No video

2024-2025 GÜNCEL PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ŞARTLARI, TÜM DETAYLARI VE BİLİNMESİ GEREKENLER

  Рет қаралды 23,891

Mert ve Beyza

Mert ve Beyza

Күн бұрын

YÖK'ün yaptığı güncel değişiklikler sonucu pedagojik formasyonun tüm detayları bu videoda! :)
Lisans 2.sınıftan itibaren formasyon alınabiliyor!
Yeni sistemde staj 1 dönem :)
Buraya bıraktığım Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu 9 Sayılı "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları linkine tıklayıp açamayan arkadaşlar, güncelleme sebebiyle dosya kaldırıldı.
!!GÜNCELLEME!!
15.02.2024 TARİHİNDE YAYINLANAN GÜNCEL DOSYANIN LİNKİ:
ttkb.meb.gov.t...
Bu linke tıkladıktan sonra sayfada karşınıza çıkan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları dosyasında tüm detayları bulabilirsiniz, formasyon alabilen bölümler ve hangi alanda öğretmenlik yapılabileceğini inceleyebilirsiniz.
Dipnot:
Bilgiler %90 söylediğim şekildedir. Kurallar kanunlara, yasalara, gelen emirlere ve yıllara göre değişiklik gösterebilir. Oluşabilecek olumsuz durumlardan biz sorumlu değiliz. Amacımız size bir nebze olsun yol gösterebilmek. Videodan sonra yapılan güncel değişiklikler konusunda mağdur olmamak adına resmi sayfaları takip etmeyi ihmal etmeyin.

Пікірлер: 865
@Honeysuckle14
@Honeysuckle14 3 ай бұрын
Eğitim bilimleri ,^^PedAgojik""Formasyon Sertifikası alabilmek için hazırlanan,,,öğretmen Adaylarına başarılar ,,bilgilendirme videonuz için teşekkür ederiz,, 🙏🙏
@mertvebeyza
@mertvebeyza 3 ай бұрын
Güzel yorumunuz için asıl biz teşekkür ederiz :)
@Honeysuckle14
@Honeysuckle14 3 ай бұрын
@@mertvebeyza Rica Ederim,,Sevgiler..🔅💖
@user-mf1bl5wm7u
@user-mf1bl5wm7u 3 ай бұрын
Pedagojik formasyon eğitimi nerden alınıyor ben anlamadım
@Honeysuckle14
@Honeysuckle14 3 ай бұрын
ailede,, Okul'da,,,kitaplarDa,,Tarih,,de Coğrafya,da,VS vs
@mertvebeyza
@mertvebeyza 3 ай бұрын
Üniversitelerden
@beyzayim
@beyzayim 21 күн бұрын
Bende bu sene edebiyat fen fakültesi yazıp sonrasında formasyon düşünüyorum tercihlerimi ona göre yaptım 👍🏻🎀
@mertvebeyza
@mertvebeyza 18 күн бұрын
Hayırlı olsun şimdiden :) 2.sınıftan itibaren başlamanız tavsiyemdir
@blue_harmony_piano
@blue_harmony_piano 19 күн бұрын
Merhaba hocam bilgiler için teşekkürler, iki sorum olacaktı ; ben mezunum, ortalamam 2.5 altında. Bu durumda özel veya devlet herhangi bir okuldan kesin olarak formasyon alamaz mıyım? Yoksa bazı özel okullarda 2 şartı gibi istisna olabilir mi? İkinci sorum ise şuan tezli yüksek lisans yapıyorum, bu sayede lisans ortalamam 2.5 altı olmasına rağmen formasyon alma şansım olabilir mi Teşekkürler şimdiden ❤
@mertvebeyza
@mertvebeyza 18 күн бұрын
Merhaba, yorumunuz için ben teşekkür ederim lakin ortama şartına dikkat ediliyor. Etmeyen bir üniversite varsa inanın bilmiyorum tek tek görüşmeniz gerekiyor
@hilaldursunn
@hilaldursunn 20 күн бұрын
Çok net bir anlatım inanılmaz faydalı emeğinize sağlık
@mertvebeyza
@mertvebeyza 18 күн бұрын
Teşekkür ederim, ne mutlu bana :)
@denizdeniz5647
@denizdeniz5647 3 күн бұрын
Hocam böyle bir şey okudum 2024 formasyon şartlarında doğrumudur....Pedagojik formasyon eğitim sertifikası programına başvuruda bulunmak isteyen adayların lisans mezunu olması ve 21 yaşından büyük olması gerekir. Öğrencinin ÖSYM tarafından yapılmış YDS ya da YÖKDİL sınavından en az 50 puan almış olması istenir.
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 күн бұрын
YÖK açıklama yapmadığı sürece böyle bir şey yok
@aysecndz5061
@aysecndz5061 18 сағат бұрын
Hocam formasyon başvurusu yapabilceginjz bir bölümden mezun olmanız formasyon basvuru için yeterli. Örgün eğitimler formasyonu okurken açık ve Uzaktan eğitimliler mezun şartı var bu kadar
@mucahitates8278
@mucahitates8278 7 ай бұрын
Çok güzel anlatmışsın hocam 🎉
@mertvebeyza
@mertvebeyza 4 ай бұрын
:)
@user-of4dy5dt3q
@user-of4dy5dt3q Ай бұрын
Hocam Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Yök kararı ile "orta öğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans" eğitimi ile de öğretmenlik imkanı veriliyormuş fakat hiçbir üniversitede bulamadım. Ayrıca ben elektrik elektronik mühendisiyim teknik öğretmen olmak için öabt girmemize gerek yok sanırım değil mi ?
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, ben teşekkür ederim :) Evet öyle bir uygulama yapılmıyor ve dediğiniz gibi ÖABT ye girmenize gerek yok
@user-ds9jj5pl9c
@user-ds9jj5pl9c 19 күн бұрын
Karmaşık bir soru soracağım en yalın halde. Bir ögrenci örgün olarak eğitim fakültesinde okuyor. Okurken aynı zamanda açıköğretimden de edebiyat tarih gibi öğretmenliği yapılabilen bir bölüm okuyor. Bu öğrenci örgünden ve açıktan mezun olduktan sonra açıktan okuduğu edebiyat ya da tarih bölümünün öğretmenliğini örgünden aldığı formasyon ile yapabilir mi? Yani tek formasyon hem örgün icin hem de açık bölüm için geçerli olur mu?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 19 күн бұрын
Evet, bir kez formasyon almanız yeterli
@mikaa6282
@mikaa6282 6 ай бұрын
Merhaba, öncelikle video için teşekkürler, çok güzel anlatmışsınız ama bir şey sormak istiyorum. Eğitim fakültesi mezunu ile formasyon alan fen edebiyat fakültesi mezunu arasında atamada bir öncelik ya da bir fark oluyor mu? Yani eğitim fakültesi mezunları öncelikli oluyor mu acaba? Cevaplarsanız çok sevinirim:))
@mertvebeyza
@mertvebeyza 6 ай бұрын
Teşekkür ederim :) Hayır bir fark veya öncelik olmuyor, pedagojik formasyon aldığın an tamamdır. Hatta bu yüzden eğitim bilimleri mezunları formasyona ve alanlara öfkeli :)
@mikaa6282
@mikaa6282 6 ай бұрын
@@mertvebeyza anladım, teşekkür ederim😊
@ademsmk
@ademsmk Ай бұрын
Formasyon 2021 de kalktı yerine ,Öğretmenlik Meslek bilgisi Tezsiz Yüksek lisans programı getirildi diye yotubede bazı videolar gördüm
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
YÖK'ün açıklamadığı hiçbir bilgiye inanmayın lütfen.
@user-ff7pp3ky1c
@user-ff7pp3ky1c 3 күн бұрын
Hocam merhaba cavaplarsaniz cok sevinirim iki yıllık çocuk gelişimi okuyup dgs ile dörde tamamliyacam inşallah eger 3.siniftan basladam 3. Sınıftan itibaren formasyon alabilir miyim sona bırakmak istemiyorum direkt kpss derdi olsun şimdiden teşekkür ederim 😊
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 күн бұрын
Merhaba, alabilirsiniz :)
@Hope-dx5mw
@Hope-dx5mw 2 ай бұрын
Merhaba hocam, lisans eğitimi alıyorum seneye ikinci sınıfta formasyon alacam eğer okulum uzarsa alttan derslerden dolayı formasyonumu kullanabilir miyim yoksa tamamen mezun olmam mi gerekiyor. Yani kimya okurken formasyon aldım ama okulum uzadı, mezun olduğum biyoloji bölümden o formasyonu kullanabilir miyim yoksa kimyadan tamamen mezun mu olmam gerekir diplomamda yazması ve alabilmem için?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 ай бұрын
Merhaha, formasyon aldığınız bölümden mezun olduğunuz diplomanın arkasında yazdığı için tamamen mezun olmanız gerekiyor
@nursarsaban-xc6sj
@nursarsaban-xc6sj 2 ай бұрын
Hocam belge alabilir miyim sadece okuldan formasyon aldığıma dair ​@@mertvebeyza
@rahmancure3306
@rahmancure3306 Ай бұрын
Hocam merhaba, Milli Eğitim Akademisi ile birlikte formasyon kalkmış olmayacak mı? Çünkü bakan burada formasyon eğitimi verilecek demişti. Hatta öğretmen yetiştiren bölümler için farklı diğer bölümler için akademi farklı sürelerde olacakmış.
