3 ASPECTE CARE ÎȚI ADUC FERICIREA - DANIEL DAVID, profesor psihologie clinică, rector UBB Cluj

  Рет қаралды 23,439

Ideaticu' by Vlad Gafencu

Ideaticu' by Vlad Gafencu

Күн бұрын

Câte lucruri valoroase pentru tine poți învăța în 25 de minute? Cea mai simplă modalitate de a afla e să urmărești episodul cu Daniel David, profesor de psihologie clinică și rectorul Universitații Babeș-Bolyai din Cluj.
Am vorbit în acest episod despre încredere, valori, fericire, emoții negative și comportamente care îți pot face viața mai bună.
Urmărește până la final și dacă ți-a fost util, amintește-ți să dai like(videoclipului) și subscribe în caz că nu ai făcut asta deja.
🟣 SUBSCRIBE 👉 / vladgafencu
🟣 IdeAtipice găsești aici: vladgafencu.wordpress.com/
🟣 Ideaticu' are Facebook și te invită să-i dai like 👉 / ideaticupodcast
🟣 Cu ”prietenul” Ideaticului puteți face cunoștință aici: 👉 / vladgafencu
00:00 Intro
00:48 Cel mai bun antidot pentru aversiunea noastră la pierdere
02:05 Despre încredere
05:21 Cum produci impact în interacțiunea cu ceilalți oameni
08:15 Cum scapi de acel ”trebuie”
11:30 3 elemente pentru fericire
16:12 Cum obții ordine și claritate în viața ta
19:00 Cum poți transforma o experiență negativă într-un prilej de transformare
21:00 ”Ce v-a șocat cel mai mult la oameni?”
24:27 Sfaturi pe patul de moarte

