2022 Cupra Formentor - yakın bakış

  Рет қаралды 20,782

Mehmet Özdoğan

Mehmet Özdoğan

2 жыл бұрын

Herkese merhabalar,
Satın almayı düşünenler için faydalı olabileceğini düşündüğüm bu videomda, benim de satın almış olduğum 2022 Cupra Formentor' a yakından bakıyorum. Videomda değinmediğim detaylar varsa yada aklınıza takılan sorular olursa çekinmeden yorumlar bölümünden sorabilirsiniz.
Sizlere daha kaliteli ve yeni içerikler hazırlayabilmem adına kanalıma abone olabilir ve videolarımı izleyip beğenerek bana destek verebilirsiniz. Ayrıca yorumlar bölümünden de benimle iletişim kurabilir ve içerik hakkında aklınıza takılan soruları sorabilir; varsa eklemeler ve düzeltmeler yapabilirsiniz.
İzlediğiniz için teşekkür ederim.
Sağlıkla kalın...
Kanalıma buradan abone olabilirsiniz;
/ mehmetÖzdoğan35​
Beni instagramdan takip edebilirsiniz;
mehmetozdogan_35
Müzik :
Squadda B TV - Squadda B (KZfaq Audio Library)
Spanish Moss - Chris Haugen (KZfaq Audio Library)
-------------------
#Cupra #formentor #cupraformentor #2022 #2022cupra #2022cupraformentor #seatcupra #cupraborn

Пікірлер: 99
2 жыл бұрын
Edit: 11.04.23 : uzun yolda uyarı sistemleri anlık olarak devre dışı kalıyordu! Kontrolde aracıma 1899 yazılım güncellemesi bugün yüklendi. Uzun kullanım düşüncelerim videom gelecek! 01.04.22 : yeni software 1896’ yı bugün yüklettim ve arabanın genel donanımında dahi bir düzelmeler olduğunu gördüm. - herşeyden önce bilgi ekranı oldukça stabil ve son derece hızlı tepki verir hale getirilmiş ki bu zaten başlı başına harika olmuş. Aynı bir telefon ekranı gibi tepkimeleri var. Ayrıca açılış hızında da ciddi fark var. - navigasyon esnasında bazı kolaylıklar sağlanmış. - kalorifer ısını alttaki dokunmatik panelden yarımşar arttırmak biraz sancılıydı! Şu an ısı göstergesi üzerinden ince ayarlama yapabiliyoruz. Oldukça beğendim. - ekran dokunmatik sesi çok daha modern olmuş :) - kablosuz şarj olarak iPhone’ larda (özellikle 12 ve 13 modellerinde) yaşanan sıkıntı giderilmiş ki bu ilaç gibi geldi. - arka bagaj kapağını ayak ile açma pek stabil değildi ve o da düzeltilmiş. Yakıt tüketimi; Çoğunluk uzun yol olmak üzere karma 100km / 7.3lt Şehir içi (büyük şehir değil!) 100km / 10.3 lt Yeni düzeltmeleri farkettikçe yine bu yorumum altında sizlerle paylaşırım. Kanalıma destek için abone olabilir ve videolarıma beğeni bırakarak. paylaşabilirsiniz demek istiyorum. Selamlar...
@silenceplus1329
@silenceplus1329 2 жыл бұрын
Ben bugün yaptırdım Mehmet bey.1896 yüklendi. Ekranda çok ciddi fark var hız olarak. İphone ekran hızı gibi oldu. Açılışta yükleme süresi ciddi kısalmış.
2 жыл бұрын
Benim randevu 1 nisanda ve bakalım nasıl olacak. Anlattığınıza göre gayet iyi bir güncelleme gibi görünüyor. Siz haber vermeseydiniz herhalde yazın ortasında anca yaptırırdım. Bilgilendirme için Teşekkürler :) Sabırsızlanmaya başladım ben de..
@silenceplus1329
@silenceplus1329 2 жыл бұрын
Rica ederim 👍🏻
2 жыл бұрын
@@silenceplus1329 bugün güncellemeyi yaptırdım ve gerçekten beğendim. Görebildiğim değişiklikleri sabitleşirim mesajıma ekledim. Yeni güncellemeler geldikçe paylaşıma devam 👍🏻
@fretlessthings
@fretlessthings Жыл бұрын
2021 model araçlara da yükleniyor mu bilginiz var mı?
2 жыл бұрын
İnceleme güzel olmuş. Anlatım da keza öyle. İncelenen ürünlerin bunaltmadan anlatılması izlemeyi keyifli hale getiriyor. Daha nice incelemeler görmek dileğiyle.
