Competiția dintre bărbați și femei | Conexiune & Deconectare

  Рет қаралды 51,474

Ștefan Mandachi

Ștefan Mandachi

Күн бұрын

În acest episod marca Mandachi Televijân, invitatul lui Ștefan Mandachi este dr. Menis Yousry - un izvor nesecat de inspirație și înțelepciune, care ne va vorbi despre traume, despre “repararea” copiilor, despre actul creației și despre competiția absurdă dintre bărbați și femei.
Mai exact, vei afla din acest material cum se răsfrâng traumele femeilor din trecut asupra femeilor din zilele noastre, de unde vine nevoia lor de a intra în competiție cu bărbații și de cine ai nevoie, ca părinte, pentru a-ți “repara” copilul.
#traume #competiție #femei #bărbați
00:00- 05:57 - Ce așteptări ar trebui să avem de la o nouă zi?
Poate doar faptul că suntem pe acest pământ, pentru o scurtă perioadă de timp, ar trebui să ne ofere răspunsul la această întrebare.
Dr. Menis Yousry ne îndeamnă să privim viața ca pe o vacanță scurtă. De ce? Fiindcă doar așa am putea s-o facem memorabilă.
“Dar cum să-mi fac “vacanța” memorabilă, atâta vreme cât știu că ea se va încheia cu moarte?”
Ei, bine, poate că moartea este, de fapt, o tranziție.
05:57- 15:56 - Cine ne-a creat?
Ni se întâmplă adesea să ne adresăm această întrebare. O întrebare atât de simplă. Atât de scurtă. Dar care ne dă atât de multe bătăi de cap.
Dr. Menis vine cu o părere interesantă și ne propune un exercițiu de imaginație în legătură cu acest subiect.
Tot în acest fragment, aflăm de ce le este bărbaților frică de angajamente/ relații stabile și de ce nu va exista niciodată egalitate între femei și bărbați.
Știm. A doua parte a frazei de mai sus ar putea suna ca o controversă, însă dacă analizăm lucrurile în profunzime, ne dăm seama de faptul că nu ar fi corect să presupunem că femeile sunt egale cu bărbații.
Urmăriți materialul pentru a vedea explicația frumoasă și plină de sens pe care ne-o oferă Menis Yousry.
15:56- 21:43 - Respectarea alegerilor celor din jur.
Homosexualitatea, un subiect atât de controversat, dar care are la bază o idee atât de simplă: fiecare ființă umană are dreptul să aleagă. Iar noi avem datoria morală de a respecta alegerile celor din jur.
Aflăm spre finalul fragmentului despre faptul că noi, ca indivizi, suntem într-o continuă schimbare. Suntem diferiți de la zi la zi, de la an la an.
Toate acestea, datorită faptului că singurul lucru fără de sfârșit este cunoașterea.
21:43- 24:38 - Experții în parenting și “repararea” copiilor.
Este părintele însuși singurul expert în parenting de care are nevoie pentru a-și “repara” copilul?
Dar ce se ascunde, de fapt, în spatele unui copil care se cere a fi “reparat”?
24:38- 31:52 - De ce ni se tot cere să ne schimbăm?
Teoretic, persoanele care te iubesc cu adevărat, te iau “la pachet” cu toate defectele tale. Practic, ele îți pot cere să te schimbi, continuând să te iubească, fie că te schimbi cu adevărat sau nu.
31:52- 33:06 - Alegerea mentorului.
“Cum să ajung un geniu, ca tine?”
Răspunsul vi-l oferă Menis, la finalul episodului.
______
Te salut! Sunt Ștefan Mandachi și muncesc cu pasiune din 2020 ca să construiesc un canal de KZfaq unic în România. Îmi doresc să creez un tărâm virtual al asumării, creativității și al exprimării libere, în care ideile să circule libere, fără cenzură, să fie utile, integre și originale, dar mai ales, să inspire.
Ca voluntar, am fondat asociația umanitară “Jeni Mandachi” unde ajutăm animalele fără stăpân și oamenii vitregiți de soartă.
Ca antreprenor, de-a lungul anilor am creat mai multe branduri, care au devenit simboluri în domeniile lor: cea mai mare franciză autohtonă de fast-food creată vreodată la noi, Spartan și cel mai bine cotat hotel de 4 stele din România, Mandachi Hotel & Spa.
Ca regizor de film, am realizat documentarul manifest “30 de ani și 15 minute” , scurtmetrajele “The Little Truth” și “Peace off”. În 2023 se lansează ultimul meu film documentar.
