Let's do something useful.
9:49
Three in one, a definite necessity.
15:01
Minyatür fener yapımı.
6:50
Жыл бұрын
Пікірлер
@berkwe_
@berkwe_ 2 күн бұрын
selamlar hocam arduino projesi yapmak istiyorum devreyi beslemek için evin 220 v ac elektiriğini kullanmak istiyorum nasıl yapabilirim? 6-7 v dc ile çalışıyor arduino çevirmek için ne kullanabilirim? devreyi katacağım alan kısıtlı olduğundan küçük bir çözüm varmıdır?
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 2 күн бұрын
220 volt ile arada pil olmadan direkt duvar saatini çalıştıracak devremiz dahi var , bunları trafosuz olarak yapıyoruz, fakat Arduino gibi hassas bir cihaz için bence eski Nokia şarj aletlerinin adaptörünü kullanman daha doğru olur gerekirse kutusunun içini açarak devreyi çıkar ve projenin içine o şekilde yerleştir. Kutupsuz kondansatörle, köprü diyot ve zener diyotla yaptığımız trafosuz adaptörele küçük voltmetreleri çalıştırıyoruz sorun olmuyor, fakat arduino'da hiç denemedim.
@berkwe_
@berkwe_ 2 күн бұрын
@@ElectronicaVK hocam kesin olarak 12-5 v dc arasında bir güç verse kafii sabit dalgalanma olmadan verebiliyorsa arduinoya zarar vermez bence
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Күн бұрын
Trafosuz adaptörler şehir geriliminden tamamen izole olmadığı için şehir geriliminde ki oynamalardan direkt etkilenir, üstelik çok düşük akım verirler. Bu düşük akımla istediğini çalıştıramayabilirsin. Eski telefon adaptörleri ni kullanman daha mantıklı.
@haktun8351
@haktun8351 5 күн бұрын
Bu Hintliler olmasa hic bir sey yapamayacagiz bu videoyu Hintli kanalda Seyretmistim
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 5 күн бұрын
Aynı amaca yönelik farklı bir devre yapmışlardır, devrenin aynısı olamaz çünkü bu devreyi ben tasarladım. Mail adresime linki atarsan ben de burada linki yayınlarım ve birlikte seyrederiz. Şayet devreler aynı ise kimin önce yayınlandığına bakmak lazım.
@mehmetaytas-di1yh
@mehmetaytas-di1yh 6 күн бұрын
Kardeşim kolay gelsin bebde iki tane akü var 80.76.amper. JEL akü deep cycle aküler inşallah Tamir ederseniz sevinirim
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 6 күн бұрын
Bizde herhangi bir tamir işlemi yok, sadece kurşun asit sulu akülerde kullanılabilecek bir desülfatör aletinin devresini ve kendisini yapıp tanıttık. Önceki videolarda bu aletin nasıl yapıldığını gösterdik. Fakat akü tamir konusunda şu KZfaq kanalı ile iletişime geçip bilgi alabilirsiniz. youtube.com/@tufanboyraz?si=WNzZZJA5BfiEZWOk
@salih869
@salih869 8 күн бұрын
bu devre ile otomobillerde ateşlme kontrol edilir mi ? değilse onun içinde bir devre yapar mısınız ?
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 8 күн бұрын
Hiç denemedim bilmiyorum, bunu anlamak için bu cihazla birlikte bir oto elektrikçiye giderek orada arızalı bobinlerin üzerine tutarak nasıl bir tepki verdiğinin incelenmesi lazım. Alet çok hassas olduğu için gerekirse hassasiyetini dirençlerle düşürerek ateşleme sistemi içerisindeki faaliyetler gözlemlenebilir ve en uygun dirençlerle bir alet geliştirilebilir. Oto ateşleme sistemi arızası ile uğraşan arkadaşlar bu aleti yapıp geri dönüş yaparlarsa çok iyi olur, çünkü neticede bu alet bir elektromanyetik dalga sensörü mantığıyla çalışıyor.
