ORANDA JAPON BALıĞı AKVARYUMU NASıL OLMALı(Üretimi Türleri Yemi Bakımı Cinsiyeti Balıkları Hastalık)

  Рет қаралды 38,066

Cem Celikel

Cem Celikel

4 жыл бұрын

Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin. vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel
Oranda japon balığı kafasında ki aslan yelesine benzeyen renkli yumru için tercih edilir. Bu yumru balık henüz 3-4 aylıkken oluşmaya başlar. 1-2 yaşına geldiğinde renklenmeye başar ve 2-2.5 yaşındayken tamamen gelişmiş olur, Ömürleri 10-15 yıl arasıdır. Boyları 5 ile 18 cm kadar olmaktadır
Oranda Japon balığı hassas balık türlerindendir ve yeni akvaryum kuranlar için tavsiye edilmez. Diğer birçok Japon balığının aksine, oranda Japon balıkları kirli akvaryumlarda pek fazla yaşayamazlar. Oranda’nın yumrusunun minik kıvrımlara yerleşen artıklardan, bakterilerden ve mantarlardan kaynaklanan enfeksiyonlara maruz kalır. İyi bakıma ve bol alana ihtiyaç duyarlar.
Oranda balığı ne yer? Hepçil olduklarından, Oranda Japon balığı genellikle her çeşit taze, dondurulmuş ve ince yemi yiyecektir. Dengeyi korumak için onlara her gün yüksek kalitede pul yem verin. Oranda Japon balığınızı korumak için dondurulmuş karides, kan solucanlarını, artemia ile besleyin. Akvaryumun filtresinin gücüne göre balıklarınızı günde birkaç kez besleyebilirsiniz.
Oranda japon balığı akvaryumu nasıl olmalı ve bakımı nasıl çok iyi olmalıdır. Bunun için su değişikliklerinin de aksatılmaması lazım. Haftada en az akvaryum suyunun yüzde 25 ile 30 arasında değiştirilmelidir. Ayrıca size benden bir tüyo. Oranda Japon balığının bulunduğu akvaryumlarda elma salyangozu da yetiştirmenizde fayda var, çünkü akvaryumda oluşacak olan zararlı yosunları ve parazitleri yok edeceklerdir.
Oranda Japon balığı çok oksijene ihtiyaç duyan bir balıktır. En az 80 litrelik akvaryumlarda bakılır ve her balık eklendiğinde bir 40 litreye daha ihtiyaç duyarlar. Japon balığı, soğuk su balığıdır renklerinin güzelliğini 18 ° - 22 ° C arasındaki sıcaklıklarda sergiler. Bununla birlikte, düz gövdeli akvaryum balığı türlerinin aksine, Oranda Japon Balığı, soğuk suya karşı daha düşük toleranslıdır ve 16 ° C altındaki sıcaklıklara tahammül edemez.
Oranda Japon balığı için aydınlatma gerekmez ama akvaryumunuzun iyi görünmesi ve canlı bitkiler için aydınlatma yapılabilir.
Oranda Japon balıkları sosyal balıklardır ve gelişmeleri için buna ihtiyaç duyarlar. Çok iyi birer çöpçüdürler de bu yüzden de akvaryumlarında çöpçü balığı, makrakanta ya da vatoz gibi dip balıklarına ihtiyaç yoktur. Hızlı yüzücü değillerdir demiştik bu yüzdende diğer hızlı yüzen balıkların yanı sıra gene hızlı yüzen Shubunkin ya da diğer hızlı Japon balıkları ile de yaşayamazlar. Salyangoz ve karides ile de bakılabilir.
Oranda Japon balığı cinsiyeti erkek olanın üreme dönemlerinde solungaçlarının ve kafasının üzerinde beyaz pütürlü yumrular oluşur. Dişi oranda Japon balıklarının yukarıdan bakıldığında yumurta taşıdıklarından daha yuvarlak ve şişman görünürler. Bu balıkları üremeye hazırlamadan ve henüz olgunlaşmamışken üretmek imkansızdır. Genel olarak erkek dişiden daha küçük ve daha incedir.
Oranda japon balığı beşli küçük gruplar halinde yetiştirilebilirler, ancak çok sosyal hayvanlardır ve daha büyük gruplarda da ürerlerler. Japon balıkları vahşi doğada üreyebildikleri tek zaman bahar geldiği zamandır. Onları akvaryumda üretmek için doğada bulunan koşulları taklit etmeniz gerekir.
En az 80 litrelik bir akvaryum kullanın ve balıkların sağlıklı ve hastalıksız olmalı. Balıkların üretiminden birkaç hafta önce erkekleri ve dişileri ayırın. Yumurtlama paspası kullanılmalıdır. Eledoa densa ya da tilki kuyruğu gibi hem oksijen arttırıcı hem de yumurtaların yapışacağı bitkiler de kullanılabilir.
Yumurtlamayı başlatmak için, sıcaklık yavaşça günde 2 derece olacak şekilde 11 ° C civarına düşürün ve daha sonra yumurtlayana kadar kadar günde 2 ° C oranında yavaşça ılıtın. Yumurtlama genellikle sıcaklıklar 20 ° -23 ° C arasına geldiğinde başlar. Bu sırada canlı yemler, artemia ve solucanlar gibi yüksek miktarda proteinli gıda ile beslemek de yumurtlamaya yardımcı. Günde üç kez küçük miktarlarda besleyin, ancak fazla besleme yapmayın. Üreme tankını günde yaklaşık %20'ye varan su değişimi yapın. Yumurtlama 2-3 saat sürebilir ve 10 bine yakın yumurta bitkilere veya paspasa yapışır.
Yumurtlama tamamlandıktan sonra yumurtaları yememeleri için balıkları çıkarın. Yavrular 4 ila 7 gün içinde yumurtadan çıkar. Yavruları, pul yem veya artemia ile besleyebilirsiniz. 2,5 - 3 cm uzunluğa ulaştıklarında da diğer yetişkinler ile birlikte bakılabilirler.
Bunun sebebi kötü su ve akvaryum koşullarıdır. Öncelikle akvaryumun temiz olmasını sağlayın. Eğer balığınız hastalanmışsa onu mutlaka kumu ve bitkisi olmayan bir karantina akvaryumuna alın.
Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin. vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel

Пікірлер: 263
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin. vidiq.com/#_l_pl Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Her youtuber vidiq'yu yükleyip kullanmalı. vidiq.com/#_l_pl
@m.e.yyavuz1871
@m.e.yyavuz1871 4 жыл бұрын
Helal olsun güzel anlatımdı tşk
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim.
@muhammeddursun7106
@muhammeddursun7106 4 жыл бұрын
Efsane olmuş
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkürler, Umarım faydalı olur.
@reicerb6894
@reicerb6894 3 жыл бұрын
Aslanbaş Ranchu hakkında video gelsin
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Aslanbaş ranchu ile ilgili bir videom zaten var. Buradan izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/jNmPlcZpuOCXlok.html
@toprak9912
@toprak9912 4 жыл бұрын
Akvaryuma buyuk bir testi koydum ama suya koku yapio baliklarin icin sorun olurmu ya da bu koku sonradan gecer mi daha yeni aldim.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Testi suya salınım yapıyor olabilir. Bu salınımın da suyu bozduğu kesin. Su durduk yere koku yapmaz. Bence testiyi çıkarın.
