DJROUCHE

DJROUCHE

16 жыл бұрын

Anderlecht naast Cercle op derde plaats
zo 16/03/08 - Anderlecht zet zijn opmars voort. Tegen Roeselare legde het bij moment flitsend voetbal op de mat. Met de 5-0-zege komt paars-wit in de stand naast Cercle Brugge op de derde plaats.
AND-ROE
5-0
Roeselare-coach Dirk Geeraerd is de toespelingen op het verdedigende voetbal van zijn club beu. Voor de wedstrijd kondigde hij aan te laten zien wat betonvoetbal nu eigenlijk is.
Jammer genoeg voor hem bleek de verdedigende muur van Roeselare op los zand te staan. (Belga) Anderlecht overrompelde de bezoekers en Pieroni was meteen twee keer gevaarlijk.
Eerst ging Sierens goed plat, even later miste hij nadat Hassan hem magistraal had vrijgespeeld.
Pieroni rendeerde beter als aangever. In de 14e minuut tikte Hassan zijn voorzet binnen na mistasten van Roeselare-doelman Sierens.
Enkele minuten later bracht Pieroni Boussoufa met een mooie doorsteekpass in stelling. De Marokkaanse Nederlander miste niet.
Anderlecht nam even de voet van het gaspedaal, maar het was Biglia die op het half uur een afvallende bal mooi binnentrapte.
Het was nog maar het tweede doelpunt van de Argentijn voor Anderlecht.
In de tweede helft kroop Pieroni (foto) in de rol van afwerker. Even na de rust maakte hij er 4-0 van.
Anderlecht, op sleeptouw genomen door uitblinker Hassan, controleerde van dan af de wedstrijd.
Jakovenko kwam in de plaats van Hassan, maar de Oekraïner moest al enkele minuten later geblesseerd het veld verlaten.
Zo maakte Frutos zijn rentree na een maandenlange afwezigheid.
In de slotfase was het Pieroni die met de 5-0 de afstraffing voor Roeselare compleet maakte.