@salih869
@salih869 8 күн бұрын
@@ElectronicaVK cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu sistemi 9v veya 12v ile çalıştırmak için kaç ohm direnç kullanmalıyım? Elimde 5v luk böyle şarj olabilen pil yok. O yüzden sordum.
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 8 күн бұрын
Herhangi bir powerbank olabilir. Genel kural olarak 5 volt için 100-200 ohm, 9 volt için 400 ile 600 ohm arası, 12 volt için 800-1000 ohm arası direnç kullanılır, fakat minimum değerleri verebilmem için breadboard ile devre üzerinde deneme yaparak tolere edebileceği direnç değerlerini ölçüm yaparak söylemem lazım, bunu da bir müsait zamanda yaparak sonuçları buraya yazayım.
@salih869
@salih869 8 күн бұрын
@@ElectronicaVK ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Hayırlı cumalar
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 8 күн бұрын
Hayırlı cumalar.
@hasanbuyukdag9199
@hasanbuyukdag9199 11 күн бұрын
Tevamı gelecekmi
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 11 күн бұрын
Günlük yaşam hengamesinde yoğunluktan dolayı video yapmaya fazla fırsat bulamıyorum, ileride çok müsait olduğum zamanlarda daha sık video yapabileceğimi zannediyorum, hayat şartları ne getirir bilemiyorum, eğitim öğretime katkıda bulunmak çok hoşuma gidiyor, İnşallah ileride şartlar daha iyi olur.
@sbariskurt_kit
@sbariskurt_kit 14 күн бұрын
Muhteşem anlamatım. Teşekkür..
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 14 күн бұрын
Anlatabildimse ne mutlu.
@arastoksoy2402
@arastoksoy2402 14 күн бұрын
usta her şey çok iyi de müzik çok alakasız olmuş, dikkat dağıtıyor. teşekkürler.
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 14 күн бұрын
acemilikten kaynaklanıyor çok haklısın ,sonraki videolarda durumu düzelttik.
@hasanbozoklu483
@hasanbozoklu483 20 күн бұрын
Süper bir çalişma emeğinize sağlık
@yusufbalaban733
@yusufbalaban733 29 күн бұрын
Hocam videolarınız oldukça yararlı oluyor. Bizler bunları bilmiyorduk. mükemmel yapılıp üretiliyor sanıyorduk. fakat malesef yine kapitalist düşüncenin elinin satıştan sonra bile cebimizden bişeyler aşırmaya çalıştığını gördük. Fakat bizi uyandırmanız sayesinde işi aslına geri döndürebilmenin yolunu öğrettiniz. çok teşekkürler ve başarılar. Selam ve Dua ile...
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 29 күн бұрын
Sağolun ,maalesef söylediğiniz gibi, bizlerde oyunu bozmaya çalışacağız.
@tanerkardes5192
@tanerkardes5192 Ай бұрын
Güzel bir düşünce elinize sağlık yanlız bir şey sormak istiyorum güneş paneli direk pile bağlı olduğu için güneşi gördümü Sarz ederken karanlikta kaldımı led gibi davranip pilin bitmesine sebep olmaz mı.. mantıken bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın..sizden çok şey öğrendim
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Çok doğru direkt bağlı olsa dediğin gibi olur çünkü arada bir diyot yok, fakat şemada dikkat edersen soların eksi kutbu YX8018 solar led driver IC nın üçüncü bacağına baglı , bataryanın eksi ucu ise YX8018 in ikinci bacagına bağlı, yani direkt bir baglantı yok, belki de bu sorunu IC ıçinde çözmüş olabilirler, çünkü devrenin orijinal Halide bu şekilde, biz sadece bir anahtar ekledik, herhangi bir devre elemanı ekleyip çıkarmadık, biz bir anahtar eklememiş olsak da devre yine senin dediğin gibi aynı bağlantıya sahip, o durumda da pili bitirmesi gerekirdi fakat devreyi yapanlar bu basit sorunu IC içerisinde halletmiş gibiler. eklediğimiz anahtarı kapatarak devreyi açık devre konumuna getirdiğimizde yani bağlantıyı kestiğimizde gündüz solar'ın pili miliamperler seviyesinde şarj ettiğini ölçtüm, gördüm, fakat yine aynı konumda geceleyin solar'ın akım çekip çekmediğini ölçmedim. Orijinal devre şemasında anahtarsız, bağlantı tam olarak yapılmış olduğu için solar'ın pilden akım çekerek boşaltma zannetmiyorum, ama dediğim gibi ölçüm yapmadım.
