1956 High school exchange students. Guatemala, Turkey, Norway, Australia. Subject: Education

  Рет қаралды 31,752

Mental Health Treatment

Mental Health Treatment

Күн бұрын

Participants are Gisela Yolanda Parra De Rubio of Guatemala, Johan Holst of Norway, Elizabeth Ann Woodgate-Alpers of Australia and Salih Sezgin Bingol of Turkey.

Пікірлер: 64
@yuugenmood398
@yuugenmood398 3 жыл бұрын
Türkün aksanını duyunca emin oldum, konuşma şekli de resmen günümüzdeki gençler gibi hiç değişmemiş :) çok güzel bir video
@zeyer8058
@zeyer8058 3 жыл бұрын
For instance i duyunca emin olmamak mumkun degil
@salihcandemir9364
@salihcandemir9364 2 жыл бұрын
Adaşım Salih'in bir dediği bir dediğini tutmuyor. Sonra da Avustralyalı kıza çıkışıyor "Let me finish, please" 😆
@beratboyukata4184
@beratboyukata4184 Жыл бұрын
Önder Güler’i izle
@ButthurtImmigrant
@ButthurtImmigrant Жыл бұрын
Belli ki: Türk’ü yorumlarda eleştirenler ya doktor ya sanatçı yada entellektüel 😂😂😂 o çocuk o yaşında sizin hayatınızda hiç olamayacağınız kadar eğitimli. Aksanıyla alay eden İngiliz soylusu Türklere ise; aksanın çekiciliği bilirdiniz, eğer hayatınızda yeteri kadar Ingilizce sosyalleşebilseydiniz, demek lazım: “Aya Sofya? Go right, right, right, turn, go, go, left, right go go go”, sayılmıyor.
@supersejkaj3093
@supersejkaj3093 Жыл бұрын
Just so everyone knows, the Norwegian guy became both Minister of Defence and of Foreign Affairs in Norway. He was an important part of getting the Oslo Accords done, but sadly died not long after at the age of 56. Fun fact, he is the uncle of former Norwegian PM and current FN secretary-General Jens Stoltenberg.
@LaoZi2023
@LaoZi2023 3 жыл бұрын
Watching this series of videos is an education in itself!
@tb7913
@tb7913 4 ай бұрын
Incredible to find out my father participation in a television show on youtube. He would have been proud to see himself like that representing his university with other representative student in the US. Memories.
@cengizsogutlu
@cengizsogutlu 2 жыл бұрын
That's fact still today Turkish education has wide varieties. 5 days from 8.20 to 16.45 school.. 40 hour's each week... I came to Belgium in 2011 when i was 14 year's old. Education here in Belgium was way more easy & even in BENELUX countries there is only 4 hour's lesson's (half day) Wednesday. Compare to Turkey we had max 30 hour's lesson's in Belgium and less variety of topics. Now i know why if you ask to American or European who says i went to college but they can't locate random countries if you ask them refer it on map. Meanwhile 10 year's old Turkish kid can show 90% of World map. I saw an American who even can't locate Alaska in video and he said i went to college bruhhh.. I don't want to mention the other stuff such as mathematics or chemistry etc...
@mattkohenoglu9768
@mattkohenoglu9768 2 жыл бұрын
he ondan en çok nobel bizden çıkıyor değil mi?
@tapirwashere8842
@tapirwashere8842 2 жыл бұрын
@@mattkohenoglu9768 Nobel Odulunun bir onemi yok, ama yukaridaki konuyla da alakasi yok zaten. Turkiye'nin devlet okulu sistemi rezalet, o kadarini biliyoruz. Ama Amerikalilarin devlet okulu sistemi (public school) inanilmaz zayif, inanilmaz izole yetistiriyorlar cocuklari, haritada stateleri bile gosteremeyen insanlar, yabanci ulkelerden ve kulturlerinden cogunlukla bir Haber insanlar ortaya cikiyor...
