Mendeley Eğitimi - 2 - Makale, tez vb. yayınların hesaba eklenmesi

  Рет қаралды 21,709

Hakan Academy

Hakan Academy

Күн бұрын

Bu videomuzda makale, kitap bölümü ve tez gibi yayınların Mendeley hesabına nasıl ekleneceğine baktık. İyi seyirler...
00:00 Başlangıç
00:20 Kütüphanedeki klasörler
01:50 Sürükleme yoluyla yayınların hesaba eklenmesi
02:37 Bilgilerin denetlenmesi ve hataların düzeltilmesi
06:18 DOI kullanımı
09:30 Yayınların etiketlenmesi
11:44 Tez atıflarının düzenlenmesi
14:00 Hatalı kayıtların düzeltilmesi
16:16 Alternatif yayın ekleme yöntemleri

Пікірлер: 82
@HakanAkademi
@HakanAkademi Жыл бұрын
Herkese merhaba, Ben videoyu çektikten bir süre sonra varsayılan indirme olarak yeni yazılım (Mendeley Reference Manager) sunulmaya başladı. Bilgisayarımda hem eski hemde yeni yazılım yüklü olmasına rağmen yeni yazılımdaki bazı farklılıklardan dolayı hâlâ eskisini kullanıyorum. Her iki sürümün indirme bağlantılarının aşağıda bulabilirsiniz. Eski sürümü sevenler için bir de kötü haber vereyim; 1 Eylül 2022'den sonra eski sürüme ait indirme seçenekleri siteden kaldırıldı. Aşağıda Google Drive bağlantısını paylaşıyorum. Bir süre daha uygulama yüklü olan bilgisayarlarda çalışmaya devam edecekmiş ancak henüz açıklanmayan bir tarihte tamamen kullanılmaz hale geleceğini de belirmişler. Mendeley Desktop (Klasik sürüm): bit.ly/MendeleyClassic Mendeley Reference Manager (Modern sürüm): www.mendeley.com/reference-management/reference-manager Mendeley Cite (Modern sürümün eklentisi, Office 2016 ve sonrasında çalışır): www.mendeley.com/cite/word/install
@hattatneyzen
@hattatneyzen 3 жыл бұрын
anlatımınız çok güzel.kolay anlaşılır.teşekkürler
@antgirl
@antgirl 3 жыл бұрын
çook güzel bir iş çıkarmışsınız , teşekkürler
@mustafasahin8015
@mustafasahin8015 2 жыл бұрын
Hocam çok teşekkür ederiz. Çok emek var, elinize sağlık.
@smuradi338
@smuradi338 3 жыл бұрын
harika
@meyserakaraoglan9452
@meyserakaraoglan9452 4 жыл бұрын
Merhaba Yök Tez'den edinilen bir başka teze atıfta bulunurken hangi türü seçmeliyiz? Video için teşekkürler, emeğinie sağlık.
@HakanAkademi
@HakanAkademi 4 жыл бұрын
11:44 de kendi tezim üzerinden tezlerin nasıl ekleneceğini gösterdim. Bu ayarları yaptıktan sonra metin içi normal yoldan atıf bulunabilirsiniz.
@filiztaspinar
@filiztaspinar Жыл бұрын
Tag yazaken giriş, tartışma vb vererek gruplandırma şansımız olur kanımca.
@betulalper8343
@betulalper8343 3 жыл бұрын
Hocam videolar için teşekkürler. Size bir sorum olacaktı; tez yazımı için vancouver formatını kullanıyorum. Manuel yüklediğim kaynaklar, kaynakçada gözükürken yazar isimlerinde hatalı olarak gözüküyor(mesela 3. Yazarın sadece soyadının ve adının baş harfi gözüküyor), mendeleyden düzeltiyorum tekrar eski haline geliyor. Bu problemin sebebi ne olabilir? Teşekkürler
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Vancouver formatını pek bilmiyorum. Sadece bir yayında kullanmam gerekince biraz kurcalamıştım. Çeşidi bol olan garip bir format diye hatırlıyorum. Sorunuza gelecek olursak düzeltmeyi metin içinde mi yapıyorsunuz yoksa Mendeleyin veritabanında mı? Veritabanında yazar ismi karışıyorsa senkronizasyonla ilgili bir sorundur ama başka türlüyse atıf şablonundaki bir hatadan başka aklıma gelen net bir neden yok maalesef.
