2024.07.05. Csepeli HÉV vágányzár és pótlás. Szent Imre tér nagy átjáró felújítása és a munkavonat

  Рет қаралды 16,069

Becsky András

Becsky András

19 күн бұрын

RePont támogatási QR-kód linkje:
/ c28hahgtf1xgha2b
Kommentált, FULL HD videó!
2024.06.22.- 2024.07.11.-ig a Csepeli (H7) HÉV vonalán teljes kizárásos vágányzár van érvényben. A pótlást, mint a MÁV-HÉV-nél általában, a Volánbusz szolgáltatja, annak összes előnyével és hátrányával együtt. Be kell valljam nagyon kíváncsi voltam erre a 20 napos gigantikus vágányzárra, vajon mi minden történik majd, mi újul meg stb..stb. Ehhez képest az első alkalommal roppant csalódott lettem, hiszen nem igazán sikerült magát az aktív munkavégzést megörökíteni. Azonban a videó alatt kommentben sokan megírtátok mikor, hol és mi várható, melyet ezúton is nagyon köszönök! Ezen felbuzdulva július 5.-én ismét kimentem a vonalra, hogy a Szent Imre téri nagy átjáró felújítását megörökítsem. És lá, tényleg gőzerővel folyt a munka, remek felvételeket készítettem végre, csak sajnos a munkások nem örültek nekem túlzottan, sőt kifejezetten ellenségesek voltak. Pedig csak azt csináltam amit 32 éve mindig, dokumentáltam! Azonban sajnos úgy látom mióta MÁV-HÉV van, ott ezt nagyon nem szeretik. Sem a napi üzemnél, sem az ilyen különleges munkáknál. Mondjuk azért ez nem szegi kedvemet, csak nagyon elszomorít, hogy együttműködés helyett ellenségként kezelik az embert, pedig... na mindegy! BecsVision 2024
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!!
Ez egy FULL HD 1080p videó. Érdemes a minőséget beállítani a fogaskeréknél!!
Amennyiben támogatnád a munkámat, illetve a régi 8mm-es némafilmek digitalizálását: www.paypal.com/paypalme/Becsk...
Winyókra és külső boxokra mindig szükség van, a videók jó minőségben és duplikáltan való tárolása iszonyat tárhelyet kíván! Ez egy ilyen bringa.
Köszönettel:
Becs

Пікірлер: 88
@cobraelflapunk
@cobraelflapunk 17 күн бұрын
ha kell mindennap kimegyek hozzájuk és levideózom, mert nekem még több bőr van az arcomon :D :D örüljenek nekem :D
@dorysTS
@dorysTS 18 күн бұрын
A vágányépítő brigád közpénzből közterületen egy közszolgáltás üzemeltetéséhez szükséges infrastruktúrát tart karban. Mivel a munkaterület nincsen magas palánkokkal körbekerítve (mint például a déli körvasút esetében), az ott végzett tevékenységről bárki készíthet nyilvánosan közzétehető felvételt. Az Ilyen helyzetekben a jóváhagyásuk hiányában mindössze a munkások arcának diszkrét kitakarására kell ügyelni. Ezek szerint az átjáróban marad az Strail burkolat. Az Edilon ugyan költségesebb, de tartósabb is lenne.
@stephengopp9734
@stephengopp9734 18 күн бұрын
A munkád nagyon értékes és köszönet!
@lacziknorbert1276
@lacziknorbert1276 18 күн бұрын
Félnek hogy lebuknak hogy nem jól nem elég szorgalmasan végzik a munkájukat.Ezért lettek idegesek biztos mikor elkezdtél kamerázni!Mikor át kijabáltak neked hogy mért kamerázól szerintem az elég bunkó dólóg vólt tőlük.Amugy a közterületek be vannak kamerázva,és ha nagyon akarják megtuják nézni hogy mit hogy csinálnak,vagy nem csinálnak!A buszpályaudvarokon is igy viselkednek a biztonsági őrök!Rögtön rád szólnak hogy mit fotozól meg videózól!Mondjuk a HÉVnél is ugyan ez megy a nagyobb megállókban és végállomásoknál.Ezek a munkások elég faragatlanok vóltak hogy finoman fogalmazzak!
@bodnar10261
@bodnar10261 18 күн бұрын
Az a baj ebben az országban hogy megváltozott a hozzáállás másokhoz. Félnek hogy esetleg "felnyomnád.