@tanerkardes5192
@tanerkardes5192 Ай бұрын
@@ElectronicaVK seviliyorsun ustam teşekkürler
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
@@tanerkardes5192 sevgiler karşılıklıdır, elektroniği seven elektroniği sevenleri de sever,🌹🌷👍☺️
@enginercan7485
@enginercan7485 Ай бұрын
vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim hocam
@hasantamer9199
@hasantamer9199 Ай бұрын
ustam solar panel 3 pili şarj yapabilecek mi
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Normal şartlarda şarj edemez, fakat gece yanmasını iptal edip de günlerce güneş altında kalırsa yavaş yavaş şarj olabilir. En azından aşırı şarjdan şişme ve akma ihtimali azalır. Takılan piller sıfır değil bir miktar kapasitelerinide kaybettikleri için deneme amaçlı bakalım ne kadar süre gidecek.
@alitancan
@alitancan Ай бұрын
biraz elektronik bilgin olması yeterli. mekan sanki hintli bir abimizin atölyesi, işçiliği, önceden hazırladığı sessiz video'larından biri gibi. üzerine de yapay zeka seslendirmesi.. elektronik tamir cihazlarına, atölye ye, hatta kamera ekipmanı na dahi ihtiyaç duymadan yapılacak en akıllıca içerik. birde usta eli değmişcesine yorumlara cevaplar efsane harbiden..
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Kanal logosuna tıklayarak kanalımızdaki diğer videoları seyredecek olursan yurt dışından seyredip de yorum yazanların dışında sadece Türkçe yorumlar olduğunu dolayısıyla çoğunlukla Türkiye'den seyredilen bir Türk kanalı olduğu anlaşılır. Videoları cep telefonuyla sınırlı imkanlarla fırsat buldukça yapıyorum. Elektronik sadece hintlilerin tekelinde değil. Biz de yaparız inşallah.
@huseyinogan4971
@huseyinogan4971 Ай бұрын
Ellerine sağlık üstadım. Önceki batarya sürekli şarj almaktan şişmişe benziyor. Yaptiginiz devre revizyonu bunu önlüyor mu acaba ?
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Sağ olasın, sürekli şarjı önlemez, aksine biz anahtarı kapatarak devreyi açık duruma getirmek suretiyle lambanın gece yanmasını iptal etmiş olsak dahi gündüzleri pil şarj etmeye devam eder, çünkü pil ile solar arasında herhangi bir bağlantıyı kesmedik. Genelde şahit olduğum ni MH piller şarj voltajına ulaştıktan sonra düşük amperle şarj edildiğinde şarjı kabul etmiyor , akım çekmiyor. Solar o kadar düşük Bir akım üretiyor ki pil şarj voltajına ulaştıktan sonra fazla akım çekerek pile aşırı zarar vereceğini zannetmiyorum.
@huseyinogan4971
@huseyinogan4971 Ай бұрын
@@ElectronicaVK Cevap için çok teşekkür ederim.
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
@@huseyinogan4971 sağolasın ,elimizden geldiğince görevimiz.
@ISO07ISO
@ISO07ISO Ай бұрын
Teşekkürler
@hasantamer9199
@hasantamer9199 Ай бұрын
elinize sağlık hocam
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Sağ olasın Yiğit.
@enteresan38
@enteresan38 Ай бұрын
Aleykumselam hocam.
