No video

Cu sau fără insulină. Stil de viață pentru diabet

  Рет қаралды 14,236

Ines Nerina

Ines Nerina

Күн бұрын

Пікірлер: 54
@nicu53
@nicu53 2 жыл бұрын
Sunteti o buna comunicatoare ! Va urmaresc cu mare atentie!Felicitari!
@georgetapripas3935
@georgetapripas3935 4 жыл бұрын
Ești foarte drăguță am aflat acum două luni că am diabet te urmăresc pe KZfaq și am început să învăț multe lucruri utile de la tine
@damarislove4nature63
@damarislove4nature63 4 жыл бұрын
❤️Super Ines❤️ Bravo ție. Ești tare plăcută și te apreciez pentru efortul depus pe acest canal. Keep cool Hugs&love&peace&positiveVibes
@nelutatudor9365
@nelutatudor9365 4 жыл бұрын
Super, ești ce-a mai tare, te urmărim mereu cu mare interes, împreună cu băiatul meu de 9 ani și 4 luni Robert,cu diabet zaharat de tip 1, 4dz pe zi,încă n-e aflăm la debut din decembrie în fază de remisie,avem nevoie de sfaturi și de aici avem ce învăța din toate videoclipurile care le postezi,avem fluctuațiile destul de mari și încercăm să n-e descurcăm cu această situație, pentru a n-e menține echilibrul, sănătate și numai bine, succes deplin pe mai departe cu noi experiențe să le împărtășești permanent cu noi, pentru că avem nevoie de tine, pupici dulci pt o dulceață de fată așa c-a tine, felicitări pentru demnitate și curaj te admir👏💞💐🙏🤗!
@iuliancosman637
@iuliancosman637 4 жыл бұрын
Bună ziua,sunt Iulian,asistent medical cu 38de ani de diabet.Asa se întâmplă la vârsta pubertății,asa am avut si eu probleme.Fiul dvs.în aceasta perioada când este la începutul pubertății poate avea fluctuații glicemice deoarece în aceasta perioada toate glandele endocrine suferă modificări.După 15>16 ani vârsta,se stabilizează glicemia.Invatati mereu si respectati sfaturile diabetologului si va fi bine,fiti optimisti si ganditi pozitiv.
@iuliancosman637
@iuliancosman637 4 жыл бұрын
Si încă o informație importantă,fiecare diabet la debut este "mofturos"deoarece organismul se adaptează mai greu la "pancreasul extern",pe parcurs se obisnuieste si glicemiile se stabilizează,stati fără teama,va fi bine .Asa a fost si la mine la început,am invatat mereu si uitati - vă am reușit sa-l păcălesc 38de ani ,sunt încă activ,ma simt bine si nu am probleme.Multă sănătate,ajutorul familiei este foarte important aici.
@nelutatudor9365
@nelutatudor9365 4 жыл бұрын
@@iuliancosman637 mulțumesc mult pentru încurajare și informații de care avem mare nevoie în aceste momente destul de complicate🙏,da este foarte dificil cu oscilația asta mare la un copil de varsta lui nu-i ușor deloc,și nu știu cât durează până s-e stabilizează, dar cu răbdare și ajutorul lui Dumnezeu și a tuturor celor care n-e sunteți aproape mereu, depășim mult mai ușor orice obstacol,mii de mulțumiri și îmbrățișari din partea noastră pentru toate sfaturile și informații despre situația noastră și acești factori necunoscuți, offf viața asta..., vă dorim sănătate și glicemii cât mai bune, să fie bine tuturor celor care au nevoie de sprijin să depășească mai ușor această situație și puterea necesară de-a depăși cu bine orice obstacol al vieții,liniște,putere,credință și curaj tuturor suferintzi, viața merge înainte🤝🤗💞✊❤🙏!
