No video

Akademisyenlik ve Makale Okumak

  Рет қаралды 27,121

BilgisayarKavramlari

BilgisayarKavramlari

Күн бұрын

Hocam merhaba, öncelikle emeğiniz için çok teşekkür ederim. Çok değerli bilgiler paylaşıyorsunuz ve eğitimde fırsat eşitliği için çok güzel bir durum. Benim bu videoya ilişik bir başka videoyo talebim olacak bir data science akademik makalesini nasıl verimli okuyabiliriz? Daha doğrusu bir akademik makaleyi nasıl okumamız gerekir? Bu konu hakkında kısa bir video çekmeniz mümkün müdür? Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Пікірлер: 43
@alper9948
@alper9948 5 жыл бұрын
Bir konu ancak bu kadar açık, net ve güzel anlatılabilirdi... teşekkürler
@DahoTyo54
@DahoTyo54 8 жыл бұрын
Hocam konuyla ilgili değil ama insanlara hitap şekliniz tavırlarınızı çok beğeniyorum, bu hitap şeklini kitap okuyarak mı kazandınız yoksa zaten olan bir şey miydi?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
bilmiyorum. Özel bir şey yapmadım, hep böyleydi sanıyorum, veya ders anlata anlata bu hale geldi, iyi mi kötü mü onu da bilmiyorum, daha önce çok düşünmemiştim.
@Efe-uz1rj
@Efe-uz1rj 8 жыл бұрын
süpersin hocam süper süper
@nevala.9433
@nevala.9433 4 жыл бұрын
Cevabinizi oldukça samimi buldum..
@felsefitartsmalar7568
@felsefitartsmalar7568 4 жыл бұрын
ufkum iki katına çıktı, çok teşekkürler hocam.
@fahrettindortkol9816
@fahrettindortkol9816 2 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık hocam, çok istifade ettim.
@tu_rostro_manana
@tu_rostro_manana 2 жыл бұрын
Merhaba, benim bu videoda dikkatimi çeken lisansa vurgu yapmanız. çok teşekkür ederim.
@trend0801
@trend0801 6 жыл бұрын
Hocam örnek bi makale okuyup yorumlar mısınız
@mekkiabdioglu2770
@mekkiabdioglu2770 5 жыл бұрын
Hocam merhabalar, yorumlarınız harika. Teşekkürler.
@immino
@immino 8 жыл бұрын
Hocam videolarınıza çok emek veriyorsunuz, çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Bu arada ingilizce videolarınıza nereden ulaşabiliriz? Bir ara ingilizce KZfaq kanalınızdan bahsetmiştiniz.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
dönem sonunda bu kanala da koyacağım (vakit bulabilirsem). Başarılar
@devrimcelik6196
@devrimcelik6196 7 жыл бұрын
Hocam saygısızlık etmek istemem fakat siz, akademisyen nasıl olunur,neye benzer sorusunu cevapladınız... Hala makale nasıl okunura dair bir bilimsel cevap alabilmiş değiliz. Makalenin düzeni(IMDR), okunurken hangi soruların sorulması gerektiği,hangi bölümlere dikkat edilmesi ve not alma stratejilerine dair bir cevap alabilmiş değiliz. İnternette bu konuyla ilgili türkçe ders anlatımı bulunmamaktadır. Soruyu bu şekilde cevaplayabilirseniz hepimiz için oldukça hora geçer.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
demek ki makale okumanın ilk adımı akademisyen olmakmış :) işin şakası bir yana, lisans seviyesindeki bir arkadaşın sorusuna cevap olarak çektiğim, videoda da söylediğim gibi akademisyenliğe merakınız varsa, ilk adım iyi bir hoca bulmak olmalı. Sonrasında makale okumak da dahil çok sayıda kültürü (problemlere nasıl yaklaşılır, araştırma nasıl yapılır, bulgular nasıl sunulur vs. vs.) size hocanız usta/çırak ilişkisi ile anlatılır. Bazı şeyler video ile olmaz. Zaten bu yüzden üniversite hiç bitmeyecek bir kaynaktır, üniversitede bir kültür vardır ve bu aktarım ustadan çırağa geçer gibi geçer. Mesela her disiplinin makale yazması (sunması) veya makalede okuyacağı kritik noktalara farklıdır. Ben iki farklı disiplinde bir şekilde uzmanlaşma imkanı buldum ve aralarında okurkenki beklentiler de makalelerin bağlandığı nokta da çok farklı diyebilirim. hatta sadece bir disiplin içerisinde bile, mesela bilgisayar bilimleri içerisinde diyelim, veri bilimi veya veri tabanı gibi birbirine yakın iki konudaki makaleler bile birbirinde çok farklı özelliktedir. Ve hatta makalenin yayınlandığı dergi veya topluluğun bakışı bile çok farklıdır. Mesela MIS çalışanlar MIS Quarterly ve JMIS dergilerinin bir iki sayısını alıp okurlarsa, aradaki farkı çok net görebilirler. Ancak tabi baştan beri dediğim gibi, lisans okuyorsanız acele etmeyin, basit bazı makalelerle başlayabilirsiniz ama bunu bile yapmadan önce bence herşeyin başı doğru hocayı bulmak, işinde ehil ve sizinle ilgilenebilecek, yıldızınızın barıştığı bir hoca bulun ve gerisini zaten hocanız sizin için halleder (size bir kariyer planı, okuma planı, araştırma için yol haritası çıkarır, doğru çalışma gruplarına koyarak, doğru konferanslara veya atölyelere yönlendirerek sizi yetiştirir). Bir kere daha, her şeyin başı hoca, makale okumayı öğrenmek istiyorsanız da, bunun da ilk adımı doğru hocayı bulmaktır.
