משב מוח: מסינפסות לרצון חופשי. שיעור 1

  Рет қаралды 70,860

Hebrew University of Jerusalem

Hebrew University of Jerusalem

14 жыл бұрын

פרופ' עידן שגב
שיעור ראשון - 21/10/2009
קורס מספר 76981
תכנית אבני פינה - תחום ניסויי
הרצאה חדשה תעלה כל שבוע במהלך סמסטר א' תש"ע
קורס מיועד לשומע המעוניין לערוך מסע אל חזית חקר המוח במאה ה-21. פריצות הדרך הטכנולוגיות בשנים האחרונות מאפשרות לנו להתבונן במוח החי והמתנהג, ולשאול שאלות שבעבר הקרוב לא שערנו שפתרונן כה קרוב. מה משתנה במוח כשאנחנו לומדים? כיצד מקודד במוחנו מידע חושי ותנועתי? הניתן להפעיל מכונות (יד מלאכותית) ישירות מהמוח? הכיצד ניתן לתקן מוחות פגועים? האם למוח רצון חופשי, או שמא זאת אילוזיה? וכד'.
הקורס אינו מתבסס על ידע מוקדם, והוא יעסוק בשאלות שלעיל לאחר מספר הרצאות מבוא. במסגרתו ינוהלו שני פאנלים בין משתתפי הקורס לבין חוקרי מוח בכירים. למשתתפים מובטחת חוויה שתשנה את מוחם.
ראה קישורים באתר: lobster.ls.huji.ac.il/media
The Hebrew University is beginning to erect the largest brain research institute in Europe. This is the utmost reflection of the dramatic stage that brain research has reached at the start of the 21st century. The connected parts of the puzzle reveal a bright and colorful picture: molecular, anatomical and optical techniques have allowed us to become intimately acquainted with the processes underlying learning and memory in the brain. Furthermore, sophisticated mathematical methods and huge computational power have accelerated our capability to build artificial brains. We can now explore how the physical constituents of the brain give rise to perception, action, consciousness, and feelings like the joy of music. This emergent understanding has far-reaching technological, clinical and social implications.
The thread of thought in this course, accessible to any interested person, will start by describing the building blocks of this amazing machine and will continue with an overview regarding the neurobiological basis of learning and memory. The course will describe new methods for an optical voyage into the behaving brain and will touch on ways to repair the sick brain using brain-machine interfaces. The course will end with a discussion about the biological basis for aesthetic feelings and consciousness. This meeting of the brain-kind will also include two discussions with brain researchers: one on the question of Are we free to choose? and the other on the question of Can the brain understand itself?

Пікірлер: 54
@olashames
@olashames 11 жыл бұрын
מרתק!!! תודה לפרופ' שגב
@654785439
@654785439 14 жыл бұрын
אני בן 19 ולא ידעתי מה אני רוצה לעשות בחיים מבחינה מקצועית. אבל אחרי שראיתי את ההרצאות על המוח אני כבר יודע ! זה תחום כל כך מרתק .אני מחכה כל פעם לעוד שיעור ואני מעריץ את הפרופסור עידן שגב .
@DanielBro42
@DanielBro42 9 ай бұрын
נו, עכשיו בגיל 32 אתה מתעסק בתחום?
@user-vi6sr5vy9k
@user-vi6sr5vy9k 8 ай бұрын
אין סיכוי
@ishtzlalim
@ishtzlalim 14 жыл бұрын
נפלא!