Пікірлер: 33
@VladGafencu
@VladGafencu 2 жыл бұрын
00:00 Intro 00:48 Cel mai bun antidot pentru aversiunea noastră la pierdere 02:05 Despre încredere 05:21 Cum produci impact în interacțiunea cu ceilalți oameni 08:15 Cum scapi de acel ”trebuie” 11:30 3 elemente pentru fericire 16:12 Cum obții ordine și claritate în viața ta 19:00 Cum poți transforma o experiență negativă într-un prilej de transformare 21:00 ”Ce v-a șocat cel mai mult la oameni?” 24:27 Sfaturi pe patul de moarte
@vasileromanexecutivecoach4132
@vasileromanexecutivecoach4132 2 жыл бұрын
Felicitări amândurora! O demonstrație de consistență. La bune întrebări, fantastice răspunsuri. Meditez la ideea că Nu ai nevoie de tot ceea ce vrei. Îmi aminteste de vorba apostolului, toate îți sunt îngăduite dar nu toate îți sunt de folos.
@VladGafencu
@VladGafencu 2 жыл бұрын
Mulțumesc pentru gândurile bune. Ați surprins foarte bine esența, ca de fiecare dată. 😁
@floreacameliasimona6304
@floreacameliasimona6304 2 жыл бұрын
Un om special, domnul Daniel David. Cred că ar trebui să înțelegem și să conștientizăm, mai bine zis, ceea ce înseamnă fericirea. Apoi, să acționăm în direcția asta. Și...cu siguranță am fi fericiți. De fiecare dată învăț ceva de la acest om. Mă bucur că l-ați avut invitat.Succes în tot ce faceți!
@VladGafencu
@VladGafencu 2 жыл бұрын
Vă mulțumesc pentru apreciere!
@Eva-wr9by
@Eva-wr9by 2 жыл бұрын
Un invitat valoros, multumim! Ultimele cuvinte... te lasă fără cuvinte.
@VladGafencu
@VladGafencu 2 жыл бұрын
Vă mulțumim pentru interes și felicitări pentru preocuparea dvs.!
@veronamihai6092
@veronamihai6092 Жыл бұрын
Felicitari! Un invitat de exceptie cum rar mai putem intalni azi in Romania, din pacate. Mult succes Vlad Gafencu!
@VladGafencu
@VladGafencu Жыл бұрын
Mulțumesc tare mult pentru feedback!
@Racovitatraian
@Racovitatraian 2 жыл бұрын
Unul dintre invitatii pe care-i urmaresc mereu cu placere! Felicitari pentru toate emisiunile tale si la cat mai multe.
@VladGafencu
@VladGafencu 2 жыл бұрын
Mulțumesc pentru feedback! Sper să fie de folos!
@emiylianeagu5494
@emiylianeagu5494 Жыл бұрын
O discuție interesanta și de un nivel înalt.
@VladGafencu
@VladGafencu Жыл бұрын
Mulțumim! Să vă fie cu folos și sens! Vă invit să descoperiți și alte episoade la fel de interesante, pe acest canal.
@AnaMaria-po9kq
@AnaMaria-po9kq Жыл бұрын
Întrebări foarte bune, răspunsuri valoroase, transformatoare.Multumim cu recunoștința.
@VladGafencu
@VladGafencu Жыл бұрын
Vă super mulțumesc, Ana Maria! Sper că v-a fost de folos! 🤗
@marianabuteica8485
@marianabuteica8485 2 жыл бұрын
Va rog sa traduceți finalul, ca să înțeleagă și cei care nu stăpânesc lb.engleza.
@VladGafencu
@VladGafencu 2 жыл бұрын
Înseamnă că ”nu ai nevoie de ceea ce-ți dorești”. Cu alte cuvinte ce referă la capacitatea noastră de a ne potoli gândurile care nu ne ajută și de a ne focaliza atenția pe lucrurile care se află în controlul nostru.
@elaeli4527
@elaeli4527 2 жыл бұрын
Mulțumesc ptr invitatul de valoare.
@VladGafencu
@VladGafencu 2 жыл бұрын
Cu drag! Sper să vă fie de folos!
@claudiutulcea3900
@claudiutulcea3900 3 ай бұрын
@VladGafencu
@VladGafencu 3 ай бұрын
💖
@antoniobalint7206
@antoniobalint7206 2 жыл бұрын
Un mare invitat!
@VladGafencu
@VladGafencu 2 жыл бұрын
Multumim!
@elaeli4527
@elaeli4527 2 жыл бұрын
Cat de sănătos si până unde sa ne creștem toleranța la frustrare? Nu cumva cu cât mărim această toleranță la frustrare/stres permitem cumva mărirea spațiului în care preluăm mai mult decât putem duce? Ex mai multe sarcini la job,acasa samd
@VladGafencu
@VladGafencu 2 жыл бұрын
Toleranța la frustrare se referă la capacitatea de a face față frustrărilor și lucrurilor deranjante care apar pe parcurs. Creșterea tolerenței la frustrare înseamnă să devenim mai rezistenți și mai pregătiți să înfruntăm provocările de zi cu zi, fără a ne lăsa acaparați de furie sau neliniște.
@cupsajunior
@cupsajunior Жыл бұрын
Ce utopii ne propune domnul David.. noi în timpul vieții noastre nu o sa facem mai nimic din ce spune domnul ca "statul " trebuie sa faca
@whocares1481
@whocares1481 Жыл бұрын
