2000'LERİN UNUTULMUŞ OYUNLARI

  Рет қаралды 15,367

Disket Kutusu

Disket Kutusu

Күн бұрын

Daha önce "ÇOCUKKEN OYNADIĞIMIZ OYUNLAR" başlıklı videomuzda değindiğimiz gibi bu videoda da 90'larda doğmuş ve 2000'lerde çocuk veya genç olanların hatıralarını süsleyen ikonikleşmiş ama unutulan oyunlardan bahsediyoruz.
0:00 - Giriş
0:35 - APB Reloaded
8:15 - GUN
11:58 - 2002 Fifa World Cup
18:36 - Knights of Honor
► BİZE ABONE OLUN: bit.ly/3vHBJ5P
► OYUN SOHBETLERİ: bit.ly/3s5bggx
► YENİ OYUN İNCELEMELERİ: bit.ly/31n883Q
► TÜRK OYUN SEKTÖRÜNDEN VİDEOLAR: bit.ly/3svEXYh
► YERLİ OYUN FİRMALARINDAN VİDEOLAR: bit.ly/31p33I2
► AH O ESKİ OYUNLAR: bit.ly/3lXt9eR
Disket Kutusu'na hoş geldin! Bu kanalda oyun sohbetleri çekiyoruz ve seviyeli, eğlenceli ve eğitici bir şekilde sohbet etmeye çalışıyoruz. Türkiye oyun sektörü ve oyun geliştirme üzerine videoların yanında oyun incelemeleri, Türk oyun şirketleriyle röportajlar ve oyun sektöründen haberler üzerine eğlenceli ve bilgilendirici videolar hazırlıyoruz. Sinan Akkol, Furkan Faruk Akıncı ve Berkan Topal'ın yer aldığı videolarımızı kaçırmamak için abone olmayı ve takip etmeyi lütfen ihmal etmeyin.
► Bizi Desteklemek İçin: bit.ly/2PcjmVO
► Instagram'da Takip Edin: bit.ly/3lyL8be
► Discord'a Katılın: / discord

Пікірлер: 142
@angrygeek2499
@angrygeek2499 2 жыл бұрын
Böyle unutulmuş oyunlar hakkında konuşmanızı takdir ediyorum. Oyun dünyasında çok fazla tozlu raflarda kaybolmuş gizemli oyunlar var. APB Reloaded ve gun çocukken oynamıştım. Fena değillerdi. Gun oynadığım ilk kovboy oyunlarından biriydi.
@ismailyesilyurt91
@ismailyesilyurt91 2 жыл бұрын
Gun PS2 zamanında en çok beğendiğim oyunlardan bir tanesiydi. Geçenlerde PC'de alıp oynadım ve bir pazar günüme yine renk kattı. Hızlı hızlı oynarsanız 5-6 saat civarı süren lineer güzel bir oyun. PC'de sorunsuz çalışıyor.
@mustafayilmaz70101
@mustafayilmaz70101 2 жыл бұрын
Oyunu %100 bitirince bomba atar bir silah ve zırhlı bir at veriyordu. Ama bütün görevleri bitirdiğin için savaşacak adam kalmamış oluyordu. Masum NPC'lere sıkıyordun anca. Ama yine de severim Gun'ı.
@rasitcrak
@rasitcrak 2 жыл бұрын
98 doğumluyum. Return the Castle Wolfenstein diye bir oyun vardı ilkokul çağlarımda oynamış hatta bir yerden sonra iskeletlerle savaştığımız için de korkup yarıda bırakmıştım ilk denememde. Sonra bir arkadaşımla beraber bitirmiştik ama o oyunu çok fazla hatırlayan göremedim unutuldu gitti sanırım. Benim çocukluğumda hoş bir anı olarak hala duruyor kendisi
@returnoftheking94
@returnoftheking94 2 жыл бұрын
Aynı şeyleri yaşamışız dostum. Küçükken ben de ölülerle kapışılan kısımda mermi yokluğundan büyük strese kapılıp devam edememiştim. Seneler sonra 25 yaşındayken yükleyip tam olarak bitirmiştim.
@BurakToprak.
@BurakToprak. 2 жыл бұрын
en iyi wolfenstein oyunu küçükken daha 1. bölümü bile geçemezdim anısı çoktur :)
@BurakToprak.
@BurakToprak. 2 жыл бұрын
tabi yıllar geçti sonra cesaretimi toplayıp steamden alıp bitirdim efsane bir oyun :)
@returnoftheking94
@returnoftheking94 2 жыл бұрын
Return to Castle Wolfenstein , yer altındaki ölülerle kapışmaya başladığımız kısımlarda korktuğum için bitirememiştim küçükken . Seneler sonra 25 yaşımda tekrar yükleyip bitirmiştim. Hala kendini oynattırabilen zamanının ötesinde bir oyundu. Delta Force , Midtown Madness 2 , Zoo Tycoon, Serious Sam The Second Encounter gibi çok sükse yapmamış oyunlarla da fazlaca anım vardır.