@knanknan5490
@knanknan5490 3 жыл бұрын
Menim qirmizibaw yapon baligim 3kuyrukdur. Quyrugu kesik kesik sacak sacak olub neden olar? Zedeli kuyruk kendi kendiki berpa edirmi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumda birden fazla japon balığı varsa, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir.
@TenGoatUzui
@TenGoatUzui 3 жыл бұрын
Abi akvaryumumda 2 oranda ve 1vatoz var yumurtaları nereye alayım sizce? Bir de döllendiğini nasıl anlayacağız? Daha ilk defa japon balığı bakıyorum ve birisi dişi birisi erkek ve dişinin ksrnı baya bir şiş. Önceden lepistes baktım hep ilk balık balışım değil yanlış anlaşılmasın.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı üretimi ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzfaq.info/get/bejne/gciafcmKl8muiZc.html Ancak eğer bu balığı üreteceksen, vatoz akvaryumda olmamalı. Japon balığı yumurtalarını yiyebilir.
@eminekucukal2186
@eminekucukal2186 Жыл бұрын
Maşallah balıklar çok güzel fiyatları nedir ve kargoyla gönder im varmi
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Bu arkadaş satıyor. Ona ulaşabilirsin. Numarayı da benden aldığını söyle, yardımcı olsun. EMRE 0552 299 89 85
@motocarno0
@motocarno0 Жыл бұрын
Oranda japon balıklarında sınıf kaliteleri ve anlamları nelendir? 2. Kalite veya s kalite a kalite gibi isimlendirmeleri var anlayamadım. yardımcı olursanız sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
KALİTELİ ORANDA nasıl seçilir ? Oranda standardı aşağıdaki gibidir: 1.Gövde derinliği , gövde boyunun 2/3'ü kadar olmalı. 2'.Kafayı saran etli kısım iyi gelişmelidir. 3.Sırt yüzgeci tek olmalı, diğer tüm yüzgeçler çift, kuyruk yüzgeci de eşit şekilde bölünmüş olmalı. 4.Kuyruk yüzgecinin minimum uzunluğu vücut uzunluğunun 3 / 4'ü kadar olmalı. 5.Minimum gövde uzunluğu 5,5 cm olmalıdır. 6.Çatal kuyruklu balıklar kabul edilebilir, ancak kalite düşebilir. 7.Balıklar parlak ve canlı olmalı, sırt yüzgeci dik ve kuyruk yüzgeci ince ve iyi biçimde bölünmüş olarak akmalıdır. Gövde kısa ve pürüzsüz ve yumurta gibi yuvarlatılmış olmalıdır. - Oranda'nın etli kafası her üç alanda da (kranial, infra-orbital ve operküler) iyi gelişmelidir.
@ferruxhaciyev747
@ferruxhaciyev747 4 жыл бұрын
Selam hayırlı akşamlar şarjım yok sonra izliyicem
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Tamam. Teşekkürler.
@MesutSarikan
@MesutSarikan 4 жыл бұрын
haftada 1 dip çekimi ile iç filtre ve hava olmadan yaşar diyor petshop yaşar mı 15-20 lt
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ne kadar yaşatmak istediğine bağlı. 1 gün mü? 1 hafta mı? 1 ay mı? 1 yıl mı? Yoksa 15 sene mi? Ona göre...
@Hobimhane_23
@Hobimhane_23 Жыл бұрын
Selamlar abi oranda kafa yapısı için hangi yemi onerirsin şuan kenzu kafa yapıcı yemi kulaniyorum + önerin varmıdır şimdiden tesekurler
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Orandalar, kafalarının üstündeki wen adı verilen etli büyüme ile ayırt edilir. Wen, balık yaklaşık üç ila dört aylık olana kadar ortaya çıkmaz, yaklaşık bir ila iki yıl sonra tamamen oluşur ve balık iki ila üç yaşına gelene kadar büyümeye devam eder. Balığın sağlıklı bir wen yapısına sahip olması için spirulina özlü yemler ile beslenmesi, balığı daha sağlıklı yapacaktır.
@Hobimhane_23
@Hobimhane_23 Жыл бұрын
@@CemCelikel Çok teşekkürler abicim saygilar
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@robloxy280
@robloxy280 Жыл бұрын
Merhaba oranda japon balığının kafasında beyaz beyaz bebekleri var parazit mi bilmiyorum ne gibi tedavi yapabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Balıklarınız, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve balıkların yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir balığın vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, iyotsuz kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. kaya tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
@LinLinMilly
@LinLinMilly Ай бұрын
Isıtıcısız bazenleri kirli suda yaşayan 3 yaşındaki orandalarım ve ben
@CemCelikel
@CemCelikel Ай бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@yasaryalcnkaya9230
@yasaryalcnkaya9230 3 жыл бұрын
275 litrelik bır akvaryumum var 15 tane havuzda orandam var kaç tanesini buraya alıp sağlıklı bir sekilde en büyük boya getirebilirim abi lütfen cevaplar misin
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
7 en fazla 8 adet.
@kartex3903
@kartex3903 4 жыл бұрын
Abi otçul köpek balıgı ile beslnir mi yani aynı akvaryuma akoyulur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Otçul köpek balığı akvaryumunda akıntı olması gerekir, oranda ise akıntılı akvaryumu sevmez. Beraber yaşamaz.
@aliosmanaslan6952
@aliosmanaslan6952 4 жыл бұрын
Nasıl bir yem vermem lazım japon balıklarına ne tür yem iyi gelir pet şoptan bana sıkıştırılmış küp şeklinde verdiler ama balıklar cok yemiyor onu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Karbonhidrat ağırlıklı yemleri yerler. Aslında ne bulurlarsa yerler.
@aytactutkug
@aytactutkug 4 жыл бұрын
genel olarak batan yemleri tercih edin ve bitkisel ağırlıklı pis boğaz olduklarından ne bulurlarsa yerler su yüzeyindeki yemler genellikle hava kesesi problemi oluştururu yemi yerken büyük oranda hava yutuyorlar
@UnknownPerson-uw4rh
@UnknownPerson-uw4rh 3 жыл бұрын
Cem bey, bir şey sorabilir miyim? Benim şu an yeni kendi yaptığım 130 litrelik bir akvaryumum var. Henüz balık koymadım, sadece bitki var. Balık alıp koyacak olursam, hastalık ve karantina için kullanabileceğim tank kaç litrelik olmalı? 40 litrelik bir akvaryum alsam yeterli midir karantina için? Teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Karantina akvaryumu nasıl olmalı ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim kzfaq.info/get/bejne/mL-YpKiQzNTPqo0.html
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/gdBkf6p4m9a-mn0.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzfaq.info/get/bejne/js6faqVkzp-4daM.html
@LyoKo361
@LyoKo361 Жыл бұрын
Abi bende 80lt var 3tane oranda yaşarmı
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Oranda Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 Oranda japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir Oranda japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@atillabakrc571
@atillabakrc571 3 жыл бұрын
Kardesım kolay gelsen.8@*80*45 =288 lt kac adet onerırsın ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Oranda çok atık üreten japon balıklarındandır. Bu yüzden de büyük akvaryumlarda, çok hacimli sularda yaşar. 288 litre japon balığı bakmak için ideal bir akvaryum olmakla beraber, size tavsiyem 7 veya en fazla 8 adet balığa bakmanızdır.
