No video

Hayata Dair Konuşmalar | Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın

  Рет қаралды 32,633

Turing Kültür Sanat

Turing Kültür Sanat

Күн бұрын

▌Hayata Dair Konuşmalar | Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın | 13 Şubat 2022▐
Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Hayata Dair Konuşmalar” programında hayat hikâyelerini, başarı ve başarısızlıklarından edindikleri tecrübeleri paylaşan konuklar, gençlerin soruları eşliğinde sohbetlerini gerçekleştiriyorlar.
Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın Kimdir?
İsmail Hakkı Aydın, 11 Şubat 1954 yılında Trabzon’da doğdu. İlkokulu Maçka’da, Orta ve Lise tahsilini Trabzon’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra, Beyin Cerrahisi kürsüsünde asistanlığa başladı. Bilahare İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji kürsüsünde ihtisasına devam ettikten sonra, Zürich Üniversitesi Nöroşirürji Kliniğinde, Prof. Dr. Mahmut Gazi Yaşargil’in yanında, Beyin Cerrahisi İhtisas Tezini ve mikronöroşirürji çalışmalarını tamamladı. Zürich Mikronöroşirürji Araştırma Merkezinde, Instraktör olarak görev yaptı ve aynı zamanda, serebro-vasküler mikro-cerrahi alanlarında araştırmalarda bulundu.
1984 yılı sonunda yurda dönerek, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji anabilim dalı başkanlığına atandı. 1985’de, Türkiye’de ilk olarak, “Ameliyatları Uzaktan Eşzamanlı İzleme ve Kayıt Sistemi”ni ve Mikronöroşirurji Araştırma Laboratuvarını kurdu. 1988’de, beyin-damar tıkanıklıklarının operasyonlarında kullanılan ve dünyada ilk defa kendi adı ile literatüre geçen yeni bir ameliyat tekniği geliştirmesi sebebi ile 1990 yılında TÜBİTAK ödülü aldı ve zamanın cumhurbaşkanı tarafından taltif edildi. Beyin kanamaları ve anevrizmaların cerrahi tedavisinde yaptığı uluslararası araştırma ve katkılarından dolayı, 1991 yılında, ABD’de, Congress of Neurological Surge-ons’un Internatıonal Fellow’u ve F.C.N.S. unvanı ile ödüllendirildi. Aynı yıl, rektörlük ve dekanlık tarafından da ödüllendirilen Dr. Aydın, 1992’de Türk Nöroşirürji Araştırma Ödülü’nü kazandı. Yine aynı yıl, Avrupa Strok Bilim Konseyine seçildi. Amerika Strok Konseyince kendisine Uluslararası Bilim Adamı ve F.I.C.A. Payesi verildi. 1992, 1993, 1994 ve 1995 yıllarında ABD Nöroşirürjide Sürekli Tıp Eğitimi Kredi Ödülleri’ni aldı. Ayrıca 1993’de, A.B.D. deki, Beyin Tümörleri Konseyi, Cerebrovascular Surgery Section ve diğer birçok bilimsel ve idarî kurul üyelikleri yanında, Congress of Neurological Surgeons’un Uluslararası Yönetim Kuruluna seçilerek, bu kurula giren ilk Türk ve ilk Müslüman bilim adamı oldu.