@mattkohenoglu9768
@mattkohenoglu9768 2 жыл бұрын
@@tapirwashere8842 yok gayet var. cunku adam isini dogru yaptigi zaman haritada isterse avrupa kitasini gosteremesin pek onemi yok. Amerikada zaten herkesin okulda disinda ilgilendigi belli bir alani var adam evine gidiyor onun hakkinda arastirma falan yapiyor okulu sallamiyor pek. Uni basvurusunda da bu aktiviteleri yaziyor ondan dolayi ilgilendigi alanin incigini cincigini buluyor. Bizde ise sinava calismaktan ogrenci ogrenmek istedigi konudan bile tiksiniyor cunku dur ben bu konunun su kolunu arastirayim der ise baska derslerine odaklanamadigindan ve bu dersler zaten ezberci oldugundan onlari gecememe riskiyle karai karsiya kaliyor. Yani okulun kolay olmasi aslinda uzun surede daha iyi. Hem senin dedigin kurguda bile adamlarin pisa skoru bizimkinden yuksek. Her iki turlu de biz daha kotuyuz.
@cengizsogutlu
@cengizsogutlu 2 жыл бұрын
@@tapirwashere8842 Türkiye'de eğitim ve sağlık sistemi gayet iyi. Üniversite mezunları simit satması utanılacak bir şey değil.. Bunun sebebi yüksek eğitim almış kişilerin çoğunlukta olması. Amerika'da veya Avrupa'da eğitim ve sağlık sistemi leş sadece alım gücü iyi olduğu için birşeyleri beceriyorlar. Şartlar eşit olsa çoktan sollamıştık. Ülkenin tek sorunu nüfus ve enerji kaynağı olmaması rejim dahi değişse bunlar düzeltilmeden ülke düzelmez. 140.000 $ verip haritada ülkeleri göstermeye aciz binlerce kişi var. 30bin lira KYK borcunu ödemeye aciz olup dünyaları bilen çocuklarımız var. Buda beyin göçüne sebeb oluyor.
@Akitalemo
@Akitalemo Ай бұрын
CorrectTurkish are the best indeed!!! They have already proven by violating Kurdish human rights!! I have never seen a Turk who is open minded can speak the facts! They are mostly very brainwashed to their identity as a superior!!
@omerkaya545
@omerkaya545 3 жыл бұрын
Imagine this, they did not have any Access to the internet and are just 15-17 years old. If these kids would see us today theyr jaws would drop to see that not only are the children in our age inferior to them in mind but our grown ups too.
@ballayran9321
@ballayran9321 2 жыл бұрын
@@verusmember997 I don’t think the most intelligent, the student should be interested in politics to speak there first.
@translate910
@translate910 2 ай бұрын
people became less educated and dumber as the years went by
@oza801
@oza801 3 жыл бұрын
Beautiful people- hope they had beautiful lives.
@yks23chronicles46
@yks23chronicles46 3 жыл бұрын
Abimizin düşüncesi 15 yıl önceki öğretmenimin düşüncesiyle aynı "herkes okuyacak diye birşey yok memlekettin cöpçüye de ihtiyacı var, gerçi siz çöpçü bile olamazsınız derdi"
@metehangokturk9696
@metehangokturk9696 3 ай бұрын
.. dogru söylemis, benimde basimdan buna benzer bir ani gecti .. 1972,de Berlin,de Alman Okulun,dan sonra saat 14,de Türk Ögretmen geliyordu ( bu Ögretmenler TC Milli Egitim Bakanligindan tarafindan gönderilmisti ) bizler 3 yil bu Türkce egitimine katilmistik, mecburi degildi ama Ailem israr etmisti ben tabiiki istemiyordum, yasim 10 du, Futbol oynamaya vaktimiz olmuyordu, saat 14.00 - 17.30 kadar Ders, Sabahlari ise Alman Okulu .. 3 yil sürdü bu izdirab ama sonradan Anneme irtiraf ettim beni iyiki Türk Dersine gönderdiginiz diye.. herneyse ...Tarih ve Cografya Ögretmenimiz biraz sert ama iyi bir Hocay,di, Ders icinde şaklabanlık yapan Ögrencilere Montofon Kafalilar derdi hep. Biz tabii Montofon ne anlama geldigini bilmiyorduk, yillar sonra ögrendim ki, bir Sigir Cinsi imis ve Saf- Mal anlamina geliyormus 😁 Mustafa Dirlik Hocam ( yasim 62, ismini hala unutmadim ) beni severdi cok iyi Türkiye Haritasi cizdigim icin, Cografya dersinde tahtada hep bana Türkiye Haritasini cizdirirdi. Bilmiyorum suan yasiyormu, Vefat etmis,se Allah,dan Rahmet dilerim, Mekani Cennet olsun. Onun ve Ailemin sayesinde 54 yildian beri Almanya da Türk Tarihini, Kültürünü tanimis ve idrak etmis oldum.
