No video

3000 tilaajan spesiaali, pitkä video jossa teoria ja käytäntö samassa.

  Рет қаралды 57,948

pajamies Hp

pajamies Hp

Күн бұрын

Mig- hitsauksen haasteet ja tarkistuskohteet.

Пікірлер: 116
@Finnlander2
@Finnlander2 3 жыл бұрын
Asiallinen video. Juuri tämmöisistä videoista saa tällainen kotitarve turaajakin paljo uusia ajatuksia.
@sekatyoukko69
@sekatyoukko69 3 жыл бұрын
Kyllä oot ammattimies, on ilo katsella ja kuunnella. Kiitos kun kerrot mitä oot matkan varrella hoksinut, tieto on suureksi avuksi vaikka itse en hitsari olekaan. Tunari lähinnä😁 hyvää joulua sinulle 🌲🌲
@renderwood
@renderwood 3 жыл бұрын
Mistäköhän sitä ennenvanhaan edes olisi kuullut tälläisiä juttuja ennen youtubeja?
@rojeremy
@rojeremy 3 жыл бұрын
Pajaukko tykkää hitsata B-reiässä. Hyviä pointteja joita ei todellakaan ole tullut ajateltua. Kiitos taas hyvästä videosta!
@nobiossi
@nobiossi 3 жыл бұрын
Näissä videoissa on just sitä hiljasta tietoa, minkä usein oppii vaan kantapään kautta ja kokemuksesta. Hyvä, että jaksat kuvata ja jakaa näitä vinkkejä ja neuvoja. Seuraan aina erittäin mielelläni todellisten ammattilaisten työtä, koska siitä oppii ja voi välttää tyhmiä virheitä. Kiitos ja jatka ihmeessä samaan tyyliin!
@kipina6082
@kipina6082 3 жыл бұрын
hyvä spesiaali video oli. varsinkin tuo hitsaus näytös olen itse nähnyt tuon hitsaamalla suoruuden oikaisun kerran ja se on omansortin taidelaji jota ei varmaan opi kuin tekemällä. olen amatiltani elektroniikka-asentaja, ja saatat olla ihan oikeilla jäljillä tuon maakapelin rullalla olemisen suhteen. mulla ei ole fakta tietoa mutta teoria tieto on. kerällä oleva kaapeli muodostaa induktiivisen kelan joka luo lähelle ympäristöön myös mangneettikentän mitä enemmän tuota kaapelia on rullalla sen voimakkaapi on tuo mangneetti kenttä myös virran voimakkuus vaikuttaa tuon mangneettikentän voimakkuuteen. kaksi asiaa mikä tuli mieleen tuohon hitsaukseen liityen on: induktiivinen kela pyrkii rajoittamaan virran kulkua/piikkejä näin se voi rajoittaa max virran saantia. toinen asia mitä epäilen enemmän on se että kun kaapeli on kerällä koneen ympärillä niin magneetti kenttä sotkee tuota koneen ohjaus elektroniikkaa.
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
Kiitos kattavasta kommentista
@olavipasanen4471
@olavipasanen4471 3 жыл бұрын
Tuo ongelma on tullut esiin muuallakin, esim. vanhojen autojen kanssa turaajilla, kun syttyjohdot olivatkuparikaapelia ja niputettiin nätinnäköisesti rinnakkain kulkemaan eli moottori kävi huonosti ja remonttimies ei ymmärtänyt, mikä vois olla vikana.
@markoaaltonenHH
@markoaaltonenHH 3 жыл бұрын
HP on kokemuksen hitsausinsinööri (mainitsit jossakin "maatalouskoneasentaja")... ei lisättävää. Katsojakunta varmaan kaipaa vielä tippejä syöttösuunnasta asentohitsauksessa.... sulaa päin vai pois päin/kohtisuoraan ja levitys. Videon nimi kannattaa vaihtaa 4 t tilaajan kohdalla, vaikkapa Mig/Mag hitsaus (jotain) =))). Video löytää näin tietoa hamuavat.
@juhatoivanen4980
@juhatoivanen4980 3 жыл бұрын
Hyvin on tilaajia tullut . Kiitos hyvistä videoistasi
@daamaa7372
@daamaa7372 3 жыл бұрын
Hyvä video. Tekaseppa ite esapin alle kunnon rattaat vermeet löytyy varmaan nurkista niin johan kone rullaa. Tee samalla lieka ettei karkaa mieron tielle. Vähän sama ku piilottaa vaimon kaikki kengät kesät ja talvet.