Uluslararası düzeyde, yerli ve yabancı 200’ü aşkın bilimsel çalışması olan Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın bugüne kadar birçok doktor, beyin cerrahı, doçent ve profesör yetiştirmiş, dünyanın önde gelen bilim adamlarınca, yurt dışında gerek kitaplarda ve gerek-se makalelerde birçok kez, kaynak olarak gösterilmiş, geliştirdiği cerrahî teknikler klasik kitaplarda yer almıştır.
Kendisinin edebî ve sanatsal yönleri hususunda ilmî makaleler neşreden, edebiyat otoritelerinin ifadesi ile, geliştirdiği kendine has şiir ve modern rubâi formunda, aruz vezninin yanında heceyi de kullanan Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ın 100’ü aşkın güftesi, Dr. Yılmaz Karakoyunlu, Mustafa Fatih Salgar, Osman Erol Ünal, Amir Ateş, Salih Suphi Soner, Osman Nuri Özpekel, Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar, Mehmet Kemiksiz, Yeşim Altınel Çoban, Dr. Adnan Çoban, Bekir Ünlüataer, Sebahattin Çevik, Murat Türkmen, Nurullah Ejder, Ahmet Ünal, Hüseyin Erbay, Dilber Kılıçaslan, Hüseyin Samet Talaş, Prof. Dr. Kubilay Kolukırık, Şaban Keşkeş, Cüneyt Bayraktar ve Salih Bora tarafından bestelenerek, musiki dünyası ve TRT repertuarlarında yerini almıştır.
1461 yılından itibaren devam eden, ilmiye sınıfı bir soydan gelen İsmail Hakkı Aydın, evli, üç çocuk babası ve yedi torun dedesi olup, Arapça, Farsça, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.
► Kanalımıza abone olmak için: bit.ly/3f4VGfv
► Instagram: / turing1923
► Twitter: / turing1923
► Linkedin: / turing1923
► Facebook: / turing1923
► Soundcloud: / turing1923
► Podcast: anchor.fm/turi...
► İnternet sitemize gitmek için (TTOK): www.turing.org...
Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu 6 Kasım 1923’te Cumhuriyetimizin ilk sivil toplum kuruluşu olarak “Türk Seyyahin Cemiyeti” adıyla kurulmuştur. Derneğimiz, yurdumuzun tarihi ve tabii güzelliklerinin tanıtılması ve yaşatılması, yol emniyeti ve yardımı, otomobil yarışları ve turizmin geliştirilmesi konularında hep ilklerle tanınmaktadır. Turing 90. yılından itibaren de özellikle motokuryelerin eğitim donatımları ve gençlere yönelik kültür sanat etkinlikleri ile farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki TTOK, 1930 yılından bu yana uluslararası seyahat belgeleri düzenlenmesinde tek yetkili kurum olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
#İsmailHakkıAydın #Konferans #HayataDairKonuşmalar #Turing

