No video

ÇÖPÇÜ BALıĞı AKVARYUMU NASıL OLMALI(Evde Balık Üretimi Panda Komando Yavruları Cinsiyet Ayrımı Yemi)

  Рет қаралды 14,746

Cem Celikel

Cem Celikel

4 жыл бұрын

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: ttps:// remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel
Whatsapp adresim : wa.me/90532443...
Bu balık hemen hemen bütün tropikal akvaryumların vaz geçilmez bir balığıdır.Panda Komando Çöpçü balığı bir kedi balığı türüdür. Çok aktif bir balıktır buna rağmen bütün balıklar ile iyi geçinir. Ne işe yarar derseniz, akvaryumun dibinde aksesuarların ve akvaryumda görülmeyen yerlere giden yemleri yiyerek akvaryumun su dengesini korur. Yalnız bu balık hakkında bilinen bir yanlış anlama vardır. O da “Eğer akvaryuma bu balıkları koyarsanız, akvaryumunuzun temiz olacağı” algısıdır. Bu çok yanlış bir düşüncedir. Çünkü bu balık da diğer balıklar gibi atık üretir ve diğer balıkların atıklarını, yok etmez. Bu atık temizliği ancak belli aralıklarla yapacağımız su değişimleri ile olur.
Çöpçü balığı 4 lü guruplar halinde çok rahatlıkla bakılabilen, Çok dayanıklı balıklardır ve 35-40 litre akvaryumlarda da bakılabilir, bu yüzden de akvaryuma yeni başlayanlar için bu balığı tavsiye ederim. Sırtında ki dikenleri dışında pek savunması yoktur bu yüzden de agresif balıklar ile birlikte yaşaması çok zordur. Bulundukları akvaryumda, yüksek oksijen ve temiz su isteyen bir balıktır, bu yüzden de iyi bir filtrasyon sistemi mutlaka olmalıdır. Ayrıca, çeşitli su koşullarına dayanabilmelerine rağmen, çöpçü balığı 29 ° C'nin üzerindeki sıcaklıklara çok dayanıklı değildir. Dikenler küçük olmasına rağmen, oldukça keskindir ve cildinize zarar verebilir.
Çöpçü balıkları da diğer hemen hemen bütün dip balıkları gibi hepçildir. Genellikle her türlü canlı, taze ve pul yemleri yiyecektir. İyi bir denge sağlamak için, onlara her gün yüksek kaliteli bir granül veya pul yem verin. Ayrıca ara sıra salatalık da verebilirsiniz. Tabi ki karides, midye içi, kan kurdu veya artemia gibi dondurulmuş ve canlı yiyecekleri de verebilirsiniz.
Çöpçü balığı için akvaryum temizliği önemlidir ancak sırf çöpçü ballığı için ayrıca bir temizlik yapılmasına fazla gerek yoktur. Haftada bir veya haftada iki kez %10 ile %20 arasında su değişimi yapılmalıdır. Çöpçü balığı zamanının çoğunu dipte geçirir, bunun için dip çekimi önemlidir. Çöpçü balıkları ya da dipte yaşayan diğer balıklar için dip temizliği, balıkların enfeksiyon kapmalarını önler.
Çöpçü balığı, sosyal bir balık olduğu için en az 4 veya daha fazla balıktan oluşan bir grupta olmalıdır. Minimum 35-40 litrelik bir akvaryum önerilir. Akvaryum, doğal yaşam alanları düşünülerek dekore edilmeli ve düzenlenmelidir. Bu küçük balıklar saklanmak için bitkilerin ve kök parçalarının olduğu, mağaralar ve de büyük saklanma noktalarını oluşturun. Düzenli olarak yapılan dip çekimi hem bu akvaryumu temiz tutacaktır hem de bu balığın daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Akvaryum sıcaklığı 23 ile 26 derecelerde olması gerekir. Su pH seviyesi 6 ile 8, su sertliğinin 35 ile 450 tds arasında olmalıdır.
Çöpçü balığı çok evcil bir balıktır. Canlı doğuranlar, Tetra ailesinin küçük üyeleri, Zebra Danios, Rasboralar ve Cüce Çiklitler gibi küçük, barışçıl topluluk balıklarının hepsi ile iyi arkadaşlık yaparlar. Kendi türdeşleri ile de hiç sorun yaşamazlar. Kesinlikle çiklit akvaryumlarına koymamalısınız. Gene Astronot Çiklit, Texas Çiklit ve Jack Dempsey gibi sert Güney Amerika çiklitleri ile de bakılmamalıdır. Bu balığın doğasında kabuklular, salyangozlar bulunduğu için, akvaryumda olabilecek karides ve salyangozlara karşı saldırgan olabilirler. Bitkileri çok az da olsa yeme eğiliminde olabilirler ama asıl tercihleri su yosunlarıdır.