@mr.overridez8968
@mr.overridez8968 2 жыл бұрын
Ben hiç oynayamazdim ama çok isterdim nedensizce korkunç gelirdi bana
@phobosslayer9203
@phobosslayer9203 2 жыл бұрын
Wolfenstein goat serilerinden knk zaten
@orko_
@orko_ 2 жыл бұрын
Fifa World Cup 2002'de tam sayısını hatırlayamıyorum, bir oyuncu 3 gol yada 5 gol üst üste atınca gol sevinci olarak haç çıkartıyordu. Bunu Türkiye olarak oynadığınızda da Türk futbolcu aynını yapıyordu. Bu yüzden gazetenin birisinde haber olarak yayınlanmıştı 😄
@Eldarduil
@Eldarduil 2 жыл бұрын
Knights of Honor 2 yi yapıyor aynı stüdyo Black Sea Games ve evet THQ Nordic publish edeceği için Embracer Group'un oyunu haliyle =)
@gorkemcan9673
@gorkemcan9673 2 жыл бұрын
Fifa 98 “Road to World Cup” isminden de anlaşılacağı gibi Dünya kupası öncesi elemeleri içeriyordu. Dünya kupası için World Cup 98 diye ayrı bir oyun çıkardı EA.
@mrtcnl
@mrtcnl 2 жыл бұрын
Berkan abiyle aynı ortamda bulunsam herhalde saatlerce konuşsam da sıkılmazdım ya.Öyle samimi öyle eğlenceli
@nikyam
@nikyam 2 жыл бұрын
Futbol oyunları oynamam ancak, Fifanın en çok sevdiğim ve oynadığım, yıllar geçsede aklıma kazınan tek oyunu Fifa2002 worldcup. Alevli şut çekmek o dönem için süper bi olaydı :D Bir de o dönemler harry potter quiditch world cup vardı. o da çok değişik ve güzel bir oyundu. Eşi benzeri yok. Takımların özel komboları vardı. Efsaneydi.
@serdarsolusbrone2694
@serdarsolusbrone2694 2 жыл бұрын
Gun. Çok güzel bir oyun hala oynuyorum ps2 de. Orijinalı oyunu kutulusu hala var bande de. 2005 senenin red dead redemption di. Müziği çok güzel. Keşke gun 2 gelse. Ağzınaınza sağlık
@alejandroperez30
@alejandroperez30 2 жыл бұрын
şu GUN çocuklugumun oyunu kaç kere bitirdim hatırlamıyorum bile yaş 30 oldu hala oynarım
@babakurtcuklar7430
@babakurtcuklar7430 2 жыл бұрын
sohbet için teşekkkürler sonuna kadar keyifle izledim.
@Ablequerq
@Ablequerq Жыл бұрын
2000'de çıkmış Sacrifice vardı. Strateji oyunuydu ve her bölümdeki birimlerin tasarımı farklıydı.
@Silphatos
@Silphatos 2 жыл бұрын
fifa 98 tek oyun olaraktı, ilk fifam olduğu için eminim :) hatta indoor stadyumda oynama modu falan vardı. world cup olayı 2002 de ayrı oyun olarak çıkmış olması lazım ilk kez
@cenkdegirmenci_tr
@cenkdegirmenci_tr 2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık, teşekkür ederiz. :)
@volkanyoruc
@volkanyoruc 2 жыл бұрын
Sinan bey neden Disket Kutusu olarak gerçekten de disket,kaset kullanılan bilgisayar ve konsollara saygı duruşu videosu göremiyoruz? Bir Commodore 64,Amstrad,Amiga 500'ün en meşhur oyunlarını konuşmanız,anlatmaniz şimdiki hiç bir şey beğenmeyen kuşağa bir ders niteliğinde olmaz mı? Levent Pekcan gibi,Murat Sönmez gibi eski oyuncularla nostaljik muhabbet etseniz,herşeyin grafik olmadığını gösteren,anlatan kilobaytlara sığdırılan dünyaları yeni kuşaklara da anlatan videoları yapsanız emin olun çok makbule geçer. Eye of the Beholder serisi Stonekeep Heroes of Might and Magic serisi Lands of Lore serisi Shadow of the Beast serisi Ghouls'n Ghost Time Commando Nightbreed Elvira serisi Moonstone Rick Dangerous serisi Monkey Island serisi Ve bunlar gibi oyunları keşke anlatsanız. Sinan bey bu konuda farkınızı gösterebilirsiniz.
@MrLockdd
@MrLockdd 2 жыл бұрын
Fifa world cup 2002 benim hiç unutamadigim oyunlardan. Inanilmaz eğleniyordum oynarken
@withche07
@withche07 2 жыл бұрын
güzel bir seri olmuş. böyle videoları görmek isteriz.
