Dit is een boodschap van HOOP.
5:27
Het EINDE van de DSM-5?
11:54
4 ай бұрын
AGRESSIE leren REGULEREN.
8:38
9 ай бұрын
ANGST voorgoed OVERWINNEN.
6:46
Жыл бұрын
Hoe ontwikkel je ZELFVERTROUWEN?
2:29
Ik heb altijd PECH in RELATIES.
2:07
Nervus Vagus Oefeningen (deel 1)
2:39
Пікірлер
@g.ozsercan1542
@g.ozsercan1542 2 сағат бұрын
Bestaat er hier ook therapie voor. Om ook via je zenuwen trauma's te kunnen helen Ik zelf volg nu EMDR maar ik weet niet of het in de toekomst goed genoeg is . Ik zeg vanuit de zenuwen omdat ik daar ook een filmpje van heb beluisterd. Dat het dieper zit dan in de hersenen.
@dominiqued.6829
@dominiqued.6829 20 сағат бұрын
Sorry maar dit slaat echt kant, noch wal. Er zijn kinderen geboren uit heroine verslaafde moeders, de heftigste dingen meegemaakt, het grappige is dat deze kinderen vaak niks mankeren. In 40 45 zijn er kinderen in concentratiekampen geboren, hele volksstammen zijn uitgemoord, deze mensen hebben toch ook niet massaal allemaal ass ? Sorry maar dit is geen bewezen theorie. Hoe bestaan er dan kinderen met ass die zonder complicaties geboren zijn, geen traumas hebben en autisme hebben ? Mijn dochter heeft ass, al 4 jaar lang draait alles om ons kind, therapieen gevolgt, alles maar dan ook alles opzij gezet en dan word hier even geconcludeerd dat dit soort van onze schuld is ? Omdat wij bewust of onbewust onze kinderen een trauma zouden hebben gegeven? Vind het een hele kwalijke zaak. Ik geloof zeker dat er kindjes zijn die ptss hebben en dingen hebben gezien en meegemaakt waar de honden geen droog brood van lusten en hierdoor iets mankeren, maar ik zou goed nadenken voordat je dit als waarheid verkondigd. Onze dochter word als een koningin behandeld, word op handen voeten gedragen, en wij cijferen onszelf al letterlijk 4 jaar weg. Slapeloze nachten, de overprikkeling, tot 3 jaar kon ik niet eens boodschappen doen fatsoenlijk zonder dat ze helemaal doordraaide in de supermarkt. Naah, ik zag al vanaf een maand dat er iets aan de gang was wat ' anders was als wat de norm is'. Heel de dag alles uit de kast trekken en blijven huilen, niet aangekleed willen worden, niet doorslapen, altijd gedoe met de fles, overstrekken als ze werd opgepakt, wilde nooit bij iemand op schoot, terwijl sinds haar 3e ze zon enorme ontwikkeling doormaakt. Gek met een trauma... geloof er geen pepernoot van. Wij ouders kennen onze kinderen door en door. Wij zijn de ervaringsdeskundige.
@jackievd977
@jackievd977 2 күн бұрын
Grenzen stellen geleerd bij de sessies psycholoog adhd. Jammer dat ze niet doorhadden, dat dit niet lukt bij mensen met een NPD want hun ego zit ze in de weg en iets toegeven kunnen ze niet. Heel leerzaam Marcus, ben je dankbaar.
@jackievd977
@jackievd977 2 күн бұрын
Cortisol door aanhoudende stress jeugdtrauma narcisme 3 familieleden in disfunctioneel gezin. Gevolg slaapstoornis en adhd, interessant hoor! 👌🏼🙏🏽
@nicolletuerlings3039
@nicolletuerlings3039 2 күн бұрын
Kan er maar 10 aan
@judithdejong5454
@judithdejong5454 3 күн бұрын
Hoe en waar doe ik dit?
@MarcusKrielen
@MarcusKrielen 3 күн бұрын
www.marcuskrielen.nl/trainingen
@sandravankampen6856
@sandravankampen6856 4 күн бұрын
Ondanks mijn (gedeeltelijke) heling weet ik dat mijn zoontje ook shit oploopt.. Ook bij zijn geboorte al zo alert! Niet alleen kunnen slapen, alsof hij bang is alleen gelaten te worden.
