hogy ezt be kell fejezni mert hiába vagyok én a világ legjobb pilótája, mások is hibázhatnak, amit nagy sebességnél nem lehet elkerülni. Pont. Tehát én megjártam már mindkét oldalt és nem csak a levegőbe beszélek. Ha csak egy ember is megérti végre ezt, akkor már megérte. Ha közben százan fikáznak, az az Ő játékuk nem az enyém. Ez a fikázás őket minősíti nem engem jellemez. Én tudom ki vagyok és honnan jöttem, milyen utat jártam be. Nekem senkinek semmit nem kell bizonygatnom.
@Angerfist2103
@Angerfist2103 Жыл бұрын
@@nepazarolj Azért erre részben igazat adva, a fő reakcióm, hogy 90NEM AUTÓPÁLYÁRA VALÓ! KAMIONOK KÖZÖTT NEM BÓHÓCKODUNK SOHA! És értem, hogy te 90, el pont annyi idő alatt érsz oda mint én 130-al ami még szabályos, mert ennyibval lehet menni, de ha a forgalom ritmusával megyek, azért az rossz esetben is 120-145 között moozog.
1920. Hyundai Kona ⚡ 64 kWh 500 km hatótáv teszt nagy meglepetésekkel.📈
24:18
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 10 М.
Villany⚡ Konák viadala. 320.000 km Vs. 160.000 km futás. Autópálya 110 km/h.
35:31
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 5 М.
ПРОВЕРИЛ АРБУЗЫ #shorts
00:34
Паша Осадчий
Рет қаралды 6 МЛН
A clash of kindness and indifference #shorts
00:17
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 104 МЛН
LOVE LETTER - POPPY PLAYTIME CHAPTER 3 | GH'S ANIMATION
00:15
HOW DID HE WIN? 😱
00:33
Topper Guild
Рет қаралды 49 МЛН
Lemerítettem a ZOE akkumulátorát!  De ráfaragtam....
24:28
Autosnavi.hu
Рет қаралды 33 М.
A villanyvasaló - Kia e-Soul (2022) teszt
19:51
Zoltán Ruschel
Рет қаралды 1,5 М.
Villanyóra #234 - Villanyautó tévhitek: sikeres az agymosás?
1:14:57
Villanyautósok EXTRA
Рет қаралды 11 М.
1573. Hyundai Ioniq ⚡130 km/h GPS autópálya tempó télen ❄. Érdemes gyorsan menni? ⛽
23:38
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 8 М.
Hyundai Kona 1000 km challenge
28:44
Bjørn Nyland
Рет қаралды 83 М.
Akkucsere 270 ezer km után?
14:04
Villanyautósok
Рет қаралды 44 М.
Opel Ampera E⚡ 64 kWh fogyasztás/hatótáv teszt és tapasztalatok.
28:26
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 3,7 М.
#asmr #pagani #huayra #paganihuayra #supercars #fastcars #speed #cars
0:10
From View Of Rearview Mirror, Can The Driver See That Position !
0:11