Doamne cate utopii spune si omul asta..doar cel care nu prea poate sa iubeasca,sau care are carente afective mari poate privi si aborda comportamentele umane de parca omul ar fi un robot setat! Intr-o lume decazuta,bolnava,plina de drame si tragedii ,in care au loc fapte abominabile,in care prostia si mitocania isi fac de cap,conduc..ce fericire mai poate fi vorba???Nu aveti sentimentul gravitatii vietii,sunteti paralel cu ce se itampla in lumea asta,dospiti la foc caldut.Autosuficienta,mutumirea de sine dintr-un soi de egocentrism poate. Problema este de a invata sa suporti,sa-ti pastrezi verticalitatea,sa nu cazi atat de rau incat sa nu te mai poti ridica. Viata e o lupta,cand iubesti,esti om cu adevarat SUFERI multe,si nu e vb doar de tine,de problemele si necazurile tale ci fireste si de un eu colectiv care tine de o constinta superoata a inimii ! Cand iubesti fericrea celuilat e mai importanta decat a ta,fericirea ta axiomatic implica fericirea celuilat/celorlalti!Au spus-o atati iluminati,teologi,filozofi! Traim printre oameni,e firesc sa ne afecteze comportamentele lor,sa ne ingrijoreze,panicheze ,e firesc sa fii revoltat si f furios uneori,e firesc sa cazi si in depresie marcat puternic de situatii f grave cu care te confrunti!Doar sa nu ramai blocat acolo! Emotia e emotie,ce tot ii dati atat cu clasificarile,pozitive,negative,functioale,disfunctionale...Daca iti reprimi revolta,furia,atunci cand situatia e grava,mai rau iti fac dupa principiul imploziei si exloziei! !Uitam apoi ca oamenii sunt atat de diferiti prin temperament,unii sunt mai imulsivi,colerici,altii mai calmi,melancolici..doar sunteti psiholog ,cum puteti judeca atat de reductionist?Nuante! Puneti invitatii sa vorbeasca prin multe exemple concrete..sunt bolnavi de clasificari si terminologie ,,interesant cum se blocheaza cand vine vorba de exemplificare! Valorile tale cum le spui,iti pot oferi o aumita multumire,satisfactie pt ceea ce esti..insa asta nu te face musai fericit in relatile interumane,societate! Ai insa si defecte,pacate multe...astea mereu te vor trage in jos,te intristeaza...pe ele cui le lasi analizei ?Mai sunt si bolile tale sau ale celor dragi ,,sunt n factori care perturba linistea si armonia sinelui.Terminati-va cu UTOPIA FERICIRII! Am venit pe lumea asta sa suferim multe,sa iubim,sa facem cat mai mult bine putem...fericirea este darul promis,un atribut exclusiv paradisiac! Aici sunt doar reflexii ale ei,momente de gratie,respiro,bucurie trecatoare!
@VladGafencu
@VladGafencu Жыл бұрын
E valid în parte ce spuneți dumneavoastră. Domnul profesor vorbește, în esență, despre cum să ne îmbunătățim viață și să depășim nivelul de victimă la care faceți referire.
@Molaul
@Molaul 9 ай бұрын
Bine scris, sunteți un om citit și inteligent, se vede și ar trebui să primiți mulțumiri, chiar și din partea unui singur cititor, pentru că ne-ați scris câte ceva din ce gândiți. Am înțeles, considerați că fericirea este o utopie. Poate fi perfect adevărat, și alții mai deștepți decât noi au spus-o. O singură întrebare îmi pun când am citit : "Emotia e emotie,ce tot ii dati atat cu clasificarile,pozitive,negative,functioale,disfunctionale...Daca iti reprimi revolta,furia,atunci cand situatia e grava ..." Ce ar fi dacă am lua în calcul și emoțiile pozitive? Ce ar fi dacă ne-am gândi că ne-am reprima emoții cum ar fi: bucuria momentului, generozitatea, dorința de a mulțumi cuiva, motivația pe care o găsim în vorbele altora, plăcerea de a vedea că și alții gândesc ca noi? Cum ar fi dacă ne-am reprima aceste lucruri? Am fi capabili să înțelegem că uneori ni le reprimăm? Am putea acumula acestea? Cum s-ar exprima implozia explozia acestora?
@Molaul
@Molaul 9 ай бұрын
​@@VladGafencu virgule lipsă, diacritice, (cred) puse incorect, scrisul în grabă nu prea ne lămurește.
@VladGafencu
@VladGafencu 9 ай бұрын
@@Molaul, la ce vă referiți mai exact?
ONE MORE SUBSCRIBER FOR 6 MILLION!
00:38
Horror Skunx
Рет қаралды 15 МЛН
Cum te setezi mental pentru performanță - Prof. Daniel David, psiholog
37:36
Realizator Mirela Vasadi Blasius
Рет қаралды 91 М.
Succesul se învață - Episodul 8 - Psiholog Daniel David
37:50
Euronews Romania
Рет қаралды 13 М.
Reţeaua de idoli cu Daniel David
46:05
TVR
Рет қаралды 18 М.