Ahududu yetiştiriciliği 1 Ticari olarak üretimi

  Рет қаралды 13,443

Poultry - Garden

Poultry - Garden

3 жыл бұрын

Ahududu bitkisi, üretimi ve yetiştiriciliği toplumumuz tarafından çok bilinmeyen bir bitkidir.
Ancak son yıllarda tarımsal üretim yapan kişi veya kurumların alternatif bitkilere yönelmesi ile popülaritesi artmıştır.
Nazik bir meyve yapısına sahip olması nedeni ile hak ettiği ticari yetiştiricilik seviyesine ulaşılamamıştır.
Piyasada bu meyve konusunda boşluk vardır. ne kafar ürün yetiştirirseniz tamamı tüketilebilir.
Özellikle Istabul , Izmir ve Antalya gibi şehirlere yakın yerlerde üretim yapmak ticari karlılığı arttıracaktır.
Bu videoların devamının gelmesini istiyorsanız kanalımıza abone olarak, bize destek olabilirsiniz.

Пікірлер: 75
@evrenoz4996
@evrenoz4996 Жыл бұрын
yorumlar kısmına baktım.maşallah hocam her mesaja geri dönüş yapmışsın.hemde açıklayıcı ve bilgilendirici şekilde cevaplar vermişsin tebrik ederim seni.
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Ilginiz için teşekkür ederim. Bildiğimiz veya tecrübe ettiğimiz birşeyleri paylaşmaz isek biz göçüp gittiğimizde toprak olur. Anlatır paylaşır isek çoğalır. Bilgi güçtür derler. Bende, benim bilgimide alarak takipçilerin daha güçlü olmalarını arzu ettim .
@mehmetakifsumer8060
@mehmetakifsumer8060 Жыл бұрын
Teşekkürler...
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.
@user-on6sz5db7s
@user-on6sz5db7s Жыл бұрын
👍👍👍👍👍👍👍👍
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
👍☝️👍👍👍
@boramengutemur3449
@boramengutemur3449 2 жыл бұрын
Benim bildigim meyve veren ahududu dali toprakla bir kesiliyor ve o yil cikan yeni surgunler seneye meyve veriyor .
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Olabilir saygı duyarım. Eğer sizleri sıkmayacak ise ben her ayın İlk haftası içinde, kısa bir ahududu videosu paylaşmaya çalışayım mı? Ben bahçemdekileri bulamıyorum. Bunlar bizim burada ticari olarak yetiştiren komşularımız var. Onların bahçede gördüğümü sizlerle paylaşmak istedim. Birbiriniz pazarına rakip olma gibi bir durum söz konusu olamayacağı için. Gönül rahatlığıyla bilgileri ve görselleri paylaşıyoruz. Çünkü pazar çok geniş ve her ürünün alıcısı var. Yeterli siz üretin ve pazarlayın. Kalkınmanın yolu üretimden geçer . Birkaç tanesini de kesmeden ürün almayı deneyin Başarılar.
@kaanyuksel1929
@kaanyuksel1929 Жыл бұрын
hayırlı işler
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Teşekkür ederim, sizlerede Sağlıklı mutlu günler, başarılı yetiştiricilikler dilerim.
