No video

Refractometru portabil Brix - masurare concentratie zahar in struguri, must, fructe, sirop

  Рет қаралды 4,059

Taran de weekend

Taran de weekend

Күн бұрын

Cum se masoara concentratia de zahar din must, struguri sau sirop de fructe? Cum stim aproximativ cate grade alcool vom obtine in urma fermentatiei mustului?
Un astfel de refractometru portabil este foarte eficient pt ca poate fi folosit direct in camp sau pe plantatie si nu necesita nimic altceva.
Refractometrul poate fi achizitionat de la l.profitshare....
Interval de masurare: 0 ~ 40% Brix, perfect pentru masurarea zaharului.
Usor de utilizat: Asezati 1-2 picaturi de proba pe prisma principala, inchideti placa si priviti prin fereastra de vizualizare pentru a citi valoarea Brix. Dupa aplicarea probei pe prisma, optica speciala a refractometrului genereaza campuri opuse lumina-intuneric. Linia de granita dintre cele doua campuri indica continutul de zahar al probei.
Aplicatie larga: Special conceput pentru a determina concentratia de zahar intr-un lichid: must, suc de fructe, suc de legume, must de bere, solutii de zahar, bauturi fermentate, diferite etape de bere si vin etc.
Caracteristici:
- Interval de masurare: 0-40% Brix cu diviziuni si precizie de ± 0,2% Brix la o temperatura de referinta de 20° C
- Masurati solidele dizolvate in solutie sau adeziv solubil in apa
- Dispune de o functie de compensare automata a temperaturii (ATC)
Primul lucru pe care trebuie sa il vedeti inainte de a va pune problema taierii corecte la vita de vie, mai ales daca sunteti incepatori, este sa alegeti tipul de taiere si de conducere potrivit pentru soiurile de vita de vie pe care le aveti:
• Tipuri de taieri pentr...
Despre vita de vie: • Vita de vie
Despre pomi fructiferi si arbusti: • Pomi fructiferi si arb...
Doneaza pentru copiii nevoiasi: worldvision.ro...
Disclaimer: Unele linkuri sunt de afiliere - prin ele castig un mic comision daca cumparati ceva (fara un cost aditional pentru voi).
#refractometru #brix #vitadevie

