Akademik Kaygı | Akademi neden yoruyor? Biraz dertleşmeye ne dersiniz? 😰

  Рет қаралды 1,321

MÜŞERREF ARIK

MÜŞERREF ARIK

2 жыл бұрын

Akademisyen olmayı seçtiğimiz ilk andan itibaren verilmesi zorunlu olan maksimum emeğe ek olarak bitmek bilmeyen bir belirsizlik duygusuna kapıyı aralamış oluyorsunuz.
Gelin hep birlikte akademik kaygı nedir? Hepimiz aynı kaygılar ile mi mücadele içerisindeyiz sorusuna birlikte cevap bulalım.

Пікірлер: 17
@ertannebional1919
@ertannebional1919 2 жыл бұрын
Kıymet bilenlerle yoluna devam etmen dileğiyle...
@muserrefonal
@muserrefonal 2 жыл бұрын
Amin, teşekkürler ✨
@kiraz2527
@kiraz2527 2 жыл бұрын
Sistem eğer bizi bu kadar ağır bir yarışta yarıştırıyorsa işin sonunda kadro açmak da zorunda ama açılmıyor. Lisansta 90 kişisin yl’de 10 kişi kalıyorsun, doktorada belki 4 kişi kalıyorsun ama devlet o 4 kişiyi bile yerleştirmekten yoksun. Eğer o kişilere sahip çıkmayacaksa akademide kalmaya motive edecek bir şey bulmak çok zor oluyor. Bazı ülkelerde en ufak çaban bile büyük destekler alıyor, kişi ciddiye alınıyor ama bizim akademizde okudukça eziliyorsun. Fosilleşmiş kadro asla artık çekilmeliyim demiyor, eğitim açısından öğrenciye bir şey de katamıyor ama yine de çekilmiyor. Onlar çekilmedikçe genç neslin ünvanları da yükselmiyor. Gerçekten akademinin sadece ders çalışıp , en iyisini yaptığınızda en iyisini elde ettiğiniz bir yer olmadığını anladığınızda hayal kırıklığı oluyor. Akademide kalıp bu yolda mücadele edenlere büyük saygım var bu yüzden.
@fatih3017
@fatih3017 Жыл бұрын
Özel sektörden bahsederken sanki burası Almanya veya herhangi bir Kuzey Avrupa ülkesiymiş gibi konuşmuşsunuz biraz. Ülkemizde özel sektör maalesef sizin bahsettiğinizden 100 kat daha acımasız ve zorlu. Eve gelince mesai biter diye bir şey yok(eve gelebilirseniz tabii), ne kadar çalışıp koştursanız ve mesleğiniz ne olursa olsun asgari ücretten hallice ücretlerle hayatta kalmak zorundasınız, beyaz yakalı mesai almaz denilerek ay boyunca eve gece 12de gelip sabah 6da işe gidip 1 lira bile ekstra ücret almadan çalışmaya devam edersiniz, izin alma konusunda sürekli bir baskı hisseder hiçbir işinizi halledemez/on yıllarca tatil yapmadan çalışmaya zorlanırsınız. 20 yılını aynı şirkete verip 2 asgari ücret maaş alamayan muhasebeciler, asgari ücretin altında maaş teklif edilen mühendisler, haftada 80 saat ders anlatan özel sektör öğretmenleri vs ülkemizin bir gerçeği ve hatta çoğunluğu. Akademideki hakkaniyetle alakalı kısma ise kesinlikle katılıyorum. 4.0 ortalamayla mezun olup 90 ales 90 yds yapsanız bile açıkta kalma ihtimaliniz her zaman var maalesef :/
@buraka1917
@buraka1917 2 жыл бұрын
👍🧠
@laedri97
@laedri97 2 жыл бұрын
Doktora mezunu olup akademisyen olamayan birçok kişi var.Bazıları kadro bulamıyor bazıları mülakatlardaki torpilden eleniyor bazıları ise şahsa özel açılan kadrolardan başvuramıyor bile.Türkiye'de akademisyen olmak istiyorsan tek hedefin bu olacak ve gerçekten isteyeceksin.Çünkü 30 yaşında hâlâ bir maaşın olmadan sadece sınav ve derslere çalışıyor olabilirsin.
