5 sfaturi atunci când îți CUMPERI UN TEREN. La ce să fii atent când îți vei face fundația casei?

  Рет қаралды 56,127

Marius Soflete

Marius Soflete

3 жыл бұрын

Cum se realizează fundația unei case?: • Cum se realizează fund...
Ține pământul de cald? Probleme la fundații. Buleli în construcții ep. 2!: • Ține pământul de cald?...
_________________________
Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
/ @mariussoflete
Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete
Nu uita sa ne urmărești și pe:
Facebook: / marius-soflete
Instagram: / marius.soflete
Site: soflete.ro/
Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

Пікірлер: 89
@bogdananghel
@bogdananghel 3 жыл бұрын
In teorie este foarte corect si indicat tot ce am auzit in acest video. In practica doar o parte din sfaturi pot fi aplicate. Certificatul de urbanism de informare poate fi cerut la Primarie si din el poti afla ce ai spus si tu. Insa cand vorbim despre ridicare topo sau studiu geotehnic, lucrurile se complica. La ora actuala o ridicare topo costa aprox 1000 lei. Un studiu geo aprox 1500 lei. Proprietarii terenurilor nu sunt dispusi sa faca astfel de lucrari inainte sa vanda. Iar daca faci tu asta pentru fiecare teren pe care il consideri calificabil pentru cumparare.. nu stiu unde ajungi. Plus ca multi proprietari nici nu te vor lasa sa faci astfel de interventii pe teren. Ele necesita timp si oamenii sunt grabiti sa vanda. Proprietarul pe cine va alege intre mine cumparator care vrea sa faca toate cercetarile astea si un alt cumparator care plateste imediat suma ceruta? :)
@ionutpantea
@ionutpantea 3 жыл бұрын
Corect ! Pe langa sfaturile tale eu asi mai pune o scurta investigatie non tehnica cu vecinii din jur, sa ii cunosti, sa ceri detalii despre teren. Cum au construit ei, ce intentii au daca nu au construit, daca conducta de gaz e trasa de ei, daca mai ai de platit pentru alte utilitati care aparent le vezi la marginea terenului, daca drumul se va latii, si ai nevoie sa cedezi...si in general pentru o buna colaborare ulterioara cu ei.
@gabrieltalnaci5724
@gabrieltalnaci5724 3 жыл бұрын
Foarte corect, dacă ar asculta toți aceste sfaturi ar fi mai puține bătăi ulterioare de cap. Mulțumim . Pana sa aleg sa cumpăr o casa, acum 5 ani, am plătit eu 3 certificate de urbanism si am plătit tot eu 2 studii geo pt diverse terenuri pana sa aleg unul. Familia și prietenii spuneau ca sunt cu capul. Dar am ascultat de specialist.
@mirceamorar2476
@mirceamorar2476 3 жыл бұрын
Multumesc pt clipuri . Ne bate gandul sa ne facem o casa si am inceput documentarea, din intamplare am dat peste contul tau, sincer NE-AI APRINS LUMINA in ce priveste constructia unei case. Chapeau!!!
@adib9716
@adib9716 3 жыл бұрын
Foarte utile sfaturile . 1. Cere un " Certificat de Urbanism " de pe raza primariei pe care se afla terenul. Să soliciţi proprietarului să obţină un CERTIFICAT de URBANISM de la primăria în raza căruia să află terenul. Şi atunci în acest certificat de urbanism se va stabili în primul rând dacă poţi construi pe el, iar în al doilea rând ce indici de urbanism trebuie să urmăreşti” . 2. Verifica vecinii si vecinatatile . 3. Studiu geotehnic . 4. Ridicarea topografica . 5. Consulta-te cu un specialist
@silviuprisecariu6255
@silviuprisecariu6255 3 жыл бұрын
O remarca: Studiul geotehnic poate fi facut de inginerul geolog sau inginerul geotehnician. Geologul e absolvent de geologie, geotehnicianul de constructii si master de geotehnica si fundatii. Daca e nevoie de lucrari de consolidare a versantului (ziduri de sprijin,etc.) sau situatii de fundare speciale, inginerul geotehnician are cunostintele necesare pentru a dimensiona si calcula respectivele structuri. Geologul iti poate spune ce varsta are si cum s-a format pamantul respectiv.