@farukina
@farukina Ай бұрын
Buradaki tek led yerine 10-15 metrelik peri led gibi veya benzer led taksam olur mu kaldırır mı
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Kaldırmaz ,çünkü biz burada tek led için direnç ayarı yaptık. Led miktarı arttıkça direnç değerleri düşecektir. Üstelik pilin voltajı da 3.7 volt olduğu için o kadar fazla ledi çalıştırmaya voltajı yetmez. Bu söylediğimizi yapmak için güçlü ve yeni devre şeması gerekir. Güç kaynağı olarak da led trafosu gerekir.
@farukina
@farukina Ай бұрын
@@ElectronicaVKsizin kullandığınız panele benzer, 15x10cm panelim var 12v mu yoksa 6v mu bilmiyorum ölçüm aletim yok. Tp4056 ya 12vluk panel bağlasak sıkıntı olur mu?
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
@@farukina TP 4056 nın giriş voltajı 5 volttur, bunun üzerindeki voltajlar özellikle 12 volt güçlü bir kaynaktan geliyorsa sıkıntı olur. Fakat elinizdeki solar panel 12 voltluk olsa dahi akımı çok düşük olacağı için TP 4056 onu tolere edebilir. Fakat zamanla güçlü güneş ışığı aldığında problem yaratabilir.
@farukina
@farukina Ай бұрын
@@ElectronicaVKçok teşekkür ederim cevaplarınız ve ilginiz için
@Serkan01907
@Serkan01907 Ай бұрын
bundan bir desülfatör yapabilir miyiz ben yapmayı düşünüyorum
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Tabii neden olmasın, 20 kilo herz frekansında , 18 -24 voltluk zil trafosu kullanılarak doğru akma çevirip düşük akımla, darbeler şeklinde akünün sülfat tabakaları çözülebilir.
@samircmps7260
@samircmps7260 Ай бұрын
frekans ile genlik ayarı orantılımı oluyor
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
İkisi için de ayrı ayrı ayarlanabilir 10 kilo ohm'luk direnç eklemişler, birisi özellikle frekansta oynama yaparken diğeri ise görev döngüsünde ayarlama yapıyor. Fakat o kadar da seçici değil birini ayarlarken diğerinde de bir miktar oynama oluyor. 1 kilo hertzlik bir frekansta görev döngüsünü yüzde 98 yapabildiğiniz gibi, 150 kilo hertzlik bir frekansta görev döngüsünü %5 yapabilirsiniz.
@gerravolkovic
@gerravolkovic Ай бұрын
Как получается, что щупы тестера зажигают ВСЕ светодиоды?!
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Потому что наш тестер светодиодов выдает 200-300 вольт постоянного тока и имеет очень низкий ток, а этот низкий ток и высокое напряжение позволяют гореть всем лампам. С конструкцией этого устройства для проверки светодиодов вы можете ознакомиться в видеороликах на нашем канале.
@gerravolkovic
@gerravolkovic Ай бұрын
@@ElectronicaVK Благодарю
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
@@gerravolkovic Желаю тебе счастливых дней.
@hakanyilmaz9208
@hakanyilmaz9208 Ай бұрын
Ben de 60 amper sulu akü var 30 mikrofarad ile yaptım ama bir etkisi olmadı
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Desülfatör işlemi için düşük amper ve uzun sure gereklidir. Eğer akünüz aşırı yıpranmamış ise ve başka bir sorunu da yoksa 10 mikrofarad ile 15.8 - 16.3 volta kadar şarj etmeyi denediğinizde daha iyi sonuç alınacaktır. Yalnız desülfatör cihazınızda videoda bahsettiğim önlemlerin En azından birkaçını almanız lazım.
@hakanyilmaz9208
@hakanyilmaz9208 Ай бұрын
Neden tarak şeklinde köprü diyot olmuyor
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Isıdan dolayı, tarak şeklinde olan köprü diyotların amperi daha düşük oluyor ve dış kaplamasının metal olması soğutma açısından daha uygun oluyor.
