No video

8 Greseli pe care le fac proprietarii magazinelor online

  Рет қаралды 8,199

Gomag

Gomag

3 жыл бұрын

In video-ul de azi discutam despre 8 greseli pe care le fac proprietarii de magazine online.
Ai deja un magazin online sau urmeaza sa iti faci unul? Urmareste cu atentie video-ul si ai grija sa eviti cele 8 greseli despre care vom discuta azi.
Hai sa tinem legatura:
Grup Facebook: / gomagro
Instagram: / gomag.ro
Podcast: www.gomag.ro/b...
Blog: www.gomag.ro/b...
Academia Gomag: academia.gomag...
Vinde online cu platforma Gomag: www.gomag.ro/p...
1. Planul de actiune
Pentru o privire mai clara asupra lucrurilor pe care urmeaza sa le faci este recomandat ca planul tau de actiune sa aiba cel mult o pagina.
Este de asemenea foarte important sa intelegi ce vinzi, sa stii care sunt beneficiile si avantajele produselor tale si sa stabilesti precis avatarul de client.
2. Alegerea nisei
Secretul pentru a avea un magazin online de succes, este sa alegi produse cu care sa te identifici si produse care stii ca vor face diferenta intre tine si un alt magazin existent in piata.
Este greu sa ai produse unice, produse pe care sa le vinzi doar tu. Insa este foarte important ca atunci cand esti intr-o nisa competitiva sa te diferentiezi de restul magazinelor si sa oferi clientilor tai ceva unic.
3. Strategia de lansare
Inainte de marea lansare, este recomandat sa faci o campanie de prelansare. Sa faci un landing page prin care sa colectezi adrese de email si unde sa oferi ceva in plus celor care aleg sa se aboneze la newsletter-ul tau.
Odata cu lansarea ai posibilitatea sa le trimiti acestor persoane un newsletter cu un cod de reducere si sa faci primele vanzari.
Plus, ai posibilitatea chiar de la inceput sa faci campanii de remarketing. Pentru a realiza aceste campanii de remarketing, nu uita sa iti setezi Facebook Pixel, Google Analytics si codul Google Tag Manager.
4. Optimizari si marketing in site
Site-ul tau trebuie inca de la inceput sa fie pregatit sa vanda.
Foloseste, Exit Popups, pentru cei care au intentia de a parasi site-ul fara sa cumpere si marcajele promotionale pentru toate produsele care sunt in oferta. Este important ca cei care ajung in site-ul tau sa vada clar care sunt produsele care fac parte dintr-o anumita promotie.
5. Greseli in marketing
Greseala pe care o fac multi antreprenori la inceput de drum este ca se axeaza pe campaniile de pe Facebook si neglijeaza restul canalelor.
Este important sa fii prezent pe cat mai multe canale de marketing. Sa urmaresti datele din Google Analytics si sa vezi care sunt canalele cele mai profitabile pentru afacerea ta.
6. Greseli in Social Media
Pentru foarte multe magazine online, Facebook este principalul canal de marketing.
O greseala frecvent intalnita este crearea contului. Multe persoane aleg sa foloseasca cuvinte cheie pentru denumirea contului, ceea ce este gresit. Denumirea conturilor tale din Social Media trebuie sa fie aceeasi cu denumirea brand-ului, domeniului.
Este foarte important sa iti optimizezi conturile din social media. Adauga informatii despre brandul tau, despre activitatea pe care o desfasori, despre produse si despre beneficiile pe care tu le oferi clientilor tai.
Avand in vedere ca esti la inceput de drum, nu ai foarte multe persoane care iti urmaresc conturile de social media. Recomandarea noastra este sa ai cate 10 postari pe fiecare retea sociala. Aceste postari trebuie sa fie diferite, postari nu doar cu produsele tale ci si postari care sa ofere informatii interesante, sa dea un motiv oamenilor sa iti urmareasca pagina.
7. Analiza competitorilor
Analiza competitorilor trebuie sa conste in analiza ofertelor acestora, prezenta lor in online si cum reusesc acestia sa faca diferenta intre business-ul lor si restul business-urilor care activeaza in aceeasi nisa.
Trebuie sa fii cat mai obiectiv. Vezi care sunt motivele pentru care cineva ar cumpara un produs de la tine si nu de la concurenta sau invers, vezi care este prezenta lor in social media, de cand sunt in piata, cu cine lucreaza, ce reclame au si analizeaza cifra de afaceri.
8. Viziune
Viziunea asupra clientilor este cea mai importanta. Trebuie sa te gandesti cum iti ajuti clientul. Cum ajunge produsul la client, ce se intampla dupa ce acesta intra in posesia produsului, daca poti sa ii oferi ceva extra. De asemenea, gandeste-te si la ce se intampla cu cei care nu iti sunt clienti, sau cu cei care ti-au fost clienti, dar acum nu mai cumpara de la tine.
Orice business ajunge sa fie profitabil in momentul in care are clienti recurenti. Tocmai din acest motiv este foarte important ca tu sa te gandesti cum sa iti automatizezi business-ul si procesele in asa fel incat oamenii sa cumpere de la tine si sa ai clienti recurenti.
Ti-a placut video-ul de astazi? Aboneaza-te la canalul nostru de KZfaq si descopera informatii super utile pentru tine si business-ul tau online.

