Mitul barajelor care ne asigurau independenţa energetică.

  Рет қаралды 8,066

RFI România

RFI România

8 ай бұрын

Consumul energetic datorat economiei comuniste prost gândite ajunsese în anul 1989 la cote care nu mai puteau fi gestionate. Asta în ciuda măsurilor draconice de economisire dictate de Nicolae Ceauşescu. Problemele erau cu atât mai grave, cu cât termocentralele, una dintre componentele indispensabile ale sistemului energetic naţional, se defectau periodic din cauza uzurii, a vechimii şi a suprasolicitării. Soluţia găsită de specialiştii Ministerului Energiei Electrice pentru a cârpi gaura în producţie a fost supraproducţia de energie hidro. Un raport al Securităţii ne arată care au fost şi mai ales care urmau să fie consecinţele.
„Din datele existente rezultă că datorită modului necorespunzător în care este organizată şi se desfăşoară activitatea în termocentralele pe cărbune, acestea produc, în permanenţă, o cantitate de energie electrică mai mică decât cea stabilită de programul aprobat prin decret prezidenţial cu circa 25%, creând astfel implicaţii deosebite în sistemul energetic naţional.
În loc să acţioneze energic şi prin toate mijloacele pentru asigurarea funcţionării grupurilor energetice din aceste termocentrale la nivelul sarcinilor de plan, conducerea Ministerului Energiei Electrice, fără nici o aprobare, a dispus folosirea zilnică a capacităţii de producţie din hidrocentrale peste prevederi cu circa 600-700 MW.
Pentru a nu fi depistată această practică, în raportul scris pe care îl înaintează zilnic la Guvern, conducerea Ministerului Energiei Electrice nu prezintă ponderea reală a unităţilor energetice în structura producţiei totale de energie electrică, iar în ultima săptămână s-a recurs chiar la modificarea artificială a cifrelor afişate continuu pe ecranele terminale video instalate în unele cabinete ale membrilor din conducerea guvernului, astfel încât acestea să concorde cu cele prezentate în scris.
Aşa de exemplu, în ziua de 4 decembrie a.c., când termocentralele pe cărbune au produs în realitate pe cărbune au produs în realitatea 2830 MW de 4250 MW valoarea medie programată, s-a raportat la Guvern că aceste unităţi au realizat 3610 MW. În aceeaşi zi însă, deşi hidrocentralele Lotru, Vidraru, Stejaru şi Mărişelu au fost continuu menţinute în funcţiune, realizând în medie 550 MW, la Guvern nu s-a raportat nimic despre folosirea acestor unităţi.
Stări de lucruri similare s-au înregistrat şi în zilele de 5,6,7 şi 8 decembrie a.c.
Potrivit estimărilor făcute de specialişti, ca urmare a acestei practici, în ultimele 10 zile, din lacurile de acumulare de pe râurile interioare a fost consumată o cantitate de circa 200 milioane m.c. apă, existând riscul ca, în cazul menţinerii situaţiei, capacitatea acestor rezerve să fie epuizată în întregime în circa 70 de zile.”
Notă, 6 decembrie 1989

Пікірлер: 94
@benisovre9447
@benisovre9447 7 ай бұрын
Pe vremea lui Ceaușescu se produceau lucruri de care nu era nevoie. Acum de importa lucruri de care nu avem nevoie sau sunt la suprapreț. A ajuns țara plina de agenți, manageri, directori de vânzari, specialiști în marketing. Ce creste acum în România este datoria externa și masa monetară (inflație)
@AdrianDudau-ProIndependent
@AdrianDudau-ProIndependent 7 ай бұрын
Poti sa dai exemplu de astfel lucruri sau vorbim vorbe?!
