Contabilitate vanzari in sistem dropshipping | Facturare

  Рет қаралды 22,630

Luiza Daneliuc

Luiza Daneliuc

6 жыл бұрын

Daca vindeti in sistem dropshipping in Romania, gasiti informatii in video despre cum sa contabilizati aceste operatii si cum sa facturati clientii.
Subscribe, pentru mai multe video-uri similare. Multam!
***Ma gasiti si aici:
Facebook: / luiza.daneliuc
Instagram: / luizadaneliuc
Blog contabilitate: www.luizadaneliuc.ro/
Site firma contabilitate: www.smartadvisors.ro/

Пікірлер: 128
@AlexBrasovVideo
@AlexBrasovVideo 6 жыл бұрын
Ce mai tare descoperire de pe youtube.Felicitari Luiza.:)
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Multumesc tare mult! :) 😊
@AurelianMirica
@AurelianMirica 6 жыл бұрын
Exact ce aveam nevoie. Multumesc pentru informatii :)
@d0nt1n0
@d0nt1n0 3 жыл бұрын
Multumesc frumos pentru informatiile oferite.
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 3 жыл бұрын
Cu placere!
@cheyennes83
@cheyennes83 6 жыл бұрын
buna ziua , foarte util video-ul, multumim totul este destul de clar si acum inteleg facturarea. ce nu inteleg totusi este cu tva-ul, cine il plateste si cum ? sunt anumite plafoane?
@yako7399
@yako7399 4 жыл бұрын
Din cate stiu,daca nu faceti pe Ro shipping nu aveti nevoie....dar aveti nev din usa pentru ca indiferent unde vrei sa faci tara respectiva iti cere sa ai Pfa sau mai stiu eu ce.....cel mai bun sa iti faci in Ro este SRL foarte mici taxe,0 tax pana in 50 de mill..... o firma te costa 400 de lei si apoi clar mai ai nevoie de o contabila!! Bun video merci,nu avem ce face indiferent de unde vine birocratia,trebuie sa fim ca toata lumea!!
@MrNocom3nt
@MrNocom3nt 5 жыл бұрын
Buna Luiza . Din primele secunde ale acestui clip,m-am abonat si am apasat clopotelul 😁 asta pentru ca in sfarsit a aparut cineva care explica cum si cu ce se maninca aceasta afacere. Multi tineri dornici de a castiga pe proprile lor puteri un castig ,cad in plasa celor care vand asa zisa reteta a succesului,si vand vorbe bine sistemate in anumite “academii de afaceri” ce de fapt sunt ,NIMICURI !!! Cu siguranta canalul tau de youtube si popularitatea ta v-a creste semnificativ . Am si eu o intrebare ,daca ai putea sa-mi raspunzi si-ti multumesc anticipat ! Eu vreau sa fac o firma pe teritoriul Angliei,asta din simplu motiv ca nu exista atita birocratie si costa foarte putin . Ar trebui sa iau legatura cu un contabil roman ce activeaza in Uk pt mai multe informatii? Si cred ca dropshipping-ul este o strategie de a castiga shopify si aliexpres ! Nu stiu de ce ,dar la pomul laudat multi asteapta sa : Cada para maleiata in gura lui Natafleata ! O zi frumoasa
@BadescuAndrei
@BadescuAndrei 5 жыл бұрын
Buna Luiza! In eventualitatea in care compania este inregistrata in Estonia, dar rezidenta fiscala in Romania, ce taxe s-ar plati in Romania? De asemenea, nevoie facturilor de intrare ar mai fi necesara in Romania sau s-ar aplica legislatia estoniana?
@doinitaromaniuc9203
@doinitaromaniuc9203 3 жыл бұрын
Foarte interesant! Totuși nu mi-e clar ceva : furnizorul emite factura către mine și eu fac factura către client. Apoi eu trimit factura la furnizor și el face livrarea produselor împreună cu factura mea spre client? Mulțumesc!
@belamalnasi1185
@belamalnasi1185 6 жыл бұрын
As avea si eu o intrebare : Ce am de facut daca am un site tip dropshipping & POD ( Print On Demand tot cu dropshipping ) si eu ma aflu in Romania dar as dori sa vand spre UE , SUA si Canada ?
@luciananicoletaspatar9773
@luciananicoletaspatar9773 6 жыл бұрын
Buna ziua, felicitari pentru video. Am o nelamurire legata de tva la dropshipping si va rog sa ma ajutati cu o parere. Firma din Romania neplatitoare de tva are un furnizor din UE ( Spania) de la care cumpara marfa. Marfa pleaca din Spania catre diferiti clienti persoane fizice in UE. Firma din Romania poate sa fie neplatitoare de TVA pana la depasirea plafonului de 220000 lei ? Ce obligatii are firma din Rom. legata de TVA? Multumesc.
