Genetik Puanlama Geliyor - Ne Zaman Hasta Olacağınızı Bilmek İster miydiniz?

  Рет қаралды 69,693

Bebar Bilim

Bebar Bilim

Жыл бұрын

Poligenetik Puanlama gelecekte birçok sorunu da beraberinde getirecek gibi duruyor. İnsanın genetiğini puanlayarak ne tür rahatsızlıklar yaşayabileceğini öngören bu sistem önümüzdeki yıllarda yapay zekanın da desteği ile çok daha hızlı gelişebilir.

Пікірлер: 174
@SonerBigec
@SonerBigec Жыл бұрын
Sigorta şirketleri hayat sigortasında fiyatları kademeli yapar direkt
@BiroychpyeBiroyakpye
@BiroychpyeBiroyakpye Жыл бұрын
Nasıl ki herkes her tedaviyi alamıyor. Bunda da böyle olmak zorunda malesef
@robertbarnes7082
@robertbarnes7082 Жыл бұрын
Yeni kast sistemi:)
@yiyido36
@yiyido36 Жыл бұрын
Hehe doğru
@crewyard9917
@crewyard9917 Жыл бұрын
​​@@BiroychpyeBiroyakpye "Faydacı" mısın bakiyim sen ?
@BiroychpyeBiroyakpye
@BiroychpyeBiroyakpye Жыл бұрын
@@crewyard9917 bak bakim, rasyonelim. Kimse babasının hayrına iş yapmaz
@alpilebora8273
@alpilebora8273 Жыл бұрын
Her hafta Pazar günü beklediğim bilim videolarına kavuşmak ve sayenizde öğrenmek harika hissettiriyor. Geleceğin en önemli konularından biri olan gen teknolojisi heyecan verici. Yine harikasiniz. Ve iyi ki siz de varsınız 🙏🌼
@taylankonsey3907
@taylankonsey3907 Жыл бұрын
öjeni desek neler neler derler adamlar hitler gibi öjeni yapıyorlar kimsenin umrunda değil
@flos7996
@flos7996 Жыл бұрын
Gelecekte ne gibi risklerin bizi beklediğini bilme şansımızın olması bence bizim için avantajlı olur, her alanda çox fazla seçeneğin olduğu şimdiki dünyada, kararlarımızı daha isabetli vermemize yardımcı olur, tabi eğer riskler hakkında bilgileri bize dürüst, hiç bir çıkarın ve yalanın karışmadığı bir şekilde verirlerse ki, buda pek olası değil, illaki bir yerlerde oynamalar olacak diye düşünüyorum
@ahmetcolak6967
@ahmetcolak6967 Жыл бұрын
Sonra bir bakıyorsun sende ölümcül ve çok bulaşıcı bir hastalık çıkma olasılığı yüksek. Seni atıyorlar hücreye araştırma için denek hayvanı oluyorsun.
@fundahalk4789
@fundahalk4789 Жыл бұрын
Kesinlikle
@intehademmm
@intehademmm Жыл бұрын
Emeklerinize sağlık her şey için hocam .
@uca062206
@uca062206 Жыл бұрын
Bu teknolojinin en iyi tarafı olması muhtemel hastalıkları önceden tespit edip önlem alınabilir gen terapisi gibi şeyler uygulanabilir. Muhtemelen ileride sigorta şirketleri veya devletler sağlık hizmeti alabilmemiz için bu testi zorunlu tutabilir.
@alrens9131
@alrens9131 Жыл бұрын
Çok iyi bir kanalın var, yolun açık olsun!
@AleksanderArtun
@AleksanderArtun Жыл бұрын
Bu çalışma çevre koşullarını hesaba katmıyor, 100 yaşına kadar yaşayacak mükemmellikte bir genetiğin bile olsa maruz kalacağın bir damla kimyasal veya virus hızlıca sonunu getirebilir. Dolayısı ile uzun yaşamanın sırrı kafaya takmamaktır. Her şey çok güzel olacak de pozitif düşün ve geç 🚀💎🧿
@aycacinarli4107
@aycacinarli4107 Жыл бұрын
Bu konudaki bir yayından ilk etapta çoğu kişinin anlayacağı içsel sağlığı iyi, dış görünümü mükemmel, genç bir kişi olurdu siz de video kapağı olarak tam da böyle bir karekteri seçmişsiniz. Oysa genetik skoru %98 ama tekerlekli sandalyede oturan bir kişi de olabilir. Mesela 28 yaşında sporcu bir genç o yaz olimpiyatlara hazırlanmak için gittiği kampta talihsiz bir kaza geçirmiş ve bunun sonucunda felç olmuş olabilir. Bu durum onun genetik kalitesini bozmaz ama tekerlekli iskemleye mahkum edebilir. Yani genetik sağlığınız iyi ise video kapağındaki gibi görünmek durumunda değilsiniz.
