No video

Düve Bakımı-Düve yetiştiriciliği-Büyükbaş hayvancılık-açık besi-çiftlik tv

  Рет қаралды 14,268

ÇİFTLİK TV

ÇİFTLİK TV

Күн бұрын

#büyükbaş #büyükbaşhayvancılık #damızlıkdüve

Пікірлер: 51
@tevfikselvanuruslu5197
@tevfikselvanuruslu5197 7 ай бұрын
Masallah teşekkürler
@Mutlumadencioglu
@Mutlumadencioglu 4 жыл бұрын
Bu tarz paylaşımların çoğalmasını isterim kardeşim çok güzel olmuş
@wepaorazov1630
@wepaorazov1630 2 жыл бұрын
Bereketli olsun masallah 👍
@ciftliktv
@ciftliktv 2 жыл бұрын
Sağ olun teşekkürler 🙏
@ozgursayan4282
@ozgursayan4282 3 жыл бұрын
Masaallah bereketli olsun
@ramazangenis3113
@ramazangenis3113 3 жыл бұрын
düveleri çok seviyorum
@karyumsustavuklar3844
@karyumsustavuklar3844 4 жыл бұрын
Bu değerli bilgiler için teşekkürlerr
@barsakyuz4470
@barsakyuz4470 4 жыл бұрын
Masallah hepsine şu boynuzlu duve güzel masallah
@mustafaoguzhann
@mustafaoguzhann 3 жыл бұрын
Super yararlı bir video olmus bir sorum olacak cvplarsan sevinirim yerli karamal dediğimiz duvelerde ilk tohumlamayi kac kg veya kac aylikken yapiyorsunuz acaba
@ciftliktv
@ciftliktv 3 жыл бұрын
Düvelerde ilk tohumlamayi genelde 14-15 aydan sonra yapıyoruz.
@merthocannogrencisi5602
@merthocannogrencisi5602 2 жыл бұрын
Damızlık düveye sadece düve yemi ve saman versek olur mu
@ismilazmdegil6253
@ismilazmdegil6253 2 жыл бұрын
Hocam, Damızlık dişi buzağı, doğduğundan itibaren, inek olasıya kadar hangi aya kadar hangi cins fabrika yemlerini yer?
@ismilazmdegil6253
@ismilazmdegil6253 2 жыл бұрын
Hangi cins derken, Buzağı başlangıç hangi aya kadar Buzağı büyütme hangi aya kadar Düve besi hangi aya kadar Düve yemi hangi aya kadar Doğuma kadar hangi yem Doğumdan sonra hangi yem ??
@ciftliktv
@ciftliktv 2 жыл бұрын
@@ismilazmdegil6253 Merhaba buzağilari 2 aylık olana kadar sabah ve akşam toplam 5 litre süt veriyoruz. Doğduktan 15 gün sonra buzağı başlangıç başlıyoruz sütten kesince buzağı büyüte geçiyoruz. Yaklaşık 8-10 aylık olana kadar buzağı büyüt sonrasında da düve yemine geciyoruz. Boğa istediğinde yaklaşık 14-15 aylıkken tohumlatiyoruz. Gebeliğin yaklaşık son 40 gününde yavaş yavaş süt yemine geciyoruz süt kanallarının açılması için. Biz sadece Düve bakiyoruz şu anda inek yok elimizde.
@mehdi5503
@mehdi5503 3 жыл бұрын
Reis bizim düveler küçük kalıyor neyden acaba buzağı döneminde mı yoksa 7 aydan sonra mı bakımları sıkıntılı
@ciftliktv
@ciftliktv 3 жыл бұрын
Hayvanin doğumdan yetiskin oluncaya kadar ki tüm dönem bakimlari önemli gelişimde. Buzağı donemindeyken en az 2-3 ay kadar süt içmelidir. Süt kesme dönemine yakin Buzağı başlangıç yemiyle takviye edilmeli daha sonra buzağı büyütme yemiyle devam edilmeli. Buzağı donemindeyken geçirilen ishaller hayvanin ilerleyen zamanda gelişimini etkilemekte bu hastaliklar hayvanin et tutma ve süt verimini düşürmektedir. Buzagilar doğduklarında diğer buzagilarla temas etmemeli ve belli araliklarla altları kireclenmelidir.
@merthocannogrencisi5602
@merthocannogrencisi5602 2 жыл бұрын
Damızlık düve yetiştiriciliğinde mera önemli mı, Ben 1 tane damızlık düve almayı planlıyorum. Mera konusunda sıkıntım yok, evimin önü yemyeşil Meraya çıkarsam, bana avantaj sağlar mı