@Savumuikku
@Savumuikku 3 жыл бұрын
Miekin oon halunu kokkeilla eri reikiin emäntä ei oo halunnu!
@jyrkiyrjola9504
@jyrkiyrjola9504 3 жыл бұрын
Minä käytin 40v nahkanaamaria, se oli käevä autohommissa esim. takalokasuojan sisällä pääsi 5 m päähän kohteesta. Ne oli ammattituote, tarkoitettu kaasuhitsarille , pyöreät lasit turva-arvolla 5 oli hyvät, kun näki kohteen kokoajan eikä ikinä ollut mitään silmävikoja. Oikeissa sähköhitsarin laseissa turvalukema 10-12.
@jormas8507
@jormas8507 Ай бұрын
Kiitos taas tästä Hienoja
@jusku5918
@jusku5918 3 жыл бұрын
Suosittelen sulle raitisilmamaskia kun hitsailet "likasia" rautoja. Maksaa paljon mutta kestääkin vuosia. Sitä kun tottuu käyttämään niin tavallista maskia huoli päähänsä.
@jusku5918
@jusku5918 3 жыл бұрын
@Metsamaa Yli neljäkymmentä vuotta olen ammatikseni hitsannut, parhaillan meni 15 kilon kela päivässä. Viimeset 20 vuotta olen käyyänyt puhallinmaskia ja keuhkot on työterveystarkastuksen mukkaan kunnossa. Moni työkaveri on jäänyt astman kanssa eläkkeelle, valittettavasti.
@kylaseppa65
@kylaseppa65 3 жыл бұрын
@@jusku5918 keskimiärin kela päevässä männöö jatkuvasti,en käötä ropellimaskia kun se kuivattaa silimät..vielä on puhallustesti ollu hyvä kun lopetin tupakinpolton..
@Dr_Dungheap
@Dr_Dungheap 3 жыл бұрын
Tommonen notkea poltinkaapeli on tosi hyvä. Uuden Walliuksen raadon mukana erehdyin ottamaan Parweldin paksun möleröpolttimen. Käsi kipeänä piti jatkuvasti taestella kaapelia vastaan, kun se aina oli väärään suuntaan puneella ja kampesi vastaan. Hain sit Kempin kaapelin ja voe sitä autuutta. PS. Jos joskus jaksat, esittele vähän enemmän pajan ominaisuuksia. Ilmanvaihto, paineilma, lämmitys jne. Kiitos videoista.
@Digiootti
@Digiootti 3 жыл бұрын
Suojakaasu on melko kallista, täänän kävin juuri vaihtamassa itselle täyden pullon mison 18. En huomannut videoltasi kaasun suhausta kun painaa lipasinta, on varmaan hyvä mittari sinulla. Joillakin mittareilla kaasu pakkautuu pullon ja koneen väliseen letkuun jollon lipasinta painaessa kaasua purkautuu alkuksi enemmän kuin tarvis, sitä voi pienentää kun pullon ja koneen välinen letku on mahdollisimman lyhyt. Myynnissä on myös muutaman kympin maksavia kaasunsäästäjiä kaasulekuun, jotka pitää paineen säädetyissä rajoissa hitsaustaukojenkin aikana. Hyvä opettavainen video taas. 👍
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
No ei tod saa suhahtaa
@jukkasummanen5215
@jukkasummanen5215 Ай бұрын
Ja hyvää tietoon👍
@tube-keijo
@tube-keijo 3 жыл бұрын
onnittelutt 👍👍👍 ite ootan viell 3 tonnii on viell 55 vajaa se 👍👍👍 itsenäisyys päivänä oli tasan vuosi kun alotin tubettamisen 👍 teet hyvii videoita 👍
@jariolavilaitila5600
@jariolavilaitila5600 3 жыл бұрын
Poltinkaapelin langanohjain lineri kannattaa suhauttaa paineilmalla 2 lankakelan jälkeen puhtaaksi
@jormas8507
@jormas8507 Ай бұрын
Hienoa tyekentelya
@j-pstrang
@j-pstrang 3 жыл бұрын
Hyviä videoita. Tee mig/mag hitsauskoneen säätövideo.
@arisavolainen5989
@arisavolainen5989 3 жыл бұрын
Paras tähän asti vitejo.t.rekkamies💪
@jaska2253
@jaska2253 3 жыл бұрын
Mahtavavideo jälleenkerran👍👍
@pelksi8578
@pelksi8578 3 жыл бұрын
hyvä video. Olen niin samaa mieltä tuosta hitsin nappien määrästä. Itsellä Esab 320 LKB 4wd, niin ei ole mitään ylimääräistä ja niin sulaa ohut kuin vähän vahvempikin levy. Saman näköinen näytti olevan tuo sinun koneen syttörullasto kun mullakin, vaikka mulla se on tietty koneen kyljessä alhaalla.