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
YÖK'ün yaptığı herhangi bir açıklama yok
@CinarKandak
@CinarKandak Ай бұрын
Bilgilendirme için teşekkürler 🎉
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
rica ederim :)
@ipekakkaya7517
@ipekakkaya7517 27 күн бұрын
Hocam merhabalar 2024 2025 pedagojik formasyon ilanlarını ve başvurularını her okul aynı anda mı duyuruyor acaba? Abant İzzet Baysal üniversitesini bilgi almak için aramıştım her okul aynı anda ilan ediyor dedi fakat bazı okullar duyuru yapmış bile. Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler
@mertvebeyza
@mertvebeyza 26 күн бұрын
Merhaba, hayır her okul aynı anda duyuru yapmıyor tabii ki. İlan tarihleri okula göre değişiyor
@kadriye9269
@kadriye9269 4 ай бұрын
Merhaba, merak ettiğim bir soru var. Ben şu an formasyon alıyorum ilk dönemim bitti, ikinci dönemimdeyim. Haziran ayında komple Formasyonum bitiyor. 2023 kpss sınavında kendi alanımda puanım gayet iyi ilk onuncu sıradayım. Diyelim ki mayıs ayı gibi bir atama yapılsa yine de formasyon alıyor gözüktüğüm için atamaya dahil edilir mi bu formasyon yoksa sistemde formasyonumun tamamlanmış olması mı gerekir?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 4 ай бұрын
MEB Talim ve Terbiye Kurulun Madde 7 de söylendiği gibi: ''Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden birini tamamlamamış ya da yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz.'' Yani formasyonunuzun tamamlanmış olması gerekiyor.
@merveylmaz729
@merveylmaz729 2 ай бұрын
Merhaba, YÖK'ün yayınladığı Formasyon detaylarında ''9. madde''de yer alan Açıköğretim'ler için belirttiği madde hala geçerli değil mi? Yani, açıköğretim okuyanlar seçmeli ders olarak alamıyor son karara göre, sadece mezun olduktan sonra Formasyon eğitimi alabiliyor? Yanıtınız için şimdiden teşekkürler...
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 ай бұрын
Merhaba, KDK açıklamasına göre açıköğretim öğrencileri de öğretim sürecinde formasyon alabiliyor.
@asdasdassscsv8177
@asdasdassscsv8177 Ай бұрын
@@mertvebeyza kdk yöke tavsiye verdi. Bunu yök belirliyor ve yök hala acikogretim okuyanlarin yalnizca mezun olduklari takdirde formasyon alabilecegini söylüyor. Kdk nın böyle bir karar yetkisi yok yalnizca tavsiye verdi alabilmeleri için.
@youtubekullanicisi7
@youtubekullanicisi7 5 күн бұрын
​@@asdasdassscsv8177 Son durum nedir?
@ahmettokgoz8607
@ahmettokgoz8607 Ай бұрын
Hocam merhabalar ben teknoloji fakültesi yazılım mühendisliği ikinci sınıf öğrencisiyim okulumuz bu sene pedagojik formasyon dersleri açtı ve o dersleri alıyorum bilişim teknolojileri öğretmenliğin atamaları ne durumda sizce ve mezun olduktan sonra tek yapmam gereken KPSS’ye girmek midir atanmak için
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, maalesef çok parlak diyemeyiz ama atanmanız imkansız da değil. Mezun olduktan sonra KPSSden olabildiğince yüksek almanız gerekecek.
@fatma9914
@fatma9914 4 ай бұрын
İyi günler hocam cevap verirseniz çok sevinirm. Güz dönemi bütün formasyon derslerimi alamadım bölüm derslerimle çakıştığı için. Bahar dönemini tamamladığımda iki güz dersim kalmış olacak bu mezun olmama engel teşkil eder mi? Dönem uzatmam mı gerekecek? Kalan formasyon derslerini mezun olup tamamlayabilir miyim?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 4 ай бұрын
Lisans okurken alınan formasyon derslerinden geçememek veya bırakmak lisanstan mezun olmayı etkilemiyor. Böyle bir durumda pedagojik formasyon derslerinden başarılı olanlar transkripte yer alacak biçimde mezuniyet işlemleri gerçekleştirilir. Ancak diplomada pedagojik formasyon derslerini almıştır ifadesi yer almaz.
@handanyerturk366
@handanyerturk366 5 ай бұрын
Emeğinize sağlık Hocam
@mertvebeyza
@mertvebeyza 5 ай бұрын
Teşekkür ediyorum :)
@ahmetdemirci3018
@ahmetdemirci3018 28 күн бұрын
Sayın hocam çocuk gelişimi ve pdr sıralamam tutuyor çocuk gelişimden okul öncesi ogretmen olunabiliyor sanırım sizce hangi bolum iş imkanı ve atamaları fazla rehber 1.6k atamis okul öncesi 900 ​@@mertvebeyza
@uguruguz5070
@uguruguz5070 6 күн бұрын
Merhaba hocam. Diplomamiz da formasyon almistir yazmadan evvel ogretmenlik mülakatına başvuru yapilabilir mi? Formasyonun sisteme gecmesi temmuz ogretmen mulakata cagirma mayis oldugundan.. bir sonra ki seneyemi kalir tercihim
@mertvebeyza
@mertvebeyza Күн бұрын
Bahsettiğiniz özel okullar için demo ise tolere ederler ama MEB için bilemiyorum
@sladortyldz425
@sladortyldz425 Ай бұрын
Merhabalar hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben 3. Sınıfa geçtim fakat alttan derslerim var okurken formasyon almak istiyorsak not ortalaması şartı yok diye belirtmişsiniz fakat 3 ve 4. Yarı yıllarında da alttan derslerinin hepsini vermiş olmamız mı gerekiyor?
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, öncelik olarak alttan derslerinizi alacak şekilde formasyon derslerini kredi müsaade ettiğince alabilirsiniz.
@sladortyldz425
@sladortyldz425 Ай бұрын
@@mertvebeyza çok teşekkür ediyorum.yani formasyon derslerini alabilmem için ilk önce alttan derslerimi vermiş olmam mı gerekiyor?
@seyitaliturkdogan7513
@seyitaliturkdogan7513 28 күн бұрын
3 kısa sorum var öncelikle ilahiyat fakülteleri tamamında formasyon eğitimi var mı? Varsa sadece fakültede seçmeli ders olarak bu eğitimi görmemiz ilahiyat fakültesi bittiği zaman din kültürü öğretmeni olmak için kpss ye girebileceğimiz anlamına gelir mi? Yoksa yinede 1 sene formasyon eğitimi ayrıca alıcak mıyız?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 26 күн бұрын
Veren okullar var, okullarla iletişime geçip bilgi almanızı öneririm. Seçmeli ders olarak okurken formasyon alıyorsunuz, yani formasyon almış olduğunuz için öğretmen olabilirsiniz. Ayrıca tekrar almaya gerek yok
@metroturkish
@metroturkish Ай бұрын
Hocam selamlar, bu listede olmayan bölümler formasyon alamaz ve öğretmenlik başvuru hakları yok, doğru mu anladım? Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümünün listede adı yok. Halbuki internet üzerinde aratınca birçok üniversite formasyon ile haklarının olduğunu belirtmiş.
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, benzer durumu mimarlık için de yaşadık geçen gün, siz okulların alımlarını takip edin.