@berivanakk4972
@berivanakk4972 4 жыл бұрын
Abi kılasik her yerde bulunan Japon balığı video su gelsin
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Tamam, onu da sıraya alırım.
@berivanakk4972
@berivanakk4972 4 жыл бұрын
Cem Celikel cok sagol🙏🙏
@MrDisable
@MrDisable Жыл бұрын
Yeni akvaryum kurdum, teleskop (erkek) ve oranda (dişi) almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz hocam
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum küçükse alma çünkü Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@crosnoder
@crosnoder 4 ай бұрын
Hocam merhaba yakın zamanda bu türü sahiplenmek istiyorum ortalama 5 6 aylık almayı düşünüyorum ve sadece yeşil suyun içinde besleyip büyütmeyi düşünüyorum kafa yapısı olarak yeşil suyun faydasını görür müyüm
@CemCelikel
@CemCelikel 4 ай бұрын
Dünyanın en güzel japon balıkları yeşil suda yetişenlerdir. Tabi ki görürsün ancak bu kafa yapısı hemen oluşmaz. En iyi 2 yaşlarında ki japon balıklarında görülür.
@hibocakir1
@hibocakir1 3 жыл бұрын
Cem Bey merhaba, oranda japon balığı yağ bezesi oluşumu nasıl olur ve bir hastalık mıdır?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vücutta beyaz mukus birikmesi aslında japon balığının kendini koruma mekanizmasının çalışma şeklidir ve parazitlerin veya kötü çevresel koşulların tehdidine yanıt olarak aşırı mukus üretir. pH'ı dalgalanmalarını kontrol edin ve suda amonyak veya nitrit olup olmadığını test edin. Su iyiyse, büyük olasılıkla bu balığınızda parazit var demektir. Cilt parazitleri, çapa solucanı, japon balığının cildi üzerinde mukus üretmesine sebep olur.
@hibocakir1
@hibocakir1 3 жыл бұрын
@@CemCelikel yanıtızın için teşekkür ederim.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim.
@lordfamous765
@lordfamous765 Жыл бұрын
Merhaba 36 lt de 1 adet safkan oranda bakıyorum sizce akvaryum küçükmü bide üst yüzgecini yana eğiyo nedeni nedir
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun küçük.. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmek. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@yigitalan2457
@yigitalan2457 Жыл бұрын
Abi 3 tane orandam var 2 tanesinin karnı aşırı ama aşırı şiş hamile olabilir mi nasıl anlarım toprağı kazıp orda bekliyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Arada sebze ve meyve de verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Ayrıca kuru yem vereceksen, ıslatıp ver. Bunun için bir pet şişenin dibini kes ve suya bu arkası kesik şişeyi sok. Yemi de bu şişenin kesik tarafından at. Yem ıslanıp şişenin ağzına doğru geldiğinde, şişenin ucunu yem yemesini istediğin balığın yakınına getir. Böylece daha kontrollü şekilde yem yemelerini sağlarsın. Ayrıca yem ıslanarak yendiği için balıkların hava yutmasını da engeller ve bağırsakları tıkanmaz.
@canvarolun
@canvarolun 4 жыл бұрын
5.25 saniyede görülen bitkinin adı nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yapay bitki www.amazon.com/Aquarium-Accessories-Organisms-Simulation-Decoration/dp/B01LD8H9QU
@duygusokmen4864
@duygusokmen4864 Жыл бұрын
64 litrede 10 cm oranda 1 yada 2 bakabilir miyim biri daha küçük olacak
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@mizumyoga
@mizumyoga Жыл бұрын
Abi bizim akvaryum 50 litre falan bir tane koi bir tane teleskop ama büyük olanlarından 2 tane yavru oranda bide büyük oranda var akvaryumda sadece oksijen veren aletten var normal 5 tl lik yemlerle besliyorum ayda bjr kerw falan temizleyin dediler sen ne diyorsun..
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Koi balığı ileride hepsini öldürecektir. Bu akvaryum, bu balıklar için çok küçük.
@thenorth5828
@thenorth5828 4 жыл бұрын
Kare akvaryumda beslenmezmi acaba?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Eğer bu balık tek bakılacaksa en az 60 litrelik bir akvaryumda bakılmalıdır. Kare ya da dikdörtgen olması sorun değil.
@kemalkarakas2071
@kemalkarakas2071 Жыл бұрын
Selamün aleyküm hocam ben bundan almak istiyorum nasıl temin edebilirim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
A.S. Emre Bey var. Satış yapıyor. 0552 299 89 85 bir de onu arayıp, sorabilir misin?
@furkanefeyavuz6166
@furkanefeyavuz6166 3 жыл бұрын
Abi bende normal japon vaR ve kum ince taneli Bir sıkınti olurmu agzina alıyorya kumu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sıkıntı olmaz ancak japon balıkları için kumdan çok 2-3 mm kalınlığında ince çakılı öneririm.
@ankarateknik06
@ankarateknik06 3 жыл бұрын
Merhaba cem bey 500lt akvaryumda ortalama 40 adet aslanbaş yavrularim var.Yalniz son zamanlarda karni bosalmis vaziyette ölü olarak buluyorum.3 gunde 1 ölüyorlar.Buyuk balik olarak 1 adet büyük boy tulkuyruk japon var. 5 kere de beyaz benek hastaligi geçirdik ve iyilestiler.lav kirigi kum kullaniyorum.Acaba lav kirigi taslarinin bakterisi yuzundenmi ölüyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Karnı boşalmış derken? Yenmiş şekilde olabilir mi? Çünkü kalabalık akvaryumlarda, büyük balıklar, küçükleri yiyebilir. Özellikle de iç organlarını.
@ankarateknik06
@ankarateknik06 3 жыл бұрын
@@CemCelikel evet cem bey dediginiz gibi bazen parçalanmış vaziyeytede buluyorum.
