No video

PROBLEMELE care iti pot BLOCA reabilitarea blocului in standard nZEB

  Рет қаралды 3,509

Marius Soflete

Marius Soflete

5 ай бұрын

Astăzi îți prezint cum se realizează termoizolarea unui bloc pentru a intra în nZEB, dar și problemele ascunse de care te poți lovi când începe lucrarea.
Printre detaliile tehnice, blocul din clip va fi reabilitat cu ferestre termopan cu trei foi de sticlă, termoizolație la fațadă cu 15 cm de vată minerală rigidă, 20 de cm de termoizolație pe acoperiș (care va beneficia de șarpantă și învelitoare nouă), 8 - 12 cm de termoizolație la subsol, panouti fotovoltaice și schimbat iluminat pe casa scării.
Partenerul acestui material video și al proiectului prezentat este Rockwool Romania - www.meritocasa...; www.rockwool.c...
_________________________
Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență în construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasisten...
Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
/ @mariussoflete
Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete
Nu uita sa ne urmărești și pe:
Facebook: / marius-soflete
Instagram: / marius.soflete
Site: soflete.ro/
Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan, Vlad Florea, Eduard Negrea și Irina Solomon.

Пікірлер: 20
@ionutboss1266
@ionutboss1266 5 ай бұрын
Tare, mai vreme content pt blocuri si optimizari termice 🙌❤️
@DanielaHobaj
@DanielaHobaj 5 ай бұрын
Fain material, bine punctate lucrările neprevăzute cu costuri suplimentare
@eugen-m
@eugen-m 5 ай бұрын
Eu niciodata n am inteles cum se calculeaza valoarea unei lucrari de reabilitare termica facuta de primarii. La mine in cartier se reabiliteaza un bloc de 4 etaje si 4 scari . 60 apartamente. Valoarea lucrarii , 84 mil lei. Asta inseamna cam 17 mil euro. Acum eu ceva gresesc poate , caci 60 apartamente a 150 mii euro face 9 mil euro . Cum o lucrare de reabilitare face dublu decat valoarea blocului eu nu pot intelege. Dar desigur gresesc pe undeva. Ok , la valoarea unui apartament am exagerat in plus cu 50% caci sunt de 46 mp.
@stefiasi
@stefiasi 5 ай бұрын
Ceva nu socotiti corect, sau nu aveti informatia corecta. Prin PNRR se ofera 200€ +TVA/m2 Adc. In Adc intra atat suprafata utila a apartamentelor, cat si casa scarii si peretii interiori. La 4 apartamente de 50- 60m2 +20 m2 casa scarii+ 10-20% pereti ar fi sa presupunem cam 300m2/nivel, adica 60.000 euro+ TVA/nivel, deci 300.000 euro/ scara. 4 scari= 1.200.000€+TVA/bloc. Deci suma invocata de dvs este 100% pentru un lot de mai multe blocuri, cel putin 10-12 de marimea socotita de mine. Eu am lucrat la un astfel de proiect cu mai multe blocuri si media era de 280.000 euro+TVA/scara. In banii astia termoizolezi fatadele, acoperisul/terasa, tavanul subsolului si inlocuiesti partial tamplaria. Cam 5% e partea de servicii: expertiza tehnica, audit energetic, proiectare, asistență tehnica, dirigentie de santier. 5% lucrari neprevazute (bugetati, nu neaparat cheltuiti). Si inca 1% taxe ( ISC, CSC, avize, samd) In concluzie, banii ajung pentru termoizolare, nu neaparat si pentru inlocuit/reparat instalatii in multe cazuri. Partea proasta e ca banii ar fi suficienti pentru a se face lucrari de calitate, doar ca nu prea ai cu cine...
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 5 ай бұрын
Care sunt programele alea pe care le putem accesa noi ca proprietari sau ca asociatie? Eu stiu ca nu poti decat prin intermediul primariilor iar aici e nebunie: se aproba discretionar aka membri de partid, dureaza mult, costa mult etc.
@victorcernatescu8886
@victorcernatescu8886 5 ай бұрын
ne poti spune exact despre ce programe europene? Pe partea de costuri, exista concluzii/statistici din lucrari deja terminate?
@cosmisandu9987
@cosmisandu9987 5 ай бұрын
Salut! Ce soluții de termoizolare a terasei unui bloc există? Nu am reușit să găsesc nimic în sensul ăsta. Iar în cazul în care blocul a fost deja anvelopat, care ar fi etapele legale pentru a monta tâmplăria în precadre?
