3000+ Tilloojan Erikoinen - Mitenkä Startti toimii

  Рет қаралды 22,324

Rassooja

Rassooja

4 жыл бұрын

www.auton.fi

Пікірлер: 62
@saarike
@saarike 4 жыл бұрын
Excellent Rassooja! Thank you.
@mikapinomaki7159
@mikapinomaki7159 4 жыл бұрын
Nämä on mielenkiintoisia informaatio pläjäyksiä. Hyviä videoita👍
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
no mikä ettei
@betonabeto1
@betonabeto1 11 ай бұрын
Kiitos paljon, mahtavia videoita.
@Rassooja
@Rassooja 11 ай бұрын
hyvä jos jottai apuja on
@RoisinT2
@RoisinT2 4 жыл бұрын
Kiitos, mahtavia videoita! Kun jollain tavalla itekkin rassaa vähän sitä sun tätä muttei oikein tarkkaan tiedä vaikka hajulla on näistä, niin mukava saaha varmistus ja muutamiin outoihin juttuihin selitys! Erinomaisen viihdyttäviä ja opettavaisia ja hyövyllisiä videoita!! ps.Suomen murteet on kyllä rikkaus isolla ärrällä.. millään muotoa en tarkoita pahalla kun sanon, että saapi nauraa niin hitokseen tässä samalla kun sanonnat ja vastaavat on niin herkullisia vähän päästä, savon murre yksi parhaimmista tässä mutta kaikki maistuu omalla tavallaan tosiaan Suomesta! Ehdottomasti rikkaus ja suorastaan pitää käyttää! :D Ja vielä nimenomaan kuten moni muukin sanonut, "opetus" on just niin käytännön läheistä ja kansankielistä et tyhmempikin tajuaa tässä, ilman liian tarkkoja monimutkaisia yksityiskohtia ja taustajaaritteluja, vaan just sopivasti se tarvittava tieto et on tarpeeksi jouheaa ja homma etenee mut kaikki tulee kuitenkin selväksi. Erittäin iso peukku! Tulen kyllä katsomaan kaikki ja joihinkin palaamaan jos jotain ei muista, jos vaan jaksat näitä joskus tiputella, omaan tahtiin ei näistä kannata ressiä ottaa sillon äkkiä tökkää. Mutta omaksi huviksi jos ja kun rassailet sitä sun tätä niin toisinaan aina pikku pätkä jostain kiinnostavasta härpäkkeestä.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
kiitoksia vuan.. hyvä kun löytyy tarpeellistakii asijoo nuista pätkistä. kävitkö Metsa Man kaivurirojektin jo kahtomassa kun siihe tehtiin uuvet sähköt. tässä linkit: kzfaq.info/get/bejne/hbJ_eKqG297bcaM.html kzfaq.info/get/bejne/rN-UaL1jqKfWlKs.html Uusija rassauspätkiä tulloo kun tässä tuas kameraan suahaan sähköö :o)
@jonijuntunen6256
@jonijuntunen6256 4 жыл бұрын
Mielenkiintonen ja hyvä viteo!