Пікірлер: 28
@bogdaniorgulescu3473
@bogdaniorgulescu3473 Жыл бұрын
Mulțumim pentru informații! Foarte practic. Se poate folosi pentru toate fructele cât și pentru roșii. Așa cum ai spus, conținutul de zahăr (fructoză) este foarte important pentru calitatea vinului sau a conservelor (dulcețuri, gemuri, suc de roșii, ketchup). Mai pe românește dacă conservele/vinul vor rezista peste iarnă.
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend Жыл бұрын
Sigur, se poate folosi pentru orice fruct, sirop etc.
@Wyzy89
@Wyzy89 Жыл бұрын
Mișto chestie,pt mine ca hobbyist care acu învață, tot ce ai structurat aici a fost și este foarte util, ba chiar am avut o grămadă de lucruri de învățat. Felicitari și ms de info
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend Жыл бұрын
Ma bucur
@ionelhorga2623
@ionelhorga2623 Жыл бұрын
Felicitari pentru achizitie Pentru verificare indicatie scala se foloseste o picatura de apa distilata In mod normal pe scala aparatului va apare indicatia punctului de zero Pentru acuratetea masuratorii ,dupa fiecare operatie de masurare , se spala cu apa distilata si se sterge cu o laveta suprafetele care au intrat in contact cu lichidul care se masoara. Acest instrument nu trebuie sa lipseasca din dotarea celor care sunt pasionati de viticultura.
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend Жыл бұрын
Ei asta nu stiam ca apa distilata indica punctul 0. Multumesc 🙂 O sa incerc. Insa spalarea cu apa distilata dupa fiecare masuratoare mi se pare putin exagerat... O sa fac o comparatie intre spalarea cu apa simpla si apa distilata.
@romicavoinea1169
@romicavoinea1169 10 ай бұрын
Servus ! Citisem si eu despre astfel de aparat. Crezusem ca e ceva mult mai sofisticat si greu de obtinut. Ori nu mi-am inchipuit ca pretul e atat de accesibil...... Oricum mi-ai dat curaj sa achizitionez si eu unul, ptr ca-i apreciez utilitatea. Asadar, multumesc ptr prezentare ! Spor in toate !
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 10 ай бұрын
Cu placere si sa va fie de folos.
@adrianpaun7258
@adrianpaun7258 11 ай бұрын
Salut , la strugurii de vin se culeg mai multe bobițe din diferiți butuci se storc la grămada și după se ia picături din must și se pun pe aparat , oricum e foarte bun
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 11 ай бұрын
Sigur ca da. Trebuie obtinuta o medie din mai multi struguri pt a se stabili momentul culesului. Aici eu doar am facut o scurta prezentare a aparatului.
@florinb7834
@florinb7834 5 ай бұрын
Si mai e o chestie foarte importanta. Masuratoarea trebuie facuta la 20 de grade Celsius pt a da valoarea corecta. Altfel se fac niste transformari. Si uite asa afli concentratia corecta de zahar din struguri. Cunoscand ca 18g de zahar echivaleaza cu un grad alcoolic, in functie de ce vin vrei se faci (cat de tare), mai adaugi must concentrat sau nu, unde si acolo se fac niste corectii. Cel putin asa se lucreaza la crame.
@Al-gk2jk
@Al-gk2jk Жыл бұрын
Ar fi fain sa faci filmulete si cu procesul de obtinere al vinului - cred ca ar fi binevenite. Si mai ales cu masurile care trebuie luate pentru a-l prezerva. Mie imi iese vinul ok, uneori chiar notabil as zice dar apoi dupa 6-12 luni parca nu mai e acelasi. Fara sulfiti se poate pastra in conditia originara? sau e condamnat? Si cu zahar destul si fara, vinul se strica in cele din urma, daca ne incapatanam sa nu chimizam?
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend Жыл бұрын
Nu am mare lucru de prezentat... Mie imi place vinul natural si nu il tratez. E adevat ca nu tine mult dar nici nu am pretentie. Fac un vin de consum curent in cantitate mica pt 1 an. Pentru mai mult timp trebuie tratat caci altfel nu tine.
@ionelhorga2623
@ionelhorga2623 Жыл бұрын
In principiu fara sulfitare nu se poate pastra vinul pe termen mai mare de cateva luni. Dar pentru mai multe informatii cu privire la acest subiect , va recomand lucrarea ''Tehnologia vinului'' , autor Viorel Stoian. Lucrarea o sa o gasiti pe net , merita sa o cititi si poate o sa gasiti o solutie .
@adrianpaun7258
@adrianpaun7258 10 ай бұрын
