0,75x- Neden Öğren(e)miyoruz? - Emrah Safa Gürkan

  Рет қаралды 209,080

OMNIBUS

OMNIBUS

Жыл бұрын

#öğrenmek #esg #araştırma
Neden öğrenemiyoruz?
0,75x’in yeni bölümünde Emrah Safa Gürkan ile artık neden öğrenemediğimizi konuştuk. Baş döndüren teknoloji ve hız tutkusu mu, odaklanamama problemi mi? Toplumumuzda öğrenmeye olan ilgi neden düşük? Hepsi ve daha fazlası yeni bölümde!
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
/ @omnibuslive

Пікірлер: 550
@mgyldz
@mgyldz Жыл бұрын
15:40 Sanayide çalışan bir mühendis olarak en katıldığım nokta bu oldu. Karşınıza çıkan herhangi bir şey hakkında anında yorum yapamıyorsanız ve bir şeyi kaynaklardan araştırıyorsanız işçilerin de müdürlerinizin de size olan saygısı bir miktar azalıyor, çünkü ermiş olmanız bekleniyor. Toplantılarda insanların bilmedikleri konularda konuşup lafı uzatmalarının sebebi de bu. Bu davranış sadece birbirimize söküyor, işin içine Avrupalılar dahil olduğu zaman herkes aniden realist oluyor, çünkü onlarda insanları bozmamak gibi bir kaygı genelde yok.
@ridd1ck
@ridd1ck Жыл бұрын
Kesinlikle, geçen gün youtubeda canlı yayınlanan bir spor programı izliyorum, adamlar güzel güzel anlatıyorlar yorum yapıyorlar, 10 yıl oncesinde oynanmıs bir maçtaki golü atan futbolcu akıllarına gelmedi, chattekiler demediklerini bırakmadılar. Yahu sen orada adamların yorumlarına odaklansana, onemli olan o degil mi? Cok merak ediyorsan yaz google a o golü kim atmıs ara bul. İnsanlar ezber bilgiye fazlasıyla onem veriyorlar bence, egitim sistemimizin sonucu bu. 2 farklı lisans bir yuksek lisans mezunuyum, birisi sayısal diger ikisi alakasız sözel bölümler, yüksek lisansa gittiğim daha ilk ayda şunu farkettim ki, gerçekten universitede bilimsel bilginin onemi, neden sonuc ilişkisi kurma, mantıklı çıkarımlar yapma vs bunlar hiç ogretilmemiş bize, 8 sene boyunca hep hocalar derse girip konuyu anlatıp cıkmıslar. Yüksek lisans derslerine gitmeye basladıgımdan beri 30 yasımdan sonra bildiğin aydınlanma yaşadım birçok konuda, hayata olaylara bakışım değişti. Artık bilmiyorum egitmen faktörü mü, yoksa ben mi geç olgunlaşıp bu kafa yapısına eriştim ama bir şeylerin en üst düzey egitim kurumları düzeyinde bile yanlıs oldugunu dusunuyorum.
@mtarik00
@mtarik00 11 ай бұрын
​@@ridd1ckpeki yüksek lisans başlangıcı sırasında sahip olduğunuz açığı nasıl kapattınız acaba? Ben sırf sizin de yaşamış olduğunuz bu sebepten dolayı yüksek lisans yapmaktan çekiniyorum açıkçası.
@ridd1ck
@ridd1ck 11 ай бұрын
@@mtarik00 Dostum tamamen ilgi alaka konusu, pedagojik formasyon egitimi alırken hiç alakam olmayan egitimde ölçme ve degerlendirme dersinden çok keyif aldıgımı farkettim, araştırdım ve yuksek lisans programı oldugunu buldum, dersi veren hocayla da aram iyiydi, gittim anlattım o da bana ne yapmam gerektigini soyledi, bolumde ne tür konuların okutuldugunu, derslerin içerikleri vs genel konularda bilgi verdi, 2 ay ales calıstım, yds ile sorunum zaten yoktu, rahatlıkla kazanıp girdim. Okumak için ise gercekten cok zorlandıgımı soyleyebilirim. Hem bolumun alakasız ve sayısal bir bolum olması, temelinin istatistik üzerine kurulmus olması beni oldukca zorladı, ama gercekten keyif aldıgım bir alan oldugundan calısarak üstesinden geldim. Etrafta duyuyorum derse bile gitmeyip oylesine yuksek lisans mezunu olan insanlar da var, ama ben bir hayli zor bir bolumu tercih ettigimi cok sonradan anladım. 2 lisans okurken yoruldugumun 4 5 katı zorlandım belki o 2 yılda ama değdi. Kesinlikle tavsiye ederim, ozellikle belli bir yaştan sonra tekrar o sıralara dönmek, tekrar egitime baslamak, bir şeyler için çabalamak bana keyif verdi.
@mtarik00
@mtarik00 11 ай бұрын
@@ridd1ck vakit ayırıp böylesine detaylı bir cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
@NazmiOKBAZ
@NazmiOKBAZ Жыл бұрын
Babam veteriner hekim. Köydeki tek yüksek lisans mezunu. Ben küçükken, Kim 500 Milyar İster yarışmasını izlerken izlerdik ve babam anında cevap verirdi. Ben de “babam bu kadar şeyi nasıl biliyor, Mehmet’in babası bunlar bilmiyordur.” diyip gurur duyardım. Babamı nasıl geçerim diye uğraşırken kendimi Axis 2000, Meydan Larousse ve Büyük Britannica okurken buldum 11-12 yaşlarımda. Öğrenmek benim için bir yarış bir hırsla başladı, sonra başka bir tutkuya dönüştü. Bir şeyler hakkında konuşmak bir süre sonra arkadaş çevremde “Google amca” gibi kökünde aşağılama içeren lakaplara dönüştü. 3 üniversite okudum ama üniversiteleri okurken pişman olmadığım tek şey kendime yarattığım özgür zaman ve alan oldu. Türkiye’de bir şeyler öğrenmek, öğrendiğin şeyden bahsetmek, onu bir işe dönüştürmek çok zor. Bir süre gazetecilik, reklamcılık ve metin yazarlığı yaptım. Yönetmenlik yaptım. Ama en sonunda bıktım ve esnaf oldum. 3 diplomalı bir paketçi olarak kendi dükkanımda kendi tariflerimi yapıp, paketçilik yapıyorum. Tek sıkıntım konuşacak yeterli dolulukta kimseyi bulamamak.
@kemalgokcek4656
@kemalgokcek4656 Жыл бұрын
Bende 3 üniv terk olarak zanaat sahibi olarak tası tarağı toplayıp bir Anadolu şehrine yerleştim halkın durumunu gördükçe İstanbul'un cahilini arar hale geldim halkımiz vizyonsuz ve doğru düzgün sohbet edilecek kimseyi bulamiyorsunuz
@Hilaalsappho
@Hilaalsappho Жыл бұрын
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.Benim için de çocukken "filozof" lakabı takarak dalga geçerlerdi.Universiteye geldiğim zaman(1.sınıfım) bilgi tartışmaları yapabileceğim ortam olur diye düşünüyordum.Lise zihniyetinden daha kötü olduğunu farkettim ;( konuları konusabilecegim sadece dersimize giren öğretmenler oluyor.Onlarin da vakitleri kısıtlı Hayatınızda mutluluklar dilerim.