@burakkoc12
@burakkoc12 Жыл бұрын
Ne anlatiyosun ne abla gözünü seviyim
@aycacinarli4107
@aycacinarli4107 Жыл бұрын
@@burakkoc12 anlayan anlamış. Anlamadıysan bir daha oku. Hiç anlamadıysan daha çok kitap oku.
@TurkMan35
@TurkMan35 Жыл бұрын
genetik puanlamayı zaten insanlar yapıyor kendi kafalarında, güzellik-çirkinlik algısı bir çeşit genetik puanlama olarak görülebilir.
@hasancetinkaya1213
@hasancetinkaya1213 Жыл бұрын
Bir hekim olarak yorumlayayım, evet çözümü getirmiyor olsa da şimdilik çok daha faydalı bir şekilde kullanabiliriz bu bilgileri. Örneğin 50 yaş üzerinde kolon kanseri taramaları yapılır ülkemizde ve 2* yılda bir tekrarlanması tavsiye edilir. Eğer toplumda kolon kanseri riski çok daha yüksek bireyleri saptayabilirsek bu kişilerin taramalarını örneğin yılda bir gibi bir sıklıkla yaparak daha erken evrede, daha tedavi edilebilir bir düzeyde yakalama ihtimalimiz olur ve bu da toplumsal sağlık alanında bize çok büyük katkı sağlar. Videolarınızı beğenerek izliyorum, teşekkür ederim. *Edit:kolon kanseri taramalarının 5 yıl değil 2 yılda bir yapıldığının düzeltmesidir.
@ebruornek121
@ebruornek121 Жыл бұрын
Hocam kolon ca taramasını biz 2 yılda bir yapıyoruz .
@hasancetinkaya1213
@hasancetinkaya1213 Жыл бұрын
@@ebruornek121 düzeltmeniz için teşekkür ederim, 5 yılda bir diye hatırlamıştım.
@ebruornek121
@ebruornek121 Жыл бұрын
@@hasancetinkaya1213 👍🏻
@karlmos9718
@karlmos9718 Жыл бұрын
Dünyada sonsuza kadar kalacakmış gibi yaşayanlar düşünsün.
@adonishalfgod2942
@adonishalfgod2942 Жыл бұрын
Evet öğrenmek isterdim. Bu konuda duygusal yada etik düşünmek saçma olur ileri de beni bekleyen tehlikeler karşısında daha sağlıklı daha sportif bir hayata motivasyonlu başlarım.
@SonerBigec
@SonerBigec Жыл бұрын
İyi ki varsınız :)
@whitewolf4517
@whitewolf4517 Жыл бұрын
Bilgilendirici bir video daha😊
@marcusclarkson5520
@marcusclarkson5520 Жыл бұрын
Süper İnsan kitabını okumanızı öneririm. Bu konuları çok güzel analiz etmişler.
@bonitaholiday6463
@bonitaholiday6463 Жыл бұрын
Yuzde 10 bile alamam. Akraba evliliginden bir Suru hediyem var
@Fenixking307
@Fenixking307 Жыл бұрын
Teşekkürler.
@baris.o7
@baris.o7 Жыл бұрын
Gene harika bir video geldiii
@ugurparlayan
@ugurparlayan Жыл бұрын
06:48 Gattaca'ya doğru gidiyoruz yani... Bu veriler ticarileşmeye doğru gittiğine göre yavaş yavaş artık ülkelerde de genetik ayrımcılığa doğru yönelim başlayacak demek ki...
@kubiyilmaz-jh2zk
@kubiyilmaz-jh2zk Жыл бұрын
harkasiniz yine.
@tarikyildirim8859
@tarikyildirim8859 Жыл бұрын
Teşekkürler Bebar bilim
@ErdoganBal.
