DBS için kapak, editör listesi ve indeks belgesi oluşturmak. Bir de bonus.

  Рет қаралды 27,795

Gökhan Telatar

Gökhan Telatar

2 жыл бұрын

Bu videoda Doçentlik Bilgi Sistemine yüklediğiniz makaleleriniz için oluşturmanız gereken kapak, editör listesi ve indeks belgelerinin nasıl yapılabileceğini göstermeye çalıştım. SCI indeksler, alan indeksleri ve ULUKBİM dergileri için indeks kanıt belgesinin nasıl oluşturulabileceğini ayrı ayrı gösterdim.
Ayrıca videonun sonunda PDF belgelerinizi kesip birleştirme işlemlerinizde kullanabileceğiniz ücretsiz ve kolay bir yazılm olan Pdf-SAM yazılımını kısaca tanıttım.
Pdf - SAM yazılımını indirebileceğiniz adres - pdfsam.org/

Пікірлер: 85
@kamuranozdil179
@kamuranozdil179 Жыл бұрын
Sayın hocam çok teşekkür ediyoruz, başvuru süreci için gerçekten kısa ve çok yararlı bilgiler oldu
@kayrareklamtumer206
@kayrareklamtumer206 Жыл бұрын
Man, you're rocks! Thank You for your course !!! I've learned so much!!!
@AkadirAlbayrak
@AkadirAlbayrak 2 жыл бұрын
Sayın Hocam, emeğinize sağlık. Çok katkısı oldu.
@derya7168
@derya7168 10 ай бұрын
Emeğinize sağlık. Gerçekten çok faydalı bir video olmuş 👏
@mernedmedikalsaglk5851
@mernedmedikalsaglk5851 10 ай бұрын
Emeklerinize sağlık, çok teşekkürler
@ismaildemirdag6760
@ismaildemirdag6760 4 ай бұрын
Çok teşekkürler değerli hocam.
@er-bi7vh
@er-bi7vh 9 ай бұрын
emeğinize sağlık hocam
@mehmetyildiz9197
@mehmetyildiz9197 2 жыл бұрын
Sayın hocam elinize sağlık, Gerçekten anlatımlarınız çok yararlı oldu. Bir de makale ekleme işlemini anlatan kısa bir video hazırlasanız mükemmel olurdu :)
@telatar
@telatar 2 жыл бұрын
Faydalı bulmanıza çok sevindim hocam. Ben de aslında her aşaması için ayrı bir video hazırlamayı istemiştim ancak ne yazık ki vakit bulamadım. Umarım başvurunuz sorunsuz şekilde tamamlanır. Saygılarımla.
@mustafayldrm9468
@mustafayldrm9468 9 ай бұрын
​@@telatarsayın hocam, bir makalenin doi, volume, issue sayfa numarası belli. Ama basım Aralık ayında. Bu makaleyi puanlamada kullanabilir miyim
@telatar
@telatar 9 ай бұрын
@@mustafayldrm9468 eger makalenin oldugu sayi online olarak yayinlandi ise yazili basimi beklemenize gerek yok. Ama online sayi halen gelecek sayi seklinde ise puanlanamaz maalesef. Online sayinin da ekim ayi olmasi gerekiyor.
@filizbaysal993
@filizbaysal993 Жыл бұрын
Hocam bildiri ve projeler içinde bir video çekermisiniz. Çok az kaldı başvuruya o kısımıda hızlıca bir öğrensek...
@NidaPALABIYIK
@NidaPALABIYIK Жыл бұрын
Sayın hocam emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum, oldukça faydalı paylaşımlar yapıyorsunuz. Bu videonuzla ilgili olarak şunu sormak istiyorum eğer dergi indeksleri TR Dizin, SCI ya da SSCI dışında birden fazla indekste taranıyorsa ayrı ayrı tüm indekslerin ana sayfasından kanıt eklemek gerekir mi yoksa indeksler içinden herhangi birini eklemek yeterli olur mu?
@telatar
@telatar 9 ай бұрын
Derginin puanlanmasini istediginiz indeksin kanitini yuklemeniz yeterli hocam. Bir dergi hem sci hem trdizinde ise ve siz sci puanini kullanmak istiyorsaniz sadece sci kaniti yeterli.
