2023 Dubaide AYLIK 1+1 ve 3+1 EV MASRAFLARI Ne Kadar? | DUBAI'DE YASAM

  Рет қаралды 4,461

Tugba Akgun

Tugba Akgun

Күн бұрын

Merhaba! Biz Tugba ve Serhat. Bugün sizlerle Dubai'de yaşamanın aylik masraflari üzerine konuşacağız. Özellikle Dubai de kiralik evler, 1+1 daireler de ve 3+1 townhouselarda (Dubai'de Turkler tarafindan en cok tercih edilen konut tipi), yaşamanın aylık masraflarını merak edenler için bilgi vermek istiyorum.
Dubai'de yaşamak, konut tercihinize ve yaşam tarzınıza göre değişen farklı maliyetleri beraberinde getiriyor. Öncelikle, konut tercihiniz büyük ölçüde aylık masraflarınızı belirleyebilir. Mesela, 1+1 ve 3+1 daireler arasında önemli bir maliyet farkı bulunuyor.
Ancak, sadece kira masrafları değil, aylık yaşam masraflarınızı belirleyen başka faktörler de var. Bunlar arasında ulaşım, gıda, eğlence, sağlık hizmetleri, elektrik, su, internet gibi günlük ihtiyaçlarınızın maliyeti de yer alıyor.
Bu unsurların tamamı, Dubai'de yaşamanın maliyetini belirliyor ve genel yaşam standartlarınızı etkiliyor. Umarım bu bilgiler, Dubai'de yaşam maliyetleri hakkında daha detaylı bir fikir verir ve sizin için faydalı olur!"
00:00 Introduction
00:37 Dubai'de Aylik Ev Kiralari
07:53 Dubai'de Aylik Elektrik, Su, Klima masraflari
10:59 Dubai'de Aylik Telefon Faturasi
12:24 Dubai'de Aylik Ev Internet Faturasi
12:48 Dubai'de Aylik Dogalgaz Masrafi
13:27 Dubai'de Aylik Benzin Masrafi
14:13 Dubai'de Aylik Market Harcamasi
14:53 Dubai'de Aylik Bakici Ucreti
15:31 Aylik Toplam Masraflar
#dubaideyaşam #dubaihayat #dubaivlog #englishpathdubai #dubaimaaşlar #dubaikonaklama #dubaitourism #dubaiturizm #dubaitour #dubaigezi
#dubaivlog #dubaidecocukluyasam