2 жыл бұрын
İzlem, destek ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
@ayhankarayel9624
@ayhankarayel9624 Жыл бұрын
Çok güzel anlaşılır anlatıyorsunuz inşallah abone sayınız artar👏👏👏
@kayaalptahir
@kayaalptahir Жыл бұрын
Emeğinize sağlık , videonuzun tamamını keyifle izledim , harikulâde bir anlatım 👏🏻👏🏻👏🏻 Hondanın yeni suv hr-v 1.5 e-HEV almayı planlıyordum , fakat bu araç tüm düşüncelerimi değiştirdi, zaten bahsettiğim araçta panoramik cam tavan olmamasına hayret etmiştim. Evet nasip olursa CUPRA FORMENTOR almaya karar verdim. Gerçekten çok beğendim ve bence fiyatına değer bir araç, bu segmentte araç sahibi olmak isteyenler mutlaka bu videoyu izlemeli. Emeğinize sağlık.
Жыл бұрын
İzlem ve güzel geri dönüş için teşekkür ederim. Kişisel düşüncemdir; bu aracın yanında kesinlikle honda’ ya bakmam. Şu an 8000 km yi devirdim ve düşüncelerim de değişmedi. Her koşulda önerebileceğim ve fiyatının üzerinde keyif verebilen bir araç. İleride uzun kullanım düşüncelerimi de paylaşacağım. Selamlar..
@gokhanozturk18
@gokhanozturk18 Жыл бұрын
güzel video olmuş ...👏👏👏
@bakbulut71
@bakbulut71 2 жыл бұрын
👏👏👏 tebrikler başarılar dilerim.
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim Bülent bey.. selamlar.
@Umithelvaci1
@Umithelvaci1 2 жыл бұрын
incelemeniz için teşekkür ederim sanırım 2022 lerde 360 derece kamera mevcut 2021 incelemelerinde geri vitese takınca bir tek arka kamera açılıyordu.
2 жыл бұрын
İzlem ve yorum için teşekkür ederim. 360 derece kamera standart donanımda bulunmuyor! Türkiye’de pek alternatif sunmuyorlar donanım konusunda ama Avrupa’da tek tek dilediğiniz donanımları seçebiliyorsunuz.
@kubilayyenilmez5250
@kubilayyenilmez5250 2 жыл бұрын
merhaba. elinize saglık öncelikle.arka led kopmle stoplar her modelde standartmı.yoksa extra donanım olarakmı ekleniyor.
2 жыл бұрын
Merhabalar, izlem ve yorum için teşekkürler. Arka stoplar tüm modellerde aynı olarak geliyor.
@teknoman3400
@teknoman3400 Жыл бұрын
Hocam teşekkür ederim inceleme için. Yakıt ortalaması uzun dönem tecrübeniz nedir?Bundan önceki aracınız neydi?İyi sürüşler güzel günler diliyorum
Жыл бұрын
Uzun kullanım düşüncelerim için ayrıca bir video yapacağım ama şimdi söylemem gerekirse genel anlamda çok memnunum. Ortalama yakıt 8.7 lt. (Şehir içi ve dışı karışık)
@omeryesildere
@omeryesildere Жыл бұрын
Abi emeğine sağlık. Benim bir sorum var: Uzun süre kullandığım Leon Fr'ımı sattım ve şu an araç bakıyorum. aklım a3 sedan'dayken kalbim Formentor'da. sence ne yapmalıyım ya da neye göre karar vermeliyim? tavsiyede bulunabilirsen çok sevinirim. Video için de teşekkürler.
Жыл бұрын
Teşekkür ederim kardeşim. Tesla model 3, Audi Q3 sb ve A3 sportback SLine gibi alternatifler de düşünmüştüm ama benim için bu ağır bastı. Ne suv, ne de binek gibi değil; ikisinin arası bir yerde.. firma zaten vw ! o yüzden de gözüm kapalı tercih ettim. Sedan modeller Avrupa’da pek tutulmuyor. Zaten de otomotiv firmasında çalışıyorum ve sedan araba çıkacağı zaman “Türkiye modeli” diyorlar :) a3 ile bagaj hacimleri tam incelemedim ama aynı gibi.. ondan biraz yüksek, daha kaslı, daha sert bir sürüşü olan ve daha dikkat çekici bir araba olduğunu söyleyebilirim. Kararı ise kendin vermelisin.