@therealrektergaming1669
@therealrektergaming1669 15 күн бұрын
Abban igazuk van hogy bunkóság megkérdezés nélkül filmezni őket
@kozlekedo9893
@kozlekedo9893 17 күн бұрын
Köszi a videót! Jó hogy nem hagyod magad könnyen lerázni! ;-)
@marklautner9893
@marklautner9893 18 күн бұрын
Gubán a Normàlnyomtáv kft nevű magáncég dolgozott, nekik az egy ingyen reklám volt. A síncsavarozógépen lehet a nyomatékot állítani.
@becskyandras
@becskyandras 18 күн бұрын
Így persze érthető a dolog!!🤣🤣🤣
@pucoka4272
@pucoka4272 18 күн бұрын
Te András én 89 óta élek Csepelen de soha sehol nem hívták ezt az átjárót nagy átjarónak
@becskyandras
@becskyandras 18 күн бұрын
Nekem anno a Csepeli Hév-nél így tanitották 1997-ben. Kis árjáró (észak) nagy átjáro (dél). De sohasem laktam Csepelen!😉😉
@smyle78
@smyle78 17 күн бұрын
@@becskyandras akkor ez lehet ilyen BKV-s terminológia lehet :)
@szjjsz9085
@szjjsz9085 18 күн бұрын
Mi volt a munkás baja a videó elején? Hogy videózva van? Mert? Hja, akkor dolgozni kell, nem 4-en ülnek, s egy ásik egy gödröt elv megy...
@krisztiangergely2868
@krisztiangergely2868 17 күн бұрын
Mindig vannak és lesznek ilyen emberek akik nem bírják ki ne szóljanak be de az nem gyanús neki közterület nem.
@marklautner9893
@marklautner9893 18 күн бұрын
Szia Andris. Miért nevezed mindig a kétéltűt kétpályásnak?
@istvannemeth8337
@istvannemeth8337 17 күн бұрын
Sok az ex sittes, feketén dolgozó, azért ilyenek....
@robertbalazslorincz8218
@robertbalazslorincz8218 18 күн бұрын
"ha valaki kérdezi, igen, itt 'kemény, mindent beleadó munka folyik'"
@lenartrobert6036
@lenartrobert6036 18 күн бұрын
Az 1998-2000 kozti nagy felújítás óta, szerintem ez a negyedik felújítása az átjáronak. A zuzotkoveket pedig szombaton kicsereltek mindkèt vágányban.
@albertlugosi
@albertlugosi 17 күн бұрын
12:46 Attól félnek, hogy meglátja a főnök s szabálytalanságokat.
@szobitomi1
@szobitomi1 18 күн бұрын
Az a baj, hogy nem mindenki úgy csinálja mint te, sokak visszaélnek vele és egyik vagy másik irányból közelítik meg. Azt sajnos ő nem látja, hogy te csupán tényleg csak dokumentálsz. 😢
@smyle78
@smyle78 17 күн бұрын
azért nem tisztességes ebből általánosítani, és mindenkit ilyen bunkó módon kezelni, miközben joga van felvételeket készíteni
@dorysTS
@dorysTS 18 күн бұрын
A Volánbusz az agglomerációs MAN Lion's City G csuklósokon kívül egyéb, vidéki üzemegységekről összeszedett (többnyire Mercedes-Benz Conecto) kocsikkal készült a pótlásra. Akit érdekelnek, érdemes figyelnie. (Persze ez korántsem olyan izgalmas, mint a két évvel ezelőtti cinkotai Ikarus 280 parádé.)
@krisztianfulep9613
@krisztianfulep9613 18 күн бұрын
Sok kicsi sokra megy. :)
@user-io9nu8dk4o
@user-io9nu8dk4o 17 күн бұрын
10:11 András! Az ujjad nélkül is tudjuk hova kell nézni. Hiszen te irányítod oda a kamerát.
@RhB-fan51
@RhB-fan51 17 күн бұрын
A vágány építési videózás utáláta az úgy látszik egy nagyon is nemzetközi agyhugykő. It Sydney-ben is, a főpályaudvar átépítési munkálatainál is sok veszkedésre került már sor a videózók miatt. Én ezt nem értem, de hát úgy látszik mi vagyunk a kisebbség.
@tibormolnar6074
@tibormolnar6074 9 күн бұрын
Ugyanez a helyzet Lüderitzben ( Namibia) is.
@balazspeter8651
@balazspeter8651 18 күн бұрын
Mivel közpénzből zajlik a felújítás, ezért alapnak kellene lennie a videódokumentációknak. A munkások vagy be vannak fenyítve, vagy intelligencia-szintjük minimális.
@pucoka4272
@pucoka4272 18 күн бұрын
Videosokumentacio? Miről beszélsz Te? Minden olyan beruházasról videót kéne készíteni ahol közpénzt költenek el szerinted?