@ErdoganBal. Жыл бұрын
Mükemmel bir video olmuş Bebar Bilim 👍
@ferdisokaklarAit
@ferdisokaklarAit Жыл бұрын
Yaş 40'a gelmeden evet hastalığımı öğrenmek isterdim belki hayatımı onun ilacını bulabilecek gibi geçirmek isterim neden olmasın hiç değilse 1 kanser 1 kanserdir ve onun tedavisini yani aşısını ben buluyorum bu güzel birşey insanlığa faydam olucak burda çok mutlu olacağım .
@adnanerbay276
@adnanerbay276 Жыл бұрын
sana bir soru reis. yeni nissan reklamındaki ses seninmi ?
@Orionpax._
@Orionpax._ Жыл бұрын
Seviyorum seni abi
@volkanyilmaz5048
@volkanyilmaz5048 Жыл бұрын
Müsaadenizle, bu videoyu görünce, yine bu konuyla alakalı başka bir soruyu burada paylaşmak isterim. Toplumumzda, insanların güzelliğini/çirkinliğini onun "genetiğine" bağlayarak onur kırıcı ve dışlayıcı bir nefret söylemine kapılan insanlar türedi. Bu tür yaklaşımların tam anlamıya bilimsel olmadığına yönelik ve bu tutumların, ileride bir tehlikeye dönüşeceğini düşünmekten yoksun insanlar için "bilim" in ve siz yayıncıların yapabileceği neler olabilir? Teşekkürler.
@crewyard9917
@crewyard9917 Жыл бұрын
İnsana yönelik puanlamaların ve değerlendirme metotlarının bilimsel doğruluğundaki limitasyonları, bunların suistimali karşısında oluşmuş bir mekanizma olan etik bilimini kendi aklınca şok edici derecede yüzeysel bir şekilde "çürüten" ve kendini bu sebeple çok zeki ve havalı sanan aptalların sayısı ne yazık ki çok arttı. Bir de kendilerini faydacı olarak gösteriyorlar.
@yenikanal13579
@yenikanal13579 2 ай бұрын
Cengiz Hocam, videonun metnini kim çevirip yazıyor bilmiyorum ama "Dramatically" sözcüğü yanlış çevriliyor. Cambridge Dictionary'e göre "suddenly or obviously" şeklinde anlamı olduğu belirtiliyor ama siz videonun girişinde bu sözcüğü " Dramatik biçimde, dramatik bir şekilde" şeklinde çeviriyorsunuz. Bu hatayı paylaşmak istedim. Kanalı severek takip ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum hocam. 😊
@demiryusuf
@demiryusuf Жыл бұрын
Genlerle oynama çok tehlikeli sonuçlar doğura bilir bilim ilerliyor ama aynı zamanda insanlar bu teknolojilerden bilinçli şekilde tüketim gerçekleşdiremedikçe yani hızla büyüyen bir teknolojiye ayak uydurmak için bunun altyapısı bilgilendirmesi yapılmalı ilk önce. Yani genlerimizin değişimi ve ya kendimiz hakkında yıllar sonra hangi hastalığa yakalanacağımızı bilicez ama buna karşı bir şey yapacak kadar bilgilimiyiz bence bu konu üzerine kafa yorulmalı. Güzel video için teşekkürler
@RADDARYouTube
@RADDARYouTube Жыл бұрын
genlerle oynanmıyor bu videoda, zaten doğmuş bir bireyin genleri ile oynayamazsın. anca doğmamış bir canlının geni ile oynarsın.
@nerminhacyeva7341
@nerminhacyeva7341 Жыл бұрын
Ben isterdim. Bence bunu bulan bilim insanları puanımızı öğrendikten sonra oluşa bilecek hastalığımızın karşısını almaya da yardımcı olur . Ayrıca mesela ben 2 yıl sonra ölümcül kanser olucağımı öğrensem en azından bu son 2 yılımı iyi geçireyim diye düşünürüm . İstediğim ülkeye gider istediğimi yaparım sonuçta hayata bir daha gelmiycem ve 2 yıl sonra da öle bilirim. Bence güzel bir şey . Keşke ne zaman ölüceğimizi de öğrene bilsek.
@musaGG7
@musaGG7 Жыл бұрын
bu bilgilerin gerçekten özenle gizlenebilirliği ihmali yok gibi bir şey onun için bizim ne dediğimiz ne düşündüğümüz önemli değil şirketler ne derse o
@Glnhn
@Glnhn Жыл бұрын
Başlığı görür görmez Gattaca gerçek oluyor dedim. Güzel filmdi.