@shelbymustang4167
@shelbymustang4167 4 жыл бұрын
Onnee tilaajamäärästä, oot hyvä "opetusvideon" opettaja, kansankielellä tajuaa lähes kaikki.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
kiitän. ei taija opettajjoo tulla ikkään. varmaa joku kansanparantaja vois olla lähempänä :o)
@heinomaatta1052
@heinomaatta1052 4 жыл бұрын
Mielestäni olet ihan luonteva henkilö opettajaksi. Se on taas eri asia, kiinnostaako semmoinen työ.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
@@heinomaatta1052 jonkulaisia opetusjuttuja sitä on tullu välillä tehtyäkkii ja nuorisotoimintoo ja semmosta harrastuksena... no töissä sitte työharjottelijoitten ohjausta
@jaakko200987654321
@jaakko200987654321 4 жыл бұрын
tilattu! perkele ku kahtoo näitä videoita nii alkaa puhumaan samalla murteella :D
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
Sehä on hyvä. Aika varovasti oon vasta ruvenna viäntämää mutta kuha pysyttä mukana nii sitte lissee 👍
@anssivelin9533
@anssivelin9533 4 жыл бұрын
Aikanaa purkasin verkun startin maatalouskoulus oli muistaakseni cav oli solenoidi pimeenä
@jarmokarhunen8637
@jarmokarhunen8637 4 жыл бұрын
Tämä olj leipätyö joitn kymmeniävuosia,ei ollu ennen monessakaa vehkeessä planeettoo.Hyvä viedeo hyvin tiloojia.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
Minäkii nuita aikoinaa kunnostin ja roplasin töikseen. Suoravetosia tarttia on vieläkii paljo olemassa
@mikahakkinen5651
@mikahakkinen5651 4 жыл бұрын
hyvin selostettu taas. onneksi olkoon tilaaja määrästä.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
Kiitän
@mattimaalainen5152
@mattimaalainen5152 Жыл бұрын
Olipa mielyttävästi tämä homma esitetty
@suolikaasu1
@suolikaasu1 4 жыл бұрын
Joskus on käynyt niin että solenoidi ei vedä kunnolla ja tulee tehtyä diagnoosi että solenoidi on rikki. Näin ei välttämättä kuitenkaan ole, sillä saattaa olla niin että startin huonot hiilet estävät solenoidin kunnollisen maadoittumisen, jolloin virta vetokäämille ei riitä. Itselläni oli joskus auto, jossa oli vikana että startti vain kevyesti napsahti, kun yritti käynnistää. Starttia kopauttamalla se usein toimi. Uudella solenoidilla sama homma. Vein startin autosähkökorjaamolle, jossa totesivat että moottorin staattorin käämin pää, joka oli niitattu starttimoottorin runkoon oli löystynyt, ja virta ei kulkenut kunnolla. Uusi niitti ja taas toimi. On tärkeää ymmärtää että solenoidi saa miinus-sähkönsä starttimoottorin staattorin käämin kautta. Solenoidin testaus pitää suorittaa niin että miinussähkö solenoidille annetaan startille menevästä navasta (jossa on se lyhyt johdonpätkä), eikä rungosta. Näin toimien poissuljetaan hiilien, käämin ja kääminpään kiinnityksen ongelmat ja testataan pelkkää solenoidia. Kiitos Rassoojalle mielenkiintoisista aiheista ja hyvästä, selkeästä esitystavasta.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
joo. joskus voipi olla semmosiakkii vikoja että ku hiilien telineet on niitattu siihe pohjalätkään kiinni nii ne niitit löystyy sieltä eikä sitte saa kunnolla virtoo. jos on mielenkiintoo remonttihommiin nii tarkinkii vois ite käyttee välillä irti ja puhistella se. sillee ainakii saapi paljo enempi jatkoaikoo. mutta ylleesähä niillä ajetaa nii pitkään kun sitte yks aamu se ei pellookkaa
@lenkki5936
@lenkki5936 4 жыл бұрын
Hyvä video 👍👍
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
Mikä ettei. Selevis sekkii
@erkkiliitiainen9711
@erkkiliitiainen9711 4 жыл бұрын
Hyviä vinkkejä,vanhojen autojen ym härveleiden ropaajille,kiitoksia mainostakaa kavereille,on tullut kehuja hyvä kun vihjasit kanavasta.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
sehä on hyvä että immeisiä kiinnostaa tämmöne roploominen. onha tuo ruvenna veto käämään kanavalla :o)
@Jonttula
@Jonttula 4 жыл бұрын
Hyvä video. Vaihdoin juuri edellispäivänä nissaniin starttimoottorin jo toistamiseen. Tuntuu sille startit maistuvan. Vika alkoi taas samalla tavalla kuin edellisen rikkoutuessa. Ei sano mittään, mutta solenoidiin napauttaen pari kertaa lähti viikon pari kunnes meni kokonaan mykäks. Avasin moottorin, putsasin uudenveroiseksi, mutta eipä siitä iloa ollut. Solenoidi niistä kaiketi menee nissan almera n16 vehkeessä. Sitä ei pysty avaamaan, on kiinteä paketti eikä tietenkään varaosaliike myy pelkkää solenoidia vaan uusiks menee koko paketti. Mikähän solenoidissa alkaa menemään kun lyömällä vielä elvyttää hetken?