@tuanabilge8190
@tuanabilge8190 6 жыл бұрын
yukarıda bahsettiğiniz usta-çırak ilişkisini n kendi hocamla olmasını o kadar çok isterdim ki. Ama malesef böyle bir hoca bulmak çok zor. saatlerce hocamı beklediğimi hatta görüşemeden döndüğümü bilirim yıllık izinlerimi sırf onunla görüşebilmek için harcadığımı ya da verdiği bir şeyi bitirmek için 15-16 saat hiç kalkmadan yaptığımı. ama sonuç sadece değersizlik. telefonlarınıza bakmaz maillerinize cevap vermez. bu sebeple Akademik dünyada tek başımıza var olamaz mıyız hocam?
@kaankemalozcan4838
@kaankemalozcan4838 6 жыл бұрын
Hocam bir sorum olacaktı, literatürü incelediğimizde, oluşturacağımız makaleye eklemek istediğimiz cümleleri seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? İntihal sorunu yaşamamak adına dikkat etmemiz gerekenler nelerdir? Makalemizde akışı sağlama konusunda ipuçları nelerdir? İncelediğiniz bir kaç paragrafı sorun yaşamayacak düzeyde kendi yazınıza atıfta bulunarak bizlere gösterebilir misiniz? Teşekkürler.
@ahmethaksever1406
@ahmethaksever1406 8 жыл бұрын
hocam verdiğiniz her bilgi,tecrübe için çok teşekkürler. hocam ben sorum bilgiyi saklamak ile ilgili olucak.hocam sizin videolarınızdan,internetten ve bir çok kaynaktan her gün bilgiler öğreniyoruz.(hafızamın çok kuvvetli olduğunu söyleyemem).gerek lisans derslerimizde gerekse ilgi duyduğumuz diğer alanlarda nasıl not tutmalıyız veya ne yapmamız gerekir? örneğin pazarlamayla ilgili bir kitap okudum veya uzay hakkında bir belgesel izledim değerli bilgilerin kaybolmamasını istiyorum. soru-cevap videolarınızı izliyorum çok değerli tecrübeler öğreniyorum bunların bir şekilde uçmaması lazım.önerebileceğiniz not tutma yöntemleri ve not tutma uygulamaları/programları varsa öğrenebilir miyim?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
bir şeyi yaparsanız unutmazsınız. Oturup öğrenmek, dinlemek veya okumanın ötesinde oturup bunları hayata geçirin (üniversitelerin en önemli farkı budur, lise gibi didaktik bir şekilde bir hocanın anlatmasından ziyade size o dünyayı yaşatırlar). Zaten hafıza da buna göre yapılanmıştır, bir bilgiyi koyarken bir yandan kullanılmayan bilgiler aktifliğni yitirir, arkalara itilir.
@egitimdeveogrenmedezihinse8107
@egitimdeveogrenmedezihinse8107 5 жыл бұрын
bu tavsiyeleriniz sosyal bilimler için de geçeli midir, yoksa daha farklı mı olur? Sosyal bilimlerle ilgili tavsiyeleriniz ne olabilir? Bu arada doğru hoca yok hocam :) Ne öğrendiysem kendi kendime öğrendim, ülkemizde süreli yayınların tezde kullanılmasını bile istemiyor ilginç...