@ankarateknik06
@ankarateknik06 3 жыл бұрын
@@CemCelikel birde lav kırığı kullanıyorum ama bakteri cok tutuyor zannediyorsam.baska ne tavsiye edersiniz?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı çakılla oynamayı çok sever, bu yüzden de 2-3 mm kalınlığında ki çakıl koyabilirsin.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma ücretsiz olarak abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@mustafaant7290
@mustafaant7290 Жыл бұрын
Oranda ve ranchu beslemek istiyor um 507litre bir akvaryumda kaç adet besleyebilirim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Her iki tür de yumurta gövdeli japon balıklarıdır. Her ikisi de aynı akvaryumda bakılabilir. her birinden en fazla yedişer adet olmak suretiyle bakılabilir ancak akvaryumu yeni kuruyorsan dikkat etmelisin çünkü yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/gdBkf6p4m9a-mn0.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzfaq.info/get/bejne/js6faqVkzp-4daM.html
@maggotsoscar4244
@maggotsoscar4244 2 жыл бұрын
Silver shark ve özel tür karışık japon alcam biolife c-160-s var onlar için yeterli olurmu suyu temizlemesi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balığı daha soğuk suyu tercih ederken, gümüş köpekbalıkları daha sıcak suyu tercih eder, ancak ikisi de 22C civarında oldukça rahat yaşayabilirler. Bu balıkların her ikisi de çok büyük sürü balıklarıdır, yani her ikisi de kendi türünden en az üç adetlik gruplar halinde tutulmalıdır. Bu, birini, diğerini veya her ikisini birden bulundurduğunuzdan bağımsız olarak, onları uzun süreli tutmak için 450 litreden fazla bir akvaryuma ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Bu balıkların her ikisi de sazan ailesinin üyeleridir ve her ikisi de fırsatçı detritus besleyicileri ve çöpçüleridir.
@maggotsoscar4244
@maggotsoscar4244 2 жыл бұрын
@@CemCelikel doğru söylüyorsunuz babam 2006 dan 2017 e kadar ters yüzen çöpçü kedi balığı silver shark pengasus japon u hepsini bir arada bakti bende şaşırdım oyüzden baliklari şimdi ben tutmak istiyom
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Gerekli akvaryum ısısı ve büyüklüğü ile bu balıklara bakabilirsin ancak pengasus balığı çok büyüyen bir balıktır. O yüzden de çok daha büyük bir akvaryuma ihtiyacın olur.
@hamzaerman2689
@hamzaerman2689 2 жыл бұрын
Oranda beslemek için en az kaç litre gerekir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bir adet besleyeceksen en az 60 litre. Sırasıyla 2 adet için 95, 3 adet için 130, 4 için 165 ve 5 için 200 lire olmalı.
@rdvankahveci339
@rdvankahveci339 2 жыл бұрын
Hocam iyi akşamlar. Öncelikle severek takip ediyorum. 4 adet oranda yavru japonum vardı malesef bugün 1 tanesi öldü. 1 tanesi de strese girmiş bir şekilde sürekli saklanmaya çalışıyor. Filtrenin arkasına kendini sokup orsda duruyor. Sizi takip ettikten sonra akvaryumumun boyutunun düşük olduğunu farkettim. 40 litre akvaryuma sahibim. Bugün akvaryumcuya gidip balıkları teslim edicem daha fazla kayıp yaşamamak için. Ne bakmamı önerirsiniz acaba?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balığı bakacaksan en az 1 adet için 60 litre olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/naqCjbZ9y9PPeHk.html
@rdvankahveci339
@rdvankahveci339 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Çok teşekkür ederim. 1 adet 12 cm vatoz 1 adet çöpçü 2 adet zebra ve 3 adet oranda japon mevcut. Japonları çıkarıp 10 adet lepistes koymayı düşünüyorum. Sizce uygun mudur? Videonuzu izledim bu arada elinize sağlık.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Japon balıklarını çıkarman çok iyi olacaktır. Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 125 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Çöpçü sayısını 3 e çıkarman da iyi olacaktır. Zebra dediğin sanırım, zebra danio. Onun da adedini 6 yapmanı tavsiye ederim.
@rdvankahveci339
@rdvankahveci339 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Peki hocam zebrayı 6 adet yaparsam çöpçüyüde 3 yapıp yanlarına 10 adet lepistes koyabilir miyim?
@nagihanoruc2354
@nagihanoruc2354 3 жыл бұрын
Size nasıl ulaşabilirim bende istiyorum bu şirin balıktan 🙏☺️
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu arkadaş satıyormuş. Her yere de gönderebilirlermiş. 0552 299 89 85
@sergenyalcn3749
@sergenyalcn3749 4 жыл бұрын
Abi iyi günler, abi bende iki adet japon ve iki adet çöpçü balık var abi japonlarda sıkıntı yokta çöpçülerin biri suyun yüzeyine çıkıp çok hızlı solunum yapıyor ağzı sürekli açılıp kapanıyor yardım eder misin?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığının olduğu akvaryumlarda çöpçü balığı olmamalı. Çünkü japon balıkları gibi çöpçü balıkları da dip temizliğini çok iyi yapar. Japon balıklarına vatoz balığı konur. Çöpçü balığı aç kalmış olabilir. Bence balığı ayırmanda fayda var.
@sergenyalcn3749
@sergenyalcn3749 4 жыл бұрын
Teşekkürler
@yarencelik5254
@yarencelik5254 Жыл бұрын
Abi merhaba iyi günler, 1 büyük yaklaşık 15-17 cmlik orandam 6 tanede 6-7 cmlik orandalarım var akvaryumum 155 litre, iç filtre kullanıyorum 1800L/H . Dekor kullanmıyorum büyük olan oranda kafasını yaralıyor diye çıkardım . Zemin olarak beyaz silis kum , küçük lav kırıkları karışık bir zeminim var sence bu akvaryum yeterli mi onlar için ? Çünkü 2 tane daha 8-9 cm lik Oranda almak istiyorum ama kayıp yaşamaktan korkuyorum cevaplarsan çok sevinirim 🙏
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
155 litre bu kadar çok japon balığı için zaten küçük, bence daha balık alıp, diğer balıkları da riske sokma.
@yarencelik5254
@yarencelik5254 Жыл бұрын
Tamam abicim çok teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@akik2913
@akik2913 4 жыл бұрын
Abi kusurabakma saygısızlık gibi olacak ama ben 1 hafta önce yabancı bir kaynakta gördüm ve tezlere bakarak 30 L bir akvaryum aldım balığıda sipariş ettim. Öğrenci evi daha büyük bir akvaryum alamam sorun olur . Bir tane orando ( şuan 5 cm yavru aldığım yerde max damızlık 10 cm) bebek yüz sorun olur mu düzgün yaşayabilir mi ?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
5 cm bir orando için 25 litre yeterli olur ama bu balık büyüyecek ve olgunlaşacak. O zaman da hem hormon salgılayacak hem de daha çok atık bırakacak. Bu yüzden de 25 litre zamanla küçük gelecek. Tabi ki şimdilik bu litre yeterli. Yalnız iyi bir bakım da yapman gerekir. Günde sadece 1 kere besle, çünkü bu balık günde sadece kendi gözü kadar yem yerse doyar. Ayrıca bakteriyel döngünün akvaryumda en kısa sürede oluşması lazım. Çünkü suyu asıl temizleyen bu bakterilerdir. ASLA AKVARYUMUN SUYUNU BİR SEFERDE DEĞİŞTİRME. İlk hafta iki günde bir, suyun yüzde 30 kadarını musluktan alınmış ve 2 gün dinlendirilmiş su ile değiştir. Bunu yaptıktan sonra hafta da 2 kereye düşürebilirsin. Suyu değiştirirken dipten, balık atıklarını ve yenmemiş yemleri çekerek temizle. Bu dediklerimi yaparsan, akvaryumu değiştirmeden, uzunca bir süre daha bakabilirsin. Ama bu balık 20-25 cm boya ulaşacağı için, eninde sonunda o akvaryumu değiştirmek zorunda kalacaksın.