@mineral.ahududu
@mineral.ahududu 2 жыл бұрын
Hocam diğer kaynaklardan edindiğim bilgiye göre ahududu fidan köklerini ortalama 40 cm derinliğinde ve 40-50 cm genişliğinde çukur açarak dikin deniliyor ama Burda gördüğüm kadarıyla malç naylonuna ufak bir delik açarak dikildiğini görüyoruz. Bu şekildeki dikme işlemini nasıl yapıyorsunuz anlayamadım. Aydınlatırsanız sevinirim
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Semih kardeşim. Niçin böyle dikiyoruz açıklıyacağım . Dün son durumu paylaştım, onuda izleyebilirsiniz. AHUDUDU KIŞ BAKIMI Organik maddece zenginleştirilmiş süzek bir malzeme hazırlanıyor ve burada gördüğünüz kümbet gibi set hazırlanıyor. Üzerine damlama hortumu çekilip, malç naylonu çekiliyor. Daha sonra fidan dikme çukurları açılıyor ve oralardan fidan dikilip cansuyu veriliyor. Bu şekilde dikilmesinin amacı erkencilik sağlamak ve topraktaki hastalık ve zararlılardan etkilenmemesi için. Bu şekilde de sulama yapılarak düzenli ve kontrollü bir üretim yapılıyor. Başarılı yetiştiricilikler dilerim
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Kıymetli izleyicimiz, takipcimiz, öncelikle özür dilerim , şimdiye kadar cevap vermediğim için. Aslında cevap yazdım diye hatırlıyorum , ama muhtemelen internette bir terslik oldu ve cevap yüklenmemiş. Şimdi malclama niçin yapıyoruz. Bildiğiniz gibi Ahududu bitkisinin kökleri, 'saçak kök' yapısındadır. Çok sayıda ve sıkı bir şekilde oluşmuş ince köklere sahiptir. Uygun toprak koşullarında kökleri 1-1,5 m derinliğe ulaşabilirler. Ahududu bitkisinin gövdeleri kök boğazında bulunan adventif (yan) gözlerden sürerler. Bu şekilde yapmamızdaki amaç, birincisi toprak set halinde yüzeyde olduğu için, diğer ana toprağa göre daha erken ısınıyor, organik maddece zenginleştirmiş , su tutma kapasiteside yükseltilmiş bir halde olan bu sette, yabancı ot da çıkmasın diye malçlama yapılıyor, ama önce damlama hortumu çekiliyor ki , özellikle meyve döneminde akşamları damlamadan sulama yapılıyor. Bu bize çevre bahçelere göre daha erken meyve hasat etmemizi sağlıyor. Böyle yaparak fiyat avantajı sağlanıyor. Diğerlerine göre turfanda oluyor. Sulama imkanınız yoksa , toprak derinliği müsaitse ve erken ürün sunmak gibi bir derdiniz yoksa tabikide çukurları derin açmakta hatta hendek yapıp onun içine bile dikilebilir. Bir metre derinliğinde bir yarım daire yapıp, tabanına bir halka şeklinde olacak şekilde bitkilerinizi dikebilirsiniz. Ortalarına + şeklinde bir direk dikip fidanları buna bağlayıp geliştirebilirsiniz. Böylece bitkileriniz , çevre bahçelere göre geç gelişebilir ama susuzluk çekmezler çünkü sabah belirli saate kadar ve öğleden sonra belirli saatten sonra fidanın toprakla direk temas ettiği bölgesi gölgede kalır. Bununda avantaj ve dezavantajları var. Bulunduğunuz yer kurak , sulama imkanınız yok ve toprak derinliğiniz varsa tabii. Bir sıkıntı da arazinizdeki toprak çok killi ve su tutma özelliği yüksek ise kışın veya baharın yağan yağmurlarda çukurlarda su birikip bitki kök boğulmasına da maruz kalabilir. Tercih sizon. Başarılar dilerim.
@hayrialper6217
@hayrialper6217 Жыл бұрын
Teşekkürler bende ektim ama budamayu unuttum meyvesi verimli olurmu ahu dudu ilk senede verimi olurmu birkaç senelik ahu duduyla karşilaştirdigimizda Bizimkiler dağınık dikenli siz yüksekten nasıl topluyorsunuz bu işte gelir iyimi
@tardigrat2577
@tardigrat2577 3 жыл бұрын
Piyasada tutulan ahududu-böğürtlen cinsleri hangileridir?
@albora20
@albora20 3 жыл бұрын
Bulunduğunuz yerde ki hal ve pazarları takip ederek öğrenebilirsiniz. (Bunlar meyveye yattığında da fotosunu veya videosunu paylaşırım.) Bu şekilde yazıyorum, çünkü videolarımın izlenme oranlarına göre yarıya yakın kısmi Türkiye dışından izleniyor. Tüm ķıtalardan izleniyor.
@elatahko8883
@elatahko8883 Жыл бұрын
Merhaba hocam şuan aşılı kökü olan ahududu fidanı geçti elime ama fida ortadan kırılmış bunu nasıl dikmeliyim yardımcı olursanız memnun olurum
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Hakkında bölümünde ki e posta adresinden ulaşabilirsiniz. Foto gönderebilir misiniz?