@ens65
@ens65 3 жыл бұрын
hocam mendeley mi yoksa zotero mu tavsiye edersiniz. sayfa altına dipnot atarken mendeley de nasıl yapacağımı bulamadım
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Ben şahsen Mendeley'i tercih ediyorum. Zotero da güzel bir yazılım ve Mendeley'le aynı atıf stillerini kullanıyor. Sayfa altına dipnotu Mendeley'in oluşturması için dipnot içeren bir atıf stili kullanmanız lazım. Aksi takdirde bibliyografi nereye eklenirse atıfları orada görüntüler.
@mustafacilgi535
@mustafacilgi535 3 жыл бұрын
hocam emeğinize sağlık. benim üniversitem kaynakçayı numaralandırma sistemi üzerinden metin içinde göstermemi istiyor fakat en son kaynakçada gösterirken de apa formatına uygunluk istiyor. buna uygun mendeley de atıf sistemi var mıdır?
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
APA dışındaki stillere pek hakim değilim ama daha çok mühendislik alanlarında kullanılan IEEE stili ile numaralı gösterime geçiş yapabilirsiniz. Kaynakça için de dosyanın APA ile oluşturulmuş bir kopyasının kaynakçasını kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Yeni atıf eklenmediği veya atıf türü değişmediği müddetçe Mendeley kopyalanan kaynakçayı değiştirmez. Yalnız numaralı atıfları kaynakça ile eşleştirmenin pek mümkün olacağını sanmıyorum. Kılavuzda başka bir atıf stilinin adının geçmediğinden emin olmanızı tavsiye ederim.
@mustafacilgi535
@mustafacilgi535 3 жыл бұрын
@@HakanAkademi teşekkür ederim hocam
@silangurhan4364
@silangurhan4364 3 жыл бұрын
Merhabalar Hocam, çok açıklayıcı olmuş hiç bilmeyen biri bu videolardan rahatlıkla faydalanabilir. size 2 soru olacak; ben genelde kaynak eklerken DOI yi kullanıyordum. yanlız şuan DOI kutusuna numarayı girinnce '' lookup '' diyor. bu sorunu nasıl çözebilirim acaba., internet ortamında okuduğum herhangi bir makaleyi sağ üstte ki mendeley simgesi ile ekle dediğim halde mendeley uygulamasında görülmüyor. ama google dan açılan mendeleyde eklenmiş oluyor. senkronize ettiğim halde kütüphanemde gözükmüyor. bize zaman ayırdığınız için teşekkürler.
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Rica ederim faydası olduysa ne mutlu. DOI özelliğini ben de sürekli kullanıyorum. Look up ile büyüteç simgesine tıklamak aynı işlevi gerçekleştiriyor. Sorun tam olarak ne anlayamadım. Hangi pencerede kullanmayı deniyorsunuz ve bilgiler internetten çekilirken sorun mu çıkıyor? İkinci sorunuza gelecek olursak sanırım Mendeley Web Importer (www.mendeley.com/reference-management/web-importer) kullanıyorsunuz. Ara sıra sorun yapsa da doğru hesapla oturum açıldığında eşleştirmeleri yapıyor diye biliyorum. Yine de kaynakları DOI ve elle eklemeyi tercih ettiğimden tarayıcı eklentilerin güncel durumunu bilmediğimi belirtmek isterim.
@ilknurgizemyazar2024
@ilknurgizemyazar2024 3 жыл бұрын
Çok faydalı oldu teşekkürler. APA Türkçe versiyonunu kullanıyorum gösterdiğiniz gibi ve tez bilgilerini girerken üniversite kısmına yayınlanmamış doktora tezi, üniversite, enstitü vs bilgilerini girdim. Ancak kaynakları yenilememe rağmen kaynakça oluşturduğumda üniversite bilgisi gelmiyor sadece tez ismi geliyor. Sorun ne olabilir?