@akik2913
@akik2913 4 жыл бұрын
@@CemCelikel eyw abi sağol
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Sende sağol. Başka sorun olursa, sorarsın.
@sjsjsjjssjsjjsjs1736
@sjsjsjjssjsjjsjs1736 4 жыл бұрын
Japon balıkları kılıç kuyrykla yaşarmı?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yaşamaz.
@ayhanmulayim4373
@ayhanmulayim4373 4 жыл бұрын
Abi nerede oturuyorsun ?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
İstanbul, Merter
@yigit5735
@yigit5735 4 жыл бұрын
abi 60 lt akvaryum ama derin 6 jopon 3 çöpçü 2wolt 200lt orta boy pipo filtre olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
200 litrelik filtre az en az 300 olmalı.
@aytactutkug
@aytactutkug 4 жыл бұрын
60 litre bir akvaryum ne kadar derin olabilir 6 adet japon balığı için yetersiz en fazla 2 japon balığı içindir
@yigit5735
@yigit5735 4 жыл бұрын
@@aytactutkug joponlar im kuçuk
@huseyinkzlay6880
@huseyinkzlay6880 3 жыл бұрын
Hocam merhabalar orandalar için ısıtıcı gerekirmi bazı arkadaşlar üreticiler kesinlikle ısıtıcı falan kullanmayin diyolar bide size sorayim dedim kışın falan takmamayi öneriyorlar sizce ısıtıcı takayimmi bilginiz için çok teşekkür ederim..
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Üretim yapacaksan, üretime güdülemek için akvaryum suyunun soğuktan sıcağa kademeli olarak arttırılması gerekir. Bunun için de ısıtıcı gerekir. Bu videoda üretim ile ilgili bilgileri veriyorum. İstersen o bölümü bir daha izle.
@huseyinkzlay6880
@huseyinkzlay6880 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hayır hocam üretim yapmicam sadece dukkanimda görsellik için.
@huseyinkzlay6880
@huseyinkzlay6880 3 жыл бұрын
@@CemCelikel yani ısıtıcı takmazsam sorun olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Dediğim gibi 18-22 arasında bir su sıcaklığı sağlarsan, ısıtıcıya gerek yok yalnız oranda normal japon balığı gibi de değildir. 16 derecenin altına da düşürme.
@huseyinkzlay6880
@huseyinkzlay6880 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
@doga2552
@doga2552 4 жыл бұрын
benim oranda balığım büyük ama kafasındaki yumru büyümedi belli belirsiz acaba bir nedeni var mıdır
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Tamamen beslenme şekli ile alakalı. Eğer yeşil su ya da spirulina ile bol bol beslersen, daha kısa sürede yumrular oluşur.
@fatihjj6013
@fatihjj6013 4 жыл бұрын
çakmasını satmış olabilirler
@wille.coyote7634
@wille.coyote7634 3 жыл бұрын
C kalite olabilir.
@yasarbal3999
@yasarbal3999 3 жыл бұрын
Oranda japon balçığının sıcaklığı kaç derece olmalı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum sıcaklığı mı?
@yasarbal3999
@yasarbal3999 3 жыл бұрын
@@CemCelikel aynen herkes farklı sıcaklıklar söylüyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Oranda için en ideal sıcaklık aralığı 18 ila 22 dir. Diğer japon balıkları gibi soğuk suya fazla dayanıklı depğillerdir. Bu yüzden de 16 derecenin altında ki akvaryumlarda strese girip, hastalanabilirler.
@_MRT_-tc3wr
@_MRT_-tc3wr Жыл бұрын
Abi iyi akşamlar dilerim öncelikle.Videoları izledikten sonra çok hatalı olduğumu fark ettim kusuruma bakma ama satın aldığım yerden danışarak bu yola girdim. Elimde bir adet 29Litre akvaryum var ve 2 adet de orandam var 5cm'lik.İlk gün balıkları aldığım yerdeki su ile beraber hiç kullanılmamış olan akvaryumuma içme suyu ile ekledim. Bugün 2.günün gecesi. 200L/h şelale bir filtrem var ve ısıtıcımda var.Yem ise tropical markasının "goldfish colour pellet"var. Balıklar dipte yüzüyorlar, bazen sabit kalıyorlar çok fazla yüzeye çıkmıyorlar ve yemi ise attığımda suyun üstüne çıkıp yemiyorlar. Elimle ufalayıp attığımda dibe çöktüğü zaman yiyorlar. Dipte ki dışkılarını her gördüğümde alıyorum. Öğrenciyim, en kısa zamanda akvaryumumu büyütmeyi düşünüyorum ama şuan bütçem 80L akvaryuma geçmek için müsait değil,biraz zamana ihtiyacım var. Sizce bu süreçte onlara nasıl bakmalıyım, yardımcı olabilirsen çok mutlu olurum
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun japon balığı beslemek için dediğin gibi çok küçük. Bu balıkların ileride amonyak patlaması sonucu hastalanmasına sebep olacaktır. Akvaryumu en az 80 litre yapman bu iki balık için en uygun olanıdır. İkicisi, su değerlerin normal tutmak için her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. Yem miktarını ve sıklığını düzenle, unutma ki her balık günde sadece kendi gözü büyüklüğünde yem yese bile doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Umarım yeterli zamanın olur. Kolay gelsin.
@_MRT_-tc3wr
@_MRT_-tc3wr Жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim abi, birde herhangi bir filtre eklemem veya değiştirmem gerekir mi yani yeterlimidir elimde ki şuan için
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Düzenli yüzde 30 ila 50 su değişimi yapman yeterli olur. Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@leej6352
@leej6352 Жыл бұрын
50 litrelik akvaryumda bir tane bakabilir miyim birde bitki sevmiyorlar mi
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Ancak 50 litre de Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balığı akvaryumunda bakabileceğin bitkiler. Pothos ya da daha çok bilinen adı ile salon sarmaşığı, Su Sümbülü, Hint Eğreltiotu, Su mercimeği, Elodea, Anubias, Amozon Kılıcı, Java moss, Java fern, tilki kuyruğu gibi bitkiler olabilir ayrıca bu konu ile ilgili bir videom var, istersen onu da izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/jtugrJahx5PYpp8.html
@leej6352
@leej6352 Жыл бұрын
@@CemCelikel cok tesekkur ederim💙
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@Dycrion
@Dycrion 4 жыл бұрын
Abi ben akvaryumumu her seyi kurdum ama suyun tam oturmasi icin ne yapmaliyim ve filtreyi temixlemem gerektigini nasil anlarim ve nasil temizlemem gerekir?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryumda biyolojik filtreyi oluşturmalısın. Bunun için bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ediyorum. kzfaq.info/get/bejne/fNigpa2ducutpac.html En etkili akvaryum temizleme ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/ecCdnapilpOZho0.html
@Dycrion
@Dycrion 4 жыл бұрын
@@CemCelikel peki yararli bakterilerin olustugunu nasil anlayabilirim?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Videolarda anlatıyorum. Faydalı bakteriler zamanla oluşur. Suyun kokmamaya ve berrak olduğunda bunu anlarsın.