@MarcusKrielen
@MarcusKrielen 3 күн бұрын
@@sandravankampen6856 dat is inderdaad onvermijdelijk. Echter, als we ons er bewust van zijn als ouder maakt dat al verschil tov van de vorige generatie. En zo draagt iedereen een steentje bij.
@denachtconducteur7070
@denachtconducteur7070 4 күн бұрын
Pozdrav
@helenabelievens3954
@helenabelievens3954 5 күн бұрын
Prettig vakantie❤❤❤❤❤
@FemkeBerkvens
@FemkeBerkvens 5 күн бұрын
@jackievd977
@jackievd977 6 күн бұрын
Exact, hoe kun je narcisme, psychopaat en ADD/ADHD bij een empaat onder dezelfde noemer plaatsen?! ADHD-er is creatief en denkt out of the box, is een mensenmens karamba😂
@theblockchainclub1
@theblockchainclub1 7 күн бұрын
Zijn jouw ouders daar geboren?
@suzyg2404
@suzyg2404 7 күн бұрын
Heel herkenbaar wat u verteld. Verhelderend, en nuttig voor mijn helende proces. Hartelijk dank.
@pieterrigter9290
@pieterrigter9290 7 күн бұрын
Waarom blijf je er niet wonen? Dit jaar kan het nog belastingvrij vanaf 2025 moet je 5 jaar belasting betalen
@MarcusKrielen
@MarcusKrielen 7 күн бұрын
Zeker een optie geweest waar ik over na heb gedacht Pieter. Ik heb echter nog verplichtingen in Nederland, dus voorlopig blijft het nog even pendelen ;)
@joko649
@joko649 7 күн бұрын
Op 18min doet u een uitspraak die naar mijn gevoel helemaal niet correct is ik, begrijp denk ik wel wat u wil uitleggen en maar het komt gewoon helemaal fout over. Ik ga er van uit dat het "ongelukkig geformuleerd is", indien niet hoop ik dat u nu, drie jaar later nog nieuwe inzichten hebt opgedaan. Het autistische brein (of neurodivergent brein) is anders maar daarom niet automatisch een "trauma brein" Bepaalde gedragingen zijn helemaal normaal, die horen bij de persoon. Bij extreme stress worden bepaalde gedragingen gewoon intenser en dus vaak ook veel zichtbaarder voor de buitenwereld. De uitleg over de neurologische aspecten van het menselijk brein en de effecten van trauma en stress vind ik wel heel duidelijk geformuleerd.
@joko649
@joko649 7 күн бұрын
Autisme behandelen dat klinkt écht vies!
@MarcusKrielen
@MarcusKrielen 7 күн бұрын
Hallo Joko649, dankjewel voor je vraag. Het is niet ongelukkig geformuleerd, maar ik zal het nog duidelijker voor je trachten toe te lichten. Het autistisch brein (of neurodivergent brein) is inderdaad anders. Echter, de aanname dat zoiets als autisme überhaupt bestaat is onjuist. De klachten zijn zeerzeker aanwezig, maar er is nooit hard wetenschappelijk bewijs gevonden dat een aandoening als autisme bestaat (zie ook prof.dr. Floortje Scheepers hoofd innovatie GGZ). Zie voor alle details ook mijn video die ik over de DSM-5 heb gemaakt. Ook daar zien we dat diagnoses eigenlijk niet geduid kunnen worden met de DSM-5, en er veel breder (holistisch) naar de oorzaak van de klachten gekeken dient te worden. Trauma is echter de overkoepelende factor waar al deze 'aandoeningen' onder vallen. Autisme, ADD, ADHD, depressie, PTSS, borderline etc zijn dus feitelijk uitingen (response) van onderliggend trauma. En trauma is breed. Dat kan ontstaan door en zware bevalling, maar ook een ouder met psychiatrische problematieken, onvermogen zich te binden aan het kind, en ook echtscheidingen kunnen traumatisch zijn. Zelfs intergenerationeel.Trauma beïnvloedt o.a. de sociale en emotionele ontwikkeling. Maar ook het brein wordt beïnvloedt. En de algehele gezondheid en levensverwachting kan er zelfs onder te lijden hebben ( zie tevens de ACE studies). Het is inderdaad juist dat (zodra stress toeneemt) de persoon met trauma (en dus ook autisme) meer moeite zal hebben zichzelf te reguleren. Dat heeft weer alles met co-regulatie vanuit de ouders te maken (en/of andere personen die veelvuldig bij de opvoeding betrokken waren). Goede co-regulatie is noodzakelijk om het ventrale deel van het autonome zenuwstelsel tot ontwikkeling te laten komen. Hebben ouders dit vermogen niet, kunnen veelvuldige problemen ontstaat bij o.a. sociale interactie maar ook stress management. En logisch ook bij 'autisme'. Hartelijk dank voor je vraag, altijd goed om extra te verduidelijken.