@anar_abdullayev
@anar_abdullayev Жыл бұрын
Nazmi bey, online da olsa gözəl söhbətlər edə bilərik.
@geltSever
@geltSever Жыл бұрын
Hocam ben de ogrenmeye cok merakliyim insanlar tarafindan hem de cok bos herifler tarafindan asagilanma oluyor malesef o yuzden yurt disina cikmak istiyorum zaten bu ulkeyle hicbir bagim yok
@mrlibes1
@mrlibes1 10 ай бұрын
yaw hehe, okuduğu bölümler işe yaramamış, gelmiş burada bize ağlıyor
@savascantek5308
@savascantek5308 Жыл бұрын
Hızlı okuma kursuna gittim. Savaş ve Barış'ı yirmi dakikada okudum. Olay, Rusya'da geçiyordu. Woody Allen
@zeynelkocams8489
@zeynelkocams8489 Жыл бұрын
"Burası öğrenme yeri değil fark etme yeridir." Bu konuda haklısınız hocam. David Graeber' i o kadar söylediniz ki sayenizde bir iki kitabını alıp okudum ve gerçekten çok beğendim. Teşekür ederim.
@MahmutEmenir
@MahmutEmenir Жыл бұрын
Hangi kitaplarını okudunuz paylaşabilir misiniz rica etsem ?
@fethullahspolyglotdaily3999
@fethullahspolyglotdaily3999 Жыл бұрын
​@@MahmutEmenir kişisel gelişim kitabı önerebilir misinjz
@ouz321
@ouz321 Жыл бұрын
@@MahmutEmenir Cidden herhangi bir kitabını okuyabilirsiniz. Hepsi çok iyi.
@ouz321
@ouz321 Жыл бұрын
@@MahmutEmenir Benim okuduklarim ise "Borç", "Tersine Devrimler", Anarşist Bir Antropolojiden Parçalar". "Kuralların Ütopyası"nı şu an okuyorum. "Tırışkadan İşler" çok meşhur. Vefatından hemen önce yazdigi "The Dawn Of Everything" ise henuz Türkiye'ye gelmedi.
@onur2899
@onur2899 Жыл бұрын
Buraya gelip Emrah Safa Gürkan izleme nedenim; anlatış şekli. Okullar bize aslında kötüyü gösterdiği için kötüyü bilip, iyi olan şeyleri kendimiz keşfediyoruz. Örneğin makale okumak, kitap okumak, çok kaliteli film izlemek gibi. Bir araştırma nasıl yapılmaz veya yapılır okul hiç göstermediği için biz aslında kendimiz keşfediyoruz. Bende Wikipedia veya britannica vs. gibi kaynaklardan çeşitli şekilde bilgi edinebilirim ama iyi anlatıcı sayesinde bilgiyi tazelemek ya da iyi anlatıcı (ESG) sayesinde konuyu öğrenmek daha faydalı ve akılda kalıcı oluyor. Bu arada bilgi satmanın ve birşey biliyormuş gibi yapmanın bende yanlış olduğunu biliyorum. Bilgisizliğimi azaltmak için bu programı izliyorum. Teşekkürler hocam.
@OMNIBUSLIVE
@OMNIBUSLIVE Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim… esg
@ssara_nurr8315
@ssara_nurr8315 Жыл бұрын
04:13 bu konu hakkında konuşmam gerektiğini hissettim.20 yaşındayım,lise hayatım boyunca yurt dışında üniversite okuma hayali kurup buna odaklı kendimi geliştirdim.Yks'ye girmeden önce Fransa'da ve Almanya'da üniversite kazandım.Babam iflas ettiği için gidemedim.Yksye moral düşüklüğüyle girdim,belki yurt dışına giderim dedim 4 yıllık bölüm yazmadım,zaten Antalya'da yaşıyordum Akdeniz üniversitesi işletme yönetimi bölümüne yerleştim.İlk yıl büyük bi hevesle okula başladığımda her şey kursağıma dizildi (sadece kendi bölümümle alakalı bir durum değil,siyasal bilgilerde böyle iktisadi bilimlerde,neredeyse her yerde böyle) çünkü o kadar boş insanlarla tanıştım ki.Hevesimi kaybetmemek için hocalara tutundum,hocanın bize derste okuduğu slaytlarda dolar hâlâ 1,75 TL falan.Birkaç etkinlik için Gazi üniversitesine İstanbul hukuka,mef'e falan gitme fırsatım oldu,derece yapan insanlarla tanıştım ama onlarda hayatını o dereceleri yapabilmek için adamış,gençliğinin tadına varamamış ve hâlâ mezuniyet puanı kaygısı taşıyıp sosyal hayatına dair bir çabası olmayan insanlardı (en azından çok yüksek çoğunluğu öyleydi). Üniversiteyi 4 ay önce para ve zaman kaybı olduğu,ayrıca bana hiçbir şey (GERÇEK ANLAMDA HİÇBİR ŞEY ÇÜNKÜ MAHFİ EĞİLMEZ KİTAPLARINDAN DAHA İYİ EKONOMİ ÖĞRENİYORDUM) katmadığı için bıraktım.Urfa'da yetiştim.Aslen urfalıyım.Anadilim gibi bildiğim 3 dil vardı ve ben kurslarla,af edersiniz köpek gibi çalışarak falan derken şu an farklı seviyelerde 6 dil biliyorum.Ailemle bu karar yüzünden çok tartışsam da kesinlikle üniversiteye geri dönmeme kararı aldım.Mezun olanlarında eline bir şey geçmiyor artık ülkemizde.Gelecek kaygım üzerine düşünürken insanların üniversiteyi hayatının nasıl merkezine koyduğunu,bir kapı gibi düşündüğünü fark ettim.Başından beri bir şekilde ticaretle uğraşmak isteyen biri olarak babamla konuştum ve babamın lastik dükkanını üzerime alıp tacir oldum.Bu yıl Expo'ya davet edilen tek kadın lastikçi benim.Şimdi dil becerilerimle ilgilenip emlak sektörüne girmeyi, network ağımı bunun üzerine kurup geliştirmeyi düşünüyorum.Dairelerden aldığım komisyonla kendime düzgün bir hayat kurup belki ilerleyen zamanlarda yurt dışında üniversiteye giderim diye düşünüyorum.Bence artık gençlerimizin de 'abi üniversite yaa,en kötü akademisyen oluruz ya da şunu yaparız' kafasından çıkması ve kendini geliştirmeye adaması lazım.Biraz uzun oldu biliyorum ama bu kaygıyı taşıyan biri olarak içimi dökmek istedim.Bu arada Emrah hocam sizi yıllardır takip ediyorum, kitaplarınız bende imzalı ancak sizinle bir türlü yüz yüze denk gelemedim.Geçen Twitter'dan küfürlü Osmanlıca metni size ben atmıştım,bir bogomiliniz olarak size böyle engin bir döküman kazandırdığım için kendimle gurur duyuyorum ahdhshsh sizi seviyorum,her zaman takipteyiz,başarılar dilerim💐💐
@Inosuke-xk5wz
@Inosuke-xk5wz Жыл бұрын
20 mi mi?