@XY9388-s6p
@XY9388-s6p 13 күн бұрын
Ez oké, de attól függetlenül az ott dolgozó embernek is vannak jogaik. Elég baj, ha nem így lenne.
@didyman79
@didyman79 18 күн бұрын
Én ezt tényleg nem értem. Ha lelkiismeretesen dolgozik, tudásának megfelelően végzi munkáját, ugyan mi baj lehet abból, ha szerepel egy videón kb olyan minőségben, mint az utcán bárki más? Ami számukra unalmas, rutinszerű munka, mások számára érdekes, eseményszámba menő dolog. Mivel nincsenek új közdok filmek, és a MÁV kisfilmjei kevésbé koncentrálnak ezekre az eseményekre, így igény van az ilyen anyagokra. Ez rossz? Az ott sétálók is szemlesütve kell elmenjenek mellettük? Bárki felveheti őket, ha ellenőrzés okán bárki erre igényt támaszt, úgy lehet felvenni az összes ténykedésüket, hogy halvány lila fingja nem lesz a célszemélynek róla. Ha pedig kummant, szabálytalan, vagy veszélyes dolgot csinál, akkor féljen is, hogy ügy lehet belőle. Engem is vettek már videóra meló közben, Megkérdeztem, mert kíváncsi voltam, miért lehet ennyire érdekes, amit csinálok, gyerekének szeretné megmutatni, nem tölti fel sehova (de tőlem akár azt is), aztán még pár apróságot magyaráztam is mellé. Biztos sokkal jobb érzés lehet, hogy na, itt ez a hülye videós, elküldöm a fszba. 😞
@krisztianfulep9613
@krisztianfulep9613 17 күн бұрын
Az ,hogy az íróasztal mögül van aki az élő fába is bele köt pl...
@peterszokoly1147
@peterszokoly1147 18 күн бұрын
Szia András! Köszi a videot. Végre nem várják meg hogy ez is tönkre mennyen. Csepel Átjáróban is így neki kellene fogni.
@lovi33
@lovi33 18 күн бұрын
5:15 Cserébe bezárták a végállomáson az ottani pénztárat(ami eleve több órás megszakítással volt nyitva napi 8 órát),van ugyan 2 automata de így is előfordult hogy nem fogadtak el kp.-t vagy hibásak voltak-olyankor séta a Szent Imre térre vagy lógás a HÉV-en.Nem tudom a Borároson nyitva van-e még a pénztár vagy azt is bezárták már...
@szjjsz9085
@szjjsz9085 18 күн бұрын
3 hét vágányzár, hogy ezt az átjárót rendbetegyék, körülbelül :D
@molnibalage83
@molnibalage83 16 күн бұрын
12:22 A pad állapota is csodás, majd összedől alattad.
@filmtabletta
@filmtabletta 17 күн бұрын
Formába kéne már öntenetek ezt a videózást. Elég magas szinten művelitek, te is meg Bence is, vegyetek fel egy-egy kiemelt színű mellényt "SAJTÓ" felirattal, savanyítsatok egy-egy sajtós igazolványt, aztán egyből kisebb lesz az arca a kötekedőknek. A neonsárga mellény sokat számít :) Régen ezek a munkálatok rendesen dokumentálva lettek, lement a híradóban is egy-egy felújítási munkáról a rövidfilm, senki nem szüttyögött, néhány dolgozóval váltottak is pár szót. Ma meg oda jutottunk hogy a kétkezi munkás szégyenli hogy dolgozik, szét van frusztrálva.
@horvathjake5244
@horvathjake5244 17 күн бұрын
1988 íta itt lakom (Csepelen) 1 utcára lakom innen, senki nem hívja "nagy átjárónak" ! Dolgozni is innen indulok minden nap és még 1x nem láttam, hogy csinálnának bármit is bárkik ! Minden évben nagy látszat felújítások !!
@abelfoldesi9300
@abelfoldesi9300 17 күн бұрын
Most már láttad a videón
@gaborhajnal6159
@gaborhajnal6159 4 күн бұрын
Ha valakit zavar, hogy közterületen munka muközben videózzák vegyen fel szájmaszkot, mint a covid alatt és egy baseball sapkát. A napszemüveg meg ráadás.
@user-zi4qd8ro6w
@user-zi4qd8ro6w 14 күн бұрын
Nem dolgoznak videóban se, zsebre tett kézzel nézik!
@csabasipos6525
@csabasipos6525 18 күн бұрын
Gondolom a csatlakozó útburkolatot majd itt sem igazítják az új átjáróhoz, ahogyan Filatorigátnál sem sikerült... A több hetes vágányzárra ez sem ad magyarázatot, de végül is van még belőle 4 nap, hátha valaki hisz még a csodákban.
