No video

Ampuller Arası Verimlilik ve Işık Karşılaştırması (Akkor - Tasarruflu - LED) #38

  Рет қаралды 56,224

Evde Elektronik

Evde Elektronik

Күн бұрын

Bu bölümde 3 farklı ampul türü olan Flamanlı Akkor, Tasarruflu Floresan ve yeni nesil LED ampuller arasında verimlilik karşılaştırması yapıyoruz. Karşılaştırmada hem ışık şiddeti hem güç tüketimi hem de titreşim kriterlerine yer veriyoruz. Videomuzun sonunda Güç - Işık Şiddeti oranı bakımından en iyi ampulü seçiyoruz.
Kanalımıza abone olmayı ve aşağıdaki Twitter hesabımızdan bizi takip etmeyi unutmayın. İyi Seyirler...
Videoda kullandığım ışık ölçüm cihazı ve diğer ürünler:
bit.ly/3bBnV1p
/ evdeelektronik
Tüm Arduino'ya Giriş Bölümleri:
• Arduino'ya Giriş Bölüm...
Tüm Ürün İnceleme Videolarımız:
• Ürün İncelemeleri (Evd...
Tüm Evde Elektroniğe Giriş Bölümleri
• Evde Elektroniğe Giriş...
Tüm Projelerimiz
• Evde Elektronik Projeleri

Пікірлер: 236
@adoselsp
@adoselsp 4 жыл бұрын
Gayet faydalı bir video olmuş, led ampullerin tahlil sonuçları gibi oldu.
@elektronetkemal
@elektronetkemal 4 жыл бұрын
Herzaman olduğu gibi anlaşılır ve faydalı bir video. Tebrikler
4 жыл бұрын
Power key ve ihtimalle diğer led ampuller de uzerindeki vaad ettikleri ömürden önce bozulmakta. Örneğin powerkey günlük 6-8 saatlik kullanimda 1yılda güç kartı bozulmaktadır. Kart ömrünün sonuna doğru sebekedeki dalgalanmayi absorbe edememete, ışık titremekte ve bir süre sonra tamamen bozulmaktadır. Elinizdeki powerkey numuneside ihtimal böyledir.
@732SertaC
@732SertaC 4 жыл бұрын
Aynen öyle kullandığım 2.powerkey bu şekilde bozuldu.
@eforzanorth8819
@eforzanorth8819 4 жыл бұрын
Helal olsun hocam böyle bilinçlendirici videolar harika oluyor.
@huseyin.canpolat
@huseyin.canpolat 3 жыл бұрын
Sonuçları görünce ŞOK oldum. Koskoca elektrik elektronik firmaları şok kadar iyi ampul ithal edememiş.
@fatihkonur237
@fatihkonur237 4 жыл бұрын
piyasada daha da bu kadar detaylı kıyaslama olamaz. videonun 4 dakikası zaten ampulleri tanıtmakla geçti. elinize emeğinize sağlık hocam.
@senolstepford
@senolstepford 2 жыл бұрын
Video çok net ve anlaşılır olmuş ama 2022 ye güncellenmeli hem o zamandan bu zamana neler değişmiş ve kalite oranları nasıl devam etmektedir acaba hem de biz tüketiciler için daha iyi olacaktır TEŞEKKÜRLER.... ;)
@adsoyad-xz2xh
@adsoyad-xz2xh 3 жыл бұрын
Çok kaliteli içerikler yayinliyordun. Mahrum bırakma bizi.
@themaninthehighcastle8045
@themaninthehighcastle8045 4 жыл бұрын
Yine öğretici ve çok faydalı bir video olmuş, emeğinize sağlık.