@benisovre9447
@benisovre9447 7 ай бұрын
Nu prea înțeleg întrebarea. Vrei exemple de lucruri de care nu avem nevoie? La prima vedere se pare ca avem nevoie de multe lucruri. În realitate putem trăi cu mult mai puțin. Nu ne trebuie casa de 200-300 mp, ne descurcam și cu o mașină în loc de 2 sau 3 sau cu o mașină mai normala în loc de SUV pt oraș. Uită-te câte jucării au copiii acum. Sunt multe exemple. Nu reușesc cei de la salubritate sa depoziteze atâtea gunoie câte producem. Obezitatea a devenit o boală ca mâncăm mai mult (și mai prost) decât avem nevoie.
@AdrianDudau-ProIndependent
@AdrianDudau-ProIndependent 7 ай бұрын
@@benisovre9447 pai ce produceam pe timpul lui nea Ceasca de care nu aveam nevoie... ?
@benisovre9447
@benisovre9447 7 ай бұрын
Asta spun prezentatorii ca industria de atunci producea degeaba
@AdrianDudau-ProIndependent
@AdrianDudau-ProIndependent 7 ай бұрын
@@benisovre9447 cu afirmatia de inceput am avut impresia ca ii aprobi si eram curios sa aflu care sunt acele lucruri pt ca ei fac aceste afirmarii dar documentele pe care ei le studieaza sunt interpretate evident in mod peiorativ
@gheorghevoicu7965
@gheorghevoicu7965 7 ай бұрын
Corectă descrierea situației ,dar interpretarea tehnică a modului de funcționare a hidrocentralelor ( forjare,supraturare, golim lacurile până în martie etc) lasă de dorit. De exemplu, graficul dispecer anticipat al Dispecerului Energetic National, pe baza prognozei aporturilor de apa din fiecare primăvară prevedea golirea lacurilor mari până in aprilie, pentru a prelua viiturile de primăvară. Sau un grup hidroenergetic poate funcționa între o putere minimă și una maximă tehnic ( funcție și de înălțimea de cădere a apei), deci nu poate forja, supratura etc, fiindcă automatizarea locală le scoate din funcțiune. Singura posibilitate reală de a creste producția hidro este durata,în ore/ zi ,de funcționare și aici se acționa. In ce privește "exactitatea" raportului securitatii acesta nu face decât să copieze linii din raportul zilnic ( tehnic) al Dispecerului Energetic National, cum dealtfel făceau în toate domeniile preluând rapoarte ( de obicei tehnice) din domeniul respectiv, dar prezentându- le ca analize proprii. Ar trebui în probleme tehnice de specialitate, în pregătirea unei emisiuni să consultați un specialist in domeniu, pentru un limbaj adecvat Vă urmăresc în continuare cu interes. Succes
@Ceausescu_Nicolae
@Ceausescu_Nicolae 7 ай бұрын
Foarte bine punctat!
@gabrielamettenanxt1363
@gabrielamettenanxt1363 7 ай бұрын
Sistemul energetic era dotat cu relee de frecvență care decuplau automat de la alimentarea cu energie electrica meduil casnic, atunci când din cauza consumului mare scădea tensiunea din sistem. Pe lângă programul de câteva ore în care aveam energie electrică au fost situații în care rămâneam fără curent la ore în care ar fi trebuit să avem curent. O dată am stat 3 ore blocată în lift. Au fost cazuri în care oamenii au încercat să iasă din liftul oprit între etaje și cădeau în gol. Mulți au murit în acest fel.
@corneliaguju9567
@corneliaguju9567 7 ай бұрын
Am instalat aplicația RFI, să nu ratez emisiunea. Dar mă bucur că o gătesc și aici 🙋🏻‍♀️ Mulțumesc.
@Ceausescu_Nicolae
@Ceausescu_Nicolae 7 ай бұрын
Prost ai facut! Te indobitoceste propaganda asta neomarxista! Trebuie doar sa te uiti in jur cand iesi din casa si sa-ti dai seama ca astia doi,propaga doar minciuni!
@adrian5459
@adrian5459 7 ай бұрын
Vă dorim : la revedere !
