No video

نقد فیلم آیه‌های زمینی | Terrestrial Verses 2024

  Рет қаралды 371

onefilmonelife | یک فیلم، یک زندگی

onefilmonelife | یک فیلم، یک زندگی

Күн бұрын

تناقضی که هر روز آن را حس می‌کنیم و نفس می‌کشیم
نام انگلیسی: Terrestrial Verses
نام فارسی: آیه‌های زمینی
محصول: ۲۰۲۳ - ایران
ژانر، درام، کمدی-ابزورد
رده‌ی سنی: ۱۰+
امتیاز: ۲ از ۴
مصطفی ملکی
برخی از آثار در سینمای فارسی‌زبان تمام تلاش خود را می‌کنند تا مخاطب بداند این سینما همچنان به‌سختی در حال نفس کشیدن است. در میان انبوهی از آثار مضحک و مبتذلی که در ورودی دو یا سه درون‌مایه‌ی منفعل صف کشیده‌اند، پیدا می‌شوند فیلمسازانی که از میان انبوه ژانرها و درون‌مایه‌های سینمایی به‌دنبال تصویر کردن قاب‌های خود باشند. علی عسگری و علیرضا خاتمی در کاری مشترک مخاطب را در برابر اثری اپیزودیک قرار داده‌اند. روایت آن‌ها با نمای بازی از تهران هنگام سحر آغاز می‌شود و تا نیمی از روز و فقط از طریق خاموش و روشن شدن چراغ‌های شهر و همهمه‌ی مردمان روی تصویر مخاطب درگیر تهران شود. پس از اپیزود تهران به‌درون این شهر بزرگ می‌رویم و قرار است طی ۱۰ اپیزود دیگر مکالمه‌هایی کوتاه در وضعیت‌های متناقضی که یک ایرانی درگیر آن‌هاست مخاطب را به میان روایت ببرند.
هر دو کارگردان از همان ابتدا سعی دارند کلیت تهران را همچون کاراکتر اصلی این روایت تصویر کنند. یعنی در اصل با یک روایت کل‌به‌جزء روبه‌رو هستیم. همه‌ی کاراکترهای درون این روایت درگیر مسائل روزمره‌ای هستند که گویی وقتی از بیرون به آن‌ها می‌نگری جز یک کمدی-ابزورد یا حتی کمدی سیاه چیزی نباشد؛ ‌از دختربچه‌ای که در حال تمرین رقص است و در عین حال مادر مجبور است برای جشن تکلیف او لباس‌های مورد تأیید حاکمیت را خریداری کند تا مردی که برای نام‌گذاری فرزند تازه‌متولد‌شده‌اش با انبوهی از تناقض در قانون تصویبی مواجه شود.
هر دو کارگردان سعی دارند اپیزودها را به‌صورت مکالمه‌ای بین کاراکتر درون قاب و کاراکتری که بیرون از قاب است شکل دهند و از این طریق بیشتر و بیشتر مخاطب را به‌صورت انتزاعی درگیر وضع موجود کنند. دوربین به‌سبک دنیای روی اندرسون کاملاً ثابت است و حتی کاراکترها جز در برخی موارد جز دیالوگ گفتن و استفاده از میمیک چهره اکت دیگری ندارند. کارگردان‌ها تلاش کرده‌اند در اثر مینیمال خود اپیزودها را تا جایی که می‌توانند هرس‌ کنند و همین باعث کوتاهی و اقتصادی شدن روایت‌ها شده است. اما این هرس کردن در برخی از اپیزودها عملاً آن روایت را سوزانده است. به‌طور مثال در ایپزودی با نام «آرام» که یک دختر دبیرستانی توسط یکی از مسئولان مدرسه به‌سبب اینکه نگهبان او را با یک پسر دیده بازخواست می‌شود، هیچ فضایی در روایت شکل نمی‌گیرد. دیالوگ‌ها آن‌قدر دم‌بریده و منقطع و در برخی موارد به دور از جسارت هستند که اپیزود در نقطه‌ی اوج خود و با چند خط دیالوگ از سوی بازیگری که فضا را درک نکرده تمام می‌شود. از سویی دیگر هر دو کارگردان در برخی از این روایت‌ها دچار نوعی بی‌منطقی در روایت هستند؛‌ به‌طور مثال در روایت دختربچه‌ی مدرسه‌ای که برای جشن تکلیف قرار است آماده شود، گویی با کودکی روبه‌رو هستیم که تا ۹سالگی مدرسه نرفته است. این نقص‌های جزیی و ساده در یک روایت مینیمالیستی که سازندگان‌اش کاملاً اقتصادی آن را روی پرده برده‌اند و تمرکز مخاطب را متوجه دیالوگ‌ها می‌کنند بسیار به چشم می‌آیند و در نهایت باعث افت آن می‌شوند.
در پایان باید با هر دو کارگردان تبریک گفت که حداقل بدون اینکه اسیر میان‌مایگی بسیاری از فیلمسازان داخلی شوند به درون تناقض‌هایی در جامعه رفته‌اند که همه‌ی ما ایرانی‌ها آن‌ها را هر ثانیه در حال تجربه کردن هستیم. اما گفتن این نکته هم خالی از لطف نیست که گوهر خیراندیش بار دیگر ثابت کرد که بازیگر بسیار بدی است و حتی در یک اپیزود ساده نیز قرار نیست مخاطب را وادار به ارتباط با اثر کند. در مقابل باید از بازی زیبای حسین سلیمانی در اپیزود فربد، ارغوان شعبانی در اپیزود سلنا، و بهرام ارک در اپیزود دیوید قدردانی کرد که باعث شدند اثر آقایان عسگری و خاتمی از یک اثر ضعیف و وارفته تبدیل به اثر متوسط و قابل تماشا شود؛ بازیگرانی که درون‌مایه‌ی مد نظر کارگردان‌ها را به‌خوبی درک کردند!
#فیلم #film #نقد_فیلم #movie #filmreview #فیلمهای_2024 #cinema #drama #آیه‌های_زمینی #سینمای_ایران
لینک حمایت از کانال:
حامی باش: hamibash.com/s...
ما را در دیگر شبکه‌های اجتماعی هم دنبال کنید
اینستاگرام: / onefilmonelife
تلگرام: t.me/OnefilmOn...
توئیتر: / onefilmonelife