@CernatSt
@CernatSt 5 ай бұрын
Stau în chirie într-un bloc care a fost reabilitat pe programele astea în ultimile luni. Efectiv și-au bătut joc.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 5 ай бұрын
Îmi pare rău să aud. Ce nu este făcut bine?
@paulnicusor4595
@paulnicusor4595 5 ай бұрын
Va urmaresc cu mare interes si imi plac mult video urile . Si ca tot sunteti la capitolul de izolare exterioara , vreau sa va intreb, este asa diferenta intreb un poliestiren cu EPS80 fata de unul cu EPS100 ? Aceeasi grosime, am vazut si 40- 50% mai mare costul , sau o vata bazaltica de exterior ?
@utzdeac
@utzdeac 5 ай бұрын
Cea mai mare diferenta intre cele doua, este data de densitatea lor, de rezistenta la lovituri mecanice. Daca le ai ambele in mana, o sa vedi ca unul e mai "pufos", iti intra degetul mai usor in el si cel de 100, este mai dens, intra mai greu degetul in el. S-ar putea termic sa nu existe diferente, dar verifici in fisa tehnica. Intre polistiren si vata cele mai mari diferente sunt legate de permeabilitatea la vapori si rezistenta la foc, unde vata este net superioara
@gabrieltalnaci5724
@gabrieltalnaci5724 5 ай бұрын
Din păcate, realitatea din teren e zdrobitoare. Firmele câștiga licitațiile după care urmează angajarea cu arcanul a meseriașilor: anunțuri pe grupuri de meseriași unde vineri e dat anunțul pt ca de luni sa vina oamenii la lucru . Și rezultatele se vad . Când e de dat în judecata pt execuție defectuasa găsești srl-uri cu capital social de 200 ron , cu sediu prin garsoniere închiriate. "Intreprinzatorul" își baga firma în faliment / insolventa etc după care redeschide alta pe numele unui terțe persoane .
@Alex-et1fq
@Alex-et1fq 5 ай бұрын
vata dual density este astfel ca sa economiseasca producatorul costuri, sau e un avantaj sa fie dual density?
@abcdefvxyz4324
@abcdefvxyz4324 5 ай бұрын
are un strat mai dur de vata pe una din fete care iti da posibilitatea sa calci pe ea (daca o pui la orizontala) sau s-o finisezi mai usor (la verticala)
@utzdeac
@utzdeac 5 ай бұрын
Eu as zice ca e o cale de mijloc incat sa fie ok si ca si cost si ca performanta. Pana la urma partea dinspre exterior se poate sa fie supusa unor presiuni mecanice mai mari si trebuie sa fie mai dura, pe langa ca iti trebuie aceat strat mai dur sa pui masa de spaclu, plasa, finisajul
@gbyr3011
@gbyr3011 5 ай бұрын
🙋‍♀️👍
@luk5827
@luk5827 5 ай бұрын
Dar din pacate ( cel putin din video asa se vede ) ferestrele au geamuri tripan tot cu baghete de aluminiu , si NU baghete "calde" , gen : Swisspacer Ultimate , Chromatech Ultra , Thermix , Superspacer sau altele .
@MariusSoflete
@MariusSoflete 5 ай бұрын
Da, aici furnizorul care a licitat ferestrele nu s tinut cont de acest aspect
@josefschlogl5831
@josefschlogl5831 5 ай бұрын
Kannst du die Untertitel einschalten?
@the.blue.raven7777
@the.blue.raven7777 4 ай бұрын
Nzeb la radet 😂😂😂😂
CAT COSTA o casa din TIMBERFRAME in 2024?
25:31
Marius Soflete
Рет қаралды 11 М.
Proiecte arhitectura case românești - Casa in stil neoromanesc
1:32
Studio Office Kolectiv
Рет қаралды 12 М.
👨‍🔧📐
00:43
Kan Andrey
Рет қаралды 10 МЛН
Чёрная ДЫРА 🕳️ | WICSUR #shorts
00:49
Бискас
Рет қаралды 3,9 МЛН
黑天使遇到什么了?#short #angel #clown
00:34
Super Beauty team
Рет қаралды 41 МЛН
Cum MONTEZI CORECT un PERVAZ si ce GRESELI SA EVITI?
23:43
Marius Soflete
Рет қаралды 10 М.
Cum sa nu ZBOARE fatada cu termosistem?
11:21
Marius Soflete
Рет қаралды 3,1 М.
Cum montezi corect tamplaria in cinci pasi?
13:01
Marius Soflete
Рет қаралды 3,3 М.
Izolarea unui pod - Solutie de izolatie pentru pod si mansarda
8:24
Studio Office Kolectiv
Рет қаралды 44 М.
Polistiren vs. Vata Bazaltica -  termoizolatie casa
17:41
Studio Office Kolectiv
Рет қаралды 30 М.
Bariera de vapori cu STRAT DE DIFUZIE. Ce este si cum te ajuta?
5:51
Marius Soflete
Рет қаралды 2,2 М.
Termoizolatia care REPARA BULELI la TERASE
6:01
Marius Soflete
Рет қаралды 4,7 М.
👨‍🔧📐
00:43
Kan Andrey
Рет қаралды 10 МЛН