2012 Opel Ampera, 4K POV TEST: Static, drive, acceleration 0-100 km/h (CZECH)

  Рет қаралды 11,996

roadblog.cz

roadblog.cz

6 жыл бұрын

Test: www.roadblog.cz/test-opel-amp...
Opel Ampera must be purchased by a person who knows what to do. The car, which is charging four hours to go 40 kilometers, is just atypical. However, a piece of the original price is worth a fraction of the original price and if you have a charge, it may not be a bad choice at all.
Looks still timeless, and when you have charged batteries, it's really good. Only usability of the back seats is a little debatable.

Пікірлер: 18
@sethvolsicky6618
@sethvolsicky6618 6 жыл бұрын
Dá se nabíjet o trochu rychleji pokud se nepoužije nabíječka z kufru která má max 10A ale přímé nabíjení kabelem z wallboxu nebo stojanu, to teče 16A. S lehkou nohou mám teď reálný dojezd při 25 stupních 75km. Další nepřesnost je, že motor nedokáže po vybití baterii nabít, režim hory nabije z benzinu na 30% za 15 minut (do plna ne) . Režim Hold zase nechá 80% baterie ^na potom^ a jede se jen na benzin ale stále pomáhá těmi 20% když je potřeba předjet a tak, v režimu hold se auto chová jako klasický hybrid.
@antenadj
@antenadj 5 жыл бұрын
a poradite mi aku redukciu treba pouzit do rychlonabijacky na stojanu-myslim taku ktora ma kabel..dik
@jj-ge3yh
@jj-ge3yh 6 жыл бұрын
Ako píše Seth Naethira, je v tom videu kopec nepresností. Tak s dojazdom na plnú baterku (ja teraz aj 95 km pri 20°C mimo diaľnice), ako aj údajným nedobíjaním po jej vybití. Moja Ampera sa nechová lenivo ani keď baterka ukazuje 0 km a auto je v benzínovom režime, pretože jej vždy ostáva malá rezerva a benzínový motor priebežne dobíja baterku na prípady výkonových špičiek ak jazdíš športovo (je aj počuť pri dobíjaní väčší hluk od b. motora) . Ďalej presne ako píše Seth, pri režime HORY sa ti batéria dobije na 30% pomocou benzínového motora (samozrejme je vtedy väčšia spotreba). Takže žiaden lenivec to auto nie je. Teraz v lete som ja testoval 400km športovou jazdou čisto na benzínový režim a mal som spotrebu 6,5 l/100km. Toto auto NIE JE určené na používanie bez domácej zásuvky a treba pochopiť zásadnú vec, že všeobecne pri plug-in hybridoch máš čerpaciu stanicu (rozumej zásuvku) doma a tam nevadí, keď sa auto nabíja aj 10 hodín.
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
No nepřesností... popisuji, jak jsem to u auta měl. Pokud to má někdo za ideálních podmínek jinak, tak je to super. Já testoval v zimě a ten dojezd versus doba nabíjení byl vážně žalostný. V režimu hory jsem doufal, že se nabije více, než na 30 %, každopádně ta spotřeba pak vyskočila hodně nahoru. Dojezd na elektřinu byl u mě dost omezený tím, že jsem neměl kde nabíjet, byl jsem odkázaný na veřejné stanice a tam jsem déle, než nějaké dvě hodiny, prostě nevydržel. Dokážu si představit, že člověk nabíjí doma a jezdí za lepších klimatických podmínek. A s tím nedobíjením po jejím vybití - no nedobíjela se. Prostě dojezd stále klesal, až klesl na nulu. Tak to prostě bylo. Řešením by bylo zapnout režim hory a mít spotřebu jak s šestiválcem.
@okk7478
@okk7478 5 жыл бұрын
Ján Jelenský -> Mám na vás jednu otázočku... Chcem si kúpiť Opel Amperu, a však bojím sa momentálnych sprísnených emisných kontrol a hľadám nejakého vlastníka auta, či má problém prejsť cez Emisnú kontrolu, keďže od 1. Júna 2019 sa všetko kameruje a fotí, a taktiež platí, že musíte mať o 40% lepšie hodnoty pm alebo hc... Aké hodnoty v technickom preukaze máte? zaujímalo by ma to, pretože Ampera je môj sen, a ak neprejde cez emisnú, tak to bude už nesplniteľný sen :( ... ďakujem vopred.
