No video

1404. Szőnyegtisztítás Karcher SE 6.100 kárpitisztító géppel. 🧹💧 Teszt.

  Рет қаралды 6,984

Lukács László - Az élet iskolája

Lukács László - Az élet iskolája

3 жыл бұрын

Ebben a részben kipróbáltam a száraz porszívózást ezzel a géppel és leteszteltük egy nagyon kényes színű padlószőnyegen is, hogy mit tud kezdeni a makacs, régi foltokkal.
A gépet számunlra biztosította:
www.karcher.hu
201017

Пікірлер: 13
@laszlo.laszlo
@laszlo.laszlo 11 ай бұрын
A videón felbuzdulva ki is próbáltam porszívózásra (szőnyeg, pvc és parketta). Gyermeki könnyedséggel siklott a szőnyegen és szedte fel az összes kis szöszt, amit egy korábbi porszívó csak nyűglődött vele és rátapadt nagyon a szőnyegre. Jó, hogy kipróbáltam egyszerű porszívásra is!
@zoltan1662
@zoltan1662 3 жыл бұрын
Pár gondolatot megosztanék itt, hátha hasznos lesz. A műanyag és a gumi szeret idővel jól összetapadni ha a gép összerakva van tárolva, így elképzelhető, hogy használat előtt az első szétszedéskor egyszerűen kirántja a tömítést a helyéről. Erre nincs jobb megoldás, minthogy oda kell figyelni rá hogy a helyén van-e és el ne vesszen. Esetleg a motorrészt külön tárolva vagy a tömítést szilikonozva lehetne ezt nagyobb eséllyel elkerülni ha ez megoldható. Egyébként fontos és ezt sokan nem tudják, hogy a gépet csak teljesen száraz állapotban szabad összeszerelni és tárolni kárpittisztítás után! A tartályokat ki kell teljesen mosni majd megszárítani és utána össze rakni. Ellenkező esetben ahogy párolog a benne maradt nedvesség a motorba vízpára kerül ahonnan üzemen kívül helyezve nem tud távozni és ott pangva hamar tönkreteszi azt. Egyszerűen elkorrodálja a motort és abban a csapágyakat. Én ha végeztem a munkával szárazon is be szoktam egy rövid időre indítani a porszívómotort, hogy a turbinába és motorba került vízpára eltávozzon. Ezzel meg lehet hosszabbítani a motor élettartamát. Természetesen aki száraz porszívónak is ezt a gépet használja annál ez nem jelent gondot. A másik ami legalább ennyire fontos minden alkalommal az a szivattyú tiszta vízzel történő átöblítése ha már végeztünk a kárpittisztítással! Ellenkező esetben a szivattyúban maradt mosó-tisztítószer idővel kiválik a vízből és beleszárad amitől a szivattyú eldugul megszorul és legközelebb már nem fog működni. Ez utóbbi a legnagyobb probléma a kárpittisztító gépekkel, leginkább a hanyag tulajdonosok esetében. Érdemes még néha szárazon is, de csak pár másodpercig! beindítani a szivattyút, ezzel is elkerülhető egy későbbi megszorulás. Nagyjából ez olyan minthogy az autóknál is célszerű télen is havonta legalább egyszer bekapcsolni rövid időre a klímát, hogy járjon egy kicsit a kompresszor, úgy itt is ez a helyzet. Ennek ellenére pl. pár év használat után már célszerű kávégépekhez használatos vízkőoldóval is jól átöblíteni a szivattyút ha biztosra akarunk menni és akkor már tényleg mindent megtettünk hogy a gépünk ne menjen tönkre idő előtt és sok-sok éven át kiszolgáljon minket.
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Köszönjük a jogos, logikus kiegészítéseket, ezeket egy következő videóban el is mondom majd, hogy mindenkihez eljuthasson az információ!
@Mindenhova
@Mindenhova 2 жыл бұрын
Pár napja vásároltam egy ilyen porszívót. (még nem használtam, igazából használati utasítást kerestem hozzá hátha van valami amire nem gondoltam) Hasznosnak érzem ezt a videót, mert pl. arról a csonkról nem is tudtam ami a száraz porszívózáshoz kell. (ledugózni a vizes csonkot) Bár én nem tervezem száraz porszívózásra, épp ezért hasznos Zoltán kommentje is. THX!