Îmi doresc să ofer valoare aici și prin viața mea. Să împărtășesc din experiența mea profesională și să am lângă mine oameni care gândesc și simt ca mine, pentru ca împreună să facem o lume mai asumată și mai autentică.
Facebook: / stefanmandachi
Instagram: / stefan.mandachi
TikTok: stefanmandachi
Blog: www.stefanmandachi.ro
Proiectul meu de suflet - CAIETUL VISURILOR: www.caietulvisurilor.ro

Пікірлер: 84
@elenaselene7568
@elenaselene7568 Жыл бұрын
Menis Yousry! Acest uriaș care face tot posibilul sa ne tina cu picioarele pe pământ. Ne transmite sa nu ne dăm puterea și atenția unui psiholog, terapeut... Oricum încearcă Stefan să pună întrebările, Menis știe subtilitatea din spatele acestor întrebări. Mulțumesc amândurora! Mulțumesc, sufletului tau, Menis !
@TheBelgunica
@TheBelgunica Жыл бұрын
De la interviu la interviu devii un barbat tot mai complex ☺️. Multumim pentru accesul la acest om minunat.
@mara8349
@mara8349 Жыл бұрын
Ștefan pune întrebări pragmatice, mentale, conectate cu viața de zi cu zi, iar Menis răspunde cât se poate de spiritual. Pare un meci între un fotbalist și voleibalist. E minunat că Ștefan nu s-a aruncat în studiul lumii spirituale și astfel poate pune întrebările oamenilor simpli. Iar calitatea video-urilor e excelentă, îți permite să te bucuri.
@dannicu2029
@dannicu2029 Жыл бұрын
Exista intrebari stomacale pe langa cele mentale?
@anasandu956
@anasandu956 Жыл бұрын
Cu adevărat, un copil te maturizează cât toate experiențele din viață la un loc. ❤️ Copiii mei mi-au zdruncinat toate ideile despre viață. Îmi arată zilnic unde încă mă doare și ce răni mai am de îngrijit.
@mariabogdan4891
@mariabogdan4891 Жыл бұрын
Altă familie,la fel aici...😁🤗
@dannicu2029
@dannicu2029 Жыл бұрын
Orice devotiune te maturizeaza, obligandu-te sa inveti. Evident, cu cat mai mare solicitarea, cu atat mai multa invatare. Si pentru ca omul e cea mai complexa masinarie, evident ca intelegerea nevoilor lui solicita cel mai mult. In ipoteza ca toate masinariile au aceeasi directie de mers, care chiar asa este, din motiv de cauzalitate unica.
@anuta8006
@anuta8006 Жыл бұрын
Nu ma mai satur sa.l ascult pe dr Menys..un om empatic,destept care transmite multa pace.Multumim ,Stefan!
@florianaveresteanu7303
@florianaveresteanu7303 Жыл бұрын
Ștefan dragul meu , impresia mea este că această terapie cu acest ,,Om cu O Mare ,, te va ajuta dar numai până la un punct!Tu de fapt nu ai nici o problemă de boală,sau mai bine zis ai una , dacă asta înseamnă că ai o problemă care ar trebui sa te facă fericit ,,pentru că unii nu pot simți asta toată viața ,,Te- ai Trezit!!!!!!!! Asta este ,nu mai ești o legumă, ca majoritatea oamenilor.Știi de ce? Pentru că tu cauți Binele, Adevărul,Frumosul și Iubirea ! Ei dacă vrei să le găsești, întreabă-i pe Sfinții Părinți cum au făcut, căci numai ei au găsit Calea! Și aceasta este Hristos!
@emiliamioc7994
@emiliamioc7994 Жыл бұрын
Ce să mai comentez?Mi-e drag,să-i ascult.Experenta și iubirea e totul în viața asta trecătoare.Imbratisari sufletești ❤️
@horeapoparik8899
@horeapoparik8899 Жыл бұрын
Am rămas fără cuvinte la ce am auzit și câta dreptate are in ce spune….