@dorysTS
@dorysTS 18 күн бұрын
Amennyiben nem szigetelik megfelelően vagy túl nagy a szintkülönbség, az útburkolat a buszok tengelyeinek dinamikus terhelése alatt fokozatosan reped, töredezik és morzsolódik, télen megfagy, aztán amikor már nagyon döcögőssé válik és pénz is jut rá, illetékesség szerint a Budapest Közút vagy a kerületi közútkezelő kijavítja.
@JBalazs
@JBalazs 15 күн бұрын
Humoros. Jelentős közpénnzel a hátuk mögött meg a zsebükben kikérik maguknak, hogy valaki le meri filmezni őket közterületen. Ehhez is az a jó magyar vastagbőr kell...
@Zoli049
@Zoli049 6 күн бұрын
A BKK bódé már 5-6 éve ott van, 2 éve nem jártam otthon, szerencsére. Akkor nem volt oda az átjáró... Ami otthon államivá vált, annak Próbálj meg a Metransnál csak kívülről videózni. 🤣🤣🤣🤣
@molnibalage83
@molnibalage83 16 күн бұрын
8:49 Bakker, első vagy másodéves gimis voltam akkor.
@KXY5
@KXY5 17 күн бұрын
Engem speciel zavarna ha valaki munka közben csak úgy odajönni videózni
@Balint7766
@Balint7766 17 күн бұрын
Mert biztos téged videózna....
@smyle78
@smyle78 17 күн бұрын
akkor nem kell olyan helyen dolgozni akik közterületen is végeznek munkát. és akkor senkinek sem fog szemet szúrni, ha nem jól végzed a munkádat vagy kilóg a kapa a szádból.
@albertlugosi
@albertlugosi 17 күн бұрын
Nem szempont.
@gyorgyszedlar1349
@gyorgyszedlar1349 14 күн бұрын
Akkor ne menj bevásárlóközpontba se, bankautomatához se, ja meg utcára se mert ott meg a google autó vehet fel, jujj.
@KXY5
@KXY5 8 күн бұрын
@@gyorgyszedlar1349 A Google autó legalább kitakarja a fejemet és nem nyomja a kamerát az arcomba
@Pet1er
@Pet1er 17 күн бұрын
Mostanában, többször belefutok hasonló videókban , hogy ezt meg azt ìgy nevezik a helyiek. Nos 33 éve élek csepelen, soha senki, egy ismerősöm se hìvta azt a helyet a nagy átjárónak. Ez megint csak valaki fantáziájában létezik.
@yeahitsattila
@yeahitsattila 18 күн бұрын
elsőőőő😅
@smyle78
@smyle78 17 күн бұрын
dobom a kekszet blöki!
18 күн бұрын
Amúgy igaza van a személyiségi jogokkal, mert közterületen az utca képet veheted. De te konkrétan őket veszed. Ez bőven belefér abba.
@szjjsz9085
@szjjsz9085 18 күн бұрын
A vágányt és az ahhoz kapcsolódó munkát. Nem személyesen Csupák Ödönt jött felvenni. Gubacsi hídas, félórás videóban egyik 5 km/h-s se cammogott le, hogy héló héló, nuku videó
18 күн бұрын
@@szjjsz9085 tökmindegy te mit mondasz, ez akkor is így van. Ilyet hivatalosan nem csinálhatsz, ha nem egyeztek bele. Ha bemész egy fesztiválra vagy akár egy kiállításra, sőt ha veszel egy vonaljegyet, a megvásárlással elfogadod, hogy készülhet rólad felvétel... Olyan nincs hogy csak úgy az arcodba tolják a kamerát.....
@szjjsz9085
@szjjsz9085 18 күн бұрын
Kinek az arcába tolták? :D Az, hogy az etnikum mit szeret, mit nem, az más kérdés. Alkotmányjogász úr
18 күн бұрын
@@szjjsz9085 Az, hogy te mindenre szarsz és fogalmad sincs mit lehet, mint nem az a te dolgod. Majd ha egyszer megütöd a bokád ilyenért, többet nem leszel ilyen okos. 😂
@balazspeter8651
@balazspeter8651 18 күн бұрын
tévedésven élsz😃
@ViktorChovanecz
@ViktorChovanecz 18 күн бұрын
Személyiségi jogok. De buták ezek a munkások.................. Az nem zavarja őket hogy a város tele van kamerákkal és azokon is rajta vannak?? Bemennek a dohánybolta ott is van kamera, élelmiszer üzletek, ott is fiogyelnek a kamerák........................ :D
@gaborheredi6208
@gaborheredi6208 18 күн бұрын
És csípőből lehülyézel mindenkit...Lehet hogy pont ezért rühellik az emberek ha lelkes amatőrök vizslatják és véleményezik a munkájukat? Igen, sok helyen van kamera, de azok a felvételek nem kerülnek fel az internetre bárki számára szabadon elérhetően az idők végezetéig.