@iuliancosman637
@iuliancosman637 4 жыл бұрын
@@nelutatudor9365 de obicei diabeticii la debut si mai ales la vârsta lui Robert trebuie educati si urmăriți sa nu mănânce pe furis.Sunt pofticiosi si nu conștientizează problema.Va doresc multa sănătate,cazul m-a impresionat deoarece si eu tot de mic am diabet si din acest motiv v am abordat la discuție.Adevărul ca dacă aveti grijă se poate,eu sunt cel mai longeviv diabetic din Botoșani si fără complicații care sa mi perturba activitatea.
@nelutatudor9365
@nelutatudor9365 4 жыл бұрын
@@iuliancosman637 da așa este foarte greu, am mai auzit căzuri în care fură mâncare, dar el deocamdată este foarte înțelept cu regimul, insulina își calculează singur CH, dacă îi dă cineva ceva refuză, iar dacă poftește mă întreba pe mine dacă are voie să pape,sincer m-a făcut să am incredere în el, dar totuși nu-i ușor deloc pt el și pt nimeni să fie responsabili de la vârsta asta fragedă, vă mulțumesc cu respect încă o dată pt intelegere si sfaturi, mă motivați să mergem înainte cu mult curaj și încredere în noi, să depășim orice obstacol și complicati cu bine de a n-e menține echilibrul în orice moment al vieții, vă dorim sănătate și numai binecuvântare,aveți grijă de dvs🙏🤝😘!
@mariaparasca4464
@mariaparasca4464 3 жыл бұрын
Ascult cu mare drag și interes sfaturile dv. Imi sunt de un mare ajutor .Țineți-o tot asa .succes.
@ioanacioaca8604
@ioanacioaca8604 3 жыл бұрын
Super emisiune!
@michaelkrauss4798
@michaelkrauss4798 4 жыл бұрын
foarte i teresanta emisiune .As dori sa particip la cursuri.Sint din judetul Mures,am diabet de 28 ani.
@lolanitu2018
@lolanitu2018 3 жыл бұрын
Multumesc de informatii.Imi sunt de mare ajutor.
@cameliabotoroaga1838
@cameliabotoroaga1838 3 жыл бұрын
Va multumim pentru toate sfaturile utile
@marceladragomir8188
@marceladragomir8188 3 жыл бұрын
Multumesc f.mult .Am diabet tip 1 insulino-dependent si am aflat multe sfaturi utile de la dvs.pe care mi-am propus sa le urmez.Va doresc multa sanatate !
@gabrielaprostire687
@gabrielaprostire687 Жыл бұрын
Bună Ina te rog sa ma lsmurrdti cu o întrebare, dacă eu de ex fac 2,5U de insulina (Liprolog) dimineața la micul dejun si cina, întrebarea este : fac dimineață insulina si la amiază la masă am glicemia mare ex 180, fac iarăși, sau de ex fac seara la 5-6 înainte de masă si apoi merg la o întâlnire undeva unde se mănâncă mai târziu (ex nuntă, onomastica, revelion) pot sa mai fac iarăși insulină? Lantus fac 6U la 21,30,sau dacă nu fac insulina la 17-18 când o faceam normal si o fac de in apropiere de de cealaltă? Sunt nouă in viata cu diabet si sunt total bulversata. Mulțumesc.
@pazycry5303
@pazycry5303 3 жыл бұрын
😘😘😘🥰🥰🥰
@ioandanmetz3005
@ioandanmetz3005 3 жыл бұрын
ines dupa ce se administreaza insulina cite ore se face repaus la mincare ca sa poti face testul dimineata la 6 adica care ar fi ultima masa seara la ce ora
@laleabombonik4400
@laleabombonik4400 3 жыл бұрын
Bună seara
@luciasimai1174
@luciasimai1174 3 жыл бұрын
Ce se intampla cand calatoresti si nu poti sa tii insulina in frigider
@olimpiamarian1864
@olimpiamarian1864 3 жыл бұрын
Intimplator v-am descoperit pe yutub...sint interesata de o dieta ptr diabet de tip 2...va multumesc ca eczistati..!!😘😘
@mihaelamirela1013
@mihaelamirela1013 4 жыл бұрын
Foarte fain interviul! O întrebare va rog de ce nu se discuta despre diabet tip lada tip 1,5 la adulți sau diabet insipid(simptome, cauze și cum sa acționăm ?Nu se discuta deloc de aceste tipuri de diabet din păcate. La noi în Ro nu sunt informații despre aceste patologii!! Se discuta de diabet tip 1 și tip 2 ceea ce e foarte bine, dar sunt mai multe tipuri de diabet. Va mulțumesc anticipat!!!