Пікірлер: 39
@NuredaTısık
@NuredaTısık Күн бұрын
Ömrünüz uzun olsun, yıllarca, anlatsanız ilk an gibi dinlenir. Allah razı olsun.
@gulaydaspinar2466
@gulaydaspinar2466 2 жыл бұрын
Ne yazayım bilemedim.. Ne mutlu bir insansınız.. Özendim... ALLAH gücünüzü kuvvetinizi artırsın.. El vereceğiniz insanlar olsun 🙏🏻
@huriyeyldrm6670
@huriyeyldrm6670 2 жыл бұрын
Bende özeniyorum ilkokul1 .sınıf bile izleyip örnek almalı taki faklte son sınıfa kadar dinlenmeliokunmalı bir değer İHakkı Aydın hocamız.
@hasanreisdenizel4132
@hasanreisdenizel4132 Жыл бұрын
😊
@edipdemir7303
@edipdemir7303 2 жыл бұрын
Muhterem hocamiza..! derya denizin ete kemiğe bürünmüşu dersek sürcü lisan olmaz umarım.! Saygıyla selamlıyorum...
@zehrakurt9983
@zehrakurt9983 6 күн бұрын
Konuşmalarınız okullarda ders olmalı çok teşekkürler
@Cengaver68-dede
@Cengaver68-dede 2 ай бұрын
Tevafuk, iki şeyin birbirine uygun ve denk gelmesi demektir. Hususen tesadüfe verilme ihtimali olmayan ve arkasında İlâhî bir kasıt ve iradenin varlığı hissedilen denk gelmelere tevafuk denir.
@ayseglylmaz
@ayseglylmaz 2 жыл бұрын
O kadar mutluyum ki daha sabah eski videosunu tekrar izliyordum hocamızın bilgilerinden faydalanmak yararlanmak bizim için bir onurdur.
@mustafaerol2828
@mustafaerol2828 Жыл бұрын
Bizim batı hayranlarına selam olsun!Demekki bizimde bilim insanlarımız varmiş.Hocayi dinlemek herkese nasip olurmu?Hayatımda hiç duymadığım,bilmediğimi hocadan işittim.Allah sayılarını artırsın.Guzel Ülkem Türkiye'nin güzel insanları ne kadar varsa hepsine selamlar olsun.
@neynoyumben
@neynoyumben 11 ай бұрын
​@@mustafaerol2828o kadar o kadar o kadar katılıyorum ki.... Meğer ne hocalarımız varmjs da haberimiz yok
@nazanbyk402
@nazanbyk402 2 жыл бұрын
Ahhh hocam bir deryasınız, saatlerce, günlerce sizi hiç sıkılmadan bir solukla dinlerim. Bizler ne şanslıyız ki Amerika sizi kapmamış. Türkiye’nin değerisiniz. 62 yaşındayım sizin her videonuzu keğıt kalemimle dinlerim. Çok hızlı konuşuyorsunuz videoları durdura durdura geri geri gide gele izleyerek biraz uzun sürüyor o yüzden. Keşke biraz daha yavaş konuşsanız. Ellerinizden yüreğinizden öpüyorum sizi.💐💐❤️
@neynoyumben
@neynoyumben 11 ай бұрын
Hocam bursa teknik üniversitesi biyomühendislik bölümü öğrencisi oldum inşallah bu sene. Sizi bir kez olsun görmek beyin alanında çalışmalarınızda sizi labaratuvarda bir kez olsun izlemek nasip olsun istiyorum
@alicihangir7222
@alicihangir7222 2 жыл бұрын
hocamizi dinlemek her zaman feyz veriyor!
@gultanyu
@gultanyu 8 ай бұрын
Muhteşem ❤❤❤
@tullndemirci5589
@tullndemirci5589 Жыл бұрын
Tebrikler..Size saygim sonsuz.. Iftihar ediyorum..bu arada Trabzonluyuz Gurur duyuyoruz Sizden Allah nazar dan saklasin Insallah Sizi örnek olanlar iziniz den yürümek isteyenler cogalsin SAYGILARIMLA
@melikedoyuranl4596
@melikedoyuranl4596 2 жыл бұрын
Hocam idolümsünüz olağanüstüsünüz kitaplarınızı aldım ama imza gününüze gelemedim üzüntü içindeyim inanın
@sabahatsiyahkoc2470
@sabahatsiyahkoc2470 2 жыл бұрын
Burda olmak çok güzel Allah'ıma şükürler olsun🌻
@mimmerve2865
@mimmerve2865 2 жыл бұрын
Hocam hem kitabını okuyor , hem videolarını izliyorum. Enerjisi harika...
@jiyandrk
@jiyandrk 8 ай бұрын