@DrUza-uq2bu
@DrUza-uq2bu 2 жыл бұрын
Gun çok severiz, Colt canımızdır. Bu oyunun hikayesi de can yakan cinstendir. Mikro açık dünya fakat ben altınları arayıp teker teker toplayıp mataramı geliştirmeyi, silahlarımı geliştirmeyi çok sevmiştim. Oyunda hikaye çok önemlidir (Faruk'a selam :) ), Gun'ın hikayesini deneyimlemeyi herkese tavsiye ederim.
@DrUza-uq2bu
@DrUza-uq2bu 2 жыл бұрын
ayrıca şunu da ekleyeyim: kzfaq.info/get/bejne/eJd6msShrcjVpYk.html bu müziği dinleyip duygulanmayan bizden değildir!
@hayriirdal6237
@hayriirdal6237 2 жыл бұрын
Fifayla ilgili her video çok iyi olur Berkan reis. Hatta patlat bi fifa kariyer keyfimiz yerine gelsin...
@murattamer4488
@murattamer4488 2 жыл бұрын
Keyifliydi 👍
@oyunmakinesi
@oyunmakinesi 2 жыл бұрын
yine maziye dalıp çıktığımız güzel bir paylaşım olmuş.. Elinize sağlık..
@orkun9069
@orkun9069 2 жыл бұрын
Hey gidi be Berkanla yaşıtız,Gun muhteşemdi gerçekten,zaman zaman vahşette vardı diş çekme sahnesi hala aklımda, açık dünyada gezmekte çok keyifliydi. Beni etkileyen listeye ek olarak Age Of Empires 1,2, Quake 3,Call Of Duty ve Medal Of Honor,FIFA 99 beni çok etkilemişti. O fevernova topunu mahallede maç yaparken parası olan çocukların topuydu :) efsane FIFA ise 99 du müziklerinden oynanışı dahil :) Video yap Berkan çok güzel olur izleriz 👍 Özellikle FIFA 14 e kadar olan süreç çok iyi olur,zaten sonrası değişiklik yok.Bizde yaşlanmışız bu arada... Bu arada dip bilgi Knights Of Honour 2 geliyor
@sessinger
@sessinger 2 жыл бұрын
unutulmuş oyunlardan natural selection ve team fortress vardı half life modu ile yapılmıştı. çok keyif almıştım online oynayarak :)
@ibrahimozdemir6836
@ibrahimozdemir6836 2 жыл бұрын
Zamaninda APB'yi az oynamamistim. Oyundaki en sevdigim özellik ikinci el arac alma olayiydi. Ucuza arac bulumca al sat yapiyordum :D
@h.kahraman
@h.kahraman 2 жыл бұрын
gun ve fifa 2002 world cup çocukluğumda defalarca oynadığım oyunlardan. fifa 2002 world cupta yıldız futbolcularla kornerden ve santradan gol atabiliyordum.
@kadirmemisoglu343
@kadirmemisoglu343 2 жыл бұрын
Videoyu beraber yapın keyifle izleriz, Sinan abi bilmese bile neşe katar :D
@sangreal52
@sangreal52 2 жыл бұрын
2002 Fifa World Cup bahsederken müziği direk kulaklarımda çınladı. Heyy gidi oynamadığım, girmediğim turnuva kalmamıştı oyunda. Fifayı bana sevdiren oyundur. GUN ise fakirin ya da konsolu olmayan PC neslinin Red Dead'idir. Oyunu Red Dead Redemption çıktığında, oynayamadığımdan konsolsuzluktan kaç kere bitirdim hatırlamıyorum. Mount Blade Warband bile modlarla oynamaya devam etmiştim :D Şu video ile beraber geçmişe gittim geldim :)
@NoahWoodarts
@NoahWoodarts 2 жыл бұрын
Çocukluk oyunları yeni gelmeye başladı yaşlandık 😁 her zamanki gibi çok keyifli bir sohbet 🙌🏻
@Gerile3
@Gerile3 2 жыл бұрын
knights of honordan bahsetmenize sevindim gerçekten çok bilinen bir oyun olmamasına rahmen çok sağlam strateji oyunudur. Müzikleri özellikle mükemmeldir yakın zamanda 2.si çıkıcak umarım ilki kadar güzel olur
2 жыл бұрын
14:05 o özelliğe sahip sokak futbolu oyunu vardı PS2 de oynardık. Eski ünlü futbolcular yer alırdı, Ronaldinho vs. Çok güzeldi.
@Tolabay
@Tolabay 2 жыл бұрын
GUN muazzam bir oyundu. Biraz kaba sabaydı ama eğlenceliydi. Red Dead Revolver ile karşılaştırmak pek adil olmaz. Revolver çok daha kaliteli ve cilalı bir oyun. Seslendirme, grafik, vuruş hissi, hikâye, müzik gibi konularda çok daha ileri bir yerde Revolver. Yine de GUN da sevilir. Bunlardan yıllar önce elimizde sadece Sunset Riders ve Outlaws vardı. Nedense çok üzerinde durulmayan bir dönem. Daha fazla western oyunu görmemiz şart.