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
siellä voip olla joku huono liitos jossai sarjassa niitä ollu nii se sitte ei kestä pitempää.
@suolikaasu1
@suolikaasu1 4 жыл бұрын
Joskus on käynyt niin että solenoidi ei vedä kunnolla ja tulee tehtyä diagnoosi että solenoidi on rikki. Näin ei välttämättä kuitenkaan ole, sillä saattaa olla niin että startin huonot hiilet estävät solenoidin kunnollisen maadoittumisen, jolloin virta vetokäämille ei riitä. Itselläni oli joskus auto, jossa oli vika että startti vain kevyesti napsahti, kun yritti käynnistää. Starttia kopauttamalla se usein toimi. Uudella solenoidilla sama homma. Vein startin autosähkökorjaamolle, jossa totesivat että moottorin staattorin käämin pää, joka oli niitattu starttimoottorin runkoon oli löystynyt, ja virta ei kulkenut kunnolla. On tärkeää ymmärtää että solenoidi saa miinus-sähkönsä starttimoottorin staattorin käämin kautta. Solenoidin testaus pitää suorittaa niin että miinussähkö solenoidille annetaan startille menevästä navasta (jossa on se lyhyt johdonpätkä), eikä rungosta. Näin toimien poissuljetaan hiilien, käämin ja kääminpään kiinnityksen ongelmat ja testataan pelkkää solenoidia. Kiitos Rassoojalle mielenkiintoisista aiheista ja hyvästä, selkeästä esitystavasta.
@Jonttula
@Jonttula 4 жыл бұрын
@@suolikaasu1 Tosiaan kun putsasin startin niin putsasin myös hiilenpään kaikki välit ja hiilissä oli hyvinkin reilusti pintaa. Starttimoottori ei uudelle hävennyt kun putsasin sen. Ei edes hiilten pää staattorista ja hiiliä oli tosiaan reilusti jäljellä. Kokeilin myös irti ollessa solenoidia ja tarjosin plussan lisäksi miinusta joka kohtaan, myös tuohon johdon pätkän napaan. Ei sanonut mitään ja arvelin vielä laittaa autoon kiinni varmistuakseni, mutta ei vaan toiminut. Uutta starttia vaan ja taas pyörii. :)
@neorecormon1769
@neorecormon1769 4 жыл бұрын
12:57 "muutehan tämä ottaa semmoset jengat että nuo käämit lentää tuolta hyvin pitkälti vatukkoo" :D
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
Hyvinpitkälti näi tekköö ☺
@karikujanpaa8074
@karikujanpaa8074 4 жыл бұрын
👍👍👍
@klaussantana6042
@klaussantana6042 4 жыл бұрын
Kyselin videon aiheita, miten olisi avaimesta sammuvan dieselin sammutus systeemin purku. Vanhemmissa on jokin mötikkä syöttöpumpun kyljessä, uudemmissa taitaa olla jokin muunlainen rakennelma.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
nii se vanahemmissa vehkeissä missee rivipumppu ol nii niissähä on mekaaninen vipu mitä liikuttamalla saapi syötön poikki. niissä usseesti on semmonen solenoidi mikä sitä hanikkoo liikuttaa sähkösesti kopistakäsin.. uuvemmissa on sitte periaatteessa samanlaisia ratkasuja mutta ne toimonnot on rakennettu sitte pumpun sisälle ja ns commorail vehkeissähän on yhteispaineruiskutus elikkä joka suutinta ohjataan sähkösesti ( pa-annostelu sylinterikohtasesti) niissä on sitä elektroniikkaa jo paljo enemmän elikkä sillä saahaan optimoitua sitte se pa-syöttöhomma. sitte pakokaasupuolella on hiukkassuodatinta sun muuta egr systeemiä että sais arvot hyväks päästonormien mukasesti
@user-mq8kl9mt5s
@user-mq8kl9mt5s 3 ай бұрын
Minulla on PV Volvo 1959 ja 6 V startti toimi huonosti,luulin että helat kuluneet ja ottaa kenttään?.Purin sen ja helat oli tiukat ja hiilet hyvät ja kollektori.Oli vaan helan rasvat pikeentyneet jumiin.Hela on jotain sintteriä ja ihan tiukka,ottaa magneettiin?.Laitoin vetorattaan pään helan kattilaan moottoriöljyyn ja kuumensin ,öljyt vaihtui ja alkoi pelat aihan hyvin