@user-li8fj1pr2h
@user-li8fj1pr2h Ай бұрын
Merhaba,ben ingilizce öğretmenliği istiyorum ama istediğim üniversitelere yetmeyebilir fakat ingilizce tercümanlık seçersem puanım yetiyor .İnternette formasyon kalktı yazıyor doğru mu ,eger tercümanlık seçersem formasyon alıp öğretmenliğe geçme ihtimali artık yok mu veya varsa normal öğretmenliğe göre dezavantaji var mı? Cevaplarsanız sevinirm
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba. Dezavantajı yok, formasyon alıp öğretmenlik yapabilirsiniz. YÖK açıklama yapmadığı sürece de asılsız haberlere inanmayın :)
@user-li8fj1pr2h
@user-li8fj1pr2h Ай бұрын
@@mertvebeyza tamam cok teşekkür ederim
@demeterys
@demeterys 6 ай бұрын
Merhabalar. Öncelikle çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Ben iletişim tasarımı mezunuyum. Görsel iletişim tasarımı bölümü çizelgede yer alıyor ama iletişim tasarımı yazmıyor. Aynı bölüm olarak mı geçerli bilginiz var mı acaba?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 6 ай бұрын
Merhabalar, ben teşekkür ederim :) İletişim tasarımı, görsel iletişimin yaygın hale geldiği platformlar hakkında estetik duygu barındıran tasarımları amaçladığından ayrı isimlerle yazılmamış olabilir. Ben aynı bölüm olduğunu düşünüyorum ama ulaşabilirseniz eğer bölüm hocalarınızdan teyit edin mutlaka
@ugurbayrak4024
@ugurbayrak4024 17 күн бұрын
Googledan bakin meb atamaya esas bölümler yazarak tablodan görünteleyebilirsiniz
@AlyaLale
@AlyaLale 21 күн бұрын
Hocam merhabalar. Bir soru sormak istiyorum. Pedagojik formasyon her ünide seçmeli ders olarak verilir mi? Eğer verilmiyorsa talep etmek gibi bir durum olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
@mertvebeyza
@mertvebeyza 18 күн бұрын
Her üniversite henüz sağlamıyor maalesef, talep edebilirsiniz elbette ve en doğal hakkınız ancak üniversitelerin yönetmeliği kendine özgü
@ilksenirehan4659
@ilksenirehan4659 2 ай бұрын
Hocam merhabalar ziraat fakültesi mezunuyum son sene bize formasyon şansı sunuldu ancak alamadik . Yeni alınan kararla mezun olduktan sonra formasyon eğitimi alamiyor muyuz ?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 ай бұрын
Karardan haberim yok, alabiliyorsunuz diye biliyorum ben
@user-qy9me8ek5o
@user-qy9me8ek5o Ай бұрын
Hocam merhabalar ben 2 yıllık çocuk gelişimi okuyup nasıl okul öncesi öğretmenliğine geçiş yapabilirim
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
4 yıllığa tamamlayıp formasyon alarak okul öncesi öğretmenliği yapabilirsiniz.
@gulbindere9191
@gulbindere9191 3 күн бұрын
Merhabalar hocam,benim bir sorum olacak yanıtlarsanız çok memnun olurum.Ben sosyoloji mezunuyum formasyona başvurmak istiyorum fakat çalışıyorum staj olayı kafamı çok karıştırdı.iki yarıyılda da hergün mü staja gireceğim? Ona göre başvuracağım bir türlü yanıt bulamadım bu soruma.şimdiden teşekkür ederim.
@gizemmmmm4886
@gizemmmmm4886 2 күн бұрын
+1
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 күн бұрын
ilk yarıyıl ders ikinci yarıyılda ders+staj
@AleynaAcar-k2c
@AleynaAcar-k2c 8 күн бұрын
Hocam merhabalar, formasyon başvurusunda bulunurken çevre illerde birden fazla üniversiteye başvuru yapabiliyor muyuz? Ve asil liste açıklandığında başvuru zorunluluğumuz var mıdır ?
@mertvebeyza
@mertvebeyza Күн бұрын
Birden fazla üniversiteye başvurabilirsiniz, zorunluluk yok
@uguruguz5070
@uguruguz5070 21 күн бұрын
Merhaba hocam. Makine ogretmenliginde yıldız isareti yokken makine muhendisliginde yıldız isareti var. Atama yapilirken bu ikisi arasinda oncelik oluyor mu. Yani atama yaparken hangisine öncelik veriliyor?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 17 күн бұрын
Hangisini tercih ederseniz
@Belgin-cy7lk
@Belgin-cy7lk 8 күн бұрын
Hocam bi sorun olcak. Formasyon alabılmek için önceden başvuru yapmamız mı gerekiyor. Yoksa kendi bölümümüzün seçmeli derslerini seçerken formasyon derslerini alarak mi formasyona başvurmuş oluyoruz. Tahminen başvuru tarihi ne zaman olur.Ben kendi ünimde başvuru tarihimi göremedim.
@mertvebeyza
@mertvebeyza Күн бұрын
Her okulun sistemi farklı, okulunuzun öğrenci işleriyle görüşüp bilgi alın derim
@Belgin-cy7lk
@Belgin-cy7lk Күн бұрын
@@mertvebeyza teşekkürler
@hatice928
@hatice928 4 күн бұрын
Merhabalar şuan bir üniversitede örgün halkla ilişkiler ve reklam okuyorum. Sınavsız 2. üniversite kapsamında egzersiz ve spor bilimleri lisans bölümünü okursam bundan formasyon alabilir miyim? Açık öğretim öğrencileri formasyondan nasıl yararlanabilir?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 күн бұрын
Bir kez formasyon almanız yeterli, diğer branşlar için kullanabilirsiniz
@hatice928
@hatice928 2 күн бұрын
@@mertvebeyza anladım çok teşekkür ederim 💞
@youtubevanced2223
@youtubevanced2223 2 ай бұрын
Merhabalar. Pedagojik formasyon butun universitelerdeki Cocuk gelisim lisans bolumunde yer aliyor mu yoksa belirli universitelerde mi sadece var
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 ай бұрын
Merhaba, çocuk gelişimi için formasyon veren üniversiteler olduğu gibi formasyon ilanı açmayan üniversiteler de mevcut
@melisafrat608
@melisafrat608 29 күн бұрын
Nasıl bakabiliriz bu dersin olup olmadığına
@sebanuruzundurukan7402
@sebanuruzundurukan7402 6 ай бұрын
Merhaba,ben 4.sınıftan itibaret alacağım fakat danışman hocamın söylediğine göre en az 7 kişinin formasyon için başvurması gerekiyormuş.Eğitim fakultesi merkez kampüste.Bununla ilgili bir kanun var mı ?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 6 ай бұрын
Kanunda sayı olarak bir bildiri yok, üniversitelerin kapasitelerine ve kendi senatolarına göre belirleneceği yazıyor. YÖK formasyon usul ve esaslarda yer alan tam ifade şu şekilde; ''Programa başvuran adaylar, program açılan alanlar itibarıyla ilgili üniversitenin fiziki imkanları, insan kaynağı, ildeki okulların kapasitesi ile bu okullarda görev yapan öğretmenlerin alanları göz önünde bulundurularak üniversite senatolarınca belirlenen kontenjanlar ve kriterler çerçevesinde açılan programlara yerleştirilir.''
@Deryabertan
@Deryabertan Ай бұрын
Hocam 4. Sınıfin iki doneminde de teorik olan dersleri aldim. Bir sonraki guz döneminden de öğretmenlik uygulamasını alacam. Bu öğretmenlik uygulamasını baska üniversiteye yatay geçişle alabiliyorsunuz acaba? Cevaplarsaniz cok mutlu olurum 😊😊
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Yapanlar olduğu kadar yapamayanları da duydum, okulunuzun müsaade ettiği sürece neden olmasın :) Yolunuz açık olsun..
@melikealadag3573
@melikealadag3573 9 күн бұрын
Eğitim fakültesi mezunuyum. İlitam kapsamında okuyorum ve ilahiyatta son sınıfım. Bitirdiğimde öğretmen olarak atanmak ıcın KPSS harici tekrar formasyon almama gerek yok değil mi? Bazıları bazı dersler sorun olabilir diyorlar emin olamadım.
@mertvebeyza
@mertvebeyza 7 күн бұрын
Tekrar almanıza gerek yok
@beyzayucel7232
@beyzayucel7232 3 ай бұрын
Merhaba hocam, ben muhasebe ve finansman önlisansımı açıköğretim maliye bölümü lisansa tamamladım. Çizelgede yalnızca muhasebe ve finansman bölümü yer alıyor. Bu durumda formasyon eğitimi alma hakkım yanar mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.
@mertvebeyza
@mertvebeyza 3 ай бұрын
Maliye mezunusunuz ve formasyon alabilirsiniz elbette.
@Ff35140
@Ff35140 3 ай бұрын
Merhaba hocam seneye 4. Sınıf olacağım fakat alttan aktsleri düşük secmeli 3 dersim var hepsi aynı dönem formasyon almama ya da basvurmama engel olur mu acaba (Bu arada o 3 dersi de mezuniyet sınavıyla vermeyi düşünüyorum)
@mertvebeyza
@mertvebeyza 3 ай бұрын
Pedagojik Formasyon dersleri her dönem için 15 AKTS olduğu için alttan derslerin öncelikli olmak koşuluyla Pedagojik Formasyon derslerini seçebilirsin.