@burakciftci6190
@burakciftci6190 2 жыл бұрын
Hocam elinize sağlık teşekkür ederiz.
@telatar
@telatar 2 жыл бұрын
İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar.
@burakciftci6190
@burakciftci6190 2 жыл бұрын
@@telatar Hocam aslında bu video konusu dışında size bir soru sormak isterim. Üniversiteler arası kurul başkanlığının şaibeli dergilerle ilgili olarak aldığı son kararda Q4 kategorisine giren dergilerin kabul edilebilmesi için bazı ön şartlardan bahsedilmiş. bu karar alınmadan önce SCI expanded olup Q4 olduğunu bilmediğim bir dergiye gönderdiğim ve yayınlanmış bir yazı bu durumda malesef kullanılamayacak gibi duruyor. ancak ben aslında bu derginin böyle şaibeli olduğunu düşünmüyorum. çünkü hem kabul edilme sürecinde çok sıkı hakem eleştirileri aldım, hem de daha önce gönderdiğim başka bir yazı oradan reddedilmişti. Derginin ismi "Journal of International Medical Research". Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce itiraz edebilme şansımız varmıdır? Dergi kategorileri her yıl değişmekte midir? bu konudaki fikirlerinizi paylaşırsanız minnettar olurum.
@telatar
@telatar 2 жыл бұрын
@@burakciftci6190 Bu konu gerçekten çok su götürür. Sizin örneğinizle ilgili olarak önerebileceğim çözüm şu şeklide: Aşağıda linkini verdiğim dosya web of science sitesinden alınmış ve sizin bahsettiğiniz derginin çeyrekliğini gösteriyor. Belgenin 9. sayfasında rank by journal Impact Factor sıralaması var ve buna göre dergi Q4, ama 10. sayfada Rank by Journal Citation Indicator sıralaması var ve buna göre dergi Q3. ÜAK duyurusunda hangi listeye bakılacağını belirtmemiş, "WEB of Science’de Q1, Q2, Q3 sınıfında yer alan dergiler" ifadesini kullanmış. Buna göre sizin deriniz de bence Web of Science'da Q3 olarak gösteriliyor. İlgili belge linki: drive.google.com/file/d/11vvd_yhuKv7y3XpQ9qHvqT0c-1Mc54VU/view?usp=sharing Umarım işinize yarar. İleride bir şekilde süreçle ilgili bilgi verebilirseniz bizler de öğrenmiş oluruz. Saygılarımla.
@burakciftci6190
@burakciftci6190 2 жыл бұрын
@@telatar Gönderdiğiniz belge ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Umarım dediğiniz gibi işe yarar. Ancak yöksis adresinde özgeçmiş oluşturma bölümünde duyurular kısmında dergilerin çeyreklik listesi için bir excel dosyası eklenmiş. Buna göre bu dergi Q4 olarak gösterilmiş. Demek ki 9. sayfadaki JIF sıralaması dikkate alınmış. Görünen o ki sizin de dediğiniz gibi yine çok su götürecek muallakta bir konu. ileride ki gelişmelere göre öğrendiklerimi tabi ki ben de buradan sizinle paylaşırım. görüşmek dileğiyle
@My-cool-life
@My-cool-life 2 жыл бұрын
Değerli hocam emeğinize sağlık, Doçentlik başvurusunu her bir alandan birer örnek içerecek şekilde (A'dan Z'ye şeklinde) yapmanızı rica etsek. Örneğin TR dizin makale sisteme yükleme, SCI-makale sisteme yükleme, sözlü bildiri sisteme yükleme gibi... yapabilirseniz mutlu oluruz. Saygılar...
@telatar
@telatar 2 жыл бұрын
İlginiz için çok teşekkürler. Bahsettiğiniz videoları gündemime ekledim, en kısa sürede hazırlamaya çalışacağım.
@yigitgrp
@yigitgrp Жыл бұрын
Merhaba hocam, öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Kapak sayfasını hazırlarken sizin yaptığınız gibi ilgili sayıda bulunan tüm makalelerin (yani tüm sayfanın) ekran görüntüsünü aldığımda yazılar okunamayacak kadar küçülüyor. Bu problem yaratır mı? Başka bir sorum daha var; doktora tezimden üç makale yayımlandı ve bunlar özgeçmişe eklendi diyelim, bunlardan bir tanesi başvuru şartını sağlamak için yeterli diğer ikisini de beyannameye koymak gerekli mi?