@thdijkstra6506
@thdijkstra6506 11 күн бұрын
Prachtig eerlijk deel je ons deze weg. DANK. Zo van ver 'moeten' komen ... en in veiligheid verbinding leren aangaan. 'T kan zelfs als 70 bent Je hart breekt open . Verdriet en vreugde mengen zich telkens want alles wirdt helder : nu ben ik aanwezig! Deze weg gaan is het meest wezenlijk in je leven!
@anita62d15
@anita62d15 13 күн бұрын
idd geluksgoeroes, pillen, praten...helpen niet. het lichaam draagt het in zich. ze zeggen niet voor niets: luister naar je lichaam. ik overweeg de online versie aan te schaffen omdat het best nog lang duurt tot december.
@fabianpijpers
@fabianpijpers 13 күн бұрын
Je hebt absoluut gelijk..
@elisabethsira
@elisabethsira 16 күн бұрын
Ik vind je video heel goed. Ik herken mijzelf in je verhaal. Ik wist hier weinig van af. Zelfsabotage, 😢. Vandaar dat dingen niet lukken 😢. Vandaar die vermoeidheid. Nu weet ik waardoor ik altijd moe ben. Altijd stress, voor alles. Vechten, vluchten en bevriezen, in alles herkenbaar. In alle situatie. Ppfff
@anita62d15
@anita62d15 13 күн бұрын
snap het helemaal! sterkte❣
@itsfamke1866
@itsfamke1866 18 күн бұрын
Kan je ook een keer een filmpje maken over bipolaire stoornis?
@MarcusKrielen
@MarcusKrielen 7 күн бұрын
Dank voor de tip, ik ga ernaar kijken.
@samantha9988
@samantha9988 19 күн бұрын
Hoi hoi. Ik zou het zeer waarderen als je mij zou willen helpen met mijn vraag. Ik volg nu schematherapie en één van mijn grootste schema's is wantrouwen en misbruik en emotionele verwaarlozing en dat zijn dus ook trauma's. De psycholoog zegt dat hij dat hij expres triggers inzet tijdens de sessie omdat ik weinig sociale contacten heb (waarmee ik dat kan oefenen) Hij zegt dat het is om mij te helpen Maar elke keer als ik daar weg ga dan voel ik in de avond en de hele week daarna een hyperarousal en het voelt alsof ik dan weer opnieuw getraumatiseerd ben. Is dit wel de juiste weg van heling? Ik denk dat juist de heling samen moet gaan met liefde in plaats van geweld. Ik heb het idee dat ik mijzelf steeds meer wil gaan sluiten en mijn kwetsbaarheid niet meer openen. Hij weet ook PRECIES als psycholoog wat mijn gevoelige wonden zijn. Ik heb ook achtergrond met narcistisch misbruik en daarop gaan alle alarmbellen af.
@MarcusKrielen
@MarcusKrielen 7 күн бұрын
Hallo Samantha, dank voor je vraag. Veiligheid is de belangrijkste voorwaarde voor heling. Dat betekent dat je je veilig dient te voelen bij jouw psycholoog. Het is vervolgens aan de psycholoog hoe hij/zij vanuit deskundigheid de therapie aanpakt. Dat dat soms confronterend en pijnlijk is: zeker. Echter, altijd gedoseerd en geleidelijk waarbij jij je wel gehoord voelt. Hopelijk ben je hiermee geholpen.
@samantha9988
@samantha9988 7 күн бұрын
@@MarcusKrielen vriendelijk bedankt Marcus.
@arnisashehu5034
@arnisashehu5034 19 күн бұрын
Hallo, als psychologe in opleiding ben ik blij dit tegen te komen. Helder, duidelijk maar bovenal op een redelijke manier hoopgevend. Dankjewel.
@MarcusKrielen
@MarcusKrielen 7 күн бұрын
Graag gedaan en dank voor de feedback.