@barssavasc2053
@barssavasc2053 Жыл бұрын
Kimler oynuyor Bu filmde konusu ne
@martyanil
@martyanil Жыл бұрын
Sertac aktan‘i izleyin moleküler düzeyde genclesme adli videosu bence hepsi bir biriyle iliskili
@farukozturk7175
@farukozturk7175 Жыл бұрын
Enflasyon teorisi hakkında bir video çok güzel olurdu
@nRnWorld
@nRnWorld Жыл бұрын
Ben şahsen bilmek isterdim. Aklıma birşek takıldı, ilerki yıllarda eğer hangi sene/ay/hafta/gün/saat/saniye içinde öleceğimizi öğrendiğimiz zaman bu bir dini sorun yaratacakmı? Çünkü deniliyor ya, " nezaman öleceğimizi sadece Allah biliyor ".
@calvessnout
@calvessnout Жыл бұрын
Onu nasıl olcak ablam be? Istediğin kadar bilim yap hiçbir zaman birinin ne zaman öleceğini tahmin edemezsin
@onuryldz7783
@onuryldz7783 Жыл бұрын
Videolari Illa 10 dakikaya sigdirmana gerek yok daha fazla seni dinlemek istiyoruz ve videolarin daha uzun olmasini istiyoruz
@dogukanciftciciftci2848
@dogukanciftciciftci2848 Жыл бұрын
pazar gününe bayılıyorum
@motomind
@motomind Жыл бұрын
Türkiye de yapılan bir çalışma vardı . Dr Babuna dümeniyle nerdeyse tüm Anadolunun gen haritası çıkarıldı 😊
@ugurparlayan
@ugurparlayan Жыл бұрын
02:33 TEmelde harf kullanılmasına rağmen aslında DNA'da ikilik, binary bir sistemdir çünkü belli harfler karşılık olarak yine belli harfleri kullanmakta. 4 Harf kullanılmasının sebebi ise DNA'nın kopyasının çıkarılması sırasında kullanılıyor. Bu durum da bizi ikilik sisteme taşımış oluyor.
@ulassh34
@ulassh34 Жыл бұрын
Her bireyin bilgi sahibi olması gereken bilgiler.. Bio kimya ve insan mekanizması
@huseyin1arda
@huseyin1arda Жыл бұрын
çok şey için aynı şeyi söyleyebiliriz. ne yazık ki modern dünya dünyanın yüzde doksanı için bu fırsatı tanımıyor.
@bastonekmek
@bastonekmek Жыл бұрын
Dostum insanlar doğar ve ölür Bu kadar yatırımı durmadan üreyen bir canlıya yapmak yerine uzaya yapılması daha mantıklıdır Belki diğer gezegenlerden kaynaklar elde ederiz
@furkanaus242
@furkanaus242 Жыл бұрын
@@bastonekmek insan nüfusu gelecekte ilk defa azalmaya başlayacak. İnsan neslinin devamı için önemli çalışmalar.
@Shinzo1741
@Shinzo1741 Жыл бұрын
Genetik ıslah çalışması işte. 100 sene önce bezelyelerde yapildi şimdi insanda yapılacak. Ülkemizde önce akraba evliliğinin yasaklanması ve kanunlarla korunması gerekiyor. Yapanların çok ciddi cezalandırılması şart. Genetik kaliteyi inanılmaz bozan bir durum.
@kumricanann
@kumricanann Жыл бұрын
Puanın bilinmesi psikolojik olarak zaten hızlandırır hastalığı . Herkese ver yüksek puan herkes mutlu .dd
@omerfarukklc2899
@omerfarukklc2899 Жыл бұрын
Mantıklı
@vega93499
@vega93499 Жыл бұрын
Bu videoyu izledikten sonra hemen 1997 yapımlı Gattaca yı izlemelisiniz
@sirname2
@sirname2 Жыл бұрын
Ogrenmek isterdim nedeniyse, ölüm riskim olduguna gore her gecen gunumu dolu dolu yasamam icin
@huseyin1arda
@huseyin1arda Жыл бұрын
herkes psikolojik olarak senin kadar güçlü olamayabilir. hatta sen bile aslında sandığın kadar güçlü olamayabilirsin.