@ViktorChovanecz
@ViktorChovanecz 18 күн бұрын
@@gaborheredi6208 Nem lehülyxézek mindenkit, de itt a személyiségi jogok szoktak a proléma fő okai lenni. Már ha ez elsőre nem eset le nálad. S akkor ha már ennyire baj hogy felvétel készül róluk akkor ne is menjenek ki sehová. Munkahelyeken is vannak kamerák amiért lehetne hivatkozni a hülye jogokra. Másik dolog. Senki sem véleményeztea munkájukat. Te is olyan dolgokat látsz mindenbe ami nincs is ott.
@istvanfazekas151
@istvanfazekas151 18 күн бұрын
1: A biztonsági kamerák felvételei akkor kerülnek megtekintésre ha valami baj történik.2: Emberekről csak az Ö beleegyezésével készíthetsz felvételt!
@ViktorChovanecz
@ViktorChovanecz 18 күн бұрын
@@istvanfazekas151 Akit ennyire zavar az ne menjen közterületre. Nehogy már még én érezzem magam rosszul ha egy hegytetőn szeretnék videót készíteni a kilátásról, s majd még nekem keljen végig kérdezni minden embert hogy benne lehet-e a videóban. Mert nem zavarhatsz le mindenkit a hegyről mert te videózni szeretnél. Már lassan ott fogunk tartani hogy minden alkalomra rálehet húzni ilyen olyan jogokat amivel másnak keresztbe tehetünk. Legyünk már észnél.
@user-ir1fh2yf2y
@user-ir1fh2yf2y 18 күн бұрын
Egy kis bemelegítés a kínai arcfelismerő kamerák problémamentes befogadásához
@gzugzu01
@gzugzu01 18 күн бұрын
Mit tudsz agonizálni ezen a kamerázós dolgon! Tedd már túl magad rajta! :D
@smyle78
@smyle78 17 күн бұрын
miért, szerinted az embernek hogy esik, ha ennyire bunkók vele? igenis legyen ez is megörökítve h bizonyos berkekben ez a paraszt hozzáállás dívik.
@balazskiss5092
@balazskiss5092 18 күн бұрын
Neked kene ott dolgozni 40 fokba, te se orulnél ha valaki videozna
@SzamBacsi
@SzamBacsi 18 күн бұрын
látszik, hogy sose dolgoztál "40 fokba" mert örülnél, hogy valaki örül és tisztelettel közelít feléd és a munkádhoz. Ezek szimplán frusztráltak, gondolom a főnökség hülyeségei miatt. Ennyi
@ViktorChovanecz
@ViktorChovanecz 18 күн бұрын
Utcai kamerák, bolti kamerák........ Nincs személyiségi jogod. Ja hogy az sarki kamera veszi ahogy melóznak az nem baj?? Értelmiségi emberek... :D
@omsitnh
@omsitnh 16 күн бұрын
​@@ViktorChovaneczDe van személyiségi jogod, mert az térfigyelő és biztonsági kamerákra is szigorú szabályok vonatkoznak. Legalább ne terjesztenéd a hülyeséged ilyen magabiztosan...
Looks realistic #tiktok
00:22
Анастасия Тарасова
Рет қаралды 105 МЛН
A clash of kindness and indifference #shorts
00:17
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 115 МЛН
마시멜로우로 체감되는 요즘 물가
00:20
진영민yeongmin
Рет қаралды 32 МЛН
Express news from Sofia. Tatra T6A5 broke again #news #sofia
15:00
Kaloyan's railroading stuffs (KGB)
Рет қаралды 21 М.
Fanni megmutatja, milyen egy 160 km/h-val száguldó RAILJETET vezetni!
32:31
FLYGA UTAN MOTOR!? STRIDSPILOT blir SEGELFLYGARE!
27:31
Max Villman
Рет қаралды 35 М.
Mulasztasok A Kocsiszolgalati Munkaban 1961
17:22
Közdok
Рет қаралды 172 М.
🐷 на БМВ НЕ ОЖИДАЛИ ТАКОГО👊#shorts
0:59
Асфальта.нет
Рет қаралды 8 МЛН
Это его первая машина
0:42
TanobobaShorts
Рет қаралды 1,1 МЛН