@laszlo.laszlo
@laszlo.laszlo 11 ай бұрын
A gumitömítés minket is megtréfált. Csak mi sajnos nem találtuk meg a szennyvíz tartályba, nem is gondoltam rá, hog yott lehet. A Budapesti Karcher kozpontban adtak 2 darabot pár száz forintért. Jó gép, szeretjük használni. Eddig csak szőnyeg tisztításra alkalmaztuk, de a videóidon felbuzdulva porszívózásra és felmosásra is kipróbáljuk majd.
@zsoltszabo7224
@zsoltszabo7224 3 жыл бұрын
Laci csak egy jó tanács a sarkokat szeleket én a kis kárpit fejjel szoktam csinálni. De egy ilyen kis területet én csak is azzal szoktam négykézláb mászva. 🙂.Ezt több éves tapasztalat mondatja Velem. Mert úgy sokkal több mindent lehet látni
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Köszi a tippet!
@zsoltszabo7224
@zsoltszabo7224 3 жыл бұрын
@@nepazarolj szívesen még egy ahogy látom ehhez nincs úgy nevezett szűrő betét a tiszta víz tartályban? Lehet azért mert nyitott tartálya van mint a profi takarító gèpeknek? Na csak egy ilyen kis megjegyzés amit észre vettem . Még egy jó tanács ha autó kárpittisztításnál a lenti szőnyeg ami lábunk alatt van nagyon óvatosan mert nagyon szívja a vizet magába és ha nem szárad ki akkor nagyon betud büdösdni. Azt úgy szoktam csinálni, hogy vagy amikor nagyon meleg van, és fúj a szél. Illetve addig szìvatom ki a géppel amíg tudja. Remélem élvezni fogod a használatát 🙂
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Van egy kis szűrő a csö végén, amin szívja fel a folyadékot a szivattyú. Közben ki is tisztítottam a Zoét és inkább az ülések vették magukba a vizet, azt sokáig szárítógéppel és kis radiátorral szárítgattam.
@zsoltszabo7224
@zsoltszabo7224 3 жыл бұрын
@@nepazarolj értem
@repairandservice
@repairandservice 3 жыл бұрын
nyáron jobb használni a vizes takarításra mivel jó ki kell száradnia a szőnyegnek,. különbem beposhad a víz.
@Illuminel
@Illuminel 3 жыл бұрын
Ami érdekes, számomra, ha már kárpit tisztító, és vizes porszívó. Akkor a szárazporszívózáshoz miért nem egy vizes "porzsákot adtak"? Szerintem az egyik legjobb dolog a vizes porgyűjtő.
@orsigabrisne6728
@orsigabrisne6728 11 ай бұрын
Üdv! 2-3eves a gepem. Pont ilyen! De eddig nem hasznaltam a vizes részt . Ezerszer megneztem a videot minden a helyén!!! Meg a tomitws is!!!ja es vadi uj a harmonikaszuro. Viz sehol.... Műszaki analfabeta jeligere.... !
1408. Autó belső tisztítás 🚘💧 otthon Kaercher SE 6.100 kárpittisztító géppel
18:41
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 17 М.
1398. Kaercher SE 6.100 kárpittisztító gép teszt 1. rész
21:36
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 18 М.
ISSEI & yellow girl 💛
00:33
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 17 МЛН
Parenting hacks and gadgets against mosquitoes 🦟👶
00:21
Let's GLOW!
Рет қаралды 12 МЛН
SPILLED CHOCKY MILK PRANK ON BROTHER 😂 #shorts
00:12
Savage Vlogs
Рет қаралды 44 МЛН
Fortunately, Ultraman protects me  #shorts #ultraman #ultramantiga #liveaction
00:10
People Having A Bad Day | Funny Fails Compilation
19:59
FailArmy
Рет қаралды 3,6 МЛН
Kärcher Waschsauger SE 5.100 (Sprühextraktionsgerät) Test
19:55
Milyen KÁRPITTISZTÍTÓ GÉPET vegyél? 🤔
26:00
Carpet Care
Рет қаралды 15 М.
Teszt: kárpittisztítógép a Lidlből
14:11
Autósimogató
Рет қаралды 103 М.
ISSEI & yellow girl 💛
00:33
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 17 МЛН