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Merhabalar. İlk sorunuzla ilgili olarak ekran görüntüsünü ekrandaki görüntüyü küçültüp fotoğraf şeklinde alıyorsanız okunmayacaktır. Seçenekler kısmından yazdıra girerek yazıcı olarak PDF dosyasına yazdırı seçip o şekilde kaydetmenizi öneririm. İkinci sorunuz için önemli olan makalelerin birbirinden ayrı olmaları. Yani salamlama gibi algılanma riski olmaması. Bu durumda her birini ayrı puanlatabilirsiniz. Ancak jüride bu makalelerin birbirinin aynısı olduğu ya da salamlama şüphesi oluşturma riski varsa sizin için en avantajlı olanı beyannameye ekleyip diğerlerini özgeçmişte bırakmanız daha uygun olabilir.
@cansu6108
@cansu6108 9 ай бұрын
Hocam, teşekkür ederiz. Birçok detay var. Videolarınız çok yardımcı oluyor. Sağlık bilimleri alanında alan indeksi yok, diğer indeks olarak girmelisiniz diyenler oldu. Sci olmayan dergileri, 1b kategorisinde olanları, dbs sistemine alan indeksi olarak mı diğer indeks olarak mı bildireceğiz?
@telatar
@telatar 9 ай бұрын
Hocam belirttiğiniz indeksleri diğer olarak girerseniz puan alamazsınız. Bir tanım olmamakla birlikte uluslararası ve sağlık alanında olduğuna inandığınız indeksler ise alan indeksi olarak girmeniz gerekmekte.
@seherkurtul3525
@seherkurtul3525 Жыл бұрын
Gökhan Hocam, DBS sisteminde diğer kısmına kongre ve diğer toplantilara(kurs, eğitimler gibi...) katılım belgelerini yüklemek gerekiyor mu? Sisteme yüklerken içerik kısmina ne yazmamız gerekiyor?
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Merhabalar, Diğer kısmında yer alan kurs, sertifika vb. seçenekler için dosya yüklemek gerekmiyor. Zeten bunları seçince dosya yüklemek için bir alan da çıkmıyor. Sadece burada "araştırma" seçeneğini seçerseniz ilgili araştırmanın sonuç raporunu yükleyebileceğiniz bir alan çıkıyor.
@seherkurtul3525
@seherkurtul3525 Жыл бұрын
Cevabınız için teşekkür ederim
@huseyincagrcorlu9769
@huseyincagrcorlu9769 9 ай бұрын
Kıymetli hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler ve emeğiniz için. Hocam ÜAK'ın yayınladığı uluslararası olarak kabul edilen endekslere yönelik bir liste var mı? Örneğin doaj'ın veya index copernicus'un ÜAK tarafından uluslararası endeks olarak kabul edildiğini nasıl öğrenebiliriz?
@telatar
@telatar 9 ай бұрын
Hocam maalesef yok. Yeni duzenlemeyle bu kargasa onumjzdeki yil ortadan kalkiyor ancak bu ay ki basvuru icin net bir durum yok. Ben kendi dosyamda doaj, scopus, index copernicus, embase, gibi indeksleri uluslararası olarak puanladim ve sorun yasamadim.
@uy8884
@uy8884 9 ай бұрын
Hocam teşekkürler çok faydası oldu videonun, bir şey sormak istiyorum, kitap bölümü yüklenirken kitabın kapağı, bilgilerin olduğu sayfa, içindekiler ve sadece kendi bölümümüz şeklinde pdf yapıp yüklememiz yeterli herhalde burada sadece tam metin istiyorlar, doğru yazıyorum değil mi?
@telatar
@telatar 9 ай бұрын
Evet hocam, belirttiginiz bolumleri ve kendi bölümümüzü yuklemeniz yeterli. Kitabin tamamini yuklemenize gerek yok.
