علم و شبه‌علم در گفت‌وگو با موسی غنی‌نژاد(۳) - نهادگرایی

  Рет қаралды 6,077

fardayeeghtesad | فردای اقتصاد

fardayeeghtesad | فردای اقتصاد

2 ай бұрын

فرمول متفاوت نهادگرایانی مثل «عجم‌اوغلو» و «نورث» برای ثروتمند شدن جوامع چیست؟
شباهت‌ها و تفاوت فرمول نهادگرایان با مارکسیسم چیست؟
برخی نهادگرایان جدید از جمله داگلاس نورث و عجم اوغلو اعتقاد دارند که آنچه باعث ثروتمند شدن کشورها می‌شود تحول نهادی است نه تحول فکری. منظور از تحول نهادی چیست و تفسیر آنها از ثروتمند شدن جهان مدرن تا چه حد درست است؟ چرا بسیاری از کشورها با وجود نهادهای مدرن نتواسته‌اند به رشد اقتصادی برسند؟
در قسمت سوم از مجموعه گفت‌وگوهای «علم و شبه‌علم»، دکتر موسی غنی‌نژاد اندیشمند اقتصادی به پرسش‌های علی میرزاخانی سردبیر و مانی بشرزاد عضو تحریریه «فردای اقتصاد» در زمینه راه‌کار نهادگرایان برای توسعه کشورها پاسخ داده است.