@ciftliktv
@ciftliktv 2 жыл бұрын
Merhaba büyükbaş hayvanda mera önemli ama yüksek verim almanız gereken örneğin süt sigirciligi ya da dana besiciliği gibi kollarda meraya çok çıkarılmaz hayvan enerjisini harcamasin diye. Meradaki mantık hayvan için kaba yem(saman gibi) ihtiyacını karşılamaktir. Düve konusunda yüksek et verimi ve o an için süt almak amaclanmadigindan kaba yem meradan sağlanıp hayvanin gelisimi için kesif yemlerle arpa, buğday vb. desteklenmesi gerekir. Ya da birçok tahilin birleşimi düve yemi besi yemi gibi yemler verilebilir. Meramiz iyi durumdaysa hayvan burdan güzel yararlaniyorsa kesif yeme çok az ihtiyaç duyulur.
@oguzhan8917
@oguzhan8917 3 жыл бұрын
Hocam bu hayvanlar kaç yaşından itibaren düve oluyor ve kaç aylık olunca tohumlatıyorsunuz ?
@ciftliktv
@ciftliktv 3 жыл бұрын
Yeşil paket dediğimiz ekinler sararmadan basaklar kurumadan ekipleri tamburla biceriz ve sonra paket makinesiyle paketleriz. Böylece daha besleyici oluyor içinde basagi olduğu için sadece saman vermemiş oluyoruz ayrıca kendimiz yere daha yakın biciyoruz ve daha fazla ürün almış oluyoruz. Tek sıkıntı tohum için tane alamamak oluyor bu sorunu da kendimize tohumluk olarak ayırdığımız tarlalardan tane elde ediyoruz. Dişi olan ve buzağı donemini geçmiş dogurmamis büyükbaşa duve diyoruz. Düveler 15 aylıkken aşılanirsa daha iyi olur ve yaklaşık 9 ay 10 gün sonra yavru verir tabi şartlara ve hayvanin durumuna göre bir hafta 10 gün önce ya da sonra doğum gerçekleşebilir.
@oguzhan8917
@oguzhan8917 3 жыл бұрын
@@ciftliktv teşekkürler hocam bide böyle kesif ve kaba yemi sirayla veriyorsunuz fakat asidoz olmaz mi karisik vermeniz daha iyidir bence
@ciftliktv
@ciftliktv 3 жыл бұрын
Yem konusunda sıkıntı yaşamadım zaten aşırı derecede dokunacak kadar vermiyoruz. Sırayla vermemin sebebi kesif yemi kilit sistemine girdikleri zaman veriyorum hepsinin yeri var kilitle yerlerini biliyorlar ve ben çiftlikte karışık yemlerini bitirecekler kadar uzun sure kalamiyorum yani kilit sistemini açmam gerekiyor kesif yem önlerinde olduğunda birbirinin yerine girip yemeye çalışıyorlar ve güçsüzlere ve küçüklere zarar verebiliyorlar. En son verdiğim saman için bunu yapmıyorlar sıkıntı olmuyor hem fazla aciyorum gün boyu da onunla ilgileniyorlar geviş getiren hayvanlar oldukları için öğütüyorlar.
@hulyaozbeyiri5927
@hulyaozbeyiri5927 3 жыл бұрын
Bence en kolayı dana bakımı ne verirsen ver sıkıntı olmuyor ne olsa kesime gideceği için ama Duveler kızgınlık erken oluyor geç oluyor çabuk yağlaniyor. Inek desen yine aynı doğumda sıkıntı mastitis göğüs ağrısı oluyor. Hasta oluyorlar ama erkek danalar ne verirsen onu ete dönüştürüyor.
@NesrindenTarifler
@NesrindenTarifler 4 жыл бұрын
güzel paylaşım olmuş..emeğinize sağlık...👏👏kanalınızı takipteyim..sizi de beklerim.🎁
@Sizdenbiri03
@Sizdenbiri03 4 жыл бұрын
O zaman düve beslemek daha mantıklı
@ciftliktv
@ciftliktv 4 жыл бұрын
Düve bakmak biraz daha kolay ve daha az masraflıdır ancak yetiştiricilik bakım amacınıza göre değişir.