@ssara_nurr8315
@ssara_nurr8315 Жыл бұрын
@@Inosuke-xk5wz evet?
@Inosuke-xk5wz
@Inosuke-xk5wz Жыл бұрын
@@ssara_nurr8315 Nedir bizi birbirimizden ayıran çevre mi genetik mi? İmrendim hocam. 19 yaşındayım. Böyle düşünüp bunun için mücadele eden pek akran görmemiştim. Gideyim de ilk yabancı dilime biraz daha çalışayım.
@ssara_nurr8315
@ssara_nurr8315 Жыл бұрын
@@Inosuke-xk5wz Bence genetik değil ama çevre diyebilirim.Urfa'da yetişmesem hızlı dil öğrenemez ya da bu kadar atılgan olmazdım bu konuda.Bu arada bende Mayıs'ta 20 olacağım.
@Inosuke-xk5wz
@Inosuke-xk5wz Жыл бұрын
@@ssara_nurr8315 sizi takip edebileceğim bir mecra var mı hocam?
@modusvivendi734
@modusvivendi734 Жыл бұрын
Hocanin o kadar anlattığı ve yakındığı şeylere rağmen, alttaki yorumlari görüp hala video cekmeye devam etmesi gercekten takdir edilesi. Tesekkurler hocam, lutfen siz aldırmadan devam edin.
@goksel8722
@goksel8722 Жыл бұрын
Harika yorumlar içeren, bakış açıma farklı açılar katan müthiş bir söyleşi olmuş. Emekleriniz ve paylaşımınız için çok teşekkürler.
@sametceylan2101
@sametceylan2101 Жыл бұрын
Bir şeyler öğrenince insanlarla paylaşma ihtiyacı duyuyordum ancak öğrendiklerimi konuşabileceğim insan kıtlığı yaşıyordum. Arkadaşlarıma konuyu açıyordum, canları sıkılıyor; daha sığ şeylere dümen kırıyorlardı. Baktım olmuyor bende arkadaşlarımın arasında tutunabilmek için öğrenme orucu tutuyordum. Sonra kendime kızdım. Başkalarına anlatamıyorsan yaz, dedim. Yazmaya başladım. Bir sayfa iki sayfa üç sayfa... derken canım sıkıldı. Yeniden öğrenme orucuna başladım. Arkadaşlarımla buluştum. Gereksiz gördüğüm şeylerle muhatap olmak zorunda kalıp arkadaşlarımlaştım. O gereksiz gördüğüm şeylere yalan ilgi duymaya başladım. Onları araştırıyor, öğreniyordum. Aklımı gereksiz bilgiler çöplüğüne çeviriyordum. Bu kötülüğe daha fazla dayanamadım. En sonunda artık karar verdim: ''Mutlu bir aptal olmaktansa mutsuz bir öğrenci olmayı tercih ederim!'' gerçi bu karar da aptallık olabilir ancak bunu zaman gösterecek. Toplumdan yabancılaşmayı, mutsuzluğu, yalnızlığı göze aldım. Sizde benim durumumdaysanız benim yaptığımı yapın diyemem. Yalnız şunu bilmenizde fayda var: Türkiye'de keyifli, mutlu olmak için arkadaşlarınızlaşmanız lazım, içinizdeki merakı katletmeniz lazım. Beceremezseniz... Beceremezseniz... Bilmiyorum. Kelin ilacı olsa kafasına sürerdi.
@iremaltay1393
@iremaltay1393 Жыл бұрын
arkadaş olmak ister misin ? ortak problemi yaşadığım bir insan ile birbirimizin problemi ne çözüm olabiliriz .... birbirimize yardımcı olabiliriz bence 😊
@sametceylan2101
@sametceylan2101 Жыл бұрын
@@iremaltay1393 Şarkı için teşekkür ederim. Akşamüstüm şenlendi. :) Arkadaşlık teklifinizi ne yazık ki reddetmek zorundayım. Mağaramdan çıkmak istemiyorum. Yalnızlığa alıştım. Alışkanlığımı kaybetmek istemiyorum.
@iremaltay1393
@iremaltay1393 Жыл бұрын
@@sametceylan2101 👍👍👍 hiç problem değil kendini mahcup hissetme sana mağaranla mutluluklar dilerim . tabi bir gün güvenli alanından çıkmayı düşünürsen beni bulabilirsin ... 😊😊😊
@mucahitkaya1321
@mucahitkaya1321 Жыл бұрын
Yokmu bi hayırsever topluluk oluşturalım bu konuda
@sametceylan2101
@sametceylan2101 Жыл бұрын
@@mucahitkaya1321 yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz. Ben böyle bir topluluğun oluşturulabileceğine inanmıyorum.
@_C.H.
@_C.H. Жыл бұрын
07:26 - " Çoğunluğu köylü olup köylü olmamış gibi davranan toplum " Tam şu an ki Türk toplumunu anlatan bir tanımlama . Yani bazen anlamlandıramadığın , aklına gelmeyen düşüncelerin ya da anlayıp nasıl söyleyebileceğini bilemediğin şeylerin böyle bir takım tanımlamalarla açıklanması ve sonraki mutluluk.. çok iyi bir durum .
@cananegilmez3074
@cananegilmez3074 Жыл бұрын
Ben köy çocuğu olduğumu çok büyük gurur söylüyorum harika bir okulumuz vardı ve öğretmenlerimiz candır doğaydi
@baranbeytemur5451
@baranbeytemur5451 Жыл бұрын
@@cananegilmez3074 herkes köylü çocuğu türkiyede 1 veya nesil öncesine gittiğin zaman
@inancozuberk-tm5ck
@inancozuberk-tm5ck Жыл бұрын
Aynı şeyi düşünmüştüm
@canyarlgas
@canyarlgas Жыл бұрын
''hiçbir şey bilmediği bir konuda, Türk olduğu için; ikinci hamlesi daha doğruyu bulmak oldu'' -Sir Esg
@ProfDrSfenks
@ProfDrSfenks Жыл бұрын
O zaman Şili'ye geçirmişiz diye yorumladım.
@mustafaarslan4347
@mustafaarslan4347 Жыл бұрын
Şili deprem konusunda bizden çok ileride bu arada
@cagatai1
@cagatai1 Жыл бұрын
Şili'nin kocası olmuşuz cCc
@noidea5506
@noidea5506 Жыл бұрын
ŞİLİNİN KOCASI GELİYOOOOOO 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
@ayberkk.4
@ayberkk.4 Жыл бұрын
​@@mustafaarslan4347 ekonomi olarakta daha iyi ayrica insanlari avrupali gibidir.Kadina siddetin en az oldugu ulkelerden biridir.Santiagonun belli yerleri haric ulkenin hemen hemen her yeri temizdir.Lgbtliye diger dinlere falan saygilidirlar.