@yenercan6330
@yenercan6330 4 жыл бұрын
abi watt farkının birazda yüksek çıkmasının sebebi kullandığınız watt ölçerin toleransından kaynaklanıyor.yani profesyonel cihazlarda watt daha düşük çıkacaktır. ayrıca ışık rengi lux değerini etkiler ampüllerin hepsinin kelvin değeri aynı olması gerekir.ör:2700,3000,4000 veya 6500 kelvin(kelvinler arası farklar lüx değerleri az da olsa etkiler sarıya ne kadar yaklaşırsanız belli oranda lüx değeri düşer.) gibi bazı firmalar kelvini 6500 çok üzerinde led kullanarak yapar yani mavimtrak bir renge dönüşür bu göz sağlığı için zararlıdır. ama parlaklık ve göz alma açısından yüksektir.bir anlamda satış stratejisi,ayrıca sensöre takılan ampüllerin ömürleri azalır. ör.osram ,philips in ampül ömürleri fabrika verisi 15.000 saat garantilidir bu sensöre takıldığında 10.000 saate iner(düzeltme 15.000 saat değil 25.000 saat olacak yanlış yazmışım tabi bu jenerasyona ve ampül tipinde görede değişiyor.alacağınız ampülün data sheet'e ni bularak sizde bütün verilerini görebilirsiniz.(ismini ve ampülün kodunu yazıp data sheet diye ararsanız bulabilirsiniz.bir eklemede lux değer 6500 kelvin ve 4000 kelvinde neredeyse aynıdır 3000 kelvin ve 2700 kelvinde biraz daha azdır ama öyle muazzam fark yoktur kaliteye göre maksimum %3-10 aralığındadır.
@KoontrolKalemi
@KoontrolKalemi 4 жыл бұрын
Emeğinize Sağlık.
@gokhansaglam801
@gokhansaglam801 4 жыл бұрын
Aydınlatma için teşekürler, elinize sağlık , çok açıklayıcı bilgiler olmuş
@eneskocluk
@eneskocluk 2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık hocam, youtubeda uzun zamandır böyle kaliteli video görmüyordum :)
@dindarateist3925
@dindarateist3925 4 жыл бұрын
Hocam sizin ölçtüğünüz Wat değeri peak güç . Lamba ısındıkça çektiği watt değeri yavaş yavaş düşüyor ve kutunun üzerinde yazan değerlere ulaşıyor.
@thepresident2781
@thepresident2781 8 ай бұрын
Titizlikle bilimsel deney yapmanız çok faydalı olmuş, yaptığınız iş takdire şayan. İyi çalışmalar
@fatihbekdemir9825
@fatihbekdemir9825 4 жыл бұрын
Çok faydalı bir çalışma olmuş. Değerli vaktinizi ayırıp böyle güzel şeffaf videolar hazırlayıp bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Takipteyiz.
@sezerylmaz4314
@sezerylmaz4314 4 жыл бұрын
Hepsini kullandım neredeyse. Ampülleri takarken üzerine asetat kalemleriyle tarih atarım ki ne kadar süre dayandığını bileyim diye. Sonuç olarak en an çabuk bozulandan sıralarsak vestel, inflame, powerkey, osram ve son olarak philips. Banyoya 2 sene önce taktığım philips en uzun ömürlü kalırken bim ve a101 den aldıklarımı 2-3 sefer değiştirdim. Neticede bütün evi philips yaptım. Faydalı bir video lakin ömür de bu ampüllerde çok önemli.
@oktaymercan1
@oktaymercan1 4 жыл бұрын
Yanma suresi ömürünün yaninda açma-kapama ömürleride var diye biliyorum dolayisi ile 2sinden 1 inden dolayi patlama(bozulma) ihtimali var.
@TheSertaga
@TheSertaga 4 жыл бұрын
Yine referans alabileceğimiz harika bir video teşekkürler öğretmenim, emeğinize sağlık.
@user-dv4oh7yy9k
@user-dv4oh7yy9k 4 жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş, Akkor lambaların içindeki tel kor halinde yandığından titreme yapmayacağını düşünüyordum. meğersem yanılmışım. Keşke testte Halojen Lamba ve Filement LED ampülde olsaymış.
@0danorg
@0danorg 4 жыл бұрын
Emeğinize sağlık hocam gerçekten güzel bir inceleme olmuş. Hem bilgilendirici, hem milli servete sahip çıkma noktasında güzel bir adım. Herkes led ampul kullansa ülkece kullandığımız elektrik miktarı düşecek ve dışarıdan elektrik almak zorunda kalmayacağız İNŞALLAH. Bu video beğenmeli, yorum yapmalı ve en önemlisi paylaşmalıyız.