@reginebarda4434
@reginebarda4434 9 жыл бұрын
ממש הוקסמתי מהשיעור. כולי תקווה יבוא יום ותמצא תרופה ל מחלת האלצהיימר ו דמנציה אני עובדת אם אישה בת 109 במשך 9 שניים איך דמנציה משפיעה כול יום ועוד יום אני לומדת כמה המחלה הזו קשה שלא נדע ונקווה שיבוא יום ותמצאו לזה פטרון תודה רבה על השיעור ממש אוניברסיטה
@edmalikin
@edmalikin Жыл бұрын
תודה רבה על ההרצאה! 🙂 אני מתחום פסיכולוגיה ולומדים על זה בקורסים של נוירופסיכולוגיה ופסיכולוגיה פיזיולוגית . הקורס בהחלט עשוי לעזור ☝
@edmalikin
@edmalikin Жыл бұрын
הקורס הוא לתואר ראשון? תודה
@tilvius
@tilvius 14 жыл бұрын
Is there any way to get english translated version of this lecture series? This sounds super interesting.
@user-fb3jv4xn2f
@user-fb3jv4xn2f 11 жыл бұрын
מדהים מדהים מדהים אבל זוהי רק ההתחלה
@castelproductions3962
@castelproductions3962 7 жыл бұрын
כל מה שחשוב לדעת על המוח ב- 4 דקות
@izikadir1
@izikadir1 10 жыл бұрын
איך ניתן לחתוך פרוסות כה דקות? איך אוחזים את בלוק המח (מ״מ רבוע) ביציבות?
@elscvideo
@elscvideo 13 жыл бұрын
הרצאות נוספות וקטעים מומלצים נוספים בערוץ שלנו ביוטיוב
@roni1983
@roni1983 13 жыл бұрын
מרתק מאוד, אבל למה לא להראות את המרצה מדי פעם? לא רק את המצגות, במיוחד כשהן תקועות על אותה שקופית זמן רב.
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
אני חושב שויינברג סיכם את מה שאני חושב לגבי פילוסופיה באופן מצויין: depts(dot)washington(dot)edu/ssnet/Weinberg_SSN_1_14.pdf
@oferpreiss
@oferpreiss 11 жыл бұрын
אכן מרתק, אבל אם כבר ההרצאה בעברית, אז אל תגיד ביליון, תגיד מיליארד
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
אם השאלה שלי היא טענה מגוחכת, אשמח אם תוכל להפריך אותה בכל שתבחר את אחת הפילוסופיות שהזכרתי (או תציע אחת משלך) ותוכיח שהיא הנכונה, ולא כל האחרות, בלי אקסיומות שאתה לא יכול להוכיח (כי אחרת אני יכול לעשות את אותו הדבר לגבי פילוסופיה מתחרה). אם אין לך דרך לעשות את זה, הטענה שלי לא רק שאינה מגוחכת, היא נכונה.
@galhenyuotube
@galhenyuotube 11 жыл бұрын
תצפית או לא זה לא יגמר רק מוח איפה הם משאירים את כל מערכת העצבים בכל הגוף תודעה היא חלק קטן
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
איזה פוסט קודם?
@yorgen2
@yorgen2 14 жыл бұрын
אם אתה רוצה שגם דוברי אנגלית יהנו תתחיל להכין את הכתוביות. קל להפריח הצעות
@yshemesh
@yshemesh 14 жыл бұрын
האם וכיצד ניתן להשיג את המצגות?
@barbinyamin7833
@barbinyamin7833 5 жыл бұрын
שאלות שעלו לי בעקבות הניסוי על גורי החתולים: 1. לחתול יש ראיית לילה מפותחת, אז למה הגור הכלוא לא למד במהלך הלילה? הוא לא היה עיוור אז. 2. מה לגבי שאר החושים? שמיעה, הרחה, מישוש - גם אם הוא היה עיוור למה הוא לא השתמש בהם כדי להשלים את הידע הדרוש לו ללמידה?
@Liorksc
@Liorksc 7 жыл бұрын
כל הקורס הזה נראה כמו קליקבייט ארוך במיוחד
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
אולי תועיל לפרט קצת, כי עד כמה שאני יודע נטורליזם לא נוגע בכלל לויכוח שלנו...