@tiryakihasanpasa2023
@tiryakihasanpasa2023 Ай бұрын
Ve aleyküm selam güzel insan
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Sağ olasın ,Allah güzelliklerinizi artırsın.
@hasantamer9199
@hasantamer9199 Ай бұрын
hocam anfilerde A . AB C DİYE DEVRELER var bu devreler a nasıl çalışır ab nasıl çalışır bunun la ilgili bilgilere nerden ulaşırım teşekkürler
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Bunlar bildiğim kadarıyla amplifikatör lerin çalışma sınıflamasını ifade eder. Hi-fi ses sistemlerinde genellikle A ve AB sınıfı kullanılır radyo frekans uygulamalarında ise c sınıfı kullanılır. A ve A b sınıfında ses daha net ve kalitelidir. C sınıfı yüksek frekansta çalıştığı için ses yükseltmelerinde kullanılması pek uygun olmaz. İnternette Bu konuyla alakalı sitelerin olabileceğini tahmin ediyorum. www.megep.meb.gov.tr sitesinde aplifikatörler adlı konuyu okuyabilirsin.
@hasantamer9199
@hasantamer9199 Ай бұрын
@@ElectronicaVK teşekkür ediyorum
@hasantamer9199
@hasantamer9199 Ай бұрын
elinize sağlık hocam
@hasantamer9199
@hasantamer9199 Ай бұрын
süper olmuş hocam peki ses nasıl çıkıyor hocam bu entegreden
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Hocam, entegre asitable modda çalıştırıldığı zaman bir osilatör olarak görev yapmakta ve çıkıştan istenilen frekansta kare dalga üretmektedir, bu kare dalgalar herhangi bir ses verebilen hoparlör gibi bir cihaza takıldığı zaman ses çıkışı gerçekleşmektedir. Yani entegreyi çok değişik sesler elde etmekte de kullanabiliriz, fakat herhangi bir ses çıkışı veren alete bağlı olması şart.
@hasantamer9199
@hasantamer9199 Ай бұрын
@@ElectronicaVK çok teşekkür ederim
@hasantamer9199
@hasantamer9199 Ай бұрын
süper
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK Ай бұрын
Sağ olasın, İnşallah ileride daha güzellerini yaparız.
@Electroemir2010
@Electroemir2010 2 ай бұрын
Ustam eline sağlık kaç volt kullanıyorsunuz eğer bilgisayar kullanıyorsanız biat et de küçük multimetre ekleyerek kaç volt kullanıldığını öğrenebiliriz🎉
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 2 ай бұрын
Giriş 220 volt AC , çıkış 100-300 volt DC. VİDEONUN TAMAMINI ŞU LİNKTEN SEYREDEBİLİRSİN. kzfaq.info/get/bejne/ldqPY8t6nb-1YGg.html
@Electroemir2010
@Electroemir2010 2 ай бұрын
@@ElectronicaVK teşekkür ederim
@MsAxelfoly
@MsAxelfoly 2 ай бұрын
halojen ampul varken bence gereksiz
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 2 ай бұрын
Görüş bildirdiğiniz için teşekkürler.
@MsAxelfoly
@MsAxelfoly 2 ай бұрын
@@ElectronicaVK rica :)
@alifarukacar9350
@alifarukacar9350 2 ай бұрын
sizin Rıfkıdan bir tane kendime yaptım güzel çalışıyor paylaşım için tekrar teşekkür ederim
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 2 ай бұрын
Projeyi gerçekleştirip deneyiminizi paylaştığınız için bende teşekkür ederim, mutlu eden tamirler dilerim.
@alifarukacar9350
@alifarukacar9350 2 ай бұрын
kondansatör boşaltmak için lamba kullanıyordum sizin yaptıgınız daha kulanışlı ve pratik en kısa zamanda kendime bir tane yapacağım paylaşım için teşekkür.