Пікірлер: 25
@javadrahimi9459
@javadrahimi9459 2 ай бұрын
Thanks
@onefilmonelife
@onefilmonelife 2 ай бұрын
خیلی ممنون از شما آقای رحیمی عزیز
@filmzansen
@filmzansen 2 ай бұрын
@ashimashi1385
@ashimashi1385 2 ай бұрын
درود بر شما در مورد عطاران که در سریالی مانند بزنگاه و چندی از آثار کاهانی مایه هایی از این طنز موقعیت و ابزورد رو نشان داد و سعید آقاخانی با شما موافقم بنظرم در دوران جوانی نگاه هایی به آثاری مثل مانتی پایتون و سیتکام های دهه های قبل از خودشون داشتند و این ارتباط هر چند گاها اقتباسی گاها ایرانیزه کردن، سطحی از کیفیت رو با خودش میآورد ولی توهم و باور اینکه خود مولف هستند این رشته رو پاره کرد و به دامن فیلم فارسی و آثار نازل سوق داد. مثلا در فیلم کوتاه اون روز که بارون اومد از کامران شیردل که موقعیتی ابزورد رو مستند گونه نمایش میده میشه دید دستمایه های کار و حتی داستان مسئله نیست بلکه اون کیفیت شناخت و زائقه یا sense of taste که خارجی ها میگن مسئله است که بریدگی از آثار جهانی و خود تاییدگری داخلی باعثش شده. مثلا دامیان سیفرون از آرژانتین در همین کمدی سیاه در فیلم داستان های وحشیانه، در های جدیدی در تجربه‌گری باز می‌کنه. یا مثلا امیر کوستوریتسا از صربستان استاد بازی گرفتن از نابازیگر هاست این اعتماد بنفس ایجاد نمیشه چون همه مشغول برند سازی هستند عافیت طلبی آخرش به راکد بودن و ماندن منجر میشه. با پوزش از شما جناب ملکی. ارادت.
@onefilmonelife
@onefilmonelife 2 ай бұрын
سلام و وقت‌به‌خیر خدمت شما، خیلی ممنون از توجه و لطف شما و به‌اشتراک گذاشتن نظرات تکمیلی‌اتون در این باب
@bornabarakat1169
@bornabarakat1169 2 ай бұрын
با تشکر از شما فیلم رو الان دیدم. در مورد تصنعی بودن بازی ها با شما کاملا موافقم. بخصوص نماینده وزارت ارشاد که خیلی خراب کرد! موفق باشید
@onefilmonelife
@onefilmonelife 2 ай бұрын
ممنون از شما بابت توجه و لطف‌اتون
@amirh811r7
@amirh811r7 3 күн бұрын
@@bornabarakat1169 از کجا دیدین
@Kamyabmehrabi
@Kamyabmehrabi 2 ай бұрын
سلام و عرض ادب با توجه به ژانر و سینمای ابزودی که فیلم داره آیا بازیگری و فیلم نامه همزمان به مانند سینمای آقای روی اندرسون و آثار اپیزودیک اولریش زایدل دچار اغراق بشن به عنوان مثال اپیزود مجید صالحی و اپیزود استخدام منشی به شدت اغراق آمیز نوشته شده اند و بازیگری به همون نسبت اغراق آمیز میشه و با وجود اینکه آثار کارگردان های خارجی با زبانه دیگری است اما این اغراق حس میشه و از نظر ژانری اشکال به حساب نمیاد. و مثله دوم اینکه بقیه آثار آقای عسگری که در رئالیسم اجتماعی قرار گرفته بودند رو چگونه میبینید و نظرتون راجعبشون چیه؟ با تشکر همیشگی از تحلیل های خوبتون 🙏🏻
@onefilmonelife
@onefilmonelife 2 ай бұрын