Пікірлер: 41
@afshinsalehi2136
@afshinsalehi2136 28 күн бұрын
مانی، امیدوارم پاینده مانی!
@alizare9232
@alizare9232 2 ай бұрын
مرددوست داشتنی دکتر غنی نژاد❤❤❤
@smm1193
@smm1193 2 ай бұрын
درود خسته نباشید. صدای تنفس مجری جوان خیلی زیاد هست..خش خش میکنه. ممنون از برنامه خوبتون
@mahmoudhosseini973
@mahmoudhosseini973 2 ай бұрын
درود بر استاد غنی نژاد❤
@Rose.N.abcd-um5lh
@Rose.N.abcd-um5lh Ай бұрын
👌👌
@fariborzpeivandi3432
@fariborzpeivandi3432 2 ай бұрын
ممنون از شما و دكتر غني نژاد
@hoomanbhd1793
@hoomanbhd1793 2 ай бұрын
بسیار عالی لذت بردم❤❤❤
@nadershojadel4277
@nadershojadel4277 2 ай бұрын
❤جناب غنی‌نژاد ممنونم ❤
@mohammad.19889
@mohammad.19889 2 ай бұрын
تشکر ❤❤❤بسیار مفید
@behnamxtz5834
@behnamxtz5834 2 ай бұрын
Great
@jajajaaajaaa
@jajajaaajaaa 2 ай бұрын
💎🔥
@AmirA2-od1vh
@AmirA2-od1vh 2 ай бұрын
در مورد بحث نهادها هم باید در نظر گرفت ک برای مثال جمهوری ونیز قبل هزاره دوم وجود داشتند و در سده های 11 تا13 هم وضعیت ثروت و رفاه بسیار خوبی داشتند اما نکته مهم اینکه در ادامه سیر معکوس میگیرد در اینجا اندیشه تغییر میکند یا نهاد سیاسی جلوی رشد پایدار ثروت را میگیرد؟
@1mnyenaphar727
@1mnyenaphar727 2 ай бұрын
تا قبل از ظهور کاپیتالیسم بازار، وضعیت ثروت خوب نبود و آدم ها توی به اصطلاح "تله‌ی غذایی" بودند. تا این که در حدود قرن ۱۸ وضعیت رفاه بشر یه رشد قابل توجّهی کرد.
@AmirA2-od1vh
@AmirA2-od1vh 2 ай бұрын
@@1mnyenaphar727 جمهوری ونیز:جدی میفرمایید،پ ما اینارو از کجا درآوردیم؟
@harunhajatynia6047
@harunhajatynia6047 2 ай бұрын
❤❤❤
@1mnyenaphar727
@1mnyenaphar727 2 ай бұрын
16:55 👆👌👍
@1mnyenaphar727
@1mnyenaphar727 2 ай бұрын
29:40 👍👌👆
@AmirA2-od1vh
@AmirA2-od1vh 2 ай бұрын
بحث کامل نشد اما اگر دلیل ثروتمند شدن دنیا تغییر اندیشه در پروتستانتیسم بوده چرا این همه سال انقلاب صنعتی طول کشید؟و در مورد حرف آقای مانی ک گفتن مالکیت خصوصیی ک در انگلستان بود در جاهای دیگری مثل اسپانیا و دیگر مناطق بوده عرض کنم ک این موضوع نسبی است و مالکیت خصوصی بعد از انقلاب 1688 انگلستان ب هیچ وجه با اسپانیا و فرانسه و شرق اروپا مشابه نیست
@user-oe8wn7px6o
@user-oe8wn7px6o 2 ай бұрын
از اصلاحات لوتری تا انقلاب صنعتی سیر تکامل جوامع بشری رو باید دید! پروتستانیم یه جایی در المان شکل گرفت و ابتدا کلیسای کاتولیک جلویش ایستاد نتیجه اش شد جنگ ۳۰ ساله و نهایتا صلح وستفالیا سپس پروتستانیم با زور به انگلستان رفت توسط شاه انگلیس هنری هشتم! هرکس هم جلو پادشاه می ایستاد گردن زده میشد! سپس اندیشه های پروتستانتیسم در انگلیس گسترده شد و سپس انقلاب شکوهمند و در ادامه انقلاب صنعنی رقم خورد! پروتستانتیسم که جادو و جمبل نبود که با یه بشکن انگلستانو متحول کنه!
@mgh5224
@mgh5224 2 ай бұрын
درود، نمیدونم چرا اکثریت دانشگاهيان ما دنیا رو غرب و به خصوص اروپا تصور و معرفی‌ می‌کنن، اون مسائلی که مجری اول برنامه گفتند مختص اروپا به خصوص بخش مسیحیت اروپا بود،این دنیای سراسر نکبت و فقر و گرسنگی و بیماری در سراسر چند ده سال یا ‏‪چند سده بوده، در کجای دنیا به غیر از اروپا سراغ دارید؟
@mohammadmoradi9490
@mohammadmoradi9490 2 ай бұрын
🌸🫀🙏
@MajidEmamiAmnab
@MajidEmamiAmnab 2 ай бұрын
یازده صدم درصد در سال در یک سده نمیشه یازده درصد، برای محاسبه ی دقیق، به رباخوار ها و صنف نمایشگاه اتوموبیل مراجعه کنید😅
@amirkamelrahimi6556
@amirkamelrahimi6556 2 ай бұрын
میشه
@ramezani.sorkhi
@ramezani.sorkhi 2 ай бұрын
(1.0011)^100=1.116
@ramezani.sorkhi
@ramezani.sorkhi 2 ай бұрын
یعنی دقیقا ۱۱.۶٪ در طی صد سال
@yadollahpakyari595
@yadollahpakyari595 2 ай бұрын
ایکاش میشد این صحبت ها برای اقای زیبا کلام بفرستیم . چون ایشان کتاب دارد تحت عنوان چگونه ما ، ما شدیم ! در جهان شیعه اول ما منتظر ظهور هستیم و ان وقتی حاصل میشود که دنیا پر از ظلم ، جور ، بی‌عدالتی و فقر و بدبختی شده باشد که ان حضرت بیاید و عدل و داد بگستراند ! ثانیا در نمام قرون گذشته کل علما ، فقها ، صوفیه ، شعرا و نویسندگان در مذمت ثروت و مال اندوزی گفته اند و همه بر ترک دنیا اصرار کرده اند . حالا شما با این اندیشه های مخرب در جهت ترک دنیا توقع دارید مانند اروپا باشیم ؟! اگر تغیر ابتدا در اندیشه حاصل میشود همه ما واقفیم که حتی امروز توسعه لفظ مذمومی است !
@shapour_sasani
@shapour_sasani 2 ай бұрын
