7 МІФІВ ПРО КАТОЛИКІВ // або у що не вірять католики

  Рет қаралды 4,607

NEBO ON

NEBO ON

3 жыл бұрын

Католицький архієпископ і знаменитий радіо- і теле-проповідник Фултон Шин якось сказав, що «не знайдеться ані сотні людей, які ненавидять Католицьку Церкву. Є мільйони людей, які ненавидять те, що вони помилково вважають Католицькою Церквою - а це, звичайно, зовсім інша справа ». Часто католикам приписується те, у що насправді вони не вірять і не практикують.
Ось 7 найбільш частих хибних уявлень про те, у що вірять католики.
0. Не дивлячись на те, що цей список про те, в що не вірять, почнемо з того, що будь-який католик - перш за все християнин. Ми є Церква, яку заснував сам Христос «на камені», яким був св.Петра. Ми віримо в Бога, єдиного в особах Пресвятої Трійці (Отець, Син - Христос і Дух Святий). Ми віримо, що Син Божий став Людиною (Ісус Христос) і помер на хресті для нашого спасіння.
1.Католики не вірять в те, що Папа Римський безгрішний і не поклоняються йому. Католицька Церква вчить, що єпископ Риму, Папа Римський, не може помилятися, коли вчить справах віри і моралі як наступник апостола Петра і пастир усіх християн. Тобто, тільки у випадках, коли він урочисто проголошує істини віри ex cathedra, це безпомилково. У всіх інших речах він може і помилятися, і грішити, як і кожна людина. Безпомилковість в офіційному навчанні не означає безгрішності конкретної людини.
2. Католики не вважають Діву Марію богинею і не вірять, що вона хоч якось дорівнює Богу - Вона Його творіння, яке здобуло особливу благодать від Нього. Богородиця заслуговує особливого ставлення як матір Сина Божого, по особливій милості Божій непорочна (безгрішна) з самого свого зачаття. Визнаючи Її особливу роль в історії спасіння, католики шанують її і просять Богородицю про заступництво, вважають Матір'ю всіх християн, але не поклоняються Їй, оскільки вс слава належить одному лише Богу. Почитати - значить поважати і дивитися на неї, як на приклад для наслідування у вірі і життя для нас.
3. Католики Не вклоняйся і не моляться святим (тобто врятованим для вічного життя з Богом, що є прикладом християнського життя). Ми віримо в те, що святі на небесах можуть продовжувати молитися за нас. Ми шануємо їх і звертаємося до них за заступництвом (заступництвом) перед Богом. Адже саме від Нього виходить всяка благодать. Це не магія і не спіритизм, але реальність віри - спілкування земної і небесної Церкви.
4. Католики Не вклоняються статуям, іконам і мощам (смертним останкам), як язичницьким божкам. Вони є візуальним нагадуванням, що допомагає нам в молитві. Ми почитаємо не самі предмети, але через образи - особистості, які в них відображені (святих або Бога).
5. Католики не вірять, що врятуватися можна лише через добрі справи або заслуживши це. Католицька Церква вчить, що порятунок - незаслужений дар Божий, який людина повинна вірою прийняти, але ця віра повинна себе проявляти через співпрацю людини з Божою милістю, що проявляє себе через добрі справи.
6. Католики не вірять, що всі релігії однаково спасенні. Згідно з ученням Святого Письма, ті, хто невірять в Христа, якщо живуть згідно зі своєю совістю, мають шанс врятуватися (див. Рим. 2,13-16), але нехристиянські релігії і вірування є серйозною перешкодою до осягнення спасіння. Ми не вважаємо, що всі некатолики потраплять в пекло. Бог єдиний, хто згає, що чекає на людей, які не є християнами.
7. Католики не вірять, що гріхи прощаються просто за фактом формальної сповіді. Католицька Церква ставить п'ять умов для того, щоб в Таїнстві Покаяння і Примирення (сповіді) людина отримала прощення гріхів: іспит сумління (перед Сповіддю згадати всі скоєні гріхи), щирий жаль за гріхи і твердий намір виправити своє життя і більше не грішити, визнати всі гріхи перед священиком, виконати накладену покуту (молитву, піст або якесь добре діло) - ніби відшкодовуючи Богу і ближньому за свій гріх.
Приховування гріха робить сповідь недійсною. Крім того, усвідомлено грішити, розраховуючи на Боже милосердя - це гріх проти Святого Духа. Тому не вийде отримати відпущення гріхів, думаючи: «Бог все одно хороший, Він все простить». Примирення душі з Творцем - таїнство, до якого не можна ставитися легковажно, і «саме по собі» воно не діє: таїнства - це не магія.
Звичайно, таких пунктів можна знайти більше, але ці, мабуть, найбільш поширені.
сподіваємось, це відео допомогло подолати деякт стереотиипи про католиків.
Не забудьте підписатись ан наш канал, а вкоментарях напишіть, про які ще сетеротипи ви чули?