Çöpçü balıklarının erkekler genellikle daha küçük ve incedir. Cinsel olarak olgunlaşan dişi çöpçü balığının karnı genellikle erkeklerden daha yuvarlaktır, bu nedenle ağızları dinlenirken yere sürter. Çöpçü balığını üretmek istiyorsanız, bir dişiye en az 2 erkek balığın eşlik etmesi gerekir. Ama bu balığı üretmek gerçekten zordur bu yüzden büyük guruplar halinde bakılması, üreme şansını arttırır. Evde Balık Üreme akvaryumunun en az 75 litre olması, bu balık için gereken üretimi sağlayacaktır. Akvaryumun dibini boş bırakın, onun yerine kayalar ve yapraklar koyun. Akvaryumun sıcaklığı 21 ile 24 arasında olsun. İç filtre kullanmayın, çünkü bu yumurtalara zarar verebilir. Hava taşı ve hava pompası ile suyu hareketlendirin. Su değerleri, ana akvaryumdaki gibi olsun.
Çöpçü balığının dişisi ya akvaryum camını ya da düz bir alanı yumurtlamadan önce temizler. Erkek Çöpçü balıkları, dişiyi akvaryum içinde kovalamaya başlar. Dişiler 400 kadar yumurta bırakırlar ve yavrular 3-4 gün sonra yumurtadan çıkar. Çöpçü balığı, yumurtadan çıkan yavruları yiyecektir bu yüzden de hemen ebeveynleri ayırın. Yavruları ilk 1-2 gün yem vermeseniz de olur daha sonra mikro yemler ile beslemeye başlayın. Bir aylık olduktan sonra yemleyin.
#çöpçübalığı #evdebalıküretimi #akvaryum

Пікірлер: 185
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl Instegram adresim: ttps://instagram.com/remax_cem_celikel Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel Whatsapp adresim : wa.me/905324431692
@soneruyank4304
@soneruyank4304 4 жыл бұрын
Merhaba hocam bazı yerlerde salyangozların hepatit taşıyabileceği gibi bazı şeyler okudum siz ne düşünüyorsunuz Bende elma salyangozu sarı ve zebra olanlardan var iyi günler.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Normal akvaryumda yaşayanların taşıması zor ama doğadan bulup getirirseniz, böyle bir risk olabilir.
@soneruyank4304
@soneruyank4304 4 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam çok tekkür ederim normal bilindik bir üreticiden aldım iyi akşamlar doğada bulunma değil içim rahatladı.
@omerasafgevrek7935
@omerasafgevrek7935 4 жыл бұрын
Abicim bir şeyi çok merak ediyorum Profesyonel gayrimenkul danışmanlığı ile akvayumun ne alakası var Çok merak ediyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Her ikisini de çok iyi yapıyorum. Eğer danışmanlık hizmeti istersen, o konuda da yardımcı olabilirim.
@mnecraftkaplumbagas9401
@mnecraftkaplumbagas9401 4 жыл бұрын
Su kaplumbağasının yaninna koysam birşey olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Su kaplumbağası,çöpçü balığını yer.
@saimeoncu6438
@saimeoncu6438 4 жыл бұрын
Size bir şey sorabilir miyim ? Palyaço balığı akvaryumu nasıl olmalı vs. bilgileri içeren bir video hazırlaya bilir misiniz?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Palyaço balığı, tuzlu su akvaryumunda yaşar. Benim daha önce bu balıkla ilgili bir tecrübem olmadı.
@efdalurkmez3490
@efdalurkmez3490 4 жыл бұрын
Cambarellus diminutus cüce kereviti akvaryumu nasil olmalı?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ona da bir ara bakarım. Sıraya alalım...:)
@helmye36
@helmye36 2 жыл бұрын
bu balığı beslemek için filtre veya hava motoru zorunlumudur
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Her balık için filtre ve motor olmalı. Bu balık dip balığıdır ve kötü su önce akvaryum dibine çöker. Eğer filtre ve hava motorun yoksa, bu balığa zamanla çok zarar verir.
@munesok1658
@munesok1658 4 жыл бұрын
Abi her hafta 1 tane lepistes balığım ölüyo sebebi nedit
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre? Kaç balık var? Akvaryumun yeni mi? Filtre ve havalandırma var mı?