@Zero06143
@Zero06143 Жыл бұрын
Underrated yorum
@ishaktas6676
@ishaktas6676 Жыл бұрын
Videonun hızını 0.75'e aldım videonun başlığında yazıyor diye sağolun çok işe yaradı.Hozomuz normal hızına kavuştu
@serdar9404
@serdar9404 Жыл бұрын
Yaşadığım ikili ilişkilerden gördüğüm kadarıyla bilmenin kendisine bir fayda getirmeyeceğine olan inanç yüzünden öğrenmiyoruz. Depremde annesini babsını kaybeden çocukların eğitimi için yardım yaptığımı söylediğimde "abi onları zaten devlet memurluğuna yerleştirecekler." diyen insanlarız biz. buradan da işi ve para kazanmayı ilahlaştırdığımız yani sonunda para kazanmak olan sebepler üzerinde durmamız dışında hiçbir sebep olmadığına inandığımız, bilginin ve yorum yapma yeteneğinin bize katacağı faydalardan bi haber olduğumuz sonucuna ulaşıyoruz. Bu kadar çok şey bilmek benim ne işime yarayacak sorusuna cevap verebilecek seviyede bilgiye ulaşmanın zorunlu eğitimin bir parçası ve amacı olması gerekiyor.
@zumass.
@zumass. Жыл бұрын
abi ne döktürmüşşün bea keşke herkes bir şeyler bilmenin faydalarını görseler.Şu son çümleni milli eğitim görmeli bi' :)
@Yusuf-us2sb
@Yusuf-us2sb Жыл бұрын
Üzülerek katılıyorum 👍👍
@antichristhimself
@antichristhimself Жыл бұрын
Abi polar kovalent bağı bilmek ne işimize yarayacak allah aşkına ya
@zumass.
@zumass. Жыл бұрын
@@antichristhimself burda kast ettiği kovalent bağ mı? Sence?
@antichristhimself
@antichristhimself Жыл бұрын
@@zumass. geleneksel eğitimden örnekler verdiği için neden olmasın?
@merttore8807
@merttore8807 Жыл бұрын
Emrah abicime ve güzel ekibine bu bölüm için teşekkür ederim.
@ibrahims7087
@ibrahims7087 Жыл бұрын
ben yatıyorum hocam, hakkınızı helal edin, çok güzel geliyor siz bıdı bıdı bıdı konuşurken gündüz uykusu, allah sizden razı olsun
@daywalker_22
@daywalker_22 Жыл бұрын
Hocam , sohbetinizçok keyifli
@eb9145
@eb9145 Жыл бұрын
kafa açıcı bir konuşmaydı hocam. teşekkürler. ömrümüzde görebilecek miyiz acaba şu kültürün evrildiğini?
@mahirkzlyaprak1810
@mahirkzlyaprak1810 Жыл бұрын
Bir jr. yazılımcı adayı olarak Emrah hocanın dediği çok doğru. Sürekli yeni bir bilgi ile karşılaştığım bu sektörde ister istemez hafızanın dibini kurcalıyorsun. Sosyal bilimleri bilemem ama IT tarafında dediğine katılıyorum.
@Yusuf-us2sb
@Yusuf-us2sb Жыл бұрын
Çok güzel bir soru sormuşsunuz.
@aysecolak4457
@aysecolak4457 Жыл бұрын
Hocam Allah iyiliğinizi versin çok hoşsohpet bi insansınız😊
@Cryptopedia2023
@Cryptopedia2023 Жыл бұрын
Hocam çekirdek Yunanistan, İtalya , Ukrayna ve Rusya'da(muhtemelen Belarus'ta da) çok popüler bir çerez. İtalyanlar ve Yunanlar çekirdeğe ''passotempo' der, yani zaman geçirici.:) Eski Sovyet ülkelerinde popülerliğine örnek olarak Çernobil dizisinde mühendislerden biri patlama esnasında çekirdek yiyordu.(Diziden örnek vermek klişe oldu biliyorum ama üç yıl Ukrayna'da yaşadım, bayağı yiyorlar. :D )
@kemalkuzhan4291
@kemalkuzhan4291 Жыл бұрын
Keyifle izledim bazı yerlerde de bildiğin ben de kahkaha bastım .. 😂😂 teşekkür ederim devamı gelsin videoların
@elsizdemirci
@elsizdemirci Жыл бұрын
Öğrenme metodolojisi, bir bilginin doğru veya yanlış olma ihtimalini muhakeme edebilme becerisi, sosyal ağlarımızdaki yankı odalarımızda olduğumuzun farkındalığı ve karşıt görüşleri dinlediğimizde doğru bilgiyi daha da yaklaşabileceğimizi öğrenebilmemiz lazım. Çapraz okumaya karşı toleransımızı sorgulayabilecek bilgi birikimimize sahip olmamız da gerekiyor. Tüm bunları ise bir insana nasıl aktarabileceğimizi de öğrenmemiz gerekiyor.
@bogacpala8057
@bogacpala8057 Жыл бұрын
İlk defa izledim sizi, daha önce bu kadar doğrucu ve komik bir tavır görmemiştim, çok keyif aldım.
@koray_ozdemir
@koray_ozdemir Жыл бұрын
Beethoven'ın kör kıza yazdığı eserin adı Aya Benzer Yüreğim'dir. Düzeltin lütfen.
@OMNIBUSLIVE
@OMNIBUSLIVE Жыл бұрын
tüm pazar kulaklarımda bu şarkı tınlayacak. Çok zalımca bir hareket. E doğal olarak takipteyimmmm kaderi çözersem eğerrrr
@koray_ozdemir
@koray_ozdemir Жыл бұрын
@@OMNIBUSLIVE Ahahhahaha Mustafa Sandal dansıyla tamamlarsanız eşsiz bir pazar eğlencesi olur işte :D
@sinerehber
@sinerehber Жыл бұрын
22:38 Oğuzhan'ın programıyla alakalı "bi tanesi gerçek soru değil" tespiti o kadar doğru ki. Durumumuz çok ama çok trajik.
@bakaariiim
@bakaariiim Жыл бұрын
MaşALLAH genç adam yemek yemesi bile zevkli. Hayırlı RAMAZANLAR.
@user-py7qv2vd2f
@user-py7qv2vd2f Жыл бұрын
ESG'nin mantığını çözdüm ben! Bilerek hızlı konuşuyor ki alt yazı ile okuyalım. Adam bizi okutmak için elinden geleni yapıyor.
@fatih4256
@fatih4256 Жыл бұрын
Hocam geçmiş olsun❤
@2024winter
@2024winter Жыл бұрын
Bir yandan dinliyorum bir yandan da kendimi kızıyorum. Hocamız maalesef çok haklı. Ne kendimizi geliştiriyoruz ne de çabamız var..varsa yoksa bahanelerimiz. Deprem sebebiyle arayı açmıştık, sizleri gördüğüme sevindim hocam🙏
@admadyok9987
@admadyok9987 Жыл бұрын
Abdülhamit gözümden düştü.Yedi Sekiz Hasan Paşa'ya diyememiş mi 'o ne biçim imza ya,imzanı değiştir' ..Koskoca padişah..peh😂😂
@SerDag330
@SerDag330 Жыл бұрын
Mükemmel, mü kem mel
@kara1552
@kara1552 Жыл бұрын
Arayi cok acmistiniz hocam. Sevindik.