@muserrefonal
@muserrefonal 2 жыл бұрын
Çok haklısınız, kaygılar birden fazla noktada kendini gösteriyor ve emeklerin sonunda hayal edilen noktaya ulaşabilecek olma da kesinlik göstermiyor.
@kutalms6244
@kutalms6244 2 жыл бұрын
Kanalınızı yeni keşfettim. Güzel bir konu işlemişsiniz tebrikler. Ales videonuzu da izledim. Acaba dil sınavını da hallettiniz mi? Sizin gibi zamanında dil puanı alamayan ve daha sonra başına dert olan birçok kişi var. Bu noktada yabancı dil için neler önerirsiniz?
@muserrefonal
@muserrefonal 2 жыл бұрын
Öncelikle teşekkür ederim, ingilizce sınavı için puanımı yükselttiğim taktirde öneri videosu paylaşacağım 📚✨
@caganylmaz3477
@caganylmaz3477 2 жыл бұрын
2:20 çok önemli bir deneyim buna önem göstermeye çalışcam
@muserrefonal
@muserrefonal 2 жыл бұрын
📚✨Teşekkür ederimm
@krgnguk4783
@krgnguk4783 2 жыл бұрын
hocam ales 5 sene geçerli ya yds ya da yökdil de öyle mi?mesela son girdiğimiz daha önceki dil puanımızdan düşük olursa istediğimiz puanı kullanabiliyor muyuz?
@muserrefonal
@muserrefonal 2 жыл бұрын
ALES, YDS ve YÖKDİL sınavlarının geçerlik süresi 5 yıl olarak belirlenmiş bulunmakta. Sınav sonuçlarından en yüksek puana sahip olduğunuz sınav sonucunu kullanabilirsiniz.
@a.s.6850
@a.s.6850 7 ай бұрын
Merhaba, adım Aslı. Master öğrencisiyim. Sizinle Instagramdan iletişime geçmeye çalıştım, fakat henüz cevap alamadım. Okuma yapmadan duramayan bir karakterim. Bu yüzden akademide olmak istedim. Fakat yazmak zorlayıcı. Bir hipotez ortaya atmak, argümanlarla bu hipotezi destelemek, bilimsel araştırma yöntemlerine hakim olabilmek ve yazmak beni çok zorluyor. İnsanın yapmak istediği şeyin kendisi açısından doğru alınmış nir bir karar olmasının ölçütü ne olabilir? Belki sadece ilgimiz vardır. Alanda yetenekli olduğumuza nasıl karar verebiliriz?
@belkzkararan1454
@belkzkararan1454 2 жыл бұрын
Müşerref abla agnonuz kac acaba
@muserrefonal
@muserrefonal 2 жыл бұрын
Lisans 3.37/4.00 Yüksek Lisans 96.10/100
@belkzkararan1454
@belkzkararan1454 2 жыл бұрын
@@muserrefonal maşallah 🌹❤
ALES'ten 90 Üstü Almak İçin Tavsiyeler- ALES 2021| Müşerref ÖNAL
14:52
Best Toilet Gadgets and #Hacks you must try!!💩💩
00:49
Poly Holy Yow
Рет қаралды 22 МЛН
Stay on your way 🛤️✨
00:34
A4
Рет қаралды 26 МЛН
80 Year Olds Share Advice for Younger Self
12:22
Sprouht
Рет қаралды 1,7 МЛН
Kaygı ve olumsuz kendilik algısı
9:18
Ne bu ciddiyet?
Рет қаралды 184
SENİ BAŞARIYA GÖTÜRECEK 5 BAKIŞ AÇISI
6:04
Beyhan Budak
Рет қаралды 133 М.
İyi bir BİLİMSEL - Akademik - YAZAR nasıl olunur?
13:34
metin aytekin
Рет қаралды 3,9 М.
Üniversite Yolu 🚗Arabada Sohbet, Çalışma Hayatı |Müşerref ÖNAL
19:22
Yüksek Lisans Yapanlara/Yapacaklara 10 Tavsiye | Müşerref ARIK
12:47