@mustafamuratsenocak6657
@mustafamuratsenocak6657 2 жыл бұрын
Elinize sağlık çok güzel ve detaylı bir inceleme olmuş. Araç tasarımsal olarak müthiş gözüküyor ama ayrı bir marka olarak yola çıkmış bir markaya ilk başta bu fiyatları konuşmak insanı biraz tedirgin etmiyor değil. Siz Cupranın piyasada kalıcı bir yer edinebileceğini ve tercih edenlerin sonrasında ikinci elde problemler yaşayabileceğini düşünüyor musunuz? Bu tarz endişelerimden dolayı kia sportage daha yakın geliyor bana. Bir kullanıcı olarak sizin düşüncenizi merak ettim.
2 жыл бұрын
Merhaba, İzlem be yorum için teşekkür ederim. Bir arkadaşım var ve tamamı sınırlı üretim olan Porsche modellerine sahip. O da benzer soruyu sormuştu: “Tasarımsal olarak harika ama sonuçta Seat; bunun üzerine bir yarı rakamı daha koyup yeni bir Porsche bile alabilirsin” demişti :) Buradaki soru ile cevap vereyim size de; bu araç her ne kadar Cupra olsa da sonuçta Seat ve yine sonuçta VW grubunun bir üyesi. Zaten aracı da Seat yetkili satıcısından satın aldım! Artık arabalar da genel anlamda pek ucuz değil ve benzer donanımdaki araçlarda genelde aynı rakamlar konuşuluyor. Cupra, zaten Seat bünyesinde yeterince kendine yer edindi ve adını da duyurdu. Bu bakımdan markanın geleceği konusunda endişelenmiyorum ve buralarda ikinci eli de oldukça rağbet gören bir araç diyebilirim. Ama açıkçası Cupra gibi bir Alman (vw) üretici grubunun aracı dururken; ben asıl, ilk Türkiye’ye geldiği yıllarda dahi bolca deneyimlemiş olduğum uzakdoğu aracı olan Kia için endişelenirdim. Ayrıca kişisel düşüncem olarak Kia Sportage’ in, Q3 Sportback klasında bir araç olan Cupra Formentor’a alternatif gösterilmesini de doğru bulmam. Selamlar..
@mustafamuratsenocak6657
@mustafamuratsenocak6657 2 жыл бұрын
@ geri dönüş için teşekkürler hocam. ben bir müddet daha incelemeye devam edeyim :)
@fehmiduru1798
@fehmiduru1798 2 жыл бұрын
Merhaba, 2021 modelinde beats audio ses sistemi vardı fakat 2022 modelinde sanırım yok. Acaba opsiyonel olarak tercih edilebiliyor mu? Yakıt konusunda ki deniyimlerinizi de paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
2 жыл бұрын
Merhaba, Aracım en donanımlı modeli ama beats audio’ lu model ellerinde olmadığından 6 ay kadar bekleme süresi verdiler! Bundan dolayı da önemsemeyip bu şekilde satın aldım. Tabii ki istediğinizde ekleniyor ama ellerinde yoksa da bekleme süresi veriyorlar! Bu ses sisteminden de oldukça memnunum ama. Bir de özellikle spor koltuk tercih etmedim. Arkada oturan çocuğum bizleri de görebilsin istedim zira. Türkiye’de alternatif sunmuyorlar ve tek bir model olarak satıyorlar ama Avrupa’da öyle değil! Her şey opsiyonel.. isterseniz 18 jant ile de satın alabiliyorsunuz mesela. Yakıt konusuna gelirsek daha tam olarak hesap yapmadım açıkçası ama daha dün yine fulledim, bu sefer tam bi hesap yaparak yine bu yorum altında yazarım. Şu ana kadar görebildiğim kadar ise biraz fazla yakıyor gibi :)
@fehmiduru1798
@fehmiduru1798 2 жыл бұрын
@ çok teşekkür ederim bilgilendirme için.
2 жыл бұрын
Merhaba, Şu an bilgilendirme ekranında görülen karma tüketim 100km/7.3 lt. Selamlar..
@fehmiduru1798
@fehmiduru1798 2 жыл бұрын
@ teşekkür ederim, ilginiz her türlü övgüyü hak ediyor👍
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Selamlar..