@kamiltaylanavci9271
@kamiltaylanavci9271 2 жыл бұрын
Hocam biz bahçemizi yeni satın alabildik ve bu sene sanırım dikim zamanını da kaçırdım mayısın başında diksem çok mu geç kalmış olurum ? 200 metre kare kadar küçük bir alanda deneme yetiştiricliği yapmak istiyorum ankara elmadağ da. Diksem çok mu geç kalmış olurum sonuç başarısızlık olur mu ?
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Hayırlı olsun . Rabbim tüm isteyen ve arzu eden kardeşlerimize de bag bahçe nasip etsin . Toprak alan kaybetmez, nerede olursa olsun. Şimdi sulama imkanınız var mı bilmiyorum . Bu bitkiler nemi seviyorlar. Arazinizin konumu ve toprak yapısını bilemiyor. Ama o 200 metrelik yani fidan dikecek olduğunuz o alanı torf vb su tutma kapasitesi yüksek ve nemlilik sağlayacak malzemeler ekleyin. Fidanları diktikten sonrada etrafına ince saman serpin bu yazın, güneşle toprağın direk ısınmasını engel olur, aynı zamanda buharlaşan fidanın dip bölgesindeki suyun tutulmasını sağlar. Ortam nemliliğinin nasıl olduğunu bilmediğim için gelişme durumunu bilemiyorum . Torbaları parçalarken, fidanlari çıkarırken , fidanların köklerine zarar vermezseniz birşey olmaz. Diktikten sonra hava sıcak olursa sadece büyüme olmaz , uzama olmazsa, sıkıntı yok , gelecek yıl çok daha hızlı gelişir. Endişe etmeyin. Ben 1987 Ağustos ayında kupkuru toprağı kazarak cam fidanı diktim . Ve onlar tuttu hiç fire vermedi. Ama onlar torbalıydı . Köklerine zarar vermedim . Diktikten sonra sadece bir kez sulama yaptım ve bir daha hiç sulama yapmadım. Torbalı fidan da geç diye birşey olmaz. Toprak çamur veya buz tutmadiysa , fidan dikebilirsiniz. Başarılar diliyorum.
@evrenakpinar2775
@evrenakpinar2775 3 жыл бұрын
Karadeniz bölgesi için öneriniz hangi cins olması gerekiyor
@evrenakpinar2775
@evrenakpinar2775 3 жыл бұрын
Birde önereceğiniz bir firma varmi fidan alımı için
@albora20
@albora20 3 жыл бұрын
Potansiyel alıcıları bulup onlar hangi çeşitleri satın alıyorlar, onu ögrenip ilk üretimleri o çeşitten yaparsanız pazarlamada sıkıntı yaşamazsınız. Bu ara bulunduğunuz yerdeki arazinize uygun uygun çeşidi bulmak için bir kaç farklı çeşit alıp birkaç yıl deneyip verim durumlarina ve gelişim durumları dayanımı vb. Konuları araştırıp kendiniz tespit edebilirsiniz. Karadeniz bölgesi şu çeşit uydundur diyenediğim icin üzgünüm.
@seda579
@seda579 Жыл бұрын
Çok istifade ettim Size şunu sormak istiyorum birinci yıl sonunda 2 mt olupta kuruyan dallar bağlı olarak kalacak mı dip sürgünler kazarak kökündenmi alacağım slm
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Bir yıllık sürgünler kalıyor. Yani bu yıl süren sürgünler. Fazla boylandığında tepesini kesiyoruz. Bir sonraki yıl meyveler, bir önceki yılki sürgünler üzerinde oluşuyor. Onlardan meyve hasat ettikten sonra ağustos ayında onları kesip uzaklaştıriyoruz. Bu yılki sürgünler kalıyor. Aslında bu konuyla ilgili bir kısa video çekmiştim. Orada görebilirsiniz. Bizim buradakileri budandı, hatta son halinin bir videosunu bu hafta sonuna kadar yüklemeye çalışayım. Başarılar dilerim.
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Dip sürgünleri kazarak kökten almak derken, fidan olarak kullanmak ,başka yere çoğaltma amaçlı ise evet kökü ile birlikte almanız gerekiyor. Ana bitkiden keserek ayırın. Eğer malç yapmadıysanız sağda solda , sıra aralarında bile sürgün verebilir, onları alıp, başka yerlere dikebilirsiniz. Sağlıklı mutlu başarılı günler dilerim.