@DanielaHobaj
@DanielaHobaj 3 жыл бұрын
Bine sintetizate sfaturile, foarte util material !!! 🤓 Rar se cere CU de informare, deși este foarte important la alegerea și cumpărarea terenului. Par situații particulare, dar situri arheologice, terenuri inundabile sau cu deșeuri de construcții am pățit ultima vreme :) întârzie lucrările și cresc costurile prin soluțiile speciale.
@livsimpolicomstudiigeotehn2182
@livsimpolicomstudiigeotehn2182 3 жыл бұрын
De mentionat ca studiul geotehnic pe care il faci inainte de a achizitiona terenul poate fi folosit ulterior pentru obtinerea autorizatiei de constructie, fiind document obligatoriu. Deci oricum o sa ai nevoie de el. In cazul in care totusi, datorita lui, nu mai cumepri terenul, ei bine, tocmai ai reusit sa economisesti de cateva zeci de ori pretul pe el, nemaifiind nevoit sa faci o fundatie costisitoare. De asemenea, o sa te ajute sa dimensionezi corespunzator structura de rezistenta. Si asta in ambele sensuri. Nici sa nu o faci inutil de grea/puternica dar nici prea slaba cu consecinte evidente. Nu in ultimul rand, mare atentie cu cine faceti studiul geotehnic, sunt unele firme care-l ofera fara sa mai faca foraj sau analize laborator. Pentru ca au mai dat ei foraj in zona. Sau stiu ei. Sau scot din burta. Se pierde tot sensul studiului geotehnic: acela de a sti ce pamant ai. Mai mult decat atat, aia care dau valori din burta, de multe ori le dau in defavoarea beneficiarului, dar acoperitoare pentru ei. Adica valori de teren prost. Ca sa te oblige pe tine la o structura de rezistenta scumpa. Daca in realitate terenul e prost, atunci nu e bai, ai structura rezistenta. Daca terenul e bun, ei bine, nu vei afla niciodata. In schimb, daca ar da date de teren bun si in realitate ar fi prost si te-ai trezi cu probleme la casa, ai putea sa-l dai in judecata. Si am vazut in practica destule cazuri de oameni care s-au dus la cel mai ieftin studiu geotehnic pe care l-au gasit, cu date din burta, si pe urma s-au trezit ca au dat de 2 ori mai mult pe structura de rezistenta decat era cazul. Adica de cateva zeci de ori mai mult decat ar fi fost un studiu geotehnic bun.
@sherk1974
@sherk1974 Жыл бұрын
Comentariul tău ar trebui să fie pinuit hăt sus, să-l citească toți, că mare adevăr grăit-ai. Fain canal și bune clipuri. In unele clipuri nu înțeleg eu chiar toți termenii, dar există DEX. Mulțumim! Ține-ți-o tot așa!
@georgeburlacu1175
@georgeburlacu1175 3 жыл бұрын
Salutare! Devine tot mai complicat😄pentru cei care deja au/am cumpărat după aspect, peisaj, etc....dar fără a consulta un arhitect, specialist...🤔
@bucurgabriela2083
@bucurgabriela2083 3 жыл бұрын
Scurt, la obiect și extrem de important! Mulțumesc!
@MirelAlex94
@MirelAlex94 3 жыл бұрын
Multumim mult pt content!
@TheRusucrstn
@TheRusucrstn 3 жыл бұрын
Super tare !
@lavinianegru4303
@lavinianegru4303 2 жыл бұрын
Sincer...felicitari pt video. Ma mir si ma bucur ca ai inclus parerea unui specialist, si nu parerea unui arhitect, deoarece sunt domenii de activitate unde parerea unui arhitect este necesara, dar nu suficienta. Uneori un inginer de structuri iti poate oferi o noua perspectiva.