@ezgic.7856
@ezgic.7856 6 ай бұрын
hocam merhaba. ben öğretmenlik okumadım, ancak mezunum. tek dönemde formasyon alabilir miyim? formasyon almadan öabt'ye girilebilir mi? girsem, sonra formasyon alsam o puanı kullanabilir miyim
@mertvebeyza
@mertvebeyza 5 ай бұрын
Merhabalar, öğretmenlik bölümü okuyanların formasyon almasına gerek yok zaten :) Formasyon almadan öabtye girebilirsin, puanın geçerlilik süresi içinde formasyon alırsan kullanabilirsin. Ayrıca, tek dönemde formasyon almak mümkün değil
@ezgic.7856
@ezgic.7856 5 ай бұрын
@@mertvebeyza hocam ingilizce edebiyat mezunuyum. birkaç hocaya daha sordum, formasyonsuz öabt ye başvuramayacağımı söylediler :( ikilemdeyim şuan. net bir bilgi bulamadım internetten de
@Honeysuckle14
@Honeysuckle14 3 ай бұрын
PedAgojik formasyon Eğitimi,öğretmetmen Adaylarının yanısıra,diğer, tüm meslek, ve yüksekokullarının,,da Alabilmesi gerektiğini düşündüğüm bir eğitim programı,,🙏✔️
@mertvebeyza
@mertvebeyza 3 ай бұрын
:))
@gary9584
@gary9584 19 күн бұрын
Aynen herkesi öğretmen yapalım yoldan geçen bile öğretmen yapılsın
@Honeysuckle14
@Honeysuckle14 19 күн бұрын
@@gary9584 Ah,ne âla ,,herkes birbirine öğretir,,,öğretebilse Fenamı olur,
@Honeysuckle14
@Honeysuckle14 19 күн бұрын
@@gary9584 çok bilenlerin,de adı konulmuş olur
@Honeysuckle14
@Honeysuckle14 19 күн бұрын
ayrıca ,formasyon Eğitimini yalnızca öğretmen adayları değil ,birçok meslek grupları,ünüversiteler,de alıyor
@sudesaglam4168
@sudesaglam4168 2 ай бұрын
Merhabalar 🌸 Çocuk gelişimi okuyanlar son sene formasyon alarak okul öncesi öğretmeni olabiliyormuş galiba . Bu yıl çocuk gelişimcilerin formasyon alarak öğretmen olması kalktı mı ?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 ай бұрын
Merhaba, evet olabiliyorlar. Hala da geçerli :)
@songandsong7266
@songandsong7266 20 күн бұрын
Merhaba ben şu anda mütercim tercümanlıkta hazırlığı bitirdim 1e başlayacağım da formasyonun kaldırılacağını düşünüyor musunuz ve eğer formasyon ilerde kalkarsa bizim hakkımız devam eder mi yoksa bizim için de mi kaldırılır acaba?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 18 күн бұрын
Merhaba, ben kaldırılacağını düşünmüyorum ancak kaldırılsa bile mevcut formasyon alan öğrenciler devam eder sonraki grup için tekrar açılmaz
@seriesclips4395
@seriesclips4395 2 күн бұрын
Merhaba hocam hâlâ okuyan öğrencilerin formasyon için ücret ödememesi geçerli mi?
@mertvebeyza
@mertvebeyza Күн бұрын
Merhaba, evet geçerli
@DilanFazl
@DilanFazl 4 ай бұрын
Hocam sorumu cevaplarsanız çok sevinirim. Enerji sistemleri mühendisliğinden formasyon almak istiyorum. Ortalamamıza göre sıralama yapılırken kendi bölümümüzden başvuranların arasından mı sıralama yapılır yoksa tüm başvuran bölümler ile birlikte mi sıralama yapılır.
@mertvebeyza
@mertvebeyza 4 ай бұрын
Bölüm bazlı sıralama yapılıyor. İlan edilen kontenjanlara yerleştirme yapılırken sıralama genel akademik not ortalaması temel ölçütüne göre değerlendiriliyor, not ortalaması eşitliği durumunda ise mezuniyet tarihi daha eski adaya, bu durumda da eşitlik olması halinde yaşı daha büyük olanlara öncelik veriliyor.
@hasibeergun6924
@hasibeergun6924 2 ай бұрын
Hocam merhaba alttan iki tane dersim var yine de formasyon alabilir miyim herhangi bir üniversite de,
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 ай бұрын
Yeni dönemde önceliğiniz alttan dersleriniz olacak şekilde seçmeli olarak formasyon derslerinden seçebilirsiniz, herhangi bir üniversite için bir şey diyemem her üniversite kararlarını kendi belirler, formasyon almak istediğiniz üniversite ile iletişime geçmelisiniz.
@elanurdag9510
@elanurdag9510 6 ай бұрын
Merhaba hocam ben şuan 12. Sınıfım ve edebiyat öğretmenliği istiyorum ama gidebilecegim üniversitelerde egitim fakültelerinde yok fen ve edebiyat fakültesi var sadece bende fen ve edebiyat fakültesinde Türk dili ve edebiyatı okumaya karar verdim ge formasyon alip ogretmen olabilirim. bisey soracam birde bu pedagojik formasyon eğitimi her üniversitede lisans bolumunde secmeli ders olarak sunuluyormu yani her üniversite de varmi yoksa sadece belirli üniversitelerde mi mesela ben Çukurova üniversitesi istiyordum ama orda baktim yok sanirim lisans egitiminden sonra tezsiz yüksek lisans yapilmasi gerekiyormus sanirim oyuzden çağ üniversitesini düşünüyorum suan cunku orda secmeli ders olarak ikinci siniftan itibaren veriliyor programda gözüküyor. Bunun hakkinda bilginiz varmi acaba ? Umarim Türk dili ve edebiyatı okuyacağıma pisman olmam herkes her zaman öğretmenlik okumak bolumu okumaktaan daha kolaydir diyorlar umarim pisman olmam. :) şimdiden teşekkür ederim:))
@mertvebeyza
@mertvebeyza 5 ай бұрын
Merhabalar, öncelikle başarılar diliyorum :) Elbette, formasyon alarak öğretmenlik yapabilirsin. Ben de ingiliz dili edebiyatı mezunuyum ve formasyon aldım, öğretmenlik yapıyorum. YÖK açıklamasında üniversite ayrımı belirtmedi, yeni karar olduğu için her üni bir anda sisteme entegre edememiş olabilir. Fakülteleri arayarak öğrenebilirsin. Yolun açık olsun :)
@busrakrl6399
@busrakrl6399 Ай бұрын
Hacettepe Türk Dili ve Edebiyatı 3. Sınıf öğrencisiyim ve ciddi manada edebiyat okumaya gönüllü değilsen ve öğretmenlik olarak okuyacaksan önermem
@emrereyes3961
@emrereyes3961 Ай бұрын
Merhaba 2024-2025 pedagojik formasyon başvuruları hakkında bir bilginiz var mı? Türk Dili ve Edebiyatı mezunu oldum bu ay..
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, başvurular her yıl ağustos ayında başlıyor
@emrereyes3961
@emrereyes3961 Ай бұрын
@@mertvebeyza Anladım. Geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim 🙌🏽
@mahirkzlyaprak1810
@mahirkzlyaprak1810 3 ай бұрын
Mezunların başvuru yapması için en az 2.5 ortalama dediniz ama ben biryerde okumuştum. Başvuru sayısına ve en yüksek nottan en düşük nota doğru kontenjan dolduruluyor. Umarım öyledir çünkü 2.5 şartı saçma geldi
@mertvebeyza
@mertvebeyza 3 ай бұрын
En az 2.5 ortalama isteniyor, başvuranlar arasından 2.5 üstü olan kişilerden yüksekten düşük puana doğru sıralama ile alınıyor
@mahirkzlyaprak1810
@mahirkzlyaprak1810 3 ай бұрын
@@mertvebeyza peki formasyon alabilmem için başka bir yöntem var mı? Ortlamam 2.28 olduğu için pedagojik formasyon sertifikasına başvuru yapamıyorum. Birde ben adıyaman üniversitesinde pedagojik formasyon ile girenlere baktım. Kendi bölümümden 100 lük sistemde 69 ile girilmiş. Benim 100 lük sistemde notum 72 mesela. Birde milli eğitim akademileri kpss ile alacakmış. Benim gibi formasyonu olmayanlar oraya başvuru yapabilecek mi? Teşekkürler. Uzun oldu biraz kusura bakmayın :)
@reyhanbayoglu4821
@reyhanbayoglu4821 3 ай бұрын
Bazı üniversiteler eğer formasyon başvurusu yoğunluğu yaşanıyorsa o dönem ortalamaya bakmadan ilk gidenleri kontenjanları dolana kadar alıyor Kpss artı formasyon olması gerekiyor ogretmenlik için
@mahirkzlyaprak1810
@mahirkzlyaprak1810 3 ай бұрын
@@reyhanbayoglu4821 bu sene temmuzda kpss ye gireceğim bende. O zaman kpss + formasyon başvurusu için ağustos eylül aylarında şansımı deneye bilirim.