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Rica ederim. Denemek için Word'de bir teze atıfta bulunup farklı atıf stilleriyle kaynakça oluşturdum ama her seferinde üniversite, enstitü vb. bilgileri ekledi 🤔 Bir ihtimal Word'de seçili olan atıf stili faklı olabilir. Ayrıca veri girişinde bir sorun olmadığından emin olmak için rastgele bilgilerden oluşan bir tez verisi ekledikten sonra ona atıfta bulunmayı de deneyebilirsiniz.
@ilknurgizemyazar2024
@ilknurgizemyazar2024 3 жыл бұрын
@@HakanAkademi Teşekkürler dediklerinizi deneyeceğim.
@HE-gw2gr
@HE-gw2gr 2 жыл бұрын
Hocam ,öncelikle emeğinize sağlık ancak bu kadar güzel anlaşılabilirdi. Bir sorum olacak makalemde yararlandığım bazı internet kaynaklarında (euronews ..gibi bilinen) herhangi bir editör veya yazar belirtilmemiş atıf yaptığımda problem oluyor ne yapmalıyım.Tür olarak wep page i seçiyorum;hangisini seçersem isteyecek direk yazar yerine Euronews mi yazsam .
@HakanAkademi
@HakanAkademi 2 жыл бұрын
Rica ederim. Yazarı belli olmayan haber ve makalelerde dediğiniz gibi yayının adını kullanabilirsiniz. Yine de elde edilen sonucun kullandığınız yayım kılavuzunun şablona uyup uymadığını kontrol edin ki sorun olmasın.
@HE-gw2gr
@HE-gw2gr 2 жыл бұрын
@@HakanAkademi Cevap verme nezaketi gösterdiğiniz için çok teşekkkür ederim hocam.İyi çalışmalar.
@burakoz4241
@burakoz4241 3 жыл бұрын
Hocam Merhaba; Emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda kanalınızdan faydalanıyoruz. Mendeley programına attığım PDF dosyalarından bazıları açılmıyor.(PDF olarak açmasına rağmen mendeley ile birlikte aç dediğimde de açmıyor) Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Merhaba, rica ederim, videoların faydalı olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Sorunuza gelecek olursam bizzat tecrübe ettiğim bir sorun değil ama sebebi Mendeley'in PDF dosyalarını açmada kullandığı yazılım kütüphanesidir diye tahmin ediyorum. Maalesef güncelleme beklemek dışında pratik bir çözümü yok. PDF düzenleyen bir program ile dosyayı açık farklı kaydetmek yardımcı olabilir ama o da maalesef garanti bir çözüm değil :(
@burakoz4241
@burakoz4241 3 жыл бұрын
@@HakanAkademi Kıymetli Hocam merhaba; bazı PDF dosyalarını göremediği durumlarda; açılmayan PDF dosyasını mendeleyde bir defa kliklediğimizde sağ sütünda PDF in künyesi bölümünde bozuk dosyayı silip (add) ekleye tıkladığımızda PDF in olduğu klasörden onarılmış halini seçebiliyoruz. Tesadüfen buldum. Cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Böyle bir problemle karşılaşan hocamız olursa da daha detaylı izah edebilirim. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
@kumralselin89
@kumralselin89 2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık. Bir sorum olacak. Mendeley Desktop da kaynakların bilgilerini düzeltirken en altta unpublished work- exclude from Mendeley Web catalog diye bir sekme çıkıyor. Bunu işaretlemeliyim. Ayrıca yayımlanmamış doktora tezi diye yazma kısmını yüksek lisans tezi veyahut uzmanlık tezi için de aynı şekilde uygulamalı mıyım?
@HakanAkademi
@HakanAkademi 2 жыл бұрын
Mendeley Web Catalog dediği düzenlenmiş kaynak bilgilerinin bulunduğu bir veritabanı. O seçeneği işaretleyince sizin oluşturduğunuz kayıtlar veritabanına eklenmiyor ve dolayısıyla başkaları faydalanamıyor. Kısaca sizin kaynakçanız üzerinde bir etkisi yok. Tezlerle ilgili sorunuza gelecek olursak, aynı mantığı farklı yayın türlerinde de kullanmanızda bir sakınca yok. Nasıl olsa programın otomatik yapmadığını dolaylı yoldan yapıyoruz.