@daglaruzum8287
@daglaruzum8287 Жыл бұрын
İnsan psikolojisi ve bunun tarihsel sürecine dair bir video çok güzel olabilir 🙏
@tufandagl5402
@tufandagl5402 Жыл бұрын
ne demek kimse farkında değil alt yazıların ben bakıyorum hatta durduruyorum çünkü hemen kayboluyorlar ben o kadar hızlı okuyabılme kapasitesinde değilim hemen kaybetmeyin altyazıyı
@furkanhocam
@furkanhocam Жыл бұрын
Flu'daki tadı hiçbir zaman vermedi. Ben bunu Emrah Hoca'ya da sordum siz alıştığınızı istiyorsunuz ön lobunuzu kullanın dedi 😂
@ekin594
@ekin594 Жыл бұрын
Ben de hep okuyorum
@JustAGuyAllDayAnyDay
@JustAGuyAllDayAnyDay Жыл бұрын
​@@furkanhocam ilker canikligil sorguya çeker gibi çekiyordu. Burda soru soranlar üniversite hocasıyla makara yapan öğrenciler gibi bir tavırdalar daha çok. ESG çok domine ediyor. Domine edilip başka konuya atlamadan o özel konudaki bilgisinin suyunun çıkartılması lazım bence 😂
@furkanhocam
@furkanhocam Жыл бұрын
@@JustAGuyAllDayAnyDay doğru diyorsun kaostan besleniyorduk 😂😂
@ozlemdemir4916
@ozlemdemir4916 Жыл бұрын
Merak ettim durdurup devam etmek zevk kırıcı mi , tadı kaçıyor mu ?
@atakanucgul5094
@atakanucgul5094 Жыл бұрын
"ben açık öğretim miyim?" çok iyiydi hahaha
@heebeelee
@heebeelee Жыл бұрын
Teşekkürler hocam.
@kivanc00
@kivanc00 Жыл бұрын
hocam 16. dakikadaki vurgu ve mimiklerinize çok güldüm , seviliyorsunuz
@aemrekuyucu
@aemrekuyucu Жыл бұрын
Bildiklerim uzerine extra bir sey koymadi ama yolun basindaki arkadaslar icin ise yarar bilgiler
@hasanfurkandamarcan4946
@hasanfurkandamarcan4946 Жыл бұрын
Hocam kanalın en iyi videosu olabilir şahsımca. Ayrıca 0,75x konsepti de gerçekten çok iyi ilerliyor
@ahmetahmet8592
@ahmetahmet8592 Жыл бұрын
Fondaki hareketlilik göz yoruyor. iyi çalışmalar dilerim
@mtesyds
@mtesyds Жыл бұрын
Hocam yazılımcı sorularınızı beğenmenizi; işimizin bir parçasının sürekli öğrenmek ve yenilenmek olmasına bağlıyorum. Sadece son kullanıcının kullandıkları değil onların geliştirildiği alanda da aynı hızda değişim gerçekleşiyor. Bu sebeple birkaç sene kendini geliştirmeyen yazılımcı ya emekliye ayrılıyor ya da bankada iş bulup emekli olana kadar aynı şeyleri yazıyor :)
@halil4854
@halil4854 Жыл бұрын
25:06 Boğaziçi Üni.'de Şevki Koray Durak bir dersinde Kuzey Afrika'da özellikle Tunus ve Cezayir'de halkın oturup sohbet ederken sık sık çekirdek çitlediğini ve hal, hareket ve karakter olarak da Türkiye'nin Akdeniz bölgesindeki insanlara benzediğini söylemişti hocam. Saygılar :))
@OMNIBUSLIVE
@OMNIBUSLIVE Жыл бұрын
Hahaha korayın ilk adı şevki miymiş. Kdjfjf kendisine benden çok selam söyleyin. Doğru demiş evet çok benziyorlar.
@halil4854
@halil4854 Жыл бұрын
@@OMNIBUSLIVE aslında Şevki ismi sadece syllabus'ta bir köşede yazıyordu. şu anda ifşa etmiş de olabilirim doğru mu ettim bilemedim. bu arada o da size bir kitap göndermek istiyordu hocam, geçen dönem bir şekilde arada kaynadı maalesef :(
@adakd1975
@adakd1975 Жыл бұрын
Ispanyollar da citliyorlar
@RaidRoyce
@RaidRoyce Жыл бұрын
Hocam bi Antik Mısır ve Piramitler üzerine video süper olmaz mı? Amerikada çok popüler bi konu. FLAGRANT'ın son bölümünde konuştular, çok ilginç teoriler var piramitlerin yapımı hakkında.
@sefamethazine
@sefamethazine Жыл бұрын
sizi ciziyorum suan kulaklariniz cok guzel duruyo
@funkyfact
@funkyfact Жыл бұрын
Hocam, 4 yilin belki de en iyi bolumu! Timeless gem!
@umityavuz1830
@umityavuz1830 Жыл бұрын
Hell yeaaaah yeni bölümmm 😂
@delininbiri5728
@delininbiri5728 Жыл бұрын
hocam arka plan cok göz yordu ya vallahi hipnotize olmakla duygusal dayak yemek arasi bir state of mind a girdim nolur noktalari kaldirin
@emrea.1856
@emrea.1856 Жыл бұрын
İçimizi karartan onca olay arasında programdaki enerjiniz bana yansıdı. Teşekkürler ESG😅
@FarukKaymak
@FarukKaymak Жыл бұрын
Peşin beğendik hocam saygılar
@Semihszy
@Semihszy Жыл бұрын
hocam yine çok güzel bir bölüm ama zamanlama itibari ile beğen butonu yetersiz hissettiriyore ben bu anadolu irfanını bu şark kurnazlığının dönemin en geçer akçe olmasını bilginin her yerde olması ama herkesin bilgiye koluna taktığı bir eskort gibi davranmasını velhasıl sizi de beni de küfürlerle konuşmaya zorlayan her şeyi öylesine hiissettiğim bir dönemdeyim ki yine yalnız olmadığımı hissettirdiniz sağolun. İstanbula adapte olamayan tüm taşralıları infaz etsek türkiye toptan level atlar bunu da eklemek isterim :)
@interestingidea2490
@interestingidea2490 Жыл бұрын
Memurum sabah sekiz akşam beş işimi yapıyorum. Bu videoları niye izliyorum hiç bilmiyorum. Satıp hava atacağım bi ortamım yok . Flu evrim ağacı düccane bunlar ne işime yarayacak. Üstelik bilgilendikçe daha mutsuz oluyorum. Bu ülkenin hali ne olacak diye. Umarım çocuklarıma faydam olur.