@mihaelamirela1013
@mihaelamirela1013 4 жыл бұрын
Bravo Ines, ești fenomenala, te felicit pt tot, ești foarte matura și responsabila pt sănătatea ta! Te îmbrățișez și asa sa ramai optimista, puternica și cu capul sus și cu mândrie!!! 😍 🤗
@iuliancosman637
@iuliancosman637 4 жыл бұрын
Pentru că nu spunem corect diabet.Diabetul de tip 1si2este diabet zaharat.
@iuliancosman637
@iuliancosman637 4 жыл бұрын
Diabetul insipid nu are nici o legătură cu pancreasul sau glicemia.Poti consuma glucide normal.Multa sănătate Mirela.
@mihaelamirela1013
@mihaelamirela1013 4 жыл бұрын
@@iuliancosman637 da asa este! No, nu e legat de pancreas, dar diabetul tip lada 1,5 este legat strâns de pancreas 😏 și nu se discuta, no poate nu se știe pe teritoriul a ro.....
@mihaelamirela1013
@mihaelamirela1013 4 жыл бұрын
@@iuliancosman637 no, corect!!! Sănătate multă și d-vs
@mariamutescul5384
@mariamutescul5384 3 жыл бұрын
Cunoastem ca la unii pacienti dimineata glicemia este mare,mai mare decat seara. Ce ar trebui sa facem pentru ca glicemia de dimineața sa nu fie atat de mare? .Cum putem rezolva cu acele? Eu fac 5 ințepaturi pe zi si e groaznic sa te ințepi cu acelasi ac.pana termini cartusul(300 unitati)
@JohnSmithz
@JohnSmithz 2 жыл бұрын
Eu la cam 2 zile schimb acu de la pen, de ce sa te intepi cu acelasi ac pana temini penu ?! Am comandat ace la cutie de 100 de ace de 6 mm, si schimb la 4-5 intepaturi, fac cam doua intepaturi pe zi la 2 mese doar, ca atatea mananc, si deci un ac cam la 2 zile schimbat, fac doar rapida ptr mese, ca am DZ 2 si inca de lenta n-am nevoie. Eu am comandat de la emag, au acolo cu 72 lei cutia, iti alegi marimea si finetea (31 G am ales eu, adica e si 28 G, cu cat e mai mare cifra, cu atat e mai fin acul), eu deja am comandat sase cutii sa am. Cu glicemia aia de dimineata, trebuie discutat cu medicul, ca fiecare om e diferit in felul lui, nu exista mereu o reteta. Ca exista mai multe cauze, fie epuizarea insulinica si dimineata te trezesti cu valori mari, fie hormonii de trezire urca glicemia, fie efectul somoghy adica ca urmare a unei scaderi prea mari ale glicemiei (cand la 3 noaptea ai 60-65 sa zicem), intra in actiune hormonii hiperglicemianti, si dimineata ai mare glicemia.