@marianakoszta6823
@marianakoszta6823 Жыл бұрын
Minunat! Tot respectul și admirația mea! Felicitări pentru tot ce faceți! 👏👏💖
@rozaliapuskas656
@rozaliapuskas656 Жыл бұрын
Frumos interviu ,pentru suferință există dragostea “necondiționată”,când iubești accepți persoana așa cum este ...,fericirea este un musafir rar intalnită dar nimic nu este imposibil ☺️aceste rânduri am scris și in “CAIETUL VISURILOR “😉Felicitări 🎉Mulțumesc 🙏🕎
@iliecristina8037
@iliecristina8037 Жыл бұрын
Multumesc pentru aceste interviuri. @Stefan-cred insa ca ar putea fi imbunatatita metoda de a pune intrebari.Sugerez sa alegi o tema sau doua si sa pui mai multe intrebari legate de acele teme pentru a merge mai in profunzime. Din ceea ce am observat pana acum din modul in care sunt puse intrebarile, temele de discutii sunt schimbate foarte rapid si apare o ploie de intrebari din diferite domenii.De aceea nu e timp pentru a merge in profunzime pe o anumita tema.
@ramonaflorentinasabie1018
@ramonaflorentinasabie1018 Жыл бұрын
Multumim pt un alt moment de alinare al sufletului!
@ancafroicu59
@ancafroicu59 Жыл бұрын
Înca o data Menis Yousry, felicitari Stefan Mandachi! O mare placere sa-l ascult, sa va urmaresc. Si, n-ar fi ajuns la atata profunzime fara cunoastere si experimentare... varsta e un avantaj...
@user-sl5mp1sy8f
@user-sl5mp1sy8f Жыл бұрын
Stefan. cine te iubeste te accepta asa cum esti.Esti unic si authentic, noi te iubim si admiram asa cum esti.💓 Numai persoanele fara coloana vertebrala se iau dupa altii.
@dannicu2029
@dannicu2029 Жыл бұрын
Vrei sa spui ca toti copiii, toate femeile care se iau dupa altii nu au coloana vertebrala??? Vorbesti ca sa nu adormi? Ai vrut sa spui altceva, dar nu cunosti limba suficient.
@ionutrapceanu3995
@ionutrapceanu3995 Жыл бұрын
Ma inclin in fata dumneavoastra si va sunt extrem de recunoscator pentru toata calitatea pe care o oferiti atat in mediul online cat si fizic prin brand urile pe care le-ati construit. De curand am vazut un podcast in care era invitata doamna psihoterapeut Niculina Gheorghita,o minune de om care s-ar putea sa va placa si dumneavoastra . Ne-ar placea sa o revedem si pe acest canal .
@adrianagligor4624
@adrianagligor4624 Жыл бұрын
Minunat ,mi as dori sa aveti episoade macar ca si serialul Tanar si nelinistit !!!
@gabriela.stoita.7458
@gabriela.stoita.7458 Жыл бұрын
Multa sanatate Stefan ...Si mult Respect ..👏👏👏👏👏👏👍👍👍👍Felicitari ...👏👏👏
@patriciamarcu4943
@patriciamarcu4943 Жыл бұрын
Superb! Alte cuvinte nu mai am.. și nici nu cred ca au sens!❤
@cristinachiritescu4881
@cristinachiritescu4881 Жыл бұрын
Doamneee cât de profund la min 21, cunoașterea nu te îmbogățește precum experienta directă, practic când ne e frica de a procrea ne e frica de experienta, de Viață, trăiești viata pe jumătate, cum spunea cineva,, oamenii mor la 30 și îngropați la 70 ani". Mulțumesc Stefan, prin dialogul vostru aduceți ff multă valoare, este educație ontologică vie❤
@dannicu2029
@dannicu2029 Жыл бұрын
Oare? Deci cetateanul numeste cunoastere calea prin care aflam lucruri si experienta calea prin care, ce facem??? Neglijent, descopera apa calda in timpul interviului, desi uneori e doar calduta sau nu vine deloc pe teava. Citim, experimentam, ascultam, etc, toate sunt aport de informatie, deci cunoastere. Toate sunt cunoastere, calea e diferita, dar e irelevant modul de obtinere a informatiei atat timp cat construieste o imagine despre realitate. Rezultatul conteaza. Frica de procreatie NU vine din frica de experienta, ci din simpla frica de necunoscutul care inseamna risc- mare raportat la complexitatea angajamentului, deci si frica mare. Risc de orice natura: material, psiho-mental. Primul e clar, nu trebuie explicat. Al doilea inseamna o agresare a egoului, a identitatii care se vrea conservata, pe principiul ca nu se da vrabia din mana. Curajul inseamna sa dai vrabia din mana pe cioara de pe gard, de asemenea inteligenta superioara face acelasi lucru, desi cu motivatie diferita: asigura constienta obtinerii unei identitati superioare prin procreatie, ultimul bastion de cucerit ca fiinta sociala pe drumul devenirii personale.