@leodkz
@leodkz 7 ай бұрын
Si un lucru care nu se intelege nici in ziua de astazi este acela că tipul de carbune re la noi din tara este unul slab energetic este nevoie de mult carbune care produce energi puțina. Cel mai bun carbune este cel din zona polona-germana
@didiscores
@didiscores 7 ай бұрын
Fals !
@40Heinrich
@40Heinrich 7 ай бұрын
Carbunele e de epoca lui Napoleon, a vapoarelor cu zbaturi, pana la epoca de hAur ceaușistă. E dusă epoca aia. Nu mai trebuie sa existe combustibilul asta ft poluant si cu randament foarte slab azi.
@benisovre9447
@benisovre9447 7 ай бұрын
Atunci se produceau camioane de o calitate mediocra. Acum, calitatea este excelenta doar ca nu se mai produc. Și hidrocentralele făcute pe vremea comuniștilor sunt de proasta calitate. Și cimentul era prost: costă foarte mult să demolăm barajele. Lacurile trebuiau făcute sa se decolmateze singure, stâlpii trebuiau vopsiți cu vopsea care sa reziste 100 ani, tranformatoarele trebuiau proiectate cu termen nelimitat de exploatare, altfel nu mai este rentabil. Mda, râde ciob de oala spartă. Sa vedem când încep sa cadă retelele cine le mai schimbă. Majoritatea au durata de viata la limita sau chiar depășită. Câte linii de inalta tensiune s-au construit după 1989? Câte centrale de producție s-au făcut? Inafara de fermele eoliene, construite de către străini pt a beneficia de subvenții și reactoarele 1 și 2 de la Cernavodă eu nu știu altele. În 2022 s-au platit 30 mld pt compensarea energiei (vedeți unde au plecat acești bani) dar proiectul de la Tarnița, evaluat la 1 mld euro nu suntem lăsați sa îl facem.
@Ceausescu_Nicolae
@Ceausescu_Nicolae 7 ай бұрын
Adevarat!
@constantinvrabie3812
@constantinvrabie3812 7 ай бұрын
De ce te bagi într-un domeniu pe care nu-l ști?!?! Ai lucrat in domeniul energetic? Transformator cu funcționare nelimitată???!!! Ai debitat numai nerozii!!!
@benisovre9447
@benisovre9447 7 ай бұрын
Nu ai înțeles ironia din mesajul meu: denigrăm realizările dinainte de '89 (cel puțin, eu asta înțeleg că face acest video) dar, încă ne folosim de ele, nefiind în stare nici sa întreținem ce s-a construit atunci, decum sa înlocuim cu ceva mai bun.
@didiscores
@didiscores 7 ай бұрын
@@Ceausescu_Nicolae Adevarat ai inviat ?
@didiscores
@didiscores 7 ай бұрын
@@benisovre9447 "nefiind în stare nici sa întreținem". Pai daca nu esti in stare invata o meserie.
@catalin5674
@catalin5674 7 ай бұрын
Mai așteptăm alte emisiuni
@lmelcesc
@lmelcesc 7 ай бұрын
6:00 Centrale nu se tureaza!!!! De regula generatoarele din centrale functioneaza la turatie constanta!! Filologii isi dau cu parerea....
@argonlitium2837
@argonlitium2837 7 ай бұрын
"a tura" inseamna sa puna in functiune si turbinele care trebuiesc trecute pe mentenanta pls toti am inteles cum trebuie
@miticahotca7777
@miticahotca7777 7 ай бұрын
Da,3000 rotați pe minut,frecvența 50 Hz.
@lmelcesc
@lmelcesc 7 ай бұрын
@@miticahotca7777 n=60*f/p, unde n-turatia, f-frecventa, p-nr. perechi poli. La termocentrale si centrale nucleare p=1. La hidrocentrale p este mult mai mare, prin urmare turatia este mult mai mica.
