1957. Gyári alufelni vadászat. 🚘 + pár hasznos infó a gumiabroncsokról. 🛒⚖

  Рет қаралды 7,398

Lukács László - Az élet iskolája

Lukács László - Az élet iskolája

Жыл бұрын

Nekem is lehet néha nagy szerencsém. :-) Helyben, Mezőkövesden találtam egy újszerű Kona gyári alufelni garnitúrát szinte új gumikkal Kriston Zoliéknál, ha Te is hasonlóra vadászol itt az elérhetőségük: Kriston Gumiszervíz, Mezőkövesd, Táncsics Mihály utca 15-17. 06305166990
Van náluk választék. :-) Bár az én autómra még így is aranyárban volt a garnitúra, de jobban szeretem, ha külön van komplett téli-nyári garnitúrám.

Пікірлер: 22
@gordongreczi4790
@gordongreczi4790 Жыл бұрын
Mezőkövesden a legjobbak ! Barátságos dolgozók gyors ,precíz munka! Árban is nagyon korrektek !
@attilaelias5394
@attilaelias5394 5 ай бұрын
Grat hozzá, ritka darab az a gyári felni már én is kerestem.
@bergeronx367
@bergeronx367 Жыл бұрын
11:32 Vicceske hogy szakszerű tárolást mond, mert az ahogy ők tárolják nagyon nem szakszerű, tűző napon tárolni nem csak nyári hanem téli gumikat is hát minden csak nem szakszerű. És hogy miért nem szeretik a régebben akár 2éve gyártott gumikat megvenni, mert nem lehet tudni hogy hogy tárolták(példa is mutatja), mondjuk kiadták egy gumisnak az tárolta valahogy akár kint a napon, télen a fagyban, és egy év után visszaküldte mert nem kelt el, és azt eladnák új gumiként mikkor már rég beindultak a negatív folyamatok(pl UV sugárzás miatt) De az áraik tényleg jók
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Ilyen, amikor nem látjátok a teljes képet. :-) Ezek a felnire szerelt használt gumik vannak ideiglenesen itt tárolva, mert sajnos jelenleg nem fér fedett helyen, ám már dolgoznak a fiúk a zárt, fedett hely kialakításán. Az új gumik és felnik természetesen zárt, fedett helyen vannak elhelyezve szakszerűen. Ilyen, amikor hírtelen kinövi magát egy vállalkozás. :-) Szerintem nem sokat állnak itt a napon a garnitúrák, mert elég jók az árak. :-)
@bergeronx367
@bergeronx367 Жыл бұрын
@@nepazarolj Google tanulsága szerint min 2020 óta így tárolják a gumikat(öreg mercis kép), és akkor majd most. Új gumik Én nem erre a helyre értettem az új gumi tárolás nem megfelelő helyen módon dolgot, hanem úgy általában. Mert lehet hogy ők nem tárolnak gumit mert csak megrendelésre hozatnak, de ha jön hozzájuk egy két és fél éves gyártás nem fogják tudni megmondani hogy máshol rendesen tárolták e, tehát nem ők tárolták rosszul hanem mások a gyártástól eltelt időben. Egy pár hónapos vagy fél éves gyártás esetén nincs olyan sok idő rosszul tárolni. Tehát igen is érthető ha valaki nem fog egy két éve gyártott gumit újként kezelni, és megvenni újként. Én se veszem meg, és ha gumisnál rendelem neki is megmondom hogy olyat hozzon ami max 7-9hónapja gyártottak.(Mert ugye a nyárit télen a télit nyáron gyártják durván)
@avajaman
@avajaman Жыл бұрын
@@nepazarolj "...nem látjátok a teljes képet" Mondjuk sokat segítene ha a kamerakezeléssel kinyitnád a teret kicsit. Szinte mindegyik videód olyan , hogy a környezetből semmi nem látszik. Értem hogy magánszféra őrzése, de ha valamit be akarsz mutatni , akkor ne csak azt a 2 m2-t mutogasd , az ember szinte beleszédül.
@informationno1442
@informationno1442 Жыл бұрын
Mi az oka ,hogy BMW felniket nem vesznek?Köszi
@mattbuzas2545
@mattbuzas2545 Жыл бұрын
És a 4 évszakos gumi az jó? Suzuki Swift 1.3. 2000evj. Nyugodt vezetési stílus és autópálya és város vegyesen. Köszönöm szépen
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Ha keveset mész, akkor jó lehet igen. 2-3 évig télen is jól tapad, utána már csak nyáron érdemes használni. Vredestein Qudrak 5 nekem két autón is volt és bevált.