@hunerkanas7434
@hunerkanas7434 10 ай бұрын
15:25 hocam inanılmaz haklısınız
@zeynepakbulut9405
@zeynepakbulut9405 11 ай бұрын
Arka plan sabit ve daha sade olsa daha güzel olabilir hocam, elinize sağlık ❤
@mehvessorkun2589
@mehvessorkun2589 Жыл бұрын
Hocam Ermeni rock grubu System of a Down bir şarkısında çekirdek çitlemeyi eleştiriyordu. Bir de Girit’te köy kahvesinde aynı konuyu eleştiren bir yazı görmüştüm. Her ikisi de entelektüel anlamdaydı. Selamlar.
@SevvalVural_
@SevvalVural_ Жыл бұрын
Eating seeds as a pass time activity, the toxicity of our city
@ubsaral
@ubsaral Жыл бұрын
Bu olay Amerikan kültüründe o kadar yok ki youtubeda bi ara o şarkının en çok izlenen lyrics videosunda o kısmı yanlış yazmışlardı anlamadıkları için :D klipte de çekirdek çitliyolardı tam o anda
@SevvalVural_
@SevvalVural_ Жыл бұрын
@@ubsaral boş zamanlarında tohum yemek olarak anlayıp bunu bir metafor olarak düşünerek anlamını açıklayanlar var :D
@muhammedeminaktas3482
@muhammedeminaktas3482 Жыл бұрын
Hocam çok sağolun
@ferdieraslan8317
@ferdieraslan8317 Жыл бұрын
Hocam arka plan acayip yordu valla başka sekmeye geçip dinledim
@atakanbenhur6428
@atakanbenhur6428 Жыл бұрын
bazı konularda bazen gerçeklikten kopuk yorumlar yapıyoruz hozom 4 kişilik bir ailenin sinemaya gitmesi cidden çok pahalı bir aktivite özellikle küçük şehirlerde 8 film varsa 4-5 tanesi aşiret-cin-kalitesiz komedi ve amerikan blockbuster yani insana herhangi bir anlamda bir şey katabilecek nitelikte olmayan filmler bence ülkemizde insanların sinemaya gitmemesi çok normal
@talhakartal6815
@talhakartal6815 Жыл бұрын
Katılıyorum, toplumumuzun yozlaştığını da ifade ediyor ama sonrasında yani kötünün iyi iyinin kötüye dönüştüğü, yani bugün Recep İvedi'i kalitesiz bulduğunu ifade etsen bile linç yiyebiliyorsun. Sanat veya bilime kapalı coğrafyamız şuan
@cemaygoren7562
@cemaygoren7562 Жыл бұрын
başka sinema diyor zaten, dediğiniz türdeki filmlerden bahsetmiyor
@atakanbenhur6428
@atakanbenhur6428 Жыл бұрын
@@cemaygoren7562 onu bende anlıyorum efendim örnek olarak yıllardır Edirne'de yaşıyorum iki sinema var ikisi de o meşhur şirkete ait ve gösterdikleri filmler bunlar sizin dediğiniz filmler Türkiye'de en fazla 10-20 şehirde gösteriliyor maalesef 81 ile uyarlayinca böyle bir realite yok burdurdaki adama sen niye operaya gitmiyorsun veya kilisteki adama sen niye ıstakoz yemiyorsun demek gibi bir şey bu
@atakanbenhur6428
@atakanbenhur6428 Жыл бұрын
@@talhakartal6815 sanat ve bilim olmadığı için de kapalı arkadaşlar gerçekçi olalım Karnı aç adam haftasonu tiyatro sanat filmi mubi derdine düşmez Allah aşkına ülkemizin asgari ücretli yuzdesinden tut fabrikalarda çalışma sürelerine veya genel olarak internet hizimiza ve fiyatına bakmalıyız yok böyle hayiflanip dururuz ülkemiz neden böyle vah vah diye
@atakanbenhur6428
@atakanbenhur6428 Жыл бұрын
Türkiye'de sorunlarımız basit birkaç değişiklikle çözülemez. Benim görüşüme göre dünyada ve özellikle Türkiye'de bu çağdışı eğitim sistemi değiştirilmeli örneğin maalesef aydın veya entelektüel sınıf (çoğu kendini geliştirmiş insana göre ülkemizde yok) halktan çok kopuk ve olayları yorumlayamiyor esg hoca için söylemiyorum örneğin celal Şengör maalesef bu kopuşun en güzel örneği
@beyaz_tarih1453
@beyaz_tarih1453 Жыл бұрын
Hocam yine doğruları konuşuyor
@oguzbodur3271
@oguzbodur3271 Жыл бұрын
Rusya'da çekirdek çitleniyor. İspanya'da Malaga maçına gitmiştim. Orada da çitleyenler vardı. Özellikle maç tecrübesinde biz kadar çitlenmediğini söyleyebilirim.
@ozi618
@ozi618 Жыл бұрын
Hocam öğrencilerinizden rica etsek, sizin danışmanlığınızda tarihteki absürt olaylar ile ilgili Puppet History gibi şöyle çerezlik bir program serisi yapsalar. Biraz mizah şu mutsuz ruhlarımıza iyi gelir.
@silverwolf2672
@silverwolf2672 Жыл бұрын
21:51 ediyor hocam, bu işi Psikolog Mümtaz Turhan ortaya koyuyor, Yalova Sosyal Bilimler Lisesinden selamlar.
@desen924
@desen924 Жыл бұрын
Bir süredir hem diploma ve hem de bilgi ve kültür sahibi nasıl okunur, denge nasıl bulunur konusunu düşünüyordum.
@ramzan919
@ramzan919 Жыл бұрын
cevap bulabildin mi
@okanx4737
@okanx4737 Жыл бұрын
Diploma metodoloji ve temel bilgi için gerekli. Bilgi için kitap, kültür için gezmek. Bunlara en büyük 2 kaynak, okumak ve gezmek olmuştu. Eskiden ansiklopediler vardı mesela çocukken bunları, sonra klasikleri, sonra tarih felsefe bilim vs vs. kitaplar ve dünyadaki birçok ülkeyi görme imkanım oldu. Kültürel faaliyetler de belli ölçülerde faydalı. Üstelik işinize bağlı olarak bunların hepsini para harcayarak değil, para kazanarak da yapmak mümkün.