@marianaisvoranu7009
@marianaisvoranu7009 3 жыл бұрын
Foarte utile aceste sfaturi, multumesc! Asteptam cu nerabdare si materialele urmatoare, pana atunci sanatate multa si tot binele din lume la toata echipa voastra!
@myrohist7949
@myrohist7949 3 жыл бұрын
Foarte util și coerent! Mulțumesc pentru sfaturi! subscribed
@abiem1234
@abiem1234 3 жыл бұрын
Fain de tot! Faceți o treabă foarte buna, cu sfaturi și informații foarte bune! 👍
@MariusSoflete
@MariusSoflete 3 жыл бұрын
Mulțumesc 😍
@cosmineugen_mihaila
@cosmineugen_mihaila 3 жыл бұрын
Multumesc pentru informatii. Se vede ca stii foarte bine despre ce vorbesti ! (subscribed)
@valiknastase6633
@valiknastase6633 3 жыл бұрын
RESPECT MARIUS,PENTRU TOT..... !
@mariaandras2487
@mariaandras2487 3 жыл бұрын
Sfaturi foarte utile....👏👏👏
@g.king.
@g.king. 3 жыл бұрын
good one man bravo
@tubemaster1205
@tubemaster1205 3 жыл бұрын
Foarte bune sfaturile,dar: - cine face studiul geo si mai ales ce faci daca iti plac mai multe terenuri - cine iti permite sa faci studiu geo(unii proprietari nu accepta) - acelasi lucru si la ridicare topo Multumesc.
@DaciaSalbatica
@DaciaSalbatica 3 жыл бұрын
Super bine sintetizate!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 3 жыл бұрын
Bun :)
@WTF-Rumenia
@WTF-Rumenia 3 жыл бұрын
Foarte bun video Un video dacă se poate legat de construcția unei cabane pe piloni fără fundație de ce documente este nevoie și care ar fii costurile aproximativ. Multumesc!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 3 жыл бұрын
Vezi materialul video cu alternativa la fundatiile de beton, cele pe suruburi
@WTF-Rumenia
@WTF-Rumenia 3 жыл бұрын
@@MariusSoflete Mersi pentru raspuns
@lyvyuu
@lyvyuu 3 жыл бұрын
Salutare. Un filmulet in care sa ne inveti cum sa citim un proiect, atat cel de structura cat si cel de arhitectura, se poate sa faci? Multumesc !
@MariusSoflete
@MariusSoflete 3 жыл бұрын
Hmm, ce ideie bună! Notat!
@liviuradu1790
@liviuradu1790 3 жыл бұрын
Mai, Soflete, tu ne bagi in boli ascunse! Nicaieri, niciodata, nu am auzit laolalta toate aceste lucruri foarte utile pe care ni le spui. Cine-si face casa si gandeste putin ar trebui sa-ti multumeasca cu plecaciuni.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 3 жыл бұрын
Cu mulțumiri!
@gbyr3011
@gbyr3011 3 жыл бұрын
👍
@eugen-m
@eugen-m 2 жыл бұрын
Multam de sfaturi , felicitari pentru emisiune. Doar o intrebare , in acest moment exista posibilitatea sa faci o casuta pe piloni ( fara fundatie ) fara autorizatii exista vreo exceptie pt acest tip de constructii ?