@Yabangezgini26
@Yabangezgini26 2 жыл бұрын
Fevernova'nın üzerine dünya kupası topu tanımam...rengi ve insanın hayal gücünü harekete geçiren alevli ninja yıldızı simgesi ile efsanedir.⚽
@lanlon11
@lanlon11 2 жыл бұрын
oha.. GUN oyununu unutmuşum. izlediğimde hatırladım. lise zamanları sabah akşam hayvan gibi oynardım
@erenazar9900
@erenazar9900 2 жыл бұрын
Fifa videosunu istiyoruz mükemmel olur
@necipkskvrak5003
@necipkskvrak5003 2 жыл бұрын
Gun çok güzel bir oyundu
@oyunzaman8622
@oyunzaman8622 2 жыл бұрын
Gun'ı ilk oynadığımda grafikleriyle çekmemişti beni. Lakin anlattığı hikaye ve gizem unsuru bir de üstüne keyifli bi' oynanışla sununca benim için efsane oyunlar arasına girmiştir. Bazı Western klişeleri barındırsa da bence red dead redemption'un gelişimine (özellikle hikaye anlatımına) katkısı olmuştur.
@baturalphamza
@baturalphamza 2 жыл бұрын
"Futbol oyunları" videosu süper olur 👍
@aterikasedi
@aterikasedi 2 жыл бұрын
Fifa'nın ilk dönemleri çok iyiydi gerçekten.Sega Mega Drive 2'de Fifa 94 ile oynamaya başlamıştım.2002'ye kadar soluksuz oynadım.Sonrası pek sarmadı nedense.Şimdi yeni bir fifa çıktığında açar bi grafikleri nasıl olmuş diye bakıyorum sadece.
@MrLockdd
@MrLockdd 2 жыл бұрын
Fifa videosu çok keyifli olur
@abdulkadirturudu2389
@abdulkadirturudu2389 2 жыл бұрын
apb içimde ki en büyük yaralardan birisidir. acayip hypelanmıştım oyunun reklamı çok iyi yapılmıştı. düşünün trde bile o yıllarda ismini duyurmuştu. o dönem server problemleri pc tarafında kaldırmaması vs derken oynayamadım. youtube da oynanış videolarını bir ara çok izledim. sonra oynayanda kalmadı zaten. fikir olarak cidden çok iyiydi ama işte dönemin azizliği diye buna denir
@bseviye
@bseviye 2 жыл бұрын
Knights of Honor ile ilgili bir şeyler buldum. Knights of Honor oyunu, Steam'de Paradox dağıtımıyla satışta. Şöyle ki, Knights of Honor'ı yapan Vesselin Handjiev, Black Sea firmasının kurucusu ve Crytek, Black Sea'yi satana uzun bir süredir başında durmuş. Crytek, Black Sea firmasını 2017'de SEGA firmasına satmış ve SEGA da firmayı Creative Assembly Sofia olarak değiştirmiş. Hatta, Total War Saga: Troy oyununu bu firma yapmış. Vesselin Handjiev de yine Black Sea adıyla başka bir firma kuruyor ve şu anda oyunun ikincisini yapıyor. Oyunun dağıtımını da THQ Nordic (Embracer) üstleniyor.
@serhanbilgin
@serhanbilgin 2 жыл бұрын
world cup 2002'de ronaldoyla orta sahada top sektirip röveşata ile gol atardım sürekli alevli şutla :)
@kemalturan44
@kemalturan44 2 жыл бұрын
Devamı gelsin ağabey.
@omertanyeli
@omertanyeli 2 жыл бұрын
Gun ın finalini 2011 de ancak geçtim
@huseyin.goktas
@huseyin.goktas 2 жыл бұрын
Gun harika bir oyundu. Kimsenin konuşmaması çok ilginç.
@cem2830
@cem2830 2 жыл бұрын
FIFA serisi için bir video gelirse çok iyi olur. Epey de izlenir bence. Hatta PES'e de gelebilir ilave olarak.
@ozgurilhan06
@ozgurilhan06 2 жыл бұрын
fifa videosunu bekliyoruz :)
@hasancetinkaya8403
@hasancetinkaya8403 2 жыл бұрын
Abi Apbyi biraz yanlış tanıtmışsın oyunda p2w olayı bulunmuyor p2skip demek daha uygun.Silahlar birbirlerinin skinleri sadece görünüşü ve sesleri değişik.Oyun size ekstradan can zırh gibi özelikler vermiyor.İstediğin kadar para yatır iyi oynayamadıktan sonra kaybetmeye mahkumsundur.Tutuklama olayında ban durumu bulunmuyor.Eğer adam kendi adamlarını sersemletirse yada öldürürse kickleyebiliyorsun.Oyunu 2012den beri oynuyorum evet prime dönemleri oldu oyunun çok büyük potansiyeli vardı ama kullanamadı.En büyük problem hileciler oyunda büyük miktarda hile kullanan insanlar var.Diğer en büyük problemlerden biri ise seviye arası dengeliğinin olmamasıydı.Oyunda yenisin ilk maçına giriyorsun karşına yıllarını harcamış dağ komandoları çıkabiliyor.Bu tarz oyunlarda genelde tutorial kısmı bulunur ve yapay zeka maçları ile sizi oyuna hazılar ama bu oyunda yok.Sadece bununla değil oyunda ciddi anlamda silah dengesizliği var.Mesela ücretsiz olan n-tec diğer a.r silahlarından daha üstün normalde diğerlerine göre daha yavaş yada daha çok tepmesi gibi olaylarla denge sağlanırken bazı silahlarda bu tamamen unutulmuş.Ayrıca oyunun yapımına tam 100 milyon dolar harcanmış yani gta 4 ile aynı miktarda.Oyun underrated bir oyun ve problemleri çözülseydi yanlış yollara gitmeseydi oyun farklı bir seviyede olacaktı.