@serdarstone4843
@serdarstone4843 Жыл бұрын
Tam terside olabilir boşluğa süreklenirsin
@osmanozdemir6242
@osmanozdemir6242 Жыл бұрын
Benim bu çalışmayla ilgili en tehlikeli bulduğum nokta suç oranının artması. 5 yıl içinde veya 10 yıl içinde ağır bir hastalığa yakalanacağını öğrenen insan çok tehlikeli olabilir. Kaybedeceği bir şey olmayan insan kalan ömrünü daha iyi yaşayabilmek için her şeyi yapabilir.
@grionisfezzar1287
@grionisfezzar1287 Жыл бұрын
Bu çok güzel olur
@trknkc1554
@trknkc1554 Жыл бұрын
Aman kalsın, insanliga her sunulan guzel şeylerin altindan baska seyler cikiyor! Bunu da kesinn insanlari nasil daha cok ilaclara bagimli yapariz diye bulmuslardir...
@ceren8595
@ceren8595 Жыл бұрын
Dhhdhdjdj Ne alakası var? Düz düşünme.
@trknkc1554
@trknkc1554 Жыл бұрын
@@ceren8595 o katil pfizerin sivisini olup aksamina kalpten 3 arkadasim öldü, kopekler gibi asilayacagiz diyen kitapsizlarda bilim adami kiligina girmis ama hicbiri asi olmadi bu cip belasi da insanlari koyunlastirmaktan kolelestirmekten baska birsey degil
@trknkc1554
@trknkc1554 Жыл бұрын
@@ceren8595 bende isterim insanliga hizmet etmelerini ancak hizmet ettikleri sey tanricilik oynayan zavallilar
@yagzguven8099
@yagzguven8099 Жыл бұрын
​@@ceren8595 Aslında hemen hemen haklı , Sağlık Sigortası şirketleri büyük olasılıkla puanlaması düşük olanları reddeder . (Çünkü hastalık riski varsa , bu kişilere para ödemesi yapmak zorundadır ve şirket bunun yüzünden zarar etmek istemez .) Hatta bu puanlamayı zorunlu bir belge olarak isteyebilirler. Devlet ve toplum hiyerarşisi bunu eleme yapmak için kullanabilir . Puanı düşük olanlar için güzel bir iş bulma , toplumda sosyalleşme yada toplumda bir duruşunun olma olasılığı büyük hasar alır . Hatta kendilerine eş bulmakta dahi zorlanabilirler . Ve ilaç şirketleri için bu kadar dışlanan , hayatında hem fiziksel hem duygusal sorunlara maruz kalan bu düşük puanlılar mükemmel bir müşteri havuzu yaratabilir . Bir süre sonra iş sağlık için yapılan tıbbi müdahalelerden, tarz , moda vb gibi bahanelerle kişilerin özgüvensizliğinden para kazanan tıbbi estetik operasyonlara dönüşebilir. Yani evet . Çok çılgın zamanlar insanlığı bekliyor .
@uca062206
@uca062206 Жыл бұрын
100 yıl önceye göre insan ömrü neredeyse 2 katına çıktı bu nasıl oldu tabiki bilim sayesinde. Ancak ilaç şirketlerinin çok masum olduğu söylenemez.
@lo_Navy
@lo_Navy Жыл бұрын
müthiş ya
@ErhanEVRENSEL24
@ErhanEVRENSEL24 Жыл бұрын
Göreceli bi kavram
@FactsFrontier
@FactsFrontier Жыл бұрын
Gattaca filmi gerçek mi oluyor?
@huseyinaltuntas5725
@huseyinaltuntas5725 Жыл бұрын
Bu konuda şirketlere güvenmezdim. Belki ülkeler bu işi yaparsa olabilir.
@ilknurmerveuzer
@ilknurmerveuzer Жыл бұрын
Risk olmadan ilerleme olmaz, ben isterdim
@saiedsm1402
@saiedsm1402 Жыл бұрын
👍👍👍👏👏👏
@aaaaaa-ov8is
@aaaaaa-ov8is Жыл бұрын
ilk aklıma gelen hayat ve sağlık sigortalarına ne şekilde yansıyacağı oldu.
@FUADFERHADOGLU
@FUADFERHADOGLU Жыл бұрын
bilmek isterdim
@atmdekuy
@atmdekuy Жыл бұрын
Asla bilmek istemem. Hamileyken tarama testlerini bile yaptırmadım. 4. Aydan sonra vazgeçeçek değildim bebeğimden.