@michaelscott5872
@michaelscott5872 2 жыл бұрын
15 ders alıyoruz diyince nasılda şaşırdılar.
@mamtadevadiga3680
@mamtadevadiga3680 2 жыл бұрын
Wow the kids of that era were so healthy, physically and mentally.
@metehangokturk9696
@metehangokturk9696 3 ай бұрын
.. which is not the case today ... what a pity
@POTATOEH81
@POTATOEH81 Жыл бұрын
The Norwegian kid begging Americans to understand that socialism and communism is so funny to me 60 years later and the majority of America don't know the difference
@sanatmurali2731
@sanatmurali2731 2 жыл бұрын
Big up Elizabeth, repping aussies great speaker
@allieblackjack
@allieblackjack 3 жыл бұрын
How is everyone so shocked at his subjects...?
@01swam
@01swam 2 жыл бұрын
Wow, a lot of what the Norwegian said about learning the difference between Socialism and Communism applies today
@delmarramirez6940
@delmarramirez6940 2 жыл бұрын
Guatemala was a better country back then, so much better. It was way more conservative and could handle its problems very well
@milomiley1552
@milomiley1552 2 жыл бұрын
If you were to take away it’s modernity, it would be the same Guatemala my mother and even my grandmother grew up in. It’s not so different now.
@aliceliddell9793
@aliceliddell9793 2 жыл бұрын
Looking at all these countries makes me want to play geoguessr! That reminds me of the best geoguessr player ever - GeoLizard!
@callmekhaleesi
@callmekhaleesi 3 жыл бұрын
Bundan sonra televizyondaki dizilerde gordugum liseliyi oynayan 30luk insanlara şaşırmam
@sselimkahverengi
@sselimkahverengi 3 жыл бұрын
I wonder if they are still alive and what did they do in their lifes?
@emmaolaru4607
@emmaolaru4607 2 жыл бұрын
If you think of it, they were borne in the late 30- early 40s. This means that they would be around 8-90 years so they might be alive but they can also be dead
@Oddn7751
@Oddn7751 2 жыл бұрын
The Norwegian guy sadly died of a stroke in 1994, but he ended up becoming the Norwegian defense minister. He was also very active in attempting to end the Israel-Palestine conflict, and got a park in Gaza named after him. His nephew became prime minister of Norway and is currently the Secretary General of NATO
@athena2627
@athena2627 Жыл бұрын
​@@Oddn7751 johan jørgen holst
@Calviinx
@Calviinx 2 жыл бұрын
why is turkey so damn fine lmao
@eylulgulgun2461
@eylulgulgun2461 2 жыл бұрын
Because he's a Turk :))
@nukhetyavuz
@nukhetyavuz 3 ай бұрын
scythian dna🐎♥️🇹🇷🌎
@translate910
@translate910 2 ай бұрын
TURKIYE, not turkey
@DharmYogi
@DharmYogi Ай бұрын
they look so much older and polite
@louzerreviews
@louzerreviews Жыл бұрын
The Australian girl was spot on about kids not appreciating their lab equipment. I fucking loved science. My mom can from a rural village in Mexico, I'm was so excited to learn my high school had bunsen burners for experiments and I'd be taking classes I get to use microscopes and shit. My mom's village didn't even have running water when I went as a child. American kids take shit for granted.
@zinozee8929
@zinozee8929 Жыл бұрын
I’m ashamed of myself. How our English has become inferior over the years. How our thinking has become controlled. Our priorities lack value. I hope I never find myself more superior to an elderly person ever again. They are far superior to us today because they weren’t controlled by social media. They had books and great teachers. And families. Great families who supported education.
@ARCADER_RAPPER
@ARCADER_RAPPER 2 жыл бұрын
Yine Türkçe altyazı yok pehhhh
@cengizsogutlu
@cengizsogutlu 2 жыл бұрын
Bingöllü Sezgin abi.