@muhammedselmancolak5886
@muhammedselmancolak5886 3 жыл бұрын
İstifade ettik. Allah razı olsun. Yayın tipinde"hearing" var. Bu ne için? Sözel bildiri mi, bir hocadan vs duyulan birşey mi? Ya da başka birşey mi?
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Hearing ile kastedilen mahkeme duruşmaları ve onların tutanaklarıdır diye tahmin ediyorum. Birinden duyulan ifadeler için şahsi iletişim (personal communication) tabiri kullanılıyor ama doğrudan bir karşılığı mendeleyde yok. Bu gibi basılı olmayan kaynaklar için generic türünü de kullanabilirsiniz.
@muhammedselmancolak5886
@muhammedselmancolak5886 3 жыл бұрын
@@HakanAkademi Bey, çok teşekkür ederim.
@filiztaspinar
@filiztaspinar Жыл бұрын
Tezde farklı sayfalardan alıntı yapacaksak kaynakçayı iki kopya olarak girelim mi? tek fark künyedeki sayfa numarası olacak.
@HakanAkademi
@HakanAkademi Жыл бұрын
Atıf yapılan sayfa numaraları metin içi atıf yaparken ayrıca girildiğinden yayınları eklerken ayrı ayrı girdi oluşturmanıza gerek yok. Aksi takdirde kaynakça birden fazla görünme gibi sıkıntılar ortaya çıkabilir. 3 numaralı videoda atıf yapma sürecini ayrıntı olarak anlatmıştım. Ona bakabilirsiniz.
@ozlemelvan8134
@ozlemelvan8134 Жыл бұрын
Sayın hocam çeviri kitapları nasıl ekliyoruz? Sonradan kaynakça üzerinde manuel bir düzenleme mi gerekiyor?
@HakanAkademi
@HakanAkademi Жыл бұрын
Çeviriler için hazır bir şablon yok. Kitap şablonunu kullanarak benim tez örneğinde yaptığım gibi uygun yerlere eklemeler yapmak gerekiyor.
@kzlsk7093
@kzlsk7093 3 жыл бұрын
Hocam mehaba. Diyelim ki DOİ ve volume düzeltmeyi unuttuk veya yanlış düzeltik, atıflarda ne gibi sıkıntılar yaşarız?
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Merhaba. Hatalı bilgi girerseniz program da hatalı kaynakça oluşturur ve eserlere ulaşmak isteyen kişiler zorluk yaşar.
@kzlsk7093
@kzlsk7093 3 жыл бұрын
@@HakanAkademi hocam merhabalar. Programın word ile senkrizasyonunu ayarladıktan sonra stil kısımları boş kalıyor ve deneysel bir çalışmaya kaynakça eklemiyemiyrm. Sorun ne olabilir sizce
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Bir atıf ekleyene kadar Word eklentisindeki stil alanı boş kalabilir. Stil kısmında yazana takılmadan atıflarınızı ekleyin. Hâlâ bir seçim gelmiyorsa Mendeley uygulamasında View-> Citation Style yolunu takip ederek atıf stili seçebilirsiniz.
@dilarareyhan9538
@dilarareyhan9538 3 жыл бұрын
Tezler için department kismina tezin yazıldığı anabilim dalıni mi yazmalıyım?
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
O kısımları ayrı ayrı yazınca kılavuzdaki düzenlere uymuyor. Videoda yaptığım gibi hepsini tek bir yere yazarsanız sorun çıkmaz.