@tugbacetinkaya4362
@tugbacetinkaya4362 2 жыл бұрын
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. doçentlik bilgi sisteminde dergilerin telif hakkı ve erişim hakları konusunda da bilgilendirme yapabilir misiniz
@telatar
@telatar 2 жыл бұрын
Merhaba, geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Bazı yayın evleri dergilerinde yer alan yayınları bildiğimiz üzere ücret ya da abonelik karşılığında tam metin erişime açıyor. Sizin makalenizde bu kapsamdaysa teknik olarak yazarı dahi olsanız tam metnini sisteme yükleme yetkiniz olmayacaktır. Her ne kadar bu konuya dikkat eden çok yoksa da ÜAK buna bir çözüm getirmiş ve telif hakları nedeniyle tam metin yükleyemiyorsanız bu durumu belgelendirebilmeniz için bu kısmı eklemiş.
@emeldemirgorur180
@emeldemirgorur180 2 жыл бұрын
Sayın hocam, basılı bir derginin kapak kısmında derginin tarandığı indeksler yer alıyor ise bu kısmı eklemek yeterli midir?
@telatar
@telatar 2 жыл бұрын
Sayın hocam bu konuda bir kural net olarak açıklanmamış ancak genel uygulama ve benim de yorumum, indeksleri derginin beyanı ile değil, indeksleme kuruluşunun sayfasında derginin gösterilmesi ile kanıtlamanın daha uygun olacağıdır. Kolaylıklar dilerim.
@murattopcuoglu7400
@murattopcuoglu7400 Жыл бұрын
Gökhan Hocam selamlar. SCIE dergiler için editor listesi ayrı bir dosyada gerekir mi? Göremedim videoda
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Merhabalar. Derginin indeksinden bağımsız olarak "Editör Listesi, Endeks Çıktısı, Kapak" dosyasında ilgili derginin editör listesinin yer alması gerekiyor. Kolaylıklar dilerim.
@meltem3007
@meltem3007 Жыл бұрын
Sayın hocam merhabalar, online first olan makaleler konusunda farklı görüşler oluyor sanırım, kimi jüri kabul edebiliyor mu? şartları sağlıyorum ancak online firstler kabul olmazsa sağlayamam, sayı almadıkları için beklemeli miyim acaba, sayıya atanmaları da çok uzun sürüyor.
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Merhaba hocam ne yazik ki bu konu net. ÜAK yayinin mutlaka bir sayiya atanmis ve yayinlanmis olmasini istiyor. Juriler de bu kurala gore degerlendirmelerini yapiyorlar.
@ozlembass
@ozlembass Жыл бұрын
Sayın hocam, Ellerinize sağlık öncelikle. Dergipark'ta yer alan bir derginin editör kuruluna tıkladığımda bilgi olmadığını gördüm. Editör kurulu ekran görüntüsü alınması gerekiyor nasıl olacak bilemedim?
@ozlembass
@ozlembass Жыл бұрын
Derginin kendi web sitesindeki editör listesi olur mu? zaten bu derginin tüm sayısında da var.
@akcan06
@akcan06 Жыл бұрын
Hocam öncelikle elinize sağlık, müsadenizle bir sorum olacaktı. Doktora öncesi "published online" olmuş ancak doktora sonrası "volume-issue" belli olmuş yazı doktora sonrası mı öncesi mi sayılır? Çok teşekkürler.
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Merhabalar. Bu sorunuzun aslında kesin bir cevabı kılavuzlarda yer almıyor. Ancak kendi görüşüm şu şekilde: ÜAK malum yayınlarımızı sadece sayıya atanmış ya da sayfa numarası almış ise kabul ediyor,"print ahead" ya da "online first" şeklinde yayınlanmış yazılarımızı kabul etmiyor. Buna göre bence eğer bir yayın sayıya atanınca geçerli oluyorsa onun sayıya atandığı tarih esas alınmalıdır. Eğer "published online" olduğu tarihi kabul etselerdi o zaman o haliyle dodyaya koymamıza da izin vermeleri gerekirdi. Dolayısıyla sizin örneğinizdeki yayının doktora sonrası olarak kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
@kubrayesildal1423
@kubrayesildal1423 Жыл бұрын
Merhabalar, bu şekilde basım tarihi doktora sonrası olan bir yayınım jüri tarafından 'online first' tarihi dikkate alınarak doktora öncesi olarak değerlendirildi. bence risk almayın!