Пікірлер: 10
@mia95m95
@mia95m95 2 жыл бұрын
Foarte bine explicate informatiile si utile, sunetul este perfect. Multumim tare mult pentru materiale.
@Gomagro
@Gomagro 2 жыл бұрын
Multumim pentru feedback. Ce alte informatii ai vrea sa mai vezi pe canalul nostru?
@mia95m95
@mia95m95 2 жыл бұрын
@@Gomagro As dori sa vad un clip cu planul complet de afaceri al unei firme ( sa fie fictiv dar cu totul complet) si alt clip despre psihologia clientilor si comportamente. Sper sa va fie de folos ideile mele si sa ajute si alti oameni care isi doresc sa inceapa o afacere dar nu are cine sa ii indrume.
@antoniovoiculescu
@antoniovoiculescu 2 жыл бұрын
Buna! Folosesti Gomag? Ms!
@mia95m95
@mia95m95 2 жыл бұрын
@@antoniovoiculescu Buna, nu folosec gomag dar imi plac clipurile lor
@danielbutnariu4339
@danielbutnariu4339 2 жыл бұрын
👍👍👍
@IonDorel-o4l
@IonDorel-o4l 2 күн бұрын
Salut, oare daca mi as face un site as putea vinde pe el produse de tot felul, cum ar fi huse, brichete, caiete( este doar un exemplu) sau ar trebui sa vand doar un fel de lucruri pe un site
@Gomagro
@Gomagro 2 күн бұрын
Da, poti sa vinzi orice pe un site. Poti sa ai mai multe categorii de produse. Sau poti sa incepi cu o categorie si pe urma sa dezvolti ;)
@sorinadura
@sorinadura 3 жыл бұрын
Foarte interesante sugestiile .Am o intrebare : la un magazin de haine ,ce se poate posta continut educativ? ca nu-mi dau seama.Si la produse cu pisici?haine ,decoratiuni ,cani,etc? ce se poate scrie? Multumesc
@Gomagro
@Gomagro 3 жыл бұрын
Buna Sorina, la un magazin de haine, poti sa oferi sugestii : evenimente pentru care se potrivesc anumite haine, cum se asortezi anuite haine cu parfumul, cu tipul de intalnire care urmeaza sa evenimentul la care participi. La produse de animale: poti sa vorbesti despre personalitati care au diferite animale, filme care au animale ca si "erou principal", cum este recomandat sa ai grija de animale. Animale care este ok sa le ai la apartament VS la casa, etc. ;) Este ok ?
Cum sa faci marketing online cu un buget mic de promovare
14:15
A little girl was shy at her first ballet lesson #shorts
00:35
Fabiosa Animated
Рет қаралды 22 МЛН
Smart Sigma Kid #funny #sigma #comedy
00:40
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 37 МЛН
Gli occhiali da sole non mi hanno coperto! 😎
00:13
Senza Limiti
Рет қаралды 7 МЛН
黑天使遇到什么了?#short #angel #clown
00:34
Super Beauty team
Рет қаралды 40 МЛН
Vrei sa vinzi haine online? #sfaturipractice
18:54
Daniel Saga
Рет қаралды 5 М.
Cum sa obtii primele vanzari in magazinul tau online
25:19
Plan de Afaceri pentru un Magazin Online
26:32
Angel Ruja
Рет қаралды 43 М.
Invatam afaceri cu Andrei Dragus !
1:20:23
Constantinescu Sorin
Рет қаралды 65 М.
Cum Sa Controlezi BANII Si Sa-i Inmultesti - Adrian Asoltanie | S02 EP5
1:13:45
Ce este o platforma de eCommerce pentru magazine online
20:10
A little girl was shy at her first ballet lesson #shorts
00:35
Fabiosa Animated
Рет қаралды 22 МЛН