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
זה שוב מחזיר אותי לכך שהפילוסופיה שאיתה נשארת כשצמצמת אותה ללוגיקה בסיסית והשקפות עולם בסיסיות אותן המדע צריך - היא פילוסופיה טריוויאלית. כן, מושגים כמו הפרכה (אבל לא אינדוקציה - שבה לא אני השתמשתי, אלא אתה) הם הכרחיים למדע - האם לזה התכוונת כשאמרת שהמדע לא יכול להתקיים בלי פילוסופיה? אמירה קצת סתמית, אתה לא חושב?...
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
מה שהופך את הפילוסופיה שלי לטובה יותר, היא שהיא מאפשרת לקבוע בצורה חד משמעית כיוון לשיפור התיאוריות שמושתתות עליה - בניגוד לדת, ניו אייג', וסיפורי סבתא שאין להם יותר אחיזה במציאות אחד מהשני ואפילו אם הם סותרים אחד את השני אין אחד צודק. במדע כשיש סיפורים מתחרים, ניתן לבחון אותם ולבחור את הנכון. לכן הפילוסופיה, הדת, הספרות והאומנות לא מתקדמות לשום מקום אלא רק מעלות עוד רעיונות סותרים או לא סותרים שלא בהכרח נכונים יותר מאלה שהיו קיימים לפני אלף שנים.
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
בתור אחד שאמור לדעת להבנות טיעונים לוגיים, אתה אמור לדעת שאוסף אנקדוטות שאתה חושב שמחזקות את דעתך (ואני לא יודע למה התכוונת בהיסטוריה של הקוונטים, אשמח לשמוע את האנקדוטה הזו בלי קשר) - לא מוכיחות את הנקודה שלך, אלא אם הטענה היא סטטיסטית, וגם אז תצטרך הרבה יותר ממספר מקרים שאפשר לספור על יד אחת. לעומת זאת, להפיל את הרעיון שלך דורש רק דוגמא נגדית אחת - כמובן שאם תגדיר פילוסופיה כדיבור או חשיבה - לא אמצא דוגמא כזו - אבל אני מקווה שתתן קצת יותר קרדיט לתחום שאותו אתה מנסה לרומם.
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
חבל שטאטי הלך, דווקא היה נחמד לעשות טרולינג לטרול, בדיוק מצאתי בספר שאליו הוא הפנה את הטענה הראשונה שלי שאי אפשר לדעת מי צודק בפילוסופיה, אלא רק במדע :) מסתבר שגם הפילוסוף שכתב את הספר צריך לקרוא ספר בסיסי בפילוסופיה, וגם הוא אידיוט...
@rastal1988
@rastal1988 11 жыл бұрын
מגעיל אותי ניסויים בבעלי חיים וזה רחוק מאוד מהתשובות האמיתיות על האדם.. ולא מוסרי בעליל!! חבל!
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
נכון, אם אתה בז למשהו, אבל בכל זאת השקעת מספיק זמן להתעמק בו ולקחת אותו ברצינות - אז סביר שתושפע ממנו - אבל זה לא המצב. פיינמן מעולם לא התעמק בפילוסופיה של המדע (או טרח ללמוד אותה בכלל) והיכרותו עם הפילוסופיה הייתה שטחית עוד יותר מזו של ויינברג - לכן אפשר להגיד שלא הושפע ממנה. מכאן שלא הכרחי שמדען ידע את הפילוסופיה של המדע כדי להיות מדען גדול שמשנה את פני התחום, ולכן הטיעון שלך שללא הפילוסופיה של המדע - המדע לא היה קיים - שגוי.
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
אתה מוכיח באינדוקציה, וכשמוצגת לך דוגמא נגדית אתה טוען שהיא לא תקפה כי בעצם הייתה מודעות "תת מודעת" באותם מקרים שבהם קודם המדע ללא תלות ישירה בפילוסופיה.
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
אני לא חושב שהבניית הטיעונים שלך חזקה במיוחד, אתה בעיקר מנסה לתקוף אד הומינום, לא עונה לעניין ומתחמק מהבעת עמדה ברורה. אולי זה מה שמלמדים בתואר לפילוסופיה?