@IC-wm8dq
@IC-wm8dq 2 жыл бұрын
hocam elinize sağlık.. yaklaşık 600 sayfalık bir kitabı mendeley e aklediğimde "no documents selected" yazıyor ve ekleyemiyorum. ne yapabilirim?? teşekkürler
@HakanAkademi
@HakanAkademi 2 жыл бұрын
Mendeley dokümanların kaç sayfa olduğundan çok dosya boyutu ve dosya adından etkileniyor. Dosyaya kısa bir ad verip masaüstünden eklemeyi deneyebilirsiniz. Baktınız olmuyor en mantıklısı dosya yüklemeden manuel olarak girdi oluşturmak.
@IC-wm8dq
@IC-wm8dq 2 жыл бұрын
@@HakanAkademi deneyeceğim.. teşekkürler
@yigitkayis1837
@yigitkayis1837 3 жыл бұрын
Sayın hocam bir tezin yayınlanıp yayınlanmadığını nasıl ayırt ederiz ? YÖK Tez'den bulduğumuz tezler yayınlanmış sayılır mı ?
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Mantıken YÖK Tezin yaptığı yayınlama olarak sayılabilir ancak orada kastedilen tez savunmasının ardından kitap vb. bir biçimde yayımlanmamış çalışmalar oluyor. Haliyle yerli yabancı fark etmez bulduğunuz tezlerin çoğu yayımlanmamış kategorisine giriyor.
@yigitkayis1837
@yigitkayis1837 3 жыл бұрын
@@HakanAkademi İlginize çok teşekkür ederim sayın hocam.
@hilalozkan7765
@hilalozkan7765 Жыл бұрын
Merhaba hocam, mendeley programında tez için bilgi düzenlemesi yaparken üniversite opsiyonu bulunmuyor. yani şehir, enstitü, type, department, ay ve gün seçeneği mevcut.. yardımcı olur musunuz lütfen.
@HakanAkademi
@HakanAkademi Жыл бұрын
Merhaba 11:44'te tez örneği var. Üniversite yoksa Şehir alanını da kullanabilirsiniz.
@zehraatcsz
@zehraatcsz 3 жыл бұрын
Hocam merhabalar, çeviri kitap nasıl ekliyoruz? Seçenekler arasında çeviri kitap seçeneğini göremedim ben
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Merhaba. APA tarzının kendinde de çeviri kitap diye bir tür yok. blog.apastyle.org/apastyle/2012/12/citing-translated-works-in-apa-style.html sayfasından gösterildiğine göre çevrisini yapılan orijinal çalışmanın bilgilerini girdikten sonra "şehir ve yayın evi" bilgilerinden önce "(Çev. H. İslamoğlu)." örneğinde olduğu gibi parantez içinde çeviriyi yapan kişinin bilgilerine yer veriliyor. Aynı işlemi için Mendeley'de otomatik olarak yapmak için APA 6'da "City" kısmının APA 7'de "Publisher" kısmının başına ekleme yapabilirsiniz. Diğer bir seçenek de her şey bittikten sonra kaynakçayı düzenlemek ama o durumda hata yapma riski daha fazla diye düşünüyorum.
@zehraatcsz
@zehraatcsz 3 жыл бұрын
@@HakanAkademi hocam çok teşekkür ediyorum cevabınız için. İyi çalışmalar dilerim :)
@fadimekoyuncu3225
@fadimekoyuncu3225 3 жыл бұрын
Merhaba telefonumda mendeley uygulaması var yeni bilgisayarıma mendeleyi kurduğumda telefonumdaki mendeleyde kayıtlı çalışmaları burada göremiyorum ne yapmalıyım
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Merhaba. İki uygulamada da aynı hesabın kurulu olması ve değerlerin senkronize edilmesi gerekiyor. Kayıtların bazıları var bazıları yoksa telefon kayıtları hesabınıza göndermemiştir.
@huseyindemirel4819
@huseyindemirel4819 2 жыл бұрын
Hocam merhaba, çevirisi olan yabanci kitaplar icin book mu book sectionimi doldurucaz
@HakanAkademi
@HakanAkademi 2 жыл бұрын
Merhaba, Book bir ya da daha fazla yazarın ortak olarak yazdığı kitaplarda, book section ise her bölümü farklı yazarların yazdığı editörlü kitaplarda kullanılıyor. Çeviri kitap için özellikle ayrılmış bir alan maalesef yok. Bu gibi bilgileri eklemek için genelde farklı bir alana yazmak ve sonucu incelemek gerekiyor. Örneğin çeviri bilgisi baskı yapılan şehrin adından önce geliyorsa "City" alanında Şehir bilgisiyle birlikte çeviri bilgileri yazılıyor. Garip biliyorum ama fazla bir alternatif de maalesef yok.