@munesok1658
@munesok1658 4 жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryum 1yılık yaklaşık 50 lt içinde 10 anaç 100 ye yakın yavru bulunmakta iç filtre var en geç 3haftada bir temizlik yapıyorum
@salihsakalli1006
@salihsakalli1006 4 жыл бұрын
Akvaryumun küçük her 10 litreye 1 balık olması en iyi sidir haftada 1 %25 falan su değişimi yap daha iyi olur
@muhammedtahir4196
@muhammedtahir4196 Жыл бұрын
Merhaba Nerite Salyangozlarımı çöpçülerin oldugu akvaryuma koyarsam sıkıntı yaşar mıyım
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Yaşamazsın.
@asdadd1359
@asdadd1359 Жыл бұрын
Abi benim lepistes 5gün önce2tane doğurdu sonra 5gün sonra yine 5tane doğurdu hala karnı şiş neden böyle oldu
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Strese girdiği için, parça parça doğuruyor. Akvaryum ısısı, akvaryum ortamı gibi değişkenler yüzünden bu durum oluşur.
@Dasyurekaa
@Dasyurekaa 4 жыл бұрын
verdiyiniz bilgiler için teşekkürler harıka bir paylaşım bizede beklerim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Gelelim de sizi de ziyaret edelim.
@Rawsttyy
@Rawsttyy 2 жыл бұрын
Reis benim akvaryumda 4 tane var yaklaşık serçe parmağım büyüklüğündeler sarı kahverengi ve beyaz renkliler hangi cinsten oluyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bunların cinsi balıktır. Türleri çöpçü balığıdır. Irkları kahverengi çöpçü balığı olabilir.
@reiss9121
@reiss9121 2 жыл бұрын
Dişiyi erkekten farklı bi akvaryuma alsam Dişi nasl yumurta toplar yem yiyerek mi ?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Üreteceksen, bir arada olmalı. Canlı yem ve sık beslemek balıklara form kazandırır.
@qwgxjcy5919
@qwgxjcy5919 3 жыл бұрын
merhabalar, benim aldığım 2 adet panda çöpçü deli gibi yüzüyor. bi yukarı bir aşağı. bir sağa bir sola. neon tetralar korkudan yerde yüzüyor. salyangoz bunlar yüzünden gezemiyor. deli ettiler beni. balkondan atacağım neredeyse. 2 tane de komando çöpçü var görevini yapıyor efendi efendi. yerdeki yemleri topluyor. gayet sakinler. bu iki panda külhan beyi gibi tankı birbirine katıyor. ne yerdeki yemleri alıyor ne bişey yapıyor. neden böyle yaparlar?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Panda çöpçüler sosyal balıklardır ve 5 erli guruplar halinde bakılmalıdır. Bence adet az olunca rahatsız olup strese giriyorlar. Bence böyle davranmalarının sebebi bu olabilir.
@reiss9121
@reiss9121 2 жыл бұрын
Sa.abi bende 5adet damızlık çöpçü vr akvaryuma dip çekim yapamıyorum bitkiler olduğu icn ve zeminde silis kum lav kırığı vr iri ondn baliklr diskilri kalıyor ama pipo büyük o çekiyor bi sıkıntı olurmu her ay %50 şu değişimi yapıyorum ve pilotu akvaryumun kendi suyuyla yıkıyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Doğru yapıyorsun, bir sıkıntı olmaz.
@reiss9121
@reiss9121 2 жыл бұрын
@@CemCelikel tm abi teşekkürler copculerdn daha hızlı nasl yavru alabilrm video yaparmsn
@tekbirgoksu2637
@tekbirgoksu2637 2 жыл бұрын
Birşey sorabilir miyim? Komet japon balığı ile ilgili bir vidyo hazırlayabilir misiniz?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Tamam, komet ile ilgili de bir video yaparım.
@oguzoguz7441
@oguzoguz7441 3 жыл бұрын
Vatozun oldugu bir akvaryumda panda çöpçü almak gereklimidir ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Gerek yok.
@harunyalcin2929
@harunyalcin2929 Жыл бұрын
3 tane Japon başlığım var 50 cm’lik bir akvaryumda yaşıyorlar. Bu tanka çöpçü başlığı koyabilir miyim? Adet anlamında 1-2 makul müdür? Ve vatoz ile çöpçü balığı aynı akvaryumda olması sıkıntı olur mu?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
50 santim japon balığı için ufak sayılır ki bu akvaryuma ayrıca vatoz ve /veya çöpçü balığı koymanı önermem.
@harunyalcin2929
@harunyalcin2929 Жыл бұрын
@@CemCelikel 3 tane Japon başlığı için kaç cm’lik bir akvaryum kullanabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. 80 cmx 50 cmx 35 cm lik bir akvaryum olabilir. Yada bu ölçülere yakın.