@serkanyalcn7373
@serkanyalcn7373 Жыл бұрын
👍
@Sophis258
@Sophis258 Жыл бұрын
Platon, Devletin'de kontrollü cinsellik vardır yani en iyi erkeklerle en iyi kadınların mümkünse çok birlikte olması ve çocuklarına eğitim verilmesi, bunun karşısında ise en kötü erkeklerle en kötü kadınların mümkünse birleşmemesi eğer çocukları olursa eğitilmemesini öne sürer,sağlıklı bir toplumun ilkesi olarak bu sistemi savunur.Genetik kaliteli konusuna iki açıdan bakabiliriz.Toplum yani devlet açısından baktığımızda fayda zarar ilişkisi, ahlak zeminli tartışmalara açık kapı bırakır.Diğer açıdan ise birey genetik kaderini kendi belirleyerek kaderine lanet okumaktan kurtulup daha çok çözüm odaklı davranır bu tabiki göreceli olacaktır fakat çoğu insan rasyonel anlamda daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmayı tercih etmesi çok daha olası.Yani insanlığın genetik aydınlanması başlıyor diyebiliriz :) Emeğinize sağlık Cengiz hocam, teşekkürler 👏
@Vagokral
@Vagokral Жыл бұрын
Bu gün sınavım vardı, ve çok kötü geçdi şimdi ben bozukmuyum?😢
@omeryazc5445
@omeryazc5445 Жыл бұрын
FMF hastasıyım ve genetik bir hastalık anne babamde pasif olarak bu hastalık var bende ise aktif m964v homozigot mutasyonu var hastalığın en şiddetli olan mutasyonudur ve amiliodiz oranı %55tir.
@resulkurte
@resulkurte Жыл бұрын
Ben istemezdim. bu konuda bilinmezlik daha iyi insanın psikolojisini etkileyebilir. hasta olmasa bile olacağını düşündüğü için hasta olma riskini arttırabilir
@Mahmut_Can_SABIRLAR
@Mahmut_Can_SABIRLAR Жыл бұрын
Ben öğrenmek istemezdim sanırım. Çünkü onun korku ve stresiyle daha ağır ve daha erken hastalanır ve onu atlatmak için daha fazla uğraşmak zorunda kalırdım.
@mehmedgundogdu6880
@mehmedgundogdu6880 Жыл бұрын
Saygı Değer Administer Cengiz Bey Şahsen Eski Vakitlerde AQ Puanlaması Temel Alınırdı Sonraları IQ Devreye Girdi Modern Günümüz Gelişmelerinde Artık Kriter Geneti Puanlaması Baz Alınıp Maalesef DNA Oynanmış Doğal Olmaktan Uzam İnsanlar Çağına Gidişat ... Şimdiden Emeğinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Akademik Ve Çarpıcı İçerikli Yayınların Devamını Canı Gönülden Dilerim...
@Qweren_
@Qweren_ Жыл бұрын
tamam biz bunlara bakıyoruz iyi güzel hoş da genetik puana göre embriyo seçimi dediniz ama belki puanı cok düşük olan biri belki bilim dünyasında çığır açıcak biri olucak (stephen hawking) yani şimdilik bunun yetersiz olduğunu düşünüyorum. Çevresel faktörler zaten en önemlisi olan genetik puani yüksek olan biri günde 2 paket sigara içerse tabi kanser olur veya genetik puanı düşük olan biri çok sağlıklı yaşarsa. demem o ki daha çok yolu var
@kamranmammadli235
@kamranmammadli235 Жыл бұрын
Aynısını meme kanseri icin yapmayı planlıyorum. Malesef çalışarak okuduğum için hedefime yaklaşmakta zorlanıyorum. Bazen yasadıgın ulke, dogdugun ulke hedeflerini, arzularını icinde taslasmasına neden oluyor.
@hasanfidan320
@hasanfidan320 Жыл бұрын
👍🏻
@ahmetbozkurt6310
@ahmetbozkurt6310 Жыл бұрын
@ezeldebirnokta8603
@ezeldebirnokta8603 Жыл бұрын
Hocam oto galeri işine girdiniz galiba djdjjsj
@sigortasizsigorta
@sigortasizsigorta Жыл бұрын
Gattaca 2027 de tekrar vizyona girer herhalde
@huseyin1arda
@huseyin1arda Жыл бұрын
bu yeni nesil şirinleştirilmiş öjeni şart. Çeşitli sebeplerden yapmıyor olmamız bile facia resmen. Hiçbir çocuk bu hastalıkları çekmek zorunda değil.