@AdrianDudau-ProIndependent
@AdrianDudau-ProIndependent 7 ай бұрын
​​@@argonlitium2837tontii au inteles,😁😁😁 ce rau au facut comunistii si ce inteligenti sunt astia doi cu tontii botanisti! La voi orice activitate functioneaza impecabil, Elon Musk considera orice esec la rachetele sale un pas inainte pt a produce racheta perfecta iar "inteligentii" se iau dupa rapoartele care sunt special create pt a invata din greseli... acum am devenit perfecti ca avem doar palavragii ca acestia care nu inteleg nimic din cum sunt produse lucrurile si habarnistii de ii urmeaza. O sa umblati cu limba scoasa dupa un meserias, un inginer, un chimist!
@ioanmacarie1641
@ioanmacarie1641 7 ай бұрын
In 1990 Rominia era la nivelul tehnologic al Chinei. Mai trebuie alte explicatii?
@Ceausescu_Nicolae
@Ceausescu_Nicolae 7 ай бұрын
Acest Hodor,de cand a fost luat sub aripa serviciilor si i s-au pus grade pe umar,propaga numai minciuni si dezinformare!
@40Heinrich
@40Heinrich 7 ай бұрын
Pt ca China era subdezvoltata atunci, lucru care nu avea sa dureze prea mult. Dar asta nu e vreun merit al comunismului, desi e ft posibil sa fi fost niste minti luminate chiar dintre comunistii chinezi care au avut viziune si au adus China unde este azi. Oricum, comunismul e o mizerie. Cum se vede ca nici democratia nu e departe de a fi o mizerie.
@LucianPal
@LucianPal 7 ай бұрын
In sfarsit pot sa ascult si eu ce discutati fara intrerupwrile inutile ale lu' tetelu! Chiar ma intrebam cand scapati de el si deveniti mai seriosi! Felicitari!
@argonlitium2837
@argonlitium2837 7 ай бұрын
taci bai baiatu tetelu e destul de serios si este si haios si face mai interesant sa asculti ce spune Hodor
@mansonnanson8294
@mansonnanson8294 7 ай бұрын
Tetelu a fost mazilit?
@stefanpopescu9664
@stefanpopescu9664 7 ай бұрын
Tetelu a decis sa stea unde se pricepe mai bine, anume in spatele camerei la organizare
@florinsima2911
@florinsima2911 7 ай бұрын
Ce produse producea industria comunistă de nu era nevoie de ele?🤔
@40Heinrich
@40Heinrich 7 ай бұрын
Rulmenti, osii, șaibe si alte chestii care ramaneau pe stoc, ca nu le cerea nimeni?!
@mihaiteodorescu1651
@mihaiteodorescu1651 7 ай бұрын
Mai nimic bun.De asta nu era nevoie de ele.
@user-yv1te2kz6d
@user-yv1te2kz6d 7 ай бұрын
aveti o analiza super specializata si profesionala asa ca vazand ca va pricepeti va rog sa faceti o emisiune in care sa aflam si parametrii de forjare si turare a noilor hidrocentrale termocentrale contractelor de export a noilor fabrici de autocamioane
@constantinvrabie3812
@constantinvrabie3812 7 ай бұрын
Și tu bați câmpii!!!!!
@nsd2059
@nsd2059 7 ай бұрын
comunist la orizont !!!
@liviuc60
@liviuc60 7 ай бұрын
Bateți câmpii, da nu așa, ci tare de tot. Habar n-aveți ce-am muncit noi înainte de '89. Ce pregătire aveți de vă dați cu părerea?
@eugenaxe3824
@eugenaxe3824 7 ай бұрын
:))) vezi ca ragai a coliva, du.te inapoi in cusca
@nsd2059
@nsd2059 7 ай бұрын
asa bine ati muncit ca facea foamea toata tara !!!!