@harunyalcin2929
@harunyalcin2929 Жыл бұрын
@@CemCelikel 50 cm’lik bir akvaryumda hangi tür balık yetiştirebilirim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
50 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin.
@EymenGamer01
@EymenGamer01 4 жыл бұрын
Abi çim halımı ne diyolar onu içinde japon ve çöpcü olan akvaryuma koysam bi zararı olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Hiç denemedim. Suya salınım yapmazsa, olabilir ama çok sert olursa da balığa zarar verebilir.
@stargazer2411
@stargazer2411 2 жыл бұрын
bende 4 fil kuyruk, 9 danio, 3 çöpçü var 55,60lt akvaryumda bakıyorum bir arkadaşımda 2 adet yavru 1-1,5cm kadar frenatus balığı var bana verecek acaba bu balıklarla sorun olur mu?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Fanustaki balıkların türü nedir? Lepistes ise, sorun olmaz.
@stargazer2411
@stargazer2411 2 жыл бұрын
​@@CemCelikel Yanlış anladınız frenatus balığı sordum fanus yok..
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Pardon :) Frenatus'un boyu 15 santim kadar olabilir. 150 litreden küçük akvaryumlarda bakılmasını tavsiye etmem.
@MEKaradeniz
@MEKaradeniz 4 жыл бұрын
Cem Bey, video için teşekkürler. Güzel bir mikrofon almanızı tavsiye ederim. Bu mikrofonla sesiniz çok patlama yapıyor ve rahatsız edici oluyor kulak için.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
İnşallah bir 100 bin abone olayım. O zaman kolay :)
@MEKaradeniz
@MEKaradeniz 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Hadi inşallah. Hayırlısı ile. Ben de abone olayım, sayaç 1 daha artsın o zaman 😅
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Etrafına da söylersen, sevinirim. Malum daha 91730 kişi daha lazım :)
@MEKaradeniz
@MEKaradeniz 4 жыл бұрын
@@CemCelikel :D
@ekin06
@ekin06 4 жыл бұрын
Abi lepistes yavruları yermi yavrular 10 günlük 5 litrelik ayrı yere aldım
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Eğer yavrular saklanacak bir yer bulamazsa, diğer balıklar tarafından yenme ihtimali her zaman vardır. Rafya kağıt iplerden, yavrular için barınak yapabilirsin.
@eymenkaya17..
@eymenkaya17.. 3 жыл бұрын
Abi zebra ciklet akvaryumuna koyarsak biseyolurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Tek zebra bakacaksan saldırmaz ancak çift olursa saldırabilir. Yavruları olursa da kesin saldırır.
@kevsersoykrl4418
@kevsersoykrl4418 3 жыл бұрын
Merhabalar beyaz benek hastalığı olan bir akvaryum var icindeki bütün baliklar oldu bir tek çöpçü kaldı Beyza benek hastalığı ondada varsa yeni balıklara ve yenildiğimiz akvaryumun suyuna hastalik bulaştırır mı?( ACIL CEVAP VEREBILIR MİSİNİZ?)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Karın, yüzgeçler, kuyruk, solungaçlar ve balığın derisinin diğer kısımlarında beyaz noktalar, halkalar veya lekelere neden olan parazitik bir hastalıktır. Suyu düzenli olarak değiştirip dip çekimi yaparak ve ayrıca amonyak, pH, nitritler ve su sertliği gibi su değerlerini balık için uygun değerlere sabitleyerek önlenebilir. Hastalık, Makalit yeşili, metilen mavisi ve tuz banyoları ile tedavi edilebilir. Tedaviye erken başlanırsa hastalıkla başa çıkmak çok kolaydır. Bu balığın tedavisi ile ilgili bir videom vr. İzlemeni tavsiye ederim. kzfaq.info/get/bejne/q86RnrJhp5eWimQ.html
@kevsersoykrl4418
@kevsersoykrl4418 3 жыл бұрын
👍🏻
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
🙏👏
@kevsersoykrl4418
@kevsersoykrl4418 3 жыл бұрын
Bir şey daha sorabilir miyim , japon balıkları kac ph'ta yaşar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
6 ila 8 pH arasında yaşarlar.
@fatihturk1137
@fatihturk1137 2 жыл бұрын
İyi günler 4 panda çöpçü ve 4 komanda çöpü balığım var onun dışında 6 melek, 7 Moli, 7 transgenetik tetra, 4 black Fantom tetra, beta ve 4 albino vatoz, 5 l144 albino tül kuruk var akvaryumum 100*40*50* ölçülerinde 200 litrelik Son zamanlarda çöpçüler hep saklanıyor özellikle panda çöpçüler komandolar gezinip yem yiyor ama pandalar sürekli saklanır haldeler nedeni nedir acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Su değerlerini kontrol et. Kirli su akvaryum dibinde daha çok etkili olur. Panda çöpçüler de hassas balıklardır. Bence dip çekimi yaparak bir yüzde 30 kadar suyu değiştir.