@falcn212
@falcn212 2 жыл бұрын
Bu aralar yeni keşfettiğim Soldier of Fortune serisinin ilk oyununu oynuyorum. Oyunun geçmişini NOBK de detaylı sayılabilecek bir şekil de açıklanmış, meraklsı bakabilir. Sizin gözünüzden de dinlemek güzel olur yakın zamanda bir videonuzda belirtildi ise kaçırmışımdır belki bilemiyorum ama böyle bir durum yok ise konusu vuruş mekanikleri animasyonlar vb konular hakkında muhabbetinizi içeren bir video görmek isterim benim gibi sonradan haberi olacaklar için de bir bilgi olmuş olur. Ekstradan Gun RD2 nin çıkmayacağını düşünüp üzüntülü bir şekil de düşünürken ha böyle bir oyun var idi deneyeyim bari diye oynamıştım daha çok Call of Juarez sevdalısıyım cartel hariç Benim bu seriden sonra PC için de oynadığım RD2 den önce oynana bilecek PC için açık dünya vb etkinlikler içeren en + lı oyun ama tabii ki çokta iyi durmuyor günümüz şartlarında o zaman için belki oynayan için daha bir şeyler ifade ediyor olabilir ama oynanmayacak bir oyun olduğunu düşünmüyorum beni idare etti ve beğenmiştim ama zor değil benim için basit bir yapımdı belirttiğim gibi yakın vakitler de oynadığım için olabilir o zaman için çok şey ifade ediyordur büyük ihtimal ile.
@freedomislie
@freedomislie 2 жыл бұрын
Gun çok güzel oyundu, defalarca bitirmişimdir :)
@tlgyg8964
@tlgyg8964 2 жыл бұрын
2002 World Cup ayrı bir oyun olarak 40-50 tl arası bir fiyatla çıkmıştı. Aldığım ilk orjinal oyundu anısı büyük.
@jettomit
@jettomit 2 жыл бұрын
FIFA - Pes serisi super fikir
@Gigachadsnake
@Gigachadsnake 2 жыл бұрын
Bu apb acayip sistem istiyordu ama güzel oyundu
@mkalay
@mkalay 2 жыл бұрын
Şu arkadaki Dingoo yu görüp hevesleniyorum sonra açıp fiyatına bakıyor vazgeçiyorum. Her videoda aynı kısır döngü :(
@ardaarslan9107
@ardaarslan9107 2 жыл бұрын
GUN'ı psp'imde oynamıştım küçükken red dead önce keşgettiğim için oynadığım ilk vahşi temalı bir oyundur. Oyüzden bende ayrı bir yeri vardır.
@muharremacar5255
@muharremacar5255 2 жыл бұрын
Fifa ile ilgili video isteriz.
@ismailbaytar2976
@ismailbaytar2976 2 жыл бұрын
Sinan abi bu vagnart story den bahseder misiniz.acaba remaki felan gelebilir mi.
@besiktas1678
@besiktas1678 2 жыл бұрын
Gun yüzde yüz bitirdiğim tek oyun açık dünyasında özel hayvanları avlama gibi görevler hatırlıyorum
@alicankrma8017
@alicankrma8017 2 жыл бұрын
2014 Dunya kupasinin oyunu da ayri cikti ps3 ve x360a. 2018 eklenti olarak geldi.
@Sivrisinek385
@Sivrisinek385 2 жыл бұрын
2 kişinin görüşleri birbirine çok benziyo bü yüzden böyle videolar 4. 5kişilik olsa daha iyi olabilir
@eyupensarozgur211
@eyupensarozgur211 2 жыл бұрын
Bir zamanlar "global operations" oyununu çok oynuyordum şimdilerde tamamen unutulmuş bir oyun zamanında da pek oynanmıyor du herhalde :)
@el_prezz
@el_prezz 2 жыл бұрын
apb değil de point blank oynardık biz o yıllarda. güzel anılar var.
@ercanbozduman3146
@ercanbozduman3146 2 жыл бұрын
Fifaden ziyade o dönem Pro Evolution Soccer dönemiydi.Özellikle PES 4, PES 5 VE PES 6 o yılları domine etmişti.Pes serisinin şu anki halini düşününce ''ne efsane yıllardı.'' diye üzülüyor insan.
