Clinica Stomatologica Iasi | Recuperare implant - trei sfaturi ca sa te refaci

  Рет қаралды 435

Passionate Clinic

Passionate Clinic

Жыл бұрын

In acest video gasesti ✅ trei idei ✅ care sa te ajute sa te raportezi corect la etapa de recuperare dupa un implant dentar.
Recuperarea dupa implant presupune sa faci ca pacient cateva lucruri si sa mentii o comunicare deschisa cu medicul tau.
De ce? Pentru ca astfel vei evita diverse complicatii printre care infectiile, durerile, tumefierile si chiar respingerea implantului.
Recuperarea dupa implantul dentar - de ce conteaza atat de mult?
✅ Procedura chirurgicală de inserare a implantului se realizează sub efectul anesteziei locale, iar posibilul minim disconfort postoperator poate fi ținut sub control cu ajutorul unor analgezice și antiinflamatoare pe care medicul le prescrie pentru tine. Una dintre principalele preocupari ale pacientilor se refera la gestionarea durerii nu numai in timpul interventiei chirurgicale, efectuate sub anestezie locala, ci si in perioada post-operatorie. In timpul fazei de vindecare, se poate intampla sa existe durere, a carei intensitate variaza de la pacient la pacient. In orice caz, durerea postoperatorie este usor de gestionat prin administrarea de antiinflamatorii si analgezice obisnuite.
✅ Sfat 1: Imediat dupa interventie - foloseste gheata. Chiar ajuta. In general, la cateva zile dupa operatie, pot aparea umflaturi in zona afectata de operatie. Un obraz umflat nu trebuie sa ingrijoreze, deoarece face parte din procesul normal de vindecare, dupa aproximativ o saptamana totul va tinde sa revina la normal.
Pentru a limita umflarea, se aplica o punga de gheata pe fata, in zona corespunzatoare celei in care au fost inserate implanturile, fara a apasa zona operata.
Senzatia de rece, care provoaca vasoconstrictie, limiteaza edemul si hemoragia in tesuturi care pot provoca umflaturi. Nu uita sa invelesti punga de gheata intr-un prosop de baie pentru a nu face degeraturi pe obraz
✅ Sfat 2: Adapteaza-ti igiena orala, NU o abandona.
Igiena orala joaca un rol imens in perioada postoperatorie.
Deoarece este vorba despre o leziune a membranei, este absolut necesar sa se evite formarea unui mediu favorabil dezvoltarii bacteriilor.
In zilele urmatoare interventiei se recomanda utilizarea unei ape de gura sau solutii antiseptice, astfel incat zona sa fie dezinfectata si este recomandat ca implanturile sa nu fie atinse cu mainile pentru a evita anumite infectii. Igiena orala la domiciliu ramane neschimbata in ceea ce priveste dintii care nu sunt adiacenti zonei interventiei.
Astfel, periuta de dinti (electrica sau manuala) si ata dentara continua sa fie utilizate. Cu toate acestea, in zonele operate, se recomanda o grija deosebita pentru a nu traumatiza tesuturile si se recomanda doar utilizarea unei ape de gura pe baza de clorhexidina.
Implantul se va osteointegra si, in scurt timp devine una cu tesuturile inconjuratoare eliminand riscul de infectii, dar in primele zile cu rana inca nevindecata, este bine sa se evite comportamente care genereaza risc infectios.
✅ Sfat 3: Ai grija la alimentatie.
Ai voie sa mananci dupa operatie; in primele 36 de ore se recomanda consumul de alimente lichide si reci (inghetata, iaurt, lapte rece, smoothie-uri, sucuri de fructe) pentru a nu pune prea multa presiune pe zonele afectate.
O dieta bazata pe alimente foarte moi trebuie totusi urmata pana in ziua in care sunt eliminate cusaturile.
In schimb, anumite alimente ar trebui evitate: cele picante, acide (de exemplu rosii sau citrice), alimente prea dure sau cu fibre.
BONUS: După implantare insa urmează o perioadă cuprinsă între 4 și 6 luni în care are loc procesul de osteoincorporare, proces în care implantul este acceptat și integrat în organism.
De aceea, conteaza atat de mult sa vii la vizitele stabilite alaturi de medic….. e o perioada care poate parea lunga si in care, uneori, mai “dam skip” peste controalele necesare.
Riscul la care te supui se intinde de la infectii si pana la respingerea implantului.

Пікірлер
Totul despre implantul dentar, cu Dr. Anca Vereanu
23:13
Hello Sanatate TV
Рет қаралды 33 М.
Implant dentar | Recuperarea după implant - ce am de făcut?
8:04
WORLD'S SHORTEST WOMAN
00:58
Stokes Twins
Рет қаралды 55 МЛН
Эффект Карбонаро и нестандартная коробка
01:00
История одного вокалиста
Рет қаралды 10 МЛН
Full Mouth Dental Implants. What You Should Know and Cost
17:58
JAX Implants & Dentures
Рет қаралды 6 МЛН
Clinica Stomatologica Iasi. Ce mananc dupa implant?
3:53
Passionate Clinic
Рет қаралды 516
Dr. Sava, cum sa slăbești rapid?
39:37
Catalin Maruta
Рет қаралды 66 М.
Dental Implants 101: What You NEED to Know! Part 3 (Everything Bone Grafting)
38:17
North Texas Dental Surgery
Рет қаралды 136 М.
Metal Partial vs. Flexible Partial: Which Do You Choose?
19:56
John Jazayeri
Рет қаралды 69 М.
DENTAL CROWN TYPES. Zirconia, Emax, PFZ, PFM, Metal!! Choosing the BEST!
13:29
The Underrated Dentist (formerly Dentrickstry)
Рет қаралды 219 М.
¿Cómo limpiar la zona de mi extracción ó cirugía dental?
4:53
OdontoblogMx
Рет қаралды 805 М.
Despre Implanturi Dentare cu Dr. Cristian Drochioi - DC dental
6:20
Clinica DC dental
Рет қаралды 1 М.
WORLD'S SHORTEST WOMAN
00:58
Stokes Twins
Рет қаралды 55 МЛН