@jeannehagenaars2807
@jeannehagenaars2807 20 күн бұрын
Genezing is niet mogelijk als geluk niet mogelijk is.
@nicolletuerlings3039
@nicolletuerlings3039 20 күн бұрын
Door veel verwerking van mezelf ben ik een lieve sympathieke gevoelige en intelligente man tegen gekomen. Wat een verademing.
@DivineLogos
@DivineLogos 20 күн бұрын
Sinds jonge tiener al C-PTSD en burnout. Herstel gaat met heel veel pijn.
@Blondie-4546
@Blondie-4546 21 күн бұрын
Helemaal waar.Ik ben nu 32 en ik ben er nog steeds niet.Ondanks dat ik vele hulp ect heb gehad en overal en nergens heb gezeten.
@fritsfelix8423
@fritsfelix8423 21 күн бұрын
Radicale keuzes zoals het verbreken van contact met bijvoorbeeld familieleden lijkt voor velen onmogelijk. Soms is het echter de enige uitweg. Maar ja....wat vinden anderen daar wel niet van? Voor sommige is dit de juist oplossing: "Stop met druk te maken over wat een ander er van vindt". Onverschilligheid bij wat een ander van je vind kan een sterk middel zijn om los te komen. Dat gaat niet in één keer en kost veel tijd, maar het werkt op termijn wel. En therapeuten die vinden dat je relatie met de toxische mensen in je omgeving altijd maar moet helen kun je beter mijden. Soms is het nodig om verschilligheid te trainen om uiteindelijk toch afstand te kunnen nemen. Onverschilligheid is overigens niet hetzelfde als lak hebben aan alles. Het is je beseffen dat de mening van een ander niet bepaalt wie je bent en wat je mag vinden en vooral wat je wel of niet mag doen. Dank je Markus. Helemaal waar weer. 🙏😊
@jungel2024
@jungel2024 21 күн бұрын
Ging naar vele tempels maar me heling vondt plaats in een rieten hutje.
@thea2291
@thea2291 21 күн бұрын
Helemaal waar wat je zegt .
@matanatarot
@matanatarot 21 күн бұрын
Teveel labeltjes en pillen via professionals die zelf geen persoonlijke journey heeft doorstaan.
@robinbuitendijk152
@robinbuitendijk152 21 күн бұрын
Deze is weer vlijmscherp Marcus. Dank je wel. Heel goed en terecht dat je het gevaar van 'professionals' die zelf het innerlijk werk niet hebben gedaan aankaart.
@DivineLogos
@DivineLogos 20 күн бұрын
Ze hebben kennis maar geen wijsheid.
@thelordcommander5
@thelordcommander5 21 күн бұрын
Dit geld ook voor vriendschapppen toch?
@franciscalove2778
@franciscalove2778 21 күн бұрын
Heeft het ook niet te maken met je bewustzijn?
@thelordcommander5
@thelordcommander5 21 күн бұрын
Dat is de basis.
@Jp.301
@Jp.301 21 күн бұрын
Is bewustzijn aan te leren of is het een kwestie van het wel of niet hebben?
@maaikevagabundogs
@maaikevagabundogs 21 күн бұрын
​@@Jp.301 iedereen heeft bewustzijn, maar dit kun je steeds verder verruimen. In principe kan iedereen dat, maar de een heeft er wellicht meer aanleg voor dan de ander. En er zijn ook manieren voor om je daarbij te helpen.
@MarcusKrielen
@MarcusKrielen 21 күн бұрын
Zeker
@SthealthRaider
@SthealthRaider 21 күн бұрын
Bewustzijn is nodig maar bij ernstige chronische traumatizering wordt het bewustzijn heel laag als beschermingsmechanisme.