@yunusince7381
@yunusince7381 4 жыл бұрын
beside dana lariniz varsa onlarla da bi video cekebilirmisiniz
@ciftliktv
@ciftliktv 4 жыл бұрын
Merhaba düvelerimiz var kendimize ait sadece içlerinde bir tane dana var onu da fiyatı uygun denk gelmişti o yüzden alıp aralarına koyduk.
@TKY4432
@TKY4432 3 жыл бұрын
@@ciftliktv düveler kesimlik besleniyor mu yoksa gebe satışı mı oluyor sadece?
@ciftliktv
@ciftliktv 3 жыл бұрын
@@TKY4432 Düveleri tahumlatiyoruz aşı tutmayan kısır olanlardan yaşı uygun olanları kurbanlık olarak veriyoruz
@TKY4432
@TKY4432 3 жыл бұрын
@@ciftliktv teşekkürler hocam bereketli olsun
@ahmetkarabulut5212
@ahmetkarabulut5212 3 жыл бұрын
İyide 12 ay bakıyorum demişsiniz .2 Balya ot 28 kg arpa veya yem demişsiniz yani günlük 60 balyalar ediyor.46 TL de yem ediyor buda günlük 110 TL eder aylık 3300 senelik 40 bin TL eder.5 aldığın düve size bir yıllık maliyeti 40 da ⁷ boldunmu ⁶.⁵ eder oda size bir düve 11.5 TL eder bunun neresi kar anlamadim
@ciftliktv
@ciftliktv 3 жыл бұрын
Merhaba evet uzun süreli yani 12 aylık bakım yapıyoruz. Saman ve tahıl kendimizden yani çok düşük maliyetlere elde ediyoruz. Sadece fabrika üretimi olan yemleri satın alıyoruz. Biz ciftligimize günde bir kez gitmekteyiz ve günlük hayvan başı 4 kg civarı saman, sonra arpa ezmesiyle düve yemini toplam 3 kg olacak şekilde karıştırıp veriyoruz. Amacımız hayvani etlendirip kilo aldırmak değil yaşama payının biraz üzerinde beslemek. Gebe hayvanlarda biraz daha artırmaktayız tabi yavruda gelişsin diye. Ve hayvanlarimiz bu bakımla çok şükür güzel oluyor. Eğer yemi kendi tarlamızda üretmemiş olmasaydık zamanında sezonunda alırdık. Bir balya saman yaz sezonunda 10 tl. Arpa ise 1.4 TL civarı. Yani her seyi satın aldığımızda dahi bir düvenin günlük masrafı 7 TL civarı olur. 5000 TL ye aldığım bir düveyi 12 ayın sonunda çok rahat 10.000 TL civarı satabiliyorum. Tahılı samani kendi tarlamızdan kaldirdigimizi düşünürseniz yem masrafı yarıya düşer. Yani nerden bakarsanız bakın kâr elde edersiniz tek yapmanız gereken şey emek vermek.
@ayselmsroglu3793
@ayselmsroglu3793 3 жыл бұрын
Sefim duge yemi nerde satiliyor
@ciftliktv
@ciftliktv 3 жыл бұрын
Merhaba büyükbaş hayvan yemi satılan yemcilerde kolaylıkla bulabilirsiniz.
@ayselmsroglu3793
@ayselmsroglu3793 3 жыл бұрын
@@ciftliktv aerhaba sagolin sefim.
@cankaya2128
@cankaya2128 2 жыл бұрын
bende yetiştirmek istiyorum ama bir sorun var şehrin göbeğinde yaşıyorum
@ciftliktv
@ciftliktv 2 жыл бұрын
Merhaba şehirde hayvancilik yapamazsınız biraz şehir dışı ya da köylere yakın bir yer olmalı yeriniz. Horoz sesi bile şehirlerde doğal hayvan sesi sayılmıyor ve şikayet konusu olabiliyor. Hayvancılık yapmak için öncelikle yapılacak yerin fiziki koşulları göz önünde tutulmalıdır. Büyükbaş hayvancılık ses, koku vb. yönlerden çevreyi rahatsız edebilir o yüzden yapacağınız yere karar vermeden önce iyice araştırın illa yaşadığınız yerde yapmanız gerekmiyor uygun bir yer kiralayarak ya da kendi yerinizi inşa ederek yapabilirsiniz.
@cankaya2128
@cankaya2128 2 жыл бұрын