@esraaa264
@esraaa264 2 ай бұрын
Bizim bölümde 3.50 üzerine veriyorlar üç senedir çıkmıyor bana
@umitsn
@umitsn 3 ай бұрын
Ben izmir’de yaşıyorum ege ve dokuz eylül üni.de illa mezun durumunda olma diye belirtilmiş. Şu an ikinci üniversitede 2. Sınıfın son dönemindeyim ortalamam 3.40 formasyon olayını da aradan çıkarmak istemiştim ama sanırım eu ve deu’da bu mümkün değil sanırım.
@mertvebeyza
@mertvebeyza 3 ай бұрын
Yakın zamanda açıklanan bir karar olduğu için her okul bir anda lisans eğitimi esnasında formasyon eğitimine başlayamadı henüz. Bazı durumlarda dışardan hoca getirmeleri gerekiyor vs prosedür olaylarından ötürü henüz açılmamış olabilir. Öğrenci işleriyle özellikle görüşüp talep edin, ısrarcı olun derim
@umitsn
@umitsn 3 ай бұрын
@@mertvebeyza anladım, teşekkür ederim 🙏
@okuyanlarkulubuu
@okuyanlarkulubuu 6 ай бұрын
Hocam iyi günler ben makine bölümü mezunu oluyorum agustosda.yds şartı varmi,ve formasyon alabiliyormuyum ne kadar sürer bu formasyon işlemi devlet de ne gibi işler yapabilirim formasyonla makine muhendisligiyle bilgilendirirmisniz?😊
@mertvebeyza
@mertvebeyza 5 ай бұрын
Öncelikle hayırlı olsun :) Formasyon alabilirsin ve yds şartı yok. 1 yıl sürüyor. Neler yapabileceğine açıklamadaki linke tıklayıp resmi kurul yazısından bölümünü bularak bakabilirsin
@zeynepm9860
@zeynepm9860 20 күн бұрын
Hocam merhaba 2 lisans mezunuyum ( ilahiyat ve diyetisyen) formasyon almak istiyorum. Bu da cift anadal a mi giriyor? Nasil bir yol izlemeliyim? İkisinden ayri ayri mi aliniyor Hangisinden formasyon almaliyim ilk olarak yoksa bir tanesinden almam yeterli mi her ikisi icin de sayiliyor mu? Formasyon doplomasinda alan yaziyor mu yani misal saglik alaninda yaptim ve yarin obur gun kpssye din dersleri alaninda sinava girmek istedim. Bu olabiliyor mu? Yoksa bir daha ilahiyat icin formasyon mu alinmali lutfen acil cevap verin su an basvuru yapacagim sizin verdiginiz bilgilere gore
@mertvebeyza
@mertvebeyza 18 күн бұрын
Bir kez formasyon almanız yeterli :)
@rosyrascal307
@rosyrascal307 2 ай бұрын
Hocam merhaba ben 2. sınıfım okurken formasyon aldım ama sınavları geçemediğim durumda ortalamamı etkiler mi hem bu sene hem de mezun olurken?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 ай бұрын
Merhaba, okurken seçmeli ders olarak alındığı için ortalamayı da etkiliyor
@deryaaaa9245
@deryaaaa9245 Ай бұрын
Hocam merhaba bu sene formasyon kaldirilir mi sizce öyle bir seyler söylüyorlar ama bir de üniversitelerde 2024-2025 senesi için formasyon duyurusu bulamadim hic, sizce Ağustos gibi mi yayinlanir
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, YÖK açıklama yapmadığı sürece haberlere lütfen inanmayın, formasyon başvuruları zaten ağustos ayında başlıyor. Şahsen bir anda kaldırılabileceğini zannetmiyorum çünkü lisans eğitimi alırken formasyon eğitimi alan öğrencilerimiz var halihazırda. YÖK kaldırıldı demediği sürece devam :)
@deryaaaa9245
@deryaaaa9245 Ай бұрын
@@mertvebeyza teşekkürler hocam
@volkanvlk226
@volkanvlk226 Ай бұрын
2024-2025 AÖF formasyon başvuru tarihlerini biliyor musunuz?
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
İlanları sürekli takip edin
@gizemmmmm4886
@gizemmmmm4886 2 күн бұрын
AÖF nasıl oluyor acaba
@nergisg
@nergisg Ай бұрын
Hocam teşekkürler, egitim fakültesinde 2. Sınıf öğrencisiyim, uzaktan öğretim ingiliz dili edebiyatı okursam ingilizce öğretmenliği için tekrar formasyon almama gerek yok değil mi? Eğitim fakültesi lisans programında aldığım formasyon dersleri gecerli ve yeterli sayılacak mıdır?
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Maalesef, ingiliz dili ve edebiyatı bölüm olarak fen edebiyat bölümü olduğu için ingilizce öğretmenliği yapmak istiyorsanız formasyon almanız gerekiyor, eğitim fakültesinde ingilizce öğretmenliği okumadığın sürece formasyon gerekli
@nergisg
@nergisg Ай бұрын
@@mertvebeyza cevabınız için de ayrıca teşekkürler, ama merak ediyorum, kabul edilmemesinin sebebi nedir? Ana dalım Almanca Öğretmenliği, ayrıca alacağım formasyon dersi, fakültemde aldıgım formasyon dersleriyle aynı olmayacak mı? Bölüm için ayrıca formasyon zorunluluğu neden tutuluyor?
@burakcanonur3812
@burakcanonur3812 4 күн бұрын
Merhaba ben otomotiv mühendisliği mezunuyum hacettepe uçak gövde motor teknolojisine başvuru yapabiliyorum (MEB Talim terbiye dokümanına göre motorlu taşıtlar teknolojisinede başvuru yapabiliyorum) hacettepeden formasyon alırsam motorlu taşıtlar alanından atanabilirim miyim yoksa sadece uçak gövde motor alanından mı atanabilirim
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 күн бұрын
Merhaba, okulu arayıp görüşün bence
@hazel6335
@hazel6335 Ай бұрын
Merhabalar ben şu anda çocuk gelişimi 1. sınıfım, dönem bitmek üzere. Önümüzdeki dönem 2 sınıfı oluyorum şu anda formasyona başvurabilir miyim? 2 sınıftan itibaren formasyon alanlar 6 yarıyıl formasyon almak zorunda mı acaba
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, okulunuzun öğrenci işleriyle iletişime geçmenizi tavsiye ederim :) Her okulun yönetmeliği kendine ait olduğundan kararı okul verir
@nilayözel-m8c
@nilayözel-m8c Ай бұрын
biyoloji öğretmenliği okuyanla biyoloji okuyup formasyon alanların özel okuldaki maaşı, veya daha öncelik verilmesi gibi durum olurmu yoksa hepsine aynı gözle mi bakılır
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Öğretmenlik mezunu olan da formasyon alıp öğretmen olan da aynıdır, herhangi bir farklı durum veya davranışa maruz kalma yok :)
@acaryasin15247
@acaryasin15247 3 ай бұрын
Hocam öncelikle bu bilgilendirici video için çok teşekkür ederiz. Hocam ben şu an hemşirelik 3. sınıf bahar dönemindeyim, genel not ortalamam 4 üzerinden 3. (Alttan hic bir dersim yok:)) Formasyon için nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz.(Gelecek sene hem 4. Sinif derslerini hemde formasyonu birlikte hal etme gibi bir durum söz konusu olabilir mi?)Yorumlarınız bizim için önemli. Çok teşekkür ederiz.:)
@mertvebeyza
@mertvebeyza 3 ай бұрын
Öncelikle teşekkür ederim, başarılarının devamını dilerim :) Formasyon dersleri ders planlarında belirli dönemlere yerleştirilmiş şekilde verildiğinden tek seferde bir dönemde alınması mümkün değil. Her dönem için 15 AKTS alabiliyorsun. Hiç üzülme iyi tarafından bak, ortalaman şu an gayet iyi ve son senende ortalamana odaklanıp olabildiğince yüksek ortalama ile mezun olmak için çabala derim ben :) Her şey gönlünce olsun.
@Alyaa122
@Alyaa122 Ай бұрын
Hocam merhaba bir sorum olacaktı. Hemşirelik 4.sınıfa geçtim şimdiye kadar hiçbir formasyon dersi almadım. Bu sene tüm dersleri almak istesem verirler mi sizce? Bir de bir tane alttan dersim var sorun olur mu almamda?