@catmirela1533
@catmirela1533 6 жыл бұрын
Buna Luiza. As dori te rog sa ma lamuresti in cateva privinte; daca nu se poate aici, atunci voi veni la sediul vostru (numai sa stiu varianta optima pt clarificare). Pe baza caror documente va ridica marfa din Vama/Posta clientul meu? Factura pe care o emit si pe care clientul a platit-o evident ca va avea o valoare mai mare decat factura pe care mi-a emis-o dropshipperul; trebuie sa solicit dropshipperului, inainte de livrare, sa ataseze factura emisa de mine? Si aici intervin alte intrebari, din pacate: 1. daca dropshipperul este din UK, va putea sa ataseze o factura emisa in Romana? 2. daca factura este emisa de o PJ romana, cum de sunt primite bunurile din UK...in baza carui document? In functie de valoarea facturii de prezentat in Vama se vor plati si taxele vamale si TVA..deci clientul meu trebuie sa stie de cand cumpara de pe site ce si daca mai are ceva de achitat.. Multumesc mult!
@shoulderboost5621
@shoulderboost5621 4 жыл бұрын
Buna ziua! Am fost astazi sa imi infiintez firma pentru a incepe activitatea de tip dropshipping. Am o singura nelamurire, domnul care ma ajuta cu infiintarea mi-a spus ca imi trebuie un sediu social platitor de TVA, iar el nu are cum sa ma ajute cu asta deoarece el detine doar sedii neplatitoare de TVA. Am optat intrun final pentru un sediu neplatitor de TVA pe care dânsul il detine. Vreau sa stiu daca este o alegere buna sau ar trebui sa schimb si daca ma poate afecta cu ceva alegerea aceasta. Multumesc frumos pentru toate informatiile oferite!
@florincristian7221
@florincristian7221 6 жыл бұрын
Am și eu o întrebare legata de drop shipping, cum faci sa folosești stripe pe shopify dacă el nu e valabil în România? Am auzit asta la mai mulți ca totuși îl folosesc. Aa. Și ce faci în momentul în care clientul tău dorește sa returneze produsul? Care s procedurile?
@johnepsilon6936
@johnepsilon6936 5 жыл бұрын
Tu ii returnezi banii din banii tai si produsul ajunge la tine
@veryan3751
@veryan3751 6 жыл бұрын
BUNA, SPERI SA-MI RASPUNZI! CU PFA SE POATE FACE? CUM CONTABILIZEZ FACTURILE DE LA INTRARI/IESIRI?
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Contabilitatea nu difera la SRL vs PFA in ceea ce priveste contabilizarea facturilor de intrare/iesire. Doar ca nu se lucreaza cu conturi contabile la PFA iar contabilitatea este in partida simpla. Din pacate nu pot detalia intr-un mesaj modalitatea de inregistrare a unei facturi la PFA.
@fotonext7441
@fotonext7441 3 жыл бұрын
Produsele pentru care EU primesc factura de la furnizorul chinez sa zicem, sunt considerate importuri? Trebuie platit TVA in Romania? Dar taxe vamale? Dar daca furnizorul este din Europa? Trebuie sa te inregistrezi CA platitor de TVA?
@ruthlessmikegaming92
@ruthlessmikegaming92 6 жыл бұрын
Buna! Foarte bun video-ul, saptamana asta voi finaliza si eu partea de infiintare a firmei si urma sa iau legatura cu o doamna contabila pentru a discuta acest aspect legat de facturare. Problema pe care o am eu insa este ca vreau vand produsele pe piata din America, nu pe piata din Romania, toate tranzactiile fiind efectuate prin Paypal, la fel si partea de emitere a facturilor. Intrebarea mea este, facturare pentru clientii din America prin Paypal este identica cu facturare pentru clientii din Romania? Multumesc mult de informatii!
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Daca te referi la obligativitatea emiterii facturilor pentru fiecare client in parte, DA, ea exista chiar daca clientii sunt din afara Romaniei.
@ademaferreira8707
@ademaferreira8707 5 жыл бұрын
Dl Sandu, luati sfaturi de la contabilul pe care il platiti sa poarte responsabilitatea evidentei contabile, nu de la "experti" carora nu li se raceste gura sa zica ceva online...Raspunsul este atat de incomplet incat e de natura sa va induca in eroare. Sunt multe de discutat pe parte de facturare in functie de ce produse vindeti si natura clientului care cumpara (cu sau fara personalitate juridica, inregistrat sau nu in tara lui etc)
@AdrianTodoran
@AdrianTodoran 6 жыл бұрын
Buna ziua Luiza. Întrebare. Oare nu este suficient sa prezinți doar extraselende cont care arată ca tu ai cumpărat un produs la prețul x și ai vândut produsul la prețul y. De obicei aceste tranzacții se fac in aceeași zi. Trebuie neaparat acele documente știind ca stocul va fi 0? Sunt oameni pfa sau firme care fac volum mare de vânzări in sistem dropshipping.
