Urticaria: cauze și tratament

  Рет қаралды 13,330

Ce se întâmplă, doctore?

Ce se întâmplă, doctore?

Күн бұрын

Dacă vă confruntați cu erupții la nivelul pielii este posibil să aveți urticarie. Este vorba despre o reacție alergică a organismului care poate avea mai mulți factori declanșatori. Ce cauze are urticaria și ce e de făcut ne explică Dr. Adriana Cămuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică, în cadrul SANADOR.
Urticaria: factori declanșatori
Urticaria este o afecțiune care se manifestă la nivelul pielii sub forma unor umflături roșii, extrem de pruriginoase, care pot persista de la câteva minute la 24 de ore. Factorii declanșatori sunt variați: factori care acționează direct asupra pielii, factori alimentari sau medicamentoși, dar pot fi situații în care factorii declanșatori nu sunt cunoscuți.
„Se întâmplă ca factorii declanșatori să nu fie evidenți. Sunt afecțiuni cronice care pot să se manifeste la debut prin urticarie, pornind de la unele banale, cum ar fi infecțiile parazitare, infecțiile virale sau infecțiile bacteriene, pot fi boli autoimune, fie specifice, boli de organ sau boli generale, pot fi afecțiuni inflamatorii, mai nou definite și nu simplu de diagnosticat.
Uneori, din fericire nu foarte des, urticaria poate fi expresia unei neoplazii la debut sau, foarte frecvent în practică, urticaria este produsă de intoleranțe alimentare care sunt produse de disfuncții digestive”, explică Dr. Adriana Cămuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică.
➡️ Dacă ți-a plăcut acest video dă subscribe canalului nostru de KZfaq. Apasă pe clopoțel dacă vrei să primești notificări cu noutăți- bit.ly/3LsqZQf
➡️ „Ce se întâmplă, Doctore?” (www.CSID.ro) este cel mai cunoscut brand românesc dedicat promovării sănătății, nutriției corecte, frumuseții și stilului de viata echilibrat care livrează zilnic cititorilor săi știri, articole și emisiuni video, cu sfaturi utile, studii de ultimă oră și informații susținute de cei mai buni experți din România și străinătate.
Redactorii www.CSID.ro alături de colaboratorii site-ului, medici și specialiști experimentați, prin informațiile furnizate online ajută publicul să facă cele mai bune alegeri în viață,
Website: www.csid.ro
Facebook - bit.ly/2WpKjVp
Instagram - bit.ly/2S95ZWy
Twitter - bit.ly/2UoxeK8
➡️ Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: bit.ly/2tiCWl3
#urticarie #tratament

Пікірлер: 4
@emanuelamarcu9346
@emanuelamarcu9346 6 ай бұрын
Buna! Fetita mea a avut urticarie cronica timp de un an. De la 2 ani pana la 3 ani. La analize nu i-am găsit cauza, asa ca medicul a zis ca are intoleranță la histamină. In tot acest timp a luat zilnic antihistaminice, pana intr-o zi când am auzit de chefir (ciuperca) facut cu lapte de capra (am luat lapte de la o cunostinta de la tara). Astfel i-am dat fetitei 300g chefir pe zi (jumate dimineata pe stomacul gol si jumatate seara înainte de culcare) timp de o luna. In tot acest timp , i-am scos lactatele din alimentatie si a mancat mai de regim. De atunci nu i-am mai dat antihistaminice si poate in sfârșit sa manance tot ce vrea, dupa un an de chin Am scris povestea noastră, ca poate ajuta pe cineva, la fel cum m-a ajutat si pe mine!
@user-mv5tl4oc9f
@user-mv5tl4oc9f 5 ай бұрын
@nicoletaminciu5406
@nicoletaminciu5406 4 ай бұрын
Bună ziua,cum pot lua legătura cu dvs?am câteva întrebări,trec prin aceeași situație.
@floricadeac5268
@floricadeac5268 2 күн бұрын
Pe L
Ce este dermatita atopică? Ce putem face pentru a ameliora simptomele?
11:07
الذرة أنقذت حياتي🌽😱
00:27
Cool Tool SHORTS Arabic
Рет қаралды 10 МЛН
Why Is He Unhappy…?
00:26
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 108 МЛН
managed to catch #tiktok
00:16
Анастасия Тарасова
Рет қаралды 38 МЛН
Чёрная ДЫРА 🕳️ | WICSUR #shorts
00:49
Бискас
Рет қаралды 4,6 МЛН
Dr. Cezar, cum tratăm bolile de piele provocate de stres
15:32
La Măruță
Рет қаралды 114 М.
Tratamentul pentru PSORIAZIS care te scapă de pete
11:57
Pacientul 2.0
Рет қаралды 66 М.
Prof. Univ. Dr. Carmen Bunu Panaitescu | URTICARIA
1:03:27
Podcastul Medical
Рет қаралды 3,2 М.
الذرة أنقذت حياتي🌽😱
00:27
Cool Tool SHORTS Arabic
Рет қаралды 10 МЛН