Пікірлер: 36
@mehmetkoc1568
@mehmetkoc1568 7 ай бұрын
Harika bilgiler verdiniz tşk ederim Tugba kardeşim.
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 7 ай бұрын
Ben tesekkur ederim 🙂🙏
@user-nv6og9xm7j
@user-nv6og9xm7j 7 ай бұрын
Harikasınız 🧿🙏
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 7 ай бұрын
Cok Tesekkurler 🙏
@buraksirma3077
@buraksirma3077 7 ай бұрын
Selamlar, ağzınıza sağlık, öğretici bir video olmuş. Biz de eşimle 2 ay içerisinde Dubai'ye taşınacağız. Belirttiğiniz bilgilerden faylanacaklarımız olacaktır, teşekkürler.
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 7 ай бұрын
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize 🙏 şimdiden tebrikler ve hoşgeldiniz 😊
@tugbaeroglu1723
@tugbaeroglu1723 6 ай бұрын
Merhaba, 1 ay sonra dubaiye tasınıyorum. 1 cocugum var ikimiz geleceğiz. Orta seviyedeki ve merkeze yakın townhouselar için hangi bölgelere bakmamı önerirsiniz? 2+1 bakacağım. Sevgiler
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 6 ай бұрын
Merhaba, 2+1 townhouse çok fazla yok açıkçası. Genelde 3+1 den başlıyor. Ama bikaç bölgede var. Springs, JVT ve Serena bölgelerine bakabilirsiniz. Merkeze en yakın bölge Springs olacaktır ama diğer yerlere göre daha pahalı ve evler biraz daha eski. 3+1 için şuan en revaçta ve ulaşımı heryere çok kolay olan Dubai Hills bölgesi var. Ama fiyatlar baya yükseldi.
@Lifee4224
@Lifee4224 6 ай бұрын
Merhabalar. Dubaide Turklere aylik 9000 aed maas veriliyor diye biliyorum. Sizin hesaplariniza göre gecinmek gercekten zor o zaman orada. 2 kisi mi calismak gerekiyor?
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 6 ай бұрын
Merhaba, Meslek dallarina gore Turklerin aldigi maas cok degisken. Turklere 9000 aed veriliyor diye bisey diyemeyiz. Eger 9000 aed'in yaninda sirket kalacak yer veriyorsa mesela, 9000 aed ile bir kisi guzel gecinebilir. Ama vermiyorsa, evet gecinmek zor olur. Her sirketin sagladigi olanaklar cok farkli. Ben 5 tane is degistirdim ve herbiri cok cok farkli olanaklar sagliyordu ve maas araliklari cok farkliydi. Eger Turkiye'den buraya beyaz yaka bir calisan olarak gelinirse cok iyi paralar kazanilabilir. Ama daha mavi yaka olarak geliniyor ise beklentileri cok arttirmamak gerekiyor diyebilirim. Evet 2 kisi calisilirsa heryerde oldugu gibi Duabi'de hayat daha kolaylasir.
@Lifee4224
@Lifee4224 6 ай бұрын
@@Dubaiyegoc Güzel aciklamaniz için çok teşekkür ederiz.
@ebrukocyigit3742
@ebrukocyigit3742 5 ай бұрын
Merhaba, 27bin dirhem gibi bir maaş iki kişi için yeterli midir sizce nasıl bir yaşam standartı sağlar?
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 5 ай бұрын
Merhaba, 27 bin dirhem evet 2 kişi için çok yeterli olur ama tabi biraz nasıl bir hayat yaşamak istediğinize göre yetmeyedebilir. Eğer çok şehir merkezinde oturmak isterseniz, 2 odalı be evde oturmak isterseniz fln maaşınız yarısı en az kiraya gidebilir. Çok para biriktireyim derseniz, para biriktirme şansınız olur ama biraz daha ekonomik yaşamak durumunda kalırsınız vs. Tamamen sizin yaşam standartlarınıza göre yaşanır/ yaşanmaz cevabı verilebilir :)
@fatihaydin9614
@fatihaydin9614 3 ай бұрын
merhaba yaklasık 16 sene amerıkada yasadık aılece sımdı dubai dusunuyoruz .orada kiraladigimiz evlerin icindeydi beyaz esya burasida o sekildemi birde cocuklarim cifte vatandasi (ABD VE TC}bunu arti veya eksisi ile bilginiz varmi?kizim 18 oglum 24 yasinda.COK TESEKKUR EDERIM.
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 3 ай бұрын
Merhaba, evet Dubai’de de birçok ev beyaz eşya ile birlikte kiraya verilebiliyor. Çifte vatandaşlık açısından artı veya eksi yok bence. Türkleri de burada genel olarak seviyorlar. Bi sıkıntı yaşamaz çocuklarınız :))
@fatihaydin9614
@fatihaydin9614 3 ай бұрын
@@Dubaiyegoctesekkur ederım
@ismailsavaskoprulu
@ismailsavaskoprulu 7 ай бұрын
Merhaba Bu 70000 1+1 kira bedellerine karşılık gelen ev fiyat aralığı nedir? Dubai de konut yatırımı yapmak isteyen bir kişiye önerirmisiniz ?
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 7 ай бұрын
Evet ben öneririm. Bu 70k ya karşılık gelen evler genelde 800-850k aed civarında oluyor. Ama senelik service charge (aidat olarak düşünebilirsiniz) denilen bi ücrette ev sahipleri tarafından ödeniyor. Bunu düşünce yaklaşık 13-14 senede ev kendini amorte ediyor diyebiliriz. Ev alım satımı ile ilgili bir video da çekeceğim.
@ismailsavaskoprulu
@ismailsavaskoprulu 7 ай бұрын
Teşekkürler
@ahsenbuyukelyas9021
@ahsenbuyukelyas9021 6 ай бұрын
Ramazanda restorantlar kapalı mı
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 6 ай бұрын
Merhaba, hayir kapali olmuyor. Sadece disarida yiyip icmek yasak.
@sabriyeakbas9294
@sabriyeakbas9294 6 ай бұрын
Merhaba, gezmeye gelmeyi düşünüyorum restoranlar pahalı mı