@nadiavanderveken8062
@nadiavanderveken8062 21 күн бұрын
Zo waar wat je zegt
@nikitavandenheuvel6561
@nikitavandenheuvel6561 22 күн бұрын
Heel goed hopen dat het helpt ❤
@c.neleman6630
@c.neleman6630 25 күн бұрын
er is vwb adhd juist WEL bewijs dat het geen psychiatrische maar een neurobiologische stoornis is. Alles op een grote hoop gooien en zogenaamd 'holistisch' kijken, betekent dat er vooral eindeloos gepraat wordt....Dat gebeurt nu al zoveel binnen de GGZ😟 Iedere hulpverlener vertrouwt vooral op z'n eigen 'gevoel' en zoekt de informatie erbij die dat gevoel ondersteunt. De overige informatie laat ie voor t gemak weg...Die verheven houding over wetenschap etc. lijkt leuk, maar al die hulpverleners vertellen er niet bij dat hún aanpak er vooral voor zorgt dat ze zélf altijd kunnen blijven coachen en helpen. Want de client wordt er niet écht beter van (ondanks alle 'positieve peptalk'). Ik pleit niet voor een verdienmodel voor de farmaceutische industrie maar ook niet voor de coachings-industrie. Brein-beschadigingen hebben net als arm/been/lever/hartbeschadigingen medicatie nodig (of men accepteert dat mensen met beperkingen niet overal aan mee móeten doen/álles móeten kunnen, dan hebben ze ook geen medicatie nodig). Brein-beschadiging is niet hetzelfde als psychische aandoeningen die in de loop van iemands leven ontstaan agv het leven leven. Voor dat laatste bestaan óók pillen (anti-depressiva bijv.), maar die lossen niet een brein-beschadiging op, de ervaringen die iemand heeft worden alleen draaglijker gemaakt. Daar kun je als patient zélf wel/niet voor 'kiezen' of je dat wilt (de patient kiest en NIET de behandelaar). Er zijn ook therapieën die daarmee aan de slag gaan, maar die werken vaak toch niet écht (agv het feit dat de therapie zich slechts op een deelprobleem richt en/of de deskundigheid van de behandelaar is ontoereikend). By the way: de DSM-5 is nooit bedacht om als basis te dienen voor een behandeling. De DSM-5 is ooit bedacht als TAAL voor psychiaters. Zodat psychiaters in verschillende landen dezélfde taal zouden spreken als ze overleggen (zoals overige artsen latijnse benamingen gebruiken in onderling overleg) om misverstanden te voorkomen. Psychologen, therapeuten en voorál zorgverzekeraars zijn hiermee aan de haal gegaan om 'fraude' te voorkomen (zij hebben immers onvoldoende deskundigheid om dat zélf in te kunnen schatten -vergeleken bij universitair opgeleide psychiaters-). Dat betekent dat GEEN gebruik meer maken van de DSM-5 ervoor kán zorgen dat er weer een heleboel ongekwalificeerde 'coaches' met mooie praatjes zogenaamd psychisch kwetsbare mensen gaan behandelen (en dat blíjven doen, tegen hoge uurtarieven)...
@BrendasArt
@BrendasArt 26 күн бұрын
😂 ik dacht even dat ik de enige was die het zo zag
@MargaretdeJong-zm4ne
@MargaretdeJong-zm4ne 26 күн бұрын
Helemaal gelijkt heeft hij, ook betreft dat het farmaceutisch een verdiend model is. Ik benoem het farmaceutisch maffia !
@naginafarida2105
@naginafarida2105 26 күн бұрын
Klopt helemaal ❤
@Laroccalier1988
@Laroccalier1988 27 күн бұрын
Vermijd alle pathologisch narcisten geen enkele contact.
@nickvanpelt2751
@nickvanpelt2751 28 күн бұрын
Ik vraag me af hoe dit bij mij zit. Ik ben een 25 jarige man met autisme. Mijn autisme is voornamelijk te herkennen in het feit, dat het voor mij relatief erg veel tijd en energie kost om tussen informatie stromen te schakelen. Echter tonen meerdere tests (zoals de Big Five) aan dat ik niet gevoelig ben voor negatieve emotisch. Sterker nog, er bestaan maar enkele scenario's (afkomstig van jeugd- en acute trauma) waarin omstandigheden mijn beredeneringen beïnvloeden. Ik heb officieel autisme. Verschillende theorieën online bevestigen dit. Echter heb ik het idee dat mijn lichaam juist niet in stand overleven staat en dat ik onder extreme omstandigheden nogsteeds kalm blijf. Zou dit juist een reactie kunnen zijn vanuit vroege trauma? Ik vraag me af of vroege trauma('s) invloed hebben op mijn autisme en/of mij als persoon.
@MarcusKrielen
@MarcusKrielen 27 күн бұрын
Dag Nick, uiteraard ken ik je niet je hele historie maar even afgaand op de info die je me geeft. Wat je beschrijft lijkt op de overlevingsstand freeze. Voor een uitgebreide toelichting raad ik een gesprek aan, aangezien er veel aanknopingspunten zijn die je klachten verklaren.