@akarca
@akarca 2 жыл бұрын
Güzel makina:)
2 жыл бұрын
Teşekkürler Tonguç, otomatik fokusu da güzel :))
@akarca
@akarca 2 жыл бұрын
@ ben arabadan bahsetmiştim ahahhaha RP daha yeniymiş r'a göre. Yürüyorum makinalara:) ama bir hayalim var ki, c70. Volvo değil Canon c70,😆
2 жыл бұрын
@@akarca ben de arabadan bahsetmiştim. Bu çekimde a7C’mi kullanmadığımı söylemiştim. Kameralara yürüdüğünü bildiğimden, sana hafiften gönderme yaptım fokus söylemi ile.. hayallerinin peşinden koş 👍🏻
@akarca
@akarca 2 жыл бұрын
@ 2016leon, 2017ibiza 1'er sene kullandım. Ama hala aklım alfa gulietta da kaldı. 175hp olması lazım? Alamadım tekrar:)
2 жыл бұрын
Hızlanma ve sürüş dinamiklerine bir şey demem ama tasarımsal zevkler görecelidir. Alfa’nın birçok model tasarımını (iç ve dış) beğenmiyorum. Gulietta ise evet kendine has bir dizaynı var ama ön far tasarımı ve iç dizaynını beğenmiyorum ama yine de güzel bir araba olduğu görüşüne katılıyorum👍🏻
@Fishercan
@Fishercan 2 жыл бұрын
Merhaba arabanin yalitimi ve konforu nasil ? Günlük ve uzun yol icin kullanima uygun mu ?
2 жыл бұрын
Merhaba, ben Formentor’ un yalıtımını beğeniyorum. Ne çok fazla, ne de eksik.. düşük hızlarda gayet sessiz ve konforlu (düz yolda). 160 ve üzerindeki hızlarda yan çıtalardan hafif rüzgar sesi alıyor. Ama şöyle belirteyim; düz ve güzel asfaltlı bir otobanda 190km ile giderken eşim ve çocuğum arabanın içinde uyuyor Yalnız videomda da açıkladığım gibi 19” jantlarla araba biraz sert kalıyor! Konfor için mümkünse 18” jant öneririm. Ben hem günlük, hem de uzun yolda kullanıyorum ve gayet de memnunum.
@sertanyelkenci7618
@sertanyelkenci7618 Жыл бұрын
Hocam selamlar,en samimi sizi bulduğum için abone oldum. Ve tek bir sorum olucak yarınen geç pazartesi aracı ayırtmıştım satın almaya gidicem..genellikle herkez beğensede yok servis yok 2.el piyasası bakımından çekincelerim var. Son olarak bu araçta pişman olurmuyum,?
Жыл бұрын
Merhabalar, İzlem ve destek için teşekkürler. Herkesin bir araçtan beklentisi farklıdır ve sizin de ne gibi beklentileriniz olduğunu ve kullanım alışanlıklarınızı bilmediğimden pişman olup olmama gibi bir öngörüde bulunamam. Servis yada ikinci el piyasasını yaşadığınız bölgeye göre araştırmalısınız. Ben serviste bir olumsuzluk da görmedim. “Benim beklentilerimi”!fazlasıyla karşıladığını söyleyebilirim. Aldığıma pişman olmadığım, aksine şu an tekrar üçüncü bir araç alacak olsam yine tercih edebileceğim bir araç. Volkswagen grubunun bir üyesi olduğundan donanım konusunda şüphem yok; tasarımı ise vw’ nin çok daha ötesinde.. İleride bu tür çekincemede kalanlar için uzun kullanım düşüncelerim videomu da hazırlamayı düşünüyorum. Selamlar..
@sertanyelkenci7618
@sertanyelkenci7618 Жыл бұрын
Geridönüş yaptığınız için teşekkürler. Bugün aracı teslim aldım,ilk izlenimim içindeyken bambaşka bir araçta olduğunuz duygusuna kapıldım. Deneyimlerinizi paylaştığınız videolarınızı bekliyor olucam.herkeze kazasız belasız sürüşler dilerim.tekrardan görüşmek üzere.
@sertanyelkenci7618
@sertanyelkenci7618 Жыл бұрын
Tekrardan merhabalar.size bir sorum olucak. Bagajda bulunan 220v prizi nasıl kullanmalıyız? Araçta yol alırken tamam soğutucu yada başka birşey taktık ama uzun süreli yada kısa süreli park yada mols verdiğimizde,yada süpürge taktık yada kamp yapıyoruz ışık lazım olucsk uzun süreli . Nasıl kullanmalıyız.zararları yada uzun ömürlü sağlıklı kullanmak için ne yapmamız gerekir.teşekkürler şimdiden
Жыл бұрын
Merhabalar, açıkçası ben henüz o prizi kullanmadım! Ama kullanacak olsam, yalnızca araç seyir halinde iken kullanırdım. Zira aksi halde bataryanın gücünü emecek!
@akinkilic995
@akinkilic995 Жыл бұрын
BMW kullanıcısı olarak cupra aldim. Bmw yi iyi bilenler bmw ye alternatif olduğunu hissedecektir. Şekil olarak değil fakat kullanım alışkanlığı olarak tamamen bmw den esinlenmiş.