@laleabombonik4400
@laleabombonik4400 3 жыл бұрын
Ma numesc Elena sunt din Oradea și ma interesează totul despre diabet eu am diabet de tip 1
@victorghiotu7980
@victorghiotu7980 3 жыл бұрын
Sărut mâna și eu diabet de tip 1 și a-ș dori și eu un aparat vă rog frumos
@ninableoju8284
@ninableoju8284 3 жыл бұрын
Îmi doresc şi eu un clucometru performant
@ninableoju8284
@ninableoju8284 3 жыл бұрын
Am înţeles că ai pompă de insulină cum te simți
@neluzamfir7876
@neluzamfir7876 3 жыл бұрын
dati sfaturi nu nu mai vorbiți sa. stim. si noi ce sa facem
@gavrisdinuta5141
@gavrisdinuta5141 3 жыл бұрын
nu stiu ce sa mananc
@belcescunicolae2147
@belcescunicolae2147 3 жыл бұрын
Depinde cat de mult va doriti sa stapaniti diabetul ( cel de tip 2 este chiar reversibil daca mananci ce trebuie fara nici o pastila) . Eliminati din dieta orice din grane ( grau, orez, porumb, ovaz etc), zaharul ( atentie la zaharul ascuns) , legumele sunt ok dar doar cele verzi ( nu cartofi nu fasole, linte etc), fructe mai bine nu dar daca e musai sa fie fructe de padure, grasimea animala e OK grasimea vegetala doar ulei de masline sau cocos, orice proteina animala e OK , oua sunt OK , lactate cu cat mai putin zahar sunt OK ( ex cascaval). Daca stiti engleza cautati pe youtube ce spun despre alimentatie: dr Berg, Dr Cyves, dr Paul Mason, Dr Ken Berry. CARBOHIDRATII DIN EXTERIOR NU SUNT NECESARI VIETII , FICATUL PRODUCE FARA PROBLEME GLUCOZA DIN GRASIME SI PROTEINA. PARTEA " FRUMOASA" ESTE CA ACESTIA PROVOACA SI DEPENDENTA CA ORICE DROG. De aceea " nu putem" fara paine, ceva dulce, etc. Mancati doar cand va este foame ( de dorit 1 maxim 2 mese pe zi) si din cand in cand un post de 24 ore sau mai mult este binevenit. ATENTIE totul e bine sa fie sub supraveghere medicala a unui doctor mai deschis la minte ( asta in cazul in care aveti si alte probleme de sanatate). Dulce daca doriti musai cautati retete din dieta Keto.
@anamariaorghidan8961
@anamariaorghidan8961 3 жыл бұрын
Aceste informatii nu sunt corecte in totalitate. Sfaturi cu privire la dieta se dau de catre doctor in urma consultului si a stabilirii tratamentului. Avem nevoie de toate categoriile de nutrienti, dar in diferite cantitati
Cum ajustăm DOZELE DE INSULINĂ
20:23
Ines Nerina
Рет қаралды 39 М.
FRICA de diabet și complicații EXPLICATĂ
19:35
Ines Nerina
Рет қаралды 1,7 М.
Gli occhiali da sole non mi hanno coperto! 😎
00:13
Senza Limiti
Рет қаралды 20 МЛН
The Joker saves Harley Quinn from drowning!#joker  #shorts
00:34
Untitled Joker
Рет қаралды 72 МЛН
Ce efecte secundare are tratamentul cu insulina?
6:43
Dr. Daniela Petrache
Рет қаралды 8 М.
O discuție despre DIABET, cu INES NERINA
28:36
Tipul Unu
Рет қаралды 3,4 М.
Testez POMPA FĂRĂ FIR
9:02
Ines Nerina
Рет қаралды 8 М.
Piciorul diabetic: CAUZE. SIMPTOME. TRATAMENT
9:13
Ines Nerina
Рет қаралды 16 М.
Diaclass Podcast #1: Diabetul & Fast Food
58:27
Ines Nerina
Рет қаралды 2,9 М.
Conf. Univ. Dr Lavinia Bratu | Totul despre FASTING
38:02
Podcastul Medical
Рет қаралды 29 М.
Gli occhiali da sole non mi hanno coperto! 😎
00:13
Senza Limiti
Рет қаралды 20 МЛН