@huseyindemirel4819
@huseyindemirel4819 2 жыл бұрын
@@HakanAkademi anladim hocam cok sagolun. Ben cevirmenin soyadini ve adini editor kismina yazmistim. instert yaptigimda kaynakcaya (ed h. demir, ) diye yazildi. ben bu kisimlari apa 6 ya gore elimle duzeltsem (çev. H. Demir) gibi olurmu mendeley bu sekilde mudahale edilmesine izin veriyrmu hocam
@HakanAkademi
@HakanAkademi 2 жыл бұрын
Elle müdahaleler uzun vadede sorun çıkarabildiği için pek tavsiye etmiyorum. Zira mendeley veritabanı güncellense bile onlar değişmiyor. En temizi deneme yanılma ile yakın bir konuma yazmak. Sadece yazının yazıldığı gibi kalıp kalmadığına dikkat edin. Bazı alanlar atıf şablonuna göre kaynakçada eğik yazı ile gösteriliyor.
@sen1614
@sen1614 2 жыл бұрын
merhaba, word belgelerimi mendeleye ekledim ancak açılmıyor mendeleleyde, file format unsupported uyarısı veriyor, normal mi? ne yapabilirim? teşekkür ederim
@HakanAkademi
@HakanAkademi 2 жыл бұрын
Merhaba. Bildiğim kadarıyla sadece pdf biçimi destekleniyor. Diğer dosya türlerinde Mendeley içindeki görüntüleyici yerine sistemde yüklü olan program (Word vb.) kullanılmak zorunda.
@ozge9023
@ozge9023 Жыл бұрын
Merhaba. Mendeleyin son sürümü daha farklı. Reference manager sürümü ile ilgili yeni bir video çekebilir misiniz?
@HakanAkademi
@HakanAkademi Жыл бұрын
Merhaba. Ev ve işteki yoğunluğumdan dolayı aylardır yeni video hazırlama fırsatım olmadı. Niyetimde güncel sürümün videosunu hazırlamak var ama yakın zamanda gelmeyecektir. O zamana kadar ilk yorumdaki bağlantıdan klasik sürümü yükleyip kullanabilirsiniz.
@aslyldz5000
@aslyldz5000 3 жыл бұрын
Hocam merhabalar, makale veya tezleri indirmeden ekleyebiliyor muyuz?
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Kayıt eklemek için PDF dosyasına gerek yok. 17:14'te gösterildiği gibi sadece bilgileri de girebilirsiniz.
@aslyldz5000
@aslyldz5000 3 жыл бұрын
@@HakanAkademi Tamamdır hocam, teşekkürler.
@MrNarci40
@MrNarci40 3 жыл бұрын
Hocam öncelikler merhabalar, "& yerine ve işareti nasıl koyabiliriz" onu yapamıyorum.
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Merhaba, sorun veritabanındaki kayıtlarla değil atıf stiliyle ilgili. Onun için bu videomuza bakabilirsiniz kzfaq.info/get/bejne/d75na9V3rNW7aHU.html
@MrNarci40
@MrNarci40 3 жыл бұрын
@@HakanAkademi Hocam çok teşekkür ederim, APA 7'nin daha Türkçe versiyonu çıkmamış gibi gözüküyor o yüzden APA6'yı kullanacağız. Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz hocam
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Henüz uyarlaması yapılmadı ama APA 7'yi seçtiğiniz ekranda Türkçe seçerek kısmen de olsa dilimize uydurmanız mümkün.
@MrNarci40
@MrNarci40 3 жыл бұрын
Doğru kısmen de olsa öyle yapabiliyorum ancak iki yazarlı atıflarda ortasına ve koymuyor, ya da 3 yazarlı atıflarda et al. şeklinde oluyor
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Maalesef öyle bir sıkıntı var. Yakın zamanda APA 7 isteyen olacağını sanmıyorum ama yine de seçeneğimiz olması iyi olurdu.