@fatihaycin9639
@fatihaycin9639 2 жыл бұрын
👏👏👏🙏🙏🙏
@Fishercan
@Fishercan 2 жыл бұрын
Merhaba ben audi a4 ve a5 ve cupra formentor arasinda gidip geliyorum yasim 30 yeni evliyim uzun vadeli bir araba satin almak istiyorum hem sila yoluna hemde günlük kuanavilecegim bir araca bakiyorum arabayi begeniyorum sadece hersey dokunmatik mesela ben klima ayarlarinin ayri olmasini isterdim sizce bu sorun mu ? Ve 1.5 tsi hem gunluk hemde uzun yol icin yeterli mi ?
2 жыл бұрын
Merhaba, audi a4-5 modelleri ile formentor farklı segmentlerde bulunan araçlar! Bu yüzden ben öncelikle segmente karar vermenizi ve daha sonra tercihte bulunmanızı öneririm. Ben de klima tuşları gibi far ve açılır tavan tuşları da fiziksel tuş olsa iyi olurdu diyordum ama şu an kullandıkça, aslında fiziksel tuşların bu araçta fazla klasik kalacağını düşünüyorum ve dokunmatik tuşların kullanımını oldukça benimsedim diyebilirim. 1.5 TSİ motor ise videomda da belirttiğim üzere benim tüm beklentilerimi karşılıyor. Tabii ki bazen 300 beygir üzerindeki araçlar da yolda kapışmak istiyorlar ve onların yanında haliyle bu biraz ağır kalıyor ama aile babası olarak 150 beygir gücün gündelik ve uzun yolda yeterli olduğunu düşünüyorum.
@silenceplus1329
@silenceplus1329 2 жыл бұрын
Güzel inceleme olmuş teşekkürler. Bir sorum olacak sistem versiyonunuz nedir 1804 mü acaba? Update gelmiş yurtdışına 1890. Acaba sizinki nedir sistem bilgilerinde yazıyor versiyon olarak.
2 жыл бұрын
Merhabalar, izlem ve yorum işin teşekkür ederim. Az önce kontrol ettim; hâlâ 1804 olarak görünüyor. Aracı ilk aldığımda bir güncelleme yapmıştı ve onun dışında herhangi bir güncelleme de henüz gelmedi! Yeni güncellemeyi yapar yapmaz sabitleyeceğim bir yorumla bunu bildireceğim.
@silenceplus1329
@silenceplus1329 2 жыл бұрын
link bıraktım 7.sayfanın en altındaki mesaja bakılırsa yurtdışı geçmiş 1890'a bizde henüz yok. Ciddi hız farkı var demişler bu arada menülerde.
@silenceplus1329
@silenceplus1329 2 жыл бұрын
@ Maslak'tan almıştım ben, orası getirdiğinde ben de size buradan yazarım, saygılar.
2 жыл бұрын
Linki göremiyorum! Peki kullanıcılar kendileri mi yapmışlar? Zira bende şu an bu konuyu araştırıyordum ama birçoğu yazılımın yalnızca yetkili bayi/serviste atılabileceğini belirtmiş! O halde acaba bana gelen güncellemeyi tam olarak yapamadım mı diye şüpheye de düştüm. Zira yazılım güncellemesi geldi ve ben de yap dedikten sonra sürüşüme devam ettim! Yukarıdaki mesajı yazmadan önce de kontrol ettiğimde tekrar bir güncelleme uyarısı vermedi! Yine de müsait bir zamanda yetkili servisine giderek tam bilgi aldıktan sonra yine bahsetmiş olduğum şekilde sabitleyeceğim bir yorumumla haberdar ederim.
@silenceplus1329
@silenceplus1329 2 жыл бұрын
@ Biz yapamıyoruz maalesef servis yapıyor. Firmware'i indirip bir usb stick'e atıyorlar onu da arabaya bağlıyorlar sonrası malum next-next-next :) Kendisi yapan var bu arada firmware sızmış dışarı fakat siz yapmayın garanti patlar demiş :))
@zulkufozturk1045
@zulkufozturk1045 2 жыл бұрын
Abi izlediğim en güzel tanıtım olmuş helal olsun tane tane anlatım tam istediğimiz gibi fiyatı ne kadar selamlar
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim kardeşim, beğendiğine sevindim. İstenen donanıma göre fiyat değişiyor bu yüzden Cupra Türkiye resmî sayfası üzerinden kontrol edebilirsin. Selamlar..
@selmanc6
@selmanc6 10 ай бұрын
Bu renkle siyah arasında kararsızım aracın artıları ve eksileri neler sizce ? Tavsiye eder misiniz ?