Пікірлер: 62
@user-nl1pe2bn1r
@user-nl1pe2bn1r
Як завжди! Відео ТОП! Україна понад усе.
@user-vk9gx3nd4i
@user-vk9gx3nd4i
И добре сказали!!!
@yuraminakov6058
@yuraminakov6058
Ми з жінкою ходимо в Католицьку церкву і нас туди тягне, а в православну нема тяги!
@user-bl4eo4ld1j
@user-bl4eo4ld1j
Слава Ісусу Христу !
@hellodolly6339
@hellodolly6339 Жыл бұрын
Непорочне зачаття Діви Марії - не по Біблії. Це єдине, що мені не подобається в католицизмі. Але з усіх конфесій він мені найближчий до душі.
@hellodolly6339
@hellodolly6339 Жыл бұрын
Давно хочу прийняти католицизм, але то пандемія, то війна... Зараз поруч зі мною немає римо-католицьких храмів(
@velyki_didushychi
@velyki_didushychi 2 жыл бұрын
Чудове відео! Допоможе розкрити всім очі!
@alexstorm8286
@alexstorm8286 2 жыл бұрын
Блииин
@Linkern7
@Linkern7 2 жыл бұрын
А і поклоніня статуям це ідоли
@Linkern7
@Linkern7 2 жыл бұрын
Люди добрі перевіряйте все по Біблії бо людина яка вірить в Бога не може казати шо пекла не існує
@user-dx5jp6lx1s
@user-dx5jp6lx1s 2 жыл бұрын
Подяка за відео!!!
@user-df2yd1rr5k
@user-df2yd1rr5k 2 жыл бұрын
Поокоментуйте. Чому католики хрестяться п'ятьма перстами, а не трьома як православні. Хоча папа Інокентій 3, 12 століття в своїх працях вказує хреститися трьома перстами: "Належить звершувати хресне знамення трьома першими пальцями правої руки, оскільки так запечатується призивання Святої Трійці.."( Innozenz 3. De Sacro Altaris Mysterio, lib.2 , c.XLV(PL217, 825)). І так нажаль в католиків в усьому, передання спотворене. Апостольське преємство є але передання порушене нажаль.
@user-lg8nv7rb4y
@user-lg8nv7rb4y 2 жыл бұрын
Дякую Богові за те що є католичкою !!!
@Taras1990-x3t
@Taras1990-x3t 3 жыл бұрын
Чому "католики не моляться святим"? Моляться, але як до посередників між Богом і людьми.
@user-mx1pp1dj4v
@user-mx1pp1dj4v 3 жыл бұрын
Слава Ісусу Христу! Я Греко католичка. Мене інтересує питання скільки разів треба сповідатися у Римо католиків? Бо я працюю у Італії. Сіньйора Римо католичка, ходить кодної суботи до церкви і причащається, а сповідалася десь рік тому. Я не розумію, бо ми повинні сповідатися максимум один місяць, якшо хочемо причащатися і немаємо важких гріхів. Бо без сповіді причащатися означає святотатство, ше більший гріх. Поясніть якось як зможете будь-ласка!🙏 наперед дякую.
@sashab8588
@sashab8588 3 жыл бұрын
ОООО, класний формат!
@o.tymchyshyn
@o.tymchyshyn 3 жыл бұрын
дякую що розтлумачили ,! правду про нас католиків!
@olex5845
@olex5845 3 жыл бұрын
Вся біблія просто "кричить", щоб усі прийшли і навернулися до Бога, до нього одного . Ні до Марії, ні до святих, ні до когось іншого. Їхній внесок звичайно великий, про них треба пам'ятати, але аж ніяк не молитися до них. Католицька церква дуже демократична, всім хоче догодити. Та як не говори, і як не крути , молитися треба лише Богу, який включає в себе три Божі особи, і крапка.
@mariyak8011
@mariyak8011 3 жыл бұрын
О, дякую Вам,за роз‘яснення для тих, хто обзиває Католиків єретиками та іншими негативними назвами. Дякую за попунктові розтлумачення, та розвіяння міфів. Господнього Вам благословення.
@user-vx3hj7ri2w
@user-vx3hj7ri2w 3 жыл бұрын
Дякую. Слава Ісусу Христу!!!
Can You Draw A PERFECTLY Dotted Circle?
00:55
Stokes Twins
Рет қаралды 40 МЛН
ОСКАР vs БАДАБУМЧИК БОЙ!  УВЕЗЛИ на СКОРОЙ!
13:45
Бадабумчик
Рет қаралды 5 МЛН
Як мотивувати дитину вчитися?
4:00
Eva Blackbird
Рет қаралды 8 М.
Як з'явилась Католицька Церква
8:26
Orthodox Christianity and Catholicism. 12 differences from metropolitan Hilarion
6:07
Портал «Иисус»
Рет қаралды 869 М.
Православ'я і католицизм: причини розриву
21:13
Спасо-Преображенський cобор ПЦУ в Києві
Рет қаралды 9 М.