@mertoguzhan8814
@mertoguzhan8814 4 жыл бұрын
hocam anlattığıklarınız güzel bilgiler ancak makale nasıl okunur başlığı altında ben makale okurken bizim için yararlı olup olamayacağına karar verirken nelere dikkat etmek gerekir gibi bir öneri aramıştım .
@mehmetalibahce229
@mehmetalibahce229 4 жыл бұрын
hocam sistematik literatür taraması nedir? yabancı adıyla systematic mapping study. hiç bilgilendirici kaynak bulamadım. sadece örnekler yayınlar var, nasıl yapılacağı hakkında bilgi yok.
@tevhiddencevrilme8670
@tevhiddencevrilme8670 6 жыл бұрын
Hocam merhaba. Bir çok konuya değindiğiniz bu videoda temel olarak anlatmak istediğiniz veya benim anladığım nokta oku çok oku, her manasıya anla, anladığını en iyi şekilde anlat (çözümlemeni sun). Aklıma şu ayetler geldi. Yaratan Rabbinin adı ile oku! O insan alaktan (embriyodan) yarattı. Oku! Senin Rabbin sonsuz kerem sahibidir (en cömert olandır). O, insana kalemle öğretendir. İnsana bilmediğini öğretendir. (ALAK SURESİ 1-5 AYETLER). Sizin ile oturup ilim ile alakalı konuşmak isterdim. Mesela kelimelerin manasına sözlükten bakıp makale üzerine not almayı yapıyorsunuz. Bu herhangi bir çeviride veya bir kitabı anlamakta da böyle. Bakalım ilk ayete: Yaratan Rabbinin adı ile oku. Anlamaya çalışalım bunu kelimelerine bölelim. Yaratmak, Rab , ad (isim), okumak. İkili bir tamlama ancak önce Rab ismini anlamaya çalışırsak Kur'an'da çokça geçen bir kelime olduğu anlarız ki, temel olarak yaratan, rızık veren, hüküm koyan, terbiye eden, efendi,.. gibi anlamları karşımıza çıkar. Yaratma ismi ile beraber düşündüğümüzde ( yaratan Rab) tüm yaratılan her şeyi, yani ilim elde edebileceğiz her şeyi düşünerek, bunları Rabbimizin boşuna yapmadığını bilip anlamaya çalışmak ve ayetin tümüyle (yaratan Rabbinin adıyla oku) Rabbimizin bizden tüm bunları okumamızı istemesidir. Diyorsunuz ya bir hocaya ihtiyacınız var. Bakın Rab kelimesi bu hoca ifadesini de (efendi olarak kapsamaktadır.) Ben size okumuyorsunuz bilmiyorsunuz manasında söylemiyorum, ancak ne kadar da muhteşem değil mi söylediklerinizi anlatması örneklendirmesi bakımından. Tüm bunlardan sonra yazma işi meydana geliyor. Gören, anlayan, kafa yoran, düşünen insanların yazmalarıyla aktarımları....(O, insana kalem ile öğretentir. İnsana bilmediğini öğretendir.)
@nevala.9433
@nevala.9433 4 жыл бұрын
Güzel videosu teşekkürler lakin bazı akademisyenler özellikle zira sokuyor bilin istedim😔😒
@tolgatumer2565
@tolgatumer2565 7 жыл бұрын
hocam adamın dibi kavramının sanal dünyadan gerçek dünyaya yansımasısınız.Enter the matrixsiniz.Kırmızı hapsınız.Tavşan deliğinin gittiği yersiniz :))
@alikahyaoglu
@alikahyaoglu 4 жыл бұрын
Hocam merhaba öncelikle teşekkür ederiz bu güzel, faydalı videolarınız için hocam 32 yaşındayım doktoraya yeni başladım bazen geç kalınmışlık hissi oluyor ama ne dersiniz bu konuda ? Saygılarımla. İyi çalışmalar.
@aligungor6355
@aligungor6355 Жыл бұрын
Takma kafana ben 47 yaşında aşladım.
@uzayfurkanbalkaya5067
@uzayfurkanbalkaya5067 7 жыл бұрын
Merhaba hocam. Ben maliye bölümü okumak istiyorum. Bu sene lisans eğitimine başlıycağım. Maliye veya genel olarak iibf bölümleri akademisyenlik hakkında bilginiz varsa ve bize aktarırsanız çok sevinirim. Ve ayrıca çok genel olarak lisansa yeni başlayanlar ve akademisyenlik düşünenlere tavsiyeleriniz nelerdir? Cevaplarsanız çok sevinirim
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
bu bölüm hakkında uzmanlığım bulunmuyor ne yazık ki, dolayısıyla bu konuda uzman olan hocalarla görüşmeniz daha doğru olacaktır. Başarılar dilerim.