10 ай бұрын
Renkler ve zevkler tartışılmazmış👍🏻 uzun kullanım düşüncelerim videom gelecek ama kısaca söylemem gerekirse şu an kilometresi yanılmıyorsam 15 bini geçti ve evet, tavsiye ederim. Aldığıma asla pişman olmadım.
@baysungur_
@baysungur_ 2 жыл бұрын
Merhaba, arabanız hayırlı olsun. Şehir içi 50 km ve şehirlerarası 110 km sabit sürüşlerdeki yakıt tüketim verilerini belirtebilir misiniz?
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Şehir içi ve 110km !! :) Şehir içinde genelde 50km ile gidiyorum ve şehirlerarası yollarda da 120-170km arası.. bu yüzden size karma tüketim değerini vereyim 100km/7.3lt. Selamlar..
@baysungur_
@baysungur_ 2 жыл бұрын
@ Ve 110 derken şehirlerarası demek istemiştim. :) Ortalama tüketim için 7.3 iyi duruyor. Cevap için teşekkürler.
@Hasap_iste
@Hasap_iste 2 жыл бұрын
b8 passat tan bu araca geçmeye değer mi ? yada q3 sp mi tavsiye edersin
2 жыл бұрын
Pasat ile bu yada q3 SP farklı segmente hitap eden araçlar. Bu segmente geçmeyi düşünüyorsan neden olmasın. Her türlü değer.. q3 sp ile işçilik, kalite ve donanım olarak da aynı kulvarda bulunduklarından tasarım detayı olarak hangisini beğeniyorsan tercih edebilirsin. Ben de aynı ikilemde kaldım ve bir de bana diğer alternatif olan tesla model 3’ü de yaptığım test sürüşü ardından eleyerek, Cupra’ yı tercih ettim mesela.. Bence tasarımı Q3 sp’ den daha güzel.
@Hasap_iste
@Hasap_iste 2 жыл бұрын
@ evet marka algısı ile dizayn arasındayım ama formentor alacam gibi :) bi kaç incelemede rüzgar sesi ile ilgili biraz fazla alıyor demişlerdi sizce emsallerine kıyasla nasıl ?
2 жыл бұрын
Marka algısı yanılgısına düşmemenizi öneririm. Zira her iki marka da aynı grubun ürünü! Seat olarak değil ama Cupra’ nın ve özellikle formentor’un hitap kitlesi zaten sportif suv kitlesi ki, q3 sb ile aynı kitleye hitap ediyor; hatta fiyat segmenti dahi aynı! Rüzgar testini ise en doğru şekilde ancak yazın yapabilirim. Zira buralarda yağmur ve rüzgar eksik olmuyor; yanıltmak istemem. Yalnız araç sportif sürüş dinamiklerine sahip yani sert bir sürüşü var! Q3 ise (sb kullanmadım, normal modeli) daha konfor odaklı!
@ismethocaoglu8541
@ismethocaoglu8541 2 жыл бұрын
merhaba yuksek hızlarda ruzgar sesi içeri geliyormu tskler
2 жыл бұрын
Merhabalar, videomda da bahsettiğim gibi araba henüz yeni olduğundan çok yüksek hızlara çıkmıyorum ama 170km/s ile giderken tatlı bir şekilde rüzgar sesi geliyor (havanın serin ve rüzgarlı olduğu unutulmamalı) Yine de en sağlıklı rüzgar testini yaz aylarında yapabileceğimi düşünüyorum. Selamlar..
@ademcubukcu
@ademcubukcu 2 жыл бұрын
Merhabalar,2016 model Bmw F30 3.18i sahibiyim,aracım artık çok yaşlandı ve yüzü eskidi bende caddede tesadüfen gördüm ve çok beğendim,bayide oturduğumda araç bana acaip dikey geldi ve alışamadım,başka hiçbir araçta bu duyguya kapılmamıştım,sanki ben bu arabayı kolay kolay kullanamam dedirtti, acaba bu 6 senedir kullandığım BMW'denmi kaynaklandı bilemedim yoksa hem fiyat performans hemde görünüş itibariyle çok beğendim,Yeni Q3'lerde çok güzel kasa fakat aynı fiyat aralığında değil,çok kararsız kaldım,yardımcı olursanız sevinirim.