@figo1337
@figo1337 6 жыл бұрын
Každé auto na test bereš z AAA? 🤔
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Jen ojetiny. 😉
@jirkasirka3949
@jirkasirka3949 6 жыл бұрын
Za 2 hodiny zvládneš určitě dojít těch 17 km po svých :-D. Já vím, že je to starší auto, ale i dnešní vozy s tím nabíjením je katastrofa. Zlatý benzín, kdy přijedu, natankuji a za 10 minut jsem pryč. I ta hodina rychlo dobíjení je masakr. Dokud se to nenabije do pár minut, tak nemám zájem a to novým technologiím fandím a je jasné, že bez průkopníků se dál nikdo v žádném oboru nedostane :-).
@roadblogcz
@roadblogcz 6 жыл бұрын
Já bych teď chtěl zkusit nový Leaf. Měl by mít celkem slušný dojezd a z rychlonabíječky to během nákupu zvládnu nabít. Ale jasně, i 40 minut na nabití do 80 % je dlouhá doba. Ze zásuvky se nabíjí myslím 22 hodin. 😀
@jirkasirka3949
@jirkasirka3949 6 жыл бұрын
Strašné :-D.
@Filetta2001
@Filetta2001 3 жыл бұрын
no strašné... vůbec není pochopeno o čem toto auto je a už vůbec jeho funkce... Sám jsem si ho koupil jako ojeté ale kvůli důvodům, které nabízí... je pravda že to není auto pro každého. Dojezd není při úplném nabití nikdy neklesl reálný dojezd pod 40km a to i v zimě. Režim Hory dobíjí baterii k tomu je určen. BMW i3 REX má sice větší dojezd, ale bohužel jeho REX se nedá s tímto srovnat. A to že se nabíjí do 4hodin na denní nájezd do 100km a s tím spojenou celkocou spotřebou do 3l benzínu je lepší než cokoliv jiného. ten kdo miluje ropu s točí 200km denně ví proč, ten kdo jezdí do 50km denně jezdí jen na elektřinu...
@TrinomCZ
@TrinomCZ 3 жыл бұрын
Konečně to napsal někdo reálně. Ještě zbývá dodat, že řeči o slabém motoru jsou kec. Když se člověk podívá na recenze Chevy Volt, tak zjistí, že rozdíl ve zrychlení mezi EV a ICE je v desetinách vteřiny.
@Dzordzikk
@Dzordzikk 2 жыл бұрын
Naprostý souhlas. Naše běžné trasy jsou maximálně do 20 km a delší trasy jsou naprosto vyjímečné. Na baráku máme velkou FVE, takže nabíjení není naprosto problém a je vlastně jedno, jak dlouho trvá. A co beru jako naprostý nonsense je to, že recenzent testuje auto s vybitou baterkou a i na test sportovního režimu si jej nenabije. Pokud chci dělat recenzi auta, nejdřív si o něm něco zjistím, porovnám s konkurencí, zjistím si skutečné rozdíly a hlavně, auto nabiju.
@TheSebcio123
@TheSebcio123 5 жыл бұрын
interesuje się tym autem i kto wie czy za jakiś czas nie zostanę właścicielem takiego pojazdu
Opel Ampera teszt: 'kamu villanyautó', vagy a tökéletes megoldás?
18:58
DEFINITELY NOT HAPPENING ON MY WATCH! 😒
00:12
Laro Benz
Рет қаралды 55 МЛН
Scary Teacher 3D Nick Troll Squid Game in Brush Teeth White or Black Challenge #shorts
00:47
Opel Ampera test 2012 Czech Republic
12:46
Peter Running Tesla
Рет қаралды 11 М.
Opel Аmpera - брат близнец Chevrolet Volt. Отличная машина
21:39
Opel Ampera - 2012 - 311.848 km - Klokje Rond
11:59
AutoWeek
Рет қаралды 107 М.
Hyundai Ioniq Hybrid - TEST - GARAZ.TV - Rasto Chvala
14:22
Rasto Chvala GARAZ.TV
Рет қаралды 62 М.
2018 Škoda Fabia Edition R5, 4K POV TEST: Není to R5. No a?
22:22
Opel Ampera 1.4 Plug-In Hybrid (2014) - POV City Drive
6:23
Supercharged Magazine
Рет қаралды 86 М.
казахи сделали мустанг🤯❗️
0:26
Профессор ПельменАрти💀
Рет қаралды 3 МЛН
РЕЗКА РЕЗИНЫ ДЛЯ ШИН
0:40
MakkClips
Рет қаралды 4,6 МЛН
very dangerous 😱 & heavy duty 🚜 |69| #loader #cars #constructionvehicle #loadertruck #cranetruck
0:14
MK Bike Stunt• 532k views • 8 hours ago
Рет қаралды 10 МЛН
#asmr #pagani #huayra #paganihuayra #supercars #fastcars #speed #cars
0:10
If You Get LOCKED In The Back Of a Tesla Cybertruck
0:19
Nelly Electra
Рет қаралды 3,5 МЛН