@ramzan919
@ramzan919 Жыл бұрын
@@okanx4737 bahsettiğin hayat, imkaniyeti açısından çok az bi kitle için mümkün maalesef :/
@barissaaydinn
@barissaaydinn Жыл бұрын
Hocam ben podcastte sizin bu altyazıya yazdığınız tip şeyleri descriptiona yazıyorum. Bölümün konusunu da düşünürsek okuyanların oranı pek farklı değildir muhtemelen :D
@mhmmt_tpl
@mhmmt_tpl Жыл бұрын
hocam bize biraz dekolonizasyon anlatir misiniz? bi de historiography ya da tarih metodolojisi tarzinda bir video serisi bekliyoruz sizden. (arastirmanizi oneririm)
@user-pd6wx2wx7y
@user-pd6wx2wx7y 8 ай бұрын
Teşekkürler hocam video + papyon gözlük uyumu 10 puan olmuş
Жыл бұрын
Gamer'ların yaratıcılığının ve bilgiye bakışının normal toplumdan farklı oma sebebinin oyunların insanları sürekli problem çözmeye yönlendirmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kendimden biliyorum sürekli oyun oynayarak büyüdüm, sürekli yeni bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum ve her türlü bilgiyi hafızaya alıp onu parlatmaya uğraşıyorum. Bana zamanında asosyalsin, hala çocuk gibi oyun mu oynuyorsun diyen bütün arkadaşlarım ya marketlerde kasiyerlik yapıyor ya da fabrikalarda düz işçi sınıfı olarak çalışıyor. Ben üniversitede tübitak projesi yapıyorum, kendi konumda kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve ülkeme katma değer katmaya çalışıyorum.
@mustafabayram6456
@mustafabayram6456 Жыл бұрын
Hangi şehir?
Жыл бұрын
@@mustafabayram6456 Balıkesir
@timestorm8246
@timestorm8246 Жыл бұрын
Kolay anlaşılan veya aşikar olan öğrenilir. Beynin çalışma şekli budur. Bir konunun anlaşılması isteniyorsa, bu konuyu anlayırken avam düzeyde anlaşılacak şekile indirgemek ve sadeleştirmek gerekir. Kelime kon K
@oguzhanyldrm1710
@oguzhanyldrm1710 Жыл бұрын
22:45 Background'un siyah olması orjinalinden daha güzel duruyor.
@guraykirmaz1541
@guraykirmaz1541 Жыл бұрын
Ezbere Yaşayanlar'a 3. Kez başladım. İlk ikisinde 80. Sayfaya kadar gelip bırakmıştım, şu anda 145. sayfaya geldim bu sefer kararlıyım bitireceğim ama tahmini 1-2 ay falan surer. Ama gerçekten okunması kolay bir kitap değil. Şöyle söyleyeyim. 2 hafta önce bir Jo Nesbo kitabının ingilizce basımını aldım. Ayaküstü ilk beş sayfasını okudum ve ezbere yaşayanlardan daha kolay anlaşılır geldi bana. Bunu Herkes Bilir daha kolay anlaşılayordu.
@anatolianboy34
@anatolianboy34 Жыл бұрын
25:00 Çinliler de çekirdek çitliyor. Hatta geçen senelerde çekirdek çok pahalanınca ithal etmiştik, onların çekirdekler daha dolu ayrıca, az kalsın bizim piyasayı da ele geçiriyordu.
@ayseruzunyasa3556
@ayseruzunyasa3556 Жыл бұрын
Hocam çekirdek Asya ve Arap yarımadasında da var. Hem de sadece tuzlu da değil, şekerli baharatlı da var. Bizim damak tadımıza çok uymasa da tüketiyorlar. Almanya da Türklerin açtığı çekirdek kafeler var, yabancılar da alışmış, kocaman kaselerde kilo kilo çekirdek çitletiyorlar. Sanırsam Karadeniz kıyı ülkelerinde de kabak çekirdeği daha çok tüketiliyor, sadece citlemek için değil yemek veya tatlı için de kullanılıyor olması lazım.
@subutaynoyan5372
@subutaynoyan5372 Жыл бұрын
Ruslar, Ukraynalılar, Belaruslular da meraklı, bizdeki kadar yaygın değil ama var onlarda da çekirdek yiyen.
@yasarerdisasmaz8383
@yasarerdisasmaz8383 Жыл бұрын
Hocam soyadinin tarihini de kalabilir miyiz sonraki bolumlere, bizde galiba bayagi gec kullanilmaya baslandi diger milletlere gore
@1907ender
@1907ender Жыл бұрын
11:13 Cahit olması lazım. 2000ler civarı. 2-3 valiz VCD olurdu, sokakta satardı. Festivale gelen filmler bile 1-2 güne oraya düşerdi çok para döktük. Sonra Arwen DVD diye ufak bir dükkana çevirdi. Zamana yenilmiştir muhtemelen.
@odemirsoy
@odemirsoy Жыл бұрын
Podcast ortamlar ek açıklama alanı vb sunuyor. Genelde çalışırken dinlediğim için podcastten pek farklı olmuyor hocam. İnternet dostu olacağından aynı programlar podcaste de aktarılabilir.
@teknikalyfit
@teknikalyfit Жыл бұрын
yazılımcılar konusunda dediğiniz doğru. hem ekonomi yazılım dünyasında olduğu için en zekiler oraya geliyor, hem de internet tabanlı bilgiye daha çok maruz kaldıklarından felsefeden (hayatın kendisi) de birşeyler kapıyorlar. o yüzden diğerlerine göre daha yüksek analiz yetenekleri var.
@barsaydn8599
@barsaydn8599 Жыл бұрын
Hocanın gençlik fotoğrafını gördüm ve fenerbahcenin insan üzerindeki etkisini gördüm.tesekkurler Galatasaray iyiki varsin
@serhataydn8527
@serhataydn8527 Жыл бұрын
15:13 Bu dediğiniz en iyi anladığım alan yakın tarih - siyaset üzerine insanların sosyal medyadaki kısa videolar sayesinde, kaynağa hiç gitmeden, son derece taraflı olarak öğrendiği "malumat" ları başka insanlara 'böyle böyle böyle(dir)' diye anlatması. Bir an için bile "Lan bu nerede yazıyor, kim söylüyor?" diye sorgulanıyor. Öyle bir aşamaya geldi ki, artık insanlar günlük dedikodular gibi öğrendiklerini "gerçekmiş" gibi inanıyor ve inandırmaya çalışıyor.
@osmanmacit533
@osmanmacit533 Жыл бұрын
21:51 yalova sosyal bilimlerden selam getirdim
@elijah8244
@elijah8244 Жыл бұрын
Hocam sondaki 1 dakka gibi gözümüzün içine bakıp boş bilgiler verip temel şeyleri kinayeli bir şekilde sjdkdbd anlatan bir format çok iyi olur. bende bu kdr bilgi olsa ben yoardm
@whurkaslongbeard8814
@whurkaslongbeard8814 Жыл бұрын
Ben videolarınızı bugüne kadar sadece yaptığınız çıkarımlar sayesinde izliyorum hocam, yoksa genel olarak google'a yazsam ortaya çıkacak tarih bilgisi için değil. Mesela Akdeniz ve çevresinin bakir topraklar olması, Fransa'nın daha zengin topraklara sahip olması çıkarımı gibi. Avrupa'nın genel Türk anlayışı çıkarımı gibi, Fatih'in dil bilgisinin seviyesinin çıkarımları gibi. O yüzden en ünlü lafınız benim için ben sosyolog değilim ama... gibi.