Ca sa faci un vin corect ai nevoie in prima faza de un desciorchinzator de struguri sa separi bobitele zdrobite după de un pachet de vificare format din drojdie selecționata activator de fermentatie , metabisulfit de protejarea mustului ,mustul alb se lasă la fiert doar in zeama fără pielița la o tem de minim 16-17 g cu capac și gaura de răsuflare , cel roșu se lasă la fiert in pielița lui sa-și ia culoare altfel iese roze sau chiar alb dar cu același Pachet de Vinificare după Ce sta din fiert treb bentonizat și sulfatat 21 zile duoa care vei avea un vin pe care cu siguranța nu l-ai făcut niciodată și nu-ți va veni sa crezi ca e făcut de tn , succes !
@griggrig6552
@griggrig6552 8 ай бұрын
Brixul din borhot,il indica,? Ma gandesc ca da ,dar sa fie cred maximul de 25
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 8 ай бұрын
Pai borhotul e rezultatul distilarii si nu contine zahar. Nu inteleg ce brix vreti sa masurati in borhot...
@griggrig6552
@griggrig6552 8 ай бұрын
@@taran.de.weekend borhotul,boasca,tescovina este materia prima ,pentru distilare,parca asa stiam
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 8 ай бұрын
@@griggrig6552 Borhotul este ce rezulta in urma distilarii. Tescovina sau boasca e ce ramane dupa zdrobire si stoarcere si care se pune la fermentat si apoi la distilat. Deci cu acest refractometru puteti masura brixul tescovinei inainte de fermentatie caci doar atunci mai are ceva zahar...
@griggrig6552
@griggrig6552 8 ай бұрын
​@@taran.de.weekend normal ca la asta m-am referit, nu după distilare.,Sănătate sa ai,și like de la mine.
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 8 ай бұрын
@@griggrig6552 Sanatate
@sorinpop608
@sorinpop608 11 ай бұрын
Bună! ce model de refractometru este aș dori să cumpăr și eu unul
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 11 ай бұрын
Am pus link in descriere.
@Al-gk2jk
@Al-gk2jk Жыл бұрын
Si care e cantitatea minima de zahar pentru a obtine un vin onorabil?
@ionelhorga2623
@ionelhorga2623 Жыл бұрын
Conform STAS 6180/60, corelatia intre indicatia citita pe scala refractometrului si concentratia alcoolica rezultata in urma fermentarii este urmatoarea: indicatie refractometru .............concentratie alcoolica 17 8,8 18 9,4 19 10,1 20 10,7 21 11,3 22 11,9 23 12,6 24 13,2 25 13,8 25,2 14 Dupa opinia mea , onorabil ar fi sa obtinem un vin , care dupa fermentare sa aibe cel putin 11,3- 11,9 grade si ca vinul sa fie mai mult decat onorabil trebuie sa avem 13,2-13,8 concentratie alcoolica.
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend Жыл бұрын
@@ionelhorga2623 Multumesc frumos pentru detalii
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend Жыл бұрын
Sub 20 grade Brix la must ala nu e vin. E slab alcoolic si se va acri. Un vin bun ar trebui sa aiba in jur de 12 grade alcool iar asta inseamna 23+ grade Brix in must. Cu cat mai dulce cu atat mai bine mai ales daca nu folositi drojdii de fermentatie selectionate.
@Al-gk2jk
@Al-gk2jk Жыл бұрын
Excelente sfaturi , grand merci.
Saculeti protectie struguri de viespi si pasari
7:17
Taran de weekend
Рет қаралды 3,8 М.
How to calibrate a portable refractometer - step by step example
2:50
The Joker kisses Harley Quinn underwater!#Harley Quinn #joker
00:49
Harley Quinn with the Joker
Рет қаралды 10 МЛН
SPONGEBOB POWER-UPS IN BRAWL STARS!!!
08:35
Brawl Stars
Рет қаралды 18 МЛН
ROLLING DOWN
00:20
Natan por Aí
Рет қаралды 11 МЛН
How to use a hand held refractometer to measure salinity.
6:01
Coleen Suckling
Рет қаралды 99 М.
Using a Refractometer to test coolant
2:48
How a Car Works
Рет қаралды 70 М.
Cea mai dulce prună
2:16
Emanuel Botisel
Рет қаралды 383
Continutul de zahar din struguri, must si vin
3:51
Sebastian Soltan
Рет қаралды 4,1 М.
Mongolia
52:13
Dan Negru
Рет қаралды 15 М.
MI-AM LUAT REFRACTOMETRU
9:10
99Vehicles
Рет қаралды 18 М.
I Built a $20 Telescope and Used it for Astrophotography
23:04
Bray Falls
Рет қаралды 90 М.
How to use brix refractometer
2:21
ATO Automation
Рет қаралды 63 М.
How To: Calibrate a Brix Refractometer
1:42
REED Instruments
Рет қаралды 30 М.