2 жыл бұрын
Merhabalar, size nasıl yardımcı olabilir bilemedim! Buralarda satın aldığım donanımdaki bir formentor, q3 sportback ile “ortalama” aynı rakamda alınabiliyor. Çok az bir şey donanımda farkediyor. Kaldı ki ikisi de aynı üreticinin, yalnızca farklı modelleri. Kalite aynı ama fotmentor biraz sert (daha çok sportif) bir araç! Videomda da belirttiğim üzere kaputun düz gidiyor olması, bu tür araç kullanmamış olanlara ilk etapta tuhaf geliyor. Ben açıkçası şu ana kadar “keşke başka bir marka alsaydım” diye bir şey asla aklımdan geçirmedim. Hatta videom uzamasın diye anlattığım bir çok şeyi kestim gerçi ama şunu söyleyebilirim: bu araçtan önce Tesla model 3 test ettim ve satın almak üzereydim ama formentor’ da karar kıldım; ve yine “keşke tesla alsaydım” da demedim. Ama iyi ki bu arabada karar kılmışım dedim. Yalnız biraz daha yüksek olaydı daha iyi olurdu bizim için diye de aklımdan geçirdim. Malum çocuk var. Sözün özü kararı kendiniz vermelisiniz ve kesinlikle içinize sinen bir araç almalısınız. Araç hakkında merak ettikleriniz olursa da sorabilirsiniz.
@ademcubukcu
@ademcubukcu 2 жыл бұрын
@ Teşekkürler cevap için,bencede biraz daha yüksek olsa idi şahane olurdu zira bu haliyle tam SUV'da diyemiyoruz crossover arası kalmış denilebilir,peki sizce Q3 bundan birazda mı yüksek ve iki araç için tüketim farklılıkları hakkında bilginiz var mıdır?
2 жыл бұрын
Q3 sportback bundan 5cm daha yüksek ve uzun. Q3’ ün yakıt tüketimi hakkında ise malesef bilgim yok.
@cenktezcan
@cenktezcan 2 жыл бұрын
Teşekkürler. Ben bu arabayı sipariş edeceğim. 360 derece görüş extra olduğunu belirtmemişiniz. Dinamik süspansiyon sistemi var mı acaba arabanızda ?
2 жыл бұрын
Merhaba, ülkeden ülkeye donanım paketi değiştiğinden bahsetmedim ama örneğin burada herşey ekstra olarak alınabiliyor ve daha anlatmadığım birçok özelliği de var ve tam dolu olarak satın aldım. Tek istemediğim şey spor koltuklardı! Türkiye’de ise donanımları firma kendisi belirleyip o şekilde standart olarak satıyor! Bağımsız amortisörler var ama dinamik süspansiyon özelliği eğer eklenebiliyorsa vardır diye düşünüyorum zira tüm donanımlar bulunsun dedim ve Sizin için gerekli bir özellikse müsait bir zamanımda evraklara bakabilirim.
@ErselYILGIN
@ErselYILGIN 5 ай бұрын
Spor koltuklar yok, Beats ses sistemi yok, elektrikli koltuklar yok. Bu saydığım ve dahası opsiyon listesinde mevcut o yüzden aracı bunlara bakarak değerlendirmek lazım.
5 ай бұрын
Opsiyon listesinde bu saydıklarınızın dışında ne var ? Ayrıca değerlendirme birkaç donanıma bağlı olarak değişmez diye düşünüyorum.
@ErselYILGIN
@ErselYILGIN 3 ай бұрын
@ Opsiyon olarak en güzel donanım Matrix ve Dcc. Bu iki donanım değerlendirmeyi değiştirir.
@ayhankarayel9624
@ayhankarayel9624 Жыл бұрын
Araçta koltuk hafıza var mı?
Жыл бұрын
İsteğe bağlı olarak elektrikli koltuk alternatifi bulunuyor.
@mertkeskin1709
@mertkeskin1709 2 жыл бұрын
Fiyattan bahsetmediniz sanırım nekdar
2 жыл бұрын
Fiyatlar değişken olduğundan istemiş olduğunuz donanıma göre belirleniyor. Video uzamaması için bahsetmediğim tüm ve tam dolu özellikleri ile 45.890€ etikete sahip.
@mehmetcavdar5843
@mehmetcavdar5843 Жыл бұрын
3:32 SANİYESİNDE SÖYLEDİKLERİNİZ İLE 3:44 SANİYESİNDE SÖYLEDİKLERİNİZ TAM BİR TEZAT OLUŞTURMUŞ ÜSTAD..
Жыл бұрын
İzlem ve görüş için teşekkürler. Tezat değil, zira bazı markalarda gerçekten de kalite anlamında dağlar kadar fark oluyor ama bunda öyle değil! Yalnızca üst bölümün malzemesinin sert plastik seçilmiş olması, emin olun ki tüm kaliteyi düşürmüyor. Geri kalan yerlerdeki malzeme ve dikişler zaten birebir aynısı..videomda da dediğim gibi keşke o bölüme de dikkat edilseydi daha hoş olurdu. Yine de yapıcı eleştiriniz için teşekkür ederim 👍🏻
@ter72z1
@ter72z1 8 ай бұрын
Yakıt tüketimi nedir ?