@cristinachiritescu4881
@cristinachiritescu4881 Жыл бұрын
@@dannicu2029 aveți o gândire critică, sau doar rezistență la un punct de vedere al urmaritirilor lui Ștefan? Menis are o subtilitate calda, el încearcă sa exprime diferența dinte educația informativa și cea transformativa. Harta nu e teritoriu; cum a vorbi despre a fi părinte, nu e totuna cu trăirea de a fi părinte. A vorbi, a descrie mersul pe bicicleta, nu e totuna cu experienta directă a mersului pe bicicleta. Ei vorbesc despre un aspect al vieții, nu de fizica cuantica sau de nemurirea sufletului, unde ,, creatul" este supus pieirii și ca oricum nu exista cică, deocamdată trăim în 3D unde simți durere, nu mai spun nevoia de a fi reactivi, cum dealtfel a-ți făcut-o. 🤚
@dannicu2029
@dannicu2029 Жыл бұрын
@@cristinachiritescu4881 Am gandire critica, multe lucruri nu le-am criticat pentru ca sunt de acord cu ele. Cetateanul exprima opinii de gradinita, uneori isi descopera definitii in timpul interviului, nu face distinctii intre fenomene/procese, etc. Educatia informativa si transformativa e un basm pentru copii. Unde se termina una si incepe cealalta??? Orice educatie transforma si ca tot ai adus in discutie cuantica, simpla observare a unui proces influenteaza procesul, adica il TRANSFORMA. Deci transformarea e peste tot, e insasi viata. Inventam termeni si granite unde nu e cazul si cum nu e cazul. Trairea de parinte, ca orice experimentare, ofera informatii. Cititul cartii de parinte care descrie ipotetic ACELEASI experiente, e ACEEASI informatie. Dar eu am fost atent la gradinita si am retinut ca NU pot compara mere cu pere, asadar nici cititul unei carti insuficiente, cu experienta descrisa de respectiva carte. Sursele de informatie NU au aceeasi putere, pe langa faptul ca receptorul nu este la fel implicat in autoeducare in cele doua ipoteze. Ei vorbesc de aspecte de viata care NU sunt cum spun ei. Explicatiile sunt predominant ilogice, din pura lipsa de cunoastere. Eu reactionez LOGIC la fantezii cu pretentie de adevar. Din pacate, omului ii plac basmele si ceea ce reflecta propriul ego, fiind de fapt un mecanism natural de conservare a egoului. Cand unii dintre oameni vor deveni inteligenti, vor cauta adevarul, nu reflectarea egoului si atunci adormitori ca cetateanul exotic nu vor avea mai nimic de spus. Nu e surprinzator sa stii ca poti face doi pasi dar preferi sa faci cel mult unul, daca nu chiar sa stai pe loc in conditiile in care accepti ca viata inseamna sa mergi inainte??? Dovada de lipsa de inteligenta/vointa. Multe miliarde de dovezi umblatoare. Caldura e pentru copiii care se tem de adevar.
@dianaemiliakovacs5170
@dianaemiliakovacs5170 Жыл бұрын
Respect si admiratie pt ceea ce faci, Stefan! Esti autentic si apreciez foarte mult asta la tine! Succes in tot ce faci!
@cristinafurnica749
@cristinafurnica749 Жыл бұрын
Atinge atât de multe puncte sensibile , in primul rând dacă noi femeile ne-am folosi feminitatea in adevăratul sens , lumea ar fi din ce mai buna. Și in momentul asta esti rezultatul tuturor gândurilor, cuvintelor si acțiunilor TALE si dacă nu îți place viața ta nu trebuie decât sa îți schimbi gândurile , cuvintele si acțiunile. Dar mai ales sa fim atenți pe cine ascultam si pe cine urmezi in căutare asta ❤
@mihaelaciubota7233
@mihaelaciubota7233 Жыл бұрын
Asa e.. noi părinți trebuie sa lucram cu noi..sunt de acord cu Dr.Menis..in tot ce spune 🙏
@k2ukuk358
@k2ukuk358 Жыл бұрын
Îți mulțumim pentru tot!
@ioanariesan2304
@ioanariesan2304 Жыл бұрын
Sunt fascinat! Mulțumesc din inimă ❤️
@MariaMario3203
@MariaMario3203 10 ай бұрын
Am ceva de adăugat la minutul 3.03 About this question. Ai vrea sa fii nemuritor !!!!! Este una dintre întrebările mele preferate care tot odată era și una care ma speria !