@JanneTurpeinen
@JanneTurpeinen 3 жыл бұрын
Kyllähän näitä kahtoo mielellään ja jos perkele oppis jotain hyviä juttuja.
@markohaataja2705
@markohaataja2705 3 жыл бұрын
Onnek olkoon tilaajamäärästä!!! Siitä se vaan kasvaa
@oljynlapsiliukkahinen
@oljynlapsiliukkahinen 3 жыл бұрын
chlorella jauheena tai tabletteina poistaa elimistöstä raskasmetalleja. raitisilmakypärä estää raskasmetallien päätymistä elimistöön. hyviä videoita. esab rulettaa.
@Kanava.357
@Kanava.357 3 жыл бұрын
4.kuukaudessa tilaaja määrä viisinkertaistunut.. Ei paha👊.. Onnittelut 15000 tilaajasta
@sekatyoukko69
@sekatyoukko69 3 жыл бұрын
Tuli tuosta maskista mieleen juttu jonka pikkuveli kertoi. Satamassa oli aikoinaan hitsari joka nyökkäsi maskin alas aina kun kuori keitettyjä pottuja ruokalassa 😂😁😁
@jyrkiyrjola9504
@jyrkiyrjola9504 3 жыл бұрын
Minä rakensin super KEMPoMATILLE KÄSIKÄRRYSTA ilmakumirenkain alustan , kun jouduin työntelemään pihalla ja homma toimi hyvin.
@jukkasummanen5215
@jukkasummanen5215 Ай бұрын
Hyvä laite👍
@suivakuustories
@suivakuustories 3 жыл бұрын
kyllä mahtava ääni kuuluu tuosta hitsistä😲 ja kipinöötäkää ei tuu juuri mitää.. kemppiä ei saa ikinä tuollaasiin säätöihin
@tapsa6630
@tapsa6630 3 жыл бұрын
Hyviä videoita. Hieno halli, ja koneita löytyy teräsrakenne hommiin aivan riitävästi, siinähän olisi tilaa parille hitsari/levysepälle kummasti, kun vain töitä riitäisi. Onko sinulla ollut viarastyövoimaa.
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
Harjoittelijoita vain
@pasiturunen2840
@pasiturunen2840 3 жыл бұрын
Mikä hyöty täytelangalla verrattuna tavan lankaan.en itse täytelangalla hitsannu.
@PullaUazMan
@PullaUazMan 3 жыл бұрын
Samanlaisella Esabilla joskus hitsaillut, tosin se oli synergiasäädöllä. Olihan se hyvä ja mukava laite kun siihen oppi. Puhdasta piti olla omia kainaloita myöten, Kempillä voi hitsata vaikka missä lantakasassa. Euromaski on mun mielestä hyvä heftailuun, korjailuun ja sellaseen näpertämiseen. Tuolla Kempillä sit hitsailee pidemmälti.
@Tomi4170
@Tomi4170 3 жыл бұрын
Itellä löytyy Esab LAE 315 ja A10 lankuri niin siinä on enemmän namiskuukkeleita ku tuos sinun omassa vaikka on vanhempi mutta tykkään kyllä. Vesijäähyn ku sais siihen niin ei tarttis ikinä vaihtaa.
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
Vedijäähdyttimen voi ostaa erikseen kuten mulla oli ennen
@Tomi4170
@Tomi4170 3 жыл бұрын
@@pajamieshp Onneksi, meinasin sen sun oman ostaa mutta rupesin 3kk liian myöhään kattomaan näitä videoita 🤣
@jokujussi5902
@jokujussi5902 3 жыл бұрын
Kempillä hitsatessa ei millään maakaapelilla oo hitonkaan väliä, migillä tehot on niin pieniä. Jauhekaarella 650a 31v arvoilla hitsatessa joskus maakaapelit melkein palanu kun kävi niin kuumana mutta siinäkään tilanteessa itse saumassa ei näkyny mitään poikkeavaa. Migillä hitsaukseen vaikuttaa kaikista eniten hitsaaja ite, kolvin kulma, työntääkö/vetääkö, kuljetusnopeus, levitysliike. Hitsaaminen on sulanhallintaa :)
@olavipasanen4471
@olavipasanen4471 3 жыл бұрын
Ei kai tuo maakaapeli tarvii olla paljoa pitempi kuin poltinkaapeli, joka määrittää miten kaukana kohteesta hitsauskone on. Nimittäin häviötkin pienenee kun kaapeli on mahdollisimman lyhyt. Vai...?
