No video

Piramida lui Maslow. Ierarhia nevoilor

  Рет қаралды 3,611

Sprouts Romania

Sprouts Romania

Күн бұрын

Ierarhia nevoilor a lui Maslow este o teorie în psihologie. Aceasta susține că există cinci etape ale nevoilor umane care ne motivează comportamentul.
Dacă vă place canalul nostru scrieți o postare, dați mai departe, abonați-vă sau susțineți-ne la www.patreon.com/sprouts
Scenariul:
Abraham Maslow a propus teoria sa în 1943, după ce a studiat ceea ce el a numit oameni exemplari precum Albert Einstein sau Eleanor Roosevelt.
ETAPA 1
În primul rând, există nevoi fiziologice, cum ar fi nevoia de a respira, de a mânca, de a bea sau de a dormi. În momentul în care avem aceste lucruri și ne simțim treji și burțile noastre sunt pline, suntem motivați de următorul lucru.
ETAPA 2
Acum vrem siguranță. Încercăm să câștigăm bani, să acumulǎm resurse și să căutăm un adăpost care să ne protejeze de pericole. Odată ce suntem mulțumiți și ne simțim în siguranță, avem timp să ne gândim la ce ne dorim în continuare.
ETAPA 3
În stadiul trei căutăm iubirea și apartenența. Ne dorim să fim aproape de familie și prieteni, să aparținem unei societăți sau să ne alăturăm unui grup. Dar în momentul în care ne simțim complet parte dintr-un grup, ne dorim deja să fim puțin diferiti de restul.
ETAPA4
În etapa a patra căutăm stima, încrederea în sine și respectul de la semenii noștri. Vrem să fim cineva. Dacă avem bani, ne cumpărăm un ceas de lux. Dacă avem o minte bunǎ, scriem sau gândim sau muncim mult. Motivația de a avea performanțǎ și de a concura este acum la cel mai înalt nivel. Studenții, sportivii și inventatorii excelează. Neil Armstrong a zburat chiar pe Lună.
ETAPA5
Doar dacă respirăm, bem, mâncăm și dormim suficient și ne simțim în siguranță și făcând parte dintr-un grup și totuși speciali, abia atunci putem ajunge la nivelul cinci: auto-actualizare. Acum putem să ne relaxăm, să fim creativi, să acceptăm faptele așa cum sunt, să întoarcem favoruri sau să facem orice ne dorim. Gata cu presiunea, cu excepția cazului în care, desigur, există probleme mai jos.
Dacă ești un lider și crezi în teorie, folosește-o. Mai întâi asigură-te că toată lumea a mâncat bine. Apoi fă-i să se simtă în siguranță și ajută-i să aparțină unui grup. Odată ce simt că aparțin, sunt gata să iasă în evidență și să exceleze.
Sursa: en.wikipedia.o...

Пікірлер: 2
@iriticumare
@iriticumare 8 ай бұрын
frumos
@tibi187
@tibi187 27 күн бұрын
de acord cu tine pana la zburatul pe luna! ..da cu virgula! dupa ceva multi ani, niste baieti au ,uitat cum se face!..dar oricum nu asta este tema !
Cum ne Afectează IQ-ul și Inteligența Viața (sau Nu!)
11:50
Sprouts Romania
Рет қаралды 1,6 М.
Cele 6 Stadii ale Dezvoltării Morale ale lui Kohlberg
7:06
Sprouts Romania
Рет қаралды 2,1 М.
🩷🩵VS👿
00:38
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 25 МЛН
艾莎撒娇得到王子的原谅#艾莎
00:24
在逃的公主
Рет қаралды 53 МЛН
Prank vs Prank #shorts
00:28
Mr DegrEE
Рет қаралды 9 МЛН
5 Stiluri de Parenting și Efectele Lor Asupra Vieții
6:46
Sprouts Romania
Рет қаралды 1,5 М.
Teoria lui Carl Jung despre Introvertiți, Extravertiți și Ambiverți
6:31
Piramida nevoilor lui Maslow
1:01
Andrei Isip RO
Рет қаралды 124
Teoria Atașamentului: Cum ne Afectează Copilăria Viața
7:30
Sprouts Romania
Рет қаралды 2,3 М.
Spectrul Autist: Minți Atipice într-o Lume Stereotipă
6:28
Sprouts Romania
Рет қаралды 1,8 М.
Cele 8 Etape ale Dezvoltării de Erik Erikson
5:18
Sprouts Romania
Рет қаралды 2,5 М.
Dezvoltarea Cognitivă a lui Vygotsky prin Relații Sociale
4:31
Sprouts Romania
Рет қаралды 2,7 М.
Mentalitate Fixă vs. Mentalitate de Creștere
5:29
Sprouts Romania
Рет қаралды 1 М.
🩷🩵VS👿
00:38
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 25 МЛН