@iremsu7320
@iremsu7320 3 жыл бұрын
Abi hint bülbülleri yavrusunu yeme düştükten sonra babayı ya da yavruları ayırmak gerekiyor mu
@albora20
@albora20 3 жыл бұрын
Hemen ayırmayın, biraz bekleyin, bir hafta on gün sonra ayırabilirsiniz. Çünkü yavrular yeme düşer düşmez hemen yem kıramıyor. Anneleri ve babaları yem kırmayı öğretecek. Gözlemleyin, yem kırmaya başlasınlar sonra ayırın . Birde hepsi birden yeme düşmezler. Erken ayırır iseniz yem kırmayı öğrenmemiş olanı kaybedebilirsiniz. Hepsi aynı gün doğmadıkları için gelişimleri peyder pey olur.
@iremsu7320
@iremsu7320 3 жыл бұрын
@@albora20 tşk ederim ayrıca ayırmasak acaba Baba yavrularını öldürür mü yoksa aynı kafeste besleyebilir miyim onları
@albora20
@albora20 3 жыл бұрын
Kafesiniz büyükse sıkıntı olmaz, ancak ilave yuvalık koymanız gerekir. Yavrularınız 3 den fazla ise 2 yuvalık, 5 fazla ise ilave 3 yuvalık koymanız gerekir. Yuvalık ve yuva örmeleri için gerekli olan malzemeleri koyduğunuz süre birlikte ayni kafeste yaşayabilirler. Dikkat etmeniz gereken bir konuda yuvalıkları birbirine yakın yerleştirmeyiniz. Kafesiniz ve kuşlarınız fotosunu facebookta "kanatlı hayvan yetiştiriciliği" adlı gruba üye olabilir ve orada paylaşabilirsiniz . Kuşlarınızı merak ettim.
@iremsu7320
@iremsu7320 3 жыл бұрын
@@albora20 çoook tşk ederim😊
@albora20
@albora20 3 жыл бұрын
@@iremsu7320 kafes büyükse sıkıntı olmaz. Ancak küçükse yeni yavru yapacağı zaman yavrulara zarar verebilir. Onun icin kafes büyükse ilave yuvalık asin ama uzağa. Kafes küçük ise gaga renkleri siyahlığı kaybetmeye başlayınca, yem kırmaya başlayınca yavruları ayırmanızda fayda var.
@AnoxEditz369
@AnoxEditz369 Жыл бұрын
3 dönüm arazim var . Muğla yatağanda . Ahududu yetiştirmeyi düşünüyorum . Taban arazi olması çok sorun olurmu .
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Yıllık soğuklama ihtiyacını karşılayıp karşıladığına bakmanız gerekir . Tarım ilçeden yıllık +7,2 nin altında ne kadar kaldığı ile bilgi alabilirsiniz , tabi verebilirler ise o konuda uzman birisi varsa . Kuşkonmaz yetiştiriciliği konusunda da bir araştırma yapabilirsiniz . Bizim ege bölgesinde sarmaşık diye topladığımızın biraz daha selekte edilmiş, seçilmiş hali. Sanki aslında tilkimen diyede tabir acilen bunun tam yabanisi diyebiliriz . Ama tadı sarmaşık tadında. Avrupdada etten pahalı diyebilirim. Türkiyede de pahalı. Otellere vs pazarlayabilirsiniz . Direk üreticiden diyerek . Ahududu biraz daha nazlı olabilir sizin oralar için. Tam bilemiyorum, yıllar önce bir kaç kez oralardan geçmek nasip olmuştu. Ben olsam Kuşkonmaz yetiştiriciliğini düşünürdüm. Her ne yarasaniz yapın başarılar dilerim.
@atacihsan
@atacihsan 3 жыл бұрын
Malç naylonundan bir sonraki senenin sürgünleri nasil cikacak.