@fatihturk1137
@fatihturk1137 2 жыл бұрын
@@CemCelikel su değişimi yaptım ama yine aynı durumlar hatta yüzde 50 değişim yaptım bunun yanı sıra su düzenleyici amonyak giderici ve bakteri kültürü kullanıyorum eksradan
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum ışıklarını da azalt. Büyük ihtimalle, akvaryum ışığını güçlü olması sonucu rahatsız oluyorlar.
@kaansarac900
@kaansarac900 4 жыл бұрын
Abi ya benim 4 tane japon balığım var 6 lt lik akvaryumda besliyorum ama balıkların hepsi üstte bekliyor hemde çok haraketliler yem mi istiyorlar acaba yoksa başka bir neden mi var?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Nefes almakta zorlanıyorlar. Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır.
@kaansarac900
@kaansarac900 4 жыл бұрын
Cem Celikel abi bunu her zaman yapmıyorlar ama ben içeriye geldiğimde hep yapıyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Dikkat et. Akvaryum 6 japon balığı için çok küçük. Her an balıklarını kaybedersin.
@mertdogan6523
@mertdogan6523 3 жыл бұрын
En iyi balik ile ilgili bilgi veren kanal
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim :)
@turgutkayraozbek4036
@turgutkayraozbek4036 4 жыл бұрын
Abi siyah benek için ilaç olarak ne kullanabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur....
@turgutkayraozbek4036
@turgutkayraozbek4036 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Abi lekeler gidip gelmiyor hep var o zaman renk değişimi mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum su değerleri normalse, balık büyüdüğü zaman da yapar. Değilse, su değerlerini kontrol et.
@turgutkayraozbek4036
@turgutkayraozbek4036 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Su değerlerim normal abi zaten balığım büyük
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Peki, daha önceden kuyruk erimesi gibi bir durum oldu mu?
@yunusdikmen2061
@yunusdikmen2061 3 жыл бұрын
Abi yavru balık ları yermi çöpçü balığı yeni doğmuş yavru ları
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Çöpçü balığı iyi göremez ve özellikle yavru balıkların peşinden koşmaz. Ancak denk gelirse, yer. Yoksa, yavru balıklara dokunmaz.
@aglayanpalyaco3996
@aglayanpalyaco3996 3 жыл бұрын
Hava motorsuz yasarmi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eğer uygun akvaryum koşulları sağlarsan, yaşarlar. Ancak bunun için öncelikle akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünün tam olması lazım ve de suyu oksijenlendiren bitkilerin de olması lazım. Eğer bu dengeyi sağlarsan yaşar, yoksa yaşamaz.
@yldrmboran1881
@yldrmboran1881 2 жыл бұрын
13lt akvayum kaç adet bakılır
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/naqCjbZ9y9PPeHk.html
@merickar9277
@merickar9277 3 жыл бұрын
abi bende çöpçü balığı alıcam ama aklıma bir soru takıldı ben lepistes balığı ile bakacağım olur mu? Bir de elodea bitkisini hangi kuma ekersem verim alırım?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Lepistes ile çöpçü balığı beraber yaşar. Elodea bitkisini silis kuma ekersen olur.
@ardasezer8409
@ardasezer8409 3 жыл бұрын
@@CemCelikel japon balığı ile yaşarmı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yaşamaz. Bu balıkların görüş açıları çok düşüktür. Japon balıkları bu balığa yiyecek bırakmaz.
@placebo4393
@placebo4393 2 жыл бұрын
30 lt akvaryumda 1 japon 1 copcu var ama sanirim copcu yalniz kaldigi icin durgunlasti yanina 2 tane daha alirsam alan olarak cok mu dar gelir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Çöpçü balıkları toplu halde yaşayan balıklardır. En az 5 li guruplar halinde bakılmalıdırlar. Ancak japon balığı ile bakılır mı? Bence bakılmaz. Çünkü ikisi de çok farklı balıklar. Ayrıca japon balığı, çöpçünün yiyeceği yemleri de yiyerek, aç kalmasına sebep olacaktır. Gene denk getirirse, japon balığı, çöpçüyü yemeye de çalışır.