@mustafamerdin6140
@mustafamerdin6140 2 жыл бұрын
Gun'ın hastasıydım hala çok severim. Hİkayesi odukça sürükleyici ve iyidir. Remake olsa direkt alırım.
@Yasinbvcx
@Yasinbvcx 2 жыл бұрын
Battlefield Heroes - Fifa World oyunlarını görmemek beni biraz üzdü bunlar da çok güzel oyunlardı zamanında
@ibrahimturan28
@ibrahimturan28 2 жыл бұрын
MS DOS Yendorian Tale ve Asrin oyunu Total Mania 1996 donmark yapimcisi. Diger adiyla Total Mayhem. 6 robot yönetiyorsun 20 mission var...
@alikemalyaroglu
@alikemalyaroglu 2 жыл бұрын
FIFA history isteriz
@onurizgi6852
@onurizgi6852 2 жыл бұрын
Benim gibi futboldan nefret eden, fifadan tiksinen birisini bile internet kafede "Hoboaaaaaa ateş çıkıyo toptan lan!" diyerek oynatmış oyundur "Fifa Worldcup 2002". Biz o dönemde genelde RTS manyağı bir topluluğu olan internet kafede takılıyorduk. O dönemden unutulmuş ve keşke yeniden gelse dediğim: Cossacks, Metal Fatigue, Black&White, Rise of Nations(ya da Empire Earth) oyunlarını da inceler misiniz?
@ByBozkurtbey
@ByBozkurtbey 2 жыл бұрын
Güzel oyunlar hepsi, denk gelirse değiniriz neden olmasın... :)
@cangomangowuwu
@cangomangowuwu 2 жыл бұрын
Need For Speed Carbon , MDK 2 , Ultimate Spiderman , PES 13 , GUN, Battlefield 1942
@hibo88
@hibo88 2 жыл бұрын
Sinan abi oyunları hatırlamıyor. Acaba Sky News kanalında Level veya Next Level isimli bir oyun programında bir gece vakti Hugo'da sarmaşık oyununda faillediğini hatırlar mı?
@DisketKutusu
@DisketKutusu 2 жыл бұрын
Hatırlamam mı, Bora ne gömmüştü :)
@hibo88
@hibo88 2 жыл бұрын
@@DisketKutusu Yaş ortaya çıktı ama izlediğim en eğlenceli programdı. O programdan adıyla sanıyla bir tek sizi hatırlıyorum. 😊 Ama dediğim gibi çok eğlenceli bir programdı bütün ekibin emeğine sağlık. Belki burayı görürler hepsine de selamlar olsun. 🙂🙂🙂
@MrStrangermoon
@MrStrangermoon 2 жыл бұрын
2002 world cup önemliydi çünkü malum hasan şaşın golunden sonra herkesde bir oyununu oynama istedği geldi. hasan şaş yıldız karaterdi sanırım birde hakan. ama oyun olarak fifa 2002nin enginyle yapılmış dlc gibi bir şeydi. fifa 2002ye kıyasla kötüdü baya. fifa 98 road to world cup hem klub hem dünya takımları oyunu kısca fifa 98 diye ayrı bir oyun yok. fakat sege genesis ve super nintendo yada çıktı fifa 98 kısaca o versiyonları tamamen başka oyunlar. fifa videosu yapılacaksa sadece fifa vs pes yapmak saçma olur fifa vs pes kapışması gerçek olarak 2004rda başladı. winning eleven zamanı daha öncesi k leage zamanı fifanın gerçek rakbi seganın yaptığı spor oyunlarıdı. sega world wide soccer ve virtua striker. dünya kupasını ilk veren hatta türkiyede ilk yapan oyunda oydu sega world wide soccer 97 .ilk gerçek 3d futbol oyun virtua striker 95 yılında arcade makinelerinde çıktı sadece fifa daha 3dye tam geçmeden ama herkes fifayı biliyor. fifa oyunların başlarıda ki müziklerin etkilemesinin sebebide ilk dolby soundu kullanan oyunlar olmaları. electorinic arts sega dreamcaste oyun çıkarmama kararı alınca fifa nfs ler çıkmadı kısaca doğal olarak sege spor oyunları vs fifa kavramı ortadan kalktı çünkü sega spor oyunları ps2 ve xboxa pcye çıkmadı o zaman kiler. fifa 2001 kapağında hagi vardı offical olarak. fifa 2015 ardaturan messi kapağı vardı birde. lginç bir şey fifa 2002 kaçak cd satan versiyonlarında kapakda fenerli revivo vardı. fifa 2000 kaçak cdsinin kapağında ise hagi yerine fifa 99 berkamp kapağı vardı. nedense gs formalı hagi kaçak versiyonların kapağında kullanılmamış. pesdemi fifadamı winning elevendamı hatırlamıyorum ama kaçak verorginal kapakları hakemdi collina. kapağı futbolcu kupa stadyum yerine hakem olan tek oyun 2006 olablir. ps1 ve ve sega saturnden önce electornic artsın kendi konsolu vardı 3d0 diye panasonicle ortak çıkardığı ilk 3d grafik veren evde ilk konsol oydu nfs1 falan çıkmışdı 1 yıl içinde tutmadı ama fifa 95 doğal olarak o konsola özel olarak geliştirldi diğer versiyonların hepsinden de iyi. fifa 95 ea o zaman pcyede çıkarmadı. kısaca bilgisayar neslinin fifa 96yla başlamasını nedeni. ve sanırım tek pcye çıkmayan fifa da fifa 95. yarışma sorusu gibi. diğer ilginç bir bilgide fifa 2006 zamanı artık dvdye geçildi oyunun boyutu çok büyüdü ama kaçak cdler hala cdye çektiği için 7 11 cd ile vermeye çalışıyorlardı. kısaca kaçak fifa olayı bitiren olay odur. 7 10 cd 40tl ediyor kısaca kimse onu almadı pessin patlamasının bir sebebide belki odur 2 cdye falan sığıyordu pes 2006. kısaca pes gerçek forma isim misin kullanmamasının kaymağını orda yedi. bir tane forma var oyunda her takımda rengi değişiyor öyle oluncada boyutu çok daha az.