@andreiracovita4077
@andreiracovita4077 3 жыл бұрын
Vroiam sa va intreb certificatul de urbanism poate fi scos si pentru un loc de casa care este inca in extravilan ? Evident ca primaria o sa il treaca cu timpul in intravilan cand se vor inmulti casele in zona. Multumesc
@bogospel
@bogospel 3 жыл бұрын
Foarte util clipul. Eu ma gandesc sa cumpar un teren in panta in zona Scheii Brasovului. Din experienta ta, merita ? Acum daca nu are studiu tehnic al solului facut, ar trebui sa il cer inainte sa cumpar. O alta intrebare e daca o casa pe structura de lemn clasica sau lemn stratificat nu economiseste bani la fundatie.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 3 жыл бұрын
Stiu ca e dificila zona ca acces, cu pante abrupte si asta ridica preturile la transport si manopera si pot exista riscuri locale de alunecari de teren. Aici e neaparat util un studiu geo si o discutie cu un structurist. In plus, la nivel de fundatii vor fi multe ziduri de spriji so terasari. Si da, la o casa din lemn fundatiile sunt mai mici :)
@petrachianisoara4173
@petrachianisoara4173 3 жыл бұрын
Foarte bune informatii , tu mai ales esti bun in munca pe care o faci , multumesc foarte mult pentru eforturile depuse ca sa ne instiintezi pe noi ... Am luat o țeapa cumparand o bucata de pamant 1500 m in extravilan unde se cultiva cereeale pe vremea lui Ceausescu cu speranta ca legile se vor schimba si se va da voie la constructii case ..., asta acum vreo 15 ani , acum aud ca s-au construit case vizavi de lotul meu , cu gaze , curent , apa ... Intrebarea mea este , stii cumva de vreo schimbate a legii de construit case in teren extravilan ? S-au au construit ilegal ? Ce as putea construi in conditia asta ? Este vorba de sat Limanu , unde se afla lotul de pamant ., oras Mangalia jud.Constanta. Multumesc , Succes !
@alexandrucornel5592
@alexandrucornel5592 3 жыл бұрын
Buna care sunt pasi de urmat pentru constructie gen proiecte aprobari etc...unde se merge pas cu pas?
@ramonaramona2044
@ramonaramona2044 3 жыл бұрын
Mulțumim !Am o rugăminte, un necesar de lucrări pt a renovat o casă veche din bârne de lemn și fundație de piatră? Am putea renovat și compartimenta pe aceeasi fundație? Daca nu,cum putem să o întărim? Va multumesc muult!🤗🍀
@bogdanchirculescu6493
@bogdanchirculescu6493 3 жыл бұрын
Buna seara! Doresc sa construiesc o casa si sunt in momentul in care trebuie sa ma decid daca voi construi pe structura tip timberframe sau structura SIP, fiind in posesia a doua oferte relativ apropiate ca valoare. Mentionez si faptul ca mi-as dori ca la finalul investitiei sa certific aceasta casa ca si casa pasiva. Intrebarea mea catre Dvs. este ce tip de structura ar trebui sa aleg intre cele doua mentionate mai sus in acest context. Va multumesc anticipat pentru sfatul Dvs.
@mihaelaakim
@mihaelaakim 3 жыл бұрын
Buna ziua! Ați decis pana la urma? Si eu sunt in aceeași situație și nu am luat o decizie inca. Ar fi de folos sa mai aud și alte păreri. Multumesc!
@user-ux5tg5xh8h
@user-ux5tg5xh8h 8 ай бұрын
Mersi fain,dar dacă îmi cumpăr o pădure,la ce tre să fiu atent??
@constantinelisa7894
@constantinelisa7894 3 жыл бұрын
Eu am cumparat o casa cu un teren de 200 si cand sa masurat a esit 172 ceilalti metri sunt la vecin ce pot face va rog
@adisornarcis480
@adisornarcis480 3 жыл бұрын
Multumim.Cât costă un certificat de urbanism?
@ElenaBuica-vp4dc
@ElenaBuica-vp4dc 5 ай бұрын
Bună dimineața! Eu vreau să cumpăr un teren agricol dar,pe el vreau sa construiesc o casă..terenul se afla pe linia caselor. Aș dori să știu ce trebuie sa fac?