@placebo4393
@placebo4393 2 жыл бұрын
@@CemCelikel bpyutlari eşit anlaşmalarinda bi sorun yok birbirlerine hic zarar vermediler yem konusunda da gece dip yemi atiyprum japonum uyuyunca onu da hallediyprum. Ancak sürü baligi olmasi dediginiz gibi sıkıntı yaratabilir diye sordum en azindan yanina bir tane daha alsam uygun olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Eğer diğer koşuları hallediyorum dersen, bence almanda bir sakınca olmaz. Ancak dediğim gibi bu iki tür tabiatları gereği bir arada olmaması gerekir.
@berkakgul2507
@berkakgul2507 2 жыл бұрын
Benim akvaryum 1.50 33 ciklet orta boy 2 leopar vatoz 15 cm 3 çöpçü sıkıntı yok
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
150 litre mi? Çiklitler çok bölgecidir. Hangi tür çiklit besliyorsun?
@berkakgul2507
@berkakgul2507 2 жыл бұрын
1.50 metre 485 litre
@berkakgul2507
@berkakgul2507 2 жыл бұрын
7.8 cm.civari Malawi ciklet sarı prenses mavi beyaz prenses
@berkakgul2507
@berkakgul2507 2 жыл бұрын
Karışık
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu akvaryum, bu saydığın balık ve âdet için uygun.
@melisayldz9693
@melisayldz9693 3 жыл бұрын
Abi çöpçü balığım yukarda ters yüzdü ama yaşıyordu da 1 gün boyunca bu şekilde durdu ilgilendigimde hareketli olmaya başlayıp tekrardan yüzeyde yüzdü ne kadar düzeltip ilgilensemde maalesef kaybettim bunun sebebi ne olabilir acaba ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ağırlaşan su, kvaryumun dibine çöker ve bu da özellikle dip balıklarının nefes almasını zorlaştırır. Bol bol dip çekimli su değişimi yap. Her seferinde yüzde 30-40 su değişimi yapabilirsin. Yemi de azalt. Günde 1 kere yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese doyar.
@melisayldz9693
@melisayldz9693 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Abi 1 hafta mı ne olmuştu geleli akvaryum temizliğini su değişimini de yapalı 1 hafta olmuştu yemi 1 adet dip yemi veriyordum cidden moralim bozuldu 1 gün yüzeyde durdu mücadele etti ama öldü sordum bir kaç akvaryumcu şaka gibi bu durum normal dedi hastaysa umarım diğer balıklara bulaşmaz teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor ve hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@Hikayecidede76
@Hikayecidede76 Жыл бұрын
abi yurtalar metilen mavisi düzenli olarak mı eklenir ?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Metilen mavisi, Japon balığı yumurtalarının mantar enfeksiyonlarına karşı korunmasına yardımcı olmak için kullanılan bir kimyasal bileşiktir. Yumurtaların sarımsı renkte olması, mantar enfeksiyonlarına karşı daha hassas oldukları anlamına gelir. Metilen mavisi, Japon balığı yumurtalarının tutulduğu suya eklenir ve genellikle 1:10.000 oranında kullanılır. Yani, 100 litre su için 0,01 litre metilen mavisi kullanılmalıdır. Metilen mavisi, Japon balığı yumurtalarının tutulduğu suya yumurtalar konulmadan önce eklenmelidir. Yumurtalar suya yerleştirildikten sonra, 24 saat içinde metilen mavisi uygulanmalıdır. Yumurtalar, tamamen kaplanana kadar 5-10 dakika boyunca metilen mavisi çözeltisi içinde bekletilmelidir.
@mustafabacaksz6817
@mustafabacaksz6817 3 жыл бұрын
30 litrede kaç tane beslenir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
30 litre balık bakmak için küçük bir akvaryum. Balık bakacaksan en az 40 litre olmalı. 30 litrede 2 en fazla 3 adet besleyebilirsin.
@adewowale8874
@adewowale8874 3 жыл бұрын
Abi ÇÖPÇÜ balığım dipte yata bir şekilde duruyor ağzı hareket ediyor ne yapmam gerek lütfen cevap verin
@adewowale8874
@adewowale8874 3 жыл бұрын
Akvaryumda 3 japon 1 vatoz 1 de çöpçü balığı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı akvaryumunda çöpçü olmaz. Muhtemelen aç kamış.
@adewowale8874
@adewowale8874 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi peki ne yapmam gerek
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ölmeden geri ver.
@adewowale8874
@adewowale8874 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi adam almassa
@pylcohspuz8027
@pylcohspuz8027 3 жыл бұрын
Abi selam ben 10 litre akvaryumda sadece 3 çöpçü balığı bakabilir miyim?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
10 litre çok küçük. Bence balık bakacaksan en az 40 litrede bak. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzfaq.info/get/bejne/naqCjbZ9y9PPeHk.html
@pylcohspuz8027
@pylcohspuz8027 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@marling2568
@marling2568 2 жыл бұрын
Yosun yerlermi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Çöpçü balıkları yosun yemez. Sadece dipte, köşede kalan yemleri bulur, kazar yer.