@nickvanpelt2751
@nickvanpelt2751 27 күн бұрын
Hi Marcus, bedankt voor de reactie! Ik ga zelf wat onderzoek doen op dit gebied om te kijken of freeze relevant op me kan zijn. Ik zie wel links al ervaar ik geen freeze reactie. Misschien laat geeft verdieping me wel wat erkennen als er sprake is van een freeze reactie.
@kikipou8746
@kikipou8746 28 күн бұрын
Door autisme, ben je een mooie prooi voor mensen met slechte intenties en situaties... waardoor je getraumatiseerd raakt en ptss op loopt. Dat is mijn conclusie.
@abeltjeboerstra4005
@abeltjeboerstra4005 29 күн бұрын
Klopt helemaal en heel herkenbaar. Woon alleen en dat bevalt uitstekend na meerdere malen foutieve partnerkeuzes te hebben gemaakt.
@judithachterberg3362
@judithachterberg3362 29 күн бұрын
als je dit weet van jezelf, dat je door wat dan ook, nog steeds een emotioneel kind bent in een volwassen lichaam, hulp hebt, de ander en jezelf anders gunt maar bang bent, financieel onvermogen en echt niet weet hoe dat emotionele kind om te zetten naar het nu/het volwassene, steeds hopen op hulp wat de oplossing zou kunnen brengen omdat jezelf ook heel graag anders wilt, geen angst maar liefde, open durven stellen, echte verbindingen aangaan. Dat je weet dat de oplossing in jezelf zit, alles verstandelijk inzichtelijk hebt en een oplossing letterlijk voelt, bv loslaten dat je dat woord alleen snapt alszijnde letterlijk en zo graag wil snappen dat je dat niet zo letterlijk 'moet' nemen. Dat alles zwart of wit is en grijs, hoe dan? Grijs is onduidelijk, hoe werkt dat terwijl dat voor te stellen, heerlijk lijkt. Geen pijn of verdriet willen maar harmonie en vrede en daar naar leven zonder afstand te houden naar anderen uit angst jezelf te verliezen/geen grens aan durven geven vanuit schuldgevoel? Dus zelf héél graag anders willen, de ander zoveel meer en anders gunnen maar echt niet snappen ( door dat letterlijke) hoe dat om te zetten in jezelf, dat emotionele kind. Daar word degene zelf ook verdrietig van. Het hoe? Help aangeven, hulp krijgen maar het niet snappen qua omzetten. Letterlijk denkende dat er ergens een knop in jezelf zit dat als je die omzet dan is het opgelost, maar dat is er niet dus HOE dan wel?
@MarcusKrielen
@MarcusKrielen 29 күн бұрын
Hallo Judith, ik lees uit je reactie dat je al veel gedaan hebt qua therapie/hulp zoeken. Heling is vaak een langzaam proces met vallen en opstaan. Zeker als we door jeugdervaringen veel hebben meegemaakt en geen basis hebben meegekregen. Dan dienen we letterlijk voor onszelf de ouder te worden die we niet hebben gehad. Vanuit mijn ervaring is lichaamsgerichte traumatherapie daarbij zeer helpend.
@lichtzicht2752
@lichtzicht2752 29 күн бұрын
Hi, helemaal mee eens. Daarom ben ik zo blij dat ik altijd aan me zelf ben blijven werken in en na de scheiding. Ik heb alles op alles gezet in mijn relatie dat ik verbinding met hem kon krijgen, wat ik ook probeerde het liep op niets uit. Ik ben door een diep dal gegaan. Maar ik ben zoveel sterker geworden, ik ken en weet mijn doelen en mijn focus. Ik werk elke dag aan mijzelf en ben trots op wie ik ben. Ik ben zo dankbaar dat ik het kleine lichtje in mij heb weten te zetten op groot licht. En nu mag ik een groot voorbeeld zijn voor mijn kind en mag hem vertellen over werken aan je zelf en over familieopstelling. Nu doe ik zelf opstellingen met mijn eigen kind. Ik ben blij dat ik mag weten dat ik geen door gever wil zijn van trauma. Ik blijf stil doorgaan zodat ik de beste versie van mijzelf ben! 😘💞💖