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, zannetmiyorum ama şansınızı deneyin derim, okulunuzun öğrenci işleriyle görüşün. Önceliğiniz alttan ders olmak şartıyla formasyon dersleri alınabiliyor. Sizin 1 dönemde hem alttan dersinizi hem de formasyonu almanıza müsaade ederler mi bilemiyorum okulun inisiyatifine ve açtığı seçmeli ders sayısına bağlı. Formasyon seçmeli ders sayıları dönem içine dağıtılıyor normalde.
@Alyaa122
@Alyaa122 Ай бұрын
@@mertvebeyza Tamamdır hocam teşekkür ederim bilgilendirme için🙏
@Senaa-k-z7h
@Senaa-k-z7h 26 күн бұрын
4 yillik Çocuk gelisimi okumak istiyorum ama formasyon alacak miyim tam olarak bilmedigim icin kararsiz kaldim
@mertvebeyza
@mertvebeyza 26 күн бұрын
Şu anlık formasyon devam ediyor ben kaldırılacağını da düşünmüyorum ama ne olacağını elbette bilemeyiz
@Yksbloggg1
@Yksbloggg1 3 күн бұрын
Umarım kalkar biz derece yapıyoruz​@@mertvebeyza
@MAGOLOMANO
@MAGOLOMANO Ай бұрын
Bir uni nin duyuru sayfasında kazanan öğrencilerin duyurusu gibi bir tarih gördüm üniversitelere mezun olarak formasyon başvurusu yaptığımızda reddedilme ihtimalimiz mi var? Nasil kabul ediliyoruz? Sınav mülakat?
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Ortalamanızın en az 2.50 olması gerekiyor ki başvurabilesiniz. Ancak yapılan başvurular arasından ortalaması yüksek olandan başlayarak sıralama yapılıyor ve kontenjan dışında kalanlar kabul edilmiyor.
@MAGOLOMANO
@MAGOLOMANO Ай бұрын
@@mertvebeyza anladım teşekkür ederim
@AhmetGuclu-uw4nf
@AhmetGuclu-uw4nf 4 ай бұрын
Merhabalar. Atanmış sınıf öğretmeniyim. Auzef ' ten egzersiz ve spor bilimleri ya da rekreasyon bölümlerinden birini okuyup alan değiştirebilir miyim?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 4 ай бұрын
Merhabalar, yeni bir bölüm okuduğunuzda onun için ayrı bir formasyon almanız gerekmiyor, alan değiştirebilirsiniz :)
@eskkyaa
@eskkyaa 2 ай бұрын
Merhaba, ben mezun olduktan sonra pedagojik formasyon almayı düşünüyorum da bu süreçte sadece bir üniversiteye mi başvurayım yoksa birden fazla üniversiteye mi başvurayım? Ben sağlık okuyorum ve kontenjanlar sınırlı olduğu için kesin kayıt hakkı kazanmazsam ve kayıtlar son bulduysa o senem boşa gidecek :(
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 ай бұрын
Birden fazla üniversiteye başvuru yapabilirsiniz
@denizztrm
@denizztrm 2 ай бұрын
@eskkyaa Merhaba, formasyon için birçok üniversiteye basvurabilirsiniz ben öyle yapmistim. Fakültenin duyurularini takip etmeniz gerekiyor. Asil ve yedek adaylar açıklanır ve siz duruma göre istediğiniz ilde formasyon alabilirsiniz.
@OnurTurk-jh3iy
@OnurTurk-jh3iy 2 ай бұрын
Merhabalar coğrafya öğretmenliği istiyorum ama istediğim üniversitelerde yok , sadece coğrafya bölümleri var bende formasyon alarak öğretmen olmak istiyorum fakat formasyon kalkar diye korkuyorum böyle bişe söz konusu olabilir mi lütfen biraz bilgi verir misiniz nede olsa 4 sene sonra mezun olmuş olucam üniversiteden
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 ай бұрын
4 sene sonrası için bir şey demek çok zor, her şey gönlünüzce olsun :)
@neslihanduger9692
@neslihanduger9692 Ай бұрын
​@@mertvebeyzagirdiğimiz sene varsa geçerli olmuyor mu ben öyle biliyorum
@aslibal8163
@aslibal8163 Ай бұрын
Hocam merhabalar video için teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık. Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi mezunuyum. Sanat tarihi bölümünün açıklama kısmında arkeoloji ve sanat tarihi bölümü sanat tarihi anabilim dalı yazıyordu fakat emin olamadım. Arkeoloji mezunları formasyon alabilir mi 💐
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, faydalı olduysa ne mutlu. Evet arkeoloji mezunları formasyon alabiliyor, hatta KATÜ sitesinin linkini veriyorum bakabilirsiniz :) www.ktu.edu.tr/arkeoloji/duyuru/pedogojik-formasyon-hakkinda
@melisafrat608
@melisafrat608 29 күн бұрын
Çocuk gelişiminde eğitim fakülteliler formasyon olayı için dava açmıs sizce değiştirilebilir mi bu durum bu durum tüm fakültelerde bu şekilde o zaman hepsinde değişmesi gerek
@mertvebeyza
@mertvebeyza 27 күн бұрын
Şimdiye kadar çok kez itiraz edildi eğitim fakülteliler tarafından ancak karar YÖK'ün. Ben zannetmiyorum
@zeynepp3124
@zeynepp3124 Ай бұрын
Hocam merhaba öncelikle beni aydınlatırsanız çok sevinirim matematik bölümünde okuyorum 2 3 tane alttan dersim olucak ortalamam da 2 nin altında ben şimdi seneye formasyon alabiliyor olacağım mı ya da 2. sınıfta alamazsam sonra alabiliyor muyum cebaplarsanız beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, formasyon alırken önceliğiniz alttan dersleriniz oluyor, onları seçtikten sonra seçmeli olarak formasyon dersi seçebiliyorsunuz. Ortalamanızı yükseltin, seneye alın. 3.sınıfta da alabiliyorsunuz.
@user-hs5bh1ow1f
@user-hs5bh1ow1f 5 күн бұрын
Merhaba, birşey sorucaktım,,, ben 2. Sınıfa geçtim , şimdiden formasyon almam mantıklı mı, birde, biz ücret ödüyormuyuz, yoksa mezun olanlar tekmi ücret veriyor
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 күн бұрын
Mantıklı, şimdiden alın bence. Okurken ücret ödemiyorsunuz, mezunlar ödüyor
@user-hs5bh1ow1f
@user-hs5bh1ow1f 2 күн бұрын
@@mertvebeyza teşekkür ederim ☺️
@angelsmile3219
@angelsmile3219 Ай бұрын
Merhaba hocam, video icin teşekkür ederim. Benim Biyoloji ve Psikoloji olmak üzere iki lisans mezuniyetim var. Rehberlik alani icin p.formasyon sarti ile Psikoloji mezuniyeti sarti var ama benim gordugum sadece bir uni. de Psikoloji alani acilmis. Bu durumda ornegin Biyolojiden formasyon alsam, Psikoloji (Rehberlik) icin kullanabilir miyim?
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, evet pedagojik formasyonu bir kez almanız yeterli. Lisans mezunu olduğunuz ve öğretmenlik yapılabilen her bölüm için geçerli.
@angelsmile3219
@angelsmile3219 Ай бұрын
@@mertvebeyza 🙏 teşekkür ederim yanıtınız için
@demet0101
@demet0101 2 ай бұрын
Merhaba. Benim dönemim uzadigi icin şubat ayında mezun olmus olucam. O zaman formasyona basvurabilir miyim yoksa sadece güz doneminde mi baslayabiliyoruz?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 ай бұрын
Merhaba, formasyon açan okul olursa başvurabilirsiniz ama güz dönemine kalır gibime geliyor
@yasinnkoc
@yasinnkoc 25 күн бұрын
Merhaba, Açıköğretim okurken formasyon seçmeli ders olarak alınabiliyor mu yoksa mezun olduktan sonra mı alabiliyoruz?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 17 күн бұрын
Merhaba, örgün lisans programlarında okurken veriliyor. Mezun olduktan sonra alabilirsiniz.
@naziksahin1102
@naziksahin1102 3 ай бұрын
Merhaba hocam.ben lisans isletme mezunuyum ve uzaktan egitimle cocuk gelisimi okudum yine lisans olarak devam etmeyi düsünüyorum uzaktan egitimle cocuk gelismine ancak zaman kaybi olmamasi icin formasyon egitimimi isletme üzerinden alsam ayni formasyon yine cocuk gelisimi icin gecerli olur mu bir de staj zorunlu demissiniz ya bu staj egitimin %70lik kismina mi tekabül ediyor?acil bilgi verirseniz cok sevinirim saygilar.