@Rassooja
@Rassooja 3 ай бұрын
nonii. kyllä ne wanhatkii kuntoutuu ku vähä lämmittellöö
@user-mq8kl9mt5s
@user-mq8kl9mt5s 3 ай бұрын
Oskin 2 käytettyä ja uusia heloja ja kumpikin sama jumi komas tuli osina.Niitä saa Saksasta ja Ruottista renoveerattuja n 2000e jos on lähettää pantti.Se on vain 600W BOSCH,ihan ekoissa AUTOLITE mutta reikä kytkinkopassa tuumamittainen.
@TheKilpela
@TheKilpela 4 жыл бұрын
Mistähän härvelistä tuo startti on? Tarttisin omaan projektiin juuri tuommoisen välitetyn startin.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
en tiijä tarkkoo mallia mutta jostai henkilöautosta se kuitennii on
@heinomaatta1052
@heinomaatta1052 4 жыл бұрын
Taidatkos sen selvemmin kertoa 👍
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
En minä ainakaa ossoo ☺
@ak144b6
@ak144b6 4 жыл бұрын
Mikä se on vitsaus näissä varaosa halppis tarteissa ja latureissa esim. Bosch ja Lucas kopiot, käämien lakkaukset ainakin näyttää hyvin olemattomilta.... Sitä vaan että monesti 10 kertaa parempi alkuperäinen menee esim. kuluneiden hiilien vuoksi vaihdossa em.halppiksiin Eikä näista varaosa ketjujen liikkeistä tahdo enään irto hiiliä olla saatavilla vespumpun boxitiivisteistä puhumattakaan... Toki sen ymmärtää ku tuntiveloitukset 100€ kahtapuolen niin ei siinä oikeen hiiliä kannata tinailla ja puslia uusia.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
ei kait siinä muuta oo ku kauppa se on mikä kannattaa. ei niitä kannata hirveesti korjailla jos ei sitte oo joku erikoisempi työkonetartti taikka laturi. taikka semmone. ite ku tekköö nii vielä suap halavemmalla kuntoon jos ei kaikki osat mää uusiin. varaosaliikkeissa ei osia paljo oo mutta sitte autosähköliikkeissä on ja tilloomalla suap . semmoseks se on männy
@Tessulandia
@Tessulandia 4 жыл бұрын
ihmiset tahtoo varmuutta,halpuutta ja helppoutta,kukaan ei enää itse turaa uusia autoja ja aika vaikeassa paikassakin ovat uusien autojen startit purkaa pois ja kiroominen kuuluu jos ei se ite korjattu toimiskaan. Juuri tuosta syystä harva nuori on moisia purkanu koskaan kun ei ole tarves ollu ja kun ei oikeen mistään osiakaan saa muuta kun tilaamalla niin vähiin se jää monella,myöskin monen merkkiset ja laatuset laitteet on ongelma,missä lie Kiinassa tehdään ja ulkomuodoltaan on kuin Bosch,Lucas jne mutta mitkää sisäosat ei olekkaa samanlaiset niin ei voi mitään yhdistellä.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
@@Tessulandia näi se männöö.. hinta laatusuhe
@hannusalminen9692
@hannusalminen9692 4 жыл бұрын
sun pitäs aloittaa koulu nuorille ehkä joku ??? olis kiinnostonut
@hannusalminen9692
@hannusalminen9692 4 жыл бұрын
ei monta mutta kuitenkin joku
@hannusalminen9692
@hannusalminen9692 4 жыл бұрын
jonka elämän voit pelastaa
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
Joskus 90luvulla elektroniikkakerhoo tul piettyä. Joku semmone ois hyvä nykyväännii vaikka
@ABCabc-ic1xf
@ABCabc-ic1xf 3 жыл бұрын
Leikiten paras Startti video näytös
@Rassooja
@Rassooja 3 жыл бұрын
mikä ettei... semmonen se startti on
@Tan9411
@Tan9411 4 жыл бұрын
Enen korjasivat starteja ja latureita.Nykyisin ei,vaan uutta tilalle.No nykyautoihin ei muutenkaan paljon pysty tekemään.Nyt on kehitelty kestävämpiä startteja,kun ECOT samuu valoihin,niin käynnistys kerrat moninkertaistuu.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
Nii se tekköö. Hypritissä ei onneks oo perinteisiä laturia eikä tarttia.