@rumeysaayseguden1005
@rumeysaayseguden1005 3 жыл бұрын
Hocam mendeleyde grupladigim dosyalar görünmüyor tezimin kaynaklarıydı Ne yapmalıyım
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Uygulamayı yeni yüklediyseniz kaynakları indirmesi biraz zaman alıyor. Eğer birden fazla bilgisayarda kullanıyorsanız güncelleme yaptığınız bilgisayarın bütün kayıtları senkronize ettiğinden emin olmanız gerekiyor. Aksi takdirde kayıtlar diğer bilgisayarlarda gözükmez.
@aysenurkandil5061
@aysenurkandil5061 3 жыл бұрын
Yanlışlıkla trash bölümüne bastığım icin kaynakça ekleyemiyorum,nasıl düzeltebilirim lütfen yardım edin.
@HakanAkademi
@HakanAkademi 3 жыл бұрын
Çöpe atılan kaynaklar hemen silinmiyor. "All deleted documents" yazan yere tıkladıktan sonra geri yüklemek istediğiniz kaynakları soldaki klasörlerin üzerinde sürükleyip bırakırsanız tekrar kullanıma açılırlar.
@aysenurkandil5061
@aysenurkandil5061 3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim
@HakanAkademi
@HakanAkademi 2 жыл бұрын
Beril hanım 3. Videoda istediğiniz işlemler anlatılıyor kzfaq.info/get/bejne/d75na9V3rNW7aHU.html
@betulkumacar3332
@betulkumacar3332 2 жыл бұрын
merhaba, tezin yayınlanmamış olduğunu mendeleyde nerde gösterebiliriz?
@HakanAkademi
@HakanAkademi 2 жыл бұрын
Merhaba, program tez atıflarını doğrudan APA stiline uydurmuyor ama 11:44 de gösterdiğim gibi veri girişi yaparsanız kaynakçayı doğru oluşturacaktır.
@betulkumacar3332
@betulkumacar3332 2 жыл бұрын
@@HakanAkademi ilginiz için çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar
@yakupoz67
@yakupoz67 Жыл бұрын
view sekmesi görünmüyor ne yapmalıyım
@HakanAkademi
@HakanAkademi Жыл бұрын
Güncel sürümde menü yapısı ve eklenti değişti. İğnelenmiş yorumdan videoda gösterilen sürümü indirebilirsiniz.
Mendeley Eğitimi - 3 - Atıf yapma ve kaynakça oluşturma
10:01
Hakan Akademi
Рет қаралды 43 М.
Fast and Furious: New Zealand 🚗
00:29
How Ridiculous
Рет қаралды 43 МЛН
Little girl's dream of a giant teddy bear is about to come true #shorts
00:32
КАК ДУМАЕТЕ КТО ВЫЙГРАЕТ😂
00:29
МЯТНАЯ ФАНТА
Рет қаралды 10 МЛН
Mendeley Eğitimi - 1 - Hesap oluşturma ve kurulum işlemleri
8:00
Hızlı Literatür Taraması | Google Akademik Kullanımı ve Atıf Yapma
30:04
Dr. Ahmet Salih Şimşek
Рет қаралды 42 М.
Referencing in Microsoft Word with Mendeley Reference Manager
11:14
Smart Student
Рет қаралды 28 М.
Mendeley 02: Kaynak eklemek ve kaynakça oluşturmak
19:01
Gökhan Telatar
Рет қаралды 17 М.
Literatür Taraması Nasıl Yapılır
15:10
AkademikLink
Рет қаралды 536 М.
Mendeley Kullanımı Word'de Atıf Yapma (Numerik ve Apa Stilleri)
5:30
Sıfırdan Mendeley Kullanımı
55:39
Selman Almis
Рет қаралды 23 М.
Fast and Furious: New Zealand 🚗
00:29
How Ridiculous
Рет қаралды 43 МЛН