@whosstillelectric
@whosstillelectric Жыл бұрын
Stefan, esti genial prin ceea, ce faci !!!❤
@corinamarinela
@corinamarinela Жыл бұрын
Mulțumesc pentru că sunteți! 🙏❤️
@alexandruteodorescu4479
@alexandruteodorescu4479 Жыл бұрын
Profunda conversatia. Felicitari, Stefan Mandachi pentru acest video pe care l-ai postat pe KZfaq!
@cineesefuprimul3280
@cineesefuprimul3280 Жыл бұрын
Frate ai un fel deosebit de a intrebat, respect!
@luanamotrun4777
@luanamotrun4777 Жыл бұрын
Felicitari pentru ceea ce faceti! ❤
@elenaivanlena
@elenaivanlena Жыл бұрын
Țin să precizez ,foarte tare finalul dacă erai geniu nu mai fi întrebat .🙏❤️🥰
@silviaholmanu3872
@silviaholmanu3872 Жыл бұрын
Îmi îmbunătățesc sufletului... Cu întrebări și răspunsuri.. Mulțumesc ❤️❤️👏👏..
@geowtf1073
@geowtf1073 Жыл бұрын
Superb, să îți dea Dumnezeu sănătate să nu te opresti niciodată
@anetavalceanu1460
@anetavalceanu1460 Жыл бұрын
Multumesc frumos! Numai bine! Sa fiti iubiti!
@mariacseh8361
@mariacseh8361 Жыл бұрын
Un OM cu sufletul descis ❤🙏asi vrea sa intreb ce ,,crede" despre incredere . Multumesc 🙏
@florentinacalipolitis3301
@florentinacalipolitis3301 Жыл бұрын
Multumesc, multumesc! Sunteti tare faini! ❤
@BUTTERFLY4GOD
@BUTTERFLY4GOD Жыл бұрын
Sa iubești și să te simți iubit este magic, este cea mai minunata și bogată viața pe care o poți avea aici pe Pământ și banii sau orice altceva nu pot înlocui această bogăție. Toată lumea e a ta, totul se aliniază perfect!Cerul e ...magic, florile, frunzele, vântul...te simți recunoscător pentru tot ce te înconjoară. Fii binecuvântat!! Edit : Mă refer la iubirea agape, nu eros.
@dannicu2029
@dannicu2029 Жыл бұрын
Cand esti la etajul 10 in bloc nu poti spune ca blocul care are 100 de etaje nu e mai inalt de 10 etaje. Crezi ca Isus a fost nefericit, desi n-a avut nevasta care sa-l "iubeasca"? Sau calugarii autentici sunt nefericiti? Nu e indicat sa faci afirmatii daca nu ai suficienta cunoastere. Tu vorbesti de dragoste, o forma de interactiune in care invatam, acumulam informatii. E un program evolutiv de angajare a interactiunii- unii ar spune ca e ancestral, conflictul (interactiunea) e motorul evolutiei- si apare si la gaini de doua ori pe an, dupa cum spune poetul national, parca. Este un troc, imi dai ca sa-ti dau. Iubirea insa este altceva, nu are nevoie cetateanul iubitor sa primeasca ceva. Asa cum defineste Isus: "nimeni n-are o iubire mai mare decat cel ce-si da viata". Evident, pentru nimic pentru sine, ca doar preda inventarul. Iubirea este next level, cugetarea ocazionata de lipsa dorintelor, mintea putand privi unde trebuie: la ce a invatat, inclusiv din dragoste- daca a fost. Tu esti tanara cu buletin la 37 de ani, acum imi amintesc. Din cauza ca esti tanara, vezi doar ale tineretii. Dar mai cresti tu cu timpul.
@georgeta6882
@georgeta6882 11 ай бұрын
A nu se confunda iubirea cu indragosteala (hormoni, fluturi, magie, chestii).
@BUTTERFLY4GOD
@BUTTERFLY4GOD 11 ай бұрын
@@dannicu2029 Mă refer la iubirea agape, nu eros...însă vă dați cu părerea fara să cereți amănunte, ceea ce nu e tocmai plăcut.
@BUTTERFLY4GOD
@BUTTERFLY4GOD 11 ай бұрын
@@georgeta6882 iubirea agape...
@dannicu2029
@dannicu2029 11 ай бұрын
@@BUTTERFLY4GOD Nu esti atenta. Agape, orice inseamna ea, e surclasata de iubira definita de Isus si de care vorbesc eu. In plus, cand spui de reciprocitate, rezulta un interes realizat, deci nicidecum iubire cristica, dezinteresata. Asa ca tot la cazul cu etajul 10 din 100 suntem, am dreptate si tu ai gresesti confundand notiuni si realitati.