@Dycrion
@Dycrion 4 жыл бұрын
@@CemCelikel peki ben filtreyi temizlerken icerisindeki bakterilere zarae vermeden nasil temizleyebilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryumdan alacağın su ile yıkamalısın.
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 2 жыл бұрын
Cem bey bulunduğum yerde hiç oranda yok nerden gettitirebilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yorumlarda bir arkadaşın telefon numarası olacaktı. En başta sabitlemiştim sanırım. Onu arayıp, sorar mısın?
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 2 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@oguzkurt2778
@oguzkurt2778 Жыл бұрын
Abi hayırlı günler bana yardımın lazm hıc kimse sen kadar bilgili deqıl daha önce 2 sene ciklet türü besledim bıraktım smdı 130 litrelik akvaryumum var midye kırığı kum var hem pipo filtre hemde iç filtre var temizlik olarak cok ıyı ben oranda beslemeye basladım 3 gün oldu ama balıklar cok hareketli deqıl hep yüzeyde yüzüyolar arada bir tepeye cıkıyo lar yem atarken hıc hareketlenme yok okadar hızlı deqıl ler acaba ciklet ten dolayı bana yavas mı geldiler abı derece 22 de ayarlı yem olarak tropical türleri var hep 5 6 cesit kullanıyorum boyları 6 8 cm arası hemen hemen hepsi aynı boyda alısma süresı varmı japonlarda ondanmı anlamadm
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. Ayrıca hava alamayan japon balığı da bu şekilde hareket edebilir. Akvaryum suyunda biriken amonyak ve nitrit başta olmak üzere, diğer suyun içindeki zararlı maddeler, oksijenini bitirebilir. Bunun gibi durumlarda yapmanız gereken, akvaryumu balığınıza uygun bir büyüklüğe getirin ya da akvaryumda ki balık sayısına uygun bir akvaryum alın. Düzenli ve kurallara uygun su değişimi yapın. Balığa ihtiyacından fazla yem vermeyin. Havalandırma seviyesini, hava taşı, iç filtre ve diğer araçlarla arttırın. Su sıcaklığını 25°C’den yukarı çıkarmayın ve en önemlisi, akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü sağlayın.
@oguzkurt2778
@oguzkurt2778 Жыл бұрын
@@CemCelikel dedıqınızı yaptım abı yüzde 20 su degısımı yaptım pipo filtre ve eheim ic filtre var dekor süs bısey yok 2 tanesi 6 8 cm 2 tanesi 10 12 cm boylarında orandaların en basta ondan suphelendım ama sorun olmaz dediler boylar farklı olunca sonucta hepsı aynı tür dedı petsopcu suan cok sımarık lar ve cok hızlılar akvaryum derecesi 20 dereceye ayarlı cok saol abı cok yararlı bilgiler veriyorsun herkese Allaha emanet ol 🙏
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@yigit5735
@yigit5735 4 жыл бұрын
ilk
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkürler.
@huseyinyarimbay8088
@huseyinyarimbay8088 2 жыл бұрын
Hocam merhabalar 50 litre tankım var 2 oranda ve bir ryukin var 160 litrelik tank ve 5 oranda daha alıcam 160 lık tankın bakteri si oturana kadar 8 balıgı 50 litrelik akvaryumda bakabilirmiyim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Eğer 50 litrelik akvaryumda bakteri kültürü oluşmuşsa bir süre bakabilirsin ancak çok fazla da değil çünkü 50 litre akvaryumda hiç bir japon balığı bakılmamalı. 160 litre de 8 japon balığı için küçük bir akvaryum ve ileride mutlaka bir sorun çıkartacaktır. Bu arada 160 litre de bakteri kültürü oluştururken 2 adet japonu bu akvaryuma koyarsan, daha çabuk oluşur. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzfaq.info/get/bejne/js6faqVkzp-4daM.html
@huseyinyarimbay8088
@huseyinyarimbay8088 2 жыл бұрын
@@CemCelikel cok teşekkür hocam bakteri döngüsü bir hafta yetir olur dimi 3 aylık melek akvaryumundan aşılama yapıcam
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bakteri oluşumu aylar alır. O yüzden de daha olgun bir akvaryum varsa, ondan alacağın aşı daha iyi olacaktır. Ancak yoksa da en azından bu aşı, hiç yoktan iyidir.
@Pacmanshorts33
@Pacmanshorts33 4 жыл бұрын
Abi merhaba video cok güzel olmuş eline sağlık. Anlamadıgım bir konu var orandalara 16 derece altinda saglik sorunlari yasayacagi söylemişsin. Yumurtlamalari için günde 2 derece olmak üzere 11 dereceye düsürürsek baliklar ölmez mi ? Günde 2 derece 11 e kadar düsürup sonra gunde 2 derece 23 dereceye kadar yukselticez dogrumudur abi ? Cevap verirsen çok sevinirim. Bir türlü bulamadım herkes yilda 1 kere yumurtlayacagini söylüyor halbuki bizim akvaryumlarimizda isitici var nornalde yetişkin bir japon ayda 1 kere yumurtlayabilir hatta saglikli anaçlar ayda 2 kere bile yumurtlayabilir. Dogada yazin yani sicaklar gelince yumurtluyor biz bunu akvaryumda nasil yapabiliriz cevap verirsen sevinirim simdiden tşkr ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Burada amaç doğayı taklit edebilmek. Doğada japon balığı su donmadığı sürece yaşar. Tabi bir de ani su değerleri değişmemelidir. Bunun sağlarsan balıklar ölmez.
@Pacmanshorts33
@Pacmanshorts33 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Anladim abi tşkrler 💖
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığı nasıl üretilir diye bir videom var, istersen onu da bir izle. Daha çok bilgi sahibi olabilirsin. kzfaq.info/get/bejne/gciafcmKl8muiZc.html
@Pacmanshorts33
@Pacmanshorts33 4 жыл бұрын
@@CemCelikel izledim abi süper en kapsamlı japon üretim videosu izlediğim eline sağlık. Yeşil paspasları hazırlıyorum :) 💖💖💖
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bu paspaslar sayesinde yumurtaları başka akvaryuma almak da çok kolay. Eğer yaparken videosunu da çekip yayınlarsan, diğer arkadaşlara da faydalı olur.
@ayhanmulayim4373
@ayhanmulayim4373 4 жыл бұрын
ABİ YUNUSUM ' GÜN ÖNCE YAVRU ALDI YUTMAYA BAŞLADI KUSTURUP KULUÇKAYA KOYSAM SIKINTI OLURMU İLK YAVRUSU
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
İlk kez yavru aldıkları zaman böyle yaparlar. Kuluçka makinası varsa alabilirsin. Yoksa 15-18 gün arasında kusturabilirsin.