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
Pari metriä riittää ylimääräistä jos joutuu nostamaan siis lankayksikön lattialle
@kaapeliman6716
@kaapeliman6716 3 жыл бұрын
Mulla on 81 vuonna ostettu kemppi taitaas se spiraaliputki olla vaihdon tarpeessa..
@adeee99
@adeee99 3 жыл бұрын
Tai siis pidät vaan puikkoa suorana ja liikuttelet sinne suuntaan hitaasti mihin haluat saumaa? Vai pitääkö tossa tietää just joku oikea zigzag tyyli tms
@koistinen9368
@koistinen9368 3 жыл бұрын
Ihan perus pianassa ja i railossa tuntuu hidas suora veto toimivan kuhan kerkee sulamaan eikä pidä kiirettä. Mut esim ku rupeet isohkoa v railoa täyttään tai tekeen ns multipass pianaa nii esim pikku rinkulat on ihan ok.
@kepakolari7136
@kepakolari7136 Жыл бұрын
oletko kokeillut hitsata uusilla koneilla esim wallius 3000 tai kempact 253a ?
@pajamieshp
@pajamieshp Жыл бұрын
En
@kirveslehto7830
@kirveslehto7830 3 жыл бұрын
Näkisitpä mun vm 1977 esabin .voimavirta kone. Voi hitsata lankaa ja puikkoa. Ja toimii ku tauti. Ostin vanhan tehtaan koneen.
@kirveslehto7830
@kirveslehto7830 3 жыл бұрын
Pitääpä mielen kiinnosta selvittää mikä tuo oma kone. On alkujaan.
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
Meijän talon eka hitsi oli esab magma 150. Puikko ja miggi samassa. Paska oli se.
@kirveslehto7830
@kirveslehto7830 3 жыл бұрын
Tuo oma esabbi toimii kyllä ku tauti kelis ku kelis. Ei siin oo mitään elektroniikkaa. Kaikki käännetää vain kahvasta
@hl5917
@hl5917 3 жыл бұрын
Mitkä esabit malliltaan?onko kokemusta esab lax 380?
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
Ei oo tuttu lax, meillä law 400w ja mek 4 lankuri.
@juhavuorinen3945
@juhavuorinen3945 3 жыл бұрын
Komiasti miggi palaa. Hieno tasainen ääni. Ei yhtään räi eikä ryi
@GptCr
@GptCr 3 жыл бұрын
Mag. Mig:ssä i tarkoittaa inert eli kaasu on vaan suojaava esim argon kun hitsataan ruostumatonta umpilankaa. Mag:ssa a tarkoittaa aktiivi eli kaasu reagoi hitsauksessa, eli mison18 kaasulla se on hiilidioksidi. Terveisin ex hitsari, nykyinen hitsausinsinööri.
@tube-keijo
@tube-keijo 3 жыл бұрын
itel liian lyhyt maakaapeli .. kun saisi vaikka 4m olis hyvä
@tuomasyli-heikkuri2318
@tuomasyli-heikkuri2318 3 жыл бұрын
Tuossa vähän olen jo saanut kiinni tuosta täytelangan käytöstä mutta ihan en ole hoksannut pointtia eli miksi umpilanka ei ole yhtä hyvä
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
Lujempi, helpompi, ei roiskeita, hiljaisempi, nätimpi jälki, juoksee paremmin spiraalissa, suuttimeen ei pala kiinni. Huono puoli hinta.
@olavipasanen4471
@olavipasanen4471 3 жыл бұрын
@@pajamieshp Eikös siinä säästä kaasussa ydintäytelankaa käytettäessä, vai onko meillä kotituraajilla väärä käsitys asiasta?
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
Ei,, tämä ei oo sama juttu kun rautakaupan täytelanka. Kaasua menee reilusti
@Vaggine
@Vaggine 3 жыл бұрын
@@pajamieshp Kyllä umpilangankin saa palamaan nätisti ja roiskeettomasti. Meillä töissä käytetään Mison-8 ja esab aristorod 12.50 1mm lankaa. Jälki on siistiä ja ne vähät roiskeet mitä tulee, lähtee rukkasella pyyhkäsemällä. Laittasin mielelläni kuvia, mutta ku ei tähän pysty liittää.
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
On kokemusta mullakin siitä kyllä. Täysin eri juttu silti.
@ts-sukellus
@ts-sukellus 3 жыл бұрын
Moi! Missä päin pajamiehen paja on? Jos joskus tarviis rakentaa niin tietää👍
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
Nilsiä
@Vesa1881
@Vesa1881 3 жыл бұрын
@@fraud3647 Ja Nilsiän Öljysheikki oli kolmas.