@Snooker-cn3dm
@Snooker-cn3dm 4 жыл бұрын
Onhan motonetissä pantti jonka saa takaisin korjauskuntoisista starteista latureista ja jarrusatuloista eli kai ne niille jotain tekee. En tiedä sitten mihin halpamaahan menee korjattavaksi.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
@@Snooker-cn3dm vanhat rungot mennee tehtaalle ja ne tekkee niistä kunnostettuja uusia taas myöntiin
@jormatuhkanen7714
@jormatuhkanen7714 4 жыл бұрын
Oliko sinulla osien pesukonetta? Vai vanhalla tyylillä peset likaiset osat.
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
@@jormatuhkanen7714 ei oo semmosta. Perinteisellä tyylillä pittää huljuuttoo.
@maurijokela8477
@maurijokela8477 4 жыл бұрын
Hyvä video 👌👍
@Rassooja
@Rassooja 4 жыл бұрын
Kiitän
Mitenkä Painepesuri Pelittää
29:58
Rassooja
Рет қаралды 31 М.
Starttimoottorin testausta - Testing Starter motor
5:56
Petri Salakka
Рет қаралды 2 М.
Василиса наняла личного массажиста 😂 #shorts
00:22
Денис Кукояка
Рет қаралды 10 МЛН
I wish I could change THIS fast! 🤣
00:33
America's Got Talent
Рет қаралды 98 МЛН
Я нашел кто меня пранкует!
00:51
Аришнев
Рет қаралды 2,8 МЛН
ОДИН ДЕНЬ ИЗ ДЕТСТВА❤️ #shorts
00:59
BATEK_OFFICIAL
Рет қаралды 8 МЛН
Mitenkä Auton Ilmastoinkompressori pelloo
24:53
Rassooja
Рет қаралды 72 М.
pihatraktorin esittely ja japa 600 klapukone
28:27
Mikko Hartikainen
Рет қаралды 11 М.
Hymerin jääkaapin huolto.
18:42
Karvatyypit
Рет қаралды 2,5 М.
High Voltage ! Auton SytytyspuolaSovelluksia
20:27
Rassooja
Рет қаралды 10 М.
MIKSI EI ENÄÄ KAASARI TURBO?
22:28
PutteEevertti
Рет қаралды 58 М.
Starttimoottorin korjaus itse | AUTODOCin vinkit
8:36
autodoc.fi
Рет қаралды 3,9 М.
Auton Laturista Sähkömoottori?   Toimiiko?
17:35
Rassooja
Рет қаралды 33 М.
Mitenkä Auton Laturi Pelittää
24:19
Rassooja
Рет қаралды 24 М.
Как слушать музыку с помощью чека?
0:36
Blue Mobile 📲 Best For Long Audio Call 📞 💙
0:41
Tech Official
Рет қаралды 1 МЛН
Худший продукт Apple
0:53
Rozetked
Рет қаралды 135 М.