Merhaba , güzel ruh.. hangi kitaplarını tavsiye edersiniz.? Şimdiden çok teşekkür ederim..✨🌼🍀✨🧡
@semaisik1220
@semaisik1220 Жыл бұрын
Bu hocamızın yetiştirdiği bir nöroloji doktoru varmı varsa bilen varsa yazabilirmi benim epilepsim var işinde usman bir doktor arıyorum bir çok doktor değiştirdim hiç biri çare olamadı tedaviler işe yaramadı Rabbimin izniyle işinin ehli doktor bulucam Allahin izni ile
@mukerremaltan2834
@mukerremaltan2834 2 жыл бұрын
Hocam yüreğinize sağlık sürekli izliyorum .çok yararlaniyorum
@cngreen2950
@cngreen2950 2 жыл бұрын
Tesekkurler
@irfanbingol6452
@irfanbingol6452 2 жыл бұрын
Slm Alykm Hocamızı daha sık görmek isteriz.Motive edici bir konferans oldu.Ayrıca Nurullah Genç ve Dursun Gürlek hocamızıda misafir ederseniz seviniriz.
@spacex007
@spacex007 2 жыл бұрын
Yetişmedi ne yazık ki, hızı 4,5 yapmak lazımmış ☺️ HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER
@vatan_sever
@vatan_sever 2 жыл бұрын
Teşekkürler..
@yaseminkuran8351
@yaseminkuran8351 2 жыл бұрын
Ah ah babamda öyle derdi
@alakayamaydonox
@alakayamaydonox Жыл бұрын
Bir amaç uğruna emek sarf edersin ve Allah nasip eder başarırsın ben yaptım dersin başardım! işte o an kaybetmeye başladığın andır, kibir ruhunda ilk tümörünü oluşturmaya başlamıştır. Kibir ruhun kanseridir çok hızlı yayılır. Allah muhafaza etsin korusun kollasın. Amin
@oktaysen8902
@oktaysen8902 4 ай бұрын
👏👏👏👏👏🙏🙏🙏❤❤❤
@yaseminsolak3070
@yaseminsolak3070 2 жыл бұрын
🌹🌹🌹🌹🌹
@spacex007
@spacex007 2 жыл бұрын
Medeniyete katkı 👍
@Cengaver68-dede
@Cengaver68-dede 2 ай бұрын
Nasıl kutlu bir tevafuktur ki : Trabzon'un fethi 1461, plaka kodu da 61 ' dir. " T " harfi, sıralamada " 61 " sayısına denk gelmiş, bu da ayrı bir güzel tevafuk. Mesela araya başka bir şehir girse idi, " 61 " olmayabilir, başka bir rakam olurdu. Hocamızın, bir konuşmasında dediği gibi : "Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Herşey bir program dahilinde gerçekleşir. " Bu duruma dikkat edecek " Beyin Sizsiniz." vesselam.
@spacex007
@spacex007 2 жыл бұрын
konuşma hızı vakit azlığından 2,0 olarak ayarlanmıştır ☺️
@ztorun248
@ztorun248 2 жыл бұрын
1,5 dan fazla hizlandirinca anlayamadim ben
@sultanaykutlu2597
@sultanaykutlu2597 2 жыл бұрын
🌼🌼🌼
@omuruzun9081
@omuruzun9081 2 жыл бұрын
Evet sizi anlatmak zor hocam insan mutlu lugun simgesi Allah cennet celaluh sevgili Şi tabiki zahmet siz rahmet olmaz
@cigdemsahin7955
@cigdemsahin7955 11 ай бұрын
Neden ilerliyemedogomizi yorumsuzluktan bellii DEHA ALIM ILIM BILIM
BEYİN DETOKSU NASIL YAPILIR ? | Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın
45:59
Prank vs Prank #shorts
00:28
Mr DegrEE
Рет қаралды 10 МЛН
ROLLING DOWN
00:20
Natan por Aí
Рет қаралды 11 МЛН
Blue Food VS Red Food Emoji Mukbang
00:33
MOOMOO STUDIO [무무 스튜디오]
Рет қаралды 8 МЛН
Beyin Nasıl Düşünür | Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın
1:30:36
Turing Kültür Sanat
Рет қаралды 234 М.
Otizm Nedir? Beyinde Ne Değişir? | Prof. Dr. Oytun Erbaş
1:15:13
Turing Kültür Sanat
Рет қаралды 312 М.
Fatih Savaş ile Ramazan Sohbetleri 17. Bölüm | Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın
33:16
Fatih Savaş ile Sabah Sohbetleri
Рет қаралды 6 М.
Prank vs Prank #shorts
00:28
Mr DegrEE
Рет қаралды 10 МЛН