@sudebadem5148
@sudebadem5148 2 жыл бұрын
Merhaba benim çöpçü balığım akvaryum dibinde yan yatıyor ölmemesi için ne yapabilirim acil
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Tuz mu attın? Suyun bir kısmını değiştir.
@sudebadem5148
@sudebadem5148 2 жыл бұрын
@@CemCelikel tuz atmadım suyun üçte birini değiştirmiştim sonraki gün yerde yattığını gördüm bir kaç saat içinde öldü neden olabilir diğer balıklarıma da bisey olsun istemiyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yeni koyduğun su soğuk muydu? Eceli de gelmiş olabilir. Diğer balıklarda bir sorun var mı?
@sudebadem5148
@sudebadem5148 2 жыл бұрын
@@CemCelikel koyduğum su oda sıcaklığında bekletilmiş suydu diğer balıklarımda bir sıkıntı yok şuan
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
O zaman muhtelen eceli gelmiş.
@kemalsambaz1250
@kemalsambaz1250 3 жыл бұрын
Abi lepistelerin ve cüce vatozların yanında çöpçü üretimi olurmu
@kemalsambaz1250
@kemalsambaz1250 3 жыл бұрын
Olurmu abi acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Üretim riskli bir uğraştır. Riskleri ne kadar düşük tutarsan o kadar başarılı olursun. Çöpçü balığı yumurta ile üreyen bir balıktır. Vatoz geceleri yumurtaları bulup yer, lepistes ise gündüzleri. Bence çok zor.
@kemalsambaz1250
@kemalsambaz1250 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tmm abi saol
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sen de sağol. Kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin.
@kemalsambaz1250
@kemalsambaz1250 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abeneyim abi
@muratdorukaltingoz3039
@muratdorukaltingoz3039 3 жыл бұрын
Abi 8 Japon için en uygun kaç litrelik akvaryumlar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
8 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 300 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@muratdorukaltingoz3039
@muratdorukaltingoz3039 3 жыл бұрын
@@CemCelikel uzunluğu 36cmlik yüksekliği 25 cm akvaryum da yaşarlar mı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
100 cm boy, 50 cm genişlik 60 cm yükseklikte yaşar.
@selahattinsipahioglu889
@selahattinsipahioglu889 3 жыл бұрын
Çöpçü balığı ve vatoz balığını birlikte besleyebilirmiyiz
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Besleyebilirsin. Sorun olmaz.
@nursevimkesim4085
@nursevimkesim4085 4 жыл бұрын
Abi ailemi bir türlü akvaryum almaya ikna edemiyorum halbuki param var ama onlar fanusla yetiniyor o zaman fanusu niye satıyorlar diyor ben bitkiler için olduğunu anlatıyorum ama onlar teraryumla karıştırıyorsun diyorlar ama aynı şey olduğunu bilmiyorlar onları nasıl ikna ederim tüyo verirmisin
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben balıklarımı besleyip besleyip öldürmek için değil, besleyip büyütüp, uzun yıllar bakmak için akvaryum istiyorum, Sen evde de yaşarsın ama dışarıda yaşamak daha farklı. Fanusu ev gibi düşünün,akvaryum hem ev hem de dışarısı gibi. Hayat ev ve dışarısı ile bir bütün dersin...
@nursevimkesim4085
@nursevimkesim4085 4 жыл бұрын
Abi tekrar dinlemiyorlar hayır akvaryumda daha büyük ev diyorlar dışarısı ırmaktır diyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bazen, bazı kararları kendin alman da gerekebilir. Ama öncelikleri varsa, onları sen değil, ailen karar verir. Bence arada, sık sık onlara, akvaryum sahibi olmak istediğini hatırlat. Elbet bir gün kabul ederler.
@nursevimkesim4085
@nursevimkesim4085 4 жыл бұрын
Çok sağol abi dediklerini yaptım birkaç güne alacaklarmış
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Tebrikler... Yalnız akvaryum alınca, hemen balıkla doldurma. Mümkünse tek balık al ve önce onu yaşatmaya çalış. Çünkü akvayuma balikları alınca iş bitmiyor. Yeni Akvaryum kuranlar için videolarım var. Onları izleyip, balıkları nasıl sağlıklı yaşatabilirsin, onları öğrenmek çok önemli. Tebrikler tekrardan.