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Nu, nu este suficient, contabilitatea se realizeaza pe baza documentelor primare, care includ si facturile de achizitie si vanzare, nu doar extrasul de cont care este doar dovada incasarii si platii unor facturi si nu document justificativ pentru achizitii/vanzari.
@AdrianTodoran
@AdrianTodoran 6 жыл бұрын
Luiza Daneliuc multumesc frumos! :)
@cristi1480
@cristi1480 6 жыл бұрын
nu inteleg ce factura pot da atata timp cat eu am cumparat de pe site un URL cu 12 dolari si un plat (29 dolari pe luna). te rog sa imi explici :D as dori sa incep afacerea aceasta
@ademaferreira8707
@ademaferreira8707 5 жыл бұрын
Cristiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :))))
@andreibogdan1715
@andreibogdan1715 3 жыл бұрын
Buna, as vrea sa fac dropshipping prin Shopify, sa iau de pe anumite site-uri produse si sa le vand mai departe si m-ar interesa un PFA. Stii cumva daca as avea probleme cu cei de la PayPal pentru un numar ridicat de tranzactii? Trebuie sa aplic pentru PayPal Business? Se poate aplica si ca PFA?
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 3 жыл бұрын
Nu am cunostinta sa fie probleme pentru nr ridicat de tranzactii dar intotdeauna e bine sa lucrezi cu conturile business pe toate platformele online - pentru contabilitate, sa fie toate datele corect trecute pe documente (datele entitatii nu datele personale).
@lorantkc
@lorantkc 6 жыл бұрын
Buna, felicitari pentru video. Nici dupa parerea mea nu poti face dropshipping in RO cu piata de desfacere in RO pentru ca orice este peste 10 euro trebuie platit TVA, iar clientului nu-i va placea. Mai mult, ai nevoie sa justifici cu acte vamuirea marfii si chiar daca clientul ar plati vama si TVA-ul actele sunt la el si pe numele lui. Sunt PFA platitor de TVA (am cod de TVA din 2008, ar trebui sa cer si pe UE separat?), ce obligatii de TVA si impozit am pentru piata de desfacere USA, UK, UE, mai precis ce datorez pietei de desfacere? Fiind platitor de TVA pretul meu de vanzare trebuie sa contina TVA? Daca nu as fi platitor de TVA nu as datora statului 19% din orice vanzare? Multumesc.
@paulbarna2638
@paulbarna2638 6 жыл бұрын
Lorant Kovacs De ce ai face Dropshipping pentru romani cand exista SUA ?
@MarmureanuWeb
@MarmureanuWeb 5 жыл бұрын
@@paulbarna2638 Fix asta intreba si el. Ce ar trebui sa plateasca in cazul in care vrea sa vanda catre state.
@GameSide1
@GameSide1 2 жыл бұрын
Multumesc mult!
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 2 жыл бұрын
Si eu!
@vioricapistritu739
@vioricapistritu739 3 жыл бұрын
Buna ziua, ma puteti ajuta cu informatii referitoare la achizitia online din Cipru,care la randul lui achizitioneaza din Turcia. Marfa vine direct din Turcia in Romania. Am la dosar declaratia vamala intre Turcia si Romania, factura de transport,- Romania achita tva si transportul, mai am si facturile de achizitie de la turc si de la cipriot, vamuirea s-a facut pe valoarea marfii din factura turcului si transport inclus, valoarea facturii de la Cipru este mai mare.Ce inregistrez in contabilitate si ce declar. Daca este import si inregsitrez dvi pe baza facturii turcului, in care este specificat clientul este Cipru, si destinatia marfii este Romania. Ce fac cu factura catre furnizorul meu si cum achit datoria catre el. Va multumesc anticipat
@ioana9904
@ioana9904 6 жыл бұрын
Excelent videoul, multumesc. Intrebare: daca eu ma ocup si de livrare, in sensul ca trimit firma de curierat la producator si apoi la clientul final, fara ca marfa sa treaca pe la mine, e corect sa facturez numai marfa, iar firma de livrare sa factureze livrarea separat, astfel incat sa nu am un cost final de vanzare mai ridicat? Si inca ceva: poti, rogu-te, sa faci un video cu toate declaratiile pe care le au de facut cei care isi tin singuri contabilitatea? Mii de multumiri
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
tantra shastra Da, sigur, curierul poate factura direct clientul pentru transport daca clientul e de acord. Cand spui ca iti tii conta singur te referi pa PFA, corect? Pentru ca la SRL esti obligat sa ai contabil.