@muratkaracelik8130
@muratkaracelik8130 4 жыл бұрын
harika ve anlaşılır analizler için teşekkürler . saygılar
@ayhanozsy4189
@ayhanozsy4189 2 жыл бұрын
Buna benzer testler izlmeistim lakin bu daha profesyonel ve detayli olmus tebrik ederim. Paraya kiyinca daha guzel isler ortaya cikiyor :)
@ozdencaliskan9987
@ozdencaliskan9987 4 жыл бұрын
Gerçekten bilgilendirici ve faydalı bir video elinize emeğinize sağlık teşekkürler
@erkant.1443
@erkant.1443 4 жыл бұрын
Elinize sağlık hocam her zamanki gibi güzel bir video ancak bu testte ampüllerin hedeflediği led açıları üretim ve arge ye göre farklı oluyor belli bir mesafeden belli açı verilerek difizör kalitesine kadar oda içindeki ışık algısı değişebiliyor 1900 lüx çıkan ampul bir odada 2200lüx olandan daha etkili olabiliyor ben odada 2.5mt yüksekliğe lamba takıp tam altta ve alt noktadan her yönde 3mt çemberde ölçmüştüm verileri tam bilmiyorum ama 15w horozdan 8.5wat osram daha dengeli çıkmıştı philips 9watt ampul az bir değer iyi çıkıyordu fırsatınız olursa testi oda şartlarında yaparsanız diğer videolar gibi bize başvuru kaynağı olucakdır. Teşekkür ederim.
@keshcs
@keshcs Жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş ona göre seçim yapabiliriz
@kerimyurdakul1802
@kerimyurdakul1802 3 жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş. Emekleriniz için teşekkür ederim. 👏👏👏👏👍
@remziguler1785
@remziguler1785 4 жыл бұрын
On numara çalışma olmuş. Elinize sağlık.
@KaptanDerya
@KaptanDerya 4 жыл бұрын
Hocam güzel bir test olmuş emeğine sağlık...ancak sarmal tasarruflu ampullerin lux ışık şiddeti testini de önden değil yandan alarak yapmak gerekirdi zira bunlar da ışığı her bir sarmaldan yayıyorlar. Aynen devam takipteyiz..selamlar.
@osmanarslan9832
@osmanarslan9832 4 жыл бұрын
harika bilgiler çok güzel bir anlatım ve diksiyon. emeğinize sağlık en faydalı güzel kanallardan biri daha da gelişip güzelleşmesi dileği ile...
@yenercan6330
@yenercan6330 3 жыл бұрын
tebrikler ederim güzel ve detaylı bir çalışma,dediğiniz gibi zamanla standart oluşacaktır eskine nazaran daha iyi durumdalar.az bilinen markalar ilerleme kaydetmiş.fakat doğru ışık rengi(kelvin) ve özellikle cri değerleri hala düşük ama standartlaştıkça oda çözülecek diye umuyorum.
@kn23t
@kn23t Жыл бұрын
Elinize sağlık. Uzun süre kullanım da önemli ölçüt aslında. Yapması zor tabi.
@ozgurdonmez1899
@ozgurdonmez1899 4 жыл бұрын
Ellerine emeğine sağlık , bütün evi LED e çevirsemde LED ler arası ışık şiddeti az olan ve titreşim yapan vardı , özellikle titreşim yapanlar gözümü çok yoruyordu , demek ki değiştirmek gerekli
@ekremyldz9872
@ekremyldz9872 4 жыл бұрын
Çok başarılı ve faydalı bir çalışma teşekkürler.
@okan586
@okan586 4 жыл бұрын
Hem anlatımınız , hem de testi hangi şatlarda yaptığınız açıklamanız çok güzel.... Bonsled marka led'leri birkaç sene önce bim"den almıştım... O zamanlar en iyi ışık veren led ampül olarak düşünmüştüm.. Zamanla 1-2 tanesi bozuldu. Led plakalarında az sayıda yanılmıyorsam 3^lü ledler var.. Besleme devresi de görünüm olarak diğer markalara göre çok daha derli toplu ve güzel görünüyor.... Selamlar.
@mimar3838
@mimar3838 2 жыл бұрын
Ellerinize sağlık, tamamen bilimsel, çok faydalı bir çalışma olmuş. Allah razı olsun.
@motoelektronik9483
@motoelektronik9483 4 жыл бұрын
Allah Razı Olsun.Kolay, Basit ve Ayrıntılı bi şekilde Öğreniyoruz Ustat.Kimi öğrettiğini zanneder ama hiç bişey anlaşılmaz, kimi öğretmeye çalışır her kez anlar.İşte senin sayende Elektrik Mühemdisi Olacaz.Abone Oldum.Ve Videonu beğendim.