با سلام خدمت شما آقای محرابی عزیز، ضعف بازیگری در ایپزودهای یادشده با آثاری که لازمه‌ی به حرکت در اومدن‌اشون همین غلوشدگیه هیچ تناسبی نداره متأسفانه. چون بازیگر مرود نظر هیچ درکی از دنیای روایت نداره و طبق همون تیپ‌هایی که در سریال‌ها یا تئاترهای روحوضی بازی کرده نقش رو می‌پذیره. در خصوص بخش دوم صحبت‌اتون باید عرض کنم که چیزی از آثار ایشون رو مشاهده نکردم
@Hamid98666
@Hamid98666 2 ай бұрын
عالی بود داداش دمت گرم❤❤
@onefilmonelife
@onefilmonelife 2 ай бұрын
شما همیشه به ما لطف دارید آقای فرخی عزیز.
@amirh811r7
@amirh811r7 5 күн бұрын
از کجا پیداش کردین دیدین من ندیدم
@onefilmonelife
@onefilmonelife 5 күн бұрын
در تلگرام پیام بدین
@amirh811r7
@amirh811r7 3 күн бұрын
@@onefilmonelife دادم
@bornabarakat1169
@bornabarakat1169 2 ай бұрын
با تشکر از شما امشب یک فیلم خوب امریکایی فرانسوی جدید دیدم که در مورد سه زن (مادر بزرگ و دختر و نوه) است و به نظرم ارزش دارد که به آن بپردازید. ضمنا فلم آیه های زمینی رو نتونستم پیدا کنم که تماشا کنم. همین طور فیلم اخیر آقای رسول اف رو پیدا نکردم. موفق باشید
@onefilmonelife
@onefilmonelife 2 ай бұрын
خیلی ممنون از شما و لطفی که دارید. بله، فیلم پرندگان بامزه مشاهده شده و در چند روز آبنده ریویوش رو ابتدا در کانال تلگرام و بعد در کانال یوتوب قرار می‌دیم. فیلم آقای رسول‌اف فعلاً منتشر نشده و اگر هم شده به دست ما ایرانی‌ها نرسیده. برای آیه‌های زمینی هم در تلگرام به ما پیام بدید تا فایل رو خدمت‌اتون ارسال کنیم.
@mehrshadkd840
@mehrshadkd840 Ай бұрын
سلام از کجا میشه فیلم و مشاهده کرد؟
@onefilmonelife
@onefilmonelife Ай бұрын
اگر توی تلگرام پیام بدین براتون ارسال می‌کنیم
@user-jh3fb1qi7e
@user-jh3fb1qi7e 2 ай бұрын
مگه این فیلم اومده؟ چون جایی ندیدم
@onefilmonelife
@onefilmonelife 2 ай бұрын
با سلام مجدد خدمت شما، تلگرام پیام بدید.
@Kamyabmehrabi
@Kamyabmehrabi 2 ай бұрын
@@onefilmonelife با اجازتون منم پیام میدم 🙏🏻
@user-jh3fb1qi7e
@user-jh3fb1qi7e 2 ай бұрын
@@onefilmonelife دمتون گرم، فرستادین نگاه کردم بعدش الان دوباره اومدم حالا بعد دیدن نقد رو ببینم
نقد فیلم ماهیت عشق | The Nature of Love 2024
23:17
onefilmonelife | یک فیلم، یک زندگی
Рет қаралды 184
نقد فیلم اول برقص | Dance First 2024
24:08
onefilmonelife | یک فیلم، یک زندگی
Рет қаралды 118
Yum 😋 cotton candy 🍭
00:18
Nadir Show
Рет қаралды 7 МЛН
Pool Bed Prank By My Grandpa 😂 #funny
00:47
SKITS
Рет қаралды 20 МЛН
Prank vs Prank #shorts
00:28
Mr DegrEE
Рет қаралды 9 МЛН
فیلم هایی که مغز شما را به چالش می کشند
8:07
سخنرانی استاد رائفی پور - نقد فیلم بی همه چیز- در برنامه درباره
2:17:16
استاد علی اکبر رائفی پور (کانال رسمی موسسه مصاف)
Рет қаралды 34 М.
آموزش کامل برنامه نویسی پایتون در 3 ساعت
3:18:31
Maryam Sadeghi - CodingforAI
Рет қаралды 314 М.
Yum 😋 cotton candy 🍭
00:18
Nadir Show
Рет қаралды 7 МЛН