@raduharangus8915
@raduharangus8915 Жыл бұрын
Domnul Menys...a spus candva ca cele mai mari cazuri de suferinte provin din relațiile de familie 98 % Si avea dreptate!!!
@ramonaindrei211
@ramonaindrei211 Жыл бұрын
Tare frumos! Câta dreptate!!!
@imaculata835
@imaculata835 Жыл бұрын
Multumesc Stefan si invitatului .Pilde.
@elenaivanlena
@elenaivanlena Жыл бұрын
Corect spus menis❤🙏
@thu_hello
@thu_hello Жыл бұрын
thank you Stefan and Menis
@SuciuIoan
@SuciuIoan Жыл бұрын
Mulțumesc ❤️🙏💯
@cristinachiritescu4881
@cristinachiritescu4881 Жыл бұрын
Wou, la minutul 26, cu rezistenta la schimbare, de fapt când ne deranjează presupusa,, schimbare " cerută de alții, e propria noastră rezistenta la schimbare, de aici suferință pt ca viata este curgere, continua schimbare, iar noi ne opunem, de ce? Pt ca paradoxal dorim eternitatea deși sperie, practic ne e frica de moarte, am dori sa ținem timpul în loc și de-aceea ne apasă butoanele, cel ce ni le apasa nu sunt decât oglindirea fricilor noastre de schimbare, deși o facem, se întâmplă în fiece moment și secundă din viata noastră, la fiecare inspir/expir noi ne schimbam" transformam, curgem cu viata. 🙂
@constantinflorea7656
@constantinflorea7656 Жыл бұрын
Mulțumesc frumos
@dakotadann9445
@dakotadann9445 Жыл бұрын
Wonderful !!! ❤❤❤😍
@ralucasamson6307
@ralucasamson6307 Жыл бұрын
Superb
@luminitavasilache6061
@luminitavasilache6061 Жыл бұрын
Multumesc ! De folos sa fie!
@luminitavasilache6061
@luminitavasilache6061 Жыл бұрын
@@Stefanmandachi321 Cine are urechi de auzit si ochi de vazut de folos este! Va Multumesc!
@Moonbeam323
@Moonbeam323 Жыл бұрын
waw,ce cadou minunat,abea astept
@horatiumocean5347
@horatiumocean5347 Жыл бұрын
Mulțumesc
@roxanaroxy777
@roxanaroxy777 Жыл бұрын
Frumos moment 🙂
@cristinachiritescu4881
@cristinachiritescu4881 Жыл бұрын
La M Albulescu am auzit ,, un copil este acea piatra atârnata de picioare ce îți redă verticalitatea"
@ioandascalu7729
@ioandascalu7729 Жыл бұрын
Super
@vetutastangaciu2298
@vetutastangaciu2298 Жыл бұрын
Ștefan fiecare potcast al tău este de colecție, Te rog dacă se poate scrisul puțin mai mare! Mulțumesc!!!
@MyhaytzaTeRrY
@MyhaytzaTeRrY Жыл бұрын
🔝
@vasilicarusu5713
@vasilicarusu5713 5 ай бұрын
❤❤❤❤❤
@irinaadelina4720
@irinaadelina4720 Жыл бұрын
👏👏👏
@gwogwo20
@gwogwo20 Жыл бұрын
I am watching these videos everytime.... im Sorry, but this is my family. Menis is like my family (actually Menis... is i dont know... he inspired me a lot).. Elena is my family, and questions sometimes are so abrasive 👾... and so subjective. Thank you, for this, you are good friend, actually because i am seeing my relatives hahahahaha. 🤣
@roxanapaval7557
@roxanapaval7557 Жыл бұрын
@RalucaDianaMihalcea
@RalucaDianaMihalcea Жыл бұрын
Salut, știe cineva cum se numește melodia de pe fundal? Mulțumesc 🤗
@lullaby0402
@lullaby0402 Жыл бұрын
Creativity (Theta) Yotam Agam 🙂
@lucretiatita1748
@lucretiatita1748 Жыл бұрын
câți ani are omul acesta?
@marindoina3017
@marindoina3017 Жыл бұрын
🍀🍀
@adeade7205
@adeade7205 Жыл бұрын
10:10 🤎
@alexmitrofan1583
@alexmitrofan1583 Жыл бұрын
slab rau.. Ce slarii oferi angajatilor tai care iti sustin munca de antreprenor inexistent? incep de la minimul UE 2000 EUR sau miniuml RO 360 EUR? Cum explici diferenta enorma de salarii si cum poti rezolva aceasta discrepanta in calitatea ta de antreprenor?