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 6 ай бұрын
Merhaba, her bütçeye göre restaurant bulabilirsiniz. Ama Aed tl ye çevrilince bi tık pahalı oluyor tabi. Ortalama sayılacak yek kişilik yemek 70-80 aed, oda 560-640 tl ediyor.
@sabriyeakbas9294
@sabriyeakbas9294 6 ай бұрын
@@Dubaiyegoc teşekkürler. Belki karşılaşır, tanışırız, sevgiler...
@sabriyeakbas9294
@sabriyeakbas9294 6 ай бұрын
@@Dubaiyegoc Tekrar merhaba yanımızda EUR mu , USD mı bulundurmamız gerekiyor ve bunu orada AED ye dönüştürmek zorunda mıyız
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 6 ай бұрын
@@sabriyeakbas9294 ikiside olur farketmez. Evet burada AED’e dönüştürmelisiniz. USD kabul eden yerlerde oluyor ama kur farkı vs uygulayabilirler.
@sabriyeakbas9294
@sabriyeakbas9294 6 ай бұрын
@@Dubaiyegoc çok teşekkür ederim, Yeni yılınızı kutlarım ailenizle mutlu yıllar
@fatihturgut8977
@fatihturgut8977 7 ай бұрын
Merhaba Tugba Hanım. Eşimin ege bölgesinde giyim üzerine bölgesinde ilgi gören konsept butik magazası var. Kendimde gayrimenkul ve araç al-sar işiyle ilgileniyorum. Dubaide iş kurup yaşamak istiyoruz. 2 3 ay icinde Kısa bir zamanda ilk ziyaretimizi gerçekleştirecegz . Sizce böyle bir mağaza orada açmak mantıklımı. Takı ve giyim üzerine. Ürünleri yine ülkemizden götürüp kendi markamızla konsept bi magaza kurup kaliteli ürünler satmak istiyoruz. Örnegin (Twist, Zara, ayarında bir magaza ilgi görür mü? Genel olarak videolarda hep çalışmak icin giden meslek sahibi insanların videolarına rastladık. Sizinki güncel olması ve verdiginiz bilgiler dogrultusunda hemde bayan olarak görüşleriniz bizim icin onemli. Burada dolar bazında aylık magazamızın geliri 1000$ civarı . Orada yaşam kararımız tamamen kişisel ve ülke olarak bize uyuyor olması. Dubaiden beklentimiz daha lüks yaşamak vs kesinlikle degil. Cok fazla lüks ve kazanc hayalımız yok. Yaşımız genç (28-30) amacımız kendimize yeni bir deneyim katıp işimizi ve kendimizi daha iyi hissedecegimiz bir yerde yaşamak. İleriki dönemlerdede kendim gayrimenkul yatırımı yapıp kısa dönem kiralama ve araç kiralama işi ile ilgilenmek istiyorum. Öncelikle bütcemizi magaza üzerinde değerlendirmek istiyorum tabiki. Son olarak bildigim kadarıyla oturum izni icin istenilen ücret üzerinden gdersek Ortalama 750.000 dirhemlik bir evin yıllıkta getirisi ne olur bölgesine göre çeşitlikik göstersede ortalama bir rakam verebilirmisniz?
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 7 ай бұрын
Merhaba, şimdi şöyle Dubai’de Tr’de ki gibi böyle cadde üzerine mağaza açayım mantığı pek yok. Cadde üzerinde mağazalar tabi ki var ama hiç No Name bir kıyafet mağazası görmedim sanırım. 5-6 ay ciddi sıcakların olduğu zamanlar oluyor zaten. Kimse cadde üzerinde gezip alışveriş yapmıyor zaten. İnsanlar genelde alışverişini AVM’den yapıyorlar. Dolayısı ile AVM içinde bir mağaza bakmanız gerekir. Bence kiraları da baya pahalı olur. İlk başta online satış olarak başlayabilirsiniz. Burda birçok online mağaza websitesi var ve tutturabilenler güzel satış yapıyorlar. Asos, Rihoas, Beachcity gibi. Mesela beachcity önce online olarak başladı. Daha sonra AVM içinde dükkanını açtı. İlk başta Dubai de mağaza açmanız büyük yatırırım gerektirir. Önce online olarak yavaş yavaş başlamanız daha iyi olabilir o yüzden. İkinci olarak; 750000 dirhemlik bir yatırım ile genelde 1+1 bir ev alabilirsiniz. Kira getirisi ortalama 65-70K dirhem senelik olur gibi. Genelde apartmanlar için senelik ödenen service chargers oluyor. Bölgeye göre çok değişiyor ama ort 12k senelik desek ve kiradan düşsek, Size 52k- 58k arası bir getirisi olur gibi. Bu verdiğim örnek çok kaba bi örnek. Güncel kira ve alım fiyatlarına propertyfinder.com üzerinden sizde bakın.
@fatihturgut8977
@fatihturgut8977 7 ай бұрын
Verdiginiz bilgiler icin teşekkür ederim. Saglıklı günler dilerim
@Dubaiyegoc
@Dubaiyegoc 7 ай бұрын
@@fatihturgut8977 rica ederim. Kolay gelsin
Dubai VLOG 4 I DUDAI'de İlginç Gerçekler
32:10
Onur GÜMÜŞ
Рет қаралды 6 М.
He sees meat everywhere 😄🥩
00:11
AngLova
Рет қаралды 11 МЛН
THEY made a RAINBOW M&M 🤩😳 LeoNata family #shorts
00:49
LeoNata Family
Рет қаралды 28 МЛН
That's how money comes into our family
00:14
Mamasoboliha
Рет қаралды 7 МЛН
Dubai'de Yaşamak, İŞ Fırsatları, Fiyatlar, Nasıl bir ülke?
47:43
Dubai'de 15 Ay Yaşamak -  Dubai'de Hakkında Fikirlerim Nasıl Değişti?
22:45
Dubai'ye Nasıl Geldik / Dubai'de İş Bulma / Dubai'de Yaşam
25:01
birciftgezenti
Рет қаралды 80 М.
DUBAİ EMLAK OFİSİMDE BİR GÜN GEÇİRMEK
11:20
BATU KAKDELA
Рет қаралды 1,9 М.
Dubai de Villaya Tasindik / Dubai Villa Tour / Home Tour / Ev turu
23:46
Abu Dabi ve Dubai Gezimiz - 2023
55:06
Rotasız Seyyah
Рет қаралды 142 М.
He sees meat everywhere 😄🥩
00:11
AngLova
Рет қаралды 11 МЛН