@mihaiiosif6034
@mihaiiosif6034 6 жыл бұрын
Buna ziua. Scurt și la obiect: furnizorul meu nu emite factura. Cum as putea sa justific ca bunul a intrat in firma mea. Este posibil doar cu bonul fiscal pe care mi-l emite?
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Din exprimarea "bon fiscal" inteleg ca furnizorul este roman. In acest caz, da bonul fiscal este document justificativ. Daca va referiti la orice alt document primit de la un furnizor din afara tarii (order, receipt, email confirmare comanda) atunci depinde ce date sunt inscrise pe acele documente. Sunt unele documente emise cu toate datele necesare doar ca nu au inscris cuvantul invoice pe ele, asta nu inseamna ca nu sunt valabile. Dar daca avem un document pe care nu apar datele firmei dvs. datele furnizorului, produsul sau serviciul achizitionat, pretul etc acela nu poate fi document justificativ.
@RussianVibration
@RussianVibration 3 жыл бұрын
Buna, azi am descoperit canalul tau si deja imi place enorm, am si eu o intrebare legat de acest tip de afacere, este necesara o casa de marcat? Multumesc din suflet 🤗
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 3 жыл бұрын
La ce tip de afacere te referi? Ca regula generala casa de marcat este necesara cand lucrezi cu persoane fizice si incasezi cash.
@RussianVibration
@RussianVibration 3 жыл бұрын
Droppshiping.. Plata cu cardul. Astfel ca factura de la furnizor va veni la mine, voi face plata si pt produs si pt transport si voi trimite factura clientului pe email. cred insa ca nu este obligatorie o casa de marcat dar vreau sa fiu sigura 😆
@RussianVibration
@RussianVibration 3 жыл бұрын
Multumesc frumos. 🤗keep it up ♥
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 3 жыл бұрын
Nu este necesara casa de marcat pentru comertul la distanta.
@Tiocazutfarsa
@Tiocazutfarsa 6 жыл бұрын
Trebuie investit timpul pe care nu-l ai, pentru a scapa de sclavie.
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Daca ai un job zilnic, da, trebuie investit timpul liber sau eventual timpul in care dormi. Nu-i usor deloc.
@DR04Gaming
@DR04Gaming 4 жыл бұрын
Sigur ai cel putin 30minute pe zi, sau in weekend cateva ore.
@bogdantanase4089
@bogdantanase4089 6 жыл бұрын
Buna Luiza, Am inteles ca trebuie obtinuta mereu factura de la furnizor si totodata facturat individual pentru diferitii clienti finali. Ce nu inteleg insa este ce fac eu facturile catre clientul final? Acea factura nu va ajunge niciodata in colet, pentru ca furnizorul livreaza direct la client, corect ? Sa inteleg ca trebuie sa emit facturile pt clientul final doar pentru a inregistra evenimentul in contabilitatea mea si este suficient ? O alta intrebare: cam la ce cost aproximativ s-ar ajunge pentru contabilitatea unui astfel de business in contextul in care se estimeaza un volum de 300-400 clienti lunari(purchase-uri individuale, implicit facturi individuale) Multumesc!
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Buna, factura trebuie aa ajunga la client dar nu neaparat in colet, o poti trimite pe mail, clientul o poate descarca din contul lui, in functie de ce functii setezi pe site-ul tau, de unde va comanda clientul.
@bogdantanase4089
@bogdantanase4089 6 жыл бұрын
Multumesc Luiza! O alta intrebare de care am dat si la care nu am gasit raspuns: "In contabilitate nu pot fi inregistrate facturi de import (adica a furnizorului meu catre mine) si de export (adica a mea catre client) daca produsul nu intra in stoc fizic. Aveti idee daca activitatea de dropshipping poate fi incadrata in alt cod CAEN decat 4791, astfel incat sa nu fie nevoie de aducerea produselor in Romania? Sau se poate face si nu stim noi cum?"
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Legal/contabil vorbind produsul iti intra in stoc pentru ca devine al tau, chiar daca nu il tii fizic in mana si de-abia apoi il vinzi altcuiva de unde si necesitatea stocului si a intrarilor si iesirilor.
@lucruri-bune9309
@lucruri-bune9309 Жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc Excelent video, multumim! o nelamurire, la dropshipping, inteleg ca furnizorul emite factura, e corect, si vinzatorul emite factura catre client, corect. Intrebarea este, se mai face nir la factura de intrare, in acest caz, daca marfa nu ajunge fizic la vanzator? dropshipping in Romania, ambele firme in Romania, si furnizor si vanzator. multumesc frumos.
@stoicaiongabriel2136
@stoicaiongabriel2136 6 жыл бұрын
Buna ziua, as avea o intrebare : Care este modalitatea de a oferi clientului factura ( fizic vorbind) avand in vedere ca furnizoru nu va prezenta nici un act in coletul expediat ??