دست همچین کسی رو که همچین چیزی رو نوشت باید بوسید
@user-oe8wn7px6o
@user-oe8wn7px6o 2 ай бұрын
خب من نمیدونم کی شیعه ها قبول میکنند که در بی عدالتی و فقر و بدبختی زندگی میکنند! چرا که همین الان دارند زندگی میکنند و بعد از اون ببینند باز هم امام زمانشون نیومد! و بعد به این فکر کنند حالا که نیومد چیکار کنیم؟ نباید یه کار دیگه کنیم؟ این تحولات چیز هاییست که شیعیان به طور عمومی بهش دست پیدا نکردند!
@1mnyenaphar727
@1mnyenaphar727 2 ай бұрын
لطفا به مناظره امام صادق با صوفیه ( که طرفدار ترک دنیا بودند) مراجعه کنید در کتاب الکافی شیخ کلینی که مال نزدیک به هزارسال پیش است. به ثروتمند بودن خود علامه مجلسی هم توجه کنید. بعد به حرف های یک وسط باز به نام زیباکلام استناد کنید که از او فریب کار تر در ایران کسی سراغ ندارد. کسی هم نگفت اول باید دنیا نابود شود تا خوب شود! زهد هم در روایات اسلام بر خلاف مسیحیت (که دکتر اشاره کرد) به معنای مالک ثروت نبودن نیست بلکه به معنای این است که نباید ثروت، مالک انسان شود (دنیا زدگی) هست. ضمنا زهد دستور نیست توصیه هست. و اتفاقا تصوف (صوفی گری) از طریق مسیحیت (که دکتر هم اشاره کرد در هزاره‌ی اول موافق با ترک دنیا بود) وارد اسلام شد. و همیشه از نظر پیشوایان اسلام مردود واقع شد.
@1mnyenaphar727
@1mnyenaphar727 2 ай бұрын
یک ناسیونالیست انقدر بدبخت و بی ریشه از منطق گفتمانی!!! یک روزه دست زیباکلام را می‌بوسد و روزی او را سوپاپ اطمینان می‌نامد و تف می‌کند! 🤣
@mgh5224
@mgh5224 2 ай бұрын
درود، نمیدونم چرا اکثریت دانشگاهيان و تحصیل کرده ها، و حتی عموم مردم ما، دنیا رو فقط غرب و به خصوص اروپا تصور و معرفی‌ می‌کنن، اون مسائلی که مجری اول برنامه گفتند مختص اروپا به خصوص بخش مسیحیت اروپا بود،این دنیای سراسر نکبت و فقر و گرسنگی و بیماری و یازده درصد پیشرفت و توسعه در هر صد سال و فقر مردم،دیکتاتوری وثروت اندوزی حاکمان و پادشاهان و کلیسا ها در سراسر چند ده سال یا ‏‪چند سده بوده، در کجای دنیا به غیر از اروپا سراغ دارید؟
@HassanDinbalidinbalihassan
@HassanDinbalidinbalihassan 2 ай бұрын
چقدر دروغ می گوئید
@user-oe8wn7px6o
@user-oe8wn7px6o 2 ай бұрын
چه دروغی گفته؟؟
@ario1zamani
@ario1zamani 2 ай бұрын
این قصه‌های صغرا کبری چیه. بر اساس کدام پژوهش. هیچ اقتصاددانی فقط راجع به تاریخ افتصاد صحبت نمیکند. کدام اندیشه؟ افکار شما هنوز در سطح ابتدایی طوطی وار حفظ کردنه و به سطح تحلیل نرسیده چه برسه به اختراع و حل مشکلات کشور. جمعش کنید٫ نه مرامی نه قضاوتی و نه سلیقه‌ای.
@user-oe8wn7px6o
@user-oe8wn7px6o 2 ай бұрын
این ها روایت تاریخ به زبان دکتر غنی نژاد بود! داستان حسین کرد شبستری که تعریف نمیکرد که تو خوشت نمیومد! داره تعریف میکنه چرا بعضی جوامع ثروتمند شدن ولی بعضی های دیگه نشدن! این حرفا چیه میزنی هیچ اقتصاد دانی فقط راجع به تاریخ اقتصاد حرف نمیزنه! هر اقتصاد دانی یک تاریخی از گذشته رو خونده دیده کجا مشکل بوده کجا نبوده که بعد در تحلیل اینده هم بتونه نظر منطبق به حقیقت بده!
@ahmadrezamaroofi7478
@ahmadrezamaroofi7478 2 ай бұрын
آقای دکتر غنی نژاد به نظرم ضروریه توضیح خودتون در مورد نحوه ی شکل گیری نهادها رو دقیق توضیح بدین. در اون صورت می شه اون رو با نظریه ی فوکو در مورد نهادها مقایسه کنیم و ببینیم کدوم بهتر شکل گیری نهادها رو توضیح می ده. یا حتی با نظریه ی بودریار.
@ahmadrezamaroofi7478
@ahmadrezamaroofi7478 2 ай бұрын
آقای دکتر غنی نژاد علاوه بر عدم دقت توضیح در مورد موضوع شکل گیری نهادها، لازمه اختلاف بهره و ربا رو توضیح بدین (interest vs. usurea). در مورد تجارت هم تصور می کنم دقیق نمی فرمایید. حتی در یونان هم تجارت بر عهده ی بردگان نبوده. حتی کار هم کلا به عهده ی بردگان نبوده. در جمهوری به حد کافی سقراط در مورد این موضوع توضیح می ده.
لیبرالیسم و طبقه کارگر؛ با حضور موسی غنی‌نژاد و مهدی تدینی
1:30:52
Pray For Palestine 😢🇵🇸|
00:23
Ak Ultra
Рет қаралды 36 МЛН
Would you like a delicious big mooncake? #shorts#Mooncake #China #Chinesefood
00:30
Sprinting with More and More Money
00:29
MrBeast
Рет қаралды 155 МЛН
زمان چیست؟ پرگار
54:00
BBC Persian
Рет қаралды 144 М.
موسی غنی‌نژاد: پول نفت چی میشه؟
0:48
Investalk Farsi
Рет қаралды 10 М.
فرصت و تهدید همستر کامبت
56:46
fardayeeghtesad | فردای اقتصاد
Рет қаралды 211
Pray For Palestine 😢🇵🇸|
00:23
Ak Ultra
Рет қаралды 36 МЛН