@liviuc60
@liviuc60 7 ай бұрын
Cât, 800 miliarde ? Acuma împrumutați și mâncați.@@nsd2059
@gogupinte5941
@gogupinte5941 5 ай бұрын
Eu am lucrat în perioada 87 - 88 , la Termocentrala Turceni , aşa că ştiu despre ce vorbesc . De foarte multe ori se întâmpla ca termocentrala să nu producă nimic , aşa cum glumeam la vremea aceea , ea lucra la capacitatea proiectată . Ne dădeam foarte bine seama , că lucram aiurea în van , totul era ca un joc ireal şi dement . Era ca o mână invizibilă , care făcea ca totul să fie absurd . Noi ne făceam că muncim , iar ei se făceau că ne plătesc , erau bani întradevăr , dar nu puteai să îţi achiziţionezi nimic . Totul era dat prin sindicat , în funcţie de nevoi , dar mai ales în funcţie de cunoştinţe şi mai ales atenţii . Nu îi spuneam mită , ci atenţii . Uneori acest lucru apărea şi prin filme , mai mascat ce-i drept , ca de exemplu Zile Fierbinţi , cu Sergiu Nicolaescu în rol de director de şantier naval . Într-o secvenţă , un muncitor mai în vârstă îi cere acestuia să intervină , pt. a putea achiziţiona un aragaz . Pentr-u cei care am prins acea perioadă , scena pare aiurea . De ce nu a rezolvat problema prin sindicat şi s-a dus direct la director , care nu avea nici o treabă cu astfel de probleme ? Nu cumva pt. că liderul de sindicat , era sensibil la atenţii , iar muncitorul respectiv nu voia să dea nimic , sau era o listă lungă de cunoştinţe ?
@liviuc60
@liviuc60 5 ай бұрын
În ce calitate ați fost angajat ? Din cele relatate se vede că NU sunteți familiarizat câtuși de puțin cu un limbaj tehnic dedicat, corelat cu cele expuse în materialul prezentat.Doar expresii și afirmații nihiliste. Scuze dacă exagerez cu punctul de vedere.@@gogupinte5941
@costelbahnasu5800
@costelbahnasu5800 7 ай бұрын
tetelu, tetelu,tetelu!
@vasilecaramizaru804
@vasilecaramizaru804 7 ай бұрын
Aveți lipsa de specialisti sau vreti sa vă băgați în seamă?
@sergiuromeo
@sergiuromeo 7 ай бұрын
Bine ca stiti acest lucru Romania nu are nevoie de surse din afara tari la treaba pentru refacerea tuturor bataie lor nu Va mai vaicariti fara rost numai sa vrei atat Asa si cu conducerea tari alegeti conducatori Romani patrioti Nationalisti iubitori de popor si Tara o armata bine inzestrata care sa faca fata singura la orce razboi cu oricine si asta numai prin UNIRE deci reocuparea tuturor teritoriilor Stramosesti Basarabia Bucovina Buceagul Gagauzia Cetatea Alba Transnistria Maramuresul de Nord Odesa Hersonul ect numai asa vom fii mai multi ca numar si teritorial mai mare deci mult mai puternici deci Unire , Unire , Unire asa cum fac toate tarile care vor sa supravetuiaiasca in viitor avem nevoie de putere profesionalism
@cristiancalinoiu6941
@cristiancalinoiu6941 7 ай бұрын
Tetelu?!
@Duras80
@Duras80 7 ай бұрын
A fost impins peste bord :))))
@mansonnanson8294
@mansonnanson8294 7 ай бұрын
​@@Duras80😂😂😂😂
@AdrianDudau-ProIndependent
@AdrianDudau-ProIndependent 7 ай бұрын
14:31 vorbiti numai prostii, daca existau romani care eventual descompletau camionele de export acestia sunt cu siguranta aceeasi care au furat motorina de la bazele americanilor lucru care nu tine neaparat de forma de organizare ci de natura omului pe care o gasesti in orice sistem. Si tot asa cum erau cei cu propaganda pt acel sistem tot asa si voi sunteti niste propagandisti ai acestui sistem in care nu toti romanii o duc bine si la fel exista cetateni care descompletaza in tari straine ca sa completeze la saracia din tara!