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 2 ай бұрын
Geri bildirim için teşekkürler, zaten çok karışık olan tamirci masasını kullanım kolaylığı sağlayan pratik gereçlerle fonksiyonelleştirmek işimizi oldukça kolaylaştıracaktır.
@gundogankazanc9241
@gundogankazanc9241 2 ай бұрын
Ben doğrudan kısa devre etmek yerine (öyle yapılırsa kondansatör için zararlı olurdu) 220V'luk bir lambanın uçlarını kondansatör uçlarına dokunarak boşaltma işlemini yapıyorum. Görsel ve teknik olarak (rezistif ve güçlü bir yük sonuçta) garantili bir çözüm oluyor.
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 2 ай бұрын
Evet bu kullanmış olduğun en klasik en kadim yöntem,. Burada ise tek elimizle kullanabiliriz hem de elimizin karta mesafesi oldukça uzak kalıyor.
@gundogankazanc9241
@gundogankazanc9241 2 ай бұрын
@@ElectronicaVK Yanlış anlaşılmasın; çabanı takdir ettigimi daha önce de söyledim, özellikle mesleğe yeni başlayanlar açısından elektroniği sevdirici uğraşlara yer veriyorsun. Kişisel anlamda bana hitap edecek (şimdilik) pek bir şey yok çünkü meslekte 30 yılın üzerinde tecrübeli olunca bizim gibiler o aşamaları çoktan geçtiği için "peki, ürküttüğün kurbağa, attığın taşa değer mi?" modunda oluyoruz. Yeniden söylüyorum, eline, fikrine sağlık... devam! :))
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 2 ай бұрын
@@gundogankazanc9241 sağ olasın, en azından eline sağlık diyen birilerinin var olması çalışmalarıma güç veriyor.
@genesisyinesis9091
@genesisyinesis9091 2 ай бұрын
​@@ElectronicaVK Üstadlar, elektroniği öğrenmeye çok hevesli, oldukça tecrübeli bir Bilgisayar teknisyenine el verip, bir kalbi çok mutlu etmek ister misiniz?
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 2 ай бұрын
@@genesisyinesis9091 bir kalbi çok mutlu etmek çok iyi bir şey tabii ki isteriz, ama el vermek nasıl oluyor,3 defa el verdim demek yetiyor mu. Himmet ise bizde ne gezer.
@genesisyinesis9091
@genesisyinesis9091 2 ай бұрын
Teşekürler Üstadım
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 2 ай бұрын
İşinize yararsa ne mutlu.
@fethiyavuz8584
@fethiyavuz8584 2 ай бұрын
hocam merhaba, bir konuda danışmak için mail adresiniz mevcut mu?
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 2 ай бұрын
Merhabalar [email protected] Kanalın açıklama bölümüne de ekledim.
@224mrsolak
@224mrsolak 2 ай бұрын
Yorum biraz geç oldu ama videoyu yeni gördüm. Böyle bir devre yerine zaman saatindeki gibi içerisinde şarjlı pil olan bir devre daha iyi olmaz mı? Zaman saatleri elektrik gidince en az 6 saat daha çalışacak kadar küçük şarjlı piller var, böyle bir devre yapmayı deneyebilirsiniz. Emeğinize sağlık.
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 2 ай бұрын
Sağ olasın, içinde şarj edilebilir pil olduğunda saati neticede pil çalıştırmış oluyor, direkt 220 voltla çalışmış olmuyor. Burada amaç direkt 220 voltla saati çalıştırmış olmak, yoksa senin dediğin gibi kullanım daha mantıklı ve daha uygun olanı. Zaten elimde böyle bir proje var, sürekli şehir gerilimine bağlı ve içindeki pili düşük amperle şarj ediyor, elektrik kesilince içindeki 18650 şarj edilebilir pil devreye giriyor, istersen aylarca elektrik gelmesin fark etmez, akşam olunca içindeki led yanarak saati aydınlatıyor sabah olunca led kapanıyor. Fırsat bulursak çok proje var.