@AnTeRa1971
@AnTeRa1971 Жыл бұрын
Hocam editör listesi olarak yayınlandığı yıldaki listeyi mi yoksa burada verilen güncel editör listesini mi ekleyecegiz? Önceki yılların editör listesi gerekiyorsa bu listeyi nasil bulacagiz?
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Hocam eski listeye ulaşma şansı çoğu zaman olmuyor, ben hep güncel editör listelerini ekledim.
@aysec7372
@aysec7372 Жыл бұрын
Scientific reports ve Plos one issue olarak klasik basım modeli kullanmadığından ne kapak sayfası var ne de gösterdiğiniz gibi o sayıda yer alan yayınlar. Nasıl bir yol izlemeliyim bu iki dergi için hocam? Bir fikriniz var mı?
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Bu önemli bir konu ve ÜAK'nin bir standartı yok malesef. Benim görüşüm kapak olarak derginin ana sayfası ve yazınızın başlığının yer aldığı sayfaların ekran görüntüsünü eklemek yeterli oalcaktır.
@tugba1156
@tugba1156 Жыл бұрын
pdfsam de sıralamayı nasıl yapıyoruz hocam? Karışık kaydetmiş
@EmrahdeMalatya
@EmrahdeMalatya Жыл бұрын
Hocam merhaba emeğinize sağlık. Pubmed ve pubmedcentral tarafından taranan dergi 1b grubu dergi mi oluyor?
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Merhaba, eğer ayrıca WOS indekslerinde taranmıyorsa 1b oluyor evet.
@user-zb5uo1gj6i
@user-zb5uo1gj6i 10 ай бұрын
Öncelikle elinize emeğinize sağlık hocam. Makalemin yer aldığı bir derginin editör kurulu 17 sayfadan oluşuyor ve ekran görüntüsü sadece 1 sayfayı veriyor, bu 1 sayfada 30 kişinin ismi ve bilgileri yer alıyor. Sizce bu yeterli mi yoksa 17 sayfanın tümünü ayrı ayrı ekran görüntüsü alıp birbirine eklemeli miyim? Teşekkür ederim.
@telatar
@telatar 10 ай бұрын
Merhaba hocam, ben kendi yayınlarımda hep listenin tamamını ekledim. İsterseniz sayfaları tek tek alıp sonra birleştirebilirsiniz ya da videoda gösterdiğim şekilde tek ama çok uzun bir sayfa yapabilirsiniz. Ben tek ve çok uzun sayfa şeklinde dosyaya koydum ve bir sorun yaşamadım.
@ruyauster7305
@ruyauster7305 4 ай бұрын
Hocam oncelikle teşekkürler video icin. Mart donemi icin 2024 te yayinlanan bir yayın icin tr dizin listesi henuz guncellenmemis 2023 e kadar dizin sayfasini yuklesek sorun olur mu?
@telatar
@telatar 4 ай бұрын
Merhaba hocam, mevcut yıl içinde yayınlanan yayınlar için mecburen bir önceki yılı kullanabiliyoruz, dolayısıyla 2023'ü kullanmanızın hiç bir sakıncası yok. Benzeri durum WOS yayınları için de geçerli. Derginin Q değerini ancak ertesi yıl güncelledikleri için mevcut yayın için bir önceki yılı kullanmamız gerekiyor.
@ruyauster7305
@ruyauster7305 4 ай бұрын
Hocam bir sorum daha olacak. Doktora tezinden uretilen yayinimi ekledim. Ayni zamanda bir kismindan sundugum bildiriler var bunlari puanlayabiliyor muyum? Sonucta doktora sonrasini dusunecek olursam yayindan elde ettigimiz bilgilerle bildiri sunuyoruz ve bunlari da puanladim. Ilk soyledigim icin puanlamak dogru mu degil mi acaba?
@betulciftci8993
@betulciftci8993 Жыл бұрын
sayın hocam editör listesi güncel sayı için mi olacak yoksa yayınımın olduğu sayı için mi? yayınlandığı sayı için bazı dergilerde ulaşamıyoruz
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Hocam ben kendi dosyamda hep güncel halini ekledim, sizin de dediğiniz gibi geçmiş sayıları bulmak her zaman mümkün olmuyor. Güncel halleri ile bir sorun yaşamadım dosyamda.