@ardasezer8409
@ardasezer8409 3 жыл бұрын
Abi benim çöpçü balığım bir yere geçip duruyor ölmediği halde çok nadir haraket ediyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@GreeddLoL
@GreeddLoL 4 жыл бұрын
Abi lepistes yavru yermi?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Karakterine göre değişir. Bazıları yerken, bazıları yemez. Ama en garantisi, yavruluk kullanman. Daha çok yavrunun hayatta kalmasını garantilersin.
@GreeddLoL
@GreeddLoL 4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi sana instagramdan bazi sorularim oldu bi bakarsan sevinirim
@GreeddLoL
@GreeddLoL 4 жыл бұрын
@@CemCelikel evet abi
@GreeddLoL
@GreeddLoL 4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi rica etsem bu mesajini silermisin rahatsiz edilmek istemem hani adimi yazdinya abi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
ok...
@rickk2985
@rickk2985 3 жыл бұрын
Abi bu balıklar japonlara saldırır mı?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Çöpçü japona saldırmaz ancak japon balığının ağzına sığarsa, çöpçü balığını yer.
@muhammethakk9876
@muhammethakk9876 3 жыл бұрын
abi benim akvaryum küçük olduğu için tek beslesem olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kaç litre mesela?
@muhammethakk9876
@muhammethakk9876 3 жыл бұрын
@@CemCelikel 30
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Olur. Ancak bu balığın en az 3 adet şeklinde bakılması gerektiğini de bilmelisin.
@muhammethakk9876
@muhammethakk9876 3 жыл бұрын
@@CemCelikel biliyorum zaten ilerleyen zamanlarda daha büyük akvaryum almayı düşünüyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Umarım uzun süre balığına bakabilirsin.
@bambamthebritishshorthair4875
@bambamthebritishshorthair4875 4 жыл бұрын
👍🏻
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@ahmetyagzavc4676
@ahmetyagzavc4676 3 жыл бұрын
Benim japonlar çöpçüyü döverek öldürdü
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Çöpçü ve japon balığı birbirine rakip iki balıktır. Birbirlerine zarar verebilme ihtimalleri hep vardır. Bir arada, aynı akvaryumda olmalarını önermiyorum.
@ahmetyagzavc4676
@ahmetyagzavc4676 3 жыл бұрын
Cem Celikel bende yeni öğrendi ama ilk başlarda iyi anlaşıyolardı peki vatoz
@ahmetyagzavc4676
@ahmetyagzavc4676 3 жыл бұрын
Cem Celikel petdhop bişe olmaz demişti çöpçü ve japon
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı hangi balıklarla yaşamaz ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzfaq.info/get/bejne/iL1mmMVpq7G8dXU.html
@Sword6868
@Sword6868 2 жыл бұрын
Üşendim ya
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Neden?
@Sword6868
@Sword6868 2 жыл бұрын
@@CemCelikel çok iş ya 😂
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Emeksiz hiç bir şey güzel olmaz.
@Sword6868
@Sword6868 2 жыл бұрын
@@CemCelikel katılıyorum
Boy boy renk renk beta yavruları. Tam seyirlik.
2:20
Terasta Akvaryum ve Kaktüsler
Рет қаралды 18
لااا! هذه البرتقالة مزعجة جدًا #قصير
00:15
One More Arabic
Рет қаралды 50 МЛН
World’s Largest Jello Pool
01:00
Mark Rober
Рет қаралды 127 МЛН
WHO CAN RUN FASTER?
00:23
Zhong
Рет қаралды 35 МЛН
Harley Quinn lost the Joker forever!!!#Harley Quinn #joker
00:19
Harley Quinn with the Joker
Рет қаралды 25 МЛН
What does an aquarium air pomp actually do?
5:22
Hobim Akvaryum
Рет қаралды 376 М.
Çöpçü balığı üretimi
14:43
şenolla üretim
Рет қаралды 25 М.
Çöp Değil! Besin Üreten Doğal Filtre, Bitkiler
13:19
Doğal Akvaryum Günlüğü
Рет қаралды 191
ÇÖPCÜ BALIĞI BAKIMI BESLENMESİ ve ÖZELLİKLERİ
21:12
MÜCAHİT DORAY
Рет қаралды 12 М.
Albino corydoras Yumurta alımı ve dizilimi
16:09
şenolla üretim
Рет қаралды 1,1 М.
Çöpçü Balığı Cinsiyet Ayrımı ve Üretimi / Çöpçü balığı videoları-1
11:23
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ÇÖPÇÜ BALIĞI BESLEME REHBERİ
28:05
ÇÖPÇÜ ÜRETİM ODASI
Рет қаралды 8 М.
لااا! هذه البرتقالة مزعجة جدًا #قصير
00:15
One More Arabic
Рет қаралды 50 МЛН