@hennadducen
@hennadducen Жыл бұрын
benim suçum ne amk
@euthygenes
@euthygenes Жыл бұрын
Gen haritası / risk raporu olmaksızın insanlar hiç bir ayrımcılıkla karşılaşmadan işe mi alınabiliyorlardı ??
@keremcansz3750
@keremcansz3750 Жыл бұрын
GATTACA filminin yavaş yavaş gerçekleşmesi :))
@CenthilmenHQ
@CenthilmenHQ Жыл бұрын
mevsimler değiştiği an hasta oluyorum ben abi
@feyzacelik5100
@feyzacelik5100 Жыл бұрын
Aslinda her insanin yedek parcasi varmis fakat biz bilmiyormusuz
@erenyalcin5934
@erenyalcin5934 Жыл бұрын
ben ogrenmek isterdim
@imGODL1kE
@imGODL1kE Жыл бұрын
Kırkıma gelmeden internet edince, beni bekleyen masum ölümcül hastalık
@user-mw2ow4jt7w
@user-mw2ow4jt7w Жыл бұрын
Ben yarın olacağım hastalığı bile öğrenmek isterdim bırak kırkı. O hastalıkla nasıl mücadele edebileceğimi öğrenir ve her zaman olduğu gibi yaşam mücadelemi verirdim.
@recepcoban7770
@recepcoban7770 Жыл бұрын
Gattaca filmini hatırlayanlar...
@sinansvideos3504
@sinansvideos3504 Жыл бұрын
Çok inanılmaz bir durum, hayal etsenize genetik puanınız düşük ve gelecekte bu nedenle işe alınmıyorsunuz sıra dışı!
@fatihcelik52
@fatihcelik52 Жыл бұрын
Aklıma GATACA geldi. Bir müddet sonra hepimiz dejenere olarak kabul edilceğiz sankii...
@user-bv8iq8rc9j
@user-bv8iq8rc9j Жыл бұрын
Sigorta şirketleri hastalanacak kişilere hayat sigortası veya pahalı tedavi sigortaları yapmazlar.
@metemertoglu1145
@metemertoglu1145 Жыл бұрын
ee nerden öğrenicez neyimiz olduğunu ?
@eylul1077
@eylul1077 11 ай бұрын
1:57 bütün akrabalar bundan dolayı öldüğü için biliyorum zaten :/
@hulkkkk
@hulkkkk Жыл бұрын
Şu an avrupada gen transferi yapılıyor sorunlu genleri çıkarabiliyorlar
@GezginDeneyci
@GezginDeneyci Жыл бұрын
02:00 isterim
@hirokimichaelhassan
@hirokimichaelhassan Жыл бұрын
Modern Öjeni geliyor
@mergen2605
@mergen2605 Жыл бұрын
Gattaca filmine bir adım daha
@tamamculeyha
@tamamculeyha Жыл бұрын
Benim genetik puan yüzde 30 falandir
@farfaraway8738
@farfaraway8738 Жыл бұрын
başlığı görünce aklıma gattaca geldi
@pricemavili9006
@pricemavili9006 Жыл бұрын
Bu şimdi sosyal darvinizm olmuyor mu? Ya da onun ekmeğine yağ sürmüyor mu?
@user-bw5ue3qj1x
@user-bw5ue3qj1x 3 ай бұрын
genetik benim
@zuleyhakuran8562
@zuleyhakuran8562 Жыл бұрын
Sistik değil kistik fibrozis
@eimri1
@eimri1 Жыл бұрын
Plague Inc.
@alimehtii
@alimehtii Жыл бұрын
Dün DNA'ma baktırmak için tükürük örneği yolladım 2 ay sonra gelecek. Bakalım ne olacak 😂
@ebruornek121
@ebruornek121 Жыл бұрын
Sistik fibroz ne yaaaa 😅😂😂
@pierkopollo8793
@pierkopollo8793 Жыл бұрын
Ben ne zaman hastalanacağımı öğrenmek isterdim. Pek çok insan inanıyorum ki bunu ister. Tedavisi olan bir hastalık ise bunu tedavi ettiririm. Tedavisi yoksa da yaklaşık olarak kaç sene yaşayabileceğimi öğreneceğimden dolayı hayatı imkanlarım doğrultusunda istediğim gibi yaşarım, ertelediğim ve yapmak istediklerimi yaparım, seyahat ederim, vs. Zaten her normal insan böyle düşünür. Böyle düşünmeyenin zaten ya dini saplantıları vardır, ya hayattan bıkmıştır, vs.