@hondacbr7784
@hondacbr7784 7 ай бұрын
CUM NAIBA ? PÂNA IN 1989 AVEAM CURENT SA IL SI EXPORTAM SI AVEAM SUTE SAU MII DE FABRICI MARI CONSUMATOARE DE ENERGIE ??? SI DUPA ANUL 2000 DUPA CE AU DISTRUS TOATE FABRICILOR ,NU MAI AVEM CURENT ELECTRIC ??? DESPRE CE LIPSA VORBIȚI ???
@silviubadiu2711
@silviubadiu2711 7 ай бұрын
Unde e tetelu? Buuuuuu
@xorkisimos
@xorkisimos 7 ай бұрын
Il vreeeeem pe Teteluuuuu !!! Fara el emisiunea nu se leaga!!!
@user-vm7lb3kt3i
@user-vm7lb3kt3i 7 ай бұрын
Baraje de rachete.
@user-wn4yo1xe5u
@user-wn4yo1xe5u 7 ай бұрын
vorbiti de vechituri ...ACTUALE
@hulubconstantin4248
@hulubconstantin4248 7 ай бұрын
Adio Rfi-Securitatea de rit nou!...
@mansonnanson8294
@mansonnanson8294 7 ай бұрын
De ce? Pentru ca Hodor preda istoria la SRI? Istoria securității? Omule, nu există tara fara un serviciu de informații. Pana si ultima vagauna de tara are asa ceva. Nu e un serviciu rau. Securitatea comunista a fost rea pentru ca interesul ei nu era protejarea statului roman ci protejarea partidului si a conducerii superioare, mai ales. Nu ai vrea ca SRI-ul de acum sa stie ce au facut aia dinainte? Sa înțeleagă de ce un popor intreg, exceptand o mana de dobitoci, urăște cu pasiune securiștii si securitatea? În toate tarile serviciile secrete se numesc servicii de inteligență. Si sunt privite cu admirație, in general. Numai in statele comuniste si goste comuniste suntbprivite cu teamă si dispreț, din cauza scopuluinpe care l-au avutbin comunism. SRI-ul l-a chemat le omul asta sable explice ce a gasit in arhive si unde s-a gresit, ca sa nu se ajunga iar acolo . De ce il condamni?
@petrusneacsu
@petrusneacsu 7 ай бұрын
@@mansonnanson8294 Unde a fost SRI cand s-a distrus si furat totul in Romania? Unde e SRI cand se fura codrul nu doar ca-n codru? Unde e SRI cand traficantii de droguri isi fac de cap? Ia cautati pe net articolul "Știați că bugetul SRI e mai mare decât al serviciului secret din Germania?" sau altul: "SRI a ajuns fruntaș în NATO la buget și număr de agenți" Nu mai spun de firmele sub acoperire prin care fac bani adevarati cei din serviciile secrete. Kovesi se plangea acum cativa ani ca nu poate ancheta firmele serviciilor secrete din Romania care au contracte cu statul. E o mafie SRI nu un serviciu de informatii.
@eugenaxe3824
@eugenaxe3824 7 ай бұрын
Bine ca te arde, aducem popcorn sa vedem cum te zvarcolesti
@hulubconstantin4248
@hulubconstantin4248 7 ай бұрын
@@mansonnanson8294, ești de-a lor? Eu nu condamn pe nimeni, dar cu ce mizerii de doi bani se ocupă unii din ei...ce puțin în cazul meu, numa"de inteligență nu dau dovadă, să te pui tu ditai instituția, să-ți pui resursele, pentru combaterea unui simplu cetățean și să te pui la dispoziția unor infractori....
@ciprianmoldoveanu1848
@ciprianmoldoveanu1848 7 ай бұрын
Vindeți și voi niște informații puternic deformate...dar sperați la audiență... Doar să iasă banul!
@costelbahnasu5800
@costelbahnasu5800 7 ай бұрын
Si cind te gindesti ca sint inca oameni care pling dupa aceasta economie distrusa!