@ayhanmulayim4373
@ayhanmulayim4373 4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi 2 gün önce aldı yavruyu kusturdum kuluçkada çıkarmı 2 günlük çıkmaz diyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
15 gün sonra çıkar.
@matrikot
@matrikot 2 ай бұрын
Abi 30lt de besliyorum bir sıkıntı olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 ай бұрын
Şimdi belki sorun olmaz ancak Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@matrikot
@matrikot 2 ай бұрын
@@CemCelikel Bende ithal akvaryum var,üstten filtreli,filtrede sünger ile elyaf birlikte.Suyunuda bir haftada bir dip çekim yapsam olur mu?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 ай бұрын
Geçici bir çözüm olur. Ancak ileride büyük akvaryum gerekecektir. Su değerlerini kontrol ederek ve balığın hal ve hareketlerine, üzerinde çıkabilecek yara, ur ve diğer belirtilere dikkat ederek, belli bir süre bakabilirsin. Unutma ki bu balık iyi şartlarda en az 10 ila 15 sene yaşar ki 40 senenin üzerinde yaşayanlar bile olmuştur.
@yusufceylan230
@yusufceylan230 3 жыл бұрын
150 litrede 4 oranda her biri 15cm 3 cüce vatoz olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Zaten bu standarta göre balık sayısı akvaryuma göre fazla. Bence gerek yok. Gene japon balığı, vatozdan daha iyi akvaryumu temizler. Akvaryumun suyu bozuluyorsa, bu gene akvaryumun 4 japon akvaryumu standartlarına göre küçük olmasındandır.
@yusufceylan230
@yusufceylan230 3 жыл бұрын
@@CemCelikel o zmn abi 3 oranda japon ve salyangozlar olur mu 150 litrede
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Olur.
@beraismail6721
@beraismail6721 2 жыл бұрын
Ranchu bakımı oranda ile aynı mı
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
İkisi de yumurta gövdeli japon balıklarından olduğu için bakımları da aynı.
@beraismail6721
@beraismail6721 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Cem bey 75 litrelik bir akvaryuma 5cm civarinda iki adet oranda balığı aldım dün ısı değeri normal yari hazir yari dinlenmiş su ve su düzenleyicisi kullandım balıkları suya alıştırdım ve koydum bir tanesi yukardan hava alıyor diğeri ise devamlı suyun en üst tarafında yüzüyor ama hava almıyor dışardan sebebi ne olabilir su ısıları normal ve 880 l/h iç filtre mevcut
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun 2 japon balığı için küçük. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmek. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@alihaktanaras5990
@alihaktanaras5990 3 жыл бұрын
Yavru Köpekbalığı alıcaz şu 20 cm olanlar kaç lt ister acaba?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Pengasus balığındna bahsettiğini düşünerek cevap veriyorum. Pengasus her ay 2-3 santim boylanır ve boyları da 100 ile 130 santim arasında olabilir. Normal gelişimini tamamlamak için akvaryumunun en az 1000 litre olması gerekir ve tam yetişkin olması içinde en az 3000 litrelik bir akvaryuma ihtiyaç duyarlar.
@KadirTerik
@KadirTerik 3 жыл бұрын
Ortalama 200 300 litre yeterli olacaktır
@distancess26
@distancess26 4 жыл бұрын
Başka bir yerden aldığım oranda balıklarda su kenesi diye bir şey çıktı, bütün balıklarım öldü, o yüzden tekrar beslemeye korkuyorum. Güzel bir akvaryum balığı..
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balık alırken çok dikkat etmeliyiz. Özellikle güvenilmeyen bir yerden alıyorsak balıkları en az 1 hafta karantina da tutmakta fayda var.
@isminivermekistemeyenkulla4576
@isminivermekistemeyenkulla4576 4 жыл бұрын
Hocam koi balığı japon balığı ile yaşarmı?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığının cinsine göre değişir.
@isminivermekistemeyenkulla4576
@isminivermekistemeyenkulla4576 4 жыл бұрын
Teleskop ve suriye cinsi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yaşamaz.
@talhadutgun4243
@talhadutgun4243 4 жыл бұрын
Abi suanda senin sayende 120 lt akvaryum 1000 l/h filtre ve dahasi oldu sana cok tesekkur ederim :) ama bir sorum olacak bende ufak bir japon baligi var kafasinda turuncu birsey var ama bilemedim orandami degilmi balik daha 4 cm ya vardir ya ykktur acaba orandamidir ? Yada nasil anlayabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Oranda olup olmadığı 1 yaşına kadar tam belli olmaz. Amaolabilirde. izlemek lazım.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Mutu olmana bende sevindim. Umarım her şey daha güzel olur. Tebrik ederim :)
@talhadutgun4243
@talhadutgun4243 4 жыл бұрын
@@CemCelikel tesekkur ederim bosa gidicekti param. :)
@ihsanyazar2087
@ihsanyazar2087 4 жыл бұрын
Bende böyle balıklardan almak istiyorum nerden buluruz
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yorumlar kısmında bir arkadaş telefon numarasını bırakmıştı. Ona ulaşırsan, o gönderebiliyordu. Adımı söyle indirim de yapsın :)
@ihsanyazar2087
@ihsanyazar2087 4 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekürler bu arada ben 10 tane almak istedim bakımı zor dediler biraz korktum yazık ederiz diye. Akvaryum suyuna ne kadar tuz koymak gerekir.tuzun çeşidi önemli mi 100 litreye 300 gr tuz ilave et dediler nekadar doğru
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben hiç tuz kullanmıyorum. Tuza gerek yok ama illa kullanacağım dersen de 50 litreye 1 çay kaşığı atsan yeterli. Yani senin akvaryumuna 2 çay kaşığı atman gerekiyor.Kesinlikle sofra tuzu kullanma çünkü içinde iyot vardır iyot balıklarınızı zehirleyebilir.
@ihsanyazar2087
@ihsanyazar2087 4 жыл бұрын
Çok güzel balıklar buldum ama bakamam diye korkuyorum kafaları parazit olur diye
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bu parazit dediğin olay, yenmeyen yemler yüzünden kafasında ki yumrular arasına kaçanlar. Dikkatli beslersen bir şey olmaz. Günde 1 kere besleyeceksin. o da suda yüzen yem olacak.
@mnecraftkaplumbagas9401
@mnecraftkaplumbagas9401 4 жыл бұрын
Abi zararsız degilmi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ne o zararsız olan?
@mnecraftkaplumbagas9401
@mnecraftkaplumbagas9401 4 жыл бұрын
@@CemCelikel oranda diğer japon baliklarina bi zararı dokunmaz değilmi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Oranda huzurlu bir balıktır. Zararı dokunmaz.
@mnecraftkaplumbagas9401
@mnecraftkaplumbagas9401 4 жыл бұрын
@@CemCelikel tahmin etmiştim tşk
@firdevsresat2548
@firdevsresat2548 3 жыл бұрын
Balığım ters yüzüyor sürekli ve yan yatıyor akvaryumdaydi ama diğer balıklar kuyruklarını ısırdığı için bende maşrapaya koydum bezelye verdim yemedi sizce ne yapayım buarada japon
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@firdevsresat2548
@firdevsresat2548 3 жыл бұрын
@@CemCelikel bezelye bugün verdim ve yemedi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
O zaman sorun, akvaryumun su kalitesindedir. Bu balığın yaşaması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bunun dışında ki her akvaryum küçüktür ve bu balık için ölümcüldür.