@enesisart
@enesisart 3 жыл бұрын
Hocam çok güzel anlatmışsınız ancak daha çok yorum yaparsanız daha videoya bağlayıcı olabilirsiniz veya akılda kalması açısından videoya bu söylediğiniz değerlerin yazılarını koyabilirseniz müthiş olur ellerinize sağlık.
@boraanderson582
@boraanderson582 3 жыл бұрын
Harika bir video, emeğine sağlık
@protein-bar
@protein-bar 10 ай бұрын
Emeğinize sağlık gerçekten çok yararlı bir içerik. Bu tür videoların devamını dilerim.
@kazmtunc5821
@kazmtunc5821 4 жыл бұрын
Abi helal sana herşeyi açıklıyor sun gereksiz kanallar a abone oluyorlar büyle kanallar olmuyor lar
@jsjswoksks9840
@jsjswoksks9840 4 жыл бұрын
Hocam bonsled marka LED ampulde de Powerkey LED ampul gibi Çok ciddi anlamda titreşim yapıyor
@cihangulseren
@cihangulseren 4 жыл бұрын
Hocam emeğinize sağlık. Çin den gelen ürünler dediğiniz gibi hepsi aynı standartlar da üretilmeye başlanmış.
@ahmetnazli6683
@ahmetnazli6683 4 жыл бұрын
Harbiden özlemişiz kanalın paylaşımlarını
@ercanerdogan4379
@ercanerdogan4379 4 жыл бұрын
Elinize emeğinize sağlık. Mevcut şartlarca olabilecek en iyi testi yapmışsınız. Merak edilen bi konuyu başarılı bi şekilde işlemişsiniz.
@EvdeElektronik
@EvdeElektronik 4 жыл бұрын
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
@harunkurhan2725
@harunkurhan2725 4 жыл бұрын
Emeğinize sağlık, teşekkür ederiz, yeni sunumlarınızın devamını dileriz
@KorkutSA
@KorkutSA 4 жыл бұрын
Eline sağlık. Ne zamandır yapmak istediğim bir şeydi. Siz yapmışsınız.
@yekoo
@yekoo 2 жыл бұрын
Yaklaşık %10 fazla tüketim gibi bi senaryo oluşmuş ayrıca performans açısından ucuz markaların daha iyi sonuç yakalaması ilginç. Bu durum umarım ömrü kısaltmıyordur çünkü bi aşırı yüklenme durumu var gibi duruyor. Yine de uzun süreli kullanım verileri olsa çok iyi olacak.
@nazifmadan301
@nazifmadan301 4 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş emeğinize sağlık hocam. Birde gün ışığı led ampül ve flament classic led ampülllerle ilgilili bir test çalışması yaparsanız harika olur.
@cavitbulbul1392
@cavitbulbul1392 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim hocam
@erdincbavas4098
@erdincbavas4098 4 жыл бұрын
Güzel video olmuş ellerinize sağlık.Bilindik markalar sınıfta kalmış:)Tablo harika.
@electronic7979
@electronic7979 4 жыл бұрын
Elinize sağlık faydalı bir video olmuş.
@unaldelikkulak3104
@unaldelikkulak3104 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık Çok değerli bir bilgiler verdiniz için teşekkür ederim sağ olun var olun
@medikal7813
@medikal7813 2 жыл бұрын
Çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık. Keşke filamentli LED ampulde ekleseydiniz.
@Musaa80
@Musaa80 2 жыл бұрын
Eline emeğine yüreğine sağlık üstad...
@kismetelektrik-samsun2285
@kismetelektrik-samsun2285 4 жыл бұрын
Emek kokuyor resmen güzel video tebrikler 👏👏
@ladasamara1318
@ladasamara1318 2 жыл бұрын
Emeğinize elinize sağlık. Hasret kalmışız bilimsel ölçüme dayalı karşılaştırma videolarına. Açıyorsun bu daha iyi bu daha kötü. neye göre? göz karaına göre. TEKRAR TEŞEKKÜRLER
@ramazankamilerol8330
@ramazankamilerol8330 3 жыл бұрын
Lambaların ısınma karşılaştırmalarının da yapılması lazım. Vestel bir süre sonra sıcacık olurken philips belirli bir düşük ısıda kararlı kalıyor. Osram da ısınır powerkey de bunların da ısı yönünden karşılaştırılması gerekir diye düşünüyorum.