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
אני מכיר את כל הטיעונים שאתה מדבר עליהם, הם יוצאים מתוך אקסיומות ועליהן בונים את המשך התיאוריה. אין שום דרך להוכיח שפילוסופיה אחת טובה יותר מהשניה, כי אין דרך להוכיח את האקסיומות בצורה לוגית. זה כמו שמתמטיקה יכולה לתאר גם הרבה מרחבים שלא קיימים בעולם שלנו. אתה אידיוט שחי בעולם של אמת רלטיווית ואין לו צורך בלהתקרב לאמת אבסולוטית. אין שום דרך פרט למתודיקה של המדע כדי להתקרב לאמת אבסולוטית, ולכן לא תצליח להגיד איזו מבין הפילוסופיות שהזכרתי נכונה ואיזו לא נכונה גם אחרי שתקרא עוד אלף ספרים.
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
ושוב אתה מוכיח את שבמקום להתייחס באופן ענייני לתוכן הדברים שלך ושלי אתה מתעקש להגיד כלום בצורה מעליבה. להזכירך תמצית הדיון: אתה: "...הוא מציג את המדע כנגד הפילוסופיה כשהשיטה המדעית מבוססת בפילוסופיה של המדע, בלי פילוסופיה המדע אינו קיים. ובכל זאת, המדע לא עונה על הכל (כמו למשל ...משמעות וכו')" ואני: "...להציג את המדען כנשען על הפילוסופיה רק בגלל שיש לו השקפת עולם כלשהי היא הודאה בטריוויאליות של הפילוספיה ולא חיזוק שלה."
@MrWorshipMe
@MrWorshipMe 11 жыл бұрын
אולי תמצא לך זמן ותקרא קצת על הבעיה בעמדה הפוסטמודרניסטית שלך לגבי המדע: Higher Superstition: The Academic Left and Its Quarrels with Science Fashionable Nonsense: Postmodern Intellectuals' Abuse of Science A House Built on Sand: Exposing Postmodernist Myths About Science Intellectual Impostures
משב מוח: מסינפסות לרצון חופשי. שיעור 2
1:11:12
Hebrew University of Jerusalem
Рет қаралды 27 М.
【獨生子的日常】让小奶猫也体验一把鬼打墙#小奶喵 #铲屎官的乐趣
00:12
“獨生子的日常”YouTube官方頻道
Рет қаралды 106 МЛН
Teenagers Show Kindness by Repairing Grandmother's Old Fence #shorts
00:37
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 36 МЛН
אדם ועולמו: מבוא לספרות האגדה. שיעור 1
1:21:20
Hebrew University of Jerusalem
Рет қаралды 49 М.
אבני פינה: הפילוסופיה של המדע - שיעור 1
1:13:46
Hebrew University of Jerusalem
Рет қаралды 47 М.
משב מוח: מסינפסות לרצון חופשי. שיעור 3
1:30:28
Hebrew University of Jerusalem
Рет қаралды 22 М.
משב מוח: מסינפסות לרצון חופשי. שיעור 4
1:23:37
Hebrew University of Jerusalem
Рет қаралды 19 М.
משב מוח: מסינפסות לרצון חופשי. שיעור 5
1:27:03
Hebrew University of Jerusalem
Рет қаралды 16 М.
הרצאות בסגנון TED | נפלאות המוח והחשיבה | שלום גלדר
15:44
פסיכומאסטר - הגורו של הפסיכומטרי
Рет қаралды 114 М.
מנפלאות המוח - גמישות מוחית כמנוע לשינוי - ד"ר נועה אלבלדה
42:24
פיזיקה, מוח ורצון חופשי
1:36:26
Ben-Gurion University | אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
Рет қаралды 10 М.
【獨生子的日常】让小奶猫也体验一把鬼打墙#小奶喵 #铲屎官的乐趣
00:12
“獨生子的日常”YouTube官方頻道
Рет қаралды 106 МЛН