@goldensitero
@goldensitero 6 жыл бұрын
Cand faci comanda la furnizor, ii trimiti AWB-ul si Factura. Furnizorul adauga factura la colet. Eu trimit decat AWB-ul. FActura o primeste pe mail.
@stoicaiongabriel2136
@stoicaiongabriel2136 6 жыл бұрын
Multumesc
@cosmin1574
@cosmin1574 Жыл бұрын
@@goldensitero dar pe factura de la furnizor o sa apară prețul la care am cumpărat eu produsul, cum fac ca pe factura sa apară prețul la care eu îl vând?
@tquery27
@tquery27 4 жыл бұрын
Buna! Unde pot gasi si eu un contabil / o contabila buna, sociabila si care este dispusa sa ma ajute in intelegerea anumitor concepte pe parcurs?
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 4 жыл бұрын
Chiar nu stiu! 😀
@sniperbv
@sniperbv 6 жыл бұрын
Buna , cum te pot contacta pentru o consultatie detaliata ( contracost ) ?
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
sniperbv Buna, scrie-mi pe luiza@luizadaneliuc.ro despre ce vrei sa discutam la consultanta si daca vrei sa vii la sediu sau discutam pe skype.
@gavril1040
@gavril1040 5 жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc De unde ești?
@georgesmarttype6387
@georgesmarttype6387 3 жыл бұрын
Bună! Sper sa mi răspunzi la comentariu:) ai putea sa mi faci te rog o lista cu ce as avea nevoie ca să pornesc afacerea cu dropshipping prin shopify? As vrea sa pornesc pe acest drum și caut sa ma pun cu toate la punct ca să nu am eventuale surprize. Iti mulțumesc mult! :)
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 3 жыл бұрын
Nu, o astfel de lista nu poate fi facuta deoarece in practica apar situatii particulare si fiecare trebuie discutata aplicat.
@iancudragis2242
@iancudragis2242 6 жыл бұрын
Buna ziua ! O intrebare am si eu :d si mi am dat si un raspuns as dori sa-mi spuneti daca este ceva logic aici : Eu dau comanda de la distribuitor :) acesta imi ofera mie factura format PDF iar eu la randul meu ii trimit clientului o factura tot in format PDF este posibil asa ceva?
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Da, puteti trimite factura in format PDF.
@DR04Gaming
@DR04Gaming 4 жыл бұрын
Prin intermediul site-ului tau(al firmei unde ai produsele online) automat la fiecare vanzare se creaza o factura ce ajunge la clientul tau cu datele comenzii lui.
@cosminaflorei
@cosminaflorei 2 жыл бұрын
@@DR04Gaming Salut! Îmi poți spune,te rog, cum se face acest proces? Se poate integra Smart Bill? Mulțumesc!
@crearesitewebcom
@crearesitewebcom 5 жыл бұрын
Buna Luiza, daca am un magazin cu produse si fac dropshipping cu produse de pe aliexpress si vreau sa le vand in Europa si Usa, cum se poate? Sigur chinezul nu va da factura deoarece : x cumpăra de pe site ul meu iar eu comand produsul de pe aliexpress cu datele clientului. Multumesc
@DR04Gaming
@DR04Gaming 4 жыл бұрын
Pentru chestii de genul exista extras bancar si istoricul platilor tale catre furnizorii chinezi(in cazul explicat de tine) care o sa apara fie pe extrasul bancar fie in contul de paypal, ambele acceptate in contabilitate.
@fotonext7441
@fotonext7441 3 жыл бұрын
Nu se poate chestia asta. Pentru că factura chinezului ar fi la prețul lui, adică mai mic. Poți să i dai datele clientului pentru livrare, factura e ta
@DobreIonut
@DobreIonut 4 жыл бұрын
Am si eu o intrebare. Furnizorul poate trimite la sfarsit de luna o factura cu tot ce s-a comandat de la el ? Sau factura de intrare trebuie inregistrata inaintea facturii de iesire. Multumesc.
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 4 жыл бұрын
Se poate primi o factura la final de luna.
@DobreIonut
@DobreIonut 4 жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc Multumesc. O zi frumoasa !
@stanculescudan
@stanculescudan Жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc , se poate elibera o singura factura lunara si pentru facturile catre clienti?
@Nosferatu_22
@Nosferatu_22 5 жыл бұрын
Deci am nevoie de pfa ca sa fac dropshipping indiferent unde vand produsele?
@enterteinmentpurposes1743
@enterteinmentpurposes1743 4 жыл бұрын
da
@trayantt
@trayantt 4 жыл бұрын
Daca vreau sa fac dropshipping in USA pe EBAY si AMAZON , unde trebuie sa imi inregistrez compania , in Romania sau USA ?
@matei3071
@matei3071 Жыл бұрын
ai mai reusit ceva?