@ethemgurses8403
@ethemgurses8403 2 жыл бұрын
Analiziniz güzel ve faydalı olmuş. Abone oldum.
@hakanayten4918
@hakanayten4918 2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık
@renklibeyin3038
@renklibeyin3038 2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık hocam çok faydalı bir çalışma olmuş
@abdestliliberal875
@abdestliliberal875 4 жыл бұрын
Abi videoda ki kalite beni hayrete uğrattı eline sağlık
@beytobond28
@beytobond28 4 жыл бұрын
emeğinize saglık guzel çalışma ama lux degerini ölçerek ampul karşılastırması yapamazsınız. lumeni ölçmeniz lazım. lumen ölçümünü de biraz zor yaparsınız
@EvdeElektronik
@EvdeElektronik 4 жыл бұрын
Teşekkür ederim, bu durumu videoda belirttim zaten.
@begum8117
@begum8117 3 жыл бұрын
LED ampul alacağım çok iyi ışık vermesini istiyorum aydınlatsın her yeri ne almam lazım
@assar11
@assar11 4 жыл бұрын
Seni yaradana gurban olayım gardaşım. Videonun sonunda listeyi vereceğini bilseydim tumazdım :))
@selmangezici
@selmangezici 4 жыл бұрын
Elinize sağlık. Yine çok faydalı ve bilgilendirici bir çalışma olmuş. Takipdeyiz....
@selamiaydinay8459
@selamiaydinay8459 Жыл бұрын
Güzel bilgiler. Tşk.
@herteldentv6234
@herteldentv6234 4 жыл бұрын
Sana helal olsun. Ne zaman izlesem anlattıklarını hem anlıyorum hem de bilgilerim gelişiyor. Belgesel tadında mükemmel çalışma
@tolarskombi9300
@tolarskombi9300 4 жыл бұрын
@@popsaatimusic7228en gerizekalı sen oluyorsun galiba.
@popsaatimusic7228
@popsaatimusic7228 4 жыл бұрын
@@tolarskombi9300 niye kızdın ki bu kadar kanka hemen hücuma kalktın
@tolarskombi9300
@tolarskombi9300 4 жыл бұрын
@@popsaatimusic7228 kelimelerini seçerek yazarsan anlam kayması olmaz. İnsanı insan yapan saygısıdır.
@yenercan6330
@yenercan6330 2 жыл бұрын
ustam yeni bir test yapma zamanı geldi :) yerli üreticilerde arttı.bu sefer testinize ayrıca power factor değerini de ekleyin.
@cihan.kurucu
@cihan.kurucu 2 жыл бұрын
Uzun metrajlı Hollywood filmi çek, hiç sıkılmadan izleyelim hocam. Ellerine, emeğine sağlık hocam. Olay budur.
@mustafa-ay
@mustafa-ay 4 жыл бұрын
Emeğinize sağlık çok güzel paylaşım.
@czcan
@czcan 2 жыл бұрын
Çok kaliteli emek verilmiş bir video tebrikler
@unalcalskan371
@unalcalskan371 4 жыл бұрын
Merhaba elinize sağlık. aynı testleri mum ampul çeşitleriyle yapıp, sarı veya beyaz ışığın ve titreşimin insan psikolojisi ve sağlığı üzerindeki etkileriyle beraber daha da profesyonel bir video bekliyoruz sizden !
@EvdeElektronik
@EvdeElektronik 4 жыл бұрын
Hocam beklentiyi o kadar yükseltmemek gerek diye düşünüyorum. 😂
@mehmetozgun7630
@mehmetozgun7630 4 жыл бұрын
bekliyoruz
@ercanyas
@ercanyas 3 жыл бұрын
Çok güzel olmus hocam sigorta şalter çalışma prensibi gibi bir video cek çekermisiniz
@qbertilk1
@qbertilk1 4 жыл бұрын
Çok iyi bir test olmuş, genelde insanlar ampülü odada yanarken otomatik ayarda video çekiyorlar 😂
@himarasli
@himarasli 4 жыл бұрын
Keşke rustik ampulde denseydiniz. Elinize sağlık 👏👏👏
@unalcelik9606
@unalcelik9606 4 жыл бұрын
Elinize emeğinize sağlık. Tercih yaparken referans alınabilir. Ampullerin watt değeri de gerilime ve ölçü aletinin kalibresine göre değişiklik gösterebilir. Genelde gerilimi 220 V üzeri veriyorlar. Nacizane fikrim.