@betulciftci8993
@betulciftci8993 Жыл бұрын
@@telatar hocam teşekkür ederim .size bir soru daha sormak isterim . 4 kitap bölümüm var 2 tanesi 20 puan ediyor. diğerlerini özgeçmişe mi eklemek gerekir yoksa beyannameye mi eklemek gerekir. aynı şekilde derlemeleri ve basılmamış online yayınları nasıl yüklemeliyiz?
@tughantelatar
@tughantelatar 2 жыл бұрын
Elinize sağlık hocam
@telatar
@telatar 2 жыл бұрын
Kanala aile boyu destek var :)
@mehparesaka6248
@mehparesaka6248 Жыл бұрын
Merhaba, makalenin yayınladığı yıl indekste olup da sonradan indeksten düşen dergiyi nasıl kanıtlayacağız?
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Bu çok büyük bir sorun. WOS dışı indeksler (scopus, EBSCO, vb.) eski yılalra ait bilgi halen sunuyorlar ancak WOS dergileri bir kere indeksten çıkınca eski durumlarına ulaşmak WOS sitesi üzerinden mümkün olmuyor. Bu durumda eğer bulabilirseniz o dönemde doya hazırlamış birisinden ilgili ekran görüntüsü kanıt, vs istemek en kolayı olacaktır. Tanıdık kimse yoksa yakın tarihteki makalelerin yazarlarını tarayıp Türk yazarlara mail atmayı deneyebilirsiniz.
@serdarcem3250
@serdarcem3250 Жыл бұрын
Editör listesi basili tarihteki editor listesimi, yoksa guncel editor listesimi hocam
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Hocam ben hep yeni listeyi ekledim, tanidiklarim da hep oyle yaptilar ve cok sukur sorun yasamadik.. Basili tarihtekini bulmak cogu zaman mumkun olmuyor.
@emrebeyazgul5654
@emrebeyazgul5654 Жыл бұрын
Hocam merhabalar emeğinize sağlık evlilik öncesi soyisimle yayınlanan makalem puana yansımıyor. Burda nasıl bir yol izlemeliyim
@emrebeyazgul5654
@emrebeyazgul5654 Жыл бұрын
Evlilik cüzdanı ekleyecek bölümü bulamadım hocam nasıl bir yol izleyebilirim
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Eğer üniversite personeli iseniz, bağlı bulunduğunuz üniversitenin Personel Daire Başkanlığına başvurarak Mernis bilgilerinize ilişkin gerekli düzeltmenin yapılmasını sağlamanız gerekmektedir. Üniversite personeli değilseniz dbsdestek@yok.gov.tr adresine durumunuzu belirten e-mail göndermeniz gerekmektedir.
@drisleem
@drisleem 9 ай бұрын
Merhabalar, erişim izni her makale için girmeli miyiz, ilk iism olması başlıca yazar olarak yeterli mi; collaboratorler nasıl girilmeli?
@telatar
@telatar 9 ай бұрын
Merhaba, erisim izni sadece tam metnine erisimin ucretli oldugu makaleler icin gerekli. Baslica yazar saglik alaninda otomatik olarak ilk isim oluyor. Diger alanlardaki uygulamayi bilmiyorum maalesef. Diger yazarlar yazar ekle kismindan isim sirasina gore giriliyor.
@drisleem
@drisleem 9 ай бұрын
Çoook teşekkür ederim; hayatınızda başarılar. Emeklerinize sağlık@@telatar
@mustafatanrverdi133
@mustafatanrverdi133 Жыл бұрын
Editör ve editör kurulu değişmiş olabilir. Bence arşivden makalenin yayımlandığı yıla girip oradaki jenerik dosyasını indirmek daha iyi bir yol gibi görünüyor. Orada makalenin yayımlandığı yıl, derginin tarandığı o anki indekslere erişmek mümkün. Ekran alıntısı sağlıklık gelmiyor bana.