@3andrew422
@3andrew422 5 жыл бұрын
Buna! Ce tip de firma imi recomanzi pentru vanzare de tip dropshipping pentru America?
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 5 жыл бұрын
O firma platitoare de TVA.
@3andrew422
@3andrew422 5 жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc srl, pfa, ii?
@GianinaManolescu
@GianinaManolescu 4 жыл бұрын
3Andrew LLC din cate ştiu!
@buzilageorgiana2873
@buzilageorgiana2873 6 жыл бұрын
Buna, Tot incerc sa gasesc detalii în cazul produselor digitale (descarcare dupa cumpărare). Dacă mă poti ajuta te rog. Detin un SRL neplatitor de Tva și doresc să vand către persoane fizice din ue și non-ue. Este necesar sa devin plătitor de tva și în România? Pe langa acel cod special de tva pt vanzare in UE.Nu imi este exact clar nici cu declararea tva în acel M1SS🤦🏻‍♀️ MULTUMESC FRUMOS
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Daca vanzarea se incadraza ca servicii prestate pe cale electronica, atunci trebuie sa fiti platitor de TVA si inscris in sistemul M1SS. In sistem va puteti inscrie doar daca sunteti platitor de TVA (full) nu cu acel cod intracomunitar.
@buzilageorgiana2873
@buzilageorgiana2873 6 жыл бұрын
Din ce am citit acel sistem este opțional (deci presupun ca exista si alta varianta). Condiția de a fi plătitor de tva full este pt sistemul M1SS sau pentru categoria de servicii pe cale electronica?
@buzilageorgiana2873
@buzilageorgiana2873 6 жыл бұрын
Sau Pt amandoua? 😂 Tot incerc sa gasesc o varianta de a putea vinde un ebook/curs fără a deveni platitor de tva 🤦🏻‍♀️
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Da este optional sistemul M1SS, alternativa fiind sa va inregistrati ca platitor de TVA in fiecare stat in care vindeti. M1SS a venit ca o simplificare la obligatia de inregistrare in fiecare stat.
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Solutia ar fi sa nu vindeti persoanelor fizice, ceea ce nu e o solutie in sine, avand in vedere ca nu puteti contola cine va cumpara ebook-ul.
@mihaela3714
@mihaela3714 5 жыл бұрын
Daca ai o firma neplatitoare de tva,si vrei sa vinzi in America, poti face acest tip de comert? Multumesc!
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 5 жыл бұрын
Ai nevoie de CIF intracomunitar in principiu, dar firma ramane neplatitoare. Poti face acest tip de comert dar este mult mai profitabil sa o faci pe o firma platitoare de TVA.
@ademaferreira8707
@ademaferreira8707 5 жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc Ce treaba are America cu CIF-ul intracomunitar duduie???!!!?
@ionutcristian9361
@ionutcristian9361 5 жыл бұрын
Bună. Dacă o sa fac firma pe Ro.. Pot vinde prin sistemul droppshiping worldwide?
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 5 жыл бұрын
Nu exista nici un impediment legal in acest sens.
@ionutcristian9361
@ionutcristian9361 5 жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc Mulțam fain!
@OneSmoke
@OneSmoke 5 жыл бұрын
Eu îi trimit comandă la cumpărător, el cum îmi plătește mie?
@MarinZify
@MarinZify 6 жыл бұрын
Dropshipping=intermediar De ce aș cumpăra ceva de la un intermediar ceva cu 80 euro când îl iau direct din China de pe AliExpress cu 50 euro? Indiferent de unde l-aș cumpăra tot 1-3 luni durează să-l primesc. A , daca intermediarul face înțelegere direct la producător și în loc de 50 dolari negociază la 30 și vinde aici cu 50 exact cu cât vinde chinezu da mai merge.
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Habar nu am! Nu ma pricep la tipul acesta de afacere si nici nu militez pentru el, doar explic implicatiile contabile si fiscale.
@mof3283
@mof3283 6 жыл бұрын
pt ca nu iti permiti sa fii comod si faci research mai mult ca sa gasesti un produs mai ieftin decat la un click distanta cat da americanul din comoditate si pt ca isi permite aceasta comoditate
@gavril1040
@gavril1040 5 жыл бұрын
Bun, dar cât presupune acest PFA? Ei... Și cum îi trimit clientului factura făcută de mine? Prin e-mail?
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 5 жыл бұрын
Da, prin mijloace electronice sau fizic in pachet. Asa cum o primim si noi atunci cand cumparam ceva "de pe net".