@hubblesanchez
@hubblesanchez 3 жыл бұрын
Buraya nasıl geldim bilmiyorum
@abbeyrhapsody3205
@abbeyrhapsody3205 3 жыл бұрын
ben norveç türkiye maçı yazdım çıkan videolar arasındaydı bu öyle geldim
@callmekhaleesi
@callmekhaleesi 3 жыл бұрын
@@abbeyrhapsody3205 ben de 😁 nerden bilsin adam 70 yil sonra turklerin kendilerini sahada gömeceğini
@altanakkas5861
@altanakkas5861 3 жыл бұрын
As bayrakları
@rabiadilara3944
@rabiadilara3944 2 жыл бұрын
Offf alın şu milliyetçiliğinizi ve defolun. Her yoruma türkçe yorum yapıp türk milliyetçiliği kasıyorsunuz. Kabak tadı vermeye başladı! Uluslararası bir videoda bile onlarca türkçe yorum var. rezil bir durum.
@altanakkas5861
@altanakkas5861 2 жыл бұрын
@@rabiadilara3944 sorry i dont understand. Are you turkish?
@fatmasimlayavuz523
@fatmasimlayavuz523 2 жыл бұрын
@@rabiadilara3944 TÜRKÇE YORUM YAPILDIĞI İÇİN Mİ REZİL DURUM. ASIL REZİL OLAN KENDİ DİLİNDEN UTANANDIR
@eslemyavuz5472
@eslemyavuz5472 2 жыл бұрын
@@fatmasimlayavuz523 hayır, sıkıntı en ufak şey bile olsa Türkiye lafını duyunca garip tepkiler vermemiz bi ara da bi şef hindi yazmış açıklamasına bizim kekolar türk bayrakları koymuş (bilmiyorsan hindi turkey oluyor) utanç verici yani ve yorumlar hep türk ama buna yazmış neden acaba
@heyg8336
@heyg8336 2 жыл бұрын
@@rabiadilara3944 as bayrakları demesi saçma ama videoyu izleyen birçok Türk olduğu için Türkçe yorum yapması gayet normal bir durum. Ve bu da zerre kadar utanç gerektirecek bir durum değil. Bundan dolayı rezil olduğunuzu düşünüyorsanız kendinizi sorgulayabilirsiniz. Çok yazık.
@chlodowich
@chlodowich 3 жыл бұрын
Yakında jahrein izler Kappa
@ahmetturhan7959
@ahmetturhan7959 2 жыл бұрын
Kekw
@ButthurtImmigrant
@ButthurtImmigrant Жыл бұрын
24:20 totally agree. Hello from the Dictatorship of Türkiye ❤ 🇹🇷
@Akitalemo
@Akitalemo Ай бұрын
The Turkish boy said, "We learn at school how to be good!" 70 years later (now April 2024), they still fail to learn, as the human rights of Kurds continue to be violently suppressed!
@semacelik5963
@semacelik5963 Ай бұрын
As a wife of a Kurdish man and a mother a half Turkish and Kurdish boy, l can say that you feel inferior without any reason, we live in same conditions in our country. You should know, injustice in income, economy and safety of workers are more important than your so-called inferior feelings. Please destroy your ill thoughts, all the citizens are equal in Türkiye.
@Akitalemo
@Akitalemo Ай бұрын
Despite the fact that your husband is Kurdish and even your children are half Kurdish, it's surprising how racist individuals can still be. Your attitude towards Kurds remains unchanged, despite having Kurds in your closest family. You are a clear example of the stereotypes Turks hold about Kurds. I wish you a free mind and free Kurdistan for kurds.
SHE WANTED CHIPS, BUT SHE GOT CARROTS 🤣🥕
00:19
OKUNJATA
Рет қаралды 14 МЛН
Bro be careful where you drop the ball  #learnfromkhaby  #comedy
00:19
Khaby. Lame
Рет қаралды 40 МЛН
100❤️
00:19
Nonomen ノノメン
Рет қаралды 37 МЛН
Como ela fez isso? 😲
00:12
Los Wagners
Рет қаралды 26 МЛН
1958 ABD Yabancı Değişim Programı  : Konu: Önyargı, Müthiş Bir Münazara Full HD 60FPS Renklendirildi
13:50
Hasanoğlan Köy Enstitüsü AkifTanrıkulu
Рет қаралды 177 М.
1958 Amerika Öğrenci Forumu'ndaki Önder Güler'in Son Hali
22:22
Psikolog Dr. Ceylan Ozdem
Рет қаралды 109 М.
SHE WANTED CHIPS, BUT SHE GOT CARROTS 🤣🥕
00:19
OKUNJATA
Рет қаралды 14 МЛН