@EvdeElektronik
@EvdeElektronik 4 жыл бұрын
Evet, bu mümkün. Eklemeniz için teşekkür ederim.
@barsgultekin3219
@barsgultekin3219 4 жыл бұрын
Teşekkürler ... Çok başarılı bir video ...
@mkyoutube12
@mkyoutube12 4 жыл бұрын
Bravo abi çok yararlı video. Eline sağlık.
@MustafaDemir-br8tx
@MustafaDemir-br8tx 4 жыл бұрын
Çok güzel olmuş emeğine sağlık teşekkürler.
@mensurtokgoz
@mensurtokgoz 3 жыл бұрын
çok faydali buldum sağ olasin.
@Yıldırım-Yavuz
@Yıldırım-Yavuz 4 жыл бұрын
Güzel bir test olmuş. Uzun kullanım ve açma kapama testleri de olsa harika olurdu. İyi çalışmalar.
@EvdeElektronik
@EvdeElektronik 4 жыл бұрын
Teşekkürler
@akankzltas1510
@akankzltas1510 4 жыл бұрын
Emeğine sağlık güzel bilgiler edindim
@RoIF
@RoIF 4 жыл бұрын
eğer mümkün ise şerit led ler ile ilgilide bu video tarzından çekebilir misiniz, teşekkürler emeğiniz için
@ATalhaA571
@ATalhaA571 4 жыл бұрын
Teşekkürler iyi çalışma..
@653mustafa
@653mustafa 4 жыл бұрын
Titreşim yapmayanlar aslında kamera fps siyleuyumlu olduğu için yapmıyor olabilirler mi, akkor lamba aslında ışığı titreşimsiz Hz siz veriyor aslında..
@koray405
@koray405 4 жыл бұрын
teşekkürler emeğinize sağlık
@FerdiAtay
@FerdiAtay 4 жыл бұрын
çok iyi yerinde bir inceleme
@iibrahim_
@iibrahim_ 2 жыл бұрын
Titreşimini nasıl ölçüyorsunuz?
@rusencav
@rusencav 3 жыл бұрын
Profesyonel bir video
@tecrubeliseyyah1568
@tecrubeliseyyah1568 3 жыл бұрын
Çok güzel inceleme
@hayata_deger_katar
@hayata_deger_katar 4 жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş. Emeğiniz için teşekkürler.
@alper67z16
@alper67z16 3 жыл бұрын
Harikasın dostum..👏👏👏👏
@gokerbg
@gokerbg 4 жыл бұрын
Emeğinize sağlık.
@user-dv4oh7yy9k
@user-dv4oh7yy9k 4 жыл бұрын
Amaç tasarruf ise bana göre satın alırken 2 yıl garantili olanı tercih etmek daha mantıklı. Türkiye koşullarında elektrik yükselmeleri ve alçalmalarını göz önüne aldığımızda, bir led ampülün 2 yıl sorunsuz çalışacağını düşünmüyorum. Bu yüzden garantili ampül almak daha tasarruflu olur. Garanti veren LED ampül var mı Türkiye'de ? Ücretsiz kargolarsın tamir edip gönderirler :)
@egementopcuoglu2845
@egementopcuoglu2845 3 жыл бұрын
Bir elektrik devresinde sıcaklık arttıkça direnç (R) artar. Sabit gerilim farkı (V) bulunan evimizdeki elektrik prizlerinde, direnç artarsa üzerinden geçen akım şiddeti (I) azalır. Bunun sebebi de "Ohm yasası"ndan kaynaklanır. Ohm yasası V = I . R formülü üzerinden yorumlanır. Elektrik devresinde bulunan lambanın ışık şiddeti gücüyle (Watt) doğru orantılıdır. Yani bir elektrik devresinde gücün ve lambanın ışık şiddetinin formülü W = I² . R formülünden hesaplanır. Başta söylediğim üzere elektrik devresinde sıcaklık artarsa direncin üzerinden geçen akım şiddeti azalır. Bu azalma lineer şekilde gerçekleşir. (Direncin arttığı oranda azalış anlamına gelir.) W = I² .R formülünden lambanın ışık şiddeti akımın karesiyle doğru orantılı olduğu için dirençteki artış akımın azalmasını karşılayamaz. Bu nedenle güçte azalma yani ışık şiddetinde düşüş yaşanır. Teknik açıklama kısmını geçersek ısınan ampul çevresine daha fazla enerji kaybı yaşatacağından akkor ampuller < tasarruflu ampuller < LED ampuller. Bu sonuca göre en az ısınma yapan ve en az enerji kaybı yaşatan ampul çeşidi LED lambalar olduğu için düşük güç yüksek verimlilikle sonuçlanır böylece daha çok ışık alırız.