@fosilafos7850
@fosilafos7850 3 жыл бұрын
cind cumperi un teren,de verificat cate proprietati mai are statul sub fundatia din proiect
@MINORITATEA
@MINORITATEA 3 жыл бұрын
buna ziua stimate domn. am nevoie de ajutorul dumneavoastra cu un sfat sau o explicatie. Am construit o fundatie pe un teren concesionat la primaria orasului de unde fac parte. azi, dupa 11 ani si cu facturile la zi, vreau sa vand fundatia gasindu-mi un client, o vand pt ca m-am mutat in alta localitate. problema mea este urmatoarea: pt ca un notar sa-mi faca un contract de vanzare-cumparare, imi spune ca trebuie sa intabulez aceasta constructie; necazul vine odata ce la primarie mi-i se spune ca este imposibil sa-mi intabuleze aceasta constructie la nivel de fundatie spunandu-mi ca se poate intabula doar de la nivelul de constructie in rosu sau mai bine zis casa ridicata si acoperita. de la cartea funciara a orasului, m-i s-a spus ca este posibila intabularea si la nivel de fundatie(imprimandu-mi articolul din lege care imi permite acest lucru). va rog sa ma ajutati cu un raspuns, cu un sfat, ce ar trebui sa fac ca sa pot vinde aceasta fundatie ?
@catalinpricope1737
@catalinpricope1737 3 жыл бұрын
Felicitari pentru efortul depus pentru educarea celor interesati. Foarte important este scopul CU, sa fie pentru construire locuinta (individuala, izolata, cuplata, etc), si nu de informare. Pricipalul motiv e ca veti primi lista cu avizele, arcordurile si studiile pe care trebuie sa le obtineti/efectuati. Referitor la posibile echipamentele si retelele edililitare pozate sub teren, ele pot fi si deviate, un alt aspect e legat de zonele cu interdictie definitiva sau temporara de construire pe care le aflati tot din CU si care pot fi generate de cauze aflate in exteriorul terenului dar destul de aproape ca sa il afecteze.
@MonkeyBlueAss
@MonkeyBlueAss 3 жыл бұрын
înainte de vânzare cumpărare nu poți solicita unul premergător autorizației de construire deoarece nu ești proprietar ci unul pentru informare in scopul - " verificării construibilitatii parcelei in scopul vânzării cumpărării pentru construirea unei locuințe individuale" astfel poti afla edificabilul pe parcela si solicita avize
@catalinpricope1737
@catalinpricope1737 3 жыл бұрын
MonkeyBlueAss edificabilul este ultima ta problema, este evident ca soliciti CU de construire prin proprietar, poate sa sune chiar asa Proprietar (nume prenume) pentru cumparator (nume prenume). In plus iti vand un pont gratis, odata cu cumpararea terenului se pot transfere si CU si AC noului proprietar chiar daca titular in acte este vanzatorul. Daca citezi din manuale mai bine stai in banca ta cand esti habarnist. Cand am spus ca poti primi lista cu avize, pentru cei care citesc printre randuri asta se traduce prin faptul ca pana la realizarea tranzactiei (cumpararea terenului) poti sa dai fuga sa obtii avizele usoare pentru care ai nevoie de o documentatie minimala si contra a cateva sute de lei afli daca te costa extinderea utilitatilor pentru o casa cat te-ar costa construirea unui bloc, iar daca nu stii sa pui o clauza smechera in contractul de vanzare cumparare care sa-ti securizeze banii in fata viciilor ascunse platesti in continuare chirie si ferrariul dezvoltarorului din banii tai.