@albora20
@albora20 3 жыл бұрын
Malç naylonları sabit kalıyor. Bu naylonların UV katkı maddesi yuksek olanları almanız gerekiyor. Hasat sezonu bittikten sonra üstte kalan sağa sola uzanan gereksiz dallari kesiyoruz . Zaten üretim sezonu bittiğinde sulamayı azaltıyoruz ki bitkimiz kışa olgunlaşmış olarak girsin. Bir sonraki yıl zaten kökten kesmediğimiz için dipten çıkan sürgünlerde zaten malç naylonun delik kısmından çıkıyor. Bitkilerde sürgünler o hava alan delik yerden yüzeye çıkar. Malç naylonu kışında arazide kalıyor.
@muguruyarr
@muguruyarr 2 жыл бұрын
bana birisi bir tane hediye etmişti 2 yıldır meyvesini yiyoruz, kökünden yeni dallar çıktı ama meyve vermiyor onları mart gibi söküp başka yere diksek olur mu?
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Tabii çoğaltmak için köklü sürgünler alıp başka yerlere dikebilirsiniz . Ancak budama yapmayın ve baharı beklemeyin. Hangi öndesiniz veya neredesiniz bilmiyorum . Dikkat edilecek konu sürgünler 1. Yıl büyüyor ve meyve vermiyor, bir sonraki yıl meyve veriyor. Meyve vermesi içinde çeşitlere göre değişmekle birlikte enaz 800 saat +7 derecenin altında kalması gerekiyordu. Eğer yeterli soguklama olmazsa meyve bahtsız olayı olmaz veya 2. Yılda tamamlamak ancak 3 yılda tamamlar dolayısıyla verimi düşük olur. Birde toprakta ki fosfor durumu nedir bilmek gerekli . 3-5 kök için tarımla uğraşan birinden bir fincan TSP veya DAP gübresi alın ve fidanlar 30 cm uzağına ve 20 derinliğinde bir iki delik açın ve içerisine azar döküp kapayın. Yani gübreleyin ve o gübreleri gömün.
@muguruyarr
@muguruyarr 2 жыл бұрын
@@albora20 teşekkürler, peki toprağıyla taşısam olur mu? (yaşadığım yerde hava ve toprak normalden daha geç ısınıyor, mart sonu gibi hâla uyanmamış oluyor)
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Tabi taşıyabilirsiniz. Mesela benim bulunduğum yerde deniz seviyesinden biraz yukarıda ama evin yanına birkaç kök bende diktim . Onlar erken gelişti şimdiden yaprak açmaya başladılar. Kaldırabilirsiniz. Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Gerçi topraklı olduktan sonra, fazla hırpalanazsanız ağustos ayında bile taşıyabilirsiniz. Başarılar
@aronya.aroniaahududubogurt1332
@aronya.aroniaahududubogurt1332 2 жыл бұрын
@@albora20 usta benim abududularda heritage cinsi Düzce'de üretim yapıyorum ilk senem daha öncede sizden bilgi edindim çok Allah razı olsun videolarını tekrar tekrar izliyorum aklıma takilanlari öğreniyorum benim bu yıl çıkan ilk sürgünler hepsi meyveye düştü tomurcuk da çok şaşırdım beklemiyordum sanirim cinsinden
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Hayırlı olsunlar. Muhtemelen gece gündüz sıcaklık farkı fazla demek ki. Sürgünler çıktıktan sonra soğuklama ihtiyacını karşılayacak kadar geceleri +7.2°C nin altına düşmüş demek ki. Hayırlı olsun. Bizim de geçtiğimiz yıl diktiğimiz 3 çeşit vardı. Birisi de geçen yıl ürün vermişti. Ama geceleri sabah güneş doğuncaya kadar serin oluyor. Herhalde o soğukluk onlara yetti. Hayırlı olsun. Rabbim kolaylık versin. Mahsülünüz bol, müşteriniz çok, paranız bereketli olsun.
@melihbz
@melihbz 3 жыл бұрын
1 dönümden ne kadar ahududu çıkar ve toptan satma imkanımız varmı
@albora20
@albora20 3 жыл бұрын
1 dekardan ne kadar ürün çıkacağı sizin dekara diktiğiniz fide sayısı ve bakımla ilgili olur. 1 ton ile 2 ton arasında değişir. Yeterli fosfor, azot ve olursa verimi yüksek olur. Kaliteli meyve dayanıklı meyve ve aroma olması içinde potasyum yeterli olmalıdır. Toptan satma imkanına gelince videonun içinde bahsettim. Ayrıca büyük şehirlere, turizm ve oteller bölgesine yakın yerlerde üretim yapıyorsanız, meyveleri daha yüksek ücretten pazarlama imkanına sahip olabilirsiniz.