@@ciftliktv teşekkrüler abi zaten amaç köye göçüp param olursa yerimi alıp yine köyden de biraz uzak Bi yerde arsa var tavuk inek koyun kendime yeticek kadar ekip dikme alanı inşallah param olursa bu hayalim gerçekleşicek
@ciftliktv
@ciftliktv 2 жыл бұрын
@@cankaya2128 inşallah her şey gönlünüzce olsun
@lutfikaraca3439
@lutfikaraca3439 3 жыл бұрын
Slaj?
@ciftliktv
@ciftliktv 3 жыл бұрын
Merhaba slaj kullanmıyorum sağım olmadığı için. Kaba yem olarak yeşil paket, yonca ve saman kullanıyorum. Kesif yem olarak da şu anda sadece Düve yemi kullanıyorum. Hayvanlar tohumlanacağı için yağlanmamasi lazım zaten.
@lutfikaraca3439
@lutfikaraca3439 3 жыл бұрын
@@ciftliktv peki düveleri küçükken alıp tohumlatıp mı satıyorsunuz
@ciftliktv
@ciftliktv 3 жыл бұрын
Hayvancılıkla uğraşan büyüklerimizin bir sözü vardır. Hayvanı alırken kar edersin diye. Küçük ya da büyük fark etmez hayvanin yaşı sadece elinizde duracağı süreyi belirler. Küçük hayvan alırsanız uzun süre bakarsınız büyük olursa daha az zamanda tohumlatip elinizden çıkarırsınız. Ben uygun fiyatlı bulursam alıyorum kaç aylık olduğu önemli değil. Yaklaşık olarak 14-15 aylık olunca tahumlatiyorum hayvanin gelişimi iyi ise yavruyu taşıyabilecek duzeydeyse bir de bunu hayvanin istemesi lazım tabi uygun bir zamanda suni tohumlama yapıyoruz.
@bahadrklc1867
@bahadrklc1867 11 ай бұрын
Günde 3 öğün yese daha iyi değil mi
@ciftliktv
@ciftliktv 11 ай бұрын
Merhaba tabiki de öğünlere bölmek daha iyi ancak sağılır olmadığı için besihane yaşadığımız yere uzak olunca gelgit hem masraf hem de zaman ve emek kaybı oluyor. Ben hayvana yetecek enerji kalori protein olarak bir günde vermem gerekeni tek öğünde veriyorum. Bir öğün yemleme denildiğinde yanlış anlaşılmasın bir günde yemesi gerektiğini tek seferde yiyor ancak bu bir anda olmaz alıştırmak gerekir. Şu anda hayvan sayım az ve serbest yemleme yapıyorum önlerinde sürekli yem var iki günde bir gidiyorum. Geçişler yem ve bakım yöntemlerinde bir anda yapılmamalı aşamalı olarak geçiş yapılmalıdır.
@bahadrklc1867
@bahadrklc1867 11 ай бұрын
@@ciftliktv benim yanımda olduğu için günde 3 öğün veriyorum yem geçişi aynen yavaş yavaş değişir ve yavaş yavas artırılır
GEBE DÜVE KAZANDIRIYOR MU? (Dişi Buzağı Alıp Büyütüp Satıyor)
17:40
Osman Tanju Güneri
Рет қаралды 13 М.
Get 10 Mega Boxes OR 60 Starr Drops!!
01:39
Brawl Stars
Рет қаралды 19 МЛН
Meet the one boy from the Ronaldo edit in India
00:30
Younes Zarou
Рет қаралды 19 МЛН
КАКУЮ ДВЕРЬ ВЫБРАТЬ? 😂 #Shorts
00:45
НУБАСТЕР
Рет қаралды 3,5 МЛН
А ВЫ УМЕЕТЕ ПЛАВАТЬ?? #shorts
00:21
Паша Осадчий
Рет қаралды 2,2 МЛН
Besicilik: al besle sat
18:01
HAS ET BESİÇİFTLİĞİ
Рет қаралды 30 М.
KADININ YÖNETTİĞİ İNEK ÇİFTLİĞİ (Harward Mezunu Hasan Bey Çiftliği)
46:00
BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK NASIL YAPILIR | SÜT HAYVANCILIĞI GİRİŞ DERSİ
19:37
Düve başı 20.000 tl kar
17:53
HAS ET BESİÇİFTLİĞİ
Рет қаралды 58 М.
Düve rasyonu:zor zamanlar zor adamları çıkarır
16:50
HAS ET BESİÇİFTLİĞİ
Рет қаралды 11 М.
Get 10 Mega Boxes OR 60 Starr Drops!!
01:39
Brawl Stars
Рет қаралды 19 МЛН