Artroscopia - cea mai eficientă intervenție minim invazivă în cazul problemelor articulare

  Рет қаралды 539

MedLife

MedLife

3 жыл бұрын

Artroscopia este o intervenție minim invazivă, care se realizează la nivelul articulațiilor, prin intermediul unor mici incizii prin care se introduce o cameră video. Principalul scop al artroscopiei este explorarea cavității articulare de la nivelul genunchiului, umărului, gleznei, șoldului sau cotului.
Dr. Andrei Anastasiu, medic primar ortopedie-traumatologie în cadrul Spitalului de Ortopedie și Chirurgie Plastică MedLife - Ambulator, spune că artroscopia este o tehnică care a evoluat, iar în prezent se pot rezolva prin intermediul acesteia numeroase categorii de probleme intra-articulare, cele mai comune fiind la nivelul genunchiului (leziuni de meniscuri sau de ligamente), care se pot rezolva prin această tehnică minim invazivă.
Numeroase proceduri artoscopice se pot realiza la nivelul umărului, care se adresează tendoanelor din interiorul articulațiilor umărului sau care apar între structurile intra-articulare. La nivelul gleznei se pot realiza proceduri variate, pentru o serie de probleme ale articulațiilor.
Se pot trata artroscopic o serie de leziuni de la nivelul umărului, precum ruptura coafei rotatorilor, instabilități ale umărului, luxații, sindromul de impingement subacromial de compresiune, în cazul căruia se creează un spațiu mai mare pentru unele tendoane. Se mai poate realiza extragerea depozitelor de calcare ce apar în masa tendoanelor de la nivelul umărului.
Dr. Andrei Anastasiu spune că prin introducerea unei camere în interiorul articulației se obține o cameră de lucru, ce permite mărirea optică, de aproape 40 de ori, dar și o precizie chirurgicală mai mare, ce face procedurile mai puțin invazive.
Artroscopia poate fi folosită și pentru diagnosticarea unor afecțiuni, dar în cele mai multe dintre cazuri este folosită pentru a rezolva problema descoperită anterior prin intermediul unui RMN. Operațiile artroscopice sunt proceduri standard, care oferă o minimă invazivitate și o precizie crescută. De-a lungul timpului s-au dezvoltat numeroase tipuri de tehnici și de instrumente specifice acestei proceduri, mult mai utile, fine și precise în comparație cu chirurgia deschisă.
Procesul de recuperare depinde de patologia inițială cu care s-a confruntat pacientul, dar este unul complex în cazul leziunilor ligamentare și meniscale. Recuperarea este mai complexă și se întinde pe o perioadă mai mare în cazul în care procedura a fost reconstructivă.
Dr. Andrei Anastasiu spune că în cazul procedurilor simple, precum meniscectomia parțială, în care se scoate o porțiune de menisc, recuperarea este mult mai ușoară, dar pe termen lung, porțiunea lipsă din menisc poate avea efecte negative asupra articulației.
Anastasiu Andrei Matei, medic primar ortopedie-traumatologie - www.medlife.ro/medic-anastasi...
Specialitate - www.medlife.ro/ortopedie-trau...

Пікірлер
Dr. Andrei Anastasiu discuta despre afectiunile genunchiului
21:36
Artroscopia de genunchi. Ce afecțiuni tratează?
9:21
Media10
Рет қаралды 2,3 М.
Amazing weight loss transformation !! 😱😱
00:24
Tibo InShape
Рет қаралды 67 МЛН
How To Check for Carpal Tunnel Syndrome - Dr Gill
18:49
Dr James Gill
Рет қаралды 279 М.
Dureri de talpa si calcai, pinten (cioc) calcaneu: Marius Uscatu, Institutul Piciorului
4:35
Marius Uscatu - Institutul Piciorului
Рет қаралды 149 М.
Hip Replacement: Enhanced Recovery Program
24:09
Harrogate and District NHS Foundation Trust
Рет қаралды 420 М.
A invins cancerul in stadiul 4
4:17
We Care Institutul German de Chirurgie Oncologica
Рет қаралды 166 М.
How to Perform A Thyroid Exam - Clinical Skills - Dr Gill
16:16
Dr James Gill
Рет қаралды 646 М.
Ba Travel Smart Phone Charger
0:42
Tech Official
Рет қаралды 1,2 МЛН
ноутбуки от 7.900 в тг laptopshoptop
0:14
Ноутбуковая лавка
Рет қаралды 3,5 МЛН
📱магазин техники в 2014 vs 2024
0:41
djetics
Рет қаралды 682 М.
КРАХ WINDOWS 19 ИЮЛЯ 2024 | ОБЪЯСНЯЕМ
10:04