@chrisp4028
@chrisp4028 Жыл бұрын
Mi van ha a nyári és téli cserénél az elsőt és hátulsót felcserélem hogy az is kopjon?
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Azonos oldalon semmi gond nincs, sőt. Én minden évben ezt teszem. A hátsó megy előre, az első hátra, mert nálam, aki minimum 50-60.000 km-t megyek egy évben, tehát 25-30.000 km /szezon, 1 mm-t kopik egy szezonban a hajtott kerekeken. Így mindig azonos a kopás mértéke. Dupla annyit tudom használni a gumikat, kb. 2-3 évet. Utána kettesével szoktam újra cserélni. Téli gumiknál 2 évente veszem a 2 db újat, nyári gumiknál kibírja a 3 évet is.
@vfts1700
@vfts1700 Жыл бұрын
Én gumikat szállítok az AKH-tól gumiszervízekbe,ott mondta a Boss hogy 5 év egy gumi élettartama.1 éves új gumit át sem vesz vissza a feladónak.😃😃😃
@janoskosik3168
@janoskosik3168 Жыл бұрын
Az jó, mert a speciális abroncsokat (nagyon egyedi méret, nagy teljesítményű ) van, hogy csak 2 évente gyártanak, mert nem érik el a minimális gyártáshoz szükséges mennyiséget.
@lacike767
@lacike767 Жыл бұрын
TPMS ahogy be van programozva azaz BE, JE, JH, BH, úgy köll iket használni is az autón hogy működjenek is ? Nem lehet pozíciókat cserélni átprogramozás nélkül ugye ? Jól értem 🤷‍♂️
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Nyugodtan lehet cserélni, az autó érzékeli simán. Nem kellett sem a Konánál sem a Suzukinál programozni vagy állítgatni semmit.
@lacike767
@lacike767 Жыл бұрын
@@nepazarolj akkor a TPMS senzor nincsen pontos autó pozícióra programozva (oldal, tengely) hova köl szerelni őket, lehet bárhova (oldal, tengely) , beolvassa iket probléma nélkül ?
@levente9909
@levente9909 Жыл бұрын
Használt gumikat is lehet venni náluk?
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Szia! Úgy tudom igen.
@lacike767
@lacike767 Жыл бұрын
Ez fasza gép. Primacy 4 volt rajta ?
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Az autóra gondolsz? Nem azon van valami szakadt gagyi gumik voltak eladásra, úgyhogy márciusban itt kezdtem Zoliéknál és akkor vettem rá a vadi új Pimacykat.
@lacike767
@lacike767 Жыл бұрын
@@nepazarolj sok súj ment rájok ? Görbék voltak nagyon, aszt halottam hogy a Michelinek pontosak...
@gergelykuzmos1974
@gergelykuzmos1974 Жыл бұрын
320e Ft. :O
Vonóhorgos olcsó használtautó projekt. 🚘 A lehetetlen küldetés. 😎
22:42
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 4,3 М.
Visszajöttem Magyarországra 6 millió dollárral
8:25
Index.hu
Рет қаралды 1 МЛН
Iron Chin ✅ Isaih made this look too easy
00:13
Power Slap
Рет қаралды 34 МЛН
Slow motion boy #shorts by Tsuriki Show
00:14
Tsuriki Show
Рет қаралды 8 МЛН
Tönkrement a legendás szarvasi kávéfőzőgyár
13:16
ATV Magyarország
Рет қаралды 208 М.
Hogyan újítsuk fel a felniket | AUTODOC tippek
6:21
autodoc.hu
Рет қаралды 29 М.
Üzemanyag takarékos autózás
7:17
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 100 М.
How to Repair Wheels with Curb Rash and Scratches
15:01
ChrisFix
Рет қаралды 8 МЛН
Most derült ki: Gigahitelt vett fel Kínától az Orbán-kormány
7:34
ATV Magyarország
Рет қаралды 12 М.
Egy éve él az autójában egy budapesti nyugdíjas
8:38
Dévényi István
Рет қаралды 521 М.
1886. 13 milliós autó életveszélyes gumikkal. 🚘🚧 Nem voltam vidám.😕
4:20
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 8 М.
PRADO 250 - классная машина!
0:28
Тарасов Auto
Рет қаралды 2,9 МЛН
Сравнил два перфоратора🤯
0:29
FilmBytes
Рет қаралды 1,4 МЛН
БМВ i4
0:29
Vladione
Рет қаралды 1,9 МЛН