@gokhantan20
@gokhantan20 6 жыл бұрын
Merhaba Hocam, Sosyoloji Aöf son sınıf öğrencisiyim.Kendimi geliştirmek adına ve Tezli Yüksek Lisans için hangi makaleleri okumalıyım ?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 6 жыл бұрын
sosyoloji konusunda uzmanlığım yok, lütfen bu konuda uzman birileri ile görüşün.
@alperren
@alperren 5 жыл бұрын
Makale nasıl bulunur diye arattım bu çıktı videoda da soruma cevap bulamadım :( Hocam makale yayınlayan dergiler var bu dergilere nasıl ulaşabilirim?
@CanerUZUN34
@CanerUZUN34 5 жыл бұрын
Merhaba, ulakbilime girin orda Türkiye’deki tüm akademik dergiler soralı yer alır. Ebsco. Taylor&francois, sciencedirect İngilizce makale için en fazla ve en geçerli makale siteleridir.
@erdem4786
@erdem4786 8 жыл бұрын
Hocam "Programlama ve Veri Yapılarına Giriş JAVA, C, C++ dilleri ile" isimli kitabınızı nasıl satın alabilirim?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
Burada satın alabileceğiniz bağlantılar var: books2read.com/u/bQP9w4 Başarılar
@erdem4786
@erdem4786 8 жыл бұрын
Teşekkürler :)
@leylaqerneyeva8107
@leylaqerneyeva8107 8 жыл бұрын
Merhaba hocam.Ben Azeriyim ve bize Sistem analizi ve tasarımı dersi geçildi geçen yıl.Mesleğimi de bu yönde devam etdirmek istiyorum ancak 1 sömestr gördüm bu dersi.Sistem analizci gerçekte ne iş yapar tam anlamıyla neleri bilmeli nasıl kendini geliştire bilri bunları tam olarak bilmiyorum bana yardımcı olursanız minnetdar olurum.Son kurs talebesiyim ve kendime artık bir yol çizmeliyim.Uzun oldu baya özür dilerim
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
sistem analizi ile ne kastediliyor bilmiyorum, farklı anlamlarda kullanılabiliyor ama belki doğru anladıysam şu videolar yararlı olabilir: kzfaq.info/get/bejne/prt3e8V2rLfOYJs.html Başarılar
@leylaqerneyeva8107
@leylaqerneyeva8107 8 жыл бұрын
Fizibilite raporlarından,Planlama Analiz Tasarim Uygulama Destek (PATUD)
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
tamam bu verdiğim linkteki videolar faydalı olabilir. Videolara bakın orada buna benzer soruların cevabı var ayrıca cevap bulamaz veya farklı sorularınız olursa her zaman sorabilirsiniz, bilgim ve zamanım ölçüsünde cevaplamaya çalışırım.
@leylaqerneyeva8107
@leylaqerneyeva8107 8 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim hocam minnetdarım :)
@ayseyildirim6030
@ayseyildirim6030 7 жыл бұрын
hocam hangi sayfalardan okuyorsunuz
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
anlamadım neyi hangi sayfadan okuyorum?
@cagrsahin9358
@cagrsahin9358 7 жыл бұрын
:D:D
Tez Nedir? Nasıl Yazılır? Neler olmalıdır?
19:37
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 83 М.
Unveiling my winning secret to defeating Maxim!😎| Free Fire Official
00:14
Garena Free Fire Global
Рет қаралды 10 МЛН
SPILLED CHOCKY MILK PRANK ON BROTHER 😂 #shorts
00:12
Savage Vlogs
Рет қаралды 50 МЛН
Ik Heb Aardbeien Gemaakt Van Kip🍓🐔😋
00:41
Cool Tool SHORTS Netherlands
Рет қаралды 9 МЛН
Literatür taraması sizden korksun
58:54
Bol Bilim
Рет қаралды 15 М.
Akademik Makale Nasıl Okunur?
7:38
aycakaramanonline
Рет қаралды 21 М.
İyi Bir Araştırma Nasıl Yapılır?
16:39
AkademikLink
Рет қаралды 69 М.
Akademik Danışmanlık ve Hocaların Derse Girmemesi
27:40
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 1,2 М.
Akademisyen olmak için Üniveriste Tercihi (y.lisans ve doktora seviyesinde)
30:26
Herkes Bilimsel Makale Yazabilir mi?
6:03
AkademikLink
Рет қаралды 46 М.