@MonkeyBlueAss
@MonkeyBlueAss 3 жыл бұрын
@@catalinpricope1737 - nu-mi vindeți ponturi pe care le cunosc (scrie-n lege ca AC e transmisibila ) ați înțeles de ce chiar domnul Soflete spune CU de informare dar insistați sa o ardeți in diverse ca la primăria Brașov. Clauzele contractuale nu-ți oferă decât dreptul la un proces adică avocați si dureri de cap cel puțin 2 ani cat durează un astfel de proces. E plina țara de astfel de contracte prin care se îmbogățesc avocații. Frecvent edificabilul este o problema deoarece parcelele rezultate din dezmembrări/moșteniri nu au deschiderea necesara la drum 8-10-12 m deși sunt mai largi in profunzimea lotului, așa zisul drum pe care ajungi la parcela nu este intabulat cu aceasta categorie de folosință (DRUM) si din punct de vedere legal parcela devine izolata/neconstruibila. De cele mai multe ori când un teren are probleme, proprietarul nu-ți va scoate CU premergător construirii dar, fără știrea proprietarului, orice cumpărător interesat poate obține un CU de informare,
@MonkeyBlueAss
@MonkeyBlueAss 3 жыл бұрын
@@catalinpricope1737 - in practica 95% din cumpărătorii NU solicita CU de informare înainte de cumpărare si iau țeapa , parcelele neconstruite par mai mari decât sunt in realitate, Adevărat însa ca toate informațiile sunt necesare înainte de a cumpăra un teren indiferent de sursa CU / Avize, Vecini, Studiu Geo , accesarea PUG /PUZ / RLU pe site-ul primăriei , deoarece ulterior cumpărării nu mai poți negocia cu vânzătorul
@andreiracovita4077
@andreiracovita4077 3 жыл бұрын
@@MonkeyBlueAss pentru pamant in extravilan se poate cere CU de la primarie ?
@adrianpopute3490
@adrianpopute3490 3 жыл бұрын
Am o intrebare, daca terenul este in panta pot sa fac ridicare de teren? Gen vreau sa fie teren drept
@dariusEMPEROR
@dariusEMPEROR 3 жыл бұрын
sunt curios cum ai rezolvat problema cu vecinul care si-a tras gardul pe terenul tau.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 3 жыл бұрын
Am refăcut ridicarea topografică, am scot de la cadastru ultima variantă din istoric și ne-am dus la el să îi arătăm. Intr-un final a acceptat amiabil să mutăm gardul
@danielwi2634
@danielwi2634 2 жыл бұрын
@6:22 legat de studiul geotehnic poti sa il faci inainte sa achizitionezi terenul 🙄, adica mi se pare de bunsimt sa il faci dar cum ? Ii spui proprietaruluu actual shefule lasa-ma sa aduc o echipa cu o masina maricica si cu niste burghir sa scoatem 2m de coloane de pamant ? Sau de asta s-ar putea ocupa arhitectul ? (astept cuminte pana reveniti din concediu 😁)
@ionelcretu2183
@ionelcretu2183 2 жыл бұрын
Dar dacă ai curtea mai jos ca strada sunt probleme?
@dariusEMPEROR
@dariusEMPEROR 3 жыл бұрын
nu am inteles faza cu ".....neavand garduri, sa fii obligat sa construiesti foarte aproape de casa vecinului"
@cristinatartau9597
@cristinatartau9597 3 жыл бұрын
@dario D se referea la alipirea la calcan - vecinul are o casă deja construită, și unul dintre pereți e fix pe limita de proprietate. Acolo nu mai ai gard, fiindcă e peretele. Pe calcan nu ai voie sa faci ferestre.
@ovidellionell
@ovidellionell 3 жыл бұрын
22.000 eur am bagat in fundatie + placa peste fundatie in Popesti comuna Baciu la o casa parter cu amprenta de 150 mp
@utzdeac
@utzdeac 3 жыл бұрын
Hm...parca multicel, cat costa betonul pe acolo? La Bn 270lei B350, 265 B250, 225 B150, cu pompa.
@ovidellionell
@ovidellionell 3 жыл бұрын
@@utzdeac nu mai tin exact minte, am turnat acum un an jumate, cred ca era 190 lei betonul ala mai slab si 200 cel mai puternic, nu mai stiu codurile. dar a intrat mult beton pentru ca e terenul in panta si intr-o parte casa e sapata in pamant 50 cm si in cealalta parte am iesit 1,7m cu elevatiile fata de cota terenului. si a trebuit si sa sapam mult deoarece in urma studiului geo-tehnic s-a gasit pamant bun de fundare cam la 1,5m adancime daca tin bine minte.