@bayramyldrm6485
@bayramyldrm6485 3 ай бұрын
Güzel bir proje olmuş emeğine eline sağlık aküde denenmiş test varmı araçta
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 3 ай бұрын
Bunun eş değerleri piyasada hazır olarak satılıp kullanıldığı için biz sadece devreyi yaptık, araç üzerinde bir denememiz olmadı henüz.
@cemosmankr507
@cemosmankr507 3 ай бұрын
Güzel animasyon
@tvbox8478
@tvbox8478 3 ай бұрын
👍
@m.ulusoy2249
@m.ulusoy2249 3 ай бұрын
Hocam keşke kendin seslendirseydin .
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 3 ай бұрын
İnşallah o da olacak ,belli bir abone sayısına ulaştıktan sonra seslendirmeyi düşünüyorum. Kanal ilgi görmezse video çekimine son vereceğimizden dolayı şu anda bekleme aşamasında.
@muzafferalsan3769
@muzafferalsan3769 3 ай бұрын
Güzel bir çalışma. emeğinize sağlık. Teşekkürler. Besleme girişleri nerelerden olacak?
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 3 ай бұрын
Besleme girişi akünün kendisi, aküden aldığı gücü, voltajı yükseltilmiş ve amperi düşürülmüş olarak tekrardan aküye darbeler halinde vererek sülfat tabakalarını çözüyor. Bundan Önceki iki videoya bakarsanız orada genişçe anlatıldı.
@mustafaak9036
@mustafaak9036 3 ай бұрын
Böyle bir devreyi emek sarfedip paylaşım yaptığınız için bir teşekkür size az bile Teşekkürler . sağolasın
@MustafaGARGI
@MustafaGARGI 3 ай бұрын
İlginç ama devre şeması olsa daha kolay anlaşılırdı
@sezginigrek8499
@sezginigrek8499 3 ай бұрын
Devre semasi tam.olarak verilmeli
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 3 ай бұрын
Devre şeması videonun sonundaki simülasyon programında tam olarak var, video durdurularak ekran görüntüsü alınabilir veya şeması bir kağıda çizilerek alınabilir, ama kastettiğiniz uzay montaj tekniği ile yapım şeması ise gerekirse onunla içinde ayrı bir video çekelim.
@hasantamer9199
@hasantamer9199 3 ай бұрын
süper
@Engineworld.842
@Engineworld.842 3 ай бұрын
Süper 👍
@halilkucuk494
@halilkucuk494 3 ай бұрын
Merhaba paylaşım için teşekkürler, büyük bobinli olan modelin devre semasini paylasirmisiniz,onarim amacli kullanmak için teşekkürler
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 3 ай бұрын
kzfaq.info/get/bejne/eN2VlJidtrqmf5s.htmlsi=t6Ydf6Hw41dWwklX Bu linkten seyredebilirsiniz, devre şeması videoda
@ucantospaga
@ucantospaga 3 ай бұрын
😂😂😂😂 seslendirme programi iyimis ustam
@zariyali
@zariyali 3 ай бұрын
Merhaba. Teşekkürler. Naçizane önerim sigortanın atması da eltnk devreye zarar verir. Acaba seri Lamba koysak daha iyi olmaz mı?
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 3 ай бұрын
12 voltluk seri lamba koyabilirsin ama pek estetik olmaz, zaten bir kez takılacak sonra öyle kalacak, kolay kolay ters bağlanacagını da zannetmiyorum.
@fatih-aydinli
@fatih-aydinli 3 ай бұрын
Merhaba satışı var mı
@ElectronicaVK
@ElectronicaVK 3 ай бұрын
Merhabalar, maalesef bizde ticareti ve satışı yok, bizimkisi faydalı model ,plan , proje üretmek ve insanların faydalanmasına sunmak. Global şirketlerin boyunduruğu ve tekelini kırmak.Ticari ve ekonomik fayda gözetmiyoruz.