@Ceausescu_Nicolae
@Ceausescu_Nicolae 7 ай бұрын
Esti intr-o totala eroare cand afirmi asta! Cand intri in casa si aprinzi lumina,cand iti pui telefonul de pe care scrii la invarcat te-ai intrebat daca energia pe care o consumi vine pe o retea noua de electricitate sau tot pe una dinainte de 89? Te-ai intrebat daca energia pe care o consumi e produsa in tara sau vine din import,pretul ei fiind dictat de bursa? Te-ai intrebat daca gazul cu care te incalzesti vine pe conducte noi sau tot pe alea de dinainte de 89 si daca acesta e produs in tara sau importat,pretul lui fiind dictat de bursa? Te intrebi cand te urci intr-un tren daca locomotiva cu care esti transportat e noua,daca vagoanele sunt noi si daca infrastructura pe care calatoresti e noua sau sunt toate dinainte de 89? Te-ai intrebat daca blocul in care stai e facut dupa 89,sau e tot "consecinta" economiei perdante de dinainte de 89? Etc,etc...... Nu mai crede propaganda serviciilor! Poate nu stiai ,dar Hodor e luat de anul trecut sub aripa serviciilor si i s-au pus grade pe umar,exact de-atunci schimbandu-si discursul la 180 grade..... Daca vrei sa vezi un Hodor neaservit,cauta (daca mai sunt) ,vlogurile lui Tetelu alea vechi de pe canalul HappyFish sa vezi ca atunci evea un discurs exact contrar.... Dar acum si Tetelu si Hodor au fost trasi sub aripa serviciilor si au inceput sa ne vanda gogosi....
@costelbahnasu5800
@costelbahnasu5800 7 ай бұрын
@@Ceausescu_Nicolae scris in limba rusa cu mine vezi ca nu iti merge! Cit traiesc voi blama comunismul pentru ca a fost exact o mizerie! Iar capitalismul din pacate e condus tot de comunisti si securisti! Zici de blocuri dar astea sint locuinte dupa tine,camere mici,igrasie pereti strimbi,bucatarii cit sa incapa o persoana,bai insalubre, blocuri fara subsol cu tevile pe sub bloc prin pamint! Totul a fost o nenorocire! Asa ca vezi pe altii cum faci sa-i convingi! Si daca a fost asa bine du-te acolo unde e bine pentru tine! Lasa-ne pe noi in capitalism!
@Ceausescu_Nicolae
@Ceausescu_Nicolae 7 ай бұрын
@@costelbahnasu5800 Conceptul de orase noi ale Qatar-ului si Arabiei Saudite ,presupun tot constructii pe inaltime ,tevi prin pamant,etc.... Dar pe unde ai vrrea tu sa treaca tevile capitalistule?!
Friptură din pui desenați | Contramitologia
19:27
RFI România
Рет қаралды 3,1 М.
Epoca de aur risipit (I) | Contramitologia
32:56
RFI România
Рет қаралды 6 М.
Каха ограбил банк
01:00
К-Media
Рет қаралды 10 МЛН
Haha😂 Power💪 #trending #funny #viral #shorts
00:18
Reaction Station TV
Рет қаралды 14 МЛН
small vs big hoop #tiktok
00:12
Анастасия Тарасова
Рет қаралды 21 МЛН
Василиса наняла личного массажиста 😂 #shorts
00:22
Денис Кукояка
Рет қаралды 9 МЛН
Antimitologia - Tovarăși
22:36
RFI România
Рет қаралды 3,6 М.
Contramitologia | Raționalizarea
23:12
RFI România
Рет қаралды 4,2 М.
Utopia „omului nou”
26:02
RFI România
Рет қаралды 7 М.
Antimitologia. Penuria alimentară
21:44
RFI România
Рет қаралды 6 М.
O scurtă istorie a romilor
1:59:56
Zaiafet
Рет қаралды 27 М.
Cerem desființarea discuțiilor
8:07
Starea Natiei Oficial
Рет қаралды 20 М.
Starea Nației: Ce-ar fi dacă…
4:48
Starea Natiei Oficial
Рет қаралды 36 М.
Каха ограбил банк
01:00
К-Media
Рет қаралды 10 МЛН