@mertvebeyza
@mertvebeyza 3 ай бұрын
Merhaba, alacağınız formasyon okuyacağınız lisans bölümleri için de geçerli. Evet, staj için ise formasyonun en önemli parçası diyebilirim.
@weqZ26
@weqZ26 Ай бұрын
Merhabalar ben üniversite sınavının açıklanmasını bekliyorum açıklanınca ingiliz dili ve edebiyatı bölümünü tercih etmeyi planlıyorum fakat formasyonun kaldırılacağını söylüyorlar bu doğru mu buna dair resmi bi açıklama ne zaman gelir acaba
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, YÖK formasyon kaldırıldı demediği sürece haberlere aldanmayın, öyle bir açıklama yok
@zeynepsilap3
@zeynepsilap3 Ай бұрын
Bende türk dili ve edebiyatı okuycam. Formasyon kaldırılmaz. O kadar öğrenci ortada kalır yoksa. Sınav sonucumuz hayırlı olsun.
@gizemmmmm4886
@gizemmmmm4886 Ай бұрын
Hocam merhabalar. Ben Çocuk Gelişimi Lisans bitirip formasyon alınca anaokullarında öğretmen olarak çalışabiliyor muyum? Veya Coğrafya bölümü Lisans olarak bitirip formasyon alınca sözleşmeli öğretmen olarak çalışabilir miyim kurumlarda? Şimdiden teşekkür ederim.
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, evet iki türlü de çalışabilirsiniz :)
@nilayözel-m8c
@nilayözel-m8c Ай бұрын
merhaba ben bu sene biyoloji yazmayı düşünüyorum. Formasyonun ben mezun olana kadar kaldırılması mümkün mü yoksa her zaman isteyenler alabilir mi sizce kaldırılmaz mı cünkü öğretmenlik istiyorum ortada kalirim yoksa. Birde formasyon aldıktan sonra devlette çalışmadan özel okulda ogretmenlik yapmamız mumkun mu??
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, YÖK kaldırıldı demediği sürece formasyon devam ediyor, böyle bir durum olacağını sanmıyorum ama net bir şey söylemek doğru olmaz. Evet, formasyon aldıktan sonra özel okullarda da öğretmenlik yapabilirsiniz :)
@hcrnylmz6475
@hcrnylmz6475 Ай бұрын
Başka bölüm oku kardeşim pişman olursun atama yok bişi yok çok zor bölüm kendim okudum biyoloji boşa okuma
@yakupgur4474
@yakupgur4474 5 ай бұрын
Hocam staj süresi ne kadar ve haftada her gün oluyor mu
@mertvebeyza
@mertvebeyza 5 ай бұрын
Staj 1 dönem sürüyor, hangi günler staj olduğu staj yaptığınız yere göre değişiyor
@songulogurlu5758
@songulogurlu5758 2 ай бұрын
Hocam merhabalar ben şuan son sınıf Edebiyat öğrencisiyim güz döneminde 4 tane olan formasyon dersinden 3tanesini alabildim alttan dersim olduğu için bahar dönemi ise 4 dersi de alabildm ama stajı alamadım okulumuz ilk dönem dört dersi alanlara yalnızca staj verdiler ve mezun olursam bu kalan bir dersim ile stajn verileceği kesin değil nezunlara vermiyoruz eğer verirsek tüm verdiğiniz diğer derslerin parasını alabiliriz ortalama şartı koyabiliriz denildi ben de bir dersimi bırakıp bu dönem mezun olmamayı düşünüyorum böyle olursa gelecek güz döneminde hem staj hem de kalan dersimi alabilir miyim? Bilginiz var mı? Son olarak şuan da mezun olmazsam sadece kalan dersimi verip staji bir yıl sonra da verebiliriz dediler YÖK öyle dedi denildi çok kafam karışık ne yapacağımı bilemiyorum bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.
@mertvebeyza
@mertvebeyza 2 ай бұрын
Merhaba, mezun olma durumunuzda okulun size sözyledikleri doğru, okurken seçmeli ders olarak aldığınız için mezun olduktan sonra ücret karşılığı yeni kayıt ile almadığınız dersleri alıyorsunuz, staj yapıyorsunuz. Mezun olmazsanız aynı şekilde devam edebilirsiniz :)
@ozgedelibas7752
@ozgedelibas7752 2 ай бұрын
Hocam merhaba peki ben stajı ve bazı dersleri verdim geriye 3 dersim kaldı ben başka bir okuldan verdiklerimi saydırıp staj da dahil kalan dersleri alabilir miyim
@user-ds9jj5pl9c
@user-ds9jj5pl9c 19 күн бұрын
Peki bu formasyon seçmeli dersler bütün fen edebiyat fakültesi olan üniversitelerde olmak zorunda mı? Her devlet üniversitesinde edebiyat fakültesinde secmeli ders olarak formasyon dersleri var mı?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 18 күн бұрын
Yasal olarak evet ama henüz sağlayamayan üniversiteler var
@nurankurt112
@nurankurt112 2 күн бұрын
Hocam merhabalar lutfen cevap verin, ben ilahiyat önlisans mezunuyum formasyon alabilirmiyim nasil başvuru yapabililrim
@mertvebeyza
@mertvebeyza Күн бұрын
Maalesef, lisans mezunları alabilir
@vildank1301
@vildank1301 5 ай бұрын
Merhaba hocam ben türk dili edebiyatı mezunuyum 4 . Sınıftayken formasyon kaldırıldı ve formasyon alamadım sağlık sebeblerinden ötüründen de ertelemek zorunda kaldım anadolu üniveristeleri vs. den formasyon alabilirmiyim ?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 5 ай бұрын
Merhaba, elbette alabilirsiniz
@asiyecelik9191
@asiyecelik9191 3 ай бұрын
yani acik ogretim aof den alabiliyormuyuz hocam
@guldiken9621
@guldiken9621 2 ай бұрын
​@@asiyecelik9191formasyon acikogretimle alınmıyor
@mnwr16
@mnwr16 5 ай бұрын
Merhaba hocam biyoteknoloji lisans mezunuyum. Linkteki dosya da biyoteknoloji ve moleküler biyoloji olarak yazıyor. Sizce formasyona başvurabilir miyim?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 4 ай бұрын
Bence formasyon kontenjanı açan üniversiteleri takip edip bizzat kendilerine sorun, en sağlıklı bilgiyi onlar verecektir
@mnwr16
@mnwr16 4 ай бұрын
@@mertvebeyza anladım teşekkürler 💜
@muhammetgunes__
@muhammetgunes__ 27 күн бұрын
Merhaba kimya bölümü için üniversite tercih edip üniversite zamanında formasyon eğitimi alıp kimya öğretmenliği olunabiliyor mu?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 27 күн бұрын
Merhaba, evet olabilirsiniz
@eda_yksera
@eda_yksera Ай бұрын
4 yıllık çocuk gelişiminden formasyonla okul öncesi öğretmeni olabilir miyiz ve KPSSde de okul öncesi öğretmenliği bölümünden atanabilir miyiz?
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, açıklamaya bıraktığım linkten bölümleri ve öğretmenlik yapılabilen branşları detaylı inceleyebilirsiniz :)
@Bveesayy
@Bveesayy 27 күн бұрын
Hocam merhaba iyi gunler 1. Sinifi yeni bitirdim bir tane dersten sorumlu gectim, 2. Sinifin guz doneminde secmeli ders olarak formasyon almaya baslayabilir miyim yoksa o dersten sorumlu gectigim icin alamiyor muyum
@mertvebeyza
@mertvebeyza 26 күн бұрын
Merhaba, alabilirsiniz
@Irem-hu6yg
@Irem-hu6yg 25 күн бұрын
Merhaba, çocuk gelişimden formasyon alınca ne öğretmeni oluyoruz tercih imkanımız var mı okul öncesi veya özel eğitim gibi
@mertvebeyza
@mertvebeyza 18 күн бұрын
Merhaba, açıklama kısmına bıraktığım linkten bölümleri ve branşları inceleyebilirsiniz.
@zeynepsilap3
@zeynepsilap3 Ай бұрын
Hocam okurken formasyon alınabilir mi ona göre tercih vereceğim?
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Evet okurken formasyon alınabiliyor fakat her okul bunu henüz sağlayamamakta. Bu yüzden tercih etmek istediğiniz okul ile önceden iletişime geçip bilgi almanızı tavsiye ederim.