@ionelatc
@ionelatc Жыл бұрын
Și cum ar putea rămâne femeia însărcinată fără bărbat?
@venera7304
@venera7304 11 ай бұрын
💜💜💜💮💮💮💜💜💜
@vasiletita38
@vasiletita38 Жыл бұрын
Are 70 de ani?
@dannicu2029
@dannicu2029 Жыл бұрын
In linii mari, cetateanul observa corect aspecte, dar are interpretari de regula fanteziste. Pe langa aiureli evidente, de ex "cunoasterea nu e raspunsul, ca mereu apare altceva" sau ca experienta e mai buna decat cartea, nepricepand ca informatia asimilata e aceeasi indiferent de sursa. Omul nu pricepe ca toate, la un moment dat, vor spune acelasi principiu- vezi Calist Catafogyotul si altii- si ca, in fapt, cunoasterea are rol de a ne ajuta sa extragem principiile universale, moment in care nu mai avem nevoie de dansa, ci de introspectie si contemplare, rezultand constiinta, iluminarea, intelegerea naturii noastre. In aceeasi linie, cetateanul Isus a spus ca scopul vietii e cam asa: "Porunca ta e viata vesnica (constiinta-nn); si viata vesnica este aceasta: sa te cunoasca pe tine, singurul dzeu adevarat, si pe Isus, pe care l-ai trimis tu". Cica asta e curentul care asa merge si daca ne punem altfel, ne curentam. Dar am inteles ca omul face o greseala considerand ca cunoasterea infromativa este un lucru si experimentarea este altceva. Ce??? Toate sunt cunoastere. Ma amuza de asemenea fantasmagoria cu competitia intre barbati si femei si ca femeile nu trebuie sa fie competitive, ca devin barbatii frustrati ca sunt egalati si astfel se uita la femei ca la egalii lor, adica ca la niste masculi. E de ras, daca n-ar fi de plans. ORICE PROVOCARE E EVOLUTIE. N-ar trebuie sa ne bucure provocarea??? Sigur, pe masculi ii intristeaza, ca le strica confortul- duipa cum se stie, animalul isi conserva energia, chestie dobandita pe baza de avantaj evolutiv, al mai hodinit era mai apt de scandal si supravietuire. Pe barbati insa ar trebui sa-i bucure, ca le da ocazia sa cucereasca alte pamanturi. S-a termenat cunoasterea, nu e loc de crescut mai mult??? Daca "dusmanul" intra in ograda ta si se plimba unde vrea muschii lui, nu e de dorit sa-ti largesti ograda ca sa-ti pastrezi superioritatea (puterea unei ograzi mai mari) si astel sa te simti in continuare capabil de protejare a elementului dusmanos tocmai devenit mai slab prin marirea ograzii tale in timp ce-a lui ramane mica??? Mai draga, viata nu se termina cu societatea, omul nu traieste doar in ograda conventiilor sociale unde si ele pot egala pe dansii, mai e o gramada de pamant de cucerit, ca pana la cer e cale lunga. Numai ca pseudo barbatul actual- aka masculul- e inabil intelectual sa priceapa ca-si poate conserva superioritatea prin largirea orizontului, cunoasterea e ceea ce cautam toti instinctiv- curiozitatea de ce a dus pisica la deces daca nu era instinct???- si deci daca dansul isi pastreaza intaietatea aici, ele vor ramane femine, ca feminitatea inseamna, simplist, mai slab, din simpla neputinta de-a merge singure acolo unde dansii pot ajunge mai usor. Chestie de hormoni. Apropo, cand vrei sa intelegi ceva, nu poti pleca de la nimic, alegi niste axiome pe care apoi le inlaturi, corectezi sau validezi in raport cu concluziile ulterioare. Si o axioma pe care tanarul Stefan trebuie s-o accepte fara sa mai intrebe, este inegalitatea sexelor. Viata, in esenta, este circulatie intre doi poli, asta implicand obligatoriu diferenta de potential, deci diferenta, pe scurt. Iar viata e o axioma, de ce mai degraba e ceva decat nimic e o intrebare subtila dar si posibil prosteasca. Pentru ca este e un raspuns bun in prima aproximatie. Am mai retinut chestiunea cu nevoia de conexiune ca refacere a