@TuncayTURKDOGRU
@TuncayTURKDOGRU 4 жыл бұрын
Elinize emeğinize sağlık çok faydalı bir yorum olmuş ama bence bu listede kesinlikle fujika olmalıydı 10 senedir kullanıyorum tasarruf ampülünden led ampülüne geçtim yine memnunum özellikle kolay kolay arıza yapmıyor olması çok iyi test yapmanız mümkünse yapabilirmisiniz iyi çalışmalar
@EvdeElektronik
@EvdeElektronik 4 жыл бұрын
Evet haklısınız. Fujika da oldukça iyi bir marka ve testte olsa muhtemelen üst sıralarda olurdu.
@yavuze9911
@yavuze9911 4 жыл бұрын
Emeğine sağlık.
@resulsertkaya5861
@resulsertkaya5861 3 жыл бұрын
Merhaba 50wt lık bir led lambaya soğutucu fan nasıl bağlanır bunun hakkında bir video çekerseniz memnun oluruz hocam teşekkürler
@ghosttrider0
@ghosttrider0 4 жыл бұрын
Arka plan muzık ses sevıyesı gayet ıyı. Eskı vıdeolardakı gıbı dıkkat dagıtıcı degıl
@ataturk9219
@ataturk9219 4 жыл бұрын
Üstad emeğine sağlık. Bildiğiniz gibi bina tesisatlarının çoğu eski. Tekli lamba prizleri çoğunlukta. Mevcut lambanın yanına gece lambası eklesek, yeni 2.5 mm hat döşemek gerekiyor. Tek bir lamba anahtarı ile 2 farklı 220v lambayı sırası ile yakma devresi yapar mısınız? Bu devre anahtarlama özelliği taşıyacağı için farklı projelerde de kullanılacaktır. Örnek: Elektrik anahtarına 1 ci basışta oda led lambası, 2 ci basışta gece led lambası devreye girsin. Kapasitör, röle, transistör ile yapılabilir duruyor >>> 1 ci basışta, kapasitör dolar. 1 ci lamba yanar. Elektrik anahtarını 1sn kapa aç yapınca (elektrik kesilince kapasitör röleyi tetikler) 2 ci gece lambası yanar. Elektrik anahtarını kapatınca kapasitör 2 ci lamba ledleri ile yük boşalır. Tekrar basışta 1 ci lamba yanar. Çok farklı projeler de tek hat ile çoklu işlem yapılabilir devre olur Şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarda Devre Simülasyon Uygulaması (Falstad) 1/2 #39
33:19
Evde Elektronik
Рет қаралды 67 М.
5V Usb ile 220V mini inverter yapımı, Powerbank ile 220V Lamba kontrolü(Arızalı adaptör kullanarak)
6:52
Pool Bed Prank By My Grandpa 😂 #funny
00:47
SKITS
Рет қаралды 19 МЛН
Ik Heb Aardbeien Gemaakt Van Kip🍓🐔😋
00:41
Cool Tool SHORTS Netherlands
Рет қаралды 8 МЛН
Кадр сыртындағы қызықтар | Келінжан
00:16
Şu Beyaz Işık Meselesi | Mimarlık Falan
9:06
Sedat Bayrak
Рет қаралды 27 М.
Neden LED Ampül Tercih Etmeliyiz? LED Ampül Karşılaştırması
15:30
Ampul Alırken Önemli Olan  Watt mı? Lümen mi? İdeal Ampul Nasıl Seçilir?
11:52
EREL Concept | Erel Elektrik A.Ş.
Рет қаралды 18 М.
Lambalar Neden Titreyerek Yanar?
8:48
Usta Tv
Рет қаралды 47 М.
En iyi pil hangisi ?
9:41
Murat Sen
Рет қаралды 445 М.
Pool Bed Prank By My Grandpa 😂 #funny
00:47
SKITS
Рет қаралды 19 МЛН