@gamze4265
@gamze4265 14 күн бұрын
​@@mertvebeyza Hocam biz tercih yaparken üniversiteye bize 2. Sınıftan itibaren bir şart olmadan formasyon alabileceğimiz söylendi 1. Sinif bitti şimdi ortalama ve başarısız dersin olmaması şartı ortaya çıktı ve mağdur olduk bunun için ne yapmamız gerekli formasyon alamıyorum
@AR-or5dj
@AR-or5dj 3 ай бұрын
Hocam formasyon eğitimi uygulamalımı oluyor teorik mi dersler nasıl işliyor kişilerle teker teker ilgileniliyor mu yoksa hoca gelip anlatıp gidiyor mu :))
@mertvebeyza
@mertvebeyza 3 ай бұрын
Hem teorik hem de pratik :) Ben Ankara Üniversitesinde formasyon aldım, dersler teorik anlatım ve vize-final şeklindeydi. Bazı derslerde sunum yaptırdılar. Zaten staj başlı başına pratik.
@Kemuas
@Kemuas 3 ай бұрын
Formasyon kaldırıldı mı ? Kalkmadıysa Şuan en yakın ağustos ayında üniversitelerin ilanlarını mı takip edeceğiz cevaplarsanız çok sevinirim 🌺
@mertvebeyza
@mertvebeyza 3 ай бұрын
Formasyon kaldırılmadı, evet ağustos ayında ilanları takip edin :)
@pelen.e
@pelen.e Ай бұрын
matematik bölümü istiyorum 350k yaptım sayısal sivas geliyor orayı yazmayı düşünüyorum acaba o ünivesiteden formasyon alınır mı şartları nelerdir veya okudugumuz üni dışında ünide formasyon alabilir miyiz
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Tercih yapmak istediğiniz üniversite ile iletişime geçin, her üniversite okurken formasyon vermiyor çünkü. Okuduğunuz üniversite dışında formasyon alma hakkınız var ancak almak istediğiniz üniversite kendi öğrencilerine formasyon vermeyi tercih edebilir, bu tarz durumlara sıklıkla şahit oluyoruz maalesef.
@Louist28
@Louist28 Ай бұрын
Hocam merhaba mimar sinan güzel sanatlar matematik okumayı düşünüyorum.Mezun olana kadar bu formasyonu kaldırma olasılıkları var mı ya da formasyon olmadan öğretmenlik yapabilir miyim acaba
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, YÖK açıklama yapmadığı sürece asılsız haberlere inanmayın :)
@SevdaDalkran-jw8zu
@SevdaDalkran-jw8zu Күн бұрын
hocam staji bulundugumuz ilde alabilir miyiz yoksa firmasyon aldığımız universitenin bulundugu ilde mi yapmak zorundayiz.Ucretli ogretmenlik yapiyorsak staj yerine gecer mi
@mertvebeyza
@mertvebeyza 20 сағат бұрын
formasyon aldığınız üniversite belirliyor
@ozgurguney2010
@ozgurguney2010 4 ай бұрын
Beyza Hanım emeğinize yüreğinize sağlık...Ben Maliye Lisans Mezunuyum.Formasyon alırsam, Ankuzef Coğrafya Bölümü okuyorum.Öğretmenlik bu bölüm için geçerli olur mu ? Yeterli midir ? Yoksa tekrar mı almalıyım mezun olunca Coğrafya Bölümü için ?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 4 ай бұрын
Öncelikle teşekkür ediyorum.. www.yok.gov.tr/Documents/Kurumsal/egitim_ogretim_dairesi/formasyon/mezunlar-icin-formasyon-egitimi-cerceve-usul-esaslar.pdf YÖK'ün yayınladığı kararda yazan bilgi: ''Açık öğretim ve uzaktan öğretim yoluyla sunulan ilgili lisans programlarının mezunlarından pedagojik formasyon eğitimi programına katılmak isteyenler, eğer program açılmışsa mezun oldukları üniversiteye veya program açılan diğer üniversitelere başvurabilirler.''
@dost2434
@dost2434 2 ай бұрын
Formasyon bir kez alınır ve her bölüm için geçerlidir. Bölüme özel dersler yoktur, genel eğitim dersleridir ve herkes aynı dersleri görür.
@betuldere8583
@betuldere8583 Ай бұрын
Merhabalar edebiyat , coğrafya , tarih okuyup formasyon yapmak ne kadar mantikli sizce formasyon riskini goze alıp bu bolümlerden herhangi birini tercih etmeli miyim? Teşekkur ederim
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Merhaba, eğer istediğiniz meslek bu branşlardan birinde öğretmenlikse ya öğretmenlik bölümünü okumalısınız ya da fen edebiyat fakültesinde bu bölümleri okuyup formasyon almalısınız :)
@betuldere8583
@betuldere8583 Ай бұрын
@@mertvebeyza öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim edebiyat dusunuyorum ama öğretmenliğe puanım yetmiyor bende fen edebiyat düşünüyorum ama formasyonun kalmasından korkuyorum sizce kalkar mı ?
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Ben kaldırılacağını zannetmiyorum, formasyondan elde ettikleri müthiş bir gelir var ama yine de malum bu ülkede net bir şey söylemek imkansız
@321gerisayim
@321gerisayim 14 күн бұрын
​@@betuldere8583bende seninle aynı durumdayım ama edebiyat yazdım okurken de en hızlı şekilde formasyon almaya çalışacağım. Sen ne yaptın yazdın mı
@betuldere8583
@betuldere8583 14 күн бұрын
@@321gerisayim yok ben yazmadım o riski göze alamadım
@bgbggbgbg
@bgbggbgbg 29 күн бұрын
Merhaba lütfen yanıt verir misiniz? Ben bu sene türk dili ve edebiyatı bölümünü tercih edeceğim. Fakat bazı üniversitelerde fen edebiyat fakültesi olarak geçiyor bazı bölümlerde sosyal ve Beşeri bilimler fakültesi olarak geçiyor. Aynı bölüm fakülte ismi farklı sadece. Bir fark olur mu sizce?
@mertvebeyza
@mertvebeyza 27 күн бұрын
Merhaba, hayır bir fark olmaz. Ben de Dil ve Tarih Coğrafya fakültesi mezunuyum adı farklı ama aslında sistemi fen edebiyat :))
@bgbggbgbg
@bgbggbgbg 27 күн бұрын
@@mertvebeyza teşekkür ederim
@kadiryldrm1669
@kadiryldrm1669 12 күн бұрын
Merhaba hocam mezunlar için formasyon şartı var mı? Ya da her üniversitesinin kendine göre göre şartı var mıdır teşekkür ederim🙏
@mertvebeyza
@mertvebeyza 12 күн бұрын
Merhaba, genel not ortalamanızın en az 2.50 olması gerekiyor
@Aysenrusta
@Aysenrusta Ай бұрын
Hocam ben simdi 2. Sinifa gectim ve ortalamam 2.20 yeni dönemde formasyon almak icin nereye başvurmam gerek ya da bu formasyon sadece 2 yariyil mi surecek
@mertvebeyza
@mertvebeyza Ай бұрын
Okulunun öğrenci işleriyle görüşüp formasyon almak istediğini söylemelisin, eğer lisans eğitimiyle birlikte formasyon veren bir okulsa seçmeli ders olarak formasyon dersleri açılacaktır. Bu şekilde alabilirsin.
@rafetguzel3866
@rafetguzel3866 3 ай бұрын
anlatımınız teşekkür ederiz. birşey sormak istiyorum başvuru yapmak istediğimiz okulda mezun olduğumuz bölümden kontenjan açmadıysa nasıl bir yol izlenmeli
@mertvebeyza
@mertvebeyza 3 ай бұрын
Rica ederim, kontenjan açan okullara başvurun derim
Formasyon Hakkında Her Şey...
26:13
Yamo Kurt
Рет қаралды 15 М.
黑天使遇到什么了?#short #angel #clown
00:34
Super Beauty team
Рет қаралды 43 МЛН
ISSEI & yellow girl 💛
00:33
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 21 МЛН
🩷🩵VS👿
00:38
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 19 МЛН
Doing This Instead Of Studying.. 😳
00:12
Jojo Sim
Рет қаралды 35 МЛН
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı
10:16
Arya
Рет қаралды 2,3 М.
FORMASYON VE STAJ SÜRECİM ! ilk öğrencilerim ❤️
20:24
Formasyon, Uzaktan Alınabilir mi | Uzaktan Eğitimle Formasyon
6:01
Akademi Rehberi
Рет қаралды 5 М.
Formasyonu Olmayanlara Tavsiyeler
6:05
DR AHMET AYAZ HOCA
Рет қаралды 14 М.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği- II | Formasyon Kalktı Mı?
14:50
2öğretmen 1kitap
Рет қаралды 18 М.
黑天使遇到什么了?#short #angel #clown
00:34
Super Beauty team
Рет қаралды 43 МЛН