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Teorik oalrak söylediğiniz daha doğrusu ancak uygulamada her zaman yazınızın yayınlandığı tarihteki editör kurulunu bulmak çok kolay olmayacaktır. Özellikle eski yayınlar söz konusu ise. ÜAK'nin bu konuda da net bir açıklaması olmadığı için ulaşılabilen çözüm en iyi çözümdür diye düşünüyorum. Eğer elinizde makalenin orjinal editörler kurulu varsa elbette bunu kullanmak lazım ama yoksa güncel ekran görüntüsü tek seçenek olabilir.
@Drhkocan
@Drhkocan Жыл бұрын
Hocam ekranmı değişti Baktığımızda şeritgibi yıllar yok Yan tarafta 2022 ye kadar var , yayın 2023 te çıktı Ne yapalım önerilerinizi rica ediyorum
@merterkan9
@merterkan9 Жыл бұрын
Ekran değişmiş. Burada anlatıldığı gibi çıkmıyor
@burcusel8873
@burcusel8873 Жыл бұрын
malesef anlatıldığı gibi çıkmıyor. siz nasıl bir yol izlediniz hocam
@ruyauster7305
@ruyauster7305 4 ай бұрын
Nasil girdiniz acaba?
@zeynepaltn1480
@zeynepaltn1480 Жыл бұрын
Sürekli online yayinlayan dergilerdeki makalelerimiz puanlamaya dahil olmuyor mu?
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Merhabalar. Bir çok dergi artık basılı olarak yayınlanmıyor. Makalenizi girerken yayının basım şeklini elektronik olarak girmeniz ve ilgili erişim linkini belirtmeniz durumunda makaleniz diğer gerekli koşulları da sağlıyorsa puanlanacaktır.
@zeynepaltn1480
@zeynepaltn1480 Жыл бұрын
@@telatar bu degerli bilgi için cok tesekkur ederim. Bu durumda sayfa no girmeme gerek kalmayacak sanirim, degil mi?
@telatar
@telatar Жыл бұрын
@@zeynepaltn1480 Evet hocam, sayfa numarası zaten zorunlu alan değil. Eğer makale bir sayıya atandı ise bu yeterli. Sayfa numarası mevcutsa elbette girmek doğru olacaktır ancak yoksa boş bırakılabiliyor.
@filizbaysal993
@filizbaysal993 Жыл бұрын
telif hakkı ve erişim izni hakkında da bilgi verir misiniz?
@telatar
@telatar Жыл бұрын
Hocam çok kısaca şöyle açıklayayım, normalde tam metnine erişim için para ödenmesi gereken makalelerinizi dergiden izinsiz oalrak fulltext şeklinde DBS'ye yüklemeniz telif hakları açısından uygun değil, bu nedenle bu soruna yönelik dosyaların yükleneceği kısım burası.
@filizbaysal993
@filizbaysal993 Жыл бұрын
@@telatar çok teşekkürler hocam.erisime kapalı makalem için dergiden yazar kopyası istedim. Onu ekledim dosyama.
Doçentlik Bilgi Sistemi'ne atıfların girilmesi
13:30
Gökhan Telatar
Рет қаралды 30 М.
Son ❤️ #shorts by Leisi Show
00:41
Leisi Show
Рет қаралды 3,9 МЛН
لقد سرقت حلوى القطن بشكل خفي لأصنع مصاصة🤫😎
00:33
Cool Tool SHORTS Arabic
Рет қаралды 25 МЛН
Идеально повторил? Хотите вторую часть?
00:13
⚡️КАН АНДРЕЙ⚡️
Рет қаралды 6 МЛН
Instagram neden geri gelmez?
9:53
Furkan Karaca
Рет қаралды 36 М.
Ücretsiz WoS ve bir çok veri tabanına erişim nasıl sağlanır?
8:03
Doçentlik Bilgi Sistemi önemli noktalar ve başvuru ekranı
8:41
Gökhan Telatar
Рет қаралды 19 М.
INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK? - NELER YAŞANIYOR?
8:40
ShiftDelete.Net
Рет қаралды 182 М.
SSCI ve SCI Dergilerde Yayın Yapmak: İpuçları ve İlkeler
1:36:55
uludagkutuphane
Рет қаралды 26 М.
Doçentlik Başvurusu İçin Birinci Yazar ve Sorumlu Yazarın Önemi
12:49
Bilimsel Dergilerde Dizinler (İndeksler)
28:24
Hasan Şahin Kızılcık
Рет қаралды 2,4 М.