@karipylkkonen3002
@karipylkkonen3002 5 ай бұрын
Et oo aatellu tehä myyntiin noita hitsaus pöytiä
@pajamieshp
@pajamieshp 5 ай бұрын
Jotkut muut tekee jo.
@rikujkoivisto
@rikujkoivisto 2 жыл бұрын
Tuo kiroilu ei tee sinusta uskottavampaa, asiaa puhuit muutenkin.
@pajamieshp
@pajamieshp 2 жыл бұрын
Pittää ryhtyä näyttelemään semmosta roolia etten kiroile. En minä kuule tahallaan kiroile. Toisinaan enemmän ja joskus ei yhtään.
@hl5917
@hl5917 3 жыл бұрын
Piru kun sais jostain nuita säilytyshyllyjä mitä käytät akseleille.🤔
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
Tein itse
@taxihuttunen
@taxihuttunen 3 жыл бұрын
Reikä kun Reikä
@Elsilovex
@Elsilovex 3 жыл бұрын
Olin eka >:)
@miikkis6923
@miikkis6923 3 жыл бұрын
Olin vika
@SaimonSays_
@SaimonSays_ 3 жыл бұрын
Tosi hitsareilla näkee harvemmin automaattimaskeja. Olikos tähän olemassa joku pätevä syy, miksi esimerkiksi sinä käytät perinteistä?
@Vaggine
@Vaggine 3 жыл бұрын
Mää käytän perinteistä Würthin Evermaticia vielä tänäkin päivänä. En oo oppinu automaattimaskeihin. Ei oo oikeen vielä löytyny semmosta mieluisaa. Pitäs olla semmonen joka ois kevyt päässä ja jossa ois kirkas hionta-asento. En osaa hioa keltasen lasin läpi. Olen vähän vammanen. 😄 Ja niskoihin on pinttyny niin voimakas automaattinyökkäys, että pahimmillaan alkaa nyhtää ku ottaa kynän käteen! 😂
@JP-zg1zt
@JP-zg1zt 3 жыл бұрын
Kiroilua vois vähän vähentää tai lopettaa kokonaan...
@pajamieshp
@pajamieshp 3 жыл бұрын
Totta
@kapteenimorgani
@kapteenimorgani 3 жыл бұрын
@@pajamieshp Lievä noetuminen on rehellisen miehen merkki!
@toomas1662
@toomas1662 3 жыл бұрын
@@pajamieshp Naapurin rouva sanoi minulle etten lausuisi Voimasanoja heidän lastensa kuullen. Otin opiksi.
10 ай бұрын
Jollai videolla kerroit langansyöttö rullista. Olitko vaihtani täytelangalle oikeet vai ootko menny vakio rullilla. Ja oliko 1,2mm langalle vai olitko jollai isontanu uraa. Itsellä 0.8-1.0 vakio rullat ja ajattelin kokeilla tuota 1,2mm täytelankaa niin siksi kyselen oisko mitään poppaskonstia kun vaihto rullat kalliit.
@pajamieshp
@pajamieshp 10 ай бұрын
1,2 mm rullat on toki ja ongelmia ei nyt 16 vuoteen vielä oo ollu
Hitsausasennot vertailussa lujuuden osalta.
20:12
pajamies Hp
Рет қаралды 31 М.
Mökillä tilanne just nyt.
15:22
pajamies Hp
Рет қаралды 21 М.
OMG what happened??😳 filaretiki family✨ #social
01:00
Filaretiki
Рет қаралды 13 МЛН
艾莎撒娇得到王子的原谅#艾莎
00:24
在逃的公主
Рет қаралды 53 МЛН
Prank vs Prank #shorts
00:28
Mr DegrEE
Рет қаралды 9 МЛН
Hydraulisylinterin hitsaus!
15:10
Lehtosen Jyri
Рет қаралды 36 М.
Kippirunko 3/3. Posti toi liiankin hienoja laser leikattuja osia.
25:46
Lumikauhaan takaterä karhennusta varten.
25:08
pajamies Hp
Рет қаралды 49 М.
Sylinterin varren sorvailu ynnä hitsaus
30:55
pajamies Hp
Рет қаралды 30 М.
HP Pajamies Kylässä !
9:33
Metsa Man
Рет қаралды 55 М.
Palaneen hallin tarina
18:35
pajamies Hp
Рет қаралды 43 М.
MIG Welding Basics For Beginners
14:40
TimWelds
Рет қаралды 1,9 МЛН