@evrenakpinar2775
@evrenakpinar2775 3 жыл бұрын
1 dönüm dekara sizce nekadar dikilmesi gerekiyor peki karadeniz bölgesi icin sizin önereceğim bir cins varmi teşekkürler
@halildener9300
@halildener9300 2 жыл бұрын
Ahu dudu yani börtlene aşı yapılırmı goz aşısı
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Hiç denemedim. Ancak gözaşı değilde, kalem aşı deneyebilirsiniz. Anaç ve kalem aynı kalınlıkta olsun. 50-60 derece meyilli olarak kesin bir deneyin. Tecrübe etmiş olueuz. Sonucu bizimle paylaşın. Gelecek yıl bende bir deneyip sonucu paylaşırım .
@halildener9300
@halildener9300 2 жыл бұрын
Tamam aşı zamanı bi deniyelim.ben yabani börtlene aşılı börtlen yapacam yabani kökü sağlam diye
@dogavedoga357
@dogavedoga357 2 жыл бұрын
@@halildener9300 böğürtlene_ahududuya aşı olmaz . Tutsa bile aşı sürgünü meyve verdikten sonra ömrünü tamamlar. Böğürtlen ahududular sürekli kökten yeni sürgün veriyor biliyorsunuz
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Yorumunuz ve tecrübe paylaşımınız için teşekkür ederiz.
@nakreslive
@nakreslive 2 жыл бұрын
Merhaba. Siz üretimi nerde yapıyorsunuz.
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Rakım 370 metre , Yakınımızda kar tutan bir dağ var, dolayısı ile soğuklama ihtiyacını karşılıyor. Ahududu da üretim aşamasında ikame edilemeyen şey soğuklama ihtiyacı.
@vehbicanlar3367
@vehbicanlar3367 Жыл бұрын
merhaba parana yazık yanlıs malıclama yapmıssın acıl degısdırmen lazım yoksa ıflasdasın once ahudunun cogalma seklını ogrenmelısınız
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Sıkıntı yok. Yeterince sürgünde, meyvede alıyoruz, endişe etmeyiniz .
@ferhang6590
@ferhang6590 Жыл бұрын
Ahududu ile frambuaz ayrı mı
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Ahududu Türkçe adı, frambuaz ise Fransızca adı. Jön Türklerin yaydığı, Türkiye türkçe dilinin içine yerleştirilmiş bir kelime. Orijinali de "framboise " şeklindedir.
@zahideevci1335
@zahideevci1335 Жыл бұрын
Abi tohumdan ahududu eksek meyve verirmi
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Hiç denemedim , ancak teorik olarak mümkün. Fakat herbiri birinden farklı yüzlerce yeni çeşidiniz olabilir. Bitkinin meyve vermesi için ortalama yıllık + 7,2 santigrad derecenin altında 800 saat kalması gerekiyor, Tohum içinde bir dormansi , dinlenme süresi gerekir. Bunuda buzdolabının sebzeleri koyduğunuz bölümünde beklemeniz gerekir . 10 günde 240 saat yapar, bir ayda 720 saat bu şekilde hesap edin , deneyin başarılar dilerim. Bir ara bende deneyip sizlerle sonucu paylaşırım.
@emingitti5415
@emingitti5415 5 ай бұрын
@@albora20 tohumdan yetiştirmeyi denediniz mi oluyor bu tohumdan yetiştirme
@aliekberpolat2383
@aliekberpolat2383 Жыл бұрын
Bahçeyi görme şansımız var mı adres verirseniz gelip görmek isteriz
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
Ilginiz için teşekkür ederiz. Normal şartlarda Sizleri ağırlamaktan memnun olurduk. Ancak ziyaretçi kabul edemiyoruz. Belki başka zaman.
@atakannn640
@atakannn640 2 жыл бұрын
Yıl boyunca Ahududu hasat ediliyor mu.