@habibegrglk5172
@habibegrglk5172 Жыл бұрын
projenin adına hoş geldin yeni nesil öjeni de koyabilirlerdi. tam olarak öjeniyi bilimsel yolla tespit edip uygulamak için fırsat doğar. korkunç bir proje umarım bütün deneyleri başarısızlıkla sonuçlanır ve daha hayata geçmeden yok olur. Kaderimi bir gizem olarak yaşamak istiyorum.
@barssavasc2053
@barssavasc2053 Жыл бұрын
Dünya senin korkularına göre yön almayacak
@jekamirkajmeran2280
@jekamirkajmeran2280 Жыл бұрын
Bu konu çok karışık. Birkaç video daha çıkar..
@tahir_fizikseven
@tahir_fizikseven Жыл бұрын
İlk benim yorum yapan !
@Mea564
@Mea564 Жыл бұрын
genetik puanı 99 altı olanlarla muhatap olmayacağım !
@berkayvarel2039
@berkayvarel2039 Жыл бұрын
Bende aynı şeyi pirimat zekasinda ve 90 lQ altında olanlarlar için düşünüyorum 😂
@naturaphrodite
@naturaphrodite Жыл бұрын
​@@berkayvarel2039 90 az, şahsen ben 100 altı ile konuşmama kararı aldım.
@berkayvarel2039
@berkayvarel2039 Жыл бұрын
@@naturaphrodite kanka 90'ı bul bu şartlarda yemede yanında yat hatta bulursan banada yönlendir :D
@calvessnout
@calvessnout Жыл бұрын
​@@naturaphrodite senin IQ 70 belki neye göre 100 istiyorsun
@muhsinkurt2446
@muhsinkurt2446 Жыл бұрын
???
@klmn1136
@klmn1136 Жыл бұрын
Ya kardeşim nasıl oluyor bu. Evrim ağacı, Barış Özcan, baber bilim, aynı anda video atıyor
@mrpotc9521
@mrpotc9521 Жыл бұрын
Kardes adamlarin yillardir pazar sabahlari video attigini fark edemedin mi harbi ?
@klmn1136
@klmn1136 Жыл бұрын
​@@mrpotc9521 aynı saatte kardeş dakikasına kadar aynı.
@calvessnout
@calvessnout Жыл бұрын
​@@klmn1136 bunu ben de farkettim ve bazen videoları benzer oluyor bence anlasiyolar aralarinda
Yapay Zekanın Tarihi #1 - Herkes İçin Yapay Zeka - Bölüm 1
13:35
Periyodik Cetvelde Gizli Hikayeler - Bölüm 1
12:08
Bebar Bilim
Рет қаралды 75 М.
Пробую самое сладкое вещество во Вселенной
00:41
The World's first DESIGNED BABIES were born!
16:04
Barış Özcan
Рет қаралды 3,1 МЛН
İnsanlık Kaderiyle mi Oynuyor? - Epigenetik Nedir?
13:04
Bebar Bilim
Рет қаралды 387 М.
Sonsuz Genişleme mi, Çöküş Mü? - Friedmann Denklemleri
10:35
Bebar Bilim
Рет қаралды 146 М.
Lucid Dreaming - Rüyaları Kontrol Etme Sanatı
9:41
Bebar Bilim
Рет қаралды 165 М.
Permaculture Paradise
17:44
Barış Özcan
Рет қаралды 677 М.
DÜNYANIN DÖNÜŞÜNÜ NEDEN HİSSETMİYORUZ?
10:03
Bebar Bilim
Рет қаралды 147 М.
Evrimi Anlamak - Evrim Ağacı X Bebar Bilim Ortak Yayını
1:24:55
BİLİM UĞRUNA ÖLÜMÜ GÖZE ALAN ADAM - GIORDANO BRUNO
11:35
Bebar Bilim
Рет қаралды 123 М.
Пробую самое сладкое вещество во Вселенной
00:41