@utzdeac
@utzdeac 3 жыл бұрын
@@ovidellionell Aha....am si eu un coleg care incepe indata, si el are fundare la -1.5+0.95 elevatie. O sa vad la ce costuri iasa :)
@ovidellionell
@ovidellionell 3 жыл бұрын
@@utzdeac si mi-a mai urcat mult costul, faptul ca am hidroizolat interiorul fundatiei, iar sub plca s-a turnat o sapa suport peste care s-a hidroizolat cu termosudabila, apoi s-a asezat polistiren extrudat de 10 si abia apoi am turnat placa finala. asa era in proiect, lucrare pentru care am avut si certuri cu constructorul, ca el zicea ca polistirenul de sub placa e finisaj si voia bani in plus, iar arhitectul si structuristul i-au explicat ca aia reprezinta parte componenta din proiectul de structura si rezistenta, nu de finisaj. deci mare atenti la ce te intelegi cu constructorul, sa faceti un deviz inainte sa stii sigur ce face si ce nu face si bafta colegului tau :)
@utzdeac
@utzdeac 3 жыл бұрын
@@ovidellionell si pe colegul il bat la cap sa faca elevatia cu 15 la exterior, 15 sub placa si 10 la interior elevatie+ hidroizolatii, sper ca sa tina de indicatii :). Constructorul e mai updatat, il urmareste si pe Marius si de la inceput i-a zis ca daca vrea izolatii si hidroizolatii la fundatie, asa mai mult, atunci este alt pret decat o fundatie clasica doar cu ceva hidroizolatii. Macar a spus de la inceput cat costa fiecare etapa.
@danielaolimpia2298
@danielaolimpia2298 Жыл бұрын
E
@Proiectediversediy
@Proiectediversediy 3 жыл бұрын
Soflete spunele frate sa faca impamantarea in fundatie si sa cheme profesionist la electrice nu rasi.Rasii stau bine la Zoo
@RIP....
@RIP.... 3 жыл бұрын
Am vazut telefon nu teren :)))
@radudraghicescu9522
@radudraghicescu9522 2 жыл бұрын
Marius, eu inteleg ca vrei sa comprimi informatie intr-un clip cu durata mica, insa este o bataie de joc ceea ce oferi. Ma refer la faptul ca vorbesti la foc automat, iti mananci practic cuvintele, iar mesajul / informatia este aproape imposibil de descifrat. Ai momente in care nici ca mai poti respira si pur si simplu te blochezi. Nu ai vrea tu sa refaci acest video si sa lasi pauza intre cuvinte, sa respiri, sa ne spui o poveste cu adevarat interesanta pentru noi toti, atat cat sa se poata intelege decent ce vrei sa ne comunici?
@mariamihaelaiamandi9159
@mariamihaelaiamandi9159 2 жыл бұрын
Dacă urmăriți acest video pe telefonul mobil aveți cele 3 puncte din dreapta sus. Dați click pe ele si selectionati viteza de derulare a filmului. Puteți alege după preferință : mai repede sau mai încet. Alegerea e a dumneavoastră privind viteza de expunere. Pe ordinator e ceva similar. Numai bine.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 2 жыл бұрын
Nu cred că este o bătaie de joc ceea ce ofer. Într-adevăr, sunt momente în care vorbesc mai repede, dar aici este vorba de entuziasmul pe care îl am referitor la subiect nicidecum de a scurta un material video. Dacă este prea repede și prea multă informație, există opțiunea de a rula materialul la o viteză mai mică. Poate te ajută asta. Mult spor în continuare. :)
@radudraghicescu9522
@radudraghicescu9522 2 жыл бұрын
@@mariamihaelaiamandi9159 Nu foloseste la absolut nimic modificarea vitezei de redare. Treptele de modificare a vitezei sunt din 0,25x in 0,25x, ceea ce nu aduce niciun fel de beneficiu. La 0,75x, cel putin pe acest video, nu aduce niciun fel de modificare, iar daca comuti la 0,5x nu mai apuci pensia pana cand duci video-ul la sfarsit. Pe cale de consecinta, recomandarea dvs. este inutila cel putin in acest caz.