@huseynyldz1965
@huseynyldz1965 2 жыл бұрын
The punisher efsane bir oyundu remake i kesinlikle gelmeli.
@kucukeniste7629
@kucukeniste7629 2 жыл бұрын
Apb gta v çıkana kadar oynamıştım baya eğlenmiştim
@TaylanAzimov
@TaylanAzimov 2 жыл бұрын
Merhabalar, bu tarz içeriklerde “stüdyoyu hatırlamıyorum”, “yılını hatırlamıyorum” vb. yorumları anlamıyorum. Elinizdeki liste belli, çekim öncesi oyunlarla ilgili ufak bir araştırma yapsanız olmaz mı?
@ByBozkurtbey
@ByBozkurtbey 2 жыл бұрын
Bu bir sohbet videosu, bilgilendirme amacı güdülerek hazırlanmadı. Ama haklısınız olabilirdi tabii ki...
@pamukkedi9097
@pamukkedi9097 2 жыл бұрын
Nerdesin Faruk baba?😭😭😭
@kingfighter7051
@kingfighter7051 2 жыл бұрын
Ps one oyunlarına da bir konu açın, arada videoları dönsün, bir nostalji görelim.
@eredin105
@eredin105 2 жыл бұрын
GUN çok sevdiğim bir oyundu zamanında bayıla bayıla oynamıştım.
@yasinmelikoglu2310
@yasinmelikoglu2310 2 жыл бұрын
Knights of Honor'ı bilip çok güzel bir modu olduğunu bilmiyenlere. Dusk of Glory adlı güzel bir modu da mevcuttur. Bina sayıları vs artıyor.
@yusufozer2360
@yusufozer2360 2 жыл бұрын
Gun u arkadaşım oynamıştı harika diyordu CD sini almıştım ama çalışmamıştı içimde uhde kalmıştı.
@JalalHuseyn
@JalalHuseyn 2 жыл бұрын
2002 FIFA benim ilk aldigim kendi oyunumdu)) Onun yeri bende baskadir. Hatta o kadar ki, oyunlarla ilgili Tedx konusmamda ona yer vermisdim ki, ani olarak kalsin)))
@SwordUnholy
@SwordUnholy 2 жыл бұрын
adeline software in yaptığı time commando tam bir kıyıda köşede kalmışa örnektir.
@Ugurcan191
@Ugurcan191 2 жыл бұрын
apbye hayatımdan 3bin saat gömdüm lisedeyken gerçekten harika bir oyundu.
@yusufozer2360
@yusufozer2360 2 жыл бұрын
Bionic komando vardı tps 2010 larda.
@yigitmemeci3468
@yigitmemeci3468 2 жыл бұрын
gun kırmızı cızgımızdır ahh beee cocuklugum
@frumentarii9571
@frumentarii9571 2 жыл бұрын
Bir saptama yapayım, yanlışım var ise kontrol edebilirsiniz. Belki karıştırıyorumdur. The Gün 2005 çok ciddi bir bütçe ile yapıldı diye hatırlıyorum. IMDb den oyunun seslendirme kadrosu, yıldızlar geçidi. Kral oyundur, o carbine rifle için deli gibi ugrasmisimdir.
@supernatural5849
@supernatural5849 2 жыл бұрын
@Berat Berkan Topal yayıncı activision geliştirici neversoft muş
@gurerozdil3203
@gurerozdil3203 2 жыл бұрын
Vagrant Story, The Legend of Dragoon ve Skies of Arcadia.