unei posibile fiinte primordiale. Pai conexiunea eset interactie, care este cunoastere, care duce la intelegerea unor principii si apoi, la nivel contemplativ, la liluminare/mantuire. Nu vad unde e ceilalti pe care i-am intalnit in povestea asta. Deci ipoteza e eronata, briciul aluia spune ca ideea simpla a interactiunii pentru cunoastere si asa mai departe e deajuns. O alta observatie a cetateanului exotic este ca i se pare ca totul e un plan. Omul confunda planul cu intelegerea prealabila a viitorului folosind inteligenta, intelegerea fenomenelor vietii. Simpla cauzalitate EXISTENTA prezisa fenomenologic prin elevarea intelectuala NU inseamna plan, ci pura cauzalitate. Ca lucrurile au un parcurs inevitabil nu inseamna plan, pentru ca ar insemna vointa originara si asta n-a fost dovedit. O tendinta originara, respectiv agregarea in toate formele, da, dar intentia, nu. Modelul pe caer il alege copilul este din nevoia de cunoastere, de orientare. Pentru atingerea scopului vietii numit constiinta. Chestiunea ca alege cu sufletul sau alege un suflet, ca nu am retinut ideea, e pentru domnite de pension. Copilul alege superioritatea, e in firea mintii- se poate explica ateist si teist- inteligenta nativa care ne guverneaza. Iubirea nu inseamna acceptare, ci intentie de bine. Daca ceva e gresit, indreptarea e pasul corect, nu acceptarea. Stefan se refera, din neglijenta de precizare, la pretentia de schimbare ca sa fie de folos pretendentului, ceea ce denota egoism, deci zero iubire, doar dragoste. Asadar, trebuie vazuta spre ce e orientat beneficiul schimbarii, si astfel e de bine sau de rau: pentru un scop corect sau pentru un moft egoist al pretendentului? Ideea cu trainerii care vor sa fie salvati, intrebarea e simpla: de ce anume sa fie salvati??? Sigur ca, considerat metaforic, poti accepta raspunsul, DACA intelegi mecanismul implicat. Chiar si Isus reproduce reprosul cetatenilor vremii: "doctore, vindeca-te pe tine insuti". Surprinzator, desi observa mecanismul, omul nu intelege- si ar trebui, este resortul TUTUROR actiunilor noastre: sa fii important, sa fii etc. Oare ce este, in esenta??? Ne dau tinerii raspuns? Sa-ti alegi UN mentor sau UN psihiatru e o copilarie. De ce sa inveti doar de la unul, stie unul toto adevarul??? De ce sa nu inveti de oriunde??? Sigur, teoretic, in spatiul nostru, Isus le stia cam pe toate si ne-a dat tot ce trebuie ca sa mergem mai departe. Dar tineretul nu are rabdare sa afle, citind, vrea raspunsuri fulger. Cum spunea un cetatean comentator pe clipul cu vulnerabilitate, sa asculte tanarul Stefan si pe altii, nu doar pe Menis. Observ inca o data fixatia pe numarul 1. Mintea nu trebuie ancorata de nimic, mai draga. Altfel cum ar deveni libera?
@madalina2642
@madalina2642 Жыл бұрын
❤️
Momentul în care BANII devin inutili
51:24
Ștefan Mandachi
Рет қаралды 94 М.
когда одна дома // EVA mash
00:51
EVA mash
Рет қаралды 10 МЛН
Мы играли всей семьей
00:27
Даша Боровик
Рет қаралды 3,3 МЛН
Маленькая и средняя фанта
00:56
Multi DO Smile Russian
Рет қаралды 1,9 МЛН
КИРПИЧ ОБ ГОЛОВУ #shorts
00:24
Паша Осадчий
Рет қаралды 6 МЛН
Romania diversa, Menis Yousry, partea a doua
20:17
TVR Iaşi
Рет қаралды 121 М.
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf s-au împăcat!
14:50
Xtra Night Show
Рет қаралды 6 М.
LEACUL CARE TE VINDECĂ DEFINITIV DE VICTIMIZARE
1:03:20
Ștefan Mandachi
Рет қаралды 3,7 М.
Vindecarea prin conexiune. Dr. Menis Yousry și Ştefan Mandachi
25:35
Ștefan Mandachi
Рет қаралды 128 М.
Romania diversa, Menis Yousry, prima parte
24:33
TVR Iaşi
Рет қаралды 118 М.
когда одна дома // EVA mash
00:51
EVA mash
Рет қаралды 10 МЛН