@radudraghicescu9522
@radudraghicescu9522 2 жыл бұрын
@@MariusSoflete Imi cer scuze pentru exprimarea la care faci referire. Nu a fost niciun fel de intentie de a jigni munca pe care o faci. Informatiile sunt valoroase insa pur si simplu dupa 2 minute m-am enervat pentru ca la fiecare 15 secunde trebuia sa reiau din urma pentru a intelege ce spui. Asta am vrut sa afirm prin "bataie de joc". In rest am raspuns mai sus cu referire la modificarea vitezei de rulare. Pune tu la 0,5x din normal sa vezi ce inseamna asta. La 0,75 este 90% identic cu originalul. Cu acest mesaj inchei, am consumat prea mult timp pe acest subiect.
@prapalogea
@prapalogea 6 ай бұрын
@@radudraghicescu9522 Ti-ai consumat din prima prea mult timp pe subiect. Daca ar vorbi mai rar, ar prezenta aceeasi informatie intr-o perioada mai lunga de timp. Asa ca ai ajunge tot la 0.5 sau 0.75 din original. Sau crezi ca o sa dureze la fel daca vorbeste mai rar? Se comprima timpul? Scuze pentru exprimare, nu cred ca Marius are nevoie de un aparator, dar cred ca ai exagerat. Desi poate ca Marius o sa ia aminte si isi va corecta anumite defecte, daca e nevoie. Spor la treaba!
@prelipceancornel9959
@prelipceancornel9959 3 жыл бұрын
Ne-ai vorbit de acoperiș, de ventilații, de fundații, si abia acum cumparam terenul?
@MariusSoflete
@MariusSoflete 3 жыл бұрын
Păi nu așa se și asfaltează în România? Pui asfalt, apoi sapi să pui țevi :)
@CruisingFF
@CruisingFF 3 жыл бұрын
Fara PUZ nu construiesti nimic, legal. Daca nu are PUZ si ai multi vecini in jur care nu sunt interesetati fiind prea inaintati in varsta... stai si stai si stai...
De ce ți se supraîncălzește mansarda vara? Probleme și soluții
27:13
39kgのガリガリが踊る絵文字ダンス/39kg boney emoji dance#dance #ダンス #にんげんっていいな
00:16
💀Skeleton Ninja🥷【にんげんっていいなチャンネル】
Рет қаралды 8 МЛН
World’s Largest Jello Pool
01:00
Mark Rober
Рет қаралды 100 МЛН
Summer shower by Secret Vlog
00:17
Secret Vlog
Рет қаралды 13 МЛН
Slow motion boy #shorts by Tsuriki Show
00:14
Tsuriki Show
Рет қаралды 9 МЛН
Ce trebuie să ştii înainte de a cumpăra un TEREN? -  partea 1
13:36
TRIFU Imobiliare
Рет қаралды 25 М.
5 lucruri la care sa fii atent cand cumperi o casa | homesteading
9:19
Ferma Emigranți în Grădină-Transylvanian Farm 🌟
Рет қаралды 7 М.
Cinci greșeli de evitat când îți faci o casă
14:47
Sabin Gherman Oficial
Рет қаралды 318 М.
Cea mai mare SCHIMBARE din VIATA noastra | Dezvaluim secretul
28:47
Bilet de Vacanta
Рет қаралды 76 М.
Tot ce trebuie sa stii despre zidurile de sprijin de pamant
11:02
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 39 М.
SOLUȚIA DE ÎNCĂLZIRE PENTRU CASE DE VACANȚĂ - CaseBune.ro
26:25
Cum se realizează fundația unei case?
55:19
Marius Soflete
Рет қаралды 260 М.
CE TREBUIE SA STII INAINTE SA CUMPERI TERENUL
10:57
Povesti din Santier
Рет қаралды 15 М.
39kgのガリガリが踊る絵文字ダンス/39kg boney emoji dance#dance #ダンス #にんげんっていいな
00:16
💀Skeleton Ninja🥷【にんげんっていいなチャンネル】
Рет қаралды 8 МЛН