@tugayerol1600
@tugayerol1600 2 жыл бұрын
Generals - the lord of the rings middle earth - metin2 - COD 4 - Max Payne - NFS - age of mythology - ETS 2
@illusionross577
@illusionross577 2 жыл бұрын
apb çok çok iyidi ya
@07atacan07
@07atacan07 2 жыл бұрын
swat 4 ya unutuldu kuşum :s
@mertdenizoglu8597
@mertdenizoglu8597 2 жыл бұрын
Gun diyince GunZ geldi aklıma zamanının en hızlı en zevkli ve en zor online aksiyonuydu bilen oynayan varsa bi yorum atsın çok bilinen bi oyun değildi çünkü
@oyunzaman8622
@oyunzaman8622 2 жыл бұрын
2002'de yaşım küçüktü ve o dönem dünya kupasını takip edemedim. Lakin fifa 2002 w.c oynarken aldığım keyfi günümüzdeki futbol oyunlarından alamıyorum. Çok da düşündüm bunu "ya neyi iyi yapıyor" diye. Video'da da bahsedilen alevli şut iyi bi etmendi ama müzikleri... Gol attığınızda (bazen kritik anlarda) çalmaya başlardı araya sinematik girerdi kaleci üzülür bir yanda oyuncunuz sevinir. Sanki hikayeli bi oyun izlenimi verirdi bana. Ha yıldızlı oyuncuyla orta sahadan alevli şutla gol atmanın keyfini de unutmayayım :)
@trengitti
@trengitti 2 жыл бұрын
ağlamıyorum gözüme fevernova kaçtı :( bir E F S A N E Y D İ
@muhammedsamilalbayrak4672
@muhammedsamilalbayrak4672 2 жыл бұрын
Gerçekten gun kraldı
@arthurmorgan5150
@arthurmorgan5150 2 жыл бұрын
sonda çalan parçanın adı ne?
@hippocrates2913
@hippocrates2913 2 жыл бұрын
GUN bence cowboy oyunlarının atasıdır. Bende yeri ayrının ötesindedir. Hala oynanır durumdar ve steam versiyonu sorunsuzdur.Kesinlikle alın oynayın
@cundan0484
@cundan0484 2 жыл бұрын
apb be...
@atakanarslan3157
@atakanarslan3157 2 жыл бұрын
Güzel içerik aslında Aklıma Gelenler: Obscure 1-2 Suffering 1 - 2 Darkwatch Crashday Velvet Assassin Singularity (the game diye aratmam gerekti lan yuh) Timeshift ...
@14Absuma02
@14Absuma02 2 жыл бұрын
İsmini hatırlamıyorum ama 2006-7 gibi Blur benzeri yoldan çeşitli özellikler alarak rakiplerimizi elimine ettiğimiz, Blur'un öncülü diyebileceğim bir oyun oynardım İnternet kafede. Yarışlar şehir ortamında cadde yarışı şeklinde olurdu. Yıllardır arıyor ama bir türlü bulamıyorum.
@gllmll7227
@gllmll7227 2 жыл бұрын
Crashday mi?
@14Absuma02
@14Absuma02 2 жыл бұрын
@@gllmll7227 Değil maalesef. Videolarından anladığım kadarıyla Crashday biraz daha flatout tarzında bir oyun. Ama bu bahsettiğim oyunda belirli bir alan içinde rakiplerle kapışmaktan ziyade Blur gibi çizgisel bir haritada yarışırken yolda önüne çıkan özellikleri alıp avantaj sağlamak var (nitro, silah, tuzak vs gibi). Ama cevap için teşekkürler.
@muchoboi
@muchoboi 2 жыл бұрын
sinan abi niye konuşmuyo hiç :)
OYUN TARİHİNİN EN İYİ YILLARI | 1995 VS 2005
29:00
Disket Kutusu
Рет қаралды 24 М.
HAYATIMI MAHVEDEN OYUN - Kimsenin Takmadığı Oyunlar
28:11
Dost Kayaoğlu
Рет қаралды 2,3 МЛН
Smart Sigma Kid #funny #sigma #comedy
00:40
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 33 МЛН
Они так быстро убрались!
01:00
Аришнев
Рет қаралды 2,2 МЛН
IQ Level: 10000
00:10
Younes Zarou
Рет қаралды 11 МЛН
2000 Oyunları
29:25
NOBK
Рет қаралды 223 М.
OYUN SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK SAHTEKARLIKLARI
23:52
Disket Kutusu
Рет қаралды 26 М.
BU OYUNLAR BEYNİNİZİ YAKACAK!
28:35
Disket Kutusu
Рет қаралды 19 М.
TF2'deki En UNDERRATED Silahlar! | @BulletPhobia
16:49
Batu'nun Alakasız Videoları
Рет қаралды 2,2 М.
ZİRVEDEN ÇÖKÜŞE | CRYTEK'İN BAŞINA NE GELDİ?
30:54
Disket Kutusu
Рет қаралды 24 М.
SİNİR EDEN OYUN TARZI: ÇAKMA SOULS OYUNLARI
12:11
Enis Kirazoglu
Рет қаралды 579 М.
BÜYÜK YAPIM OYUNLARIN SAYISI NEDEN AZALDI?
25:07
Disket Kutusu
Рет қаралды 63 М.
OYUN TARİHİNİN EN İYİ YILLARI | 1994 VS 2014
24:15
Disket Kutusu
Рет қаралды 24 М.