8 ай бұрын
Ortalama (Relax ve yavaş kullanım) 100km/ 8.6lt. Dün tam da Cupra Formentor uzun kullanım düşüncelerimi çekmiştim ama mikrofonun azizliğine uğradığım için kameradaki sesi kullanıp kullanmama konusunda ikilemde kalmıştım :) kamera kaydındaki sesi düzenleyebilirsem o şekilde (ama yine de en kötü ihtimal bu hafta) yayına alacağım artık. O videomu da izleyebilirsiniz. Edit: kameranın kaydettiği sesin kalitesini yeterli bulmadığım için uzun kullanım düşüncesi videomu yeniden çekmeye karar verdim! Bu yüzden anca birkaç hafta içinde yeniden çekebilirim! Bilginize..
7 ай бұрын
Sesi kurtaramadım ve yeni bir mikrofon kablosu sipariş ettim! Videoyu yeniden çekeceğim için gecikti! Eğer bekliyorsanız bilginiz olsun.
@Healforfree
@Healforfree Жыл бұрын
Araç zaten suv degil crossover
Жыл бұрын
En sportif SUV olarak tanıtılan ve Almanya resmî sitesinde ise şu an SUV ve Spor Coupe sentezi olarak lanse edilen araç için sizin yorumunuza da saygı duyarım.
@edizhasturk3317
@edizhasturk3317 2 жыл бұрын
Çok yavaş konuşmuşsunuz biraz daha hızlı konuşmanızı tavsiye ederim. - Manuel vites bu araçta Türkiye de satılmıyor. - Türkiye de 2022 model araçlarda Beats ses sistemi gelmiyor, orta ekran 10" düşürüldü 2021 model de 12" ekran ile geliyor. - Tabela okuma teknolojisi araçta olmasına rağmen Türkiye de aktif değil.
2 жыл бұрын
Ülkemizdeki insanların herkesi kendi bakış açısına göre şekillendirmeye çalışması çok tuhaf gerçekten de… Araç detayına gelirsek; Ülkelere göre donanım paketi de değişebilir demiştim yanılmıyorsam! Yani yaşadığınız ülkeye göre en doğru donanım bilgisini yetkili bayilerden almalısınız. -Avrupa’da beats ses sistemi istenilen her araca eklenebiliyor! Bayinin elinde hazırda beats’ li model yoksa, 6 aya kadar bekleme süresi verebiliyor. -Bilgilendirme ekranı 2021 de standart 10” di ama 2022 de standartı 12” olarak değiştirildi. Türkiye’de ise fiyatları bir nebze olsun yükseltmemek adına olsa gerek belki tekrar 10” e düşürülmüş olabilir; bilemiyorum. Tabela okumanın Türkiye’de aktif olmamasına ise üzüldüm zira oldukça işe yarayan bir teknoloji. İzlem ve bilgilendirmeler için teşekkür ederim.
Cupra Formentor 1.5 TSI
19:09
Yalın Gülmez - Kim Geçer?
Рет қаралды 38 М.
He sees meat everywhere 😄🥩
00:11
AngLova
Рет қаралды 11 МЛН
DEFINITELY NOT HAPPENING ON MY WATCH! 😒
00:12
Laro Benz
Рет қаралды 18 МЛН
路飞被小孩吓到了#海贼王#路飞
00:41
路飞与唐舞桐
Рет қаралды 64 МЛН
Cupra Formentor facelift im Test als Formentor VZ 333 PS Allrad!
25:28
Autogefühl Deutsch
Рет қаралды 35 М.
Cupra Formentor İncelemesi - "Yeni dönemin manifestosu "
20:05
Tesla'nın Yakışıklı Rakibi - Cupra Formentor - 0 Araç Teslimi
26:57
EN SPORTİF SUV - CUPRA FORMENTOR - TIGUAN’DAN İYİ Mİ?
31:18
CUPRA FORMENTOR 1.5 TSI DSG 150 hp
18:07
Murat Öztürk ile 8. Etap
Рет қаралды 22 М.
SUV Cupra Olur Mu? | Cupra Formentor
23:31
Doğan Kabak
Рет қаралды 692 М.
Stunt Bike vs Trial Bike 🔥
0:32
Red Bull
Рет қаралды 43 МЛН
Efficiency is key 🔑 - 🎥: @engineer_constructions  #asphaltpaving #asphaltpavement #construction
0:12
PavePro Asphalt Solvent and Release Agent
Рет қаралды 5 МЛН
CUIDADO COM A MOTO 🤣🤣
0:17
FC HUNTERS
Рет қаралды 7 МЛН