@i.c.kalender
@i.c.kalender Жыл бұрын
Hocam şaka maka videoyu fx 0.75 yapınca , ilber ortaylı konuşmaya başladı. Öğrencisi olmakla kalmamış sesini mimikleride almışsınız :) emeğinize sağlık
@ahmetyurdakul4969
@ahmetyurdakul4969 Жыл бұрын
Hocam daha önce bu konuya değindinizmi bilmiyorum ancak, tarih yazımı yaparken bir ekol tarihi bir üst anlatıya göre yorumluyor. Karşı ekol tam zıttı şekilde alabildiğince detaycı (hatta bazen bana saçma gelen örn: 1685-1690 yılları arasında somalideki halı figürlerinde hayvanlar (bunu ben uydurdum) ) çalışmalarla iyice tek bir konuya uzmanlaşma üstüne tarih yapıyorlar. Siz tarih okumalarınızda yada yorumlarınızda nasıl bir yöntem izliyorsunuz.
@mehmetozcan0
@mehmetozcan0 Жыл бұрын
Hocam TEDxMETUAnkara'yı sabırsızlıkla bekliyorum sayenizde. 8 Nisan'da görüşürüz
@user-gx6fk3bi6k
@user-gx6fk3bi6k 4 ай бұрын
Hızı 0.75’e alınca neden bunları rakı masasında konuştuğu anlaşılıyor. Normal hızınız da harika. 0.75’in tadı da bir başka :)
@Sicarii86
@Sicarii86 Жыл бұрын
"Dungeon" kelimesini bir mahkum hikayesiyle anlattığını hatırlıyorum :) "Dan-çın sesleri" dediği bölüm hala aklımdadır.
@estel3296
@estel3296 Жыл бұрын
Arkaplan göz yoruyor hocam
@ozkancinar
@ozkancinar Жыл бұрын
Çekirdek çitlemeyi İspanyollar da çok seviyor. Denk gelince çok şaşırmıştım 😅
@faksu1
@faksu1 Жыл бұрын
Bir hostel ortamında, İtalyan biri İspanyolla şakalaşmak için şöyle bir espri yapmisti: "cekirdek kabuklarini yol boyunca takip edersen, sonunda kesinlikle İspanyol birine rastlarsin"
@sabriemre4032
@sabriemre4032 Жыл бұрын
kamera arkası konuşanların dedikleri altyazı geçerse çok iyi olur
@yk-py9ht
@yk-py9ht Жыл бұрын
Ümraniyemizde üniversite bulunduğunu kendisinden öğrendiğim sayın hocam lütfen konuşurken elinizle ağzınızın önünü kapamayınız. Zaten zor anlıyoruz.
@burakdaloglu
@burakdaloglu Жыл бұрын
18:37'deki oyunu hangi platformdan hangi cihaza yükleyebiliriz? Videodaki görsele ulaşamadığım için bilenlerden ricamdır. Seviliyorsunuz hozom
@alisavage2073
@alisavage2073 Жыл бұрын
bu dayı çok realistik
@nedimkurtulus9058
@nedimkurtulus9058 Жыл бұрын
18:30 dan sonrası efsane
@holmesholmes5994
@holmesholmes5994 Жыл бұрын
Bilginin salt bilgi olarak varolmasından ötürü öğrenmenin gerçekleşmediğini, insandan çıkışı olmayan bir tıkanıklığa benzediğini düşünüyorum. Kendim de dahil çoğu öğrenci, düşünmeyi değil ezberlemeyi ve böylece sınavları geçmeyi amaç edindi yıllardır. Şimdi de bilginin değirmen döndürmediği ortada, biz de sonuç olarak çayırda otlanıyoruz tabiri caizse.
@nightwalker868686
@nightwalker868686 Жыл бұрын
Merhaba. GPT-4 hakkında yorumlarınızı merak ediyorum. Bu konu hakkında bölüm çekebilir misiniz? Teşekkürler.
@vetyunus
@vetyunus Жыл бұрын
Adamlar o zaman Bilgimatik i bize hatırlattı. Aslında onun mekanizmasının binlerce örneğini halen yaşıyoruz. Bir bakkal... Sahibine ürünü gösterip fiyatını sorduğumuzda hemen fiyatı söyleyebilmeleri... Aslında binlerce rakamı hafızalarında her gün tutabilmeleri, hatta onları güncelleyebilmeleri... Rakamların ürün ile eşleşip hafızada kalmasından başka birşey değil...Tamamen mekanizması aslında bu... Tutamadım kendimi yazdım...
@eminesupcin957
@eminesupcin957 Жыл бұрын
Merhaba, Ben eğitimciyim. Yıllardır eğitimden test tekniği denilen saçmalığın kaldırılması gerektiğini savunuyorum. Fakat bırakın kaldırılmasını, anasınıfı yaşına kadar indi. Minnacık henüz okuma yazma bilmeyen çocukların çalışma kağıtlarında bile seçenekler var. İlkokul 1,2,3,4 ve devamında sürekli testlerle işleniyor konular. Dolayısıyla çocukların düşünmesinden çok, "doğru" olanı seçmesi isteniyor. Sonuç; cevabı düşünmek değil, düşünülenlerden birini seçmek olarak tezahür ediyor. Bu yüzden Türk insanı öğrenmekten çok uzak. Çünkü öğrenmek, düşünmeyi gerektirir. Oysa bizimkiler öğrenmiş, düşünmüş birilerinin ortaya koyduğu seçeneklerden birini seçerek hayatta kalma güdüsünü devam ettiriyor. Trajik ve aynı zamanda komik...
@betuldemireller4073
@betuldemireller4073 Жыл бұрын
Şimdiye kadar izlediğim en komik videonuzdu :D
@alptekinocakdan
@alptekinocakdan Жыл бұрын
Hocam 21:00 gibi Türkçe ile alakalı bir şey söylemişsiniz. Ben şunu merak ediyorum doğrudan kelime haznemi artırmanın yolu var mı? Yoksa dolaylı yolları da söyleyebilir misiniz?
Kültür Şoku 101 - Emrah Safa Gürkan
33:38
OMNIBUS
Рет қаралды 187 М.
He sees meat everywhere 😄🥩
00:11
AngLova
Рет қаралды 9 МЛН
Вечный ДВИГАТЕЛЬ!⚙️ #shorts
00:27
Гараж 54
Рет қаралды 11 МЛН
DO YOU HAVE FRIENDS LIKE THIS?
00:17
dednahype
Рет қаралды 30 МЛН
Bunu da mı Bilmiyorsun? 04 - Orta Çağ
35:57
pena
Рет қаралды 775 М.
0,75x - Boomer Olmak, Moliere, F Klavye - Emrah Safa Gürkan
22:46
Olmaz Öyle Saçma Tarih CANLI Bölüm 20
1:29:33
FluTV
Рет қаралды 1,1 МЛН
Loş Sohbet I Emrah Safa Gürkan
1:16:37
NeyseNe
Рет қаралды 396 М.
0,75x: Komplo Teorileri - Emrah Safa Gürkan
15:36
OMNIBUS
Рет қаралды 146 М.
23 Yaş Hikayeleri → Emrah Safa Gürkan | 01
23:27
Yirmi Üç
Рет қаралды 29 М.
He sees meat everywhere 😄🥩
00:11
AngLova
Рет қаралды 9 МЛН