@firdevsresat2548
@firdevsresat2548 3 жыл бұрын
@@CemCelikel yanlışlıkla 1 gün dinlenmiş su koymuşum geçenlerde değiştirmiştim balığım hala can çekişiyor malesef :(
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Suda amonyak fazlası olduğu zaman koyduğun musluk suyunda ki klor ile birleşince kloramin oluşuyor ve balıkların hiç bir şansı kalmıyor. Mutlaka akvaryumunda bakteriyel filtrasyonu oluşturmalısın.
@tolga9024
@tolga9024 3 жыл бұрын
2ayni cinste japon bakilirmi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 ayrı cins japon bakabilirsin ama burada diat etmen gereken, ikisinin de aynı hızda yeme ulaşabilmesi. Yoksa biri yavaş yüzen bir japonsa, o yavaş yüzen japon balığıyeme ulaşmakta ve yem yemekte zorlanacaktır.
@tolga9024
@tolga9024 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ayni cins demek istedim yani 2 disi bakmak istiyorum yada 2 erkek japon baligi demek istedim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Aynı cinsiyette iki balık bir arada yaşar. Ama japon balığının cinsiyetini üreme dönemi dışında anlamak imkansız gibi bir şeydir. Ancak gene de olur.
@petrichor8398
@petrichor8398 2 жыл бұрын
15 litrelik filtreli akvaryumum var. Orada bakabilir miyim acaba oranda ya ?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@alparslanal3147
@alparslanal3147 2 жыл бұрын
Aslanbas ne kadar fiyatları
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Boyun göre değişik fiyatları var. Şu anda 25 tl ile 125 tl arasında piyasada satılıyor.
@alparslanal3147
@alparslanal3147 2 жыл бұрын
@@CemCelikel 125 nasıl boy fotoğraf atarsanız sevinirim 6adet Alaçam
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Arkadaşlar japon balığı ile ilgili bir facebook gurubu kurmuş. Oradan bakabilir misin? facebook.com/groups/747530329396536/
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Sanırım bu gurup kapanmış. Bir de Emre Bey var. Satış yapıyor. 0552 299 89 85 bir de onu arayıp, sorabilir misin?
@mustafaicyer7039
@mustafaicyer7039 27 күн бұрын
Günde yüzde 20 su degişimi diyor bu dediğine sen inanıyor musun? Kağıt dan bakarak ezbere okuyorsun daha doğrusu okumaya çalışıyorsun bunun için video çekmeye gerek yok yazı paylaş biz okuyalım hocam :)
@CemCelikel
@CemCelikel 27 күн бұрын
Akvaryum küçükse, değiştirmen gerekir. Ancak bundan daha iyisi yapılana kadar, en iyisi bu. Daha iyisini yapabiliyorsanız, ben de memnun olurum.
@nihadabbasov5960
@nihadabbasov5960 4 жыл бұрын
Abi orandalar canli dogursn baliklarlarla yasarmi?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balığı, japon balıkları ile yaşamalıdır. Canlı doğuran balıkların yavrularını yerler ayrıca canlı doğuran balıklar da orandanın kuyruğunu yer.
@nihadabbasov5960
@nihadabbasov5960 4 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam abi cok teşekkurler peki orandalari hava matorsuz baka bilirmiyimki?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Hiç bir balığı hava motorsuz bakmazsın.
@nihadabbasov5960
@nihadabbasov5960 4 жыл бұрын
@@CemCelikel zaten bakmiyorum abi ama diyorlse japon hava matorsuz yaşar
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kim diyorsa, yanlış diyor. Onlar bu balığı satıp para kazanma derdinde olanlar. Japon balığı çok atık bırakan bir balıktır. Bu yüzden de akvarumda eğer iyi bir filtre ve bakteriyel döngü yoksa, çok kısa sürede amonyak patlaması sonucu ölür. İyi bir bakteriyel filtrasyon sistemi içinde çok iyi bir havalandırma olması gerekir. Bu yüzden de akvarumda havalandırma mutlaka olmalı.
@berivanakk4972
@berivanakk4972 4 жыл бұрын
Abi video yükledim lütfen bi bakıp yorum yaparmısın
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Videolar nerede ?
@berivanakk4972
@berivanakk4972 4 жыл бұрын
Abi kanalıma bakar mısın yenı video yükledim yorum yapar mısın
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Videolar nerede ? Bu arada, Her youtuber vidiq'yu yükleyip kullanmalı. vidiq.com/#_l_pl
@ishakkyaa5965
@ishakkyaa5965 4 жыл бұрын
Abi benim akvaryumun 35×50 cm 2 tane 4 cm lik japon balığı var yaşarmı?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kaç litre? 2 japon için olması gereken 80 litredir.
@ishakkyaa5965
@ishakkyaa5965 4 жыл бұрын
Abi video attım oradan izleyebilirsin
OMG😳 #tiktok #shorts #potapova_blog
00:58
Potapova_blog
Рет қаралды 4,2 МЛН
Khóa ly biệt
01:00
Đào Nguyễn Ánh - Hữu Hưng
Рет қаралды 21 МЛН
an ottoman miniature
18:07
persian Miniature painting
Рет қаралды 8
John Cena WWE Ultimate Edition Unboxing & Review!
11:13
Kyle Peterson
Рет қаралды 136
Oranda Japon Balıklarıma Hangi Yemleri Veriyorum?
15:27
TheRedCapOranda
Рет қаралды 4,9 М.
Canlı doğuran akvaryumu son durum 1
5:59
Özer Mısırlı
Рет қаралды 365
JAPON BALIĞI AKVARYUMUNDA İÇ FİLTRE KULLANILIR MI
8:50
Akvaryum Kültürü
Рет қаралды 6 М.
Oranda Japon Balıkları Hakkında Herşey
19:33
Hobim Melek Serdar Yılmaz
Рет қаралды 25 М.
Japon Vlog #3 (Hediye Oranda Japonlarım)
14:31
Hobihanem
Рет қаралды 11 М.
Yavru Oranda Japon Balıklarına Nasıl Bakılır(Boylama,Filtre Temizliği,Yemleme)
21:15
Monkey 🐒 with naag #shortsfeed #kingcobra
0:15
Fiaz Jogi
Рет қаралды 9 МЛН
Кошки Боятся Воды 🤯
0:30
MovieLuvsky
Рет қаралды 2,3 МЛН
Когда твоя девушка официант 😍
1:00
BLACK OCEAN
Рет қаралды 3,2 МЛН
Бие бау
0:19
KZ Qazaqstan
Рет қаралды 326 М.
Он сладок, как поцелуй Горгоны…
0:58
Havran Show
Рет қаралды 1,6 МЛН
Bila waktu t'lah berakhir - versi ayam warna warni ☹️😫😭 #shorts
0:32