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Malesef kuzey ve güney yarı kürede, uygun rakımlarda araziniz ve çeşitlerimiz yoksa yılboyu hasat edemezsiniz. Uygun rakımlarda arazi ve çeşitleri temin ederseniz, nisan mayıs, haziran temmuz , ağustos ve eylül aylarında üretim yapabilirsiniz. Uygun, ortam , rakım ve çeşitler.
@atakannn640
@atakannn640 2 жыл бұрын
1 fidan ne kadar zamanda meyve veriyor. En verimli yedi veren mi oluyor.
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Ahududu videoları takip edebilirseniz, toprak hazırlığı fidan dikimi ve mevcut durumlarını paylaştım. Ama yine sizin için kısaca özetliyorum. Iyi gelişmiş sağlıklı fidanlarınız olursa, uygun dikim ortamı olursa araziye dikildikleri ilk yıl, ilk mevsimde bile örnek meyveler alabilirsiniz , güzlük geçci çeşitlerle. Ancak ilk ticari hasadı bir sonraki yıl verim sezonunda elde edersiniz . Geçtiğimiz yil dikilen fidanların bu yıl 1. Hasat yılı olacak . Uygun zamanda ve vaktim olursa sizlere yine ürün sezonunda video paylaşmaya çalışırım . Ürününüz bol , müşteriniz Çok, paranız bereketli olsun. Lütfen kompoze gübre kullanmayın. Çünkü gübrelerin toprakta ilerleme hızı farklıdır. Örnek verecek olursak, Birlikte verirseniz ya azottan , yada fosfordan istifade edemezsiniz. Dikkat ediniz lütfen.
@sakirerkmen453
@sakirerkmen453 2 жыл бұрын
Fidan satıyor musunuz
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
İlginiz için teşekkür ederim. Ancak fidan satışı yapmıyoruz.
@ademozkan6196
@ademozkan6196 Жыл бұрын
mrb ıletısım numaranızı alabılırmıyız
@albora20
@albora20 Жыл бұрын
KZfaq kanalımızda hakkında bölümündeki e posta adresinden ulaşabilirsiniz. Maalesef telefon veremiyorum.
@erencengiz4929
@erencengiz4929 3 жыл бұрын
Ahududu diye aldım böğürtlen çıktı nereden bulabiliriz abi bunu
@albora20
@albora20 3 жыл бұрын
Ahududuların gövdesi biraz daha düz ve tüyümsü gürüntüsü vardır. Yarın veya yarindan sonra size ahududuların genç fidanların ve yetişkin fidanlarının fotosunu gönderebilirim. Nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum. Ancak çevrenizde meyve fidani satan sabit mekanı olan kişilerden almanızı öneririm. Ismine doğru fidan vermesini, yoksa iade edeceğinizi ayrıca da üzüleceğini ifade edersiniz
@pekcansarac1352
@pekcansarac1352 2 жыл бұрын
Bende Var Ahududu
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Hayırlı olsun kardeşim, Birbirinize mesajla ulaşabilirsiniz.
@yunusaktan6817
@yunusaktan6817 2 жыл бұрын
Arkadaş bir tel yazarsan görüşmek isterim
@albora20
@albora20 2 жыл бұрын
Hakkında bölümünde e posta adresinden ulaşabilirsiniz.
%Yüz Tarım-Ahududu Yetiştiriciliği
42:47
ÇİFTÇİ TV
Рет қаралды 33 М.
Raising raspberries and growing raspberries of the Polka variety
11:50
Proizvodnja voća i povrća
Рет қаралды 50 М.
Little girl's dream of a giant teddy bear is about to come true #shorts
00:32
Jumping off balcony pulls her tooth! 🫣🦷
01:00
Justin Flom
Рет қаралды 24 МЛН
Ahududu yetiştiriciliği, üretimi.  Nasıl para kazanabilirim
18:54
Ünsped Tarım A.Ş Faaliyetleri
6:13
Ünsped Tarım
Рет қаралды 3,6 М.
Meyveci - Ahududu Yetiştiriciliği
40:59
ÇİFTÇİ TV
Рет қаралды 11 М.
Ahududu (Frambuaz) Yetiştiriciliği
10:10
MEBŞAH TARIM
Рет қаралды 15 М.
Little girl's dream of a giant teddy bear is about to come true #shorts
00:32