@georgianaandreea4702
@georgianaandreea4702 5 жыл бұрын
Buna! Exista riscul ca unii din furnizorii mei sa nu imi emita facura. Ce variante am in acest caz pentru a fi in regula cu contabilitatea si a nu avea neplaceri la un eventual control? Exista aplicatii cum ar fi Ali Invoice sau Ali Billing care pot genera niste documente ce tin loc de facturi insa nu stiu daca sunt acceptate. Mai ales ca la numele emitentului de invoice apare Alibaba si nu magazinul de la care am cumparat produsul. Daca s-ar face o paralela cu extrasul de cont ar coincide sumele, produsele insa nu si furnizorul. Pot fi acceptate astfel de facturi? Este legal? Pot reveni cu un mail cu un exemplu de astfel de factura daca este cazul, sau as putea veni la sediul firmei dvs, pentru a discuta mai pe larg.
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 5 жыл бұрын
Aveti nevoie de facturi ca si documente cu toate datele furnzorului cat si ale firmei dvs.
@georgianaandreea4702
@georgianaandreea4702 5 жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc Multumesc pentru raspuns!:)
@manumanuel5385
@manumanuel5385 6 жыл бұрын
Dar clientul de ce ar cumpara de la mine un produs si nu direct de la furnizor pt ca ar fi mai ieftin
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Nu stiu.
@goldensitero
@goldensitero 6 жыл бұрын
Teoretic nu este mai ieftin decât la furnizor. Eu vând cu același preț. Primesc o reducere de 15%-20% de la furnizor. Sau cu alte cuvinte treaba sta in urmatorul fel. Furnizorul are un produs pe care la luat cu 5 lei. Il vinde cu 10 lei. Ori da 2.5 lei pe reclama și vinde pe site-ul lui. Ori da 2.5 lei la alt site sa-i vând eu produsul.
@raduerc1
@raduerc1 5 жыл бұрын
Din multe motive: 1. Furnizorul de obicei lucreaza cu firme (persoane juridice), firmele mici cu produse de nisa mai scumpe lucreaza si cu persoane fizice in unele tari 2. Intermediarii pot oferii suport si consiliere pentru clienti pe cand furnizorii au alte prioritati. 3. Intermediarul poate fi comparat cu un supermarket virtual, face tot research-ul necesar si alege cel mai bun raport pret/calitate pentru tine (consumatorul final), deci simplifica foarte mult procesul de cumparare
@ademaferreira8707
@ademaferreira8707 5 жыл бұрын
Nu cunoaste engleza si nu are habar cum se foloseste paypal sau internet banking. Doar deschide un calculator si descopera prima data Goagal...se nasc zilnic de-astia deci piata de desfacere este.
@sharpadrian5781
@sharpadrian5781 6 жыл бұрын
@RRKTS1
@RRKTS1 4 жыл бұрын
Nu stiu cand o sa vezi comentariul asta, sper cat mai devreme. Citeam despre dropshipping si vazusem pe un forum ca ar trebui sa platesc taxe daca as face dropshipping din China in America deoarece produsele nu intra in Romania. Conversatia dintre cel care intreaba si un "contabil" de pe site ul avocatnet: Intrebator: " As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele in Romania. Multumesc. " Raspuns: " In principiu platiti impozit pe venit aferent vanzariilor efectuate. Pentru ca marfa nu intra in Romania nu aveti treaba cu tva si vama, totusi este posibil sa achitati tva la comisionul facturat de vanzator (intermediar). Deasemenea trebuie urmarit si plafonul de la care trebuie sa va inregisrati fiscal in tara in care vindeti. "
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 4 жыл бұрын
Da, sunt de acord cu comentariul acelui contabil. As mai adauga si sales tax ce trebuie platit in US. Si impozit pe dividende in Romania.
@albeanudaniel
@albeanudaniel 6 жыл бұрын
Pe scurt, daca traiesti in Romania, mai bine te muti in alta tara unde nu exista atatea taxe ca sa poti sa iti faci o firma. Statul roman se asteapta sa le dai bani doar ca locuiesti aici, de parca nu platesti deja impozite, chirii, taxe, etc.
@iulianene7495
@iulianene7495 5 жыл бұрын
prostii. nu mai mincati rahat.oriunde platesti. ca sa incepi shopify ai de platit...dominion...paypal...shopify...publicitatea si taxele tarii in care traiesti. in spania paypal bussines costa 3.40 euro la fiecare cumparare,shopify 29 euro lunar,dominion 16 euro lunar,cea mai slaba publicitate la un produs 5 euro zilnic si ai nevioie de cel putin 3 pe zi plus taxele la fiecare 3 luni. astea sunt costurile shopify.
@MsTimisoreanu
@MsTimisoreanu 4 жыл бұрын
In germania te mananca statul ! nu mai vorbiti aiurea daca nu stiti !
@MsTimisoreanu
@MsTimisoreanu 4 жыл бұрын
Cunosc nemti care ma intreaba cum sa infiinteze o firma in romania si sa continue desfasurarea in germania . ungurii si polonezii nici nu lucreaza decat cu firmele lor de acasa. Dar de ce sa-mi ajut statul cand el ma f""te nu ? GRESIT ! . Cu astfel de mentalitati vom ramane inca la stadiul vasluian de supravietuire in Europa.
@petrinaczinjepolschi1022
@petrinaczinjepolschi1022 Жыл бұрын
Vă rog 🙏Puteti sa ne ajutati cu monografie contabila.
@NessieAndrew
@NessieAndrew 5 жыл бұрын
Daca sunt minor?
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 5 жыл бұрын
Daca esti minor nu poti infiinta o firma, o poti face pe numele parintilor tai.
@NessieAndrew
@NessieAndrew 5 жыл бұрын
@@LuizaDaneliuc Multumesc
@alexgrazie93
@alexgrazie93 6 жыл бұрын
FBA e cu mult mai simplu. Nu te doare capul de facturi... Si da exista afaceri care nu te costa nimic se numesc escrocherii
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 6 жыл бұрын
Directia Generala Antifrauda Fiscala sistemul FBA nu are nici o legatura cu indeplinirea obligatiilor fiscale si contabile; incercati sa nu dezinformati, si asa intr-o mare de informatii gresite.
@simonaguias4184
@simonaguias4184 6 жыл бұрын
te costa libertatea
@SchytexGraphics
@SchytexGraphics 5 жыл бұрын
5:41 Firma pe care trebuie sa o menegiuiti?
@LuizaDaneliuc
@LuizaDaneliuc 5 жыл бұрын
Manageriati. Conduceti. Folosesc multa romgleza in exprimare.
@geneueugen9494
@geneueugen9494 6 жыл бұрын
Statul sa se duca la munca si sa castige banii.cum face un om de rand. Pe mine statul nu ma ajuta cu absolut nimic. Si nici nu ofera instruire in acest domeni. Pentru construirea unui website trebuie bani daca vrei sa il faci aici nu ma refer la platformele gratuite. Daca vrei sa ai un website trebuie sa fie unul profesionist nu gratuit. Oamenii care intra pe website trebuie sa aiba incredere in el. Si acolo sunt costuri pentru domeniu, gazduire si intretinerea websiteului. Nu asa de mari dar daca nu ii ai nici pe aia nu faci nimic. Statul din Romania din punctul meu de vedere este un Stat foarte corupt care nu poti sa faci nimic. In afara de taxe nu stiu nimic. In Andora de exemplu nu exista TVA, iar persoanele traiesc foarte bine, Si ca Andora cred ca mai sunt multe. In Romania cand ai deschis o firma Statul Roman mai mult te ingroapa de cat sa te ajute dupa o perioada ajungi la faliment. Din acest motiv nici investitorii straini nu se inghesuie aici sa deschida o afacere. Sincer aceste persoane ar trebui sa pateasca ce a patit Ceausescu. Pacat ca Ceausescu a facut ceva dar astea au distrus tot si dupa aia vor bani de la oameni sa isi faca buzunarele mari. O seara buna.
Lichidare voluntara | Experienta practica cu ANAF si ONRC
13:34
Luiza Daneliuc
Рет қаралды 9 М.
Cat Corn?! 🙀 #cat #cute #catlover
00:54
Stocat
Рет қаралды 15 МЛН
УГАДАЙ ГДЕ ПРАВИЛЬНЫЙ ЦВЕТ?😱
00:14
МЯТНАЯ ФАНТА
Рет қаралды 2,6 МЛН
ПРОВЕРИЛ АРБУЗЫ #shorts
00:34
Паша Осадчий
Рет қаралды 6 МЛН
ЧУТЬ НЕ УТОНУЛ #shorts
00:27
Паша Осадчий
Рет қаралды 6 МЛН
Despre dropshiping - merita sau nu acest business?
18:13
Vlog de IT
Рет қаралды 59 М.
PFA CU VENITURI ZERO SAU PIERDERE. Platesc SANATATE in 2024?
8:29
Luiza Daneliuc
Рет қаралды 4,4 М.
Greselile antreprenorilor la inceput de drum
20:07
Luiza Daneliuc
Рет қаралды 42 М.
Sediul social - unde poate fi autorizat, probleme practice
10:28
Luiza Daneliuc
Рет қаралды 10 М.
Ce verific lunar cu contabilul meu
14:06
Luiza Daneliuc
Рет қаралды 12 М.
Notiuni contabile simple pentru un antreprenori la inceput de drum
18:31
Taxe Firma Buget Dropshipping Romania 2023
12:55
Ecom Alfa
Рет қаралды 7 М.
Ce trebuie sa faci in primele 30 de zile de la infiintarea unui SRL
11:27
Upwork | Contabilitate, documente necesare, TVA
18:43
Luiza Daneliuc
Рет қаралды 10 М.
Cat Corn